Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
hemaka
nagyúr
A két swift sportot(2011,2020) gumiznám télire, Kléber Hp3 vagy Conti TS860?
Blizzak már a tűréshatáromon kívül van, főleg hogy 8db gumi kell.
Miskolc-Barcika környékén krúzolunk havi 1-2e km, autópályán ritkán megyünk, de a pályatempó attól még meg van.
-
Dorian
félisten
válasz
rbalint88
üzenetére
Bemondásra ennyi, de nagyon valószínű, hogy nem kamu, mert ismerős csinálta, aki nem sufni műhelyt vezet. Nem is az enyémhez hasonló kategóriás autók ami nála járnak, hanem a több-tízmilliósok és felfelé. Mondta, is, hogy direkt nem akarja koppra írni a programot, mert azért van benne már 160e km, tehát nem új a turbó meg az egr szelep sem.
Füstölni csak kifejezetten agresszív gázadásra füstöl.Most megnéztem amit akkor beszéltünk, nem 170, csak 166 LE (és 420Nm) amit mondott.
Nyilván nem lett belőle versenyautó, de nagyon komfortos lett vezetni: Nincs alacsony fordulatszámon brummogás; Észre sem vettem, hogy 4-esben vagyok, amikor korábban ilyen sebességnél/fordulaton már dadogva követelte a hármast; Kigyorsításnál nem kell azonnal váltani, mert sokkal tovább húz -
Qru
MODERÁTOR
-
rbalint88
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Hat attol meg ez van, hogy nem feltetlenul a legjobb

a chipnek nincs itt jelentosege. A nagymotorhoz nem enged 16”-ost, gondolom azon nagyobb a fek is.
A chip csak bemondasra 170 lo vagy le is lett merve? Szep teljesitmenynovekmeny, meg akkor is ha gyarilag vissza van fogva a motor. -
Dorian
félisten
válasz
rbalint88
üzenetére
Ugyanezek a méretverziók vannak a gépkönyvben is. De akkor sem értem: miért jó az, ha 16"-os verziónál kisebb a tapadófelület?
Más: a belinkelt képen teljesítmény-függő is a dolog. Nos, az enyémben van némi gyújtás-optimalizációs chiptuning, az eredeti 126 LE helyett kb. 170 a valóság. Ezt figyelembe kell venni? -
Dorian
félisten
Toyota Avensis T27 kombi
Az összefoglalóban lévő kalkulátorban a 215/60 R16-ot javasolja, elvileg így 4mm a különbség és 100 km/h sebességnél 101-et fog mutatni az óra.
Sejtem, hogy az korábbi téli gumim nem volt szabályos váltóméret, mert valami totál más sebességet jelzett az óra, 60-nál kb 70-et.A gépkönyvet most átrohantam, egyelőre sehol sem találtam erre utalást, de mivel 770 oldal, simán lehet, h nem vettem észre.
Most találtam benne gumi táblázatot, 225/45R18, 215/55R17 és 205/60R16 szerepel benne. De nem értem: miért lenne az jó, ha a 16-os átmérőben kevésbé széles a gumi?
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Most jutott eszembe, hogy a korábbi téli szettet már úgy vette le a szerelő tavasszal, hogy ezt már inkább nem tenné fel jövőre.
Autómon a nyári gumi mérete 215/55 ZR17
Ha 16"-os acélfelnim van, amire a téli szett fog kerülni, akkor 215/55 R16-os gumik közt keresgéljek? Közepes árfekvésűek közül melyikeket javasoljátok?
Felhasználása napi bejárás Bp-re 20 km-ről, ~2 havonta 500 km autópálya. -
svedmalac
tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Vredigari...
Regisztrálod a gumit és a feltételek teljesülése esetén segítenek.
Olvasd át... -
T0mBd1gg3R
veterán
Amúgy én nem értem ezt a szélességet.
Miért van az hogy az 5"-os tehát 127 milli széles felnire a 165-175 ideális, míg a 12"os 305mm széles felnire pont kb a saját 305-ös szélességével megegyező gumi jó?
Nem az lenne logikus hogy pl 20-50 milliméterrel legyen szélesebb a gumi a felninél, de 30-40 az ideális? -
#TOTTI
őstag
Sziasztok 8x18 as felnire feltehetek 215/55 R18-as gumit? Ez lenne az autó gyári méreteMert a 235/50 nincs az ajtón lévő plaketten.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Inkább vásárlás helyére kérnék tippeket az alábbiakhoz:
Mivel csak 1 (nagyon max 2) szezonra szeretnék téli szettet venni, ezért elsősorban valamilyen új, de túltárolt gumira lőnék.
Ajánlanátok néhány oldalt,gumist ahol ilyeneket tudnék keresni? Jófogás, racingbazár, autóalkatrész.hu már átnézve. Fontos, hogy tudják futárral küldeni.185/60 R15 a méret, ami nem annyira ritka, szóval lehet nem fogok sikerrel járni.
