Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
Négyévszakos gumi választásban vagyunk (évi 8-10k km). 205/60 R16-ban van komolyabb versenyző ami ajánlott?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
válasz Mikulásbá #46864 üzenetére
Érdekes módon itt is megoszlanak a vélemények, nyárinak eddig egy Nexen N'Blue HD Plus volt alufelnin, ezzel nagyon elégedettek voltunk, télinek pedig Bridgestone LM001. Próbáltam már Michelin CrossClimate+ és Pirelli Cinturato All Season Plus négyévszakosokat (igaz, kisebb tömegű autón), de nekem bejöttek. Ezzel szemben s legtöbb gumis nem ajánlja őket.
-
Tothgera30
Ármester
válasz FireFox1996 #46909 üzenetére
Öcsém autóján (2008 Astra G) Michelin Energy Saver van már jó pár éve, még mindig van rajta 5,5-6mm. Nem kopik az olyan gyorsan.
-
Tothgera30
Ármester
válasz Motion_Blur #47065 üzenetére
#47065 Motion_Blur, #47066 Qru: Akkor a minden gumin baloldalt található jelzés nem para? Csomagolás hiánya fájó pont egy ilyen értékű guminál.
-
Tothgera30
Ármester
Pár hét tapasztalata után a Michelin CrossClimate+, úgy néz ki bevált. Kicsit nyúlósabb érzet a másfél tonnás autó alatt mint a nyári, de tapadni nagyon tud. Íven odalépve sem tudtam kihozni a sodrából, és elég halk menetkomfortot biztosít. Bár még csak nyári 30+ fokos tapasztalataim vannak, még télen is kíváncsi leszek mit mutat.
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok.
Adott egy 1.4-es 90le-s 2008-as Astra G Classic II, lassan 116900km-rel. A téli szettem egy (DOT20) Apollo Alnac 4G Winter 195/60 R15-ben, a nyári szettem pedig egy (DOT19) Laufenn S Fit EQ ugyanilyen méretben. Mivel évi 10 ezer km-t sem megyek, és ennek 50%-a országúton 80-90km/h-s sebességgel történik, viszont 30%-ban 140km/h-s autópályázás megy. Ezért kattogok egy négyévszakos szetten. Mit érdemes nézegetni (más váltóméret is érdekes lehet)? Vagy hagyjam ezt, míg lekopik, és maradjon a téli/nyári felállás?
-
Tothgera30
Ármester
válasz szabonagyur #51926 üzenetére
Továbbmegyek, gumisom rendszeresen posztolja közösségi médiában hogy a négyévszakos semmit nem ér (CrossClimate sem), mennyit kukáztak már, és tették fel a jó kis szezonális Nexen-t. Nem volt nehéz kitalálni hogy az említett márkát forgalmazza.
-
Tothgera30
Ármester
Nézegettem a 2022-es Autobild gumitesztjét. Felkerültek nálam is a Laufenn S Fit EQ gumik, viszont menetközben nekem kicsit hangosnak tűnnek. Tapasztalt valaki ilyesmit? Vagy csak a téli puha keverék után tűnik így?
-
Tothgera30
Ármester
195/65 R15-ben mi most a legjobb ajánlható, lehetőleg csendes négyévszakos gumi (68db körül)? Évi 7-10 ezer km menne bele, ennek 50%-a országút, 30% tempós autópálya, többi város.
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok.
Ma reggel vettem észre. Olyan mintha a ragasztás mentén elengedett volna. A többin nem vettem észre ilyen "hibát". Nem mély, olyan 1-1,5mm lehet. Ez mire utalhat?
-
Tothgera30
Ármester
Adott márkával nincs problémám. S Fit EQ+. Cca. 1163kg/90le/125nm-hez nem volt vele probléma. Vigyázva van rá, kátyúk, padka, kavicsos út kerülve, glicerines gumiápoló szezonban többször. Viszont nincs zárt garázsban.
#62834 Qru: Olyasmi jelenségnek tűnik. Többin tapogatás alapján ez egy vastagabb gumiperem. Dot 2021.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Nem olyan olcsó az S Fit EQ+, másrészt eddig soha nem volt vele probléma, pedig évente kétszer szereltetem felnire. Az hogy becsúszik egy gyengébb minőség, vagy X év után az útviszonyoknak köszönhetően hamarabb degradálódik, az nem biztos hogy a gumi hibájának róható fel. Mondok jobbat, Energy Saver rokonomnak úgy elkopott mint a radír, és tapadásban sem volt erős, főleg esőben. Pedig emlékszem, régen ezek alig koptak, hamarabb repedeztek szét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Crypto Trade
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- Társasjáték topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest