Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Real_Necro
üzenetére
Én eddig mindig hozott abroncsot szereltettem, sosem volt ebből gond egyik gumisnál sem.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Real_Necro
üzenetére
Felrakja, max ha ott akarod hagyni a régit akkor felszámít kerekenként 500-1000 Ft-t, de ezt lehet amúgy is megtenné.
-
rbalint88
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Semennyire nem fogod erezni
Fog mindketto, mint a ragaszto. -
rbalint88
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
A sportrac 5 az inkabb kisebb meretekre optimalizalt, 17”-ban mar az ultrac az aktualis oda pozicionalt gumijuk.
tavaly vettunk unokatesom v60-jara ebben a meretben, nagyon kellemes gumi, nem felnek tole. En most csereltem le a vp3-at, 2 ev utan kikemenyedett
-
Real_Necro
veterán
-
Elemental
addikt
Köszi!
Akkor marad a cserélgetés, mert ebben a méretben (175/70 R14 c) nincs normális 4évszakos.
Kipróbálom a conti kínálatát jövő nyáron. A mostani goodyear gt3-mal nem vagyok megelégedve. Most megyek vele a hatodik szezonon. Csúszkálgat, nyikkan kis gázadásos elindulásnál is. Hátha a VancoContact2 jobban szuperál. A télim conti, azzal már lementem hatot, mégis nagyon jó állapotban van, marad is egy télre még biztosan -
rbalint88
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Ahh, kar.
regebben meg nyitva voltak szombaton 1-ig -
rbalint88
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Keszleten van, tehat ha megrendeled, akkor kedden szerelheto kb telephelyen. Vagy lehet el is tudsz erte menni holnap delelott, ha egyezteted veluk telefonon.
-
rbalint88
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
[link] ez a satin utodja. Meglepnem
naluk 17k a szereles. -
Real_Necro
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
BHP-nél elvileg van, viszont nem tudom hol szereltessem, ha náluk rendelem. Gondolom más tarifa van, ha nem saját beszerzésből vásárolok. Ugyanakkor nem tudom ilyenkor a régi elhasznált gumit kötelesek e bevenni.
Annyi, hogy jövő héten mindenképpen cseréltetnem kellene, 6-8 munkanap kevés, hogy beérjen. Sajnos elment az idő azzal, hogy vártam a Hankook beérkezésére...
-
kenguru99
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
-
kenguru99
senior tag
válasz
Real_Necro
üzenetére
30 ezer környékén abszolút bestbuy lenne a VP3. He nem akarsz lényegesen többet költeni akkor szerintem Vredestein Ultrac Satin.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nekem a Dunlop gumikkal csak pozitív tapasztalatom van. Télivel is, nyárival is. Nagyon jó gumik!
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok,
Úgy tűnik nem tudok normális időn belül Hankook VP3 nyári gumit 215/50 R17 méretben beszerezni.
Mit javasolnátok 2011-es 2.0 dízel faceliftes 163LE kombi mondeora? Évi ~20k km-t megyek, többnyire pályán.
A Hankookra 30k/db árat mondtak, de a május elejéből most május vége lett... 1 héten belül szeretném cseréltetni. Ajánlottak Fulda-t Nokian-t, Dunlop-ot, Firestonet vagy feljebb árban Conti (~42k) vagy Michelin (~48k)...
Az utolsó kettő azért árban nagyobb difi, Conti tudomásom szerint jobban kopna Mondeon. Az ezelőtti nyári Hankook VP3 5 szezont bírt, bár most teljesen kuka. Ár/tartósságban bejött volna.
Köszönöm
-
Milyen új téli gumi várható idén, elsősorban a B szegmensben, srácok?
-
sfefe
addikt
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Megneztem az oldalt, azert vannak furcsa guminyomasok. Pl:
1.4 75le
185/60R14 82T6Jx14 ET43 2 / 1.9
1.4 101le
185/60R14 82H6Jx14 ET43 2.2 / 2
1.6 105 le
185/60R14 82H6Jx14 ET43 2.2 / 2Pl az 1.4es nehezebb kicsivel mint az 1.6os megis annal kisebb a nyomas. De a 16os felninel ha jol nezem meg egyforma a nyomas mindegyiknel.
-
troland26
őstag
Sziasztok
Van egy 2015 ös mazda3 autóm . A gyári felni et 50 amit vásárolni szeretnék az pedig et40 . Minden egyéb paraméterben megegyezik . A kérdésem az lenne , hogy vélhetőleg nem fog e beleérni semmibe az új felni ....
bocsi , ha sután kérdeztem , nem vagyok otthon a témába
-
Motion_Blur
félisten
-
tzabo
tag
Sziasztok!
Kléber Quadraxer 2 gumijával van tapasztalat? Egy Peugeot 508-ra gondoltam. Téli gumi volt csak hozzá vásárláskor és vagy nyári is kellene mellé, vagy a télit cserélném négyévszakosra. Max 15e km körül megyünk egy évben így inkább megöregednek a gumik, mintsem elkopnának nálunk. Városban nem sokat megyünk, inkább városon kívül + autópálya.
Üdv! -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Kérdezném, hogy 16os ( 205/45 r16) gumit mennyire érdemes fújni?
Gyárija még 14"os annak elől 2.1 hátul 2.1/2.2 van írva.
Olvastam olyat, hogy " -onként 0.2 -vel legyen több ez mennyire igaz?Köszi
Sfefe -
akooos
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nyári 225/45 R17. 5 db, Dotz alun.
Fent van 1 hete 4 csoportban + marketplace és 3 "ez még megvan?" üzeneten kívül semmi
Ja és 5x112, tehát elég sok autóra való, ezért nem értem. Ár is teljesen korrekt, de már csökkentettem is 20%-ot rajta
Na mindegy, akkor várok türelmesen, hátha lesz vevő.Külön többet ér szerintem, mint egyben, de lehet fordítva ülök a lovon.
-
akooos
veterán
Sziasztok,
Hol hirdetnétek felnit gumival facebookon kívül? Jófogáson van értelme ilyet megpróbálni? El kéne adnom a kerekeimet, de senkinek nem kell

-
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Csaby25
üzenetére
Nem feltétlenül. Ha csak leveszed az egész kereket és felteszed a másik kereket, akkor nem kötelező. Persze ha a gumis csinálja, akkor ő le fogja szedni a régi súlyokat és újra fogja centrírozni kérdés és apelláta nélkül, mert az neki bevétel, így ki tudja fizetetni veled azt amire amúgy nem biztos hogy szükség volt....
Ha az új szett felrakása után nincsen semmi rendellenes viselkedés, akkor szvsz felesleges.Nekünk a családban mindegyik autóhoz 8 felni és 8 abroncs van nagyon sok éve (20+), egyszer be vannak centrírozva amikor felkerülnek a felnikre az új abroncsok az új szelepekkel és utána csak akkor megyünk a gumishoz ha defekt van vagy valami nem stimmel. Persze ehhez valamennyire érteni is kell hozzá, h tudd mikor kell elvinni, de alapvetően - főleg az ütött súly - nem igazán mozdul el.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
-
válasz
Csaby25
üzenetére
Attól függ hogy érted. Ha a felniről leszerelésre kerül a gumi, akkor igen, mindenképp kell a centrír. Viszont ha van két szett felnid, egyiken a nyári másikon a téli és csak átszereled a kerekeket, akkor nem szükséges a centrír, csak ha valami rendellenes dolgot tapasztalsz, pl ráz a kormány vagy hasonló.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Muszáj minden kerék szett csere előtt (téli - nyári), centrírozni a kerekeket?
Köszi!
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Elemental
üzenetére
Az autó kézikönyvében benne van az engedélyezett méret/méretek, illetve az autó matricáján is rajta van (vezető oldalon a B oszlop tövében vagy a tanksapka ajtóba szokták ragasztani). Ha sehol nem találod, akkor a COC-ban kell megnézni de egyszerűbb ilyen esetben ha írsz egy email a gyártónak/forgalmazónak. Vannak netes adatbázisok de azok nem tévedhetetlenek.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Pityka_
üzenetére
Simán lehet, nekem egy Dunlop hullott szét majdnem ugyanígy, azt használtan vettem 4 évesen, mert eladták az autót amihez volt, 6mm minta, gondoltam nekem jó lesz még 3-4 évig 5500/db áron, hááát, ugyanígy jártam az első szezon után. Gumis megnézte, sajnálkozott, tőle tudom ezt. A télgumi kötőanyagai nem ilyen külső hőmérsékletre vannak tervezve, ezért ahogyan mész vele melegszik az abroncs és elérik azt a hőfokot, amikor már elengednek/csökken a kötés energiája. Ez kombinálva az öregedés hatásaival ezt a végeredményt adja, sajnálom, mert így most vehetsz 4 újat... A fékezés, kigyorsítás okozza ezt a fajta "elváltozást" többnyire vagy a tartósan magas fordulatszám (kerékfordulat= nagy sebesség). Profilra még egy szezon volt benne, de sajnos csak volt.

-
kenguru99
senior tag
válasz
Pityka_
üzenetére
"95%-ban városban van használva"
"A hátsó tengelyen lévők nem ilyenek. Azok tökéletesek."
A sok elindulás, megállás következménye. Mindkettő szinte kizárólag az első kerekeket terheli."Csak most csusztam meg vele. Ennyire szétment e pár hét alatt?"
Öregszik a gumi anyaga, egyre kevesebbet bír értelemszerűen. De én azt gondolom, hogy apróbb sérülések lehettek korábban is, legfeljebb nem vetted észre eddig. Nem hiszem, hogy mind most keletkezett. -
Pityka_
tag
Nem a télit használom egész évben, csak még nem volt időm lecserélni. 95%-ban városban van használva. Az elmúlt 1 hónapban nem mentem vele hosszabb úton. A hátsó tengelyen lévők nem ilyenek. Azok tökéletesek. A gumi jelzése: DOT 2XRP FW H 2117 Ha jól tudom akkor 2017 21-edik heti a gumi. És tényleg eddig minden évben cseréltem nyárira. Csak most csusztam meg vele. Ennyire szétment e pár hét alatt?
-
kenguru99
senior tag
-
flegga92
senior tag
válasz
rbalint88
üzenetére
Köszi neked és #46924 alázógyík-nak is!
Vredestein árban kb 10e/db-al olcsóbb, így azzal szemezek első körben, ha tényleg jó.
[https://www.teli-nyari-autogumi.hu/] mennyire megbízható oldal?
Úgyis kiszaladok a gumishoz, mert most van rajta 4 1,5 éves fasza téli gumi, kíváncsi vagyok mennyiért veszi be, meg mennyiért adja ezt a gumit. -
Elemental
addikt
Szevasztok!
Kisteherre keresek 175/70 r14 c (95/93 t) méretben 4 évszakos gumit.
Kisteherre csak c gumi mehet fel? Mert pl CC+-ból van ebben a méretben XL, ami elvileg erősített. Vagy azt nem szabad feltenni rá? -
alázógyík
addikt
válasz
flegga92
üzenetére
Szia!
Ugyanilyen autón, ugyanilyen méretbe vettem Vector 4Seasons Gen-3-at.
Olyan szinten kiegyensúlyozott, hogy semmilyen gyenge oldalát nem vettem még észre. Tökéletesen elégedett vagyok vele. Az előző, szintén jól teljesítő Nexen után annyit vettem észre, hogy ha melegebb van, nem "kenődik, puhul be" annyira.
Tavaly szeptember legvégén tettem fel, így 30 fok feletti tesztelés még kimaradt. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Pityka_
üzenetére
Melegben megküldted pályán 140-150-el... a 17-18 fok a téliguminak már sok! Egyszerűen nem erre a hőmérsékletre van tervezve.
Önoralizálás elkerülése végett: Vedd le sürgősen, mert ha felmelegszik, akkor a kasztnin fognak landolni a leszakadó meleg darabok és nem tudod levakarni, mert azonnal beleég a fényezésbe.
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Toyota Auris hybrid kombira szeretnék négyévszakos gumit 205/55 R16 méretben. Éves szinten 8-10e km, inkább város, 2 heti 100 km főút, ritkán autópálya, Alföldön lakunk, hegyre nem megyünk télen

Vredestein QuaTrac mennyire jó választás lehet? -
tboldi
nagyúr
Na, végre sikerült időt szakítani a WagonR kerékcseréjére, a lassan 4 éves Hankook K435-ök még viszonylag puhák és nincsenek is megrepedezve, pedig made in Hungary.

Viszont a jobb hátsó teljesen leeresztett, meg kell nézetni gumissal, a többi megmaradt 2,2-2,3 baron. Tavaly is ezzel küszködtünk, hetente rá kellett pumpálni pár tizedet, de a gumin nem látszik sérülés, esélyes, hogy a szelep lesz a ludas. -
Elims
veterán
válasz
Zsombe
üzenetére
Kb.500km után azt mondom,a nexen-hez képest.. :-)) nagyon komoly!
Ismerem már vmennyire az autót,tudom,hogy kb.milyen helyzetben mit csinál,na ezt az "ismerem"et most ez a gumi ezt elsöpörte.. :-)
Tényleg jó!
Először azt gondoltam,hogy csak bebeszélem magamnak,placebo,mégiscsak több mint 200e volt csak jó lehet,de rájöttem,hogy nem.Ismert útvonalon mentem (Hatvan-Karcag),tudtam,hogy hol hogy lehet engedni (persze a 200-250km "bejáratást" betartottam) és bizony be kell vallanom,hogy piszok keményen tapad.Úgy tudnám jellemezni,mintha a nexen gumit körberagasztanám kétoldalú ragasztóval. :-) Nem viccelek. :-)
Azt mondjuk sajnálom,hogy nem 225-öset vettem.Olcsóbb lett volna 4e-rel/db. (mondjuk ez annyira nem befolyásoló tényező)+szélesebb 1cm-rel.Viszont nem tudom,hogy a felni engedte volna e,ezért nem mertem.Az ajtóba 215/45 van írva.
Mégvmi..hangjáról.Kicsit sem zajos,mint vmi kínai akármi.A nexen talán vmivel halkabb volt,de kb. ugyanott van.Köszönöm az ajánlást! :-)

-
lorcsi
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ez nagyon fasza !

-
Tothgera30
veterán
válasz
FireFox1996
üzenetére
-
lorcsi
veterán
hány mm-es futómélységgel jönnek mostanában a vadi új gumik ?
-
diegho
nagyúr
Ma felkerültek a Quatrac-ok és végre az alufelni. Első, hogy na végre jól néz ki az autó, második, hogy jó csendes a Quatrac a téli Pirellihez képest. Holnap már megyek vele városon kívül is, hétvégén pedig beletolok egy 100-ast, kíváncsi vagyok milyen lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
Autobild nyári gumi teszt 205/55R16 méretben, volt már? [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Teljesen jó, lassan öregszik és jó a kopásllósága.

-
Igaz már csak holnapig érvényes, de megosztom a Michelin promóciót. Hátha.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Linux haladóknak
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Arc Raiders
- Motoros topic
- Milyen NAS-t vegyek?
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Yenkee YMC 1030 Mikrofon Kit (mikrofontartó kar, kábel, stb.)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14 Gen3 Ryzen5 6650U -Refurbished, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fog mindketto, mint a ragaszto.

]![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

örülök, hogy elnyerte tetszésedet. Tényleg nagyon jó gumi, remélem tartós is lesz.