Hirdetés
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
válasz
kenguru99
üzenetére
Igen, de elvileg a cc3 jobb mint a cc2 és a Quatrac Pro érdekelne nem a +.
Árban kb egy 10 a különbség ami kb 10% plusz a Quatrac Pro-hoz mérten. Ha csak ez a 1,1 kg a különbség az általam nézettek között is akkor elgondolkodtató, de nem az az egyből belevágnék sztori.
Mindenesetre, jó, hogy írtál, mert így ránéztem a Pirelli SF 3 is és árban Quatrac Pro és a legkönnyebbek között is van, így már inkább az lenne jó
-
-
-
t1
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
Van már
Nagyjából 300km amit eddig mentünk vele viszont volt itt hó jég eső -5 + 12fok között minden. Eddig 8/10 amit hoz sokkal többet mint amire számítottam. Szárazon parádés nem mondod meg, hogy budget gumi ( tesztben is ez a tulajdonsága volt az erőssége ) vízes úton is teljesen stabil. Ma volt vele tapasztalat jeges havas úton simán felment egy nagyobb dombon különösebb lendület nélkül bármikor elmernék vele menni havas körülmények között is. Ami nem "tetszik" 80-90 körül van egy kis búgása nem olyan halk gumi talán ez amit negatívként emelném ki. A kocsi amira ment egy 2005 Opel Meriva. Nagy eséllyel tavasszal a másik kocsinkra is megveszem. -
Bajgunar
senior tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Pff. Köszi.
Ezt az oldalt nem láttam még.
Lassan már nagyon esedékes a téli gumi. Az ajánlott 4 évszakost még nem vettem meg.
Úgy döntöttem 4 évszakost akarok.
De ilyen ~40k, nagyon max 45k/db férne bele... (Kellett vennem féktárcsa, betét, okoskerék, vezérlés kerék, vezérlés csere...és még nincs munkadíj) Gumira már nincs keret 50-60k-ekért. Persze jó lenne, ha jobb minőség lenne.
215/55 r17 kellene. -
almi
senior tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Sziasztok!
Az autó tömege 1838 kg, viszont konkrét gumi terhelés előírást nem talaláltam a kezelési útmutatóban. A legkisebb példának említett a 99V volt és a jelenleg rajta lévő nyári is (amivel az autót adták) egy Hankook Ventus Evo Suv K137A - 99V.
Ha jól értem, akkor pont a Michelin felejtős és inkabb Contit nézzek 100V körül?
-
-
válasz
kenguru99
üzenetére
+ #69506 BaLee:
Alapvetően egyetértek veletek, egy dolog felett viszont elsiklottatok: a kérdés onnan indult, hogy ha már van egy nyári szett, akkor télit vagy 4S-t vegyen mellé. Ha van egy szett nyárim, akkor nem vennék mellé egy szett 4S-t.
Minek? Valószínűleg drágább is, meg nem is jobb. -
válasz
kenguru99
üzenetére
Ott az Arukereso, meg kell nezni a legolcsobb helyet + szerelest es az alapjan kalkulalni.
Michelin es Continál látni előre melyik vouchert kérheted még a Goodyear Hankook meg limitált.A 245/45 r19 Crossclimate 3 sport a legolcsóbb helyen 86k korul volt nekem szeptember vegen, de ott nincs szereles, tehat + kiszallitasi dij darabonkent plusz elvinni gumishoz stb
Ha gumit vesz a user altalaban szerelteti is, ezert bhp-nal vettem 88k-ert es az ujpesti marso tette fel, ami kozel van, jok a gepek is, es epp gumi szereles akcio volt.
bhp-n keresztul is van allando kedvezmeny valami ~5k korul volt darabja az atszerelesnek.
+Van még állandó 2k bhp kupon, amit árnyal a 990ft kényelmi díj
Akkor talan epp az autogumi.net (gumi profi kft) volt a legolcsobb 87k korul ahol van szereles de 9k /darab a szereles 19”-ra
.A promoban kb minden magyar epkezlab gumis benne van,
szimplan szamolni kell egy kicsit.
Aki nem kepes ra vagy nem opcio az bemegy az elso gumishoz es megveszi.
88k-bol igy 80.5k lett a gumi a voucherrel es a szereles is kb videki aron ment.
Nekem egyertelmuen egesz jol kijott az ár, másnak meg máshogy jöhet ki jól
ui: kozvetlen marsonal veve pl van gumi biztositas, bar savosan csokken a kopassal es ido elorehaladtaval ha epp jo aron van naluk a gumi erdemes lehet szamitasba venni.
alapbol draga a marso de ahogy neztem szoktak akciozni es olcsobb mint az arukeresos ar mert ott nem is mindig vannak listazva. -
-
rob210
nagyúr
válasz
kenguru99
üzenetére
Ha nem leszek rest este lefotózom.
Pont 3 éves a nyári szettem, semmi ilyen nincs rajta.
Pedig 2 nyaralást olaszországban csináltam végig vele helyenként 42°c ban.
A 3.ikat meg horvátországban ott is kapta az ívet.
kilóméterben is van benne bőven.
A hankok nem jó gumi, csak jó a marketingje.
De mindenki azt használ amit akar, amiben hisz, meg amire pénze van.
-
No.01
addikt
válasz
kenguru99
üzenetére
Azert letezik. Ez a kep sokat elmond. Szerintem ez az oregedes problema az utobbi idoben a Hankookoknal latszik meg a leginkabb. (persze az egyen is sokat hozza trud tenni, de en 2 olyannal is tallakoztam ami hasonlo volt (mikrorepedes es nem csak a futofeluleten, de a mint aljan is) pedig mindketto garazsban lakik telen nyaron, ejjel es napkozben is.
TFSi:
Apolni? Nem igazan tudod. Ha nem bevonatos a felni akkor egy mosoban gyorsan lecsapatod. (szerintem ez egyebkent is szukseges(ebb) sos kornyezetben)
Ha nagyon pro akarsz lenni akkor extra lakk reteg sot valahol olvastam, h az AEZ fele SR3 (winter-coating) mar itthon is elerheto utolag. Kerdes, h mennyiert es milyen minosegben. Szerintem nem eri meg az extra veszodest, de majd eloturom a linket)gergobox:
A Hankook ha kicsit visszaolvasol nem epp egy kategoria az elso kettovel
A legolcsobb hely viszont nem mindig a legolcsobb. Olyan helyet keress ami nagy nev es mar regebb ota a piacon van esetleg van DOT garancia is vagy legalabb megemlitik (ezt sokan szeretik elsunnyogni) -
tasiadam
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
En szeptemberben, vagy oktober elejen veszem a kovi garniturat, csak a nyari olyan jo allapotban van, hogy nem dobnam ki. Ha 4evszakost raknek telire, hamarabb megoregedne, mint elkopna. Szoval vagy eladom a nyarit, vagy tellit veszek inkabb, valamit, amit gyorsan kopik
-
Biqci
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Az lehet, hogy beszállító, de ahogy különbség van egy pl. alsó polcos Brembo és egy csúcs Brembo között is, itt is lehet az. Valamint szerintem egy gyári beszállítóként validált termék lehet sokkal jobban ellenőrzött és magasabb minőségű, mint amit utólag ugyanazon a néven a boltban megveszed. Az nem tájékozatlanság, ha nem rakok fel egy alsó polcos terméket, hogy minél olcsóbban megússzam. Ez a szett amit felszereltem kb 3x annyi volt, mint ugyanez az alsóbb árszegmensből, pedig nem is a csúcs.
-
-
gg72
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
Lehet, hogy régi fejlesztés a Quatrac 5, de nekem ugyanebben a méretben (175/65R14) van egy éve fent egy Colton (12000 km van benne) és szerintem kiváló gumi. Inkább nyárias karakter, de ez pont passzol az itthoni klímához, száraz úton parádés, a fogyasztás vele szintén, gyakorlatilag alig kopott, úgy néz ki, mint újonnan. Nem tudom miért mentek el a 4S gumik inkább a téli irányba, talán az új Nexen ilyen nyáriasabb még. Én mindenesetre most is ezt venném ebben a méretben.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kenguru99
üzenetére
Eleve nincs hasonlítási alap, mert nem szavatolható az azonos körülmények közötti használat/tárolás. Ezért nincs pl használt gumi teszt sem.
Az öregedést max a saját autódon tudod tesztelni, ahol legalább nagyjából azonosak az üzemeltetési körülmények. Pl nálunk a cégesen tök jól kijött, hogy a BS Potenza 3 évesen már fos volt a Gy Asy. meg még 4 évesen is jól tapadt.
-
No.01
addikt
válasz
kenguru99
üzenetére
Adom amit irsz, de szerintem az oregedes nem csak kizarolag kirepedezesben erheto tetten. Inkabb ugy fogalmaznek, h ha van repedezettseg (csak ido es ahogyirod UV kerdese) ha nincs, idovel a gumi tulajdonsagai romlani fognak. Vannak markak esetleg tipusok ahol ez hamarabb erezheto es van ahol kicsit tovabb tart.
Amiota csak szintetikus kaucsuk van azota ez sajna ilyen

-
saen
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
Ónos esőben minden gumi szar, téli is, illetve hóban használható a négyévszakos, nem lesz semmi gondod. Inkább az a lényeg, hogyha olyan helyen laksz ahol sok a hó, akkor menjen egy jó téli, mert az jobb lesz, mint a négyévszakos. Néhány havas napot simán ki lehet bírni négyévszakossal is, akkor is ha menned kell a hóban.
-
-
Fishor
senior tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Sziasztok!
Gumisok végülis Michelin, Continental, Hankook és Kleber 4 évszakos gumit ajánlották. Nekem még továbbra is bent van a Vredestein is, bár azt téliesebbnek mondták illetve az idei tesztek alapján a Good Year és Pirelli sem elhanyagolható bár a prémiumok jelentősen drágábbak. Ezek, vagy más közül melyik lenne a legjobb választás? Érdemes a gyakori 5 emberrel utazás miatt erősített gumit venni, vagy nem számít mert az Ignis amúgy is könnyű?
Üdv: Fishor
-
raziel01
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
[link]
"Mine look the same after only 5000km. Do you see the upper gum is somehow "metling down" I mean peeling off . And what I see is that the shape of rubber thred is crooked and torn.""I have been using kleber q3 for only one year doing 6000km and must say I will make a complaint for 2 tires (those in front). Tire bloks are crooked and a bit worn out. The block rubber 'pills out' so to say. Micro breakings can be observed between tire bloks. I have china goodride 401 AS tires on my second car for 3 years and they (4 of them) look almost as if they were only half of the year on the road making a few kilometers. Very dissapointed with kleber. The reara tires look good yet!"
[link] "
Egy év hasznalat után, az első futóműveken lévő gumik futófeülete rétegesen szakadozik és válik le. A gumis szerint a meleg aszfalt szaggatja." -
prsq
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Ez felveti a kérdést, hogy honnan jön egyáltalán a 2.5%, vagy a váltóméret. Ki találta ki, amikor ilyen nincs is. Miért van váltóméret kalkulátor minden gumisnál? Amikor ez teljesen irreleváns, hiszen csak a gyári méretet lehet.
(A gyártó amikor engedélyezte, nem biztos, hogy előre belegondolt, hogy majd 15-20 év múlva valahol K-EU-ban azt az autót még használni fogják.)
-
mghltm
addikt
válasz
kenguru99
üzenetére
az s-max-ra ( 245/45 r19 ) nezegettem sokaig valtomeretet, de letettem rola. muszakin, kozuti ellenorzeskor, sot baleset eseten meg a biztosito is kotozkodhet a nem gyari meretu abroncsok miatt.
ez sem hivatalos, de jobbat nem talalok
"A váltóméret akkora abroncsot jelöl, aminek átmérője minimum és maximum 2,5%-kal kisebb vagy nagyobb az ajánlott méretnél.
Azonban annak ellenére, hogy a forgalmiba nem kell ezt bevezetni, már csak azért sem ajánlott ezzel „szórakozni”, mert a műszaki vizsgán nagy valószínűséggel nem fognak átengedni, ha jóval nagyobb, vagy kisebb méretű gumik vannak az autón.
De akár még az is megeshet, hogy egy egyszerű közúti ellenőrzés során elveszik emiatt a forgalmid.
Hogy miért?
Egyszerűen azért, mert nem megfelelő." -
prsq
aktív tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Tegnap este telefonon minden vackot, nincs meg mind, ezt találtam (nem pont az, tudom).
Úgyis viszem olajcserére hamarosan oda, ahol műszaki lenne, megkérdezem a véleményüket. ;-)
-
No.01
addikt
válasz
kenguru99
üzenetére
Biztosan meghallgattam, de megteszem ujra mert erdekel. Koszi

Ahogy korabban irtam en a szelzaj, gumizaj dolgot nem hittem amig nem tapasztaltam meg a valosagban a kulonbseget.
Kiindulasi pontnak biztosan jo, bar ha nagyon kotoszkodni akarnek akkor a kisordog szivesen megkerdezne az illetekeseket, h a minosegbiztositas mikent valtozik annak fuggvenyeben, h agy also, kozep vagy felsokategorias gyartorol van szo? (Igen tudom, h a nagy neveknek is van olcsositott almarkaja, de nekem ez pont a K+F-en es a minosegen bukik el, hisz a koltsegeknek alacsonyabbaknak kell, h legyenek.kormo1:
Mi a keret es a felhasznalas? (manapsag tobben hasznaljak a kis elektromos autokat nagyobb tavra is)
A felsoroltakbol szerintem a megfontolando csak 1-2 van. Ha ezekhez ragaszkodnal akkor a Nexen jo valasztas lehet. -
kenguru99
senior tag
válasz
kenguru99
üzenetére
Az Égéstér 247. adása, amelynek vendége Urbán Péter, az Apollo-Vredestein minőségbiztosítási igazgatója.
Szerintem mehetne az összefoglalóba is. -
dethroner
veterán
válasz
kenguru99
üzenetére
Márpedig hidd el, így van. Nem is értem hogy lehet. 20 éve költöztem el, azóta rendszeresen megbeszéljük jó magyar szokás szerint a "nálatok milyen az időjárás?" kérdést, ott mindig jóval hidegebbek a téli napok, muter rendszeresen küldi a képeket hogy mennyi hó esett, hogy apám megint lapátol kint az udvaron, hogy hetekig megmarad az, ami nálunk baranyában egy fél nap alatt elolvad. 3 számjegyű főútvonal arra a FŐ út
Gondolhatod mennyire le se szarják a mellékutakat. -
Eclips21
őstag
válasz
kenguru99
üzenetére
Irnom kellett a kozep europai hivatalos kontaktnak mert nem talaltam 265/30r19-t sehol es akiket megkerestem azt irtak nem is forgalmazzak, 235/35r19-t talatam de az meg keszlethianyos. Kivancsi leszek mit valaszol a Nankang.
Esetleg valami mas budget semi-slick vagy jo tapadasu olcsobb gumi letezik? Vagy ez a ns-2r is atveres? 🤣
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kenguru99
üzenetére
A jogszabály nem teszi kötelezővé az egy dolog és az egy másik, hogy a biztosítóval te miben állapodsz meg egy külön (kgfb) szerződésben. Ha vállalod de balesetet okozol télen nyárival attól még ugyanúgy fizet a biztosító, csak utólag elveszik ezt a kedvezményed és ki kell fizetned a díj különbözetet.
A biztosító beáraz téged mint kockázati tényezőt. Azért lesz olcsóbb ha télen télivel vagy 4S-el mész mert kevesebb a valószínűsége annak hogy balesetet okozol.
-
Fishor
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Wise (ex-TransferWise)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

Ez is hasonló