Előre is köszi. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
lsebestyen
üzenetére
Csak pech, nem túl gyakori az ilyen. De nyilván attól is függ mennyire használod úttalan utakon.
-
Kornel
veterán
Vredestein Quatrac
DOT 3621
Made in Hungary -
sfefe
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Oks köszi átadom.🙂
Nexe 25 Hankook 30ert mondták neki.
Mondtam ennél olcsóbban van jobb ha érdekli... -
sfefe
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen márkaszervizben ezt a kettőt kapta. Hankook 30ert.
Kleber vagy a Conti 870 pl?
Néztem most tesztet 3. és első.
Ha az ár nem számít... -
sfefe
addikt
Sziasztok!
205/55 r16os méretben mi most a legjobb téli?
Nem tudom milyen autóra lenne de a méretből kiindulva nem vmi sportos gép...Köszi
Sfefeja azt hiszem Opel mert az Opelben kapott két ajánlatot egy Nexenre meg egy Hankook 452re. ( Ha jól emlékszem)
-
Anaren91
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszönöm a válaszod. Akkor szerintem maradok én is ennél. Nézegettem 1-2 éves Continental gumikat, de úgy vagyok vele, hogy inkább új, még ha nem is egy Continental. Nyárit ebbe az esős időben tegnap már igencsak eltekerte, ideje télire váltani🙂
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok,
Kleber Krisalp HP3 XL 225/50 R17 98H gumival szemezgetek, tesztek alapján egész jó ár-értek arányú guminak tűnik. Mi a véleményetek róla?
Előre is köszönök minden infot. -
toompa
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Garancia nem él? Egy gumira elvileg érvényesíthető. Nincs ilyen?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lsebestyen
üzenetére
Akkor azt gombával/gumikukaccal megjavítják.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
lsebestyen
üzenetére
A V mintás abroncsok jobban gyűjtik a köveket meg az egyéb törmelékeket de amúgy nem túl gyakori. Elég komoly üvegszilánknak kell lennie ahhoz, hogy defektet okozzon. Valószínűleg át sem szúrta a futófelületet, így nem lesz vele teendő.
-
lsebestyen
addikt
Hali!
Sosem volt még dolgom defekttel, de a Vredestein Quatrac összeszedett egy üvegszilánkot. Ennyitől gyakori a defekt? Azt figyeltem meg, hogy a szokásosnál jobban gyűjti az apróbb kavicsokat, így a szilánkokat is.
2 hónapos egyébként a gumi.Javítani nem lehet vészes, mert picike a szilánk, holnap tud fogadni a gumis.
Annyit csináltam, hogy felfújtam a gumit, addig se torzuljon a szerkezet, a szilánkot benne hagynám holnapig...Ja az autóról természetesen leszedtem, ment a pótkerék a helyére. -
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok! Ezt egyáltalán nem hirdetésnek, inkább felajánlásnak szánom:
Lenne 2 darab félrekopott, de amúgy még elég jó állapotú 205/55 R16 Vredestein Sportrac5 nyári gumi. Asszem 2014-es.
Akinek pótkeréknek, ideiglenesen, vagy eladásra szánt autóra kellene ingyen odaadom.
Ahhoz túl jó, hogy kidobjam.
Illetve van még E11 Corolláról egy szett 165/70 R14 Toyo Snowprox téli, ez már futott egy nyári szezont, alacsony a profilmélysége, de eladásra szánt autóra, pótkeréknek, vagy virágot ültetni még jó lehet.
Ha nem kell senkinek csinálok belőlük egy miniont. -
CC2 nincs a méretben még itthon ha jól látom (de még lehet), de én úgyis inkább télies 4 évszakost kedvelem (CC+ nálam 2 év után ment a levesbe, Nexennel meg elvagyok). Continental lehetne még esetleg vetélytárs vagy Quatrac (azt se látok sajna). Vagy valami amiről lemaradtam

-
rbalint88
veterán
Jo lesz a negyevszakos.
A hirtelen jovo reggeli fagyoknal a legjobb, amikor meg amugy nyari lenne fent.
Ha fontos az ar-ertek arany, akkor Vredestein Quatrac, az 26 korul indul, a nagy gyartok gumijai meg 33-37ezernel indulnak (Conti AllSeasonContact, Michelin CrossClimate2). Esetleg meg a Hankook H750 johet szoba, de dragabb, mint a Vredestein, nem jobb es eleg gyorsan oregszik a Hankook is. -
G@ben
addikt
195/55 R15 méretben keresek gumit. Kevés kilométerre, előreláthatólag évi 10.000 alatt egy Skoda Fabiára. Kb egyharmada város, a többi országút, autópálya csak elvétve.
Néztem a négyévszakos abroncsokat, de az érezhetően hosszabb fékút, meg a reggeli fagyoknál feltételes használat kicsit eltántorít. Mit ajánlanátok? Téli gumit vagy négyévszakost ennek ellenére? És melyiket? Jó lenne árban annyira nem elszállni, de inkább minőségit szeretnék. A hazai útviszonyok miatt a havas tapadás kevésbé érdekel, a nedves-száraz fékút annál inkább. -
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Második autonk egy Grande Punto gyári 185/65 R15 méretben, amin cserés a téli kerék. Elgondolkoztam viszont azon, hogy eladom a nyárit és felmegy egy négyévszakos. Első körben a Nexen-t néztem ki, de olvastam, hogy a Vredesteint ajánljátok sokan. Valoban ennyivel jobb az utobbi? Nem rendszeresen de kéthetente több alkalommal lenne munkába járásra használva, viszonylag sík országúton oda vissza kb. 60 km-es szakaszon.A másik kérdésem: a nyári kerekek állványon vannak tárolva, lepucolva, letakarva, viszont csak egy fedett kocsibeálloban vannak elszállásolva. Megfelelő ez igy, vagy inkább cipeledés fel a padlásra?
Köszi!
-
2ozzmexy
senior tag
Lehet megkéstem, de Turttle Wax Red Line, nem drága, bárhol kapható és egészen jól működik. (ha nem segít akkor háztartási sósav, de nagyon öblítsd le!)
Felnitisztító kefe, ecset, és szereld le, úgy kevésbé khm, hogy is mondjam, "orális önkielégítés"...
Ne sajnáld tőle a szert és előfordul hogy többször is át kell rajta menni!
Először mindenképpen samponos mosással szabadulj meg a retek nagyjától. (nem pH semleges vacakra gondolok, mert az nem tisztít semmit!) Én egy szórófejes flakonból/kézi habosítóból szoktam lefújni vastagon, egy hernyókesztyűvel (amiért nem kár!) átmosom, utána mehete rá a Red Line és felnikefe. Ha nem így csinálod akkor csak a sarat fogod szétkenni rajta. Én ezt benzinkúton szoktam csinálni a kézimosóban, ott magasnyomásúval öblítem lágyvízzel és addig ismételem a Red Line+öblítést amíg már csak tiszta víz folyik le róla, utána kaphat valami coatingot. A Gyeon-nak van Quartz Q2 Tire nevű terméke, azt is megnézheted védelemnek.
-
-
-
Winne
nagyúr
Ez a Vredestein jobb mint a Michelin vagy a Goodyear?
-
Kornel
veterán
válasz
mokus1
üzenetére
Szintén +1 a Vredesteinre, de csak a szám nélküli Quatrac.
21-ert vettem, holnap rakják fel, ha vársz egy hetet, akkor lesz vagy 500-800 km tapasztalat vele
Korábbi autómon Kleber Quadraxer2 volt, ahhoz képest megírom majd a tapasztalatokat.
Ha árban ez nem fér bele, akkor a Nexen-t venném, bár szerintem az is 18k körül mozog.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi mindekinek az ajánlást.
-
guftabi96
addikt
Az én Opelemnél bele sem fér akkora átmérőjű kerék a pótkerék helyére, ami megegyezne a gyári méret átmérőjével.

Ebben sem volt pótkerék, szóval én azt csináltam, hogy mindenféle ócska gumikat elkezdtem belepróbálgatni, átmérőre egy 195/50 R15 volt az, amit már bele lehetett tenni, de az meg a szélessége miatt kilógott a kialakított hely síkjából. 175/55 R15 lett a vége, az első gumisig eldöcögni teljesen jó lesz. -
haiiro_o
tag
Sziasztok. Bár nem ide tartozik, de tpms szenzorral nincs valakinek tapasztalata? Konkrétan egy Brain Bee B-TP 1000 -ről lenne szó. [link]
Rokonomnak gumis műhelye van és rám bízta ezt a dolgot, mert nem ismeri fel a szelepeket.
Frissítettem meg kértem telefonos segítséget de ott sem tudtak segíteni egyenlőre.
-
Motion_Blur
félisten
Létezik már olyan szennyezés, amit nem fogsz tudni feloldani, főleg a felni belsején.
Én ezt használom: GYEON Q2M IRON
Saját:
Céges:
Annyira hatékony, hogy még csak ecsetezni se kellett, egy sima samponos mosás volt még + magasnyomású.
mod: én a gumira is szoktam fújni
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
205/55 R16 keresek gumit. Mivel gyakorlatiag 90% főváros, ezért négyévszakos gumit szeretnék.Az alábbi típusok közül mit választanátok?
- Taurus All Season
- Sava All Weather
- Debica Navigator 3
- Nexen N'Blue 4 SeasonKöszönöm!
-
Sziasztok,
Gyári VW 16-os felnit (alu) szeretnék tisztítani, mivel az előző tulaj igen igénytelen volt. Van valami ajánlás erre? Sterimó nem nagyon hozza le valami kefés vegyszeres megoldás érdekelne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Házimozi belépő szinten
- Tőzsde és gazdaság
- Konteó topic
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Kihagyja a következő GPU-generációt az Intel?
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Anime filmek és sorozatok
- Xbox Series X|S
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Asus ProART Gaming PC! i9-13900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest