Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
LurkerSheik
üzenetére
Mert aki megveszi az exprémium mercit vagy béjemwét azt majd felrakja a jó gumit rá? haha...
Tudod van az a mondás, hogy a gazdag sem azért lett gazdag mert mindenre szórta a pénzt. Ugyanannyi esélye van, hogy egy alsó polcos gumi lesz az autón vagy le lesz járva 0-ra, mint aki ül a Daciaban, de lehetőségéhez mérten vesz rá jó gumit és cseréli pár évente.
-
szabonagyur
félisten
Mert a magyar autóparkot meg a vezetői hozzáállást elnézve csak a gumi az egyetlen tényező.
Pont olyan lett ez a téma is, mint bármelyik mit vegyünk topik.
Van pár berögződés ami hajtva van, és amit elegen mondanak az utána úgy is van, győz a tömeg ereje.Legtöbb gumival valós tapasztalata itt sincs senkinek, köztük neked sem hiába tolod a jó sales dumát.
-
szabonagyur
félisten
Amúgy meg csak azért hoztam fel a gumit mert az autó tulaja, mint kényszer megoldás tette az autóra 2 éve, mert egyéb nem várt dolgok miatt nem tudott külön gumit venni az autóra. A Passaton mindig is felső polcos gumija van (az a családi utazós), ezt is eredetileg 1 szezonra vette meg, hogy majd tavasszal lecseréli mert nem bízott semmilyen 4 évszakosban. Aztán a végén csak fennmaradt és az éven cseréli, esélyesen ugyanúgy 4 évszakosra. És ő tényleg sokat megy, duplát az éves magyar átlagnak, legnagyobb hidegben, hóban is menni kell ha a gyereket vinnie kell.
És lesz benne 50e+ km, amit nagyon sok 4 évszakos meg sem fut fele erős autón.
-
szabonagyur
félisten
Picit nagyképű hozzáállás ez

Eddig is keveset olvastam ezt a témát, de az ilyen jellegű hozzászólás csak bebizonyítja, hogy milyen jól teszem.
Itthon mindenki a határon autózik, a fantom dugók városban/pályán/főúton is csak a képzelet szüleménye... az meg, hogy minden 2. autón felemás gumi van, jobb esetben mind ugyanolyan szezonos, de 0-ra vagy félre vannak kopva és nincs szüksége egy autósnak sem arra, hogy valós tapasztalat jöjjön egy alsóbb polcos gumiról.
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
Mennyit erhet vajon 4 db, 32e km-t futott 185/55/15 meretben Conti ASC1?
Egy oldalan pici serules, de csak feluleti.
Szeptemberben lenne 5. eves, de mar le lett veve.
-
-
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Na vegul meglett a Cityre is, 24 41. heti lett mind a 4 db.
-
szabonagyur
félisten
A gumikra a piros/sarga pottyok milyen logika alapjan kerulnek fel? Latom van ahol kozelebb van ahol tavolabb egymastol.
-
szabonagyur
félisten
Tegnap havazott, meg el is olvadt nagy része, ma hajnalban fagyott egy nagyot.
Tegnap úgy ahogy alá is sóztak.
Ma mentem reggel boltba a Formentorral (1.5 150 LE + DSG + Conti All Season Gen1 7800 km, fél éves gumi) és egyik üres részen ahol sósnak tűnt az út nyomtam egy nagyobb gázt. A kerekek elkapartak rendesen.
Hazamentem, leraktam, és vissza mentem a másik autóval (Scross 1.4 mhybrid 129LE + AT + 2,5 éves Hankook Winter iCept RS2, kb 12e km van benne). Ugyanúgy, ugyanott nyomtam egy nagyobb gázt, se ki pörgés, se autó megmozdulás.
Továbbra is jóval gyengébbnek érzem a 4 évszakost, és nyomatékban a 2 autó nagyon közel van egymáshoz hiába a több LE).
-
szabonagyur
félisten
válasz
krypton
üzenetére
Egy sima 14"-s felni ami esélyesen pár modellel kompatibilis még pluszban.
Nem is egy szép vagy ritka darab szerintem, értéket nem tulajdonítok neki.
Ez nem az a kategória már szerintem amire bárki is külön felni szettet keres, van belőle töménytelen mennyiség.
Pár éve 4 db majdnem új lemez felni nem tudtam eladni csak apróért úgy, hogy egy mai napig nagy példányszámban futó Honda Jazz GD-re is jó volt.
-
szabonagyur
félisten
válasz
fecke78
üzenetére
A fő gond esetedben a piac, nagyon kicsi, mivel ritka méret. Azt a pár embert kell megtalálnod akinek ilyen van és pont most kell neki egy gumi és jó a használt is.
Mivel autóhoz adott gumi garanciát nem tudsz rá adni.
Valahogy be kell bizonyítanod, hogy tényleg csak 2000 km van benne.
Ha nem adod el mondjuk nyár elejéig akkor megint 1 évvel idősebb lesz, ez megint árcsökkentő tényező.Egy új gumi esetében azért csak ott van ha bármi van (pl. üt, stb) tud kereskedőhöz/gyártóhoz fordulni, használt. esetében ez egy rizikió amit az árnak tükröznie kell.
2 éve akartam szintén eladni az autóhoz adott gumikat, akkor 2 nap alatt megvették volna mivel szinte minden 3. autón ez a méret van, sok taxis stb. ők meg eszik a gumit.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Black Dragon
üzenetére
-
szabonagyur
félisten
válasz
Black Dragon
üzenetére
Még friss és meleg, 3 hetes

-
szabonagyur
félisten
válasz
forumpista
üzenetére
Meg amikor igény van rá, kevés a raktári készlet stb.
Egy nagyobb fogyásút esélyesen többször, mint egy ritka méretet. Egy minimum batch úgyis van amit gyártanak, aztán tart ameddig tart.
-
szabonagyur
félisten
Ugye készletes autó, júliusban már a kereskedőnél volt, szóval itt esélyesen ahogy az autó elkészült már a gyárból a gumi oda ment és ment fel, ettől frissebbet nem kaphatott volna.
Mindegy megnézzük, ha nagyon bénázik vele kérünk rá télit.
Örülni fognak neki, a méretben téli ilyen 70-80e/db lesz, általában Pirelli megy fel.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nost 2024 12.hét, ez nem öreg.

-
szabonagyur
félisten
Reggeli friss hoban vegyes erzeseim voltak a ASC1-el
Cityn is ilyen volt 3-4 evesen az erzes, de ezek ujak meg. -
szabonagyur
félisten
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Eco6 szerintem nem rossz, jobb mint az elodok.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Mire gondolsz? Meg ha nagy sebesseggel mennek vele vagy nehez lenne megertenem, de az Scross Conti Eco nem nez ki igy sokszoros futas utan 2,5 evesen sem.
Pedig az ut es a vezetesi stilus ua.
-
szabonagyur
félisten
Szerintetek mennyit futott ez a gumi?
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nem keverek semmit, ugyanaz a helyzet.
Illetve ahogy írták legtöbb esetben személy nem találkozik a gumival. Nagyon sok raktárban már mind robotok szedik ezeket össze, és senkit sem érdekel, hogy melyik milyen gyártás.
A robot megy és addig szedi a méretet ameddig meg nincs a rendelt mennyiség. Ezért is lehet, hogy pl. adott lokáción 1 db gumi van, majd megy a következőhöz ahonnan meg szed hármat.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Mondjuk ez is olyan, hogy mindig mindenkinek az új kell és szabály szerint mind újnak minősül még, tehát nincs átbaszva senki.
Ez olyan mint amikor mindenki arra megy, hogy bontatlan telefont kapjon, közben meg emberek fele visszaküldi elállással.
Nem lehet szerintem mindent is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Neked kell vinni az autót a gumishoz?
-
szabonagyur
félisten
Nem mondtam, hogy ellene vagy.
De inkább vegyen most szinte 1 szett téli árából 1 szett normális 4 évszakosat, mintsem vegyen most meg tavasszal valami kényszer szettet ami lehet időben kihúzza, de se nem tapad semmi.
Kollégám hasonlóan csinált: évi 25-30at megy az egyik autóval, de nem volt pénze külön szettre. Vette egy szett Taurus 4 évszakost és eddig el van vele. Még a telet meg kb. jövő nyarat belerakja és kuka.
Egy jobb minőségű nyári gumi kb hány km-t megy el, amíg még biztonságosnak lehet nevezni? 60-70k? Téli gumival általában a többség kevesebbet jár, és sokkal tovább meg is tartja
HA vesz jobb minőséget.
-
szabonagyur
félisten
Csak azt nem rakod mellé sosem, hogy ha szezon gumit vesz valaki abból milyet és mennyiért vesz. Hiába vesz mondjuk egy nyári gumit ami mondjuk egy Conti Eco contant, sosem fog kb. elkopni de tapadásban is olyan.
Minden ismerősöm aki a 4 évszakos ellen van névtelen téli-nyárival tolja, de nagy része már 6-8 éves akár. Apóst alig tudtam rábeszélni mert, hogy a Conti Ecocontacot ott volt a sok minta még 40e-45e futott km után, csak olyan volt mint a beton.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fotók, videók mobillal
- Kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Linux felhasználók OFF topikja
- Yettel topik
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest