Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Nekem meg a tipon meg elotte a mazdamon is volt ilyen kormoran teligumi szerintem hoba kulonossen jo volt, vizes uton viszont erzesre kicsit csuszos volt.
En orszagos atlaghoz kepest extrem helyen lakom, siman jo volt, mindig haza tudtam jonni, ezt nem minden szomszed mondhatta el.
(#12093) TheProb mindenki most akar venni 3 honapja a kutyanak se kelletek a konnyu fem felnik.
Amugy a gumi valasztasba en is kezdek belefaradni, meg mindig nem tudtam megvenni oket.
-
válasz
rbalint88
üzenetére
Köszönöm

Én is valami ilyesmire gondoltam, hogy otthagyni, ahol vennék új gumit.
Nem vezetek sportosan, de nekem vizes aszfalton ha kicsit ki szeretnék lőni, akkor ne prörögjön már meg egy gyakorlatilag 1 éves, 15ezret futott gumi...
A zaj és a fogyasztás, illetve mivel egy évben kb. 25ezer km-et megyek a kopás is fontos. Ennek függvényében is ajánlod a Hankook-ot. Hajlandó vagyok többet áldozni rá, ha van értelme.
Egyébként erre a Hankook-ra gondoltál?: Hankook K425 Kinergy Eco 185 / 65 R15 88T
-
TheProb
veterán
válasz
rbalint88
üzenetére
Majd max a kövi szezonra, elég nekem most új felniket+gumikat venni...
Amúgy egyre inkább tele a tököm ezzel a felni/gumi vásárlással már... Már ott vagyok, hogy megtetszett a gyári punto felni is, de alig találok belőle, ami van azt is már elvitték vagy szarrá van padkázva...
-
rbalint88
veterán
ha olyan helyre mész, ahol foglalkoznak használt gumikkal, akkor ha beveszik őket nem 2k/db áron, hanem mondjuk 5+-ért, akkor hagyd ott szerintem. kevesebbet kapsz értük, de biztos elmegy és nem kell kerülgetni.
hankook szerintem elég a dákóra, azon a hoki futóművön úgyse lesz nagy kanyarvadászat, normális pógári közlekedésre pedig tökéletes.atiss888: ha túl bentinek érzed a kereket, még mindig ki lehet pogácsázni egy centit
de amit TaaT írd, számokból egyértelműen látszik, hogy gyári-e (VW jel beütve, stb)TheProb: ez a kormorán olyan jó téligumi, hogy a két kínai nyári jobban tapadt, amivel vettem anno az avensist
dobós ez is. esetleg ha még nem vettél gumit, akkor nézz a Puntora való méretben Michelin CrossClimate-t és akkor minden meg van oldva. -
atika88
senior tag
-
Goodyear Efficientgrip Performance első 800km tapasztalatok:
Jól tapad. Komoly esős időben simán húztam el a pályán a belsőben, mikor mindenki lelassított 100 környékére.
Talán egyetlen hátrányaként lehet említeni hogy az M0-ás barázda mintája néha megvezeti az autót.
Nem vészes de a kormányon érzed. Valószínűleg minden ilyen típusú guminál előfordul ez ahol hosszbordázott mintázatot is használnak.
"Rendes" autópályán tényleg halk. -
atika88
senior tag
Ha minden igaz Ma megyek és hozom is el ezt a felnit Golf 6-ra. Gumi nélkül, az már van Hankook féle.
Kérdés még:
Attól függetlenül, hogy a linkelt gyári felni ET54-es, tuti, hogy jó lesz a G6-ra? Tudtommal ET50től érdemes 17" ba gondolkodni.
Illetve, miből tudom személyes ellenőrizni, hogy nem kamu/hamis-e a felni? Reális ár a 4db/145ezer? -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
7k-ért azonnal adnám

Kumhon kívül, még mi jöhet szóba? Guminként 2-3 ezerrel még a Kumho fölé tudok menni, ha van jobb ár/érték arányú abroncs.
-
válasz
Motion_Blur
üzenetére
185/65 R15
-
Köszönöm a válaszokat.

Gyárilag Nexen volt az autón. Tavaly májusban vettem. Most, hogy a WDR4 után visszakerült a Nexen, érzem a különbséget... Olyan, mintha a Nexen nehezebb lenne, pedig az a nyári. Létezhet? Ez normális?
Ráadásul, piros lámpánál úgy pörgött induláskor, mint a fene. Pedig csak 82 LE-s az autó. -
Sziasztok!
185/65 R15 méretű abroncsot tudnátok ajánlani? Évi 25ezer km-t megyek kb., tehát fontos lenne, hogy kevésbé kopjon. Ezenkívül a kis menetzaj, kis gördülési ellenállás és a jó tapadás lenne fontos. Tehát szinte minden
. Nem vezetek sportosan.
Téliből Nokian WDR4 van. Hasonló árkategóriában keresnék.Köszönöm a segítséget

-
Skillet
addikt
válasz
Zsolt!!
üzenetére
Gondolom ez sem éppen a gyári mérete!?
Átmérőt nem írtál amúgy. Ahogy neten nézem, elvileg 195/60/15-ös gumi kellene legyen rajta. Ami most van rajta, az valami nem gyári alufelni, vagy mi?
Nyilván, a világon semmi baja nem lesz, ha így jársz vele. 7.5"-on jól mutat a 205, ennyi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
TheProb
üzenetére
Máshol még azt se veszik észre ha ropira volt törve szóval ne aggódj nem csak peched volt hanem tényleg nem értenek ahhoz se amihez elvileg kéne.

-
TheProb
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Akkor a téli gumik voltak már rajta. Amúgy meg kalap szart nem ért az az átvizsgálás összességében, elég nagy csalódás volt a fiat márkaszerviz, persze gondolom én voltam a naiv.
-
TheProb
veterán
Amúgy ja, pont azt nézegettem én is...
Eddig ez tűnik a legjobbnak: felni + papucsok. Itt is több a gumi, mint a felni. Remélem a felniből tudok alkudni ~5ezret, szerencsére Tatabányán van, megtudom nézni élőben és nem kell külön szállításért csengetni. Ellenben kell hozzá tehermentesítő. Ez a gumi amúgy tényleg best buy vagy csak nekem tűnik annak?(#12057) mazacar: Engem érdekelt volna ha nem /65-ös, az már nem férne be :/
Egyébként a oké, hogy ti többet fizettetek érte, csak ez nekem megint olyan kiadás amit nem akartam most megejteni... Úgy adta el az a hulladék nepper a kocsit, hogy 2 garnitúra gumi van hozzá, erre a nyári gumik 20évesek... Na mindegy, ezvan. Elég sok tapasztalattal fog felruházni ez az első kocsivásárlás úgy érzem... Ami nem baj, de mégis keserédes érzés.
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Pár hete én is kerestem az oldalukon nem volt semmi csak ezt találtam.
Itt irják:
"A futóműgeomertria-jelző (VIA) rendszer a külső vállrészen egyszerűen ellenőrizhetővé teszi a helytelen futóműbeállítás által okozott rendellenes kopást. "
Ez pontosan, hogy is működik? Tudja valaki? -
válasz
Motion_Blur
üzenetére
promózza az, nekem 77k volt a 205/55 R16 méretben és több gumisnál is láttam hankook akciót.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezt mondjuk én se, mert pont azért hozzák be most ide is a B márkájukat (Laufenn), hogy a Hankook-ból prémium márka lehessen.

-
kenguru99
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Annyira nem, hogy én a honlapjukon sem találtam meg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ne bánd az úgy kopik mint a veszedelem. 2 szezon alatt elnyaltam őket.
Igaz tapad mint az álom. -
TheProb
veterán
Ahogy látom 100 alatt nem nagyon fogok kijönni ebből a felni+gumi vásárlós mókából...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Skillet
üzenetére
7 (felni szélessége collban) x 17 (átmérője colban) ET44 (a felni (mértani) középvonalától való eltérés mm-ben). Az ET szám azért mm-ben van megadva, mert pontosabban meghatározható az értéke mint ha coll-ban mérnénk (nem kell törtszámot használni a pontos méret megadásához).

mod:
Sokszor még modellcsaládon belül se azonos a méret. Enyémnél pl a GT-nek 5x114,3 a nonGT-nek meg sima 5x100-as mérete van.
-
mazacar
tag
válasz
tboy93
üzenetére
15-os alu..

Tudom,h jo ar...foleg h a teli 14-es lemezre 4k-ert rakta fel..
osztottam szoroztam...tobbre szamitottam.
Teszt: (megjott az eso..milyen jo,h szombaton mostam le a VASat)
Dunlop BlueResponse-t tettem ugyebar fel es azt mell mondjam 100%ban megvagyok elegedve vele...mintha szarazon vezetnek..
-
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Skillet
üzenetére
G Astra 1,4 99-es 7.5 széles felni 205/55-es gumi van rajta. Szélesebb gumi nem tudom elférne e a kerékjáratban.

Nagy valószínűség szerint marad ez a felállás mert a gumi új a felni nagyon pöpec és se kedvem se energiám most eladni és újakat keresni hacsak nem azt mondjátok életveszély igy közlekedni de egyenlőre semmilyen hátrányát nem érzem. -
tresh
veterán
válasz
Zsolt!!
üzenetére

Jah e szerint én jó vagyok de a te...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem 9200 volt a szerelés 4 gumi de új szelepek+ragasztott új súlyok (nem a használt lekapart szar..) +centri+ 4 régi kukázása. Nem vészes ez ja és 1 perc alatt neki estek nem vártam semmit és tudják a dolgukat így én nem sajnáltam ezt az összeget hogy 190nél se menjen árokba a kocsi

-
Skillet
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Mert az a gyári
de ha 100-asban találsz magadnak valót, akkor vedd meg és megoldod a dolgot csavarral, ahogy más is teszi.
Amúgy ezek a méretek halálosak. Hogy miért nem csináltak ehhez valami sztenderdet? Mondjuk 4x100, 5x100, 6x100
és ennyi. Enyém pl 5x114.3
nem hiszem el. Hát ugye coll, 4.5" 
Ja, ha már coll, mm és egyéb. Ki tudja megmondani, hogy a kerekek méretei honnan fakadnak?
Mi az, hogy pl egy felni 7x17" ET44(mm)?
van benne coll és mm is 
Gumi is, hiszen 225(mm)/45/17(coll)
érthetetlen számomra.(#12029) Zsolt!!
Újabb kérdés
mit jelent az, hogy "forint fizettem"? Az nem "forintot fizettem?
ezt úgy furcsállom, rengetegen így használják, csak így értelmetlen az egész mondat. Ft. Aztán abból a mondat környezet alapján neked (aki olvassa és értelmezni próbálja) kell kibogarászni, hogy az most forint, forintot, forinttal, forintban, forintból.... 
-
Zsolt!!
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kb. ilyen árak vannak én 6500 ft fizettem gumi átszerelésért plusz centirozásért.
-
Motion_Blur
félisten
Mostanában mennyibe fáj egy garnitúra gumi átszerelése?
15-ös alufelniról le és felszerelés + centrír lesz majd.
ezek "jó" árak?
-
TheProb
veterán
válasz
Skillet
üzenetére
Valami ritka pokémon talán

Ha már 4x98, eddig ez az egyetlen amire azt mondanám, hogy felraknám a puntora. Szelep ha nincs hozzá akkor az mekkora tétel? Gondolom egy kisebb ország éves GDP-je, de kb mennyi?

Amúgy mért vagytok ennyire ellenére a 4x100-nak 4x98-ra? puntos csoportban elvileg mindenki mozgókúpossal "hordja" a 4x100-akat.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Nyári gumikat szeretnék venni a B corsa kocsimra. 13-a felnik vannak alatta. Méretnek ez jó lehet (145 80 R13)? Vagy más méretet ajánlanátok ?
Leginkább csak bent a városba használom meg munkába járáshoz a szomszéd városba ami 10km-re van.Autópályán soha nem használom. -
TheProb
veterán
-
rbalint88
veterán
válasz
lord_devil
üzenetére
Egy biztos, sp sport 01-et ne. Az elegge kalap kaka.
-
lord_devil
tag
Sziasztok!
245/40 R18 méretben az alábbiakból próbálok választani (xl nélkül, hogy maradjon némi komfort is):
SP Sport 01
Sport MAXX Rt
Eagle F1 Asymmetric2
ContiSportContact5A döntéshez kérnék tanácsokat, javaslatokat.
Köszönöm! -
Qru
MODERÁTOR

mod:
Motion_Blur: Azért van, mert a gyártók menet közben is változtatnak a keveréken. Tehát egy adott gumit nem végig azonos keverékkel gyártanak.
Pirellit ezért zárták ki a legutóbbi tesztről, mert túlságosan eltérő volt a 3 helyről vett gumik tulajdonsága (valószínűleg 1-2 szett a 3-ból még előző évi keverék volt).
-
Motion_Blur
félisten
Igen, néztem.
Érdekesek ezek a tesztek, mert az ADAC 2016-ot nyerte, 2015-ben meg középmezőny

2010 tavaszán vettem az előző gumit (amikor az autót), de akkor még nem néztem DOT számot és 2008 Q4-es gummák voltak. Valszeg azért volt bolti ár alatt kb. 25-30%-al, újak voltak de másfél éves gyártásúak. Szerencsére nem ez döntött mert mire repedezni kezdett, pont elment róla a futófelület is.
Most viszont friss gumit szeretnék mert már kevesebb km fog belemenni és fontos hogy minél tovább puha legyen. Ha fél évnél régebbi gumikat küldenek, át se veszem..
Ventus Prime 3-al valakinek gyakorlati tapasztalat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ekkora véletlen úgysincs 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)