Hirdetés
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kornel
üzenetére
Első benyomás + autó típus, nyári tapasztalat. Simán megvenném mégegyszer, eddig 10eKm körül ment bele.
-
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Tegnap előtt öltöttem rá nyárit, 1 litert!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk a jégoldó kikerült a kocsiba, mert már reggel kellett.Vasárnap szerintem felrakom a szélvédőtakaró ponyvát, hogy még kaparászás nélkül tudjak indulni.

-
DjTaRsY
aktív tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Nyárra mindenképpen nyári, most futja első szezonját 225/35R19-ben a Nokian PowerProof, de jövőre 225/40R18 Pilot Sport 4-re váltanék. De az a jövő zenéje.
Most azt kéne kitalálnom, hogy tudnám leginkább az elkövetkezendő hidegebb időben hogy tudnám leginkább az útra tenni a teljesítményt, és közben az autót úton tartani.
Kleber 30 körül, Alpin 6, Blizzzak, WinterContact 40 felett. (17-esben) -
MC Pite
veterán
válasz
DjTaRsY
üzenetére
Jó télies 4S télinek, vagy 4S egész évre?
Elsőre határozott igen (pl GY 4S), második verzió attól függ... Havi 2-4× pálya és esetleg sportosabb vezetés esetén legyen egy jó nyárid mellé.
De télinek én nem tenném fel a Krisalpot - ennyivel olcsóbb a Dunlop/Michelin/Conti/Goodyear-tól? -
DjTaRsY
aktív tag
Sziasztok!
MK2 Focus ST-mre vennék télire könnyűfém felnit, 7.5-8 szélességben. Jól gondolom-e, hogy inkább 17"-es (225/45 gumival) legyen mint 18" (225/40-nel)? Guminak a Krisalp HP3-at néztem, viszont elbizonytalanodtam, tekintve a jellemző időjárási viszonyokat, nem lenne-e jobb egy felsőkategóriás négyévszakos a téli helyett (Bp-n belül illetve havi 2-4x pálya, országút)
-
#TOTTI
őstag
Szeretnék eladni gyári Mazda acél felnit dísztárcsával, illetve CX-30 egy évet futott nyári gumiját, hol érdemes célzottan? Mert Marketplacen 400 megtekintésből 5 mentés után egy érdeklődés sincs, pedig féláron van minden.
-
-
Tomics
addikt
Én a 4S gumiktól még mindig ódzkodom, pedig jónéhányszor eljátszottam már a gondolattal. Valahogy nem bízom abban, hogy ami jó +35ben, az -15ben is megállná a helyét illetve ha leesik 10 centi hó, igaz, manapság már szökőévente van ilyen, de mi van ha mégis. Talán majd 4-5 év múlva, ha esedékes lesz megint a csere. 1 hónapos autó, nem akarnám elpasszolni a jó Michelin nyárikat gumikat nyomott áron, illetve már úton az LM005

Illetve az is visszatartó erő volt a 4S ellen, hogy ezeket a felniket féltem a sótól.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Kesztyűben melóztak amúgy biztos megégett volna a mancsuk. Outside jelentését ismerte csak az inside-ot nem. De amúgy a szerelés korrekt volt, nem tépte rá a csavarokat és lenyomatékolta a végén. 10k volt az átszerelés centrír-al súlyokkal és a 4 új szeleppel együtt.
-
MC Pite
veterán
Igen, tedd fel, nagyobb szopó fagyban a nyári mint 20°ban a téli.
Következőleg meg lehet télies 4S-t venni télire, és probléma megoldva. Minden évben ez a forgatókönyv októberben, talajmenti fagy, utána 2x°, majd februárban meg tavasszal szintén hasonló ingadozások, meg akár egy kis hó is van. -
2ozzmexy
senior tag
Ma reggel a lépcsőházból kilépve kemény 1 fok fogadott, de jövő hétre 20 fokot ígérnek, szerintetek tegyem fel a téliket!?

-
2ozzmexy
senior tag
Egy kis gumigél és mehet is a jófogásra negyvenezeré'
Nem is értem hogy nem égtek el a gumisok felszerelés közben, mint vámpír a napfényben...

Azért elég szomorú ha az inside felirat megakasztja a tudományt... Nyári és téli abroncson is láttam már, arról le tudják olvasni, csak a 4 évszakosra nyomtatják kínai írásjelekkel?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nem, nem hisztizett miatta (meg is lepődtem). Egy picit lefagyott mikor az inside feliratot meglátta de aztán a kollégája lefordította neki.
-
-
válasz
FireFox1996
üzenetére
A tartalom alapján ez minimum egy 5 éves cikk. Azóta még inkább fejlődtek ezek az abroncsok. Itt hazánkban a legtöbb felhasználó számára tökéletes megoldás lenne. Ma már a téli vagy nyári jelleg elkülönítése sem indokolt a négyévszakos gumik esetében. Nincsenek akkora mérési különbségek az évszakos gumikhoz képest.
Qru; tesztképeket kérünk és menetpróbát is!
-
Qru
MODERÁTOR
Ma felkerultek a Vredestein Quatrac 5-ok a Jazz-re.
Dot 2921 es 2821.
Made in India. -
spiky03
veterán
Megjöttek ma a gumik.

Még ki sem csomagoltam a fóliából csak bele kukkantottam.
Made in Hungary.
Jól néznek kiSzombat délelőtt megyek is felrakatni őket.
Kíváncsi leszek milyen lesz a most fent lévő 5 éves gumikhoz képest
-
svedmalac
tag
Megjöttek az új Quatrac-ok a Bujákitól (náluk volt a legkedvezőbb áron) 225/60 r16 méretben, Dot3920. 172eFt lett a vége.
Kellemesen puhák fogásra, de még nem rakom fel, mert jövő hétre 20 fokokat mondanak.
Addig jó a lepusztuló Contim is már... -
No.01
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Ertem nem is az extra ~5.000-el van bajom (a korabbi helyesirasommal annal inkabb
)
hanem, hogy ha veszek egy komplett szettet ujonnan akkor ahhoz valoban nem jar alapbol?
Korabban neztem mas markat ott konkretan fel is volt tuntetve, h a szett resze x autohoz.
Ezek szerint megiscsak tul sokat remeltem. -
-
No.01
addikt
Vegre megrendeltem a telies alufelniket... Sok helyen hirdetik, de a vegen kiderul, legtobbszor kiderul, h baromira nincs raktaron es EU ide vagy oda azt allitjak, h a szallitas akar 1 honap is lehet (Kisse utanna menve a temanak ez nyilvan hazugsag mert nemhogy a szomszedos Ausztriabol, de meg Nemetorszagbol is itt van penztarcatol es surgosegtol fuggoen 2-5nap alatt)
Lepjunk tul ezen... Viszont ramilyesztettek, h a felni nem lesz jo mert mas az agymeret(?) es nem biztos, h van nekik ezt a hibat kikuszobolendo kozpontosito gyuru.
Namarmost ha en adott autohoz rendeltem es nem hasznalt (Igaz nem is kerult csilliokba ~220e) akkor ezekhez a felnikhez a nemetek nem adnak a felni melle ilyen gyurut?
Vagy en gondolok tul sokat?
-
MC Pite
veterán
Egy jó 4S (télies) sokszor drágább, de a biztonságnak felára van; én is kb tíz éve inkább kifizetem, 4-5 évre nem halok bele plusz 5-10 ezer forintba
.rasotamas: Van kb középre hangolt is, csak ritkán hozzák ki győztesnek. De hankuki meg a vredi is középnyárias (SF2 is), asc középtélies pl. Azt hogy mennyit jársz havon, meg csak tudod...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Hankook 4S2 az eleg kozepen van ilyen teren meg meg a Continental ASC is. Sajnos ezeknek nem kedveznek a tesztek mert ott a teli es q nyari tudast nezik a kozeputasok meg pont nem nagyon jok egyik esetben sem igy nem vegeznek elol ezaltal “sulytalanok” lesznek. Nem is eroltetik a gyartok.
Lehet, csak tengelyenket kell egyezo gumi. Szoval ha elol teli van hatul 4S (vagy forditva) az szabalyos itthon.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Az a baj ez így szép és akkor lenne nyári, őszi-tavaszi meg kőkeménytéli gumi, de a középsőt traktust ketté kéne osztani a télies és a nyárias 4évszakosokra, egyik balrább, másik jobbrább lenne valójában. Vagy van semleges valódi 4évszakos ami se nem télies se nem nyárias?
Kérdés: lehet 2 téli és 2 négy évszakos gumim a kocsin? -
-
Tomics
addikt
válasz
FireFox1996
üzenetére
Csináltam fotókat, mértem profilt, 45ért felraktam, úgy néz ki ma elviszik. Köszi a tippeket, Neked is @focvis jövök egy-egy sörrel

-
MC Pite
veterán
Nem tartom szakmailag -főleg gumi terén- sokra a TC-t, de sajna nem nagyon látok másutt sem több hozzáértést. Az AN gumitesztek meg egyenesen ***** **** ****. Nem tudom hogy értékeljem a szándékot, vagy inkább az eredményt, ami inkább káros mint hasznos.
Az autós médiumokat sajnos már szinte csak a gumisok tudják alulmúlni

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
FireFox1996
üzenetére
Egyetértek de a TC az alsó polcon van szakmai szempontból és ez lényeges. Tehát több hiteles teszt ellenében mond vmit a P. Tibi aki nem is egy elismert szakember a témában. Akkor az nem más mint egy beböfögés. Itt sem gumiipari szakmérnökök vannak de azért elég nagy rálátásunk van a piacra és a trendekre, amiket hiteles forrásokból építünk fel.
-
FireFox1996
addikt
-
spiky03
veterán
Én a Team Kocsiguminál 7-én.
Jött is aznap a visszaigazoló mail, hogy 1-2 nap múlva lesz nekik raktáron és utána szintén 1-2 nap amíg a futár hozza.Jó lenne azért ha a héten ideérne mert akkor szombaton fel is rakatnám.
Állítok egy futőművet is majd.Meg gondolom azért évente jó, ha megcserélem a gumikat? Hátsókat előre, elsőket hátra.
@#49341F_Zolee
Igen az, 195/65 R15.
Ha jól emlékszem Te írtad, hogy hamar megkaptad. -
ZolAK
csendes tag
Hegyre hóban biztos nem mennék, autópályás (200km) rokonlátogatás viszont szokott lenni, ha esik, ha fúj. Félek, hogy ezekre az utakra, nem szívesen indulnék el nagy hidegben a négyévszakossal, de lehet túlmisztifikálom.
Még a kalapban van a Krisalp HP3, mint téli, valamivel olcsóbb, mint a fenti kettő és jókat olvastam róla. -
MC Pite
veterán
Quatrac 5 bénább mint a sima Quatrac.
Az én tapasztalataim nem támasztják alá, hogy jobb a Quatrac 5 nyáron mint a GY 4S, ellenben télen határozottan gyengébb a GY-től. Régi fejlesztés, nem tudom minek jönnek ezzel még...
Jazzen kb mindegy a kopás szerintem.
Hopp: A Goodyear Vector 5 valami régi ****. GY Vector 4 Seasonről van szó a nálunk/tesztekben. Bár amit írnak az is igaz az utóbbira.
-
avl
senior tag
válasz
FireFox1996
üzenetére
a linken ez is áll:
"inkább téli jellegűek, ilyen például a Good Year Vector 5.... nyáron, száraz aszfalton gyorsabban kopik. Más négy évszakos gumik viszont inkább a nyárigumik felé hajlanak.....cserébe kisebb a kopásuk, és száraz aszfalton jobban tapadnak, majdnem úgy, mint egy nyárigumi. Ilyen például a ... Vredestein Quatrac 5 "
a kerdesemnek megfelelö reszt hagytam idezetben: tenyleg a Vector jobban kopna (nyari melegben), mint a Quatrac 5 ?
tesztekböl ugy emlekszem, hogy a GY Vector Gen2 kopasban nem szerepelgetett jol, viszont a Gen3 igen.
tapasztalatok, velemenyek ?
(..tovabbra is a 78 lovas Jazz-re, nem sürgös, mar feltettem a meglevö nehany eves teli szettet, de valamikor veszek 4evszakost)
-
Kickass
őstag
Sziasztok!
Itt is rég jártam

3 kinézett téli közül választanék (méret 205/55 R16)
- Pirelli SnowControl 3
- BFGoodrich G-Force Winter 2
- Vredestein WintracSokat megyek és idén jó lenne már hegyekbe eljutni havat látni szóval 4 évszakos nem érdekel, ellenben a fentieken túl bármi a 25k/db árlimitig, az se baj ha best buy.
BFGoodrich volt már, szerettem, kiegyensúlyozott abroncs.Köszi!

-
FireFox1996
addikt
Négy évszakos gumi: érdemes váltanod rá? Szakértőket kérdeztünk [link]
-
ZolAK
csendes tag
Sziasztok! Időszerű a téli szett cseréje (T-Jet Bravo, 120le, évi 8k km - fele pálya).
Hankook Winter iCept-et vettem a családban mindenkinek, de a 205/55 R16 felárát kicsit sokallom, így jutottam Vredestein QuaTrac-hez (egy árban lenne a kettő). Megérheti dedikált téliként nyégyévszakost használni? Tapadásban legalább annyiszor lenne előnyben mint hátrányban, ha hasonló teleink lesznek, mint az elmúlt pár évben (?).Külön felnin van a nyári és a téli, ez be is vált, úgyhogy maradnék a 2 garnitúránál. Köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
-
Ezért rendeltem új felnit,nem akarok szenvedni vele. Egyrészt használt ütött is,karcos is. Ha felújítom meddig lesz jó? Meg jól megcsinálják-e? Meg 19" nem kényelmes,így akkor egyszerűbb volt. Meg a fekete felni helyett ez lesz,talán kevésbé tűnik majd kicsinek:

Lurdy alatti gumisnál voltam nem rég,igaz még csak 1x de ott is jól megcsinálták. Zsámbék Spíler gumisok is jók,ott sokszor voltam már.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grabber
üzenetére
Az alukat majd nekem is gatyába kell ráznom. Minimum egy festés kell görgőzni nem tudom kell-e de olyan olcsón vettem, hogy az se baj ha kell (konkrétan a reális piaci ár feléért).
Az a baj, hogy nagyon sok a kókler. Hiába a jól csengő név az semmire sem garancia itthon.
Nem véletlenül visszatérő téma itt a ki tud jó gumist dolog... -
Qru
MODERÁTOR
Megjött az új gumi. Ahhoz képest, hogy tnap 11 körül rendeltem elég gyorsan ideért. DOT meg gyártási helyet megírom majd.
-
Tomics
addikt
Szerintetek ez reális ár? Nem árulgatni akarom, eladni
[link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Puma K
üzenetére
Nitrogén gázzal töltik meg, valóban van némi előnye. Az a baj hogy a nyomás pótlást is csak ezzel érdemes elvégezni különben elvesznek az előnyök. Igazából versenysporton kívül sztem nincs sok értelme ezzel vacakolni.
mod:
Amúgy itt egy jó cikk a gumi gáz használatáról: [link]
Olvasd el és garantálom, hogy nem fogsz ezzel vacakolni. -
Puma K
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
"Biztonsági gázzal töltés díja: 990 Ft/kerék" - [link]
-
Puma K
nagyúr
Helló,
van aki töltette már úgynevezett "biztonsági gázzal" a gumikat a verdáján?
Valami gyakorlati tapasztalat van az illetőnek illetve észrevett valami különbséget?Ahová vinném most szombaton cserélni a nyári papucsokat a télire, ott van lehetőség gázzal töltetni.
A marketing szerint ezek az előnyei a sima levegővel fújás helyett:
- Stabilabban tartja a levegőnyomást, ami nélkül egyenetlenül kopik az abroncs és rosszabb a tapadás, ráadásul magasabb lesz a fogyasztás is (5x hosszabban tartja a nyomást, mint a sűrített levegő)
- Kevésbé melegedik az abroncs, ezáltal jobb az úttartás
- Kizárja a korróziót, így megnövelhetjük a gumik élettartamát, azaz kevésbé repedezik
- A nyomás ellenőrzését így sem ússzuk meg, de jóval ritkábban kell megtenni
- Pótkerék esetében is praktikus lehet, így biztosan nem egy defekt alkalmával éri meglepetés, hogy az évek alatt leeresztett -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grabber
üzenetére
Azt még nem tudom. Van itt nem messze egy gumis sztem ott. Érted sima 14"-os lemezfelni erre nem kell úgy vigyázni, nem egy szálcsiszolt 20"-os felni... Centrírozza ki rendesen meg ne tépje rá a csavarokat kb ennyi az elvárásom.
Jah és befér a csomiba állítva a 4 gumi, még az ülést sem kell előre dönteni hozzá.

-
No.01
addikt
Elolvastam a tegnap linkelt "uj" 4evszakos tesztet es hiaba magyarazzak el a kulonbseget ez azert egy normal halandonak meg mindig nehezen felfoghato, h mikent is lehetnek ekkora kulonbsegek. Ertem en, h mint mindig az ordog most is a reszletekben lakozik, de ahogy irjak is a cikk elejen a meret is mas es az auto is amin teszteltek.
Mar ertem, h miert kerdezgetnek engem az ismeretsegi korben... bar nekem sem konnyu ezt mind befogadni, de meg mindig jobb, mint venni v.mit csak annak tukreben, h "X osszeget szanok ra, ebbol jojjon ki".
-
svedmalac
tag
Én a sima Quatrac-ot rendeltem meg tegnap a Bujákitól, ott volt a legjobb ára a 225/60 R16-nak C5-re 43-ért.
Váltottam a téli/nyári cserélgetésről, mert 160/garnitúra alatt nincs normális gumi vagy csak régi fejlesztés.
V mintáért nem vagyok oda én sem, de ha mást nem, cserélem ötezrenként.
Kíváncsi vagyok, sose volt négyévszakosom.
Ritkán pályázok, inkább város 70%-ban, 20% meg országút. Se hegyek, se extrém sebesség, szóval elvileg jó lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- iMac Pro 27" 2017, Xeon W-2191B 18 core, 64 GB RAM, 8 GB GPU, 1 TB SSD - 27% Áfás (0441AB)
- Dobozos Új HP OmniBook 5 Flip 2-in-1 érintőkijelzős laptop i5-1334U 16gb ram 512ssd Garancia
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

.