Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimi57
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Természetesen senkit sem fogok veszélyeztetni.
-
szimi57
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vannak ettől nagyobb hülyeségek is amit csinálhatnék, de bizonyos fokú önkontroll azért működik nálam.
-
szimi57
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem sokáig terveztem, ősszel műszakira felmegy a másik 2 is, addig eldriftelem a régieket.
-
Kornel
veterán
Ősszel nézhetek majd valami jó négyévszakost, az olcsó 205/55 R16 méretben

Addig jó lesz az újszerű nyári Hankook Ventus prime 3. -
szimi57
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Négy új van, de a hátsó minták még bőven jók.
Qru Elméletileg ez csak kanyarban történő vészfék esetén működne. Lehet több kört is ráverne a hátsó az elsőre. Egyenesben a szaltó az esélyes, de a tömeg miatt nem valószínű, hogy működne.
-
szimi57
őstag
Felraktam előre a Debica Navigator 3-at 205/55 r16. Hatul maradt a 8 éves Hankook Optimo 4s. Mire számíthatok? Vészfékezés esetén a hátulja megelőzi az elejét? DSC működik.
-
rbalint88
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Barmikor, free of charge
-
Elims
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Tényleg így van.Szerintem jó illata van és annyira puha,hogy aggaszt is egy kicsit,vajon ki fog bírni 2-3 évet (évi 30-40e km-rel)?
Focvis: "Vizes úton jobban csúszhat míg le nem kopik róla a formaleválasztó anyag. (max. 200 km)"
Ma is tanultam vmit. :-)

-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Semmi havas dolog nincs, amíg Schumi éberkómában van

-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Quatrac jó választás lenne nagyon.
-
lorcsi
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
persze h nem, nekik az az érdek ha évi 2x meglátogatod őket..7-9k otthagysz
-
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Érdekes módon itt is megoszlanak a vélemények, nyárinak eddig egy Nexen N'Blue HD Plus volt alufelnin, ezzel nagyon elégedettek voltunk, télinek pedig Bridgestone LM001. Próbáltam már Michelin CrossClimate+ és Pirelli Cinturato All Season Plus négyévszakosokat (igaz, kisebb tömegű autón), de nekem bejöttek. Ezzel szemben s legtöbb gumis nem ajánlja őket.
-
Gabesz87
veterán
Na, a tegnap megrendelt felnit ma már hozza is a futár estefelé. Olyan kérdésem van, bár lehet, hogy hülyeség, hogy felni tárolásra van valami előírás, mint guminál? Vagy semmi különös, téli kerékcseréig maradhat a dobozban, és kész?
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én ugyanilyen paraméterekkel a Quatrac-ot választottam.
-
Négyévszakos gumi választásban vagyunk (évi 8-10k km). 205/60 R16-ban van komolyabb versenyző ami ajánlott?
-
lorcsi
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
á, semmi forgatás

ez kisautó..
-
lorcsi
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
alapvetően ezzel csak városba lesz közlekedve, max a szomszéd településig, de holnap...szerintem kipróbálom miylen ha új
..tapadás..stb..FireFox1996:
ezzel sem hiszem, h pénteken érdemben foglalkoztak, inkább csak hétfő reggeldurva azért, h helyi boltokat meg sem érdemes nézni. kapásból netről rendelni, olcsóbb és sokkal gyorsabb
-
lorcsi
veterán
hihetetlen ez az automax, pénteken délután megrendeltem a gumikat (debica navigator 3)..egy órán belül mail+ telefonos egyeztetés
most vettem át
piszok gyors
első gumis jövő péntek utántól tud fogadni
a második helyen már holnap délutántól
kiderül menynire lesz jó
4820 a dot, egész elfogadható, persze 21 évi jobb lett volna..de ez van -
pècsimunkás
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Mikor februárban vettem az autómra alufelnit, kértem egy árajánlatot. A felni akciós volt, 200 helyett, 150, + az átszerelés.
A régi gumikat át rakattam, az volt 13 asszem.
Amikor oda értem a Toyotához, már kész volt a számla is.
Amikor végeztem, fizettem, de mondták, hogy annyira akciós volt a felni, hogy a csavarokat is hozzá kaptam, mert elfelejtették hozzászámolni
.
Mondtam: akkor köszönöm szépen, az extra akciót
.
Gondolom van 1000- 1500 forint egy alufelnihez való gyári csavar. -
dssport
tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Az eddigi autómon középkategóriás gumikat használtam. Kleber dynaxer HP4 / Firestone winterhawk 4 (az utóbbi kissé lesajnált gumi -gondolom az elődje miatt-, pedig hihetetlenül jó)
Ezekhez képest a következő 4S gumikat néztem:
- Dunlop Sport All Season
- Pirelli Cinturall Season
- Goodyear Vector 4SeasGEN3
- Continental AllseasoncontactAz autóhoz nincs külön felni szett (ami van az is rozsdás... megette a fene
) ebből kifolyólag a szezonális gumizáshoz nem biztos, hogy akarok külön felnit is venni + jelenlegit felújítani. Gumicserélgetés rozsdás felnin pedig nem fér az agyamba 16.000/év áron. Indul a matek.
-
xydezso
újonc
Köszi Qru!
Illetve nagyon amatőr kérdés, de a gyári méretektől mennyire lehet/szabad/érdemes eltérni? Ha a csavarszám azonos, illetve a méretkódban szerepel, hogy "J", kb bármilyen felnit rá lehet tenni (és jól fog működni
) az autó +-1'' felni átmérő eltéréssel/eltérő ET számoknál?
Erre nem kaptam konkrét választ, ahogy neten keresgéltem, de a gyári ET47 elég ritkaságnak számít, úgyhogy nagyon hasznos infó volna. -
xydezso
újonc
Sziasztok!
Nemrég megvettem életem első kisautóját (családnövesztés in progress...
), egy 2015-ös Hyundai i20 GB-t. Épp azon vagyok, hogy könnyűfém felni szettet vásároljak hozzá, de eléggé tartok tőle, hogy tapasztalatlanként csúnyán lerántanának. 
Google-ön már mentem pár kört, de nagyon negatív értékelésű oldalakat találtam csak (alu-felni.eu, automax, stb). Hogy látjátok, hol lehet érdemes felnit vásárolni? Illetve tudtok ajánlani megbízható, de nem horror árú gyártót? (6Jx15 ET47 a méretem amúgy)
A márkaszerviz árait kb ismerem, ott kb 78 egy felni, de azért próbálnám kicsit olcsóbban megúszni, ha lehet.
Előre is köszi a segítséget!
-
rbalint88
veterán
válasz
dssport
üzenetére
Ez egy elvi kerdes. Ha nem tudsz nyugodtan aludni ugy, hogy negyevszakos van az auton, akkor ne vegyed. Ha el
tudod azt fogadni, hogy egy top negyevszakos azt tudja, mint ket kozepkategorias szezongumi, akkor hajra.
Oszinte es sarkos velemeny kovetkezik; szerintem aki szezongumibol nem top kategoriat vesz/venne es nem megy evente sokkal tobbet 20ezer km-nel, jobban jar negyevszakossal es csak sajat magat nyugtatja a szezongumival.
-
dssport
tag
Sziasztok!
Vettem egy használt 1.25 benzin Fiestát 2011/8. Még nincs nálam az autó, lényegében nem is mentem vele, de az ösztönöm azt súgja, hogy a 10 éves téli Klébereket amikkel szerelve van, már télre sem lesz érdemes megmenteni, hiába tökéletes a minta.
Most jön a kérdés, hogy mit vegyek?!?! Évi 15-20k km-t fog menni az autó, 40%város, 30%országút, 30%pálya. Szeretek dinamikusan, de nem eszetlenül vezetni.
Szerintetek a 4 évszak ezt ki bírja mozogni? Nem akarok azon aggódni, hogy bizonyos helyzetben a gumi lesz a gyenge pont, a biztonság az első, főleg, hogy párom is vezetni fogja, aki még eléggé gyakorló kategóriába sorolható. Eddig mindig az évszaknak megfelelő gumit vettem az autókra ((soha nem is vezettem 4évszakost)), viszont olyan lett az időjárás az elmúlt években, hogy megmondom őszintén túlkapásnak és pénzkidobásnak érzem...
A méret 175/65 R14
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
2015-ös CC ami szintén francia még egész jól tartja magát de azért érezhetően gyengébb már mint újkorában. Utolsó szezonos.
-
mexel
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Köszönöm a választ, a csavarcsere felett elsiklottam. Az úgy más nyilván. Közben lehet hogy a környékemen is találtam céget aki 10e mindennel együtt, de majd kiderül a végén
már csak a gumi kellene hogy meglegyen. -
-
FireFox1996
addikt
[link]
Ha bemész udvarukba, nagy táblán ki van írva, hogy melyik munka, milyféle szerelés (acél/alufelni, méretre, munkafajtára) mennyibe kerül. Tehát nincs utólagos meglepetés.Most olvastam vissza Safranek kolléga hozzászólását, ott még 20db csavar csere is volt, szerintem nem lehet túl sok 20e ft így. Nekem nem volt csavar csere, így 12400 ft volt.
-
mexel
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
Priviben tudsz címet írni, vagy elérhetőséget?
-
Motion_Blur
félisten
Az a durva hogy a lassan 5 éves Matador MP47 rendesen puha még
mondjuk ez Made in France ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A profilmélység pedig 7,2 illetve 6,6 mm (hátsó, első tengely). Az újnak 8,4 mm. Kb. 26-28e km futás lehet a gumiban.
Az öregedés legapróbb jelei sem látszanak

A Hankuki VP3 ennyi idő után már csupa hajszálrepedés volt.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Safranek
üzenetére
Köszi a tippeket, ma meg is vettem EZT. A 88.000 Ft-os VW felni Pesten a X. kerben, amit szintén linkeltél, sajna már nem volt meg, pedig az tuti vétel lett volna annyiért szerintem. Na de az új árhoz képest a 100 is egész jó.
Bagatel kérdés talán, de akkor ehhez ugye a 215/55 R17 gumi jó lesz? Jó pár gumira (téli), ami tesztek alapján jól szerepelt, beállítottam árfigyelőt. Amúgy a 215/55ZR17 jelölésben mit takar a Z betű? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
A BS jellemzően gyorsabban öregszik mint a Michelin. Ha gyorsan lejárod (3 év) akkor jó vétel.
-
-
mexel
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Köszi, rákerestem de nem volt konkrét ár/tipp/hely stb. Azért is kérdeztem. De ahogy látom a 2500/kerék már jó árnak számít. kicsit emelkedtek az árak

-
mexel
veterán
pár éve nem szereltettem gumit, és eléggé felmentek úgy látom a gumiszerelés árek. 16"-os alufelnire zugló és környékén tud valaki aránylag olcsó, nem lehúzós szerelésű árú gumist? Ahogy látom 1800 és 3500 között mocorognak az árak. Mi most a normális ár 4 kerékre ( le-fel szerelés, gumicsere, centír+ szelep)
-
Zsombe
senior tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
A Bridgestone új mintáját bátran ajánlom, nekem bevált: Potenza Sport.
-
marton.m
tag
Amíg nem találtam rá erre a Pirellire, addig én is a Goodyear felé húztam, de akkor talán érdemes lenne amellett is maradnom.
Nem is kifejezetten drága, inkább megfordítanám amit írtam és úgy fogalmaznék, hogy a Hankook, Pirelli, Dunlop trió olcsóbb a Michelin, Conti és Goodyear hármas mellett.Köszi az XL-es infót.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
marton.m
üzenetére
A Goodyear-t venném 37k, nem drága és kb a legjobb 4S gumi jelenleg. Az ismeretlen tudású Pirelli 34k... Nem éri meg a rizikót, lehet, hogy jó de lehet hogy nem. Dunlop 33k-ért ugyanez, arról sincs még semmi kézzelfogható eredmény.
XL: mehet simán, nincs érdemi befolyása (a gumiban a levegő a teherviselő elem, az XL-es gumiban ez a légnyomás megtartó réteg erősebb, ezét magasabb légnyomást tud megtartani, ennek köszönhetően jobban is terhelhető).
-
marton.m
tag
Sziasztok!
A legutóbb nyári gumi ajánlást kértem tőletek, azóta viszont kicsit fordult a kocka, és úgy döntöttem, hogy egy középkategóriás nyári és téli szett helyett inkább leteszem a voksom egy prémiumabb négy évszakos abroncs mellett.
A méret: 225/45 R17.
Sajnos ahogy látom ebben a méretben a sokatok által ajánlott új Quatrac nem elérhető, a Pro verzió pedig nem egyezik meg vele, erról pedig nem olvastam túl jó teszt eredményeket.A kiszemeltjeim az alábbiak lennének:
Michelin CrossClimate+ - drága, inkább nyárias
Continental AllSeasonContact - drága, inkább télies
Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 - drága, kiegyensúlyozott
Hankook Kinergy 4S 2 - kiegyensúlyozott, gyors kopás, hangos
Pirelli Cinturato All Season SF2 - ez a legújabb gumi a felsoroltak közül, még csak tesztet sem találtam róla. Természetesen a cikkekben leírtak alapján nagyon jónak tűnik, kérdés, hogy mit tudhat a valóságban. Nem mellesleg ahogy látom a méretemben elég jó áron kapható, kb. 20k-val lenne olcsóbb mint egy Michelin vagy Goodyear szett.Ezek alapján szeretném kikérni a véleményeteket, természetesen ha valahol fals infót írtam egy abroncsról, akkor szívesen fogadom a pontosítást.
Nekem leginkább az új Pirelli piszkálja a fantáziámat, de így tesztek nélkül nem vagyok benne biztos, hogy bevállaljam-e.Továbbá azt is észrevettem, hogy ebben a méretben a gumik legtöbbje XL-es, amire az én ~1300kg-os autómnak nincs szükgésge. Gond lenne az, ha ehhez a súlyhoz XL-es abroncsot vásárolnék?
-
FireFox1996
addikt
válasz
DeathAdder
üzenetére
Most hétvégén meghajtottam a PS4-et autópályán is km 500 km- rel (már 1 hónapja fent van) Szerintem jó tapad, kb 18-21 fokos volt a levegő. Kellett egyszer közepesen fékeznem kijárat előtt, tapadt rendesen 80-ról 40-re. Városban is kellett fékeznem szintén egy nagyot, mert védett úton voltam, kereszteződésnél megállt egy kis Smart, aztán elindult orrom előtt. Gumi méret 235/65R18, kb. 2.2 tonna van fölötte.
-
Elims
veterán
Ha vki igényt tartana egy nexen nyárigumi garnitúrára,írjon rám.
Kb.3éves,215/45 r18.Ezt a szezont még biztos kibírja.A kopásjelző közelében sincs.
Pár nap és lecserélem,ha nem ír senki ott hagyom a gumisnál.Természetesen ingyen (nem,csoki sem kell érte ;-) ).
2-3év múlva a bridgestone-t fogom ide ugyanígy beírni (potenza sport).
(A nexen-t nem én tettem rá.) -
tboldi
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Facebook Marketplace, Racing Bazár, Jófogás...

-
Köszi mindenki

Lehet meghirdetem, amíg ér valamit, aztán ha megmarad erre a szezonra úgy is jó.
Hol szoktak ilyesmit hirdetni, hahus gumifelni rovat, és annyi?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
Adj meg egy eselyt a meglevonek, ha melegebb idoben sem ok akkor a sima PS4 johet. Amugy 4 eves gumi mar orgedoben van, csodat ne varj tole azert. Ezek mar tobbnyire 5-6 evnel meg ha nem is kopnak el mar orgednek szepen.
-
tobias40
veterán
Most teszteltem(csütörtökön) a Vredestein Quatrac Pro 101 Y XL FSL gumikat kb 100 km-t mentem vele.
Meglepően csendes gumi(nem volt még 4 évszakos gumim) nagyon jól tapadt,kanyarokat is jól vette,maximálisan meg vagyok vele elégedve!Fékezéskor is gyönyörűen betapadt,gyorsításkor is.Nagyon nem szaggattam meg se fékezéskor sem pedig gyorsításkor de a 44-es út kerékvájatatit is szépen lekezelte.Aki erre jár tudja miről beszélek!
(a régi nyári gumimmal nagyon elvitte a nyomvájú és az hangosabb is volt,igaz már 7. éves volt)
Köszi az ajánlást és ajánlom én is mindenkinek aki 4 évszakosban gondolkodik!
-
rbalint88
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
1,6mm-ig lehet torvenyileg hasznalni, 3mm-ig erdemes is lekoptatni legalabb. En adnek neki meg eselyt melegebb idoben vagy probald meg autopalyan megmelegiteni, hogy utana hogy tapad. A vadiuj ps4 se tapad most meg jol a garazsbol kiallva.
-
válasz
DeathAdder
üzenetére
1,6 mm.
Ha 6 mm-es és nem tetszik, akkor érdemes most meghirdetni. Új ár 60%-át tippelem.
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Gyanús mert mindig amikor késő ősszel levetettem őket downgrade volt hozzá képest téli, pedig új korában meglepően jó volt. Megnéztem 6 mm most a profilmélység, új korábban 7 mm volt, 2017-es gummák.
Lehet nem kéne kidobni azért, mekkora az a kopás aminél már szemétbe való?
(#46806) Qru - akkor ennyi. Kérdés ps4 vagy super sport? van érdemi különbség?
-
lorcsi
veterán
Sziasztok
kopás, általános állapot megtartás, vízen fekvés szempontjából a következő abroncsok közül mi a sorrend?
melyik az ajánlott?
(235/60 r18 méret)Michelin lattitude sport 3
Michelin pilot sport 4
Hankook Dynapro HP2 RA33
Hankook Ventus S1 evo2 K117A
Nokian Wetproof
Fulda EcoControl SUVárban a Hankkok és a Nokian ami jó..
-
Elemental
addikt
válasz
Elemental
üzenetére
Kicsit meghajtottam asszony gépet. Azt kell mondjam, hogy száraz aszfalton jól vizsgáztak a gumik. Semmi csúszkálás, semmi bizonytalanság. Bár gondolom ez a legtöbb új gumiról elmondható. Várom az esőt
Meg a téli körülményekre is kíváncsi vagyok. #vredestein quatrac
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder
üzenetére
PS4 best buy ebben a szegmensben.
-
rbalint88
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Semislick utcara sztem nem jo otlet. Egy jo sportgumi a legjobb kompromisszum szerintem. PS4 is igenyli a melegitest/meleget, az eddigi nem tul sok tapasztalatom alapjan hidegebb idoben viszonylag konnyen meg lehet csusztatni, igaz 1700-1800kilos auton van, 235/45r17-ben.
Lehet a Primacynak is kell a meleg. Cegesemen 205/55r16 dunlop bluresponse van, az is 3.szezonos es csuszkal, pedig tok jo volt. Ha nem sos a csere, varj meg egy picit, hogy melegedjen az ido, lehet csak tul
hideg van meg a rendes tapadashoz a nyariknak. De ez csak otleteles
-
Üdvözlet.
240ló fwd-re kellene nekem valami tapadós csoda (205 45 r17 esetleg 215 40 r17)
Ne gondoljam túl és legyen PS4, vagy érdemes mást is számításba venni?
Igényeim igazából a száraz tapadás, és hogy legyen peremvédős. Nem zavar ha hangosabb, de azért ne búgjon (AD08R 3 szezon után elviselhetetlen volt). R1R-el mi történt, megszűnt? Mi váltotta, mi ez a TR1 nevű újdonság? Valami jó semi slick esetleg?
Játszik valami olcsóbb alternatíva ami PS4 száraz performanszt tud csak hangosabban, és vízen szarabbul, vagy vegyem azt és ügy letudva?
Köszi

ps: Primacyn kegyetlenül csúszkálok, pedig nem koptattam le őket, 2017-es gummák, van bennük 15 ezer, nem rémlik hogy ilyen szarok lettek volna

-
Elemental
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Eladó Apple iPhone 15 Pro Max 256GB / Akku 90% / 12 hó jótállás
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)