Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#49751) Kartomas válasza Doky586 (#49750) üzenetére


Kartomas
csendes tag

Biosban nem látszik semmi Valószínűleg kifogtam egy hibás darabot van ilyen ünnepek után visszaküldöm a webshopnak
köszönöm a segítséget.

(#49752) Vaerys


Vaerys
újonc

sziasztok,
3tb wd hdd-t egy külső hdd házba tettem, ami 2tb-ig támogatja a hdd-ket. (elfelejtettem... :W )
A meghajtón 1 gpt partíció van. Amikor win-hez csatlakoztattam, 2 mappa (filmekkel) tartalma üres volt (pedig nem kellene üresnek lennie. :(( )
Tud valaki ötletet, hogyan lehetne visszaállítani a file-okat?
A hdd hibátlan, HDS szerint is. w7 és w10 alatt sem látszik semmi tartalom.
Köszönöm!

(#49753) Doky586 válasza Vaerys (#49752) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Kezdd azzal h kiveszed a külső házból...

(#49754) Yeffy


Yeffy
veterán

Sziasztok,

Remelem jo helyen jarok.
Van egy 10 eves 1 TB-os Samsung HDD 2 particioval noverem Win10-es gepeben, amit hasznal nagy megelegedettseggel. Kicsit lassucska, de mukodik.

Tortent egy oraja, hogy a gepe valamiert befagyott, nem sikerult ujrainditani, megallt a "kenyszerites" gomb benyomasa utan.
Power gomb hosszan nyomva tartasaval lett leallitva, majd ujrainditva.
Azota lassu a fajlkezelo, es nem lehet megnyitni a koteteket. Eszkozkezeloben megnezve an NTFS fajlrendszerbol valamiert RAW-ot (WTF :F ) csinalt, igy csak formazas utan lehetne hozzaferni a tartalmahoz, amit fontos adatok miatt ertelem szeruen nem szeretnenk.
Masik Win10 gepben/kabellel probalva is ugyan ez a problema.
Feltetelezzuk, hogy az MBR-t vagy valami hasonlot cseszhetett el az a hard reset.

HDSentinel Trial-lal megneztem, 88%-os a vinyo kondicioja, 5 gyenge/athelyezendo szektort talalt, egyeb hibat nem.

Van valakinek otlete, hogyan lehetne megmenteni a particiokat es az adatokat gyalulas nelkul?
Nagyon fontos lenne. :R

Koszonettel,
Yeff

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#49755) King Unique válasza Vaerys (#49752) üzenetére


King Unique
titán

Honnan tudod biztosan, hogy csak 2 TB-ig kezeli a HDD-ket? A régebbi, USB 2.0-s külső házaknál szokott általában ilyen limit lenni. De akkor pl. a lemezkezelőben sem szokott stimmelni a fizikai lemez kapacitása, avagy pont a HDS problémázik emiatt. Példa: kérdések | válaszok. Másrészt a nem megfelelő kezelésnek nemcsak ez lehet az oka, hanem pl. az is, ha a gépben, SATA-n lett inicializálva és particionálva a HDD, ugyanis azt USB-n eleve nem minden külső ház kezeli megfelelően, pláne 2 TB feletti lemezek és GPT partíciós séma esetén. Ezért is szokták javasolni, hogy tartós USB-s használatnál eleve az adott külső házban célszerű inicializálni és particionálni a HDD-t. Aztán elvileg akár még az is gondot okozhat, amiről az alábbi kérdésre adott válaszban volt szó. De mivel a részletek nem igazán derültek ki, a lényeges információkat lehagytad, ezért jobb híján csak találgatni lehet...

"Tud valaki ötletet, hogyan lehetne visszaállítani a file-okat?"

Ha csak a mostani külső házba történő áthelyezés után jelentkeztek a problémák, ellenben korábban megfelelően működött a HDD és megvolt rajta minden fájl a gépben SATA-n / másik külső házban USB-n használva (?), akkor értelemszerűen megoldás lehet az eredeti környezetbe történő visszahelyezése. Vagy olyan USB-tárolóeszköz (pl. külső ház, dokkoló) használata, ami megfelelően kezeli a 2 TB feletti HDD-ket, valamint olyan logikai + fizikai szektorméretet használ USB-n, ami passzol a SATA-n / másik USB-s eszköznél lévőhöz.

[ Szerkesztve ]

(#49756) King Unique válasza Yeffy (#49754) üzenetére


King Unique
titán

Ha gyenge szektorok vannak a rendszermeghajtóként használt (?) HDD-n, akkor nem meglepő, ha emiatt befagyott a Windows... Ha az NTFS fájlrendszerű partíciókból RAW lett, az szintén nem jó. Ha a visszaállításuk a cél, illetve az adatok lementése, akkor a téma topikjában nemrég volt szó a lehetőségekről. De a partíciók közvetlen visszaállítását nem feltétlen javasolt erőltetni, pláne nem rendszermeghajtóknál (példa). Viszont esetedben mondjuk az sem teljesen tiszta, hogy az a 2 db partíció most a rendszer + az adat és mindkettő RAW, vagy mégis mi a helyzet.

Ha az adatok lementése a cél, akkor a HDD-t javasolt addig nem használni rendszermeghajtóként. Ez esetben célszerű inkább kivenni és betenni egy másik gépbe, majd ott megoldani a mentést, mint ahogyan már próbáltad is. Viszont ahhoz egyrészt szükség lesz egy másik fizikai lemezre, amire majd a fájlokat át lehet menteni az adatmentő programmal. Másrészt mivel a HDD állapota nem tökéletes, ezért a közvetlen szkennelés + mentés előtt a lemezkép / fizikai másolat készítésének szükségessége is felmerülhet. Ez azért lényeges, mert míg az előbbi módszer 2x olvassa végig a lemez felületét, addig az utóbbi 1x. Ha tovább romlik a HDD állapota, akkor ez pedig számíthat. Viszont ilyenkor + 1 fizikai lemez kell, amire elkészül az eredeti másolata. Az meg a másik, hogy egy szektorhibás merevlemeznél lehetnek olvasási problémák, amelyek az említett műveletek idejét (jelentősen) megnövelhetik, avagy problémát okozhatnak az esetleges olvasási hibák. Ha oké a HDD állapota, akkor rendszerint nincsen ilyen gond, de ha nem, akkor nem árt ezzel is számolni!

Legközelebb meg majd leszel szíves inkább az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban feltenni a kérdésed, ha adatmentéshez kapcsolódik!

[ Szerkesztve ]

(#49757) Yeffy válasza King Unique (#49756) üzenetére


Yeffy
veterán

Hali,
koszi a valaszt.

Igaz, az lemaradt, hogy ez adatvinyo, a rendszer SSD-n van. Es mindket adat particio RAW, viszont a meretuk valid, nem valtozott. Meg is jelennek a fajlkezeloben, csak nem nyithatoak meg.

Ha sikerul oket helyreallitani, az mar megfelelo, az adatok tobbsegere nincs szukseg, csak kb ~50 GB-nyi fotokra, videokra, ami azonnal megy ki kulon mentesre, ha sikerul a particiokat visszaallitanunk.
Utana ugyis kap egy formazast, kesobb meg egy uj vinyot a gep.

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#49758) King Unique válasza Yeffy (#49757) üzenetére


King Unique
titán

Ha az adatok, vagy legalábbis azok egy részének a lementése a cél, akkor az előbbi válaszban le van írva a teendő. Vagyis ez esetben a biztosabb és egyben biztonságosabb módszer az adatmentés külső programmal, nem pedig a partíciók közvetlen visszaállítása.

Ha nincsen szükség az adatokra, akkor viszont nyilván felesleges a partíciók visszaállításával szórakozni, ez esetben lehetne őket törölni, illetve teljesen újraparticionálni a lemezt. Valamint ráengedni egy lassú formázást, vagy akár a HDS egyes (felület)tesztjeit, amelyek után valamelyest akár stabilizálódhat is a meghajtó állapota. Viszont ha egyszer már megindult a lejtőn, az eleve nem jó és utána már nem feltétlen lesz hibátlan, illetve nem garantálható, hogy később majd nem romlik tovább az állapota! Vagyis egy új és hibátlan állapotú HDD beszerzése nyilván megfontolandó, pláne ha fontos adatok kerülnének rá. De ilyenkor ugyanakkor az is fontos, hogy azokról több helyen is legyenek biztonsági másolatok és ne kizárólag csak 1 db HDD-n legyenek tárolva! Ha ez most meg lett volna oldva, akkor nyilván nem lenne téma az adatmentés. :)

[ Szerkesztve ]

(#49759) Yeffy válasza King Unique (#49758) üzenetére


Yeffy
veterán

Ha ez most meg lett volna oldva, akkor nyilván nem lenne téma az adatmentés.
Ezzel tisztaban vagyok, nekem megvannak a fontos dolgok mentesei felhoben, meg kulon vinyon, nekik meg hiaba mondtam, nem foglalkoztak vele, mig be nem utott a krach.

Ezert mondtam nekik, hogy surgosen szerezzenek be egy masik vinyot, errol meg majd mentsek ki, ami kell.

Atadom nekik a tobbi informaciot. :)

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#49760) trialboj


trialboj
őstag

Karácsony másnapján meglepett a gépem egy rendkívül fúrcsa adatvesztéssel.

Egy caviar blue HDD (mondták h feketét vegyek nem hallgattam rájuk) 2 particióból áll, a D felejtett el kb mindent, de a szó szoros értelmében. 570GB film videó sorozat, progtam, hangoskönyv és ehhez hasonló adat. Reggel még töltögettem hogy majd legyen mit nézni estére, és mikor bele akartam nézni az egyikbe már alig voltak könyvtárak. Azt hittem csak lassan tölti be őket, frissítettem egyet vártam picit, még fura mód pár könyvtár visszajött, de utána hiába indítottam újra vettem le az áramról stb, már nem jutott eszébe több tartalom.

kb 400GB tartalomból maradt 85GB. A megmaradt tartalom nagy része sem használható adat, csak fájlok amiket nem lehet megnyitni... de van amit azért még sikerült, ezek közül szinte mind ma vagy az elmúlt napokban lett letöltve.

Két kérdésem van, ezeknek a cuccoknak lőttek?

Mi okozhatta ezt, és mekkora az esélye hogy ismét megtörténik, mondjuk már a D meghajtóval amin fontosabb adatok, pl képek is vannak?

/ nem volt áramszünet, sőt semmilyen furcsaság, ahogy írtam egyik percben még böngésztem és töltögettem, aztán pedig szinte minden elúszott. Sentinel semmi furát nem mutat /

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#49761) Newlachka


Newlachka
őstag

sziasztok,

olyan gondom van,hogy:
külső házból kivettem at 1TB-os vinyóm ami ketté volt/van formázva.
visszarakás után, nem ismeri fel egy laptop sem.
HD sentinel azt dobja,hogy kapcsolat nélküli, adatait kiírja stbstb..
Lemezkezelőben nincs.adataim pedig rajta..
valaki tudna valami megoldással szolgálni?
Köszi

(#49762) King Unique válasza Newlachka (#49761) üzenetére


King Unique
titán

Az nem derült ki, hogy miután ki lett véve külső házból, utána pontosan mi történt vele. Pedig lényeges lenne, mivel konkrét információk és a hiba pontos leírása nélkül kb. csak találgatni lehet....Ha a visszahelyezés után állítólag (?) még a lemezkezelőben sem jelenik meg, akkor ott nagyon össze lett valami kutyulva... De lehet csak csatlakozási, illetve 2,5"-os meghajtóknál tápellátási problémáról van szó USB-n, vagy esetleg csak az adott OS nem kezeli valami miatt megfelelően. De még ezekről sincs információ, ahogyan a külső ház, HDD stb. típusáról sem. A HDS kapcsolat nélkülinek általában az olyan lemezeket írja, amelyek nincsenek csatlakoztatva, nincsen velük adatkapcsolat.

[ Szerkesztve ]

(#49763) Newlachka válasza King Unique (#49762) üzenetére


Newlachka
őstag

á rájöttem.. eltörtem a külső ház paneljén egy kis ellenállást.
veszek egy másikat és OK lesz :)

(#49764) Ðávid


Ðávid
aktív tag

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok. Egy kis segítséget szeretnék kérni. A helyzet a következő:
Vettünk egy 2 TB-os WD Blue WD20SPZX 2,5 inches merevlemezt. Első körben egy Ridsonic IB-231StU3S-G eSATA külső házba tettem és úgy csatlakoztattam a géphez (az adatlapomon megtalálható LGA 1155 alapú konfiguráció). Megtörtént az inicializálás a Lemezkezelőben GPT-re. Ezután a HD Sentinel 5.30.3-as verziójával indítottam rajta egy lemez felület újrainicializálást. Ezt követően lefeküdtem aludni és másnap reggel azt láttam, hogy a gép a BIOS képernyőnél áll, azzal az üzenettel, hogy az Anti Surge funkció újraindította a gépet. Kikapcsoltam a funkciót a BIOS-ban, majd beszereltem a gépbe a lemezt és ismételten elindítottam rajta a korábban említett HD Sentinel tesztet. A következő eredményt kaptam 39 órával később:

Kellene aggódnunk emiatt? Ez utalhat valami később jelentkező problémára? Még benne vagyunk a 14 napban, el tudunk állni a vásárlástól.

Minden segítséget előre köszönök szépen! :R

(#49765) Jarod1 válasza Ðávid (#49764) üzenetére


Jarod1
addikt

100 % os a hdd, nincs hiba.

(#49766) King Unique válasza Ðávid (#49764) üzenetére


King Unique
titán

A sötétebb színű zöld blokkok a nehezebben olvasható szektorokat jelölik, ami elvileg még nem hiba, de nem is feltétlen normális. Nem futott közben másik program / folyamat, ami a teszt idején ideiglenesen használta a lemezt? Amiatt is lehet átmenetileg lassabban olvasható. Maga a 39 órás futási idő elsőre irreálisan soknak tűnik, de adott esetben a felület újrainicializálása időigényesebb lehet más teszteknél. Viszont egy ilyen 2 TB-os meghajtónál pl. egy részletes öntesztnek, vagy egy olvasástesztnek normál esetben jóval hamarabb le kellene futnia.

Ha a kondíció oké, a SMART-ban nincs hibára utaló érték, a WD saját szoftvere sem jelez problémát, akkor elvileg nincsen gond a HDD-vel. Viszont a lemez elején az a leakadás nem éppen ideális. De ha csak átmeneti volt és újratesztelés után már nem jelentkezik, akkor nem téma.

[ Szerkesztve ]

(#49767) Zoli1303


Zoli1303
csendes tag

Sziasztok nekem egy olyan problámám van, hogy van 1TB merevlemezem (WD10EZEX) és ha bekapcsolom a gépet akkor csak kattog a bios sem látja a másik 500 GB WD-t azt látja ezen van a WIN. 7. Ilyenkor mit lehet tenni? A rajtalévő adatok fontosak lenének.

[ Szerkesztve ]

(#49768) King Unique válasza Zoli1303 (#49767) üzenetére


King Unique
titán

A topik neve HDD probléma (nem adatmentés).
Ha adatmentéssel kapcsolatos a kérdés, akkor azt eleve az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene feltenni, nem pedig itt!

Ha SATA-n oké a fizikai csatlakozás (adatkábel, tápkábel, port), de ennek ellenére állítólag (?) már a BIOS sem ismeri fel a HDD-t, akkor vélhetően a Windowsban sem jelenik meg sehol. Vagyis otthon így nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Ha ráadásul még abnormális hangja is van, akkor az megint nem jó jel. Ha kellenek a rajta lévő adatok, akkor ez esetben esélyes, hogy adatmentéses céghez kell vele fordulni, már ha megér annyit.

[ Szerkesztve ]

(#49769) Zoli1303 válasza King Unique (#49768) üzenetére


Zoli1303
csendes tag

Szia sajnos azt nem tudom, hogy jók-e a csatlakozói ha be kapcsolom a gépet akkor felpörögni felpörög de azon kívül csak kattog. Arról a tápról amit bele dugok a másik hdd megy.

[ Szerkesztve ]

(#49770) mad1


mad1
veterán

Volna itt egy hdd m.3tb.
100/100 volt tegnap ,ma meg felporog,de sem az ezkozkezelo nem latja sem a senti.
vmi tipp?

Ne szemetelj ! = Steam

(#49771) Jarod1 válasza mad1 (#49770) üzenetére


Jarod1
addikt

kábel csere?

(#49772) mad1 válasza Jarod1 (#49771) üzenetére


mad1
veterán

Termeszetes.
Sot 2 usb rekkben is neztem

Ne szemetelj ! = Steam

(#49773) Jarod1 válasza mad1 (#49770) üzenetére


Jarod1
addikt

Biosban látja a gép?

(#49774) mad1 válasza Jarod1 (#49773) üzenetére


mad1
veterán

Nem latja :(

Ne szemetelj ! = Steam

(#49775) Jarod1 válasza mad1 (#49774) üzenetére


Jarod1
addikt

akkor az megdöglött...

(#49776) Ðávid válasza King Unique (#49766) üzenetére


Ðávid
aktív tag

Igen, azt tudom, hogy a sötétebb még nem rossz, de azért nem is megnyugtató, hogy egy teljesen új merevlemeznél ilyesmi jön elő. Az ellenőrzés alatt a gépen semmi más komolyabb dolog nem futott, csak a Windows folyamatai, az Eset Smart Security, az Asus AI Suite és a távoli asztal kapcsolat, amin keresztül időről időre ránéztem az ellenőrzés folyamatára a másik gépemről.

Lefuttattam a Western Digital saját programjának hosszabbik tesztjét. 5 óra 53 perc alatt végzett és nem jelzett hibát.

Mellékelek egy képet a SMART értékekről.

Van még esetleg bármi tanácsod vagy ötleted?

(#49777) 3RROR


3RROR
aktív tag

Sziasztok. Csináltam régebben egy Raid 0-t kettő 500-as winyóval de már nem kellett így szétszedtem. Most hogy külön használnám az egyiket a windows még mindig raidben látja és semmit nem tudok vele csinálni. Ilyenkor mi a teendő? Hogy lehet törölni és visszaállítani az eredeti méretre?

(#49778) King Unique válasza Ðávid (#49776) üzenetére


King Unique
titán

A SMART nem mutat hibát és ha a gyártó szoftverének részletes tesztje is lefutott hiba nélkül, akkor pláne nem lehet gond. Viszont az nem derült ki, hogy volt-e futtatva olvasásteszt és annál mi a helyzet, a lemez elején megint sötétebbek a blokkok, vagy most már nem.

(#49777) 3RROR:
Nem derült ki, hogy milyen RAID megoldásról van szó. Ha pl. szoftveres és a lemezkezelőben lett beállítva, akkor megvan a módszere az eltávolításnak is. Ez a semmit nem lehet vele csinálni, megint nem derült ki, hogy mit jelent. De pl. DiskPart parancssori eszköz clean parancsa kipróbálható a lemez törléséhez. Ha a lemez kapacitása sem stimmel, akkor olyan problémát egy korábbi esetnél a HDD gyártójának szoftverével történő törlés oldott meg.

(#49779) Zoli1303:
Ha a BIOS és az OS nem ismeri fel a HDD-t, adatmentő program nem tud hozzáférni, akkor úgy otthon nyilván nehéz vele bármit is kezdeni. Ilyenkor igen, egy adatmentéses cég lehet még opció.

[ Szerkesztve ]

(#49779) Zoli1303


Zoli1303
csendes tag

Szasztok ha a gép bekapcsolása után a felpörgésen kívül csak kattog a hdd akkor arról az adatokat csak adatmentéssel foglalkozó cég tudná lementeni?

(#49780) Jarod1 válasza Zoli1303 (#49779) üzenetére


Jarod1
addikt

igen, de nem lesz olcsó mulatság..

(#49781) Zoli1303 válasza Jarod1 (#49780) üzenetére


Zoli1303
csendes tag

Szia ezzel tisztában vagyok de sok olyan adat van rajta amiket fontos lenne lementeni róla. Szerinted mennyi százalékát tudnák lementeni a rajtalévő adatoknak? Kb. 360 GB-nyi adat van rajta.

[ Szerkesztve ]

(#49782) Jarod1 válasza Zoli1303 (#49781) üzenetére


Jarod1
addikt

én olyan 80-90 % ra tippelek ha profi a cég. valamint nincs megbontva a hdd és nem sérültek kritikus pontok a lemezen.amugy egyetlen példány ami rajta van adat nincs mentésetek? legközelebb minimum 2 helyre csináljatok mentéseket, FElhő, DVD, backup hdd stb

(#49783) gabo91


gabo91
aktív tag

üdv. két hete vettem Toshiba P300 3tb-os HDD-t 1nap 16óra nettó üzemidő van benne, 21indítással.
1
2
ez pl enyém is lehetne
hogy is fogalmazzam.... Spinuptime értékemet ha forintosítanánkegy jobb lakást lehetne belőle venni :DDD
Ahogy néztem ez ilyen mindenkinek... viszont a Seek Time performance is felment 33-ra, ez mennyire aggasztó?

(#49784) Imy


Imy
veterán

Ezt így mennyire ajánlatos, vagy biztonságos használni?

(#49785) pjen válasza Imy (#49784) üzenetére


pjen
félisten

Használni lehet,de csak olyanra amiért nem kár.

(#49786) Imy válasza pjen (#49785) üzenetére


Imy
veterán

Értem. :( NAS-ba akartam belerakni, de akkor abba nem annyira jó.

(#49787) Zoli1303


Zoli1303
csendes tag

Sziasztok az enyimé most ilyen állapotú:
ezen van Win 7

[ Szerkesztve ]

(#49788) Imy válasza Zoli1303 (#49787) üzenetére


Imy
veterán

Ez sokkal rosszabb, mint az enyém. Gondolom amíg megy addig megy, de fontos adatokat ne tartsál rajta.

(#49789) Zoli1303 válasza Imy (#49788) üzenetére


Zoli1303
csendes tag

Sajnos a másikkal meg szívtam mert azon voltak a fontos adataim de az megadta magát.

(#49790) Imy válasza Zoli1303 (#49789) üzenetére


Imy
veterán

Mi történt, hogy így jártak a HDD-id?

(#49791) Zoli1303 válasza Imy (#49790) üzenetére


Zoli1303
csendes tag

csak tippem van de lehet, hogy a táp miatt jártak így.

(#49792) bolic


bolic
őstag

AAKS nem megbízható, az enyémet is majdnem elszállt...

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

(#49793) saiyajin


saiyajin
senior tag

Sziasztok! Sikerült leejtenem egy WD Passport 1TB-os külső merevlemezt. HD Sentinel elsőre semmi problémát nem jelzett, de most már 96%-osnak írja az állapotot, és ezt: "A lemez felületén található 7 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek)"

Ami leginkább aggasztó, hogy ha a lemezről visszamásolok valamit a gépre, akkor annak a sebessége nagyon ingadozik. Ha rámásolok az még nem problémás. Ha rádugom a gépre, a windows is azt jelzi, hogy gond van a merevlemezzel, de nyilván nem talál semmit a hibakeresés lefuttatásakor.

