Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46595) Kernel válasza Irmscher 353 (#46590) üzenetére


Kernel
nagyúr

Villám teljesen más téma, villámkárok keletkeznek akárhol, véletlenszerűen. Rengeteg villámkáros készüléket javítottam már, biztosítói szakvéleménnyel stb., így van róla fogalmam, hogy ez egyáltalán nem szolgáltatófüggő.

Először szólni kell a biztosítónak (ha van biztosítás), utána szerviz, kapsz egy számlát, kifizetik.

Az antennakábelnél beiktatott túlfeszvédőtől pedig sokat ne várj, sőt semmit. Egyrészt nem is véd, pláne, ha még le sincs földelve, gyakorlatilag semmit nem ér.

Továbbá az esetek többségében a villámláskor keletkező hatalmas térerőváltozás a különböző vezetékekben, fémtárgyakban indukál káros feszültséget (másodlagos hatás), ami főleg a villamos hálózat irányából hat, főleg a tápegységeket vágja agyon, ez egyértelműen kimutatható a javítások alkalmával.

Nem akarom védeni a UPC-t, mert én sem bírom őket, mióta 2000 körül azzal szívattak, hogy régi ügyfélként nekem jó vastagon számláztak, 10 000 felett, míg az újonc előfizetőknek sokkal kedvezőbben. Később be is intettem nekik.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.