Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46804) tatabike válasza imibogyo (#46801) üzenetére


tatabike
őstag

Egy gránitlapba azért nem ilyen egyszerű marni, és elég sokáig is tart. Plusz az is némileg 3D, mert 'V' vagy 'U' - keresztmetszetű a véset. Tehát a marófejet fel-le is kellett mozgatni 2-3 mm mélységben. De leginkább az idő volt a fő tényező, mert amíg kimarta a gép, lehetett mást is csinálni. Mivel sírkövekre való névtáblákról van szó, mondjuk egy két nevet és négy évszámot tartalmazó tábla vésése a kézzel mozgatott vésőgéppel 1.5 óráig tartott átlagban. Tisztán kézzel vésve, kalapáccsal, ferajzolással meg 3 óra is volt, ha nem több.
Meg nem kellett volna kipakolgatni a sablont, hanem csak megadni a szöveget és a betűtípust. De manapság már okafogyott lett a dolog, sima matricasablont felragasztják a gránitra, és homokfúvással marják ki a betűket, ábrákat. Öcsémnek is van ilyen cucca, sablonvágó plotterrel, minden vacakkal együtt. Az gyors és egyszerű. Nagyon komoly homokfúvók akár 1 centi mélyen is bele tudnak marni a gránitba. Láttam olyat működés közben, elég brutális.

A második kütyü az egy teljesen fapados másológép. Újat létrehozni nem tudsz vele, csak másolni egy már meglévő dolgot. Abban nincs semmi extra.

[ Szerkesztve ]

Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.