Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz belaazallat #47299 üzenetére
Jól van felrakva, direkt megnéztem az enyémet ami ilyen minta.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Tc egy épített autón teszteli a nyári és 4 évszakos gumit. [link]
Szerk:
13:00-nál az elsőkerék nem fordítva van felrakva?[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
Richard!
addikt
Üdv!
A méretemben csak ilyen Quatrac van. Ez is ugyanolyan faszányos, mint a sima?
[ Szerkesztve ]
Ma kezdődik életed háralévő része
-
őstag
válasz Kornel #47289 üzenetére
Valószínűleg tartós is lesz, sokáig megőrizve a jó tulajdonságait, figyelembe véve, hogy a tartósság prioritás a gyártó kapcsolódó marketingjében is. A futásteljesítményben a Bildnél már bizonyított. A Quatrac 5 is lassan öregedett nálunk.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
rbalint88
addikt
válasz Kornel #47286 üzenetére
Csak tapasztalatmegosztas ha nekunk is lesz Ionig, az egyetlen biztos pont, hogy negyevszakos megy ra es ez a negyes van kalapban. Vredestein egyertelmu valasztas lenne a Quatrac 5 utan, kiegyensulyozott a teljesitmenye minden teren. GY tetszik, de nem tudom kell-e ennyire telies. CC2 johet, ha kicsit a teli tulajdonsagait javitjak, ez ugyis sokaig megtartos auto lesz, ha 5 evet kibir a gumi, jok vagyunk. Dunlop nekem azert is kerdojel, mert az Elantran a dot18-as blueresponse kezd hulyen viselkedni, mintha ki lenne kemenyedve es kicsit ugy csuszik, de lehet a futomu se 100%, ezert nem fognam egyertelmuen a gumira.
Aztan lehet az arat es futasteljesitmenyt is figyelembe veve alakul meg a sorrend, szerintem ebbol a negyesbol igazan rosszat nem lehet venni. -
rbalint88
addikt
válasz Kornel #47284 üzenetére
Pedig a VP2 meg nem is annyira jo gumi, a VP3 viszont tenyleg jol tapadt minden korulmenyek kozott. VP2 esoben nagyon hamar elcsuszott kanyarban es fekezesnel is. Aquaplanning gondom nem volt vele.
Viszint a Priuson a Quatrac 5 olyan, hogy nem mondod meg rola, hogy nyari vagy 4S az elso nagyobb fekezesig, akkor elkezd surrogni a belso teliesebb minta, de meg nem csuszik akkor sem. Ennyi hangoskodas meg belefer -
2ozzmexy
senior tag
válasz Kornel #47275 üzenetére
Nem akarok én megint feszkot generálni, de hogy ebbe a cikkbe hány helyen tudnék belekötni...
Kezdve azzal hogy az 5 éves negyevszakosa már tavaly kukába kellett volna kerüljön, hogy a beállított nyomást elegánsan balladai homály fedi (azt sem tudjuk mivel mérte), hogy mekkora komoly vas lehet az amire ő ebben a méretben tett 4S abroncsot... És abba még bele sem mentem hogy a 4S abroncsok futofelulete nem homogén, van lágyabb és keményebb keverék is rajta...
De én mindent elhiszek, mindjárt lefutok a parkoloba és megnézem hogy hány éves mennyire félre kopott abroncsokon futnak a szomszédok, mert így én is elmondhatnam hogy GT Radiál téli gumin kell járni mindig, mert mindenkinek az van fent tehát az vált be, hiszen ennyi ember nem tévedhet... (irónia, hiszen a reprezentatív minta fogalma itt senkinek sem idegen)Jelezném mindent elhiszek, az indián siugrot is, csak még nem láttam...
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
De lehet vegyes, csak mióta tesztgyőztes lett a Speed-Life 3 azóta (szerintem!) kissé túlárazott...
Most én is itt tartok hogy vegyes lesz, vagy megyek lejjebb a táplálékláncban... (Misi harmadvonalas uhp abroncsai)[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz Kornel #47279 üzenetére
Ha van elég futásteljesítmény. Az eddigi Michelin gumijaim 5 évesen már olyan kemények voltak, mint a beton. A Contira kíváncsi leszek, erről jobbakat hallani ebből a szempontból. (Ez az első Contim, összességében én is Michelin-párti vagyok, de a négyévszakosuknak nem én vagyok a célközönsége.)
-
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Kornel #47275 üzenetére
Helyen kell kezelni a teszteket ez tiszta sor de tampontnak jok azonos meretben nezve.
Contit viszont meg kell vedjem, nekem a Superb 1.8 tsi-n is Conti teli/nyari vt, a Passat 2.0 tdi-n is amiken tobb szett gumit elkoptattam futomuvesnel kb soha nem jartak. Egyik gumi sem kopott felre. Sot most az uj Skodan is Conti a nyari azzal sincs ilyen felrekopas.
A kerdezonek erdemes lenne egy masik futomuveshez is beneznie aki nem pek.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Kornel
veterán
Egy kis érdekesség:
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kisgyerek85 #47272 üzenetére
Igen, tengelyenkent kell megegyezonek lennie a guminak. Ennek ellenere egyaltalan nem javasolt. Vegyel vmi olcso 4evszakost es akkor le van a gond es meg biztonsagos is lesz.
#nincsbennetarcsi
-
őstag
válasz 2ozzmexy #47268 üzenetére
A Kléber télije, mint tudjuk, remek, de a Semperit télije is versenyképes vele, pláne vízen. A Dynaxer az már annyira nem nagy dobás, akkor már sokkal inkább Speed Life 3. Vegyesvágott nem lehet?
Qru: ide kell neki, különben a Michelin magát szívatja meg a piacvesztéssel. Egy Vredestein Quatrac mindenben veri, árban is.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
kisgyerek85
senior tag
Lenne egy kérdésem, második autó szerepét átvette a clio 2, már csak helyben szaladgálunk vele, 3-15km távok. Jelenleg a téli gumik vannak rajta,amiből az első kettő le vannak futva. Viszont van egy nyári szettem, amiből szintén az elsők le vannak futva, de a hátsók még egész jó állapotban vannak. Felrakhatom az autóra? Egyik tengelyen a téli, a másikon nyári lenne. Én úgy tudom ezért rendőr nem szólhat.? Ha felrakom, akkor inkább a nyári menjen előre, nem?
-
Qru
MODERÁTOR
-
logaritmus
tag
Friss Pilot Sport 4 SUV gumik érkeztek. 2021 19 és 20. hét gyártással
-
2ozzmexy
senior tag
Kléber Krisalp HP3 [link] 30.320.-
Semperit Master-Grip2 XL [link] 30.950.-Kléber Dynaxer HP4 [link] 29.450.-
Semperit Speed-Life 3 [link] 37.172.-
(bocsi, BHP-nál nem találtam Speed-Life3-at, de a két webáruház kb egy árban fut)[ Szerkesztve ]
-
-
2ozzmexy
senior tag
Nem tudom, most a következő két szettre a konfig így néz ki: Kléber Dynaxer HP4 + Kléber Krisalp HP3 vagy Semperit Speed-Life3 + Semperit Master-Grip2, attól függ melyikhez jutok hozzá jobb áron... Sajnos egyik sem friss minta. A Master-Grip meg nyugdíj köteles lesz lassan...
A Semperit felé húz az eszem, a pénztárcám pedig a Kléber felé."...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Qru
MODERÁTOR
-
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
2 fajta négyévszakos között dilemmázok.
Nexen NBlue
Vredestein Quatracutóbbiról sok jót olvasni, előbbit rob210 ócsárolta, de sokan mások dicsérik. 4-5 évre le szeretném tudni a gumitémát saját autóra. Megéri az utóbbit venni? 3000e Ft/db a difi árban.
Clio 4 Grandtour-ra menne fel. 185/65 R15 méretben. -
2ozzmexy
senior tag
Várható belőle méret? Momentán a Semperit oldala az én elfuserált méretemben télre csak Master-grip2xl-t ajánl fel... az meg lássuk be, nem egy bestbuy napjainkban, akkor inkább Krisalp HP3 ugyanannyiert.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
És mikor jön?
Nekem legkésőbb ősszel kell valami négyévszakos, és az eddigiekből kiindulva lehetőleg valami nyárias, és magas futásteljesítményű darab, mivel lehet akár évi 30.000 km is meglesz, eddig is 25.000 körül mentem.
