Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Richard!
addikt
ADAC téli gumi teszt 2021: [link]
-
harry
veterán
Igen, koszi a tippet, az egyiket mar javitottak is (elvileg nem ezt), de ez tenyleg eleg fajoan szet van utve
De csak ez, ez viszont korbe vegig, igy kerult hozzam, fogalmam sincs hogyan, szoval ennyit meg raszannek hogy ezt csereljuk.Ez az uj, meg a potkerek kvazi-uj felnije lenne mondjuk elol, ket regi hatul, es a maradek egy regire menne a potgumi.
-
-
harry
veterán
Sziasztok! Egyik gumim elkezdett leereszteni, lecsereltem a potkerekre ('normal' kerek, ugyanolyan lemezfelnin mint a tobbi negy, a gumi szinte uj 4evszakos).
A felnimmel lesz gond, elegge szet van utve a pereme, tobb helyen korben ereszt lassan de biztosan: link
Kerdes: eleg ezt az egy gagyi felnit cserelni, vagy lenne barmi elonye pl. parben lecserelni pl. az elso gumik felnijet...?
Majd megnezem a tobbit de talan csak ez volt ennyire rossz (bar egyszer mar eresztett le igy kerekem, ott a szerviz megtisztitotta a felnit, elvileg rozsdas volt a pereme). Mindet biztos nem cserelenem, mert eleve kb. januarig tervezek a kocsival. -
tzabo
tag
Sziasztok.
Egy szett használt Hankook W320-at 215/55/R17 méretben mennyiért lehet kb eladni?
Tavalyi gyártás, kb 5 ezer km lehet benne. Közel 8mm minta mélysége van még. -
Laybee
őstag
[link] Tyrereviews 2021 téli gumi teszt
-
Drughi
addikt
Milyen webshopot ismertek, ahonnan tudok szervízbe rendelni gumit?
Bhp, gumi.hu ilyen. Egyéb? -
Ulenspiegel
tag
válasz
stvnppp
üzenetére
Nexen Winguard Snow G WH2 (21.000 Ft körül van).
-
stvnppp
senior tag
Sziasztok!
Egy új Cliora keresek téligumit, mit tudnátok ajánlani? A jelenlegi gumi mérete: 195/55 R 16. Nem kell a legjobb, elég valami középkategóriás gumi.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv:
István -
Tarokk79
aktív tag
Új VW Turanra keresek téli gumit és felnit. Az ajánlott 205/60 R16 96H hozzá meg a felni 6.5Jx16 ET48 5*112.
Gumira néztem a Vredestein Wintrac 205/60 R16 96H-t, de erről a márkáról még nem nagyon hallottam más méretben az ADAC tesztje elég jó. Valaki ismeri ajánlja, vagy mást?
Felnit is szivesen vennék hozzá. Gondoltam arra is, hogy a nyárit raknám alufelnire és a télit lemezfelnire. Viszont teljesen megzavarodtam ebben a témában. Azt hittem az alu könnyebb, de látom, hogy ez nem ilyen egyszerű. Súlyt meg sehol nem látok hozzájuk. Mit ajánlotok?
-
-
Biqci
aktív tag
Ez melyiken volt? A Bubin? Mert ezek az értékek meggyőztek, hóban nem járok, pedig közel van a hóhatár, de inkább a banánfákat választom😆
6 év több mint elég, főleg, hogy ez újabb abroncs...Szerk. Ja még annyi, hogy nyáron melegben, esetleg terhelve, tempóban kanyarban mik a tapasztalatok?
-
Qru
MODERÁTOR
-
TheMarci
addikt
Az elso gumijaimmal az alabbi kepeken lathato gond van, ez mi lehet? Oreg a gumi (kb 4-5 evesek), rossz a kocsi, vagy normalis? Ha igy folytatodik, elhagyom a kulso bordakat lassan.
Hasznosinfo: Nano-tyre nevu cegtol rendeltem ts860-as teligumikat, 3020-as dot szamut hoznak, aki frisset szeretne, legyen figyelemmel.
-
zaskar
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Ma mentem a javított felniért, tényleg szépen rendbehozták. Nekik is feltettem ugyanezt a kérdést, és szemrevételezték a többi gumit. Szerintük elég ha csak egyet veszek, még nem annyira kopott a többi. Na majd meglátom, én is jobban húzok a kettő felé.
-
-
zolko74
tag
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! Jobb első kerékkel padkát fogtam, a gumi is tönkrement. A felnit szakszerűen javították. A kocsin lévő gumik kb. 25 ezer km-t futottak. Kérdés: elég, ha csak arra az egy felnire veszek egy új abroncsot (kb. 30e Ft)? Nem lesz gond, hogy a többi valamivel kopottabb? Vagy jobb, ha kettőt veszek, és akkor tengelyenként egyformák lesznek?
-
Drughi
addikt
YT videó a 2021es négy évszakos tesztelt gumikról: [link]
Aki csak a végeredményre kíváncsi:
1- Cc2
2-Pirelli SF2
3-Vredestein QuatracNagyon csikolja a fantáziámat ez a 3, főleg a CC2. Ha eladom a vasfelnit már már téli árba meglenne a szett.
-
Biqci
aktív tag
-
Biqci
aktív tag
Nem indiszkrét, Rajna-völgy, a Fekete erdő széle.
Igen, a méret a lényeg...
tévedésből /65-öt adtam meg és valami brutál olcsóra jött ki mind a kettő és kb. fele volt a difi.
Szeretnék csendes gumit, mert bár maga az autó csendes, de az aszfalt különbözősége durván hallható a mostani nyárival is. Igaz csak autópályán, magasabb sebességnél, országúton annyira nem jön ki.
Olvastam a tesztet, ezért is gondoltam először erre a kettőreMC Pite: Végül is várhatok, valamikor a következő hónapban akarom megvenni, addig még van idő, hátha lesz több tapasztalat
-
MC Pite
veterán
válasz
Puma K
üzenetére
Télies 4S a téli, októberben mikor várható reggelente 4-5⁰, megy fel a téli kerék. Április végén, a havazás után meg le, és jöhet a nyári.
Mikor villog az autó (3⁰) már veszélyes, taknyos időben csúszkál a nyári mint állat(zuzmara/talajmenti fagy), ezt nem várom meg
. Sima télivel ezután meg néztem a 25⁰ot októberben, hogy bassz, most meg a kenődik mint a ***a.Biqci: Pirelli SF2 tesztre nem vársz még? Kettő között van.
Qru: Nexen bőven jobb az Apollonál, de SF2/4S² se olyan drága, de legalább jók.
-
No.01
addikt
Hol az az itt ha nem indiszkret a kerdes?
Az en esetemben (igaz mas a meret) meg ennyi kulonbseg sincs a 2 kozott igy az ujabb fejlesztes vegett (foleg ha a hang is szamit) en a CC-t vennem a helyedben.BTW a korabban linkelt friss teszt --> Negyevszakos gumik 2021
-
Biqci
aktív tag
Szerintetek megéri a kb. 40%-os felárat a Michelin CC2 a Vredi Quatrack-al szemben? Kb. 100Euro vs. 7xEuro? Honda CRZ lenne az alany 195/55 16-os méretben. Ez a két versenyző van képben. Itt nem igazán van tél, bár a múlt télen volt -10 is és két napig hó is, de nem ez a jellemző. Ezt bizonyítják a banánfák, amik sok kertben megtalálhatók

Jó lenne minél csendesebb, már ha lehet ilyet kívánni.
-
-
Vérboci
addikt
a hétközepi padkázós defekt nyomán ma ejtem meg a gumicserét.
kérdésem, hogy hova tegyem az újabb gumikat? előre vagy hátra?
emlékeztetőül: a "régebbi" gumi is csak egy éves és 9000 körül futott
4 éveszakos nexen n blue 205/55, ford focus az alany -
menpee
aktív tag
válasz
Ulenspiegel
üzenetére
Köszönöm, rájuk nézek!
#48934 Qru: Köszönöm neked is!
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Persze, de nem ilyenkor, nem kell hozzá leszedni a kereket - van dedikált lyuk a slagnak, ill. hogy ne álljon meg benne retek. Simán feltolom a slagot a dobbetét mögé.
Tavaly a dobbetét kiszereléses módszert alkalmaztam elől-hátul, az tényleg 2+ óra volt, biztosra akartam menni.
-
menpee
aktív tag
Sziasztok!
Abszolút noob vagyok a gumi témakörben, aki éppen téli gumi vétel előtt áll.
Opel Astra GCC 2002 1,4i. Évente kevesebb, mint 5000 km faluban, havonta egy-két út 30km-en belül. A felnin 6Jx15H2 ET49 jelölést találtam, rajtuk Michelin Energy Saver 195/65R15 DOT 2016 abroncsok. A téli gumik 2013-asak voltak, profilmélységben még bőven elegek lettek volna a gumis szerint viszont a repedezés miatt már csereérettnek minősítette őket.
Kérdések:
- Ahogy olvasgattam a fórumot, a jelenlegi abroncsok mérete nem is szabványos. Ezekkel szerelve vettem 2018-ban, fel sem merült bennem, hogy probléma lenne velük. A felni méret adatbázist nézve 185/65R15 irányba kellene mennem, ugye?
- Ilyen kis futásteljesítménnyel és nem extrém felhasználással a négy évszakos gumik is bejönnek a képbe akár hosszabb távra is? Egy adag felnim van jelenleg, erre volt cserélgetve a téli-nyári gumi évente, a négy évszakossal ez kiesne.
- Mi az az árszint, ami alá nem érdemes menni? Esetleg ha lenne optimális javaslat, annak örülnék. A kocsi értékéből is látszik, hogy nem egy luxus hintó, viszont néhány ezer forint még belefér legalja és egy vállalható gumi között. -
-
-
-
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Olyan már évek óta nincs, mármint tartósan 7 fok alatt legyen az átlag/napi közép, (nem a minimum persze). Olyan van hogy pár hétig alatta van, aztán jön egy-két hét amikor 10+ körül van és esik folyamatosan, aztán megint le. Tavaly meg volt vagy nagyon max. 2-3 hét ami tényleg mínuszos volt, ha jól emlékszem.
#48927: jóvanna, még a délutáni KV elött vok
Mondjuk most így rákeresve a legtöbb helyen ha a napi közép lesüllyed 7fok alá, akkor ajánlott a téli.
-
-
Puma K
nagyúr
Akkor hát eljött az idő, hogy az ember jó áron lévő nyári gumikat nézegessen és esetleg vegyen is amit jövőre fog használni...?
Reggel beültem az autóba Bp-n 10,5°C-ot mutatott az autó hőmérője. Fent az erkélyen meg 8-cat láttam
Ti mikor mentek felrakatni a téli gumit?
-
Qru
MODERÁTOR
-
már akartam kérdezni, ezek a V minták, mint a CC2 is, nem fognak fűrészfogasra (és hangosra) kopni?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Milyen TV-t vegyek?
- Peugeot, Citroën topik
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Deep Blue használt, karcmentes 100% akku (52 ciklus) Apple garan
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 512GB RTX 4060 8GB
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
De csak ez, ez viszont korbe vegig, igy kerult hozzam, fogalmam sincs hogyan, szoval ennyit meg raszannek hogy ezt csereljuk.

. Sima télivel ezután meg néztem a 25⁰ot októberben, hogy bassz, most meg a kenődik mint a ***a.