Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125
üzenetére
Yokohama van meg de vizen az is gyenge (ha jol tudom az vt a gyari gumi is a Jazz-en).
-
válasz
runner 125
üzenetére
Igen, rákerestem én is, látom a demókat. 1x mellényúltam ilyennel, azóta fenntartásokkal élek.
A Maxxis tűnt még szimpatikusnak, árban hasonló a demó Bridgestone-hoz.
-
runner 125
nagyúr
Értem köszi, garázsos persze. Rákeresve azért a vizes tapadást többen kérdőjelezik.. de gondolom az összes ECO gumi ilyen..
focvis
Köszi neked is! Igen, gondolom a lehető legvékonyabb a gumiköpeny, nyilván ettől is lesz ECO, 1-1 dl-t biztos számíthat 100-on. Csak azért kérdeztem rá tényszerűen erre a típusra, mert ebből nagyon sokat árulnak "bemutató autóról lekerült" kb új állapotában a bolti újhoz képest jóval olcsóbban. Nyilván mindenki pénzből él, így gondolkodtam h akkor bevállalunk egy ilyen szettet. -
válasz
runner 125
üzenetére
Apámnak van tök ugyanez (típus és méret is stimmel, Ignis 1.2, 2017-es gyártás, első szerelésű, japán gyártmány), garázsban tartja. Most csekkoltam: nincs kirepedezve, még puha. Nem versenyautóra való, 2-ben meg lehet nyikkantani. Viccesen könnyű a felnivel együtt - ez előnyös.
Hülye méret sajnos. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125
üzenetére
Picit gyorsan oregszik, ha garazsos auto akkor nem szamit.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Kis autó (Jazz) nyárigumiból van esetleg valami best buy a piacon? 175/60R16 méretben.
Köszi!
mod. Bridgestone Ecopia EP150?
-
válasz
kory24
üzenetére
Ha négyévszakos, akkor érdemes törekedni a jobb minőségre, megtartva a jó ár-érték arányt. Érdemes megnézni ezek mellett a Nexen N'Blue 4Seasons és a Firestone Multiseason 2 abroncsokat is. A Vredestein egyébként jó megoldás, az Apollo/Barum belépő, még elfogadható szint.
-
kenguru99
senior tag
Crossclimate+ 3.5év használat, 45.000km, garázsos autó. Profilmélység középen 5mm felett egy kicsit, a széleken 0.5-1 milliméterrel kevesebb. A belső szélek fűrészfogasodnak enyhén, hangja szerencsére még nincs. A kavicsokat továbbra is nagyon gyűjti.

u.i Semmilyen fogyasztásnövekedés nincs a korábbi nyárihoz képest. -
rbalint88
veterán
válasz
kory24
üzenetére
Hasznalhato mind3. A sharenow-os miniken es 1-es bmwken a barum van, amennyit probaltam teljesen jo volt. Apollom volt, akkor meg sokkal olcsobb volt aranyaiban, de nem volt rossz, abszolut hasznalhato gumi. Most asszony autojan van a vredestein, az is teljesen jo, de szerintem normal korulmenyek kozott nem fogod erezni a kulonbseget. Egyedul esoben ugyesebb, de az is csak joval a megengedett tempo felett jon ki.
-
kory24
őstag
válasz
kory24
üzenetére
Sajnos szerkeszteni már nemtudom..
Ezt a 3-at találtam:
Barum Quartaris 5
Apollo Alnac 4G All Season
Vredestein QuaTrac 5Gondolom a drágább, azaz a vredestein a jobb közülük?
Azért használható első 2 is?
-
kory24
őstag
Köszönöm!
Közben sikerült találnom egy teljesen megegyezőt.
Elég korrektnek tűnik: [link]4 évszakos gumit szeretnék rá.
Főleg munkába járásra és bevásárolni menni van használva a kocsi, a 12km-re levő városba.Lehetőleg ne legyen túl drága, de azért a legolcsóbb gagyi se amivel kicsúszok első kanyar...

Gumiból csakis újat akarok, van valami ajánlott legjobb ár/értékarányú 4évszakos 175/65 R14 méretben? -
Qru
MODERÁTOR
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Fiat Brava 1,2 16V 80le 2000-es kocsi alá szeretnék venni felnit+gumit.
De egyelőre elakadtam felninél
Felniben mennyire lehet eltérni az ET számtól?
Leírásban gyári felni méret:
5,5Jx14 ET37
6Jx15 ET4014 colos van most is, olyat is szeretnék.
Az 5,5 és 4x98 egyértelmű (olvastam azt is, hogy 58-asnál kisebb középfuratú keréktárcsa egyáltalán nem használható, nagyobb középfurattal rendelkező felnihez pedig központosító/tehermentesítő gyűrűt kell alkalmazni), de az ET eltérhet minimálisan a 37-től?
Ha igen mennyivel? + - 2-3?Pl találtam ilyet: 4X98 5.5X14X58 ET35
Ez jó lehet?
Még esetleg, ha nem tilos ebbe a topikban ajánlott oldal ahonnan tudnék felnit venni? (akár jó állapotú használt is lehet)
Köszi
-
blakey
titán
válasz
sepsi0
üzenetére
Mivel semmit nem változtattam a vezetési stílusomon azért, mert 4 évszakosom van így látom, hogy elenyésző a különbség, de inkább ua. a fogyasztásom. Pontosan ua. az intervallumban mozog, semmi kirívót nem látok, 0,1-0,2l-el nem foglalkozom, az a környezettől, a vezetési stílusból is adódhat. Utóbbi fogyasztásom 6,6l, ez 2 tízeddel marad el a 6,4l-től ami az eddigi legjobb átlagfogyasztásom volt és azt is 4 évszakossal értem el.

-
sepsi0
őstag
Olvastam egy jó példát az áruketesőn...
Ugye nem mindenki tud fentartani 8db kereket, nincs garázs, hely,...
Szezononként kb 8k egy 16" szett átszerelése, évente 16k.
6 év alatt 96k... Tehát ha 4 évszakost használsz, 6 év alatt kb ingyen volt az abroncs pl az én esetemben 205/60 R16.
Minusz a centírozás, ha elviszed.
Mondjuk az én esetemben ez nem igaz, mert nekem előtte felnin volt a téli/nyári szett és magamnak cseréltem otthon.
2 garnitúra gumi=nagyobb környezet terhelés.
Fogyasztás.... Hát érdekel, de letojom.
Szóval megérheti az allseason
(#48173) blakey
2,5 bar van mindig az abroncsokban, 2,4-2,5 kellene esetemben.
Erre is mindig figyelek, ez sem lehet ok nálam. Sőt én nem taposom a pedált, feleségem inkább. Majd most kiderül mennyi lesz az SX4 fogyasztása, mert többet fogom vezetni.
Ami lemaradt, 13 éves az SX4, szóval nem rossz az a fogyasztás, igaz műszakilag teljesen rendben van, karbantartjuk.
Ha jók az értesüléseim, a 4 évszakose a jövő, minden nevesebb gyártó rengeteg pénzt ől a fejlesztésekbe. Sok ember az ismeretségemben már "megtért". -
szimi57
őstag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Én most ezt várom. Tölteni sem kell.
-
blakey
titán
Attól függ milyen nyomáson használod, 4 éve van négyévszakos gumim, kezdetektől fogva (szalonból kijövet) vezetem a fogyasztást és nem tapasztalok semmilyen extra nagy különbséget, 1l már annak számítana, ugyanúgy tartom a 6,4 és 7,4l/100km fogyasztást télen-nyáron. Mindenféle beírások miatt az emberek kétségbe vonnak dolgokat, főleg a szkeptikusok ilyenkor mantrázzák a téli/nyári szettet. Bátran ajánlom a négyévszakos gumikat, persze a jó minőségűeket.
-
Vettem énis egy ilyen Xiaomi Mi Portable Air Pump akkus pupát, itteni tapasztalatok/ajánlások miatt... hát ez tényleg szuper kis kütyü. Énis csak ajánlani tudom. +1 neki.

-
sepsi0
őstag
3 éve van fent a Nexen, előtte 6,5-8 liter volt a fogyasztás (nyári/téli), most minimum 7/8,5 de néha 9 liter. Először nem is vettem észre, aztán kezdtem gyanakodni. Nexen előtt téli/nyári szett volt. Mondom, lehet most a gyertyacsere is beleszól egy kicsit és ahogy látod nincs teljesen 1 liter.
Ugyan az az útvonal, körülmények.
Félre ne érts, egyáltalán nem bánom a Nexent, sőt akinek lehet ajánlom is. Csak gondoltam megnézem milyen a "prémium".
De jó lesz nekem az ár/érték győztes is.
Azért én nem hinnék ennyire a gyári cimkéknek, besorolásoknak, mert tudtommal nem ellenőrzi senki, a gyártó sorolja be a gimijait. Javítsatok ki, ha tévedek.
Nekem azért reális ez a fogyasztás növekedés, hiszen téli nyári egyben van.... A téli gumival mindig többet evett a kocsi.
Ezért nem ülnék fel a cimkék által jósólt fogyasztás csökkenésnek....10 évig biztos nem marad fent a gumi, legjobb esetben 5 vagy 6 évet tervezek vele, nem hiszem tovább lenne jó, elöregszik az hamarabb, meg gondolom felkeményedik. Most 3 éves.
-
-
válasz
sepsi0
üzenetére
Érdemes számolni, mert a sok kicsi sokra megy. Évi 6 ezer kilóméterrel és 400 forintos benzinnel számolva is 24 ezer forinttal többet költesz benzinre. Tegyük fel 10 évig fut a gumi, ez így 240 ezer forint plusz költség. A 4*10 ezer forint pedig 40 ezer forint plusz, tehát a drágább gumival jössz ki jobban. Nem véletlen kerülnek többe a prémium gumik.
-
sepsi0
őstag
Igazából azért gondokodtam a váltáson, hogy legyen "nevesebb" gyártótól, mert szerettem én a Contit meg a Michelint, de nem vagyok a pénzem ellensége sem.
Miután megnéztem a teszteket, láttam, hogy nem nagy az eltérés, de hátha van itt valaki aki cserélt Nexent Michelinre és meg tudja mondani van e értelme. Ha nincs, a különbséget ráköltöm az autókra.
Köszönöm!
-
válasz
alphaville
üzenetére
Nexen vagy a Semperit Speed Grip 5.
hhenry: Vredestein Quatrac ( szám nélkül) vagy Goodyear Vector 4Seasons Gen3.
sepsi0: ha bevált a Nexen, maradhatsz, vagy Vredestein Quatrac.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Most érkezett a családba egy Suzuki Swift 1.5 VVT. Gyári alufelnivel vettük nyári gumival.
Van egy SX4-ünk is, azon Nexen négyévszakos gumi van (205/60 R16).Négyévszakost szeretnék a Swiftre is. Gondoltam legyen Michelin CrossClimate, de a teszteket átpörgetve elbizonytalanodtam, sőt az SX4-re is ezt akartam venni, most 3 éves rajta a Nexen. Igaz semmi bajom vele, még nem csereérett, csak gondoltam frissítek.
A kérdésem az, hogy maradjak a bevált Nexennél, vagy ajánlotok jobbat mind a két autóra. Ha marad a Nexen, akkor csak a Swiftre veszek (185/60 R15).
Igazából semmi bajom a Nexennel.
Vidéki város, városok és települések között használjuk az autót, évi 5-7ekm a futás.
Eddig talán csak azt vettem észre, hogy a Nexen gumival majd 1 literrel több lett az átlagfogyasztásom, előtte Conti nyári/téli volt.
Nem akarok forintoskodni, csak nem tudom, hogy pl Swiftre megéri e a plusz 10eft/db guminként. Ezért is kérdezek. A linkelt 2020as tesztben nem látom, hogy nagyon rossz lenne a Nexen, max nekem fogyasztásban. Bár gyertyacsere előtt vagyok.Tanácsokat előre is köszönöm!

-
hhenry
őstag
Sziasztok!
Négyévszakos gumit szeretnék venni.
2013 Lexus IS300H 220lóÖtletek?
-
alphaville
aktív tag
Sziasztok!