Mennyire kezdjek pánikolni?

"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"

(#49794) csixy válasza saiyajin (#49793) üzenetére


csixy
addikt

Nagyon. Mentést csinálj róla.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#49795) King Unique válasza saiyajin (#49793) üzenetére


King Unique
titán

Ha leesett, az nem éppen a legjobb... Jó, hogy utána felpörgött, elindult egyáltalán. Az pedig nem meglepő, ha egy leejtés után gyenge / hibás szektorok jelennek meg a lemez felületén, ahogyan az azok miatti belassulás sem. Ez esetben célszerű lementeni róla lementeni a fontos adatokat addig, amíg még lehet.

(#49796) saiyajin


saiyajin
senior tag

Rendben, köszönöm a válaszokat! Ha mentés közben sérült fájlokkal találkozok, gondolom azok már menthetetlenek, ugye?
Illetve, ha ezzel meg vagyok, lehet még kezdeni valamit merevlemezzel?

"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"

(#49797) GreenIT


GreenIT
tag

Rejtelyes esetet kellene megoldani.
Egy 320GB-os SATA HDD-t novemberben pihenni kuldtek, tegnap nem lehetett hasznalatba venni, a gep felismeri, sot particionaloval lehet latni, hogy win es linux particiok vannak rajta a 100 mb-os win es 2 gbp-os linux rendszer particioval egyutt, de win alatt csak a 100 mb-os particio erheto el.

A hdd szepen porog, se kattogas, se reszeles, kulserelmi nyom nincs rajta.

Innen hogyan tovabb? :F

(#49798) King Unique válasza GreenIT (#49797) üzenetére


King Unique
titán

Mi a gond, mit akarsz kezdeni azzal a HDD-vel? :F

Ha csak az, hogy a többi partíció Windows alól állítólag nem érhető el, akkor az nem meglepő, mivel nem kezeli natívan a linuxos fájlrendszereket. Viszont attól még a lemezkezelőben megjelennek a partíciók meghajtóbetűjel nélkül. Tehát az nem igaz, hogy Windowsnál a többi partíció egyáltalán nem érhető el, max. a fájlkezelőben nem jelennek meg. :)

"A hdd szepen porog, se kattogas, se reszeles, kulserelmi nyom nincs rajta."

Ha tényleg oké az állapota, a HDS sem ír rá hibát, akkor (újraparticionálás után) lehetne használni adatlemezként, vagy esetleg rendszermeghajtóként. De az utóbbi célra inkább SSD-t javasolt, nem egy ilyen vélhetően lassú merevlemezt.

[ Szerkesztve ]

(#49799) GreenIT válasza King Unique (#49798) üzenetére


GreenIT
tag

Ha mar valamiert meghalt, az adatokat kellene rola lementeni, majd megprobalni ujraformazni az egeszet.

Ilyennel meg nem talalkoztam, hogy elvileg minden ott van es minden szep es erintetlen - alig nov17-e ota, ez a datum van a rendszerfajlokon - csak eppen semihez nincs hozzaferes.

Amint irtam, kulsokent probaltam tobbszor is, linux alatt a disk kezelo latja, de egyiket se kepes mountolni.

Win alatt egyedul a 100 mb-os rendszer particio jelenik meg, ott latni a fajlokon az utolso hasznalat datumat, de a lemezkezelo teljesen ures, csak alul egy sor, hogy probalja olvasin az adatokat, de nincs valasz, meg a C hdd se jelenik meg.

Ilyennel meg nem tallakoztam, hogy linux nem volt kepes mountolni egyiket se - plane, ha egyszer win alatt a 100mb-os siman mukodik, legalabb azt el kellene tudni erni vele, vagy nem? :F

(#49800) Jarod1 válasza GreenIT (#49799) üzenetére


Jarod1
addikt

partició bázis helyreállítással próbálkozzál.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.