Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Most úgy csúszott itt Zuglóban a letaposott vízes havon az ASC2 (Rav4, 1.5 éves gumi 30k kilométerrel) mint annak rendje. Mondjuk nem tudom felrójam e neki, voltam előtte pont arra sétálni és 30 perc alatt 5-ször estem majdnem hasra full óvatos üzemmódban (kb mint a tükörjég).
-
Ha már tapadás. Csak hogy milyen gumikkal járnak vidéken (is). Nyíregyházán mennénk át zebrán, bácsika 40-ről nyom egy féket még elég messziről, mint a tükörjégen csúszott egy jókorát (6 fok szemetelő esőben), látszott hogy Ő maga is jól megijjedt (mi abba is hagytuk az átkelést, nem ütött volna el). Mondom ez jobban csúszhat, teszteljünk egyet üres mellékúton, ott parkoltam 100 méterre a rav4-el (asc2 15 hónapos, kb 25 k lehet benne) nyikkanás nélkül megállt hasonló tempóról. Szerintem egy idős volt a gumi a kocsival a bácsi thaliáján...
Mondjuk őrült nap volt, odafelé menet volt szerencsém először életemben jelenteni egy balesetet az m3-as 71-es kilométerénél. Már akkor gyanús volt a vektra amikor megelőzőtt (majdnem nekem jött +5 km/h sebeséggel hátulról, pár perc múlva keresztbe állta pályán, nekiment a korlátnak és visszapattant, szerintem elaludt, mögöttem jött egy kamion nem mertem rögtön megállni csak ahogy Ő is megállt, kamionos odasétált én hívtam a 112-öt, de ahogy néztem mindkettő utas kiszállt, a kamionos is visszaült utána, szóval szerintem a vectra lett csak az áldozat).
-
Ja erről jut eszembe még hogy conti gumiban nem csalódtam, az scrosson lévő gumi ez a conti eco contact volt és nagyon gyenge. De felmentést kap, mert szerintem minden gyárilag jövő gumi egy kalap végtermék a co2 kvóta miatt...
Qru: akkor ez nem jó hír, akkor inkább GY efficientgrip perforamnce 2?
-
-
válasz
vzsryl
üzenetére
Lurdy gumisnál ránéztem, az első a listából amit megvennék a Kleber Quadrexer 3 (131k szett) de nem drága méret annyira a Continental Allseason Contact 2 se szörnyen drágább (157k). Kornélnak volt még korábbi Quadrexere Ő szerette és rengeteget ment vele mielőtt elkopott (valami 80k rémlik scrosson, de volt az már vagy 5 éve).
-
válasz
focvis
üzenetére
Ezért tanult direkt manuálissal, tehát el fogja tudni vezetni, de példa jó mert nem igen piál a kicsi fiú (fél kézzel összecsomagol ha akar). És a váltás sem lesz olyan gyors, Ő meg már menni akar szerencsére, így a manuális t-crossal is rójuk az utat egyenlőre együtt. De marad a nemi elosztás, fiam vezetne, lányom meg ha nagyon kell szerintem csak akkor fog (mint anyuka, de így remélem férj/apa taxin kivül lesz fiú/öcsi taxi is...).
-
Sajna az automata is kellne (és tudod a száraz dsg-s rettegésem, főleg ha feleségem + 2 20 éves friss jogsis használja).
A Barum nagyon régen jó volt a közép kategóriában, volt is még b corsámon téliben alig 25 éve
Mondjuk mostanában elég rosszakat hallok róla, most egy kicsit jobbak megint? Ha nexen 4 évszakos 1. generáció szintjét megüti már örülök... -
185/60/16 méretben én csak ezeket a 4 évszakosakat látom, vállalható ezek közül bármelyik (én Falken, Maxxis aztán meg felejtős sorrendet gondolnék)?
ChengShin ACP1
Maxxis 185/60R16 86V PREMITRA AP3 ALL
Barum QUARTARIS 5 [86] H M+S
Falken AS 210 ALL SEA
Ok hogy T-cross lehet megy a levesbe (fiamnak megvan a jogsi, nagynak érzi a T-crosst is városban és erősen preferálna automatát, jazz crosstarnak viszont ilyen vacak gumimérete van, ez is egy érv a mi legyen esetleg témában). -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én ezt a tesztelőt szerettem, de pl nekem a való élet zajban pont a fordítottját hozta a Vector 3 és az ASC2 között (GY hangosabb volt mint a Conti). És aztán lehet hogy pont mindenkinek igaza van mert más méretben (18) volt ez a tapasztalatom.
-
válasz
langerius
üzenetére
Kérlek fáradj már át a Toyota/Lexus topicba és meséld el milyen az autó ha te használod (feleségnek próbáltam nyomni, de nekem is tetszik). De jöhet privátban is
Ha nem te használod akkor tárgytalan nyilván.Témában én a conti 4 évszakossal (ASC2) nagyon elégedett vagyok mindkét autón az van (t-cross 205/60/16 és rav4 225/60/18).
-
válasz
Jimmy8
üzenetére
Nekem volt mindkettő rav4-en, szerintem ASC2 halkabb mint a Vector 3. Kicsit torzít az eredményen hogy a Vector 3 sebesség és tömegindexben is magasabb értéket tudott mint az ASC2 (ami pont annyit tud mint a megkövetelt), de emiatt nem tudom lehet e hangosabb a Vector 3 (pl. keményebb gumikeverék). ASC2-t sokkal jobban kedvelem rav4-en, már feleségem T-crossán is az van, ott is pöpec.
-
Tényleg érdekes a 4 évszakosban az egyéni ízlés is sokat számít. Nekem a rav4-en 55k kilométerig volt vector gen 3, becsülettel végig szolgálta, de teljesítményben csak közepesen voltam elégedett (éppen vízes talajon érezem gyengébbnek, de a nagyon poros utat is gyengébben kezelte mint a jelenlegi Conti ASC2).
-
Mondjuk az is benne van hogy egy nehéz suvon 2-2.5 évente teljesen új gumid van ha sokat használod. És ugye újnál nincs jobb. Költségben sem rosszabb. Még 1.5 évet kibír az ASC2 és elégedett leszek (és azalatt megy 50k kilométer felett, múlt ősszel került fel a rav4-re, mondjuk ennél sokkal nehezebb/erősebb suv-nál már lehet én is gondolkoznék).
-
-
válasz
rob210
üzenetére
Hehe, ja, négy évszakosnál tényleg ízlések és pofonok. Mondjuk a CC+ ellenérzéseimmel erős kisebbségben vagyok.
A Goodyear Vector 3 nekem szódával elmegy kategóriában volt (rav4-en volt ASC2 előtt, conti elég sokkal jobban tetszik, már megvan lassan az 1 év tapasztalat).
-
válasz
Nirvatti
üzenetére
Első generációs nexent mi használtunk jazzen 15-ös méretben illetve scrosson is. Én elégedett voltam mindkettőn vele. Nyárón nyúlós, télen jó, és kiszámítható gumi.
Mondjuk én pont az scrossról második télen kihajítottam a CC+-t, mert sokkal gyengébb volt mint a jazzen a nexen, szóval lehet hogy erősen különbözik a preferenciánk

Most mindkét autón (Rav4, T-cross, 18 és 16-os kereken) Conti ASC2 van, én elégedett vagyok, kiegyensúlyozott gumi.
-
Jelentem ASC2-vel még mindig elégedett vagyok Rav4-en, pedig megjártam Firenzét oda vissza, és 1 hetet töltöttem ott a hegyekben (és hideg sem volt..). Semmi jelenteni valóm (csak hogy annyi a turista hogy érezhetően sok bénázó volt, 1 kamion meg kb megpróbált kinyírni gondolom vendégmunkás, olaszoktól ilyen agressziót még nem láttam), ami kb nekem tökéletes mert kiszámítható volt.
-
Én is 2017 óta négy évszakost használok mindkét autóra. Ha igazat lenne amit mond 2 évente cserélnék, de inkább 3 vagy 4 az (mondjuk kb a legjobbat veszem amit tudok). De 2 évvel is megérné amennyire drága a csere már a fővárosban. Rav4 20 ezer, feleség autó 12 ezer felett fut évente... Sajna bőven.
-
válasz
ftamas0201
üzenetére
Minden 4 évszakos azért kompromisszum. Én kiegyensúlyozott unalomra vágyok, ezért nálam az ASC2 a nyerő (arra 1 nem nagyon kifejtett panaszra emlékszem). Vector 3-at én szódával elmegy kategóriába tettem (de benne lehet hogy sebesség és tömegindexe is jóval nagyobb volt mint az előírt amit én használtam, merevebb lehetett a szükségesnél).
-
válasz
tboldi
üzenetére
Igen, nekem is ez a tapasztalatom. És nyilván a tesztek az obkektív mérések de most a Conti ASC2 a kedvenc az eddigi 4 évszakosok közül (Michelin CC+ az utolsó, a Nexen 1. generációs 4 évszakosát is kifejezetten szerettem mert kiszámítható volt, ha nyáron nyúlós is). GY Vector 3 nekem szódával elmegy kategória volt, az ASC2 halkabb és jobb is a rav4-en.
-
válasz
batazs
üzenetére
Volt allgrip scrosson ilyen méreten nexen 4évszakos nekem, még 1. generációs, én szerettem. Télen jó, nyáron kiszámíthatóan nyúlós. Állítólag 2. generáció még jobb. Egyetlen ellenérv hogy általában kisebb méreteken hozza a jobb eredményeket tesztekben. Ha fentebb nézegetsz nekünk 16-on (t-cross 205/60) és 18-on (rav4, 225/60) is nagyon tetszik egyenlőre a conti allseasoncontact 2.
-
válasz
tboldi
üzenetére
Azért a dőlt betűs elég meredek, én lehet hogy rájuk morognék egy tértivevényes levélben hogy szerződésetekben akkor ez hogy is hozz téged hátrányosabb helyzetbe (rögtön megemlítve hogy kiugróan a fogyasztóra hátrányos általános szerződési feltételek emlegetése esetén már szaladsz is a felügyelethez), adjnak már a rendezésre egy neked is kedvező ajánlatot...
-
[Új érdekes lehet] , bár ez szerintem az ami all weather.
-
És sajna éghajlatváltozás is van, nem csak a 4 évszakos gumik fejlődtek. Azaz simán vannak januárban 15 fokos napok amikor biztosan jobb egy jó 4 évszakos mint a téli. És napon belül is simán van hogy reggel 2 fok, délután meg 12... Szóval ha nem szereled naponta 2-szer át a gumikat összességében nem lesz semmi ideális. 17 évig nyári/téli szettel nyomtam, 8 éve van 4 évszakos. Ha hegyekbe jársz sokat akkor vennék télit. Nekem 1.65 tonnás hybrid rav4-en van Conti ASC2, elvagyok vele. 2.5-3 évente csere, annyi alatt el is megyek 50-60k kilométert.
-
Igen, de a mérték nagyon nem mindegy. Eleve a sínek amin vannak az a felület is csúszik vízesen, de a Vector3 ráért a sínre és kis gázra is kipörgött rendesen, Conti nem csinálja. Nyilván adnék a Continak a sínen egy kövér gázt az is elpörögne, de nem agyatlan módban jobb.
-
Igen. Én azt szerettem benne hogy télen jó volt, nyáron meg kiszámíthatóan nyúlós. Összeségében nem okozott meglepetéseket, azokat én utálom (Conti ASC2-öt is azért szerettem jobban mint a GY vector 3-at mert a vector 3 nem volt olyan kiegyensúlyozott, vízes villamos sínen pl. sokkal jobban csúszkált).
-
Ránéztem nem olcsó méret. Budgetben nexen 4season 2 generációját venném (előző generáció volt feleségem jazzén, scrossomon régebben, tudni kell hogy télies de nekem tetszett), Prémiumban Conti allseason contact 2-öt (nekem eddig 18-as méretben jobban tetszik mint a GY vector 3 ami előtte volt).
-
válasz
focvis
üzenetére
Ja, ez sajna így van, hiába drága a 205/60 16 még pozitívum is volt a t-cross mellett mert egy csomó új autóra kb nincs gumi vagy nagyon kevés féle. És ez igaz a honda jazz crosstartól a Lexus RX-ig... Nekem az volt az érzésem a 2-3 éves mi legyen a következő autó majd a feleségnek nézelődés közben hogy direkt szívatnak az autógyártók...
-
Ősszel 27k+ volt 18-asra automaxnál... Nem tudom hogy ez csak az infláció vagy a kisebb piacból (4 évszakosok, általános pénzhiány miatt kevesebb gumi vásárlás stb.) kell megélni plusz szorzója... Nem tudom mennyi volt már 2017 nyara előtt amikor mindkét kocsi téli/nyárin volt, de a fő problémám a strapa és nem a költség volt...
-
válasz
tboldi
üzenetére
ASC2 nekem eddig sokkal jobban viselkedik 18-asban rav4-en mint a GY Vector3 tette, nem pörög ki az adott kényes helyeken (főleg a Zuglóból át az M3 bevezető alatt aztán befelé kihajtó az OMW kútnál, az mindig koszos, poros, GY sokkal inkább elpörgött).
Szabonagyur: nem allgrip az az scross véletlenül? Nekem az volt rav4 előtt, tapadásban, elindulásban nexen 1 gen 4 évszakossal is bármikor "körberöhögi" a Rav4 FWD-t.... Csak dupla annyit kér városban

-
Ha pontozzuk akkor lehet hogy nem, de második téltől vállalhatatlan volt szerintem. Nexen 1. generációs 4 évszakossal én elégedettebb voltam (17-es Scrosson is, mondjuk az allgripes is volt). Pedig valószínűleg többel volt rosszabb nyáron, mint amennyivel jobb volt télen. Ízlések és pofonok esete.
-
válasz
fecke78
üzenetére
Jó széles gumi, rav4-en is csak 225 van (/60/18). Mondtam volna hogy ASC2 de nem láttam készleten a szokott helyemen ebben a méretben. Volt GY Vector 3 előzőleg, az olyan elment volt (ASC2 eddig jobban tetszik). Michelin CC+-t én dobtam ki második télen (szerintem túl gumiminőség függő a minta 2. télen sokkal rosszabb volt, CC2 túlságosan hasonlít nekem mintában). Hozzátenném hogy ezzel a véleményemmel CC kapcsán a kisebbséget képviselem (csomóan boldogak vele).
-
Mondjuk mostanában az autóbérlések legnagyobb rákfenéi azok a fránya gumik. Guminyomás kb soha nem jó, hiába világít az arcába a műszerfalon, tesz rá magasról. Legutóbb ugye első autó gumi oldalfal sérült, második meg első és hátsó tengelyen különböző 4 évszakosok (elől jó állapotú kínai noname, hátul kb F1 slick gumi de Dunlop). Ja a második hátulról jól megtörve (kalaptartó nem maradt a helyén...), de gurult és teljes biztosításom volt ezért továbbléptem...
-
válasz
focvis
üzenetére
Valami olyat is olvastam hogy a sebességhatár a kisebb gumiknak is szól (hogy bírja a strapát). Szerintem az 1.0 115 ló nemhogy a 240-et a 210-et se nagyon fogja elérni (avagy hátszéllel lejtőn lefelé és soha
).Jazzen teljesen jó volt a nexen 4 évszakos 6 évig (2 szett). Ezen azért lett conti mert a rav4-en is tetszett.
Mondjuk belátom hogy a rav4-en valóban jobb lenne téli-nyári, de már hátam közepére sem kívánám a szívást vele évente kétszer.
-
Tanácsot kérnék. Szereltetnék már szalonban feleségem T-crossára 4 évszakost (a nyári helyett amin érkezett). Addig rendben is van hogy ez +40k kb, de conti allseason contact 2-ből csak H sebességindexet ajánlottak ki és V a minimum (se biztosítóval se osztrák rendőrrel nem szívóznék, bár gondolom veszélyes nem lenne).
De a másik ajánlata ContiContact TS 815 ContiSeal megfelelő adatokkal. Ez az előző generáció allseason contact? A Seal része nagyon hasznos lenne feleségnek... És ez még nem is nagyon plusz áras (olcsóbban adná mint a sima ASC 2-öt).
Köszönöm a tanácsokat.
-
válasz
sasa134
üzenetére
Én a jelenlegi rav4-en (225/60/18) Conti Allseason Contact 2-t használok. Jobban tetszik eddig mint előtte a GY Vector 3 (azt közepesnek minősíteném). Én a nagy többséggel elentétben szkeptikus vagyok a michelin CC gumikkal. Nekem még CC+ volt scrosson és második télen dobtam. Szerintem a téli rész túl gumi minőség függő és a CC2 nagyon emlékeztett engem a CC-re mintában (és a CC volt akkor a top gumi amikor vettem).
-
Egyébként néha nagyon nehéz észrevenni a kis vacak csavarokat. Volt az scrosson ahol semmit nem láttam. Kicsit eresztett, vizslatom, semmi. Elviszem gumishoz. Nem talál semmit. Továbbra is irtó lassan de ereszt (0,1 bar per 2 két kb). Bekaptam egy durva fémet pályán, mobil gumis kellett. Ő szólt hogy van benne még egy, megcsinálja de kis plusz lesz...
-
-
válasz
Tom1939
üzenetére
Most mentem 500 kilométert autópályán tegnap, én jóval halkabbnak érzem a Continental Allseasoncontact2-öt mint a GY Vector 3 volt (225/60/18 méretben). De ugye ez új gumi, plusz decibelben ki tudja mi az érték, simán lehet hogy csak más a hangja és ezt jobban tolerálom...
-
válasz
tasiadam
üzenetére
Eddigi tapasztalatom az hogy nagyon nem. Az scrosson lévő egy rémálom volt (meg nem mondom melyik gyártó de "prémium" volt). A T-cross is valami eco-n jön, egy métert sem fogunk menni vele (mondjuk azért sem mert nyári lesz, télen).
Csak hogy ne legyek félreérthető, lehet hogy van jó, piacon megvehető eco gumi, de az én alusapkás összeesküvős elméletem hogy az új autókra a lehető legkisebb gördülési ellenállásút teszik, amit direkt ilyennek rendelnek a co2 kibocsátás (és az ezért járó bünti) lecsökkentésére.
És szerintem ezt az új autó vásárlók is tudják (rav4 gyári nyári szettem kutyának sem kell, téli szettet ami nem tartozék és nem kell korcsolyának lennie pár nap alatt elvitték).
-
Ha már csecsemőgyilkosság, akkor inkább azok a sz*r eco nyári gumik tartoznak ide amit a gyárak mostanában felszerelnek az új autókra hogy spóroljanak egy lepkefingnyi co2 kibocsátást. Isten bizony csak azért nem korcsolyával szerelve kapod meg az új autód mert az már átalakítás és drágább lenne...
-
Már ha tarkólövés, elkezdtem jobban nézni a sebbesség és tömegindexet. A T-cross 92 V gumin jön, amiből a V elég szívás 4 évszakosban, egy csomót kizár (conti allseasoncontact 2 van szerencsére, de XL-ben amit eddig nem tudtam hogy akarok-e). Nexen pl ezzel el is szállt, csak H-ig van (1. és 2. generáció is) ami látszik raktáron, de a michelin, GY jó része is "csak" H. Gondolom belehalás nem lenne, de pl. baleset után lehetne a "tarkólövés" hogy nem megfelelő gumi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Szóval lehet jó ez így, legalább nem ad megalapozatlan önbizalmat a jééé de simán elindultam rész...