Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor9991
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Az nagy gond, ha a furatátmérő nagyobb?

70-es, az 57 helyett. -
rbalint88
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
a nyertes Frodó úr és csapata, elvitte a gumikat, úgyhogy aktualitását vesztette a felajánlás

Falcon C.: a legjobb négyévszakost, amit abban a méretben kapni lehet.
odrif: 100k-ból kis ügyeskedéssel két szett is kihozható abban a méretben

[link] innen laufenn, nexen vagy conti. közötte azért nem ajánlanék, mert a conti nem annyival drágább, mint amennyivel jobb. -
tomcsi23
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nem kéne erőltetni.

-
Üdv!
Nyári gumit szeretnék vásárolni 185/65 R15 méretben, 60% városi, 40% országúti közlekedésre évi 10ezer km-re.
Árban kb. 100K a keret.
Melyek az ajánlott darabok? -
Speeedfire
félisten
Az osztókör módosítókról mi a vélemény? Vagy egy szép OZ felni csak épp 4x100-as és nem nem 5x100. Alapvetően 5x100-ast hajtok. Csak ez épp szembejött.
-
Falcon C.
aktív tag
Sziasztok!
Papucsot kéne cserélni. Most 175/70 R13-as téli van rajta. Első kocsi, nem vagyok jártas a témában, de olvasgattam itt egy kicsit. Megerősítés kéne, hogy egy éves szinten max 10 (de inkább 8) ezer km-t futó, javarészt városi, kisebb részt főúton, pályán használt autóra (két felnőtt, két gyerek) mellett megfelelő választás a Brillantis 2? Vagy hasonló árban inkább mást?

-
Joker88
őstag
segítséget szeretnék kérni tőletek..
4 db gummát szeretnék, max 60.000 Ft körüli összegért.
Tavaly 185/60/R14-es volt rajta,azonban mivel kis teljesítményű autóról van szó ( Fiesta MKIV, 1,3i ) keskenyebb gumit szeretnék,mert tavaly nyáron eléggé sokat tankoltam..
( most viszonyítási alapként kb 3 hétig elég egy tank benzin a téli 165/70/r13-as gumikkal,a nyáron 2 hétig volt elég átlagban ) Ebből gondolom,hogy mivel kis teljesítményű autó,nagy volt a gumifelület. ( bár lehet hülyeség)a lényeg,hogy ti mit ajánlatok a 14-es átmérőben,ami még passzol a kocsihoz is ( azért 14-es,mert szeretném megtartani a felniket... )
A nyáriakat azért cserélem le,mert már idős gumik, 7 évesek,most lenne a 8. szezonjuk ..
nem nagy futásteljesítményű az autó.. -
Szeptember óta lassan elérem a tízezret ,így azt mondanám évi 20,000-Km megyek. Vegyesen használom, főként autópálya, országút. Kisebb várossal megspékelve. Egy kikötésem lenne, Pirellit nem nagyon szeretnék még egyszer, mind a két autómon volt, de hangosabb a többitől , és nem is bírják sokáig. Persze ha jó érvek vannak mellette akkor átgondolom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
deicide
üzenetére
Itthon hóphasz sincs én is a Csehektől rendeltem a CC-t, mert itthon még nem volt kapható.
legolcsobbgumi.eu-n van.
Michelin PILOT SPORT 4 S XL K1
gumiméretek: 245/35 R20
sebességjel: Y (300 km/h)
terhelési szám: 95 (670 kg)
raktáron 4 db van
kézbesítése 2 - 4 nap
akciós ár- 6. 3.
megrendelem a gumiabroncsot 78 011 Ft -ér ÁFAval 61 426 Ft Áfa nélkül
megtekintése/termékleírás vissza »» -
tomcsi23
veterán
válasz
deicide
üzenetére
The new MICHELIN PILOT SPORT 4 S will be available from January 2017 in Europe and from early March in the United States. It will be available in in 19 and 20 inch diameters, covering 92% of the market.
Szerintem kis idő még, és eljut a helyi dílerekhez is.
Mondjuk az nem fog 54-ből kijönni. -
deicide
veterán
Elkezdtem nyárigumikat nézegetni és a Pilot Supersport mellett a Vredi Ultrac Vorti is szimpatikus. 245/35/R20-ban érdemes erre voksolni? Olcsóbb, mint a Michelin és a mostani téli is Vredi (Wintrac Xtreme), azzal tökéletesen elégedett vagyok.
-
Qru
MODERÁTOR
Az ember a saját dolgában nehezebben dönt...
175/65 R14 nyári gumi kellene nekem. Kb évi 6k km-t futna vele 1/3 város 2/3 országút leosztásban. A max keret 12k/db, eddig ezeket néztem:
Firestone MultiHawk 2: 11.030.-
Matador Stella 2: 11.070.-
Barum Brilantis 2: 11.220.-
Uniroyal Rainexpert 3: 11.770.-
Hankook K425: 11.880.-Ki mit mond?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
-12 mm a difi az átmérőben, tehát lefelé fog csalni a km órád picit. Tehát 100 km/h-nál valójában 102-vel mész. Minimális nem kell foglalkoznod vele.
Szélesebb tehát a nyomvályúk jobban megvezetik. Jobban tapad de minimálisan nő a fogyasztás és picit gyorsabban kopik. Az alacsonyabb oldalfal merevebb ezért a rugózási komfort romlik, többet fog dolgozni a lengéscsillapítód.Igazából nagy változásra nem kell számítani azért semmilyen téren.
-
törölt tag
Sziasztok
Nagyjából eldöntöttem hogy VP3 lesz a nyári gumim.
215/50 r17 a gyári méret, azonban nagyjából váltóméret a 224/45 r17 és azért 7k/db amivel olcsóbb a 225-ös.
Kérdés az, hogy fog ez viselkedni, hiszen kisebb a rugózott tömeg a gumiban.
Fogyasztás, mondjuk jó magyar utakon nyomvájú stb. -
-
sagesz93
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én is ebben a méretben keresek nyári gumit, az olcsóbb kategóriából, egyelőre a Falken Azenis FK510 és a HANKOOK K117 a két esélyes

A falken XL-es, de nem tudom gumiban mennyire jó márka...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino
üzenetére
Az erősített oldalfalú merevebb is azért kanyarban jobban tart cserébe gyérebb a csillapítása/rugózási komfortja (jobban eszi a lengéscsillapítót is picit), nagyobb nyomástűrésű így jobban ellenáll a deflexiónak (már ha kellő nyomás van benne) és kátyúállóbb.
-
DonThomasino
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez érdeks most felhívtam pár gumist ők ezt nem említették.
Azt mondták rakteres vagy kombi autókra való. -
Speeedfire
félisten
válasz
DonThomasino
üzenetére
Kanyarban mindenképp. Kérdés, hogy szoktál-e száguldozni vagy sem. Ha az utóbbi, akkor felesleges.
-
DonThomasino
veterán
Erre senki?

[link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mennyit mész egy szezonban vele? Hol használod főként? Város vagy országút? Max keret?
-
Sziasztok, itt van lassan a jó idő. És nyári gumikat szeretnék venni az új alu szettre.
225/45-R17 lenne a méret.Mi most ebben a méretben az ajánlott? Köszönöm szépen előre is.
-
rbalint88
veterán
van egy nyári és egy téli gumigarnitúrám, akinek jó az autójára, INGYEN elviheti.
165/70R14, 2009-es sütés mindkettő. nyári Conti EcoContact 3, téli Pirelli Snowcontrol. még minimum 6mm minta van rajtuk, de öregek -érződik is rajta-, úgyhogy lecseréltük. -
Patrick
addikt
válasz
littlejohnny
üzenetére
Ha nem sajnálod rá azt a + lóvét, akkor mindenképpen javaslom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
littlejohnny
üzenetére
Ha nagytempót mész vagy rossz minőségű úton jársz akkor érdemes.

-
Gergőke88
addikt
válasz
littlejohnny
üzenetére
Erősített oldallal, jobban bírja a kátyúkat.
-
littlejohnny
aktív tag
válasz
littlejohnny
üzenetére
Döntés nagyjából megszületett a gumiválasztást iletően. Már csak egy dolog, amibe segítséget kérnék: Hankook VP3 (K125) lesz az áldozat 215/50 R17 méretben. Érdemes-e az XL verziót választanom?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ne akarj 18as felnit.

-
kunberci
senior tag
Sziasztok.
A patikába sikerült glicerin olajat vásárolnom. A kérdésem az, hogy kell-e ezt vízzel higítani a gumiabroncs oldalfalának kenésekor?
Ha kell, akkor milyen arányban? -
kenguru99
senior tag
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Közben elvitték előlem.

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nyáriból melyik?i3 vagy iLine?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Tudom, de nem sok az eltérés, majdnem ugyan az.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Olyan kép kellene ahol a kocsi oldalt van fotózva teljesen, mert így bénán lehet rárakni.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én se vennék ilyet, főleg nem BP-re, egy kis döccenő és kuka, csak megemlítettem jól néz ki.

Az a baj a háttér ami a felni mögött van az sok idő kiszedni, de ha az marad, és nem zavar megcsinálom, csak küld la képeket.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Szerintem maradok ennél a bbs 17"-es felninél. Árban jó. A gumik kicsit kisebbek, mint ami kellene, de nagy gond nem lesz vele (225/45 helyett 205/45). 1 szezont futott linglong-ok. Másnem cserélem, ha nagyon nem tapadnak.

Remélem jól fog mutatni a kocsin.
-
tutis
addikt
Csepel vagy attól délre tudtok értelmes áron dolgozó gumist? (téli-nyári csere) Néhol ha csak ránéznek az már 5ezer..
-
Speeedfire
félisten
Nem lehet valami trükkel áfa nékül felnit venni?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem találok használt piacon normálisat, újonnan meg heroin...erős kivárás lesz ebből érzem. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Peter.70
üzenetére
Nem olyar rossz, a 2017-es AutoBild teszten a 3. lett a Falken Azenis FK510.

pepe: Semperit jó meg a Toyo is. Nokian inkább csak téligumi fronton jó, azt nyáriból nem merném nyugodt szívvel ajánlani.
Még a Barum Brilantis 2 / Firestone Multihawk 2 / Hankook K175-re (bár ez elég lágy keverék, nem tudom mennyit mennél a kocsival...) is nézz rá.
-
Sziasztok!
Új nyári gumit szeretnék az autómra, és nem igazán tudok dönteni melyiket válasszam. 165/70 R13 méretben kellene, eddig a Nokian iLine, Toyo Nanoenergy és a Semperit Comfortlife 2 típusokat néztem. Melyiket ajánlanátok? Városban és pályán egyaránt használom az autót.
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok! Acelfelnit nézek az Almerára. Elég kevés van, foleg a közelben. Teszek fel egy kepet, raneznetek hogy a jobb felső sarokban pl a perem hiány az micsoda lehet? Köszi!
-
McSzaby
őstag
Hajj,
hol érdemes használt (alu) felniket nézelődni? Nekem 15" 114,3 kéne, de nem mindegy a design.

(#18006) Speeedfire, B-L-A-C-K:
Japp, akkor Ti is ezeket nézitek.
Akkor majd itt nézelődök. -
Asszonynak kellene vmi nem sajnálós jó áras a B7 Variantra, főleg város, havonta egyszer pálya, semmi extra, 215/55 R16 méretben.
Bubun Pirelli P Zero a nyári szett.
-
baluka6
aktív tag
Én Ecosist használtam tavaly, nem volt vele gond. Az oldalfala talán kicsit puhább az átlaghoz képest.
Idén Ecomax lesz fent, mert kerékcsere volt, ismerősöm ilyet használ. Ez erősített kivitel, itt nem érezhető oldalfal puhasága, nem hangos és vízen is elég jól viselkedett. A tartósságáról nem tudok nyilatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Samsung Galaxy Note 20 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)