- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Qru
MODERÁTOR
Ha nem sürgős akkor várd be a friss teszteket. Ha sürgős akkor ezek közül Vredestein (2024-es teszt).
A Hankook-ot engedd el, nagyon fos, nekünk az volt ebben a méretben a Superb-en. Ami még jó ebben az ársávban a Kléber Kirsalp HP3.
-
Biqci
aktív tag
Igen, a gyári a legjobb szerintem is, de én inkább a magam feje után mentem
viszont utánajártam, elolvastam mindent, sőt még az EBC-s Király Lacival is beszéltem, hogy mi az optimális. Így jött össze a kombó, ár-érték arányban a legoptimálisabb módon. Ez szerintem amíg az autó menni fog kitart, legalábbis hátul, mert ott még a gyári volt 14 év 295k km után
Többdugattyús viszont tényleg horror tud lenni...focvis
Sajnos csak sárga van, mert a zöld itt a kocsimra nem engedélyezett, de ez nem csikorog. Viszont már hidegen is nagyon fog, jobban legalábbis érzésre, mint a gyári. Vagy csak placebo...
-
1stVikman
senior tag
Köszi, benne van a kiszemeltek között, de valahogy húzódom tőle. Meg rögtön utánad írtak negatív véleményt róla.

Nekem golfon hankook vp 3 van/volt, negatívum, hogy 3. szezonjától egyre hangosabb lett, most meg lehet már fel sem teszem, mert elég repedezett lett.
Ezt leszámítva jó volt mindenhol, pálya /országút, száraz /esős időben, normál és sportosabb vezetési stílus alatt is, az én használati szokásaim szerint.
Minta még lenne 4,5mm, de már tavaly 5 évesen is gondolkodtam, hogy feltegyem - e még az öregedése miatt.
Ezért kicsit tartok a VP 4-től is, vagy úgy általában a Hankook gyorsabb öregedése / hangosodása miatt.
Kumho fele kancsingatok, leginkább a ps72, ami megfogott [link], ugye a ps71 vegyes eredményt hozott. De lehet azért húzták le adac teszten , mert jobban kopik, több üzemanyagot használ. -
Múlt héten eladtam kompletten, gumistól a spéci G7 kerekeket (400). Miközben fent volt a hirdetés, kaptam egy 100 ezres ajánlatot csak a gumikra: 2022. év végi gyártás, 6,5 mm-es Michelin PS5, 2 szezon, kb. 18 k km volt bennük. Szvsz ez reális volt, de egyben terveztem eladni a kerekeket és postázni se volt kedvem őket.
Ennek alapján meg lehet próbálni 120-ért a GY-t (a Misi valamivel drágább újonnan), 100 alatt nem adnám. -
Gratulálok a járműhöz! 👍
Részemről az ilyen motoros ex-autómra 4S-t csak télre tennék, nyáron szanaszét kenődne. Nem is "annyira nagyon" beteg méret.
Magamnak simán venném rá a Falken FK 520-at, amit itt többször promóztam már (
), 48 e / db. [link] Télre mehet egy 4S, ha olcsóbb a télinél. Szvsz.
-
No.01
addikt
Onnantol, h felkerult mar veszett ugy (vagy legalabbis tulon tul maceras... bar volt aki vegig vitte)
Sajna a Hankook az pont az ilyenek vegett kerul kevesebbe. Ha jo akkor mindenki orul, de ha nem akkor beszivtad, jon a szenvedes vagy/es a fejvakaras.
...es akkor meg a kor(e)ai oregedesrol nem is beszeltunk...
-
HoaryFox
őstag
-
Kanyarban kevésbé a lovak számítanak. 🤗 A Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 kb. megfeleltethető a Michelin PS5-nek, a teszteket ezzel a gumival a Goodyear nyeri.
Szerencsére ebben a méretben a legjobb gumik sem drágák.
A feltörekvő márkák közül jó szívvel tudom ajánlani a Falken Azenis FK520-at, ezt vettem idén tavasszal a Mazdára. 3000 km-t tettem bele, eddig hibátlan és csendes. Nem érzem hátrányát a mindennapokban a Michelin PS5-höz képest (azt tavaly vettem a Golfra).
-
No.01
addikt
Ha nekem nem a tartossag lett volna fontosabb akkor tesztek ide vagy oda en is a Goodyear mellett tettem volna le a voksom. (nemtudom szamit e de a peremvedoje is lenyegesen nagyobb az atlagnal. Sosem lehet tudni...)
Ha megsem akkor van az "orok klasszikus" Michelin PilotSport 5 esetleg az ujabb Contik Premium vagy SportContact 7.Webshopokban nem vagyok otthon. de majd jonneka tobbiek.
-
Dorien
veterán
Nem negatív, csak jelzés, hogy hiába "nyárias" a Polaris 5, nem nyárra való.
Az már csak az én lustaságom, hogy ezzel toltam le a nyarakat is 95% városi használatban. A négyévszakos gumiknak néhány éve még nagyon rossz híre volt, nem mertem bekockázatni velük a telet.Eddig a Matador MP62 nagyon tetszik, de még se nagy esőben, se jeges, havas időben nem használtam.
-
No.01
addikt
Koszonom a gyors valaszt igy akkor nyugodtabb szivvel dobom be a kosarba

A teli gumit illetoen viszont meg mindig vacillalok. Erdekelne ti mit gondoltok az okfejtesemrol:
Hosszutavra tervezek es fontos, h tenyleg jo legyen ne csak meguszos (LOL)
Igy eleve a felsobb kategoriaban nezelodtem es mivel jo tapasztalatim voltak korabban a Contival igy az uj TS 870 volt a kiindulasi alap.
A havas korulmenyk nalunk nemigen jatszanak (Hollandia) itt inkabb az eso esik tobbet es annyira durvan hideg sem szokott lenni.
Csak, h legyen alternativa is (a nyari szett Michelin es abban sincs hiba) igy az ugyszinnten uj modell Alpin 6 fele keveredtem.
A bonyodalmak csak most jonnek:
Eddig meg (?) nem talaltam olyan tesztet ahol ez a 2 tipus konkretan szembe megy egymassal. Sot ha eltekintunk a teszteken hasznalt es a szamomra eloirt meretbeli kulonbsegektol (nem szabadna ugye) akkor sincs valos 1-1-ben osszehasonlitas.
A korabban itt is linkelt oldal is nem a sima TS 870-et tesztelte, hanem a P verziot ami ha jol sejtem a performance-t jelentene.Kerdem en, h ha szeretnem a penzemert a nekem legjobb gumit kivalasztani akkor megis mikent kellene ennek nekifutnom mert ezek a tesztek igy szvsz csak megkozelito tampontokkal szolgalnak…
A Conti konyebb es nagyobb a profilmelysege is, a Michelin meg tan tartosabb.
Szerintetek hogyan tovabb?
-
Bocs, félreérthető voltam. Arra reagáltam, hogy érdemesebb inkább egész évben használni. Téli helyett szerintem sem érdemes egy meglévő nyári szett mellé bevetni.
Qru: az eredmények alapján az új GY mindenhogy kiegyensúlyozottabb, mint a koros Continental Allseason Contact.
-
A hazánkban vásárolt négyévszakos gumik rendelkeznek a három hegycsúcsos-hópehely szimbólummal, tehát télre, hóba alkalmas guminak számítanak. Rendszerint együtt tesztelik őket egy téli és egy nyári referenciával. A GY Vector 4seasons Gen-3 téli körülmények között is teljesen megbízható, azaz minimum hozza egy középkategóriás téli gumi szintjét.
link -
SpaceKombajn
aktív tag
Igen, álló helyzetből induláskor lehetett jobban érezni a különbséget az első pár méteren, nem gyorsult úgy, mint a télin (acélfelni). Menet közben már elhanyagolható volt, bár itt a gumi és felniméret is azonos volt (kivéve az első évben). Köszi, akkor az erősebb autón nem fogom ezt annyira megérezni, ha nálad is OK.
-
MC Pite
veterán
Ha a komfort a preferencia (nyilván korrekt teljesítmény és biztonság mellett) akkor jó a Primacy, vagy esetleg GY Asymmetric 5
. Az új GY EG Performance2 se tűnik rossznak, inkább a Primacy mint az Energy Saver ellenfele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
viszont utánajártam, elolvastam mindent, sőt még az EBC-s Király Lacival is beszéltem, hogy mi az optimális. Így jött össze a kombó, ár-érték arányban a legoptimálisabb módon. Ez szerintem amíg az autó menni fog kitart, legalábbis hátul, mert ott még a gyári volt 14 év 295k km után

a Mazdára) a leltár.)