CC+ nem olyan meggyőző, ha már drága, akkor legyen TOP mindenben, vagy ha nem kiemelkedő, akkor valamelyik jobb középkategóriás olcsóbban.
Szerencsére a méret most az olcsóbbak közül való: 205/55 R16
-
félisten
-
dj79
senior tag
válasz pècsimunkás #47248 üzenetére
Mert akkor nem csak centrírozás volt, hanem át is nézettem a futófelületet/oldalfalat is. Tavasz végén/nyár elején szoktam erre sort keríteni, mert a tél elmúltával az utak állapota megváltozik…. Meg nekem megnyugvást ad, hogy a nyári kiránduló-nyaraló szezon előtt minden is rendben van az autón.
[ Szerkesztve ]
-
pècsimunkás
addikt
Többször olvastam itt, hogy évente centíroztatni a négyévszakost...
Miért? Ha nem ráz, akkor miért?
Évente, 2 évente az első és a hátsó kerekeket megcserélni, még ok, de minek centíroztatni, ha nem muszáj.
Aztán ha elcseszik a centírt, menj vissza mégegyszer...Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
Red_Bull
aktív tag
Üdv
Nemrég vettem meg első autómat.Kopott téligumikkal vettem, szeretnék rá új gumikat, ezért felmerült bennem 1-2 amatőr kérdés:Az autó 7000-8000km-t fut majd maximum, szinte kizárólag városban. Négyévszakosat szeretnék(165/70 R14), utána olvasgattam és a Michelin Crossclimate+ vagy Vredestein Quatrac elég jók , úghogy ezek közül választok majd, és a mostani lemezfelnikre szereltetném őket.
Kérdésem, hogy kell-e bármit is foglalkozni vele (guminyomás ellenőrzésen kívül) vagy simán elmegy így 5-6-7 évet, amíg el nem kopik,hogy leszedném ? Vagy gondot okozhat hogy ennyi ideig nincs leszedve és rárohadhatnak a csavarok? Esetleg bizonyos időközönként kell-e centíroztatni?
Köszi előre is a válaszokat! -
addikt
válasz Vincsaba #47240 üzenetére
auto motor und sport 2020-ban tesztelte a PS4-et, és mellette a GoodYear Eagle F1 Asymetric volt még kiemelkedően jó kicsit nagyobb méretben az AutoBild szerint is remek gumi a PS4 (és a Goodyear)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Vincsaba
csendes tag
Sziasztok!
225/40R18 méretben keresek 230le-s, első kerekes autó alá nyárit gumit. A keretem ~30-35.000.-Ft/db lenne, . Pirelli P ZERO Nero GT az elsődleges választott.
Megfelelő ez az irány, vagy esetleg tudnátok ajánlani helyette valami mást?Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Van egy mk1 Golfom, eddig 165/50 15 gumikkal használtam, de kicsit komfortosabbra vágyom, meg szélesebbre is, mert a felni 7J
185 45 15-re szeretnék váltani, a 185 55 már nem annyira tetszik.
Igazából csak Nankang, és Linglong van ebből a méretből. Most Nankangot használok, és nem nagyon panaszkodok rá, mondjuk esőben SOHA nem fogom használni, szóval csak száraz út a lényeg. Maradnék is a gyártónál, a kérdésem csupán az lenne, hogy NS2-t, vagy NS20-at javasolnátok? A mintázat eléggé eltérőKöszönöm előre is!
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Ezt néztem ki téli guminak:
Hankook 205/55 R16 WINTER I*CEPT RS2 W452 91 H FR
Mennyire jó, megbízható ez a fajta gumi?
[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
atenza
senior tag
Sziasztok, hogy szoktatok gumit venni?
Úgy értem, hogy ha már az ember újat vesz, szeretne frisset, nyílván normális kereteken belül.
Nem azt mondom persze hogy pár heteset, de azért egy idei elvárható így lassan az év felénél nem? Eddig egy céggel beszéltem, de ők csak azt tudják garantálni hogy 3 évnél nem idősebb...
Vagy ilyenkor berendelitek utánvétre, és átvételnél ha nagyon régi akkor nem veszitek át?
-
Lecs@
addikt
Sziasztok. Segítség kellene. Peugeot 508 2012 1.6 156 le benzinesre érdeklődnék, hogy jó-e a megadott csavarméret/kiosztâs.
Köszönöm a segîtséget. 6JxET50 16CH
[ Szerkesztve ]
512 GB
-
akooos
veterán
Sziasztok, FL előtti első generációs V40-re keresek kereket.
16 vagy 17, valami szebbet szeretnék.Tudtommal 215/40 R17, ET44, 67.1mm és 4x114.3 a paraméter.
Milyen gumit ajánlanátok? Illetve 16 vagy 17-es felni illene jobban hozzá? Most a gyári 15 van, de rossz gumival (gagyibb fajta 4 évszakos) és agyon padkázott felnivel.
3 napja van nálam, de a gumi már kiidegel ahogy nyekereg.Ami még fontos, ez egy V40 T4, úgyhogy kell a megfelelő tapadás.
Korábban Golfon conti és nokian volt, de az nem egy 200 lóerős autó volt. Köszönöm a tippeket -
boogie84
veterán
válasz tboldi #47217 üzenetére
205/45 ZR16
#47218 DEJVID
Nem lett volna gond az átmérő, de jobban meg volt ültetve...
Egyébként a lökhárítón keresztül kapja a légszűrő a levegőt a ködlámpa helyéről. Megy fel a cső a motortérbe, és ez a cső picit befelé nyomja a dobbetétet a gumi felé. De így már jó, hogy emeltem rajta.
Egyébként a 8-as felnire felmenne a 215-ös gumi is, de az már nem biztos h elférne.A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
félisten
-
p4radox
csendes tag
Sziasztok,
Megrendeltem a gumikat a tanácsaitok alapján. A kövi kérdésem az lenne, hogy a régiek még eladhatóak játszósnak/egyszezonosnak?2x Michelin Primacy 3 (2016)
2x Hankook Ventus V12 EVO2 (2017)Mindkettő 3mm profilmélység. Kb 15k-ra gondoltam érte kérni, reális lehet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz sebescsPH17 #47204 üzenetére
Barum Bravuris 5HM, esetleg Sava Intensa UHP2.
#nincsbennetarcsi
-
feco70
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani sx4 re nyári gumit? Kb 10 000 km megyek vele egy évbe 205x60x05 középkategóriába
-
sebescsPH17
újonc
Sziasztok!
nem hozzáértőként kérnék tanácsot.
2012-es évjáratú Toyota Verso-n a meglévő 215/55 R17 94W gumik csereéretté váltak.
mit javasolnátok nyári gumira?
a keret nagyjából 100e/4db kiindulásnak.
éves futás kb. 15-20e, 80%-ban városi használat, többi autópálya.
téli garnitúrám van, 2-3 évig még biztosan kiszolgál.
ha tanácsaitok alapján sikerül választanom, van jelentősége a sebesség indexnél, hogy W-t vagy V-t választok? (130-140 seb. fölé elvből nem megyek)
Előre is nagyon köszönöm! -
kenguru99
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
225/55R17 méretben keres haver 4S gumit. Nexen, Kléber Quadraxer 2 és Vredi QuatracPro van ebben a méretben elérhető áron. A Vredi QPro-t be lehet vállalni vagy inkább az atombiztos Kléber legyen? Nexen ekkora méretben már nem ok, azt ki is ejtettük első körben.
#nincsbennetarcsi
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Az elmúlt 3 napban gurultam ~200km-t ebben az esős, fos, nyomorult időben a Vredestein Quatrac-el. Igazából azt kell mondjam, nálam simán hozza a korábbi Nokian és Vredestein nyári gumik minőségét. Volt alkalmam tesztelni az aquaplanning-et és a kanyargós utakat az északi régióban, nálam simán jelesre vizsgázott. Próbáltam direkt zavarba hozni kanyarokban, de abszolút stabilan lehetett vele autózni, nem hangos, autópályán sem. Persze mindig van jobb és drágább, de szerintem a hozzám hasonló polgárnak akinek A->B-be kell eljutnia, szerintem jó választás.
Szóval még egyszer köszönöm mindenkinek hogy ajánlottátok, rohadtul nem bántam meg. És nem, nem fizet senki sem a reklámért, de nem hiába ajánlja itt mindenki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja