Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
i-sti
senior tag
[2020 ACE Mid Range Summer Tyre Test]
Itt a VP3, eléggé elvérzet. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Amiket ajánlottak azok jók de a Nexen N'Blue 4S a bestbuy most én azt vennék.
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok.
Suzuki topikból ide irányítottak.
Lassan majd esedékes lesz egy garnitúra gumi a Vitarára(2015)
Mindenképpen négy évszakosban gondolkodom, mivel lassan tél sincs nagyon.
215/60 R16 illetve 215/55 R17 méretben mi az ajánlott illetve milyet érdemes majd venni?
Válaszokat előre is köszönöm.Quadraxer 2, Quatrac 5 Michelin CC+ ezeket ajánlották a Suzuki topikban
-
Willie
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
(#37977) molnarpeter & (#38094) molnarpeter : Köszönöm mindkét választ!

(#38095) Qru : Köszönöm Neked is a választ.
Továbbítom apukám felé az infót.

-
Willie
őstag
Sziasztok!
Édesapám szeretne új nyárigumi garnitúrát vásárolni.Astra H Caravan A16XER
196/65 R15Korábbi hozzászólások alapján három típust néztem ki:
Hankook Ventus Prime3 K125 195/65 R15 91H
Vredestein SporTrac 5 195/65 R15 91H
KLEBER Dynaxer HP4 195/65 R15 91HMelyiket javasoljátok? Esetleg valami más típus?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Pá
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
kösszi!
-
Pá
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
És ezzel a módszerrel mi jön ki a lenti esetre?

Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen. Én szeretném eladni a gumit a lenti paraméterekkel, csak próbálnám belőni a reaális árat, amit kérhetek érte.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Felszerelve a Primacy 4- & Hankook ventus Prime 3 , már csak a jó idő kell hogy legyen és jön a tesztelés. Kíváncsi vagyok rájuk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Kornel
üzenetére
Itt vannak a gari részletei amúgy: Apollo 2 év jótállás
-
molnarpeter
nagyúr
Én ki szoktam számolni a fajlagos költséget lekoptatott mm-re (téli ugyebár 4 mm-es korában már el van használódva, ott kevésbé éri meg, nyárinál legyen ez ~3 mm), szereléssel együtt. Használt esetén pl. fajlagosan magasabb a szerelési költség. Ugyanez az új gumi Ft/mm értékével összehasonlítva megmondja, érdemes-e foglalkozni vele.
-
Pá
addikt
Az új árának hány százalékáért reális eladni, egy 2.5 éves nyári gumi szettet? 6mm profil mélységgel.
Barum Bravuris 3 egyébként, 215/50/17. Az új ára jelenleg 25e körül van.
-
vendingo
veterán
Köszi a tippeket, nexen lesz. Tavasszal meg is rendelem. Műszakin már nem megy át a mostanival.
-
Def26
félisten
Sziasztok
19" -ra (audi rotor) mit javasoltok? Ne prémium, de ne is kínai legyen, illetve a biztonság fontosabb mint pl. a hangja.
-
vendingo
veterán
Üdv
Már egy ideje halogatom a gumi vételt, de most tavasszal muszáj lesz megejtenem, mert télivel járok évek óta, de olyan keveset megyek, hogy nem bírom elkoptatni, rámöregedett, repedezik...
Eddig nyári+téli kombó volt, de évi 5-7 ezer km futással rámrohad az összes, jellemzően csak melóba, boltba, meg horgászni járok kocsival, évi 3-4 hosszabb út van (balaton).
Erre a hatalmas igénybevételre milyen 4 évszakos gumit tudnátok ajánlani G4-re 205/55 r16 méretben?
Rákerestem tesztekre, de amik tesztelve voltak, azok mind 20+k/db kategóriák voltak. Ennyit nekem nem ér a gumi, valszeg még a 4 évszakos is rámöregedik. -
Hachiko95
aktív tag
válasz
SPeti1984
üzenetére
ADAC 225/40 R18 teszten a P-Zero érdekes helyen van, száraz tapadásban magasan az 1. hely, nedves tapadásban 2. hely, hangra 2. hely és le van húzva a fogyasztás és a kopás miatt. UHP kategóriában nem biztos, hogy jó ez a súlyozás. A cikkben mondjuk megemlítik, hogy ritkább (csapatósabb) vezetésre jó választás lehet.
-
SPeti1984
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy általában otthon szoktuk a téli-nyári szetteket fel illetve lecserélni az autóinkon, mivel mindegyik külön felnin van illetve minden célszerszám adott hozzá. Mennyire célszerű szezononként megcserélni az első gumikat a hátsókkal? Egyáltalán az alábbi két fajta guminál mi a helyes módszer (esetleg átlósan is kell cserélni)? Mindkét autó a nyárigumival elég keveset futott eddig kb 3-4 ezer km-t.
-Michelin Latitude Tour HP (2018-as Ford Kuga 2 kerék meghajtású)
-Bridgestone ER300 (2019-es Ford C-max)
Köszönöm. -
Kornel
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
A Sava UHP2 szerepel még évek óta jól mindenhol, a Maxxis idénre mindenhol feljött, a négyévszakosban is szépet gurítottak az AP3-al. Szerintem nem fizetség kérdése ennyi, és ilyen különböző tesztek esetében, hanem a fejlesztésbe fektetett pénz eredménye inkább.
Eléggé elgondolkoztam, hogy egy Sava UHP2-t, 22k/db áron, egy Kleber vagy egy Nexen négyévszakos 33k/db, és szárazon és vizen biztosan rosszabbak a négyévszakosok, a Maxxis meg még drágább most még, hogy új fejlesztés.
-
SPeti1984
senior tag
Azért kérdezem csak, mert jelenleg 2 jó opcióm van. Egyik a Dunlop Blueresponse a másik pedig a most megjelenő GoodYear Efficientgrip Performance 2. Utóbbi még egyenlőre bizonytalan de nagyon ígérik, hogy tudnak belőle hozatni Nekem jó árban. Ezért is nem tudom melyiket válasszak. A mostani biztos Dunlop vagy várjak 2 hetet kb és ha lesz az új goodyear akkor azt. Annyiból nyúlnék inkább ahhoz, mert mégis egy új minta, igaz emiatt nagyon tesztek sincsenek, de nemhinném hogy nagyon a prémium kategóriában mellényúlnának.
-
SPeti1984
senior tag
Dunlop Blueresponse nyárigumival kapcsolatban mik a tapasztalatok, mennyire ajánlott vétel? Jól látom hogy aránylag régi minta már?
-
AMD Power
titán
Most már közel 4 hónapos használat után azt mondom ,hogy ha megveszem az új autómat arra is ezt a Nexen 4 évszakos gumiját fogom megvenni!
-
BLUE TORNADO
senior tag
Csak azért kérdeztem rá, mert a kocsi alá akarok venni alufelnit és amit kinéztem, azon ilyen gumi van

-
Viktor677
csendes tag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Nálam 5-évet és 60 000 Km amit bírt a gumi.
Golf 7-re volt gyárilag szerelve.
Lassan majd jön a tavasz, de nem ez lesz az utódja... Ezért az árért ma már jobb gumikat is lehet venni. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
8 év és 72k km után jött le a gyári szerelésű a corolláról anno... A 16 éves pótkeréken is az volt, a gumis még el akarta adni...
Esőben ultra gáz főleg 150 fölött. Nagy melegben nyúlós picit, de használható, csak a tapadása nem az igazi. -
Killer01
őstag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
6 éve van az autómon (sic), nagyobb esőben sz@r (nyugisan vezetve itt is megállja a helyét), egyébként teljesen vállalható. Pont azon gondolkodom, mire cseréljem le (idén vagy jövőre).
-
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Normál használat mellett megcélozható a 100 000 km futásteljesítmény vele.
A többit Qru leírta. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Eco gumi, nagyon jó a kopásállósága, alacsony a fogyi vele de cserébe nem tapad jól.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Üdv. Michelin Energy Saver gumi vélemények?
-
MasterMark
titán
Új nyári gumik fognak még kijönni a mostani nyár előtt, vagy azokat már bejelentették eddig amik lesznek?
-
-
i-sti
senior tag
-
Sziasztok,
2004-es 1.2 16v twingo-ra r14 gumit valasztanek, mivel csak teli szettet kaptam hozza.
Erdemes varosi hasznalattal telit es nyarit kulon, vagy eleg a nyari es negy evszakos telre pl?
Bridgestone es barum markakat ajanlotta a szerelom, habar o a fix negyevszakosat mondta.(165/65 teli gumi van most rajta, de a gyariu 155/65 baratsagosabb gondolom)
-
norrberth
addikt
Fasza kis alufelni [link]
-
Doki16
addikt
Újabb cuccot kellene eladni a főnököm Q5-jéről. Szerintetek kb mennyit érhet?
[link]
Ez végre tényleg gyári felni
-
bendeguz76
aktív tag
audi a6 avant 225/55 17 et 39.azt tudom,hogy 18-as méretben 245/45 a váltóméret de az alufelni az et43_as.ez igy még mehet rá vagy keressek et39 méretüt?
-
-
mycso
veterán
Ha már ajánlott boltok, én az e-autogumi.hu - ról rendeltem. Az áraik jók voltak, pár nap alatt kiszállították, korrekt bolt.
-
guftabi96
addikt
válasz
guftabi96
üzenetére
Semperit lett végül.
Gumidotról lett rendelve. Hát kellettek az itteni pozitív tapasztalatok, mert ezek nélkül biztos nem mertem volna innen rendelni. Nem túl bizalomgerjesztő az a webshop... és akkor még finoman fogalmaztam
De minden rendben ment. Szerdán délben adtam le a rendelést, ma hozta a gumikat a futár. Mindegyik 2020 első heti. -
Bl@tty
tag
válasz
shteer
üzenetére
Azok a mocskos anyagiak...
Az autó is most került hozzánk.
No meg ahogy ismerem magunkat és a környék parkolóit/padkáit, elég hamar kapná a sérüléseket. Az előző kocsival szerzett tapasztalatokra alapozva...
Nem ér annyit MOST nekem. Majd később kaphat alut. Dísztárcsával amúgy is ugyanúgy néz ki...
-
8
senior tag
Van olyan adatbázis ahol utána lehet nézni, hogy melyik évben milyen abroncstípusok jelentek meg?
-
Bl@tty
tag
Üdv.
2011-es Ford C-Max-ra vennék acélfelnit és találtam egy jó állapotú gyári Ford, használtat. Viszont ebben a témában laikusként (ne tessék nevetni, ha hülyeség a kérdés!
) tanácsot kérnék vásárlás előtt, hogy kompatibilis-e a felni a kocsival.Hivatalosan a gyári értékek: 6,5x16", 5x108, KF:63.4, ET:50
A szóban forgó felni: 6,5x16" 5x108, KF:63.3 ET:47.5
Az ET érték talán még nem is zavarna, tudtommal, az rendben van, de az a -1 tized mm a kerékagy méret esetében kizár(hat)ja a sikert?Egyáltalán létezik ilyen gyári felni, vagy csak pontatlan mérés eredménye? Mert a műszaki leírások között egyik Fordnak sem láttam gyárilag ilyen kombinációt (KF:63.3 ET:47.5) Pl. ITT: A 63.3-hoz a többsége ET:50, és ET:47.5-höz többnyire 63.4 van megadva.
Előre is köszönöm!
-
bandi0000
nagyúr
Akkor végképp fogalmam sincs...
Gondolom akkor az sr szàmíthat, hogy téli nyàri gumi e -
Kornel
veterán
Ekkora biztosan nincs, az oldalfal merevsége még befolyásolhatja, XL talán merevebb azonos gumi esetén, de ez sem jelenthet ilyen különbséget.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Talán buta kérdés, de hátha van értelme :D
Létezhet az, hogy egy nem szervós autónál pl egyik szett guminál könyebben lehet forgatni a kormànyt mint egy másik szettnél?
Persze a keréknyomás rendben van, csak egyiknél jobban bele kell kapaszkodni, másiknál meg szinte 1 ujjal lehet forgatni
És ha van ilyen, akkor milyen tulajdonságot kell figyelni?
-
Kornel
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Amit ő írt, arra nem télies négyévszakost vennék, mert az nyáron kevés. Tél ismét nem volt. Ha pénz nem számít, akkor CC+ kevés esetben hagyná cserben, leginkább jégen, ilyenkor vissza kell venni, én is ezt tettem a 4 mm-es Kleber Quadraxer2-vel, bőven nem tudta már az újkori képességeit teljesíteni.
-
dssport
tag
Sziasztok!
Adott egy TDI Polo 165/70 R14 gyári méretű gumikkal gyári lemezfelnin. A lemezfelnivel semmi bajom, a méretével sem, soha de soha nem éreztem hátrányát annak, hogy ilyen keskeny pedig amit az autó bír az ki van hajtva belőle. Parkoláskor kiváló, teljesítményt nem fogja, nem nehéz, nem vezeti meg a rossz út stb stb... Kinézet az olyan amilyen, de pont nem érdekel ez egy utcai harczos.
Viszont jött egy kósza gondolat, hogy a téli nyári cserélgetést (főleg amilyen gagyi telek vannak) kihagynám és váltanék valami prémium 4 évszakosra. Viszont amiért egyelőre ezt a gondolatot elhessegettem, az az, hogy az autó maximális teljesítménye finoman szólva télen is ki van használva... Úgy érzem, hogy átlag városi döcögésre, elég lenne a 4 season, viszont ha valaki folyton küzd, ott lehetnek váratlan meglepetések, főleg ilyen keskeny guminál... Nem az a helyzet, hogy nem bízok magamban és félek a váratlan helyzetektől, de összességében nem gondolom, hogy az izgalmakat az utcán kellene keresni... Szélesebb méretet nem akarok, mert szerintem ezt a teljesítményt nem kell jobban lefaragni... Szóval összességében arra jutottam, hogy inkább marad a cserélgetés, és 2 szett jó minőségű gumi. Szerintetek ez a gondolatmenet így áll? Vagy van olyan 4 évszakos ami működhet a feladatra? Ha igen, akkor melyik ez? (ár nem számít)Ha marad a külön téli-nyári szett, akkor nyárit kell vennem mert a jelenlegi Falkenek (SN832) már megviseltek (a futófelület körben elég csúnyán elrepedt az oldalfal találkozásánál (x4) plusz egyenesfutásnál érzek valamit amit nem kellene plusz 6 évesek... Esőben párszor nagy tempónál mentettek meg felúszástól, de a féktávot tekintve nem érzem jónak őket. Mi legyen helyettük? Olyan gumi kell ami nagyon lágy, tapad, gyorsan kopik + esőben is jól teljesít. Eco gumi nem kell és az ára sem számít. (ez lehet, hogy nagyképűnek hangzik de ilyen játékautó méretben nem nagyon lehet árban elszállni
10-11 ezres gumikról egyébként is megvan a véleményem, egy jobb bicikli külső is közel annyi) -
SPeti1984
senior tag
Az új Bfgoodrich Advantage nyári gumival kapcsolatban van valakinek infoja?
Új hozzászólás Aktív témák
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)