Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#49451) marci12345


marci12345
csendes tag

Üdv mindenkinek.
Egy olyan problémám lenne ,hogy egy Seagate st9160314as típusú 160GB-os HDD-ből a windows csak 40GB-ot lát. A dologban az a furcsa ,hogy a EaseUS Partition Master szerint is ez egy 40 GB-os HDD.

Szerintetek mi lehet gond?
Mi erre a problémára a megoldás?

Válaszokat előre is köszönöm.

(#49452) elistvan


elistvan
senior tag

Küldtem a topicgazdának privátot! Előre is köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

Minőségi angol humor magyar felirattal: http://goo.gl/5kvyBr

(#49453) #92047360


#92047360
törölt tag

Üdv. Az alábbiakban kérnék segítséget. Acer eMAchines 725-be a HDD mellé tettem be egy SSD-t úgy, hogy az SSD ment a HDD helyére, a HDD pedig az optikai helyére egy keretbe. Az SDD.re tettem fel egy Win 7-et. Átállítva ACHI-re működik a dolog, annyi problémával, hogy a HDD-n a korábbi 30Gb-nyi rendszerterületet nem látom, mint meghajtó. A partition wizard látja, de hiába formázom, törlöm, nevezem át, stb. az intézőben továbbra sem látom. Mi lehet a gond és a megoldás? Köszönöm!

(#49454) King Unique válasza #92047360 (#49453) üzenetére


King Unique
titán

A Windows fájlkezelőjében csak akkor fog megjelenni, ha van meghajtóbetűjele. Ha nincsen, akkor értelemszerűen adni kellene neki. Valamint ha a lemezkezelőben látszik maga a HDD fizikai meghajtóként, plusz a több partíció is rajta, akkor nem az lehet a gond, hogy a rendszer egyáltalán nem ismeri fel a lemezt. De mondjuk ez sem derült ki, lemezkezelőről nem lett mellékelve screenshot, a leírtak sem teljesen világosak itt-ott...

[ Szerkesztve ]

(#49455) #92047360 válasza King Unique (#49454) üzenetére


#92047360
törölt tag

A BIOS-ban látom a teljeset (160Gb). Ez az egy partició nem jeleneik meg, miközben a wizardban látszik. Ott tudom formázni, törölni, betűjelet adni neki, de a windows intézőben nem jelenik meg. Tettem fel screenshotot, a "-val jelölt 30Gb nem jelenik meg. Korábban azon volt a windows. Köszi.

[ Szerkesztve ]

(#49456) King Unique válasza #92047360 (#49455) üzenetére


King Unique
titán

Világosan látszik a screenhoton, hogy nincsen (*) meghajtótűjele annak a 30 GB-os partíciónak, azért nem jelenik meg a fájlkezelőben. Vagyis ha az utóbbi a cél, akkor továbbra is azt tudom mondani, hogy meghajtóbetűjelet kellene hozzárendelni, ami nyilván a MiniTool segítségével is megoldható.

Viszont az is látszik a screenshoton, hogy az egy rendszerpartíció, vagy rendszer számára fenntartott partíció és aktív. De mivel csak 101 MB a tényleges lefoglalt terület, azért az utóbbi lehet. Viszont akkor miért van 30 GB-os partíción, miért nem 10X MB-os, ha a korábbi telepítésnél a Windows hozta létre? Valamint ha netán a jelenleg futó Windowshoz tartozik, akkor miért nem a lemez 0-n van? Akkor szokott ilyen előfordulni, ha a telepítésnél több fizikai meghajtó is csatlakoztatva van (példa). Aztán ha a lemez 0-n lévő Windowshoz tartozik és az használja jelenleg, akkor miért akarod erővel törölni és formázni? Ez esetben a rendszer számára fenntartott partíciót nyilván nem kellene... Illetve ezeknek rendszerint eleve nincsen meghajtóbetűjele és rejtettek (hidden).

[ Szerkesztve ]

(#49457) bot1978 válasza marci12345 (#49451) üzenetére


bot1978
senior tag

Ezeken a vinyókon jumperrel már csak a sata sávszélt lehet állítani, a méretet nem, szóval a partíciót kell kiterjesztened. Beírod futtatásba, hogy diskmgmt.msc enter aztán rákattansz arra a lemezre, amin a fekete rész van, de a kék részén kattansz jobb gomb kötet kiterjesztése.

(#49449) liksoft

Végül lusta voltam hazacipelni egy másikat, de átdugtam a WD-t a tápon a vezetéken legelső sata tápcsatira, eddig nem kattogott. Kezdek reménykedni. Csak egy vezetéken van egymás után 3 sata csati ezen a tápon. Max azt tudtam elképzelni, hogy azért nem érzi a többi HDD, mert nem az első krimpelésnél gagyi a kínai kábel. Molex sata átalakítót biztos nem építek be, szóval maradt ez, meglátjuk.
Ha így jó akkor veszem a fáradtságot és beforrasztok új kábelt. Ezen fix a kábelkorbács, szóval úgy is sok a sallang, azokat legalább kidobálom belőle. :)

(#49458) Doky586 válasza #92047360 (#49455) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hát ezt jól elrontottad. Mindig meglepődom hogy az emberek nem tudják hogy kell windowst telepíteni.. :W

Javaslom ments minden adatot és törölj minden partíciót és ugorj neki mégegyszer valami leírás alapján. A hdd-t nyugodtan eggyesítsd 1db partícióvá.

[ Szerkesztve ]

(#49459) #92047360 válasza Doky586 (#49458) üzenetére


#92047360
törölt tag

Nem rontottam el, csak figyelmetlen voltam :C :C
Az SSD-re telepítésre koncentráltam a telepítés során és nem figyeltem, hogy mi történik a HDD-vel :F
A wizarddal addig próbálkoztam (címkézés, formázás, stb.), míg megállt a rendszer. Így megkaptam házifeladatnak a rendszertől az újratelepítést. Ott és akkor már figyeltem, szóval most már ok :C
Köszi mindkettőtöknek!

(#49460) z0d1@Ku$


z0d1@Ku$
senior tag

Sziasztok.

Adott két világszínvonalú wd lemez.

1# Gépre rádugva zümmög 4-5 alkalommal, de felpörögni nem pörög fel, elég sok fénykép van rajta, lehet ezzel valamit csinálni azon kívűl, hogy meglátogatom az első vaskereskedést és bezúzatom?

2# 1TB-os lemez, rendszerlemezként volt használva, egyszercsak boot-nál kiírta hogy nincs bootolható lemez, nyomjál hülyegyerek egy gombot hogy legyen valami. Boot manager látta a lemezt, csak indítani nem tudott róla. Rack-be rakva néha felismerte a gép, néha nem, amikor éppen igen, akkor lemezkezelőben látszott hogy van összesen 2 partíció rajta kb 50-50 arányban elosztva (igen, én is tudom hogy nem ennyinek kéne lennie).
Amikor éppen megy, akkor kb 5 percig semmi különös, majd csippan egyet és eltűnik mindenhonnan (Linux alatt is).
Gondolom ez is kuka, de azért hátha találkozott már valaki ilyennel és tud segíteni életrekelteni. (ha más megoldás nincs, újraformázom, de 1 évnyi projektmunka van rajta ezért a végső pillanatig halogatom)

Köszi előre is.

(#49461) gaben22 válasza z0d1@Ku$ (#49460) üzenetére


gaben22
senior tag

Próbáltad másik gépben is? Táp, power kábelek, esetleg winchester power csatlakozója szemre oké (bár itt valszeg sokmindent nem tudsz ránézésre megállapítani úgyse sajna)?

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#49462) Doky1988


Doky1988
senior tag

Sziasztok!

Úgynézki nem vagyok szerencsés a Western Digital Red -ekkel :D
A napokban volt itt egy posztom 1TB-os Red-del kapcsolatosan, most rendeltem 2db 4TB -osat, és ebből is az egyik úgytünik hibás.

Egyik elég érdekes kattogó hangot ad, itt a videó: [link]

Oké, hogy él, működik, dobog a szive, de ezt csendesebben kellene tennie :D

Synology nas-omnál is hibát jelez!

[Kep 1]
[Kep 2]
[Kep 3]
[Kep 4]
[Kep 5]
[Kep 6]

[ Szerkesztve ]

DokY | www.zsolti.hu

(#49463) z0d1@Ku$ válasza gaben22 (#49461) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Igen próbáltam, mert laptop lemezről van szó, elfelejtettem említeni, sajnos nem megy ott sem, sőt mikor rádugom a lemezt a gépre (akár rack-ben, akár gépben levő hdd helyére) konkrétan megfagy a gép, lemezkezelő nem tölt be, stb..

De most ilyet is csinál :D

[ Szerkesztve ]

(#49464) liksoft válasza z0d1@Ku$ (#49460) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

A leírás alapján mindkettő esélyes lehet. De az első csak adatmentéses laborban, mert ki kell bontani, ugyanis letapadhatott (nem hinném, hogy a motor sült be, WD esetén szinte soha, de nem zárható ki). A második kérdéses, de ha tippelhetek, érintkezési hibák miatt még a gyári adminisztrációs területe sem 100-as, és szenved. Ilyenkor lelassul, nem jelentkezik be, időnként kattog, stb... Vagyis esélyes, ez is céleszközt kívánhat. Ha ez a tipp jó, a particionálás és formázás nem fog segíteni, mert a felülettel van a baja, nem a rajta tárolt anyaggal.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#49465) bot1978 válasza Doky1988 (#49462) üzenetére


bot1978
senior tag

Nekem úgy tűnik az árvíz óta ez az egész merevlemez gyártás valahogy nem lett újra százas. Valószínű sok pénzt bele kéne tolni még, de már senki nem akar beletolni, mert nőnek az SSD-k. Pénz nélkül meg fel lehet menni 10TB-ra, de annak ez a „minőség” a vége.
Egy hétig szinte minden szabadidőmet megette az adatok migrálása és most itt remegek hülyén, hogy kattog/nem kattog a vadi új lemezem, ami összesen ment 23 órát. Újat vettem, purple-t vettem, most mi mást lehet még tenni vásárlói oldalon? Semmit.
Szóval így is RAID kéne, hogy ne remegjek.
Mindegy milyen a matrica, RED, Purple, bármi mert első percben kattog, de ahhoz meg minimum 2 lemez kell ha tükrözni akarsz. Az már 6TB-osnál százezer pénz (már ha úgy számolom, hogy a raid ready hardverem már megvolt..) Ennyi pénzből, ha megnézed mennyi időre mennyi tárhelyet kapsz meglepődsz. Nekem is itt a gigabites Digi, letöltök olyan 70 Megát másodpercenként és igazából nem is gondoltam rendesen végig. Kvázi megszokásból vettem HDD-t, pedig ha kiszolgáló oldalon van sávszél és hát egyre inkább van nem éri meg HDD-t venni, pláne ha ilyen szart kapsz.

Egyszerűen nem hagy az élet a HDD-knek árban mozgásteret. Haldokló, kifutó piac lett valahogy. Árat kéne csökkenteni, de durván így helyette méretet próbálnak növelni, de durván. Egyszerűen ez így nem megy.

Ez, hogy veszel egy új lemezt és vacak ez nonszensz, ezt nem szabadna hagyni. Ez nem megy így sokáig és ezt mindenki tudja, de senkit nem érdekel. Haldoklik valahogy az egész. Én azt csodálom, hogy egyáltalán eljutottak a 10TB-ig késztermék szinten.

(#49466) liksoft válasza bot1978 (#49465) üzenetére


liksoft
nagyúr

Igen, eljutottak egy technológiai határig. A levegő már nem homogén gáz a légpárnánál, vagyis a jobb hűtés mellett a hélium ezért került képbe! Molekulárisan kisebb, és homogén. Nem billeg rajta a fej! A kapacitás növeléséről ennyit. Nem sok lehetőség van már benne, a plafon minden technológiát beletéve valahol 3,5" esetében 50TB körül lehet. A fölé molekuláris méretek miatt nem lehet menni.

Minden HDD része az öntvény, a fejszerelvény, motor, csapágyak, elektronika. CSAK a technológia más amivel dolgozik. Ez a rendszer is elérte egyszerűsíthetőségének határát, így ezen csökkenteni már nem lehet.

Majd azt nézd, mikor a drónok fogják potyogtatni a HDD-ket! Akkor mennyi hibás lesz! Hidd már el végre, a szállítás tehet a legtöbb hibáról!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#49467) bot1978 válasza liksoft (#49466) üzenetére


bot1978
senior tag

Én értem amit mondasz, csak nem pont ugyanazt gondoljuk erről. Az is más, amikor valami csak nagyon alacsony hőmérsékleten szállítható, mert egyébként mondjuk kémiai úton lebomlik. Az egy nehezebben szállítható dolog.
Ez a termék viszont jól szállítható. Ehhez ragaszkodom, mert az. Ne vegyenek vásárlóként hülyére, mert ez szállítható.
Tehát, ha a gyakorlatban mégsem az, akkor visszacsatolok a gyártásra és azt mondom, hogy lehetett volna azt is mondani, hogy mondjuk 3TB a maximum méret 3,5”-on és fölötte 5,25” a méret.

Lehet, hogy ha szétszeded akkor az 5,25-ön belül ugyanazt a 3,5-ös HDD találod csak körbe veszi egy elektromosan nem vezető, de jól hővezető valami olaj alapú zselés párna és a HDD meg ott vízágyazik középen és elvan a lötyiben vagy akármi, találják ki. Nem érdekel. Vásárlóként közöm semmi. Úgy értem ezt meg lehet csinálni szállíthatóra és meg is kellene, de ha már megvan és szartak rá akkor basszus csomagolják habszivaccsal onnan a gyárkaputól. Minimum.
Csak minden pénz. Nincs, aki beletolja.
Egyébként, ha egy 5.25-ös 10TB-os HDD-nek a hibarátája 0,03% lenne szállítás után nem hiszem el, hogy ne vinnék, mint a cukrot csak amiatt mert nagyobb. Dehogynem.
Tudod mit? Lenne hozzá carrier is egyből. Nem akkora katasztrófa az.

(#49468) z0d1@Ku$ válasza liksoft (#49464) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Értem, köszi a kimerítő választ. Ilyesmit hol és mennyiért végeznek kb? Vagy ezek a kürt féle megoldások amiket említettél?

(#49469) liksoft válasza bot1978 (#49467) üzenetére


liksoft
nagyúr

A világ sajnos nem úgy működik, ahogy Te szeretnéd, hanem ahogyan ő.......

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#49470) gaben22 válasza z0d1@Ku$ (#49468) üzenetére


gaben22
senior tag

Kürt Zrt. adatmentés üzletága felett már elment az idő nagyon rég. Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon drága mulatság is, ettől függetlenül nem tudok más alternatívát (legalábbis fejből, biztos lenne, ha utánanéznék). Régebben Kürt viszonylag olcsón bevizsgálta a cuccokat, esetleg azt megpróbálhatod, de mint mondtam már rég lehagyta őket a viág. Esetleg nyák csere stb. még olcsó(bb) mulatság, minden más már gazdasági totálkár jó eséllyel :(.

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#49471) liksoft válasza z0d1@Ku$ (#49468) üzenetére


liksoft
nagyúr

Van másik adatmenő cég is. Aki keres, talál....

Gaben22: ??????????

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#49472) z0d1@Ku$ válasza liksoft (#49471) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Nyilván aki keres talál, de mivel láttam hogy kicsit jobban konyítasz ehhez, talán tudnál ajánlani valakit. Nem a kürtre céloztam, hanem az árkategóriára. Bocs hogy kérdeztem, ettől függetlenül az előző hozzászólásod értékelem, ezt sajnos nem tudom.. :)

(#49473) bot1978 válasza liksoft (#49469) üzenetére


bot1978
senior tag

Működik az.
Amikor valami nem általános akkor mindig vannak egyenlőbbek.

(#49474) AXisBOLD


AXisBOLD
addikt

Sziasztok,

kicsivel több mint 1,5 éves WD30PURX merevlemez tegnap többször ledobta az ékszíjat, eltűnt a meghajtók közül.

HDD Sentinel ezt mondja:

Adatmentésen kívül lehet itt még valamit tenni a megmentés érdekében?

Illetve mi lehet a baj? Elvileg megbízható típus, kvázi nem rég lett beállítva, nem is megy sokat, kifoghattam egy rossz szériát?

[ Szerkesztve ]

Aurea mediocritas

(#49475) freelanced


freelanced
addikt

Üdv! Adott egy Western Digital Caviar Black 1 TB-os 3,5"-os merevlemez, kb 3 éves.

Ilyen állapotban van, azt javasolták futtassak le rajta egy tesztet a WD programmal.

Ellenben ezt kapom vissza mikor le akarom futtatni:

Mit jelenthet ez? Mi lehet a gond?

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

(#49476) bot1978 válasza AXisBOLD (#49474) üzenetére


bot1978
senior tag

A Sentinel tesztjei között találsz olyat, hogy a lemez felületének újrainicializálása. Akár kettő hétig is futhat egyfolytában, szóval érdemes ezt szem előtt tartva elindítani és persze könnyen lehet, hogy az utolsó alkalom, amikor még partíciót láthatsz a hibás lemezen az lesz, amikor elindítod. Viszont ha mázlid van újra 100/100-at ír majd rá utána a Sentinel egy darabig.
Pont arról beszélgettünk, hogy nincs már olyan, hogy megbízható HDD. 3TB-ból ott a Seagate Barracuda, ami kvázi garantáltan betojik, ez van inkább „a kerülendő típus” és mellette értelmezve van más, mint a tiéd, ami pl. a Seagate Barracudához képest lehet ajánlott. Van, aki a gyártást hibáztatja. Van, aki a szállítást, de a nagyobb méretű lemezek hibarátája sokkal magasabb az elvárhatónál.
Szerintem már tartunk ott, hogy (ha a netes tárhely bérlése valami miatt nem praktikus) minimum két HDD-t kell venni és tükrözni az adatokat az első perctől, különben rulettkerék HDD-re írni bármit. Tökmindegy milyen matrica van az új null perces HDD-den és mennyibe került. Hiába új. Rulettkerék használni. Nagyon sok a hibás lemez.

(#49477) AXisBOLD válasza bot1978 (#49476) üzenetére


AXisBOLD
addikt

köszi a tippeket, észben tartom, de mivel még garanciális nem fogok vacakolni vele, kicseréltetem egy ugyan ilyenre.

Aurea mediocritas

(#49478) Doky1988 válasza Doky1988 (#49462) üzenetére


Doky1988
senior tag

Ami a videóban volt, egyenlőre abbahagyta, átraktam 1 külső usb-s házba mind a kettő vinyót, mégegyszer egy-egy teljes format, most működik.SHR azaz Raid1-ben van tükrözve, aztán bízom a legjobbakban :)

DokY | www.zsolti.hu

(#49479) kelna91


kelna91
senior tag

Sziasztok!

Egy általános kérdésem lenne: mi az az unrecoverable read error? Sokat olvastam róla meg arról, hogy mit csinál a RAID-del, de még mindig nem értem, hogy mi is ez pontosan. Én úgy értelmezem, hogy a HDD nem tud kiolvasni egy szektort, ha összeszarja magát sem, és ezért vége mindennek, az egész HDD használhatatlanná válik, a RAID5 pedig összeomlik, ha ez éppen egy újraépítés közben következik be. De miért? :F Miért nem csak az adott szektor (és az a "csík" a tömbben) veszik el? Miért az egész? Vagy én nem értem, hogy a RAID5 hogy működik?

(#49480) liksoft válasza kelna91 (#49479) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

De, jól értelmezed. A gond csak az, hogy a RAID rendszerek NEM viselnek el 1 szektornyi hibát sem. Még timeout hibára is leáll a működésük, ha a hibajavító algoritmussal nem tudja megoldani.

Vagyis RAID5 esetén ha 1 drive kiesett és azt helyettesítve újra szeretnéd szinkronizáltatni, akkor hiba esetén le fog állni, és ENNYI! Az alapelve alapján (hibátlan a rendszer, ha mégsem, akkor maximum 2 drive lehet hibás) ilyenkor lehet kicserélni a hibás HDD-ket, újra építeni a tömböt, és visszatölteni a mentést.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#49481) trol75


trol75
tag

A segítségeteket szeretném kérni.
Múlt héten vásároltam 2 db Toshiba 1TB 64MB HDWD110UZSVA HDD-t adatmentésre.
Az egyik lemezzel lenne problémám.
Szombaton reggel át is vettem. Este megformáztam és elkezdtem másolni (szerencsémre) az adatokat rá. Egy óra múlva ránéztem a másolásra, akkor már volt rajta 4-5 db hibás szektor.
Este már nem volt időm foglalkozni vele és vártam reggelig. Reggelre a hibás szektorok száma több száz lett és sajnos adatvesztésem és sérül fájlok is voltak.
A lemez kondíció lezuhan 4%-ra.
Hard Disk Sentinel olvasási teszten jó pár sérül, és rossz szektor szerepel, illetve egy adott részen (150-190GB között) elég sok sötét szektor volt.
Tegnapi napon HD sentinel „Lemez felületének újrainicializálása” tesztet ráengedtem.
A kondíció felment 9 %-ra (Blokk Jó:9999, Sérült:1, Rossz:0).
Tételes tesz eredmény:
72 új áthelyezett szektor
0 új felpörgési újrapróbálkozás
74 új szektor-áthelyezési kisérlet
168 gyenge szektor állapot stabilizálva
0 új javíthatatlan szektor

Ezt már vissza lehet gondolom küldeni garanciába.

Lemez felületének újrainicializálása 1: LINK
Lemez felületének újrainicializálása 2: LINK
Jelenlegi állás:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#49482) energy4ever


energy4ever
addikt

"A windows nem tudja torolni a rendszer lemezkotetet." Ezt a hibat kapom, ha torolni szeretnem az egyik HDD kotetet a geprol.

Nem a C meghajto ez, elvileg nincsen rajta semmi ami kellene a win-nek, megis azt irja, hogy "(Kifogastalan) Rendszer"

(#49483) Doky586 válasza energy4ever (#49482) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hibásan telepítetted a win-t... :(((

Telepítő pendriveról tudod törölni, de ettől egyből bootolhatatlanná fog válni a windowsod, de sebaj: a pendriveról egyből újra is telepítheted..! :))

(#49484) energy4ever válasza Doky586 (#49483) üzenetére


energy4ever
addikt

Szoval erre semmilyen megoldas sincs? Csak es kizarolag rendszerujratelepites oldja meg?

(#49485) Doky586 válasza energy4ever (#49484) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Próbáld meg kivenni (lehúzni) a gépből a lemezt. Nélküle el se fog indulni a win. :O
Ha visszateszed megint minden ok.

Sajnos elfelejtetted lehúzni a többi lemezt amíg a win-t telepítetted, vagy a particionálatlan (üres) területet kellett volna megadni telepítési célnak.

Most így utólagos javítást talán más tudja ismertetni, nekem még sose kellett.

[ Szerkesztve ]

(#49486) energy4ever válasza Doky586 (#49485) üzenetére


energy4ever
addikt

Igen, ez igy van sajnos. Valami mas megoldas nincsen erre? Nagyon nem szeretnem ujratelepiteni az egeszet! :(

(#49487) King Unique válasza energy4ever (#49484) üzenetére


King Unique
titán

Újratelepítésre akkor lehet szükség, ha a rendszer, illetve a rendszer számára fenntartott partíciók több lemezre kerültek (példa) és a másik lemez törölve lesz. Ha a lemez 0 ebben érintett, akkor gondot okozhat a törlése.

Magához a törléshez viszont nyilván nem kell újratelepítés. Attól hogy a grafikus lemezkezelő nem enged védett partíciót törölni, parancssorban a DiskPart még képes rá a delete part override paranccsal. Valamint a lemez teljes törléséhez ott van a clean parancs, aminek a használatát egy leírás jól szemlélteti. Aztán külső particionáló programmal is megoldható ez (példa). Viszont ha jelenleg aktívan használja a Windows a lemez 0-t az előbbi ok miatt, akkor előfordulhat, hogy csak a telepítővel / WinPE rendszerről bootolva lehet majd törölni.

Ha nem akarod esetlegesen újratelepíteni, akkor meg ne töröld... :D Ha mindenképpen törölni akarod, akkor pedig előtte nem ártana mentést készíteni a rendszerről, illetve készenlétbe helyezni a telepítőt. Ugyanis ha problémát okoz a lemez 0 törlése a rendszerindításnál, akkor a telepítővel szükség esetén meg lehessen próbálni egy javítást, aztán hátha.

[ Szerkesztve ]

(#49488) bot1978 válasza energy4ever (#49484) üzenetére


bot1978
senior tag

Csak az a HDD legyen rádugva az alaplapra, amin a Windows van, (a képen a lemez 4) és úgy telepítsd fel. Ha már elszartad próbáld meg esetleg, hogy indítsd a gépet a Windows telepítő lemezzel és ott a parancssorba, de minden más lemezt húzz le, ha fingod nincs melyik csatlakozó melyik az alaplapon, persze ha azt se tudod melyik HDD melyik tök reménytelen mindegy, szóval parancssor
bootrec /fixmbr
bootrec /fixboot
bootrec /rebuildbcd

Legközelebb úgy telepítsd, hogy a többit ne dugd rá, úgy nem tudod elszarni.

(#49489) gaben22 válasza bot1978 (#49488) üzenetére


gaben22
senior tag

Ja, ha az ember nem tudja mit csinál, vagy nem biztos a dolgában, szerintem is a legjobb tanács, ha lehúzgálja az összes nem oda illő disket és úgy csinálja, mert csak csúnya adatvesztés meg sírás lesz belőle.

Eladó cuccok: DAP: Astell&Kern AK70 mkII; IEM: JVC HA-FW01, RHA T20

(#49490) trol75


trol75
tag

Sziasztok.

Esetleg tud valaki segíteni. LINK

Köszönöm. :R :R :R

(#49491) Erwinke


Erwinke
aktív tag

Hello.
Vettem ma egy zsir új Crucial MX500-at satásat.
Viszont ha fel akarom rakni rá a wint, akkor installáláskor a formázás menüben kiirja, h nem tudja formázni a particiót(0x80070057 errorrt dobta). Ezt be is irtam szépen googlere, kiirta mit próbáljak ki, kipróbáltam többször is, több fajta windowssal egyikkel se lett jó. Linux simán felmegy több verziója is.
Mi lehet a gond? Vagy ne fáradjak vele és vigyem vissza gariztatni?

Kösz! Szép estét!

(#49492) #47205632


#47205632
törölt tag

Hali.

WD10EZEX vinyó, még az eredeti elpusztíthatatlan, két éves. Egyszer csak eltűnt. Kicseréltem a sata kábelt, ami nagyon könnyen ki is csusszant belőle. Kapott egy újat, tökéletesen szoros és működik jól azóta. Bekerült a naplóba 199-es (Ultra ATA CRC Error Count) smart érték alá 320 hiba.
Kell ezzel foglalkoznom komolyabban, vagy csak a hulladék kábel volt a gond? A tápom egy Seasonic valami 80+ Gold 300W.

(#49493) Doky586 válasza Erwinke (#49491) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ne formázgass semmit. Csak törölj. Mindent. Aztán az üres helyet add meg telepítési célnak..

(#49494) Erwinke válasza Doky586 (#49493) üzenetére


Erwinke
aktív tag

Igy kezdtem, aztan microsoft oldalan van a hibara orvoslas, azalapjan megprobaltam,h formazom is, de nem ment. Akkor se megy fel. Ugyan ezt a hibat adja vissza csak sima telepiteskor,h "nem telepitheto az OS, mert nem lehet formazni a particiot(hibakod)"
De azert koszi

Probaltam masik gelrol is, usbrol, optikairol, probaltam csak ugy haznalni mint plusz adattarolo es a lemezkezeloben formazni, de meg csak fel se ismeri az adattarolot, azt irja nincs informacio.
Bios latja.

[ Szerkesztve ]

(#49495) Anonymusxx


Anonymusxx
aktív tag

Sziasztok, szeretnék venni egy ssd-t a gépembe, a másik 2 hdd mellé, az ssd-n futna a rendszer..
Viszont csak két kábel van a gépben (azt hiszem ez az adatkábel, a tápkábelből van sok) így az ssd-nek nem marad hely, van valami megoldás, vagy az egyik hdd-ét offolni kell?:

(#49496) Anonymusxx válasza Anonymusxx (#49495) üzenetére


Anonymusxx
aktív tag

Itt van az alaplapom adata:

https://www.asrock.com/mb/AMD/980DE3U3S3/

[ Szerkesztve ]

(#49497) Anonymusxx válasza Anonymusxx (#49496) üzenetére


Anonymusxx
aktív tag

Bocsi a 3 hozzászólásért, látom van benne egy csomó sata 2- abba beteszem a hdd, az sdd meg mehet a sata 3-ba, gondolom...

(#49498) krealon válasza Anonymusxx (#49497) üzenetére


krealon
veterán

Jo meglatas. ;)

(#49499) #47205632 válasza Anonymusxx (#49495) üzenetére


#47205632
törölt tag

Milyen foglalatok vannak az alaplapon? Van szabad PCI-e pl? Mert akkor abba mehet sata kártya. Vagy ha más nem akkor az egyik HDD-t egy USB3-as boxba tenni és úgy kötni a gépre.

Ja oké, nem frissítettem rá az oldalra. Igen a vinyóknak elég a Sata2 bőven, az SSD-nek meg mehet a Sata3.

[ Szerkesztve ]

(#49500) badabum


badabum
tag

Hdd guruk válaszát várom! Ha több HDD van egy Atx házban ugyanarra a (pl. 6 helyes) lemezkeretre csavarozva,okozhat-e meghibásodást vagy élettartam csökkenést a merevlemezek egymásra ható vibrációja?(minimálist az összes létező HDD-nél tapasztaltam.Elsősorban nem feltételezéseket várok válasznak,hanem inkább konkrétumokat.) A válaszokat köszönöm!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.