Téli gumit kell vásárolnom, e két márka között "ingázom". Ti melyiket ajánlanátok? (215/60 r16)
Uniroyal MS Plus 77
Nexen Snow g3
Köszönöm a válaszokat! -
2ozzmexy
senior tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Jogos, a nagyobbik akkut adta be. Ha van töltőd meg akku otthon akkor az más. Egy sima szivargyujtos is ennyi. Nekem lábpumpa volt a kocsiban, amikor a magukat viccesnek képzelő szomszédok az albinál úgy privatizaltak helyet hogy leengedtek felnire a kerekeit annak aki a vélt helyükre parkolt.
A defektjavitohoz adtak, én azt használom. A parkside akkus magasnyomásúját ha látnád valahol majd szólj.
Amire kell neked arra elég ha van mindened hozzá, mert egy normális dunlop lábpumpa is 6rongy a tacskoban... -
belaazallat
addikt
válasz
2ozzmexy
üzenetére
5999Ft X20 2AH ugyanabban az akcióban [link] . Aksis fúróm van, töltőm van. Max plusz1 aksi.
2 kerékpár + egy kocsi. Van bringához műhely pumpám, 7 és 5 bárra fújom őket(outi + trekking), autóhoz a műhelypumpa viszont karcsú, autó keréknek sokkal nagyobb a térfogata, illetve a műhelypumpán nem elég nagy az osztás, igy nem lehet vele pontosan fújni.
A korábban linkelt kompresszornak van egy olyan kiegészítője, hogy "1 db fúvókás tömlő kb. 75 cm" ezzel lehetne a pc-t takarítani.
-
MasterMark
titán
válasz
belaazallat
üzenetére
Amiből ez érdekes lehet, hogy van rajta ez a légpumpa mód a nagy légmennyiséghez. Nem láttam még ilyet.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
belaazallat
üzenetére
X 20 V akku 10 rongy töltő nélkül, nem éri meg, bocsesz, inkább vennék egy szivargyújtósat ennyiért, arra az évi 6-8 alkalomra pont elég.

Töltőt még külön kellene venned. Nem tudom miért van rá szükséged, de ha megosztod velünk akkor talán tudunk egy jobb alternatívát mondani. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
belaazallat
üzenetére
Parkside cuccok nem rosszak de ennyit nem ér szvsz.
-
blakey
titán
válasz
belaazallat
üzenetére
Nem tudom, 11e körül megvan a kis Xiaomi kompresszor, ami jó, 20e körül meg van elfogadható, elektromos hálózatról működő táska-kompresszor, a Lidl-ben is szokott lenni. Én nem biztos, hogy ezért adnék 16e-t.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Megérheti ez a kompresszor az árát, hogy még pluszba 6000Ft hozzá egy aksi?
-
törölt tag
Hali.
Ez az Autógumipláza működő webshop? Másfél hete leadtam a rendelést négy télire, az automatikus megjött szépen, de azóta semmi, a két emailt visszadobja hogy nem elérhető, a telefont nem veszi fel senki....Az Autógumiboltból szoktam venni, az megbízható, de indokolatlanul drágának tartom azt a Hankook icept 2-t amit akarok.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
tasiadam
üzenetére
Apósom szokott ezen röhögni, hogy neki a 13 éves G Astran van egy kétéves Dunlop szett, aztán beáll mellé a telepi gangsta' az ódival és öregebb a téligumi mint a verda...
(júliusban!
)
Bár azon én is kiakadok amikor megérkezik az X5 2-3 milis Momo abroncsokon és beáll a "foscsóró" Suzukim mellé...
(igaz a Suzukin Continental van
) -
tasiadam
veterán
Ja lattam 1 suzuki swiftet is tukorsima gumival. De az olcsobb autokra megveszik a kozepes gumit, meg az ujat is, de az hogy egy s8 v8 tfsi-n van egy 2 millis 19es az egy meme. Masik a3 meg szoveten fut, mert oldalra kopott. De feszit mint legy a szaron h neki audija van
-
rbalint88
veterán
válasz
7Sony7
üzenetére
Nem tragikus. Igy kep alapjan meg 1-2 tized bar nyomast elviselne
a kozepe szep, ugyhogy a keverekkel nincs gond, a ket szelen az ilyen jellegu kopas az altalaban a tul alacsony nyomasbol fakad. A michelin cc-s kollegaknal is a magasabb guminyomas volt a megoldas. Meg esetleg csereld meg a tengelyek kozott, ha a hatso jobban nez ki.
Egyebkent az a tapasztalatom, hogy a negyevszakos gumik a gyarinal magasabb nyomast kernek. -
tasiadam
veterán
Gyulan vagyok epp pihenoben.
Nezegetem az autokat menet kozben, es az ujabb nemet szentharomsag ugy nez ki, hogy 10 autobol 1en van jo/uj nyarigumi, 4en teli es a maradek kopott vagy linlong, hulyere repedezve. De ez mint 17+-os mereten.
Ennyire tojnak az emberek erre? Kepzelem mennyire tartjak karbaf ezeket az autokat, ha a gumira is szarnak. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Még marad.
-
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Látom mindig megy a háború a négyévszakos mellett.
Lehet átállok én is, vagyis gondolkodok rajta, hogy ha elmegy a nyári 17es szettem akkor a 15ös télit ami még jó azt is elpasszolom aztán megy rá Quatrac. Évi 15-20k kmre jó lehet ez? Leginkább autóút lenne kevés hóval. Hegyre se járok. -
rbalint88
veterán
Az elmeletet ertem, de pont ezek miatt a preferenciak miatt van tobbfele hangolasu negyevszakos. A negyevszakosnal viszont tervezesi szempont a nyari hasznalhatosag es ennek megfelelo a keverek, a telinel meg nem arra van meretezve, hogy 50fokos aszfalton hasznaljak es ettol tud megridegedni es onnantol a teli tulajdonsagaiban is jelentos romlas varhato. Plusz az utobbi par evben a gyartok is mar komolyan veszik a negyevszakos gumijaikat, ugyhogy a kovetkezo gumicserenel majd azert fontold meg a negyevszakost

-
Nekem is ezért fontosabb a téli teljesítmény, nyáron azért több a tartalék ahogy én járkálok. Ezért dobtam második télen a CC+-t. Nexen 4 évszakossal meg elvagyok, pedig ideálisnál nagyobb méret (Scross 17-es). Igen, CC+ jobb volt nyáron ez "nyúlik" érzés néha nyáron de belefér nekem. Következő GY vector 3 lesz. Amikor a nexent vettem még nem tudtam mennyire zavar majd a télies irány azért nem lett vector 2 (és a 3 kicsit kiegyensúlyozottabb ha jól tudom). Bár a GY-nek még keresztbe tehet toyota és lehetetlen kerékmérete (Rav4 19-esére csak Continental 4 évszakost látok éppen...)
-
sfefe
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
60-nál is hosszabb a fékút tehát városban is.. ( vagy kilép elé egy gyerek..)
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Nem pályázok, max 2-3 évente egyszer.
-
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Számomra a legfontosabb a téli jobb tapadás. Ekkor tud a legkönnyebben kicsúszni az ember keze közül az irányítás. Nyáron könnyebben kontrollálható a téli gumi "hátránya". Bevált a téli gumi nyáron is, semmi gondom nincs vele és mivel nincs sokat használva az autó, előbb öregszik el a gumi, mint elkopna. Nekem mondjuk nem tűnt fel, hogy nagyon kopna nyáron a téli. Gondolom ez is márka és használatfüggő.

A négyévszakossal nekem az a dilemmám, hogy képtelenség olyan keveréket készíteni, ami mindkét évszakban megállja a helyét úgy, mint az arra az évszakra készült gumik. Az autózás szempontjából pedig a téli időszak tartogatja igazán a veszélyeket.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Ehhez képest a michelin alpin a3-at csak a kora miatt cserélem majd az a4-re, 1108-as DOT számú. Nem mondom, hogy a gumin nem látszik, hogy nem friss, de semmi extra. Ha nem tudnám mennyi idős le sem cserélném. 6 éve van fent folyamatosan, előtte csak szezonban futott.
-
kenguru99
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Kár ezen rugózni. A többi se lesz jobb. De egyébként egy téli guminál nem annyira kritikus az öregedés. Sokkal kevesebb uv-t kap és az pusztítja igazán a gumit.
Új hozzászólás Aktív témák
- 27% - Corsair Premium Individually Sleeved TÁPEGYSÉG KÁBEL Pro Kit Type 4 Gen4
- Bomba ár! Dell Latitude E5520 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(júliusban!
)
(igaz a Suzukin Continental van
)