- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen felrakja. Én is felrakom és nem olvastam szét a netet a cc3 tesztek miatt, nem is nagyon volt még de tudom hogy ott lesz a legjobbak közt valahol, plusz a gumi mintázata is lényeg volt és a Michelin szép gumikat gyárt.
Nekem pl ez is fontos prémium szegmensben erre is van kínálat és ki is fizetem.
Nem csak a jéghideg racionális választás vagy ár/érték arány.
Ahogy daciara is kerul linglong es bmw-re is egyik sem cikibb a masiknal, az eredmenye ugyanaz.
Egy “hasznalt uzleti”
akarom mondani premium sokszor jobb elmenyt, komfortot, menetbiztonsagot, futomut, nyujt mint egy uj renault thalia.Tudod van az a mondás, hogy a gazdag sem azért lett gazdag mert mindenre szórta a pénzt.
És van az is hogy nem vagyok elég gazdag hogy szart vegyek.
Mindenre van egy ellen mondás is, ha önigazolni akarsz.
Aki szolasok mondasok alapjan eli az eletet az sajat lehetőségeit teszi tönkre.béjemwét - ha már így írod az arra utal sose volt relative drága autód vagy kissé te nézed le lentről akinek az van.
Ez is egy olyan jó magyarosch mentalitás lehet, de akit lenezel szerintem pont nem alszik ettol rosszabbul.
De szerintem ne offoljunk tovabb mert dádá lesz!
offoff -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
[link] 🤔
Oké, kicsit csaltam, mert MiTóból nem tudok a gyárinál erősebbet választani a listából, így az azonos motorkódú Abarthot választottam, illetve annak a gyári tuningverzióját, ami a legközelebb áll az én autóm jelenlegi állapotához.
Nem vitatkozni meg bréméregetni akarok, egész egyszerűen csak kíváncsivá tettél.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
A fenyegetés az nem ilyen. Csak ráerősítettem a felvetésedre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Itt nem ajánlunk sem rossz gumit, sem feleslegesen jót (már ha van ilyen mert egy jó gumi sosem felesleges biztonsági szempontból. Nyilván a kérdezőkhöz képest jobban képben vagyok (különben nem kérdeznének itt) nem csak a személyes tapasztalataim de rengeteget olvasok a témában hazai és kinti teszteket, elemzéseket is.
Amúgy most kajak nekem esel, miközben hozzád sem szóltam? Sztem is jobb ha inkább nem olvasod ezt a topikot.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez szélsőséges eset, felelős ember nem jár 10 éves gumival 0 mintával...
Ukeve: Egyetértek, sajnos így van.
-
saen
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Olyan ember nincs aki a teljes kínálatot jól ismeri. Még az sem, aki ezzel foglalkozik és teszteket csinál. Olyan sok termék van a piacon, hogy ez lehetetlen és a változás is állandó.
Az ilyen forumokon mindig lesznek kedvencek, de mivel ezek gyakran ajánlva is vannak, a tapasztalat is több velük. Ezekkel szemben senki nem fog olyat ajánlani amiről kb senki nem tud semmit. Emellett a felső kategória az egyetlen amit sokan tesztelnek, ráadásul minden évben. Erről van sok info és ezért is merik sokan ajánlani.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez most egy ragebait akar lenni nekem, hogy leírjam, hogy én még a CC2-t sem szeretem feltétel nélkül a hasonló kvalitású autómon?

Csak poénos próbálok lenni, nyugi.

Akinek nem inge... De én azért is felveszem.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Persze, hogy szereti, mert.. és itt jön a szokásos duma: a Michelin gyártja és bagóért volt, na meg az egó, mert én tudom, ti meg hülyék vagytok. Simán elhiszem, hogy visszafogott stílusban ritkán ér a határra, de ezek a negyedvonalas sz@rok adott esetben életveszélyessé válhatnak.

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Csak akkor derül ki mire képes a gumi amikor gáz van.
Egy átlagos autósnak 10 évente hány valós vészfékezése / vészmanővere lehet? -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem mondanám így, csak az ok-okozatot boncolgatom. Nyilván a Jazz-t is ugyanígy és ugyanitt használtam, csak ott jóval kevesebb a póni.
Nem kell nyugtatnom magam, természetesen nem örülök neki, de igazából nem is vagyok elkeseredve. Egyszerűen elfogadom, hogy ez van, mást úgy sem tudok tenni.

Majd cserélem, amikor már annyira gatyák lesznek, legfeljebb nem CC2 lesz újra. Akár valami sportos nyárit is választhatnék mint egyetlen garnitúra, rosszabb időjárásra úgy is ott van nekem a Jazz Conti ASC2-kkel. -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egyáltalán nem érvelek se ellene, se mellette, csak vicceskedve írtam le a tapasztalataimat. Vagy legalábbis próbálom nem elszomorítani magam, mert 10k km alatt mínusz 3 mm nem éppen vidám dolog.
1220 kg a forgalmi szerint, 288 Nm a remap utáni mérés szerint, és sportos modell lévén valamennyi negatív kerékdőlés is van, ergo a gumi belső fele jobban kopik, mint a külső. Meg ugye a városozás, gyanítom, a sok kormánytekergetés is jobban igénybe veszi az elsőket, mintha csak egyenesen futnának a pályán.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az igaz, valamint 2 helyett 4 bak is van már.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én ott hagytam a gumisnál a régi CC+-okat, és nem kaptam értük semmit.

-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egész jó voltam, akkor 20-at ér annak, aki ilyent keres.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hirdesd meg 20-ért, csak egyben vihető.
-
t1
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem nagyjából 0.
-
Sasi82
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
2 hét múlva jön meg az új kocsi, addigra kellene valamit szereznem, hogy 0km-esként tudjam eladni a nyárit.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
De van, ez az EU cimke lenyege, hogy korrekten osszehasonlithato legyenek az ertekek.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ugyanennyi volt tavaly a Lanciára is kb. azonos méretben.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mi lett végül? Quatrac?
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Na vegul meglett a Cityre is, 24 41. heti lett mind a 4 db.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez esetben valóban nem de többnyire a legmagasabb pont és a legkönnyebb pont távolabb esik egymástól.
-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
[link] Itt részletezve van, de másolva:
"
Mivel nincs szabványosítva a jelölés, így a jelentése gyártónként eltérhet, ám általánosságban elmondható, hogy leggyakrabban piros és sárga pontokkal találkozhatunk. A sárga az úgynevezett „könnyű pont”.Mivel a legprecízebb gyártási eljárásokkal sem lehet tökéletes egyensúlyban a karkasz, ezért a gyártó ezzel a ponttal jelöli az abroncs legkönnyebb pontját. Ez az abroncsot felnire szerelő gumisnak fontos, ide igazítva a felni általában legnehezebb, szelepnél található pontját kevesebb súllyal tudja kicentírozni a felni-gumi kettőst.
Még izgalmasabb a piros pont, ami szintén egy szerelést könnyítő jelölés. Mivel a tömeg mellett a formát sem lehet teljesen tökéletesre igazítani, minden abroncs eltér az ideális körformától. Vannak magasabb, és mélyebb pontjai, vagyis egy enyhe tojásforma már ott van a friss gumikban is, ezért egyes gyártók piros ponttal jelölik a legmagasabb pontot. Ehhez kell igazítani a szintén „tökéletlen” felni legmélyebb pontját, így kiküszöbölve a deformáció okozta menet közbeni vibrációt.
A felni mintázatán végigfutó színes csíkok pedig tényleg semmit sem mondanak az abroncsgyáron kívül, csak arra szolgálnak, hogy minden karkasz a hozzá tartozó, megfelelő futófelületet kapja meg."
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Bennem felmerült, hogy esetleg gyártó specifikus (AO1 vagy VW) lenne a gumid, és a gyártó jobb nyári / vizes tapadást / halkabb gördülést / jobb üzemanyag fogyasztást rendelt a Continentaltól, mondván úgy is vesz majd rá külön téli gumit a tulajdonos.
-
ngaba
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az enyém ugyanilyen, de az már bő 4 éves (DOT szerint +1 év), 50000 km-rel. Apám azt mondta a kopás alapján, hogy ez még 3 évig elmegy, de jövőre cserélem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ajanlott de ez nem telies 4S.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én is kíváncsi lennék, hogy viselkedik az ASC2, de a jobb első kerékcsapágy miatt megint kényszerpihenőn van a Jazz.

Bár elvileg hétfőn megérkezik az alkatrész, meg talán a prés is itt lesz a hét második felében, úgyhogy nem fog sokáig ácsorogni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az ASC1 sosem volt igazán jó 4S gumi, főleg nem hidegben.
-
krypton
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Komolyan, a felninek nem lenne értéke egyáltalán?
Igazából magához az autóhoz menne, de nem biztos hogy elviszi a vevő. -
tasiadam
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
ja, ilyesmi az ár szerintem is.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ebben igazat adok.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mert az is pénz, nem is kevés, annyiba kerül újonnan, mint a 4 alu. És nem, használt nem jön szóba apámnál.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Még nem, azt mondta apám, hogy kivár...
Kérdem én költőien: MIRE?!

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Na, a Téli-nyári webshop is kilőve.

szerk.: Egye fene, akkor lesz ez.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Itt már a kosárnál írják, hogy...

Megrendeltem innen most. [link]
Amúgy mindegyik linken más terhelési és sebességindexű Quatrac van, de lényegtelen, mert a Jazz követelményeit mind meghaladja.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az imént adtam le a rendelést a 4 Quatracra.

Már csak az Alfa olajával kéne dűlőre jutnom.
szerk.: Fasza...

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én amint kapom az értesítést a Raiffeisentől, már nyomom is rendelés gombot.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én csak azon lamentálok, hogy évről évre mennyit romolhatnak, mondjuk 3-4(-5?) évesen tudhat-e többet a Conti, mint a Vredi. Ebben az esetben megérheti a felárat, ha nem túl nagy a különbség.
Így 30-ért viszont nem gondolkodok tovább, Vredi lesz.

-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Na, itt még olcsóbb?

Igen, ez az. -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én asszem, 34500-ért találtam a legolcsóbb helyen a Vredit.
Nektek is 185/55R15 kell, ugye?
-
Black Dragon
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pont tőlük vettem át a gumikat, minden rendben volt!
Bár személyesen vettem át de tényleg sok értékelésük van, szerintem nem lesz probléma. A netto gumi pedig szintén mondhatni megbízható, családból rendelt már onnan valaki, minden rendben volt szintén.De ha Maglód nincs neked messze akkor rendeld oda személyes átvétellel aztán a DOT számot is meg tudod nézni, bár a másik cég pedig debreceni, ha az közelebb van akkor ott sem érhet meglepetés.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
A Nettóról rendeltem már, innen jöttek a MiTo CC2-i, és nem volt semmi gond, sőt alig pár hetes abroncsokat kaptam. Anno azért választottam őket, mert másokkal ellentétben egyértelműen kiírták, hogy peremvédős.
Az elsőtől én is idegenkedem, de Árukeresőn jó véleménnyel vannak róluk.
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Oké, nem 40, 41.

De itt sem sokkal drágább.
-
aliali
csendes tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az egy másik autó volt.
Ára kaptunk kedvezményes komplett szét, 18 felni kérek.
Ére nem.
Egy hölgy fogja vezetni evi max 7000 vagy 8000 km
90% Budapest 10% autópálya. -
kenguru99
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Érdemes lenne megcserélni az elsőket a hátsókkal, hiszen nálad a korábbi képek szerint már eléggé letöredeztek a profilblokkok élei az első kerekeken. Már csak azért is, hogy kiderüljön, hogy a csere után is olyan gyorsan megeszi az autó az első tengelyen a gumikat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pont ez az! Ennek jonak kene lennie....
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az autógyártók mindig friss gumit raknak fel. Az tuti nem áll raktárban, kb. megjön a gyárból és megy is fel. Nekem eddig két új autóm volt, egyik áprilisi gyártás volt és márciusi gumi került rá, a mostanit meg június 27-én gyártották és 1924-es gumi volt rajta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az akkor friss banyek.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nost 2024 12.hét, ez nem öreg.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Azért nézzél rá a DOT számára, kíváncsi vagyok...
-
den89
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Új ASC1? Hogy hogy nem a 2-t vetted?
Én még sajnos szerdáig nyárival nyomom (1,5 éves Hankook Ventus Prime 3). Nem vagyok rá büszke. Nem számítottam rá, hogy 1,5 hétre ad időpontot a gumis. Még csúcsidőszakban is szokott 2-3 napon belül. Mondjuk nálunk nem sokat esett egyelőre, nagyrészt latyak van az úton, de folyamatosan esik (Dél-Dunántúl). De jól szuperált, le a kalappal, pedig van 1-2 kisebb/közepes domb, amin fel kellett másznia. Persze városon kívül és nagyobb távra nem mennék vele ilyen időben. Amúgy a fagyos reggeleken sem éreztem semmi bizonytalanságot a nyári gumival.
Már csak asszony érjen be az oviba és haza a 4 évszakossal.

-
t1
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Egy kis összehasonlítás 2 éves ugyanilyen Conti ASC ( Opel Corsa C ) 28000km futással 10000kmenkét cserélve.
-
kenguru99
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
4900km-hez mérten ha _tényleg_ nincs benne extrém használat, akkor lehet hogy megér egy garanciális bevizsgálást. De én inkább azt mondom hogy a használat miatt alakult ki. Mert a hátsó gumin is lennének jelei ennek ha maga gumi lenne hibás. Más a gyártási ideje az elsőknek és a hátsóknak?
-
kenguru99
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nincs ezzel semmi baj. Meg kell cserélni a hátsókkal. A mai kisturbós benzinesek nagy nyomatékot küldenek a hajtott kerékre. Szinte biztos vagyok benne hogy sokat mész vele városban. Sok elindulás, sok fékezés ezek csak az első kereket veszik erősen igénybe.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jo ez, par gavaller rajt es ki is vegzted.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha tapad akkor tojd le, ceges.

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