Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
solport
újonc
Üdv, Mindenkinek!
Bő egy éve jártam itt legutóbb, és téli garnitúra vásárlásához kértem tapasztalatok utáni tanácsokat.
Sok hasznos információt kaptam az akkor ittlévőktől, ám mégis meghiúsult a szett megvásárlása.
Idén ez már nem történhet meg, már megrendeltem a halaszthatatlan cserét, az időpontja is megvan az átszerelésnek.Így hát ezúttal már nem javaslat, hanem tapasztalatokból adódó utólagos vélemény érdekelne, nevezetesen a
KUMHO WP51 WinterCraft (185/65/r14 méretű) gumik használhatósági jellemzőiről, teljesítményéről.Ne kíméljetek, ha kedvetek engedi írjatok le róla minden negatívumot, de ha jó oldaláról, híréről van információtok, azt is szívesen olvasnám.
A tényen ugyan már nem változtat sem kritika, sem dicséret - de szeretnék véleményekkel találkozni.
Alsó-középkategóriás, 12 éves autón váltok 11 év után téli gumi szettet, a budget besorolást mindenképp igyekeztem kerülni.
Hankook, Kumho, Barum (ez utóbbi ugyan Budget kategória, de több jó szól róla, mint rossz) tette ki az első kívánsághármast a kb háromszor ennyi további vállalható között...
A Kumho jött össze árral, igényekkel, olvasmányokkal és a gumisom lehetőségeivel összegezve...A veterán Matador után (egy rossz szó sem róla!) nem hinném, hogy különösebb gondjaim lehetnének, de kíváncsi lennék arra is, hogy Ti mit gondoltok.
-
Kornel
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
Kornel
üzenetére
Azt hitted, hogy kalapos suzukist elozol, mi?

Valami olyasmi. Illetve abban az egyenesben reflexből előztem mindenkit, mert sokáig nem lehet utána a kanyargós szakaszon, ott meg az IS-sel azért lehet haladni.
Egyszer nagyon meglepődtem, egy 120-as Skoda ment előttem ott a kanyargós részen, és meglepően lassan értem utól, szóval az autójához képest rohadt gyorsan ment a bácsika. Meg is álltam, mikor Ő is (hazaért, valamelyik faluba megállt egy ház előtt), megkérdeztem, hogy ez így hogy?! Válasz: 30 éve erre járok, már magától is hazajön az autó... Jah, kérem.

-
-
Kornel
veterán
hagyjuk már
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
pont a legnagyobb hóesésben indultam el bp-eger útvonalon, aztán tovább bélapátfalva felé.
nokian wrd3-ak voltak a splash-en, de simán végigmentem az úton, sőt, még élveztem is
ilyenből kéne még most is, hogy gyakoroljak egy kicsit
aki meg nem tud vezetni, az ne üljön autóba, erről az a véleményem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Deathunter79
üzenetére
Jaa, '13 tavasza amikor az osztrákok ástak ki minket. Na ott már a téli gumi sem segített.

-
Dany007
veterán
Áh, nem akarok 4 évszakos gumi, ha az a CC az lenne.
10k fölött megyek évente, de most nem tudom pontosan. Eléggé változó, de biztos, hogy stabilan 10k fölött.
De egyébként igen a kevés hó miatt vaciláltam én is.
Nem szeretek szarakodni a hóban, inkább kiröhögni a többit aki igen.
Legutóbb még az Omegán egy egész jó gumi volt (passz már nem tudom milyen), de a 40 centis havat meg se érezte. -
szőröscica
addikt
válasz
Dany007
üzenetére
A WR-D3 jó gumi, egész csendes is, és jól tapad. Én nem éreztem, hogy vízen gyenge lenne, bár alapvetően nyugodtan közlekedem, nem feszegetem a határokat - ez viszont nem mentség arra, hogy szar gumikat vesz bárki is, mert vészhelyzetben a gumi határai a lényegesek, és itt nyernek a csúcs gumik, nem egy közepes fékezésnél.

Én a tapasztalataim alapján tudom ajánlani, és újra választanék Nokian gumit télre. De a Vredestein Snowtrac 5 is jó lehet, a 3 egy korrekt gumi volt, ha még fejlesztettek rajta, az csak jó.
-
Qru
MODERÁTOR
Állítólag fokozatosan jönnek ki a kevésbé elterjedt méretekben is a CC-k. Nézegetni kell, hátha felbukkan olyan méretben ami jó lesz neked. Még havat nem látott így téli tapasztalatom nincs de a nyáriak nagyon jók. Fékút is rendben van még kánikulában is, vízen meg egyszerűen parádésan teljesít.
Kopásról szintén nem tudok még nyilatkozni, mert 5k km-t van a gumikban (tavasszal kerültek föl). -
t1
veterán
Márciusban vettem a "családit" eddig 7000km-t raktunk bele / főleg az asszony ő használja a gyerekkel, nyári gumi mindenképpen kell rá a téli idénre még tökéletes de jövőre a korából fakadóan cserés lesz, így nem lenne kérdés, amúgy ha nagy hó lenne és menni kell ott a Swift + hólánc kombó mindenhol elmegy kategória, de nagy havat legutoljára 2013.márciusában láttam de akkor is hazaértünk

-
Qru
MODERÁTOR
Nekem az van, évi 8-10k km-t megyek vele és ha rossz az idő akkor elve elő sem veszem a kocsit így nekem kb nem volt kérdés. Még a GY Vector 4-en gondolkoztam de mivel nyáron sokkal többet megyek és a CC közelebb van a nyári keverékhez mint a Vector 4 (az inkább a téli keverékhez van közelebb) nem volt kérdés végül melyiket vegyem.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dany007
üzenetére
Ha jövőre amúgy is kéne nyári akkor a Michelin CC jó választás lehet ahogy előttem is írták. Ha nem közlekedsz méteres hóban akkor felesleges külön télit venned.
A gyári betű jelölések meg nem teljesen mérvadók, mert maguk a gyártók osztályozzák tehát nem feltétlenül jó ténylegesen az ami A-s besorolást kap.
-
Dany007
veterán
válasz
Halver
üzenetére
Igazából pont azért írtam... Hogy már az is 24-25k. Tehát sok.

Igazából a 100k-s lélektani határt szeretném elkerülni... Asszonykának jobban tudom "beadni", hogy "csak" 88 ezer forintot költünk téligumira és nem 100 ezret... Tudod, mint a bolti árak 99-es végei.

Nyilván a következő 4-5 évre veszek téligumit, így nekem megérne 100k fölöttit is, de jobb a békesség.
Jövőre meg úgyis nyári gumit is kell venni szal...@Calogero:
De most megnéztem! Igaz konkrét tesztet nem találtam róla, de az"A" minősítése ha egyáltalán lehet hinni ezeknek, elég jól hangzik az árához képest.
Még a Bridgestone meg ez között vacilálok, de szerintem marad a WR D4, főleg, hogy az H-s a BS meg T-s. És még drágább is.Köszönöm a helpet!
-
kaszaking
tag
Van valakinek tapasztalata az alábbi abronccsal? Vagy valakinek véleménye róla?
RAINEXPERT 3 UNIROYAL -
Dany007
veterán
Üdv!
Lehet itt téli gumi ajánlást kérni?
Mocsok régen voltam már a fórumon és hirtelen ezt találtam.
Szal kéne egy téli gumi.
205/55 R16-ban.Néztem az idei tesztet. A Conti Ts850 lett a győztes, de az valami 26k / db áron van, amit már kicsit sokallok. Főleg ha olyan telünk lesz, mint tavaly, de nyilván valami téligumi kell. És nyilván nem akarok gagyit, csakhát vannak anyagi korlátok.
Néztem még a 4. helyezetet Nokian WR D3. De az meg vízes úton ért el elég szar eredményt. Az még beleférne árban. Viszont az elmúlt évek telei alapján a vízes út jóval gyakoribb lesz idén is, mint a havas...Aztán ott van még a Bridgestone Blizzak LM001. Bár ez is már 24-25k környékén van csak...
Szóval nem tudom. Nekem nincs más ötletem.
-
modflow
veterán
Oké, akkor maradok a 175/65-nél.

Csak azt nem tudom melyik legyen:
Firestone Winterhawk 3
HANKOOK W452 téligumi T 82Utóbbi felé hajlok.
-
Kornel
veterán
Ezt mondom.
5 colosra biztos jobb a 175
-
Kornel
veterán
válasz
modflow
üzenetére
több helyen is lehet, olyat keress pl. hogy 5J
itt megtalálod, hogy az adott méret milyen széles felnire szerelhető.
személyes tapasztalat, hogy a még szerelhető szélesség alsó és felső határát se érdemes választani, mert vagy feszülni fog a gumi, vagy buggyos lesz.185/60 R14 5 J - 6½ J
175/65 R14 5 B - 6 Jesetedben kb. mind, bár a 185/60 buggyosabb lesz szerintem, ha 5 col körül van a felnid.
-
Kornel
veterán
válasz
PH!überrangú
üzenetére
Ha igazam van, ha nem, akkor is menni kellett, szerencsere csekket se kaptam, es nem is uszott fel a gumi a vizen.
Amugy beke van
Modflow: gyari meret a 175/65 r14? Milyen auto?
Egyebkent valtomeretek, amelyik olcsobb, azt vennem. -
Kornel
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Hankook w442-m volt, teljesen jo volt.
Firestone is jo a tesztek alapjan.
Szerintem egyikkel se losz melle.PH uberrangu: ezt irtam. Sietni kellett, vagy mentem, vagy elkestem, es nem szeretek kesni. Ezen kivul egyebkent sose szoktam ennyivel menni, szarazon se, mert minek. De akkor kellett.
egyebkent megint visszatertel, a tiltas utan?
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Téli gumi vásárlás előtt állok én is: VW Polo, 185/60 R14
Szerintetek melyik lenne jobb:
Firestone Winterhawk 3
HANKOOK W452 téligumi T 82Egy gumiabroncsot hány évig lehet használni? Max.10 év??
Mert ha még a mélyság jó is lenne, de gondolom elérik, nem? -
Kornel
veterán
Nem vedem a contit, de messze a legjobb gumikat gyartjak.
Cegnel teherautokon azok vannak, masfelszer annyit elmennek, mint egy bridgestone, pedig az se gagyi.
Par contim nekem is volt, pc5 pl. nem egyszer bizonyitott, felhoszakadasba 150-160 kozott nem uszott fel palyan, pedig virsli meret volt (175/65 r14). -
Nah, tegnap mentem egy nagyobb karistot muter verdájával, mondhatni már bekoptak a barum polaris 3-ak, egészen jól tapad, elégedett vagyok vele. Sajna kanyarban futómű előbb "fogy el" a swiftben mint a gumi.
-
deicide
veterán
Felkerültek a téli gumik tegnap, piros pont az AKH-nak, ismét hibátlan munkát végeztek, a centrír is tökéletes lett, 230-ig próbáltam hazafelé, semmi rázkódás.
Viszont a levett Michelin Pilot Supersport éppen hogy ki fogja bírni a második szezont, kopott szépen egy szezon alatt. Mondjuk nem csoda, azok után, amit kapott nap mint nap.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tomi0703
addikt
Köszönöm Urak!
Még esetleg valami webshop? Vagy onnan nem érdemes? -
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Na, ma megint mellette parkoltam, a téli szettje legalább TS830-as Conti.
Ha jól láttam, alig két éves a DOT alapján. -
Deathunter79
tag
válasz
Tomi0703
üzenetére
hasznaltgumik.com
Lurdy mélygarázs -
norrberth
addikt
válasz
Tomi0703
üzenetére
Helló! Autóalkatrész.hu
Racing bazár
-
Tomi0703
addikt
Hali!
Papamnak kellene hasznalt teli gumi. Jofogason kivul meg hol erdemes megnezni neten?
-
mazacar
tag
válasz
Deathunter79
üzenetére
Gumik mar megvannak..most mar csak normalis lemezfelnik utan keresgelek..

-
Kis tapasztalat: Tegnap előtt kicsit sietősre kellett vennem a dolgot és pont akkor volt estefele ilyen nyálkás idő. A yokohamák (bluearth ae01) nagyon jól tapadtak, egy pillanatig se éreztem bizonytalannak az autót, nem csúszik, kanyarban jól fog, meg vagyok velük elégedve nagyon.
-
mazacar
tag
válasz
Deathunter79
üzenetére
Igen pontosan ilyen gumik vannak fent..

-
Deathunter79
tag
Ebben az esetben a Hankook éri meg jobban, kb. 500Ft-al olcsóbb, minőségre meg hasonlóak.
mazacar: Ilyen nekem is volt már mikor a nyári Pirellik kezdtek öregedni, nedves úton nagyon megnőtt a féktáv, konkrétan csúszott a gumi. Ez annak a következménye, hogy felkeményedett az anyag, meg kezdett már repedezgetni is. Következő szezonra lecseréltem.
Kérlek használd a szerkesztés gombot ha 5 percen belül módosítanád vagy kiegészítenéd a hsz-ed. Egy hsz címezhető több felhasználónak is.
[ Módosította: Qru ]
-
mazacar
tag
Szia!
En a barum es a nokian kozott vacilaltam..elobbit az ara miatt illetve kolegam ajanlasara neztem...
Neki Opel Zafira-ra ment fel...a szereloje azt mondta neki o ezt ajanlja minden vevojenek..
Miota felkerult 300-400 km ment ezen kis ido alatt es nagy megelegedessel ajanlja..
-
mazacar
tag
válasz
norrberth
üzenetére
Mai nap folyaman epp ugy jartam, h korforgalombol kijovet, (kisebb korforgalomrol van szo) jobb elso kerekre terhelodott a tomeg amin most a kolcson kapott kerek van gumival..hozzateszem nem a legjobb minoseg mar..olyan volt mint mikor a biciklivel telen keresztbe vagom a kereket es vegulis blokkolva csuszik...na pont ez az erzesem volt a kocsival...persze vizes volt az aszfalt azt is hozza jarult..

Ha nem jon semmi altalaban 3-asban beengedem a jarganyt es meg bent elkezdek "kigyorsitani"..vizes uton ez a kovetkezmenye..
-
z00li
senior tag
Sziasztok.
Barum polaris 3 vagy hankook w452 inkább? 185/65 r15 méretben kellene 2001-es scenicre.

Üdv: Z
-
mazacar
tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Szia!
Nem emlekdzem pontosan h 185/55 vagy 175/55..
pedig megneztem..
Viszont mar berendeltem 185/60bol r14 nokian wr dr3-at...dr4-et akartam..de az nem fert volna be..mar kivancsian varom..
-
DonLaca@
senior tag
195/45r15 méret helyett (a gyári 195/55/15) mivel sokat járok rossz minőség utakon lecseréltem a nyárit 195/65r15-re. +2cm a difi ami átmérőben már 4cm. Két nagy előnye van a cserének, nem patog állandóan a kocsi az úton és a kilométeróra is a valós sebességet mutatja mert a /45 mérettel 6km/h, a /55-sel 4km/h sietett. Trafinál vigyáznom is kell mert a 60km/h az tényleg annyi és nem kevesebb
.
Hátránya az hogy 4 személlyel nagyobb huppanónál nagyon ritkán hozzáér a doblemez a kerékhez.
Én addig amíg a vidéki utak minősége nem javul biztos nem veszek újra peres gumit
. -
TaaT
nagyúr
válasz
Deathunter79
üzenetére
Ja hogy a 185/60r15 az eredeti, akkor az még rosszabb

EQMontoya: Így van, érdemes szétnézni a váltóméret közeli típusok között

-
TaaT
nagyúr
válasz
Deathunter79
üzenetére
Én azt szoktam mondani hogy nem kell a váltómérethez foggal körömmel ragaszkodni, mivel én sem váltóméretet használok nyáron (225/40r18 -> 215/40r18 [-8mm]), de a 195/55r15 helyett a 195/50r15 az már -19mm az átmérőben és az szerintem is már sok.

-
vasi89
őstag
BP-n tudtok ajánlani valakit aki foglalkozik felni felújítással viszonylag jó áron? 1et lepadkáztam a többin pedig csak apró sérülések vannak így csak azt az 1et kellene félig újrafújni. Már ha ilyen van és nem az egészet csinálják

-
Bpeti55
csendes tag
Tudom, hogy nem vàltò méret, de olcsòbb is és talàn jobban is mutatna alufelnin. Kérdés, hogy csinàlok-e bajt ezzel a vàltàssal?
Évi kb. 20000 megyek többnyire csalàddal. Biztonsàgos célbaérés és esetleges előzés mihamarabbi befejezése a cél. 60-100-135 àlltalàban.
Làmpàknàl néha gyorsulgatok, de ez elenyésző. 2002-es 1.9 dCi Megane 1 kombi. Kb. 130le.
-
Bpeti55
csendes tag
Sziasztok!
Én màr a következő nyárra gondolok! Melyiket javasolnátok a következő idényre?
Van valakinek esetleg tapasztalat ezekkel az abroncsokkal?Illetve ha a gyári gumi méretem "szép alufelnin" 185/60 R15, akkor 195/50 R15-re váltsak? Szélesebb és olcsóbb lenne! Érdemes?
1; [link]
2; [link]
Köszönöm előre is!
-
mazacar
tag
Sziasztok!
Polo-ra vennek teli gumit..
185/65 r14 nokian wr d4 gumit neztem...de mint kiderult nem ferne el...tenyleg lehetseges?
Hiaba kerestem igazolast arrol h befer nem talaltam..:/
Valakinek tapasztalat?Mert a wr d4 csak /65-tol van /60-ba nincs..

-
-
Mennyire normalis hogy watta uj teligumik csuszkalnak eros fekezesnel?
Tegnap rakattam fel anyu swiftjere a vadzsi uj barum polaris 3-akat, 2015 szeptember vegi gummak, 155/70r13. Hazafele tesztelgettem es nem az igazi
Elotte direkt fekezgettem a 8 eves szar daytonokkal, esku jobban fogtak.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Még esetleg valami webshop? Vagy onnan nem érdemes?
.

(2.3km-re van a munkahelye) Pont telen amikor szukseg lenne a tapadasra nem fog fogni a szett