Hirdetés

2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#50413) King Unique válasza Mr Dini (#50412) üzenetére


King Unique
titán

Ez attól is függ, hogy milyen gyakori a felpörgetés-leállítás és ez számszerűleg pontosan mit jelent, azaz mennyi most a SMART-ban a Start/Stop Count értéke, valamint átlagosan mennyivel szokott növekedni.

Ha nagyon gyakori és rövid üzemidő alatt összejött több 1000-es, netán 10 000-es érték, akkor javasolt tiltani, mivel a túl sok indulás / leállás hosszabb távon élettartam-rövidítő tényező lehet. Ez Windowson megoldható pl. a népszerű HDS programmal, illetve azon belül a lemezek leállásának akadályozása funkció használatával. Viszont bár kedvezőbb lehet a HDD mechanikájának a folyamatos üzem, mint a gyakori indulás / leállás, de ugyanakkor ha rendre tartósan nincsen ténylegesen használva, akkor felesleges állandóan "üresen" járatni és ezzel hosszabb távon fokozni az elhasználódását.
Ha nem túl gyakori és az említett attribútum értéke is eleve kicsi, akkor viszont nem feltétlen kell túlmisztifikálni ezt, ahogyan a fejparkolást sem. Ugyanis attól még nyilván nem fog tönkremenni a HDD, ha alkalomadtán párszor felpörög / leáll, valamint parkol egyet-egyet.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.