Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71389) fonok87


fonok87
aktív tag

Sziasztok!

Múltkor nekiálltam a tároló/műhely helyiségünkben betömködni a szellőzőket. Kb 10db, ~13x38 centis nyílás, iszonyat mennyiségű hideg és por jött be rajtuk.
szerk.: Az előző tulaj ezt újságpapíros tömedékeléssel orvosolta ~30 éve. Remek penészfarmot hozott létre a művelettel...

Az első probléma az volt, hogy a barkácsolt polisztirolvágóm nem működött. Túl kicsi volt az ellenállása a huzalnak, csak rövidrezárta a tápot. Elfelejtettem lefényképezni mielőtt kidobtam, pedig igazi csemege volt. Drótból tekert keret, ződsárga szigszalag és melegtakony minden mennyiségben.

A második probléma a bóti vágóval volt. Amelyik feje normálisan működik (kép itt), az csak kb 7-8 centit tudott átfogni.
szerk.2: van egy "kés" is hozzá, az meg hosszú idő alatt túl kicsi hőmérsékletre melegszik.

Viszont hamar feltűnt, hogy nem pattintva/ragasztva van, hanem csavarozva. Jött is az ötlet, hogy akkor új keret kéne hozzá. Drótra gondoltam megint rögtön, de nem tartotta volna elég feszesen a huzalt, így megszületett ez a frankensteini szörnyeteg :C

- Grillcsipesz: akkorára nyitjató ami épp jó, középen a polisztiroldarab segít feszesen tartani a huzalt
- Ződsárga szixalag gondoskodik a rövidzár elleni védelemről (a huzaltartó és a csipesz is fém), illetve a csatlakozókra igényesen feltekert huzal helyén tartásáról
- Kábelkötegelő tartja a huzaltartókat, és szorítja a helyére a polisztirol "huzalfeszítőt" :DDD

Amiről nem készült kép, a tápegység csatlakozójába tömött negatív és körétekert pozitív vezeték, szintén szigszalaggal rögzítve :)
Külön jó dolog, hogy a művelet befejezése után minden alkatrész visszaállítható volt eredeti állapotába, és továbbra is funkcionál (a szigszalag darabokat kivéve, azt nem tekertem vissza a tekercsre).

Az elkészült falról nincs képem, de lehet hogy készítek majd, mert nem szép :DD

[ Szerkesztve ]

Truss me, I'm an engineer.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.