Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tompie
őstag
-
Sok ilyen korú gumiból szakad ki a minta, nálam még a lamellák se nyíltak ki túlságosan és sehol egy repedés. Persze cserés, de ilyen állapotot egy 6. éves Dunlopnál (Winter Sport 5) láttam csak, meglepően puha anyaggal. Még járok vele vagy 1.5-2 hónapot, aztán jön fel a nyári. Koptatom, amíg nincs 30 fok.
-
TommyY2
tag
Ma jött meg a Goodyear Efficientgrip gumiabroncs. Azért választottam ezt végül a Michelin Primacy 4 helyett, mivel arról sok helyen olvastam, hogy nagyon vékony az olalfala.
Nagyon meglepődtem, mikor a Goodyear-t megfogtam. Annak ellenére, hogy 88H-s (Extra Load), ez is nagyon vékonyak tűnik, úgy látszik, már mindenen spórolnak. Azért remélem, hogy beválik.

TommyY -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Semperit speed-life 3-rol tudna vki kepet csinalni oldalrol?

-
MC Pite
veterán
A minta és a kereslet alapján sztem kár lenne oda célozni, az A005/CC+ is sokaknál azért esik ki, mert ha a briteknél több hóval találkozhatunk, már nem annyira acélosak (1-2 év után). A Qutrac sem acélos, de már használhatóbb egy picivel, úgy hogy nyári teljesítménye alig romlott (és még egy hangyányival odébb a télies felé a 4S^2).
Kb-ra
A005>CC+>Quatrac>4S2>>4S gen3>ASC>nblue4S -
MC Pite
veterán
válasz
djbelo
üzenetére
Én a Goodyear Vector (középtélies)és a Vredestein Quatrac (inkább nyárias) közé kb középre tippelném, a mostani trendeknek megfelelően inkább kicsit a nyári felé tolták el az optimalizálást. Szemre, ami nyilván erős fenntartással kezelendő.
'designed to offer premium performance for mild winter climates'
Én nagyon várom, legalább olyan teljesítméynt várok tőle mint a Quatractól.Márkára gyűjtöttek össze a 4S teszteket, utolsó két évet érdemes nézni: [link]
Nagyjából Michelin, Vredestein, Goodyear, Continental, Hankook az erősebb versenyzők 14-16"on. -
djbelo
senior tag
Találtam egy ilyet:Dunlop Sport All Season, mit szóltok hozzá? Gondolom nagyon új lehet mert alig találok róla infót. A mintája, más mint a 4s gumiké ez nagyon érdekes számomra.Méretembe is csak pár helyen van. Az ára is elég magasan nyit. Tesztet nem találok róla.
Jó lenne valami hasznos infó róla, mert magával a Dunloppal (nyári/téli) én maximálisan elegedet voltam. -
Asbee
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Nagyon jók a mam felnik, nekem is most az van, volt is már. Ha gondolod írj privátot, tudok ajánlani megbízható embert aki németből küld lényegesen olcsóbban.
-
rbalint88
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
En a helyedben felhivnam a rozsadombgumit es a rackot is es kerdeznek
abbol meg nem volt baj 
-
bulikavagyok
nagyúr
Volt egy kis szünet, most folytatom a keresést.

tboldi: Eddig abból sem találtam megfelelőt.
rbalint88: Köszi, ezeket megtaláltam!
Az első nem tetszik (szerintem nem illik az autóra), a másodikon jóval szélesebb gumik vannak, a harmadik nem egy teljes szett, a negyedik sem tetszik (bár ezt nem találtam meg egyébként), az ötödik határeset, de mivel defekttűrő ezért inkább felejtős.Ilyen MAM felnit ajánlottak most, de nem tudom, h ilyen áron milyen minőségű lehet?! Made in Germany - mondjuk ez biztató. Ez majdnem ugyanaz mint ami az előző M3/M4 Competition BMW-ken volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ha telen nem mesz a hegyekbe akkor boven jo a CC+ is. Az nyarias de nem tul uj fejlesztes. Egy Vredestein Quatrac vagy egy Goodyear jobb valasztas lenne, azok korszerubbek.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Esetleg OZ?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Akkor talan a nemet gyartok termekei. Vagy BBS? Enkei?
Vagy vegyel 4evszakos gumit es akkor nem kell masik felni.

-
Tompie
őstag
Kész lett az alufelnim esztétikai felújítása, gumishoz keddre kaptam időpontot, felkerülnek végre az új gumik, Semperit Speed-Life 3. 😊
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok
üzenetére
JR esetleg? Azok eleg szeles akalan mozognak meretben.
-
bulikavagyok
nagyúr
Ez sokkal bonyolultabb mint gondoltam. OK, vegyek gyárit, de mi van ha nincs eladó?
Most elkezdtem keresgélni, találtam is pár olyat ami tetszik (DOTZ, Borbet, Dezent, stb), de egyikből sem tudok a gyárival megegyező méretűt venni. Szval akkor meg vagyok lőve? 
Itt van például ez. 8,5-től 9,5-ig gyártják, illetve az ET sem stimmel. Nekem ugye előre 8-as kéne. De bármelyiket nézem, ugyanolyat nem találok egyikből sem.
Szerk.: Ezt az egyet találtam aminek legalább a szélessége egyezik. De az ET ennél sem OK.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Maradj a gyari meretnel, ha emaitt nem fizet a biztosito akkor nem lenne oszinte a mosolyod sztem...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ha nem olyan sokat egy evben akkor oke. Nekem Subarunk vam CrossClimate, latyakban nem olyan jo de amugy boven eleg. Vannak telies 4evszakosok azok telen erosebbek, csarebe nyaron gyengebbek. Milyen felhasznalasra kellene?
-
Grande Ale
őstag
Üdv!
Van egy 4motion meghajtású hetes golfom. Teli gumi acélfelnin, nyári alun. Szerintetek jó ötlet lenne eladni az acélfelnit a téli nyári gumiszettel, és tetetni az alura egy úgynevezett négy evszakost? Michelin crossclimate-ra gondoltam pl, de mindegy tanácsot elfogadok, nem értek hozzá... Így megsporolnam az állandó cseréket, sorban állást a gunisnal. Telek amúgy sem nagyon vannak, idén sem nagyon volt hó, talán jó lenne így is.
-
rbalint88
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Csak a gyari, ketszeles
d.tiborz: ha az auton es a konyveben nem talalod meg a jovahagyott gumimereteket, akkor markaker/importor segit
-
hun005a
tag
Hello
6-os felnire 175-ös gumi?
Azt olvastam hogy még pont ez a méret ami még rámehet
Esetleg valakinek ellenérve a használattal kapcsolatban?köszönöm
-
bulikavagyok
nagyúr
Sziasztok,
19-es (gyári) alufelnit szeretnék vásárolni az autómra, de a méretekkel bajban vagyok egy kicsit. A weben megtaláltam a gyári méreteket miszerint hátra szélesebb felni és gumi kerülne. Ezek a gyári méretek:A hahun megtaláltam azt a szettet amit kerestem, viszont mind a négy felni 8-as szélességű, 27mm ET-vel. Ez szerintetek jó lenne nekem? Az összefoglalóban található táblázat alapján a hátsó tengelyre 255 helyett csak 245-ös gumit tudnék felrakatni, illetve az ET is kevesebb lenne. Vagy ragaszkodjak a gyári méretekhez? Köszi!

-
-
rbalint88
veterán
válasz
d.tiborz
üzenetére
Inkabb a goodyear. A hankook jo amugy, de csak akkor vegyed, ha sokat mesz es 3 ev alatt elkoptatod. A vp3 jol szokott szerepelni a teszteken, az s1 evo3 nem villantott nagyot sehol se, igy azt elengednem.
Olcsobbak kozott jol alternativa lehet a vredestein ultrac satin, 27k/db automaxnal, goodyearbol meg mar f1 assymetric 5 van naluk, az 35k/db, de a michelin primacy 4 is megall 40/db alatt.
btw tobb helyen ranezve 215/45R17 kell az autodra. Gyari szereles a rajta levo 205/45r17? Konyve vagy a tanksapka/b oszlop matrica mit mond? -
Sziasztok,
Két éves autómra (VW POLO) keresek nyári garnitúrát 205/45R17 méretben. Eddig Hankook VP3, Ventus S1 Evo3 körül nézegettem. Találtam viszont DOT20-as Eagle F1 Ass3 gumit ugyanannyi pénzért. Megéri az F1, vagy inkább az új Hankook? -
bozont
veterán
Üdv
Opel szerint zsírozni kellene a csavarokat a felfekvő felületen. Elvileg valami Berutox M 21 EPK zsír van előírva gyárilag, de sehol nem találtam ilyet (gyári szám alapján sem). Esetleg valaki tud olyan boltot ahol kapni? Vagy milyen zsír ez pontosan? Mit lenne érdemes használni? -
tboldi
nagyúr
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Deszka helyett inkább elöl és hátul középen emelnék, ha van ott pont (általában igen), úgy is ki lehet cserélni egyszerre kettőt.
Az ütvecsavarozó nem akkora összeg, szerintem megéri. És nem csak kerékcseréhez használható, nekem legutóbb a lengéscsillapítók, rugók cseréjénél is sokat segített, valamint a bal hátsó kerékcsapágy csavarját is simán lekapta.
-
tboldi
nagyúr
válasz
SPeti1984
üzenetére
Pont ezért vettem a nagy krokit, a WagonR hátsó középső emelési pontja is olyan magasan van, hogy egy sima emelő nem elég hozzá. Egy raklap sarkát használtam toldásként korábban, de szintén a biztonság miatt inkább vettem ezt a nagyot.
Ez már elég magas, fél méter, és egy nyomásra is elég sokat emelkedik.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Olyan az elektromos kerékkulcs hogy meghúzni 100nm-el szoktam és azt szoktam nyomaték kulccsal tovább húzni ami a kocsi típusának elő van írva, így nincs megtépve. A suv esetében ugye a hasmagasság ami magasabb meg nagyobb a gumi oldalfala emiatt kell elöl és hátul is magasabbra emelni. Azért ha nekiáll az ember és leakarja cserélni akkor ha keresztkulccsal meg a kocsi emelojevel csinálnám akkor elég sokáig tartana meg kiidegelné az embert mert pl a Ford emeloi olyanok hogy a tervezőjének pár év letöltendőt adnék vagy élete végéig azzal kelljen kereket cserélni. :)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
SPeti1984
üzenetére
Ahogyan tboldi is írta, inkább hidraulikus, de most kapaszkodj, én trapézzal cserélem évek óta 3 autó kerekeit (mostmár csak 2). Még itt vagyok.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy teleszkópos kerékkulcsot meg egy keresztkulcsot vegyél, mellé még egy palackemelő aztán a 18k-ból még marad is sörre.
Ha ennyire fel szeretnél szerelkezni, akkor a Parkside ütvecsavarozó sem rossz, csak amikor defektnél le szeretnéd venni a gyári kerékkulccsal amit géppel téptél rá... és ne magadból indulj ki, gondolom van barátnő vagy feleség, szülők stb. Ők is le tudják majd lazítani, vagy neked kell odamenned meglazítani a csavart, vagy beteszed az autóba a gépet?
A krokodil ellen szól, hogy betyáros egy darab mindegyik, nem olyan vicces mozgatni ha nem tud gurulni a kerekein... (pl: pincéből fel vinni, gyeprácson sem tud gurulni)
Ha a SUV a gond, akkor nézz utána mekkora a gyári emelője (biztosan létezik hozzá), általában azok nagyobbak és az emelési magasságuk 350-390mm szokott lenni, gondolom az első tengelyt nem tudod tehermentesíteni. -
SPeti1984
senior tag
válasz
tboldi
üzenetére
Van ütve csavarozó is nyomaték kulcs is, 2.5t krokodil is. Sajnos van egy suv autónk amit pl nem tud ez a krokodil olyan magasra emelni hogy a kereket lelehessen venni. Az emelés biztonsága miatt nem akartam alá tenni fát vagy hasonlókat ezért gondolkodtam egy ilyen elektromos emelőben.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Elég oda a kicsi is. Én tegnap cseréltem a kerekeket, a kis krokira tettem egy méteres akác deszkát-de 6 cm vastag-, így egyben emeltem fel a féloldalt, 2 kereket egyszerre lehetett cserélni.
Nem költenék ütve csavarozóra évi 2 alkalomra-vagy annyira sem, meg időnként illik elvinni gumishoz centrírozni is.
Van egy keresztkulcsom, meg egy teleszkópos nyelű. Nem volt félóra egy kocsi.(kerék ki-be hordás, csavarok cseréje,stb) -
tboldi
nagyúr
válasz
SPeti1984
üzenetére
Inkább egy nagy krokodil, abban jobban bíznék, azzal is fent van az autó 3 nyomásból.

Nekem ilyenem van.
Igaz, több, mint 2x annyiba kerül.
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Használ esetleg valaki ilyen elektromos emelőt? Vagy esetleg látott ilyet működés közben? A családban mindegyik autónak (4 autó) külön felnin vannak a téli és nyári gumik és van hozzá minden célszerszám a cseréhez. Gondoltam beszereznék egy ilyen elektromos emelőt, hogy ennyivel egyszerűbb legyen a dolog, csak nem tudom mennyire lehet jó.
-
sfefe
addikt
Az uj Vredestein Ultrac-rol lehet vmit tudni mikortol lesz?
Meg teszt lesz vajon vele? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
BenceShearer
üzenetére
Az összefoglalóban vannak friss tesztek ebben a méretben azokat nézd meg. Egy Hankook VP3 vagy a Semperit Speed Life 3 pl ár/érték arányban elég jó ebben a méretben.
-
Zsombe
senior tag
Lezártam magamban a kérdést, hogy mi legyen a Falken utód. Jövő héten jönnek a fotók, addig maradjon titok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BenceShearer
üzenetére
Az annyira új, hogy még a friss tesztekben sem volt benne sajnos.
Michelin Primacy 4, az halk és lassan öregszik pl.
-
djbelo
senior tag
Köszönöm a válaszokat!
Pár hét még van eldöntenem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mikulásbá
üzenetére
A jobbat szokás hátra rakni, mert ha a fara úszik el a kocsinak azt nehezebb korrigálni mintha az eleje. Ha nagyon kicsi a különbség köztük akkor viszont előre tenném a jobbat. Elöl jobban kopik a gumi így kb kiegyenlített lenne jövőre a helyzet ha a jobbat teszed előre.
-
Mikulásbá
nagyúr
Üdv!
Hova szokták a kopottabb gumikat tenni? Előre vagy hátra? Vagy jobb oldalra?
A nyári kerekek nem lettek megjelölve, honnan lettek leszedve, de szemre nagyon kicsi a különbség kopásban. -
rbalint88
veterán
válasz
ginola
üzenetére
Ha nincs kirepedezve, akkor rakd fel es csinalj vele par probafekezest, intenzivebb kanyarodast. Ha tapad rendesen, fent maradhat. Garazsos autonal jobbak az oddsok

ekkora futasra pedig negyevszakos gumi lenne a celszeru valasztas - de meg szezononkent 7k kmre is azt javasolnam atlagos felhasznalasra. Nagyon sokat fejlodtek, egy top 4s hozza ket kozepes szezongumi tudasat, sokszor tobbet is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Filmvilág
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Bmw 640d F06/F12/F13 Hutoracs es Visszapilanto takaro szett
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Apple iPhone 15 256GB Sárga Független Bontatlan / 27% áfás számla
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ahogy megadom a keresőjükben a 19-es méretet láthatóvá válik, h ebben a méretben 8,5-ös szélességtől indulnak náluk a felnik.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)