Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-13 14:16:17

LOGOUT.hu

Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60005) didyman válasza Kernel (#60004) üzenetére


didyman
őstag

Ez így van, de ha az a kondenzátor menet közben egyre veszíti kapacitását, de sosincs a PWM leállítva, akkor üzem közben is képes leállást produkálni, még ha ritka is ez. A dióda hirtelen zárlata valószínűbb, viszont az utóbbi sok évben nem találkoztam olyan tápegységgel monitorban, ami zárlatos dióda esetén nem próbálna pár másodpercenként újraindulni, ennek jól hallható hangja van zárlatnál és mérhető feszültségváltozása a trafón, illetve a nem zárlatos ágon.

A másik dologhoz: Sem te, sem én nem vagyunk ott a hibás elektronika előtt, tehát távgyógyítani tudunk csak. Ha a kérdezőnek volna a kapcsolóüzem hibakeresésében jártassága, nyilván nem kérdezne. Így a konkrét hibaok felderítése kérdéses, nehezebb, a kérdező számára sem mindig egyszerű, vagy veszélytelen a mérés, viszont van pár általános képlet, amit rá lehet húzni erre a jelenségre.

A kondik kapcsán: Én kicserélek minden olyan alkatrészt, amiről tudom, hogy silány, ócska minőség és gyakori hibaforrás. Ha már javításon van az adott készülék, nem azon a pártíz-száz forinton fogok spórolni. Az említett segédtáp puffert szinte mindig. Egyszerűen azért, mennyi annyi baj van vele. Nem szeretem, ha ilyesmi miatt visszajön az elektronika, esetleg sokkal nagyobb bajjal, rólam állít ki szegénységi bizonyítványt, kimagyarázni is kínos, nekem sem jó érzés, hogy tudtam jól, ebből baj lehet.

Nem vagyok TV-szerelő, köszi a feltételezést. Tudom, hogy nem ismerjük egymást, de ennél azért több szakmaiságot villantok itt meg.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.