Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz neil_mullen #47098 üzenetére
Szerintem ez sok, ET miatt 10 mm, 1 hüvelyk miatt annak a felével számolva 13 mm. Szumma 23 mm-rel lesz kijjebb* a kerék - simán beleérhet a sárvédőbe kitekert keréknél berugózáskor, vagy akár hátul is mikor le van terhelve. De ne legyen igazam!
Nyomtáv 46 mm-rel nő.*Akár még hülyén is fog kinézni, hogy egy S80-on minek áll racsingban a kerék.
-
MasterMark
titán
válasz neil_mullen #47098 üzenetére
Mit tudtál? Ott beírogatod, és látod hogy merre mennyit változik. Befele ne nagyon menjen, mert ott nem lesz hely, kifele még elmegy.
Bárhogy nyúlsz bele a geometriába az gond. Máshol és máshogy fog kopni, stb.
Switch Tax
-
neil_mullen
aktív tag
válasz MasterMark #47078 üzenetére
köszi a választ, de ezt eddig is tudtam. a kérdés arra irányult hogy nagy baj-e, ha ennyire belenyúlok a futóműgeometriába például...
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MasterMark #47092 üzenetére
Akkor csak ne panaszkodjak. Annyit nem is lenne szabad beletenni a gumiba amúgy.
Mondjuk a Skodán a gyári eco érték 2,8 bar kapásból.
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Én a Focusba 2.3-at toltam előre és hátra is.
-
addikt
válasz MasterMark #47078 üzenetére
Hoppp, de jó oldal, köszi
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Bizsu1st
aktív tag
Megjöttek ma a Vredestein Quatrac-ok 195/50 r15 82v méretben és nagyon elszomorodtam, hogy nem peremvédős, pedig az akh is úgy árulta, hogy Quatrac FSL, az összes webshop peremvédősként árulja és 2hónappal ezelőtt még a vredestein.hu is tutira peremvédőskén jelölte! Felhívtam az Akh-t, szerintük is és cikkszám alapján is peremvédős, nincs is cikkszámuk nem peremvédős kivitelhez! Kérdés nélkül visszaveszik, ha úgy gondolom, teljesen korrektek voltak! Megnéztem ma a vredestein.hu-n és lám, már nem peremvédősként jelölik a gumikat... Gyorsan írtam is a vevőszolgálatnak, hogy hol veszett el, mivel 2hónapja még azt az infót kaptam tőlük emailben, hogy peremvédős lesz, kíváncsi vagyok, hogy mit válaszolnak! Amúgy tetszenek az abroncsok, holnap szerelik.
-
MasterMark
titán
-
neil_mullen
aktív tag
Szaisztok! A gyári felni 50-es et számától mennyire lehet eltérni szerintetek? 40-esre gondoltam. Egyébként 2007-es Volvo S80-ra veszek 8 széles felniket a 7-es helyett. Köszi!
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
Ranger^41
aktív tag
Eddig sikerült leszűkítenem a végtelen kínálatot a lehetőségek és értékelések alapján. Melyiket?
Debica Presto UHP 2 225/45 R17 91Y
Falken AZENIS FK510 225/45 R17 94Y
Fulda SportControl 2 225/45 R17 91Y
KLEBER Dynaxer UHP 225/45 R17 91Y
Sava Intensa UHP2 225/45 R17 91Y
Vredestein Ultrac Satin 225/45 ZR17 91Y -
tzabo
tag
válasz Tothgera30 #47068 üzenetére
A kék csíkra gondolsz? Az szerintem minden új gumin van. Így ránézésre látszik, hogy azonos méretű mind a 4 gumi. Más méretben máshol más színű csík vagy csíkok vannak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #47068 üzenetére
Nem csomagolják a gumikat, többnyire a futárcég miatt szokták össze fóliázni a gumikat párban a szállítás miatt de a gyárból is így jön pőrén.
A kék sáv az segédvonal a gyártónak ad infót, csak arra szolgálnak, hogy minden karkasz a hozzá tartozó, megfelelő futófelületet kapja meg.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Tothgera30
Ármester
válasz Motion_Blur #47065 üzenetére
#47065 Motion_Blur, #47066 Qru: Akkor a minden gumin baloldalt található jelzés nem para? Csomagolás hiánya fájó pont egy ilyen értékű guminál.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
crue
őstag
válasz Tothgera30 #47064 üzenetére
Másmilyen a matrica vagy mi a megfejtés?
-
Qru
MODERÁTOR
Ezeket nem csomagolják be gyárilag sem, ha arra gondolsz.
#nincsbennetarcsi
-
Motion_Blur
félisten
Én örültem volna ha nekem így szállítják ki ha fizikai sérülés nincs rajta és stimmel a DOT is, akkor mi a gond
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
spiky03
veterán
válasz 2ozzmexy #47052 üzenetére
Köszi neked is!
Inkább vízen legyen jobb, ott tapadjon jobban. Igaz nem szoktam száguldozni.Árban olyan max 30ra gondoltam. Így a Quatrac teljesen jó árban.
Nálam alufelnin lesznek, azon amin most a nyárik vannak.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
_NCT
addikt
A Vredestein-ről jókat olvastam, lehet arra benevezek. CC+ van akinek bejött, van akinek nem, elég vegyes, persze az sem rossz. De én úgy gondlom inkább vizes/havas úton legyen picit jobb, mint szárazon, kombival amúgy sem fogok kanyarvadászkodni meg határokat döntögetni.
Jelenleg alufelnire szerelt téligumik vannak az autón, ezzel vettem, érdemes 4évszakosat lemezfelnire feltenni, vagy nincs sok értelme? Azt tudom, hogy télen a lemezfelnit jobban ajánlják a súly és ellenállóképesség miatt, de mivel az elmúlt 5 évben kb alig volt tél, nem tudom ez mennyire releváns.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz spiky03 #47042 üzenetére
A ballonosabbik. (tudom bugyután hangzik) 195/65R15-re szavaznék én is, a Quatrac jó választás, noha ársávot nem írtál, de GY Vector Gen3, vagy CC utódjai? Kérdés mire vagy "érzékenyebb", inkább nyáron legyen jó, vagy inkább télen.
[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
őstag
Ha a legrosszabb része egy 4 évszakosnak közepes az teljesen jó. Ténylegesen preferencia kérdése, én a téli gyengeséget nem bírom, dobtam is a CC+-t a második télen. Most jól elvagyok a nexen 4 évszakossal ami télen jobb (nyáron viszont rosszabb). Nekem ha a nexen kiszolgált Vector G3 lesz ha addig nem jön még jobb.
-
_NCT
addikt
Sziasztok! 205/55 R16 Négyévszakos gumiból melyek az ajánlottak, amelyek nem kúsznak, nyúlnak nyáron sem, vizes aszfalton is megállják a helyüket? Néztem teszteket, de ahány teszt annyi győztes... Michelin CC+, Goodyear Vector Gen3, Hankook Kinergy S2, Continental AllSeasonContact, ezek mennyire jók? Megéri a GoodYear a +5k felárat guminként? Alufelnire is mehetnek ezek?
Felhasználás: évente 70-80% város, maradék pálya. De azért mennénk hosszabb távokat is kirándulni, de nyilván nem ezzel élményautóznék.Ahogy a tyrereviews alapján néztem a Goodyear Vector G3 nedvesen és hóban nagyon jó, szárazon már csak egy közepes. Ami igazából tetszene is, hiszen pont nedvesen és hóban legyen egy picit jobb a többi 4s gumitól. Egy Octavia 3 kombira szeretnék gumit nem mellékesen.
QRU ajánlotta a Vredestein Quatrac Pro gumit.
-
Real_Necro
veterán
Megérkeztek Automaxtól a Vredestein Ultrac-ok. 0921 a dot szám.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
2ozzmexy
senior tag
válasz szabonagyur #47036 üzenetére
6Jx14 4x100 Elég gyakori és hát így jártam, nem is azért írtam, csak gondoltam árnyalom a képet picit a témában.
Mindegy, igazából kármentettem, elment amennyiért elment, nem maradt autó amire felment volna, aki elvitte a régi autót ő nem akart érte fizetni, én meg túl rátarti voltam, a helyet meg csak foglalta.
Az okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátjából sem, okos nem vagyok, ez már bizonyítást nyert."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
félisten
-
2ozzmexy
senior tag
válasz focvis #47033 üzenetére
+1
Nekem a 14"-osokra 20-ért sem jelentkezett senki 1 évig 6-7 éves jó állapotú téli abroncsokkal. (5-5,5mm és mind kiállta a köröm tesztet) Amikor levittem 15-re akkor 2 hónap után jött egy hívás, de még ő is alkudott belőle.
Hogy klasszikust idézzek: árulni szeretné vagy eladni?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz spiky03 #47031 üzenetére
Jó a Quatrac 5 de van újabb, szám nélküli Quatrac, az ajánlott, friss, újabb, jobb, elvileg.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
spiky03
veterán
4 évszakos gumiból 15"os méretben még ajánlott a Vredestein Quatrac 5?
Vagy esetleg valami más ajánlás?
Városi használatra lenne csak kb napi 40 km.
Ritkán 110 km is.Valamint mennyit érhet 4 db gyári 15"os Hyundai acél felni 2014es Michelin Alpin 5 téli gumikkal? A felnik hibátlanok, a gumiból az egyik lett javítva mert benne volt egy kis szög. Betömték a lyukat.
50 ezer az reális érte?Köszönöm
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #47029 üzenetére
Storno, magyar posta bekavart, nincs termináljuk (technikai probléma miatt), így nem tudom kifizetni...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #47025 üzenetére
Ma jönnek a Vredestein Ultrac pacskerok.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Mastersteel Supersport-ról mi a vélemény?
Azt látom, h olcsó féleMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Safranek
aktív tag
Tegnap egy tüzépen jártam és amíg a soromra vártam begurult egy új S Klasse 350d ,
Giti téli gumikon.„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″
-
Real_Necro
veterán
válasz lorcsi #47011 üzenetére
Ma lemondtam a Hankook-ot telefonon, május végéig nem akartam várni. Korrekt volt ügyfélszolgálatos srác, azt mondta, szerinte is ésszerű döntés. Említettem neki, hogy a hét második felében valószínűleg mennék cserélni, vettem Vredestein-t. Erre csak annyit reagált, "oooh", valamint, hogy várnak...
Automax már küldött számlát, már csak mpl értesítést várom.
[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
Ez a 2 évente centrir, nekem fura. Ha két szetted lenne felnire szerelve akkor is vinnéd? Szerintem a többség nem viszi 2 évente centrirozni, ha nincsen gond vele, persze jobb a nyugalom és a biztonság az első.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Ranger^41 #47012 üzenetére
Kléber esetleg? A harmadvonalas márkákat nem szoktuk ajánlani. Sebring téliről tudok csak tapasztalatot mondani, vagy Kormorán 4S-ről.Ha esetleg megléped akkor megteszed hogy megirod milyen? Én is szemezek vele, de nem igazán van tapasztalat róla.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz PROHARDVER! #47015 üzenetére
Semmi idegesség nem volt benne, inkább szarkazmus és irónia. Formáltam egy véleményt, a korábbi eset jogos volt, ez most nem, bocs. A nyilvános megalázásról a véleményem pedig ismered, szép estét!
-
OPiiPO
veterán
válasz Real_Necro #46998 üzenetére
Soha semmi gondom nem volt a hozott gumival, ha most visszagondolok kb. mindig is ez volt a helyzet.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! W202 Mercedesre keresek nyári gumit (197LE hátsó kerék, 1430 kg) 225/45/R17 méretben, éves futás kb 10.000 km. Elöregedtek a Barum Bravurisok, ezek helyére keresek valami jóáras alternatívát, hasonló árkategóriában. Sok jót hallottam a budget michelin márkák ultra high performance mintájú abroncsairól, de kicsit szkeptikus vagyok. Érdemes ebbe beleugrani, vagy kis plusz költségért találok lényegesen jobb alternatvát?
-
lorcsi
veterán
válasz Real_Necro #47007 üzenetére
2 nap vidékre
Elég gyorsak
Pentek du. Adtam le a rendelest, egy oran belul egyeztettünk telon. persze aznapba mar nem fertunk bele..hetfon pakoltak
De kedd 10 korul atvettem a pakkotMondjuk a royal mashonnan egy nap alatt meghozta
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Real_Necro
veterán
Automax házhozszállítási idejéről van valami infó mennyi szokott lenni?
-
crue
őstag
válasz 2ozzmexy #47003 üzenetére
Nem tudom máshol máshogy van-e, de a DTKH hulladékudvaraiban le lehet adni autógumit 4 db/év/ingatlan mennyiségben.
Egyébként nem tudom miért gondolod, hogy a gumisnak kötelessége ingyen átvenni. Az az ötlet meg egyenesen csodálatos, hogy építse bele a szolgáltatás árába. Fizesse ki az is aki nem hagyja ott a gumit vagy aki egy szett felnin cserélgeti a téli/nyári gumikat, minden alkalommal. Na ez lenne a lehúzás. -
2ozzmexy
senior tag
válasz szabonagyur #47004 üzenetére
Köpök rá hogy fizet utána, a pék is fizet az eladóknak, mégsem számolja fel neked, a postás parizeres zsömléjét sem számlázzák ki (mert ugye a biciklit is hajtani kell hogy menjen ), építse be a szolgáltatás árába, mint minden vállalkozó, nem kell ezt külön kiemelni, hogy "jaj tőlem 300 forintért viszik el darabonként...", senkit sem érdekel, még jó hogy a villanyszámlájába nem kell beszálnom, vagy legközelebb a kerékkulcsról lehulló fémforgácsot is leszámlázza szerszámamortizációként!?
Igen, jó lenne egy olyan hely ahol átvesznek mindent... Várj, nem ezért fizetünk a szemétszállításért!?
-
félisten
válasz 2ozzmexy #47003 üzenetére
Sajnos nem kötelessége, mivel ez neki is veszélyes hulladék és ugye ő is fizet utána.
Az egy másik kérdés, hogy miért nem tudod ezeket Te is, mint átlag ember leadni egy normális helyen. Ezért landol ez mind valahol a falu szélén. Érdemes megnézni a magyar közút insta oldalát, néha olyan meg akkora mennyiségű szemetet - többek között kidobott gumit - szednek össze, hogy csak nézek.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz szabonagyur #46999 üzenetére
Ugye tudod hogy ez lehúzás? Kutya kötelessége lenne átvenni, főleg hogy a többségét újra értékesíti, mert semmi baja...
Hulladékudvarba nem szállíthatom be, lomtalanításkor sem tehetem ki mert veszélyes hulladék és nem nagyon tudok BP-en olyan helyet ahol ingyen átveszik a használt abroncsot...Már van egy ilyen tervem pár éve, hogy egy ilyen felszámítós kereskedőt megtalálok, összeállunk sokan, egy pótos IFA-val odaállunk egy rakomány használt abronccsal és ha nem veszi át ingyen, akkor leborítjuk a bejárat elé.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz grizlisandor #47001 üzenetére
Én ezt egy nagy pofátlanságnak tartom, miért fáj neki hogy nem tőle vette? Ha valami 10 éves agyonhasznált vackot vinne oda, akkor okés, de egy vatta új abroncsot miért kell megköpködni ha nem nála vásárolták!? Mert nem az ő zsebében landolt a profit? Bocsi gumiskám, árverseny van, szerezd be olcsóbban vagy csukd a be szádat...
Nekem sosem merik rákezdeni a mondókát, faterral egyszer próbálkoztak ilyennel, a második epés megjegyzésnél közölte, hogy "állj, vissza az egész, tegyétek vissza a régieket, amit eddig csináltatok azt pedig nem fizetem ki..." Rögtön kuss volt. (szerencsére nem az autón lévő kereket szerelték hanem a másik szettet) Csak ő nem viccelt, tényleg nem fizette ki, elment a konkurenciához és ott megcsinálták egy szó nélkül, a guglibe meg rittyentett egy olyan véleményt a "szakműhelyről", hogy kimoderálták.[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz Real_Necro #46998 üzenetére
Ugyannál a gumisnál szereltettünk haverom és én is új hozott gumit.
Havert felbaszta agyalig, hogy hol vette mennyiért vette, és miért szólt neki, hogy gumi kell, mert ezt ő is meg tudta volna rendelni. Elmondta, hogy mennyiért tudná rendelni, haver meg kiröhögte, hogy ő jóval olcsóbban vette.Én mentem, a reakciója annyi volt, hogy de f*sz* ez a gumi. Mondjuk és nem járok oda évek óta,
meg egy 20 cm magasabb meg 30 kg nehezebb is vagyok havernál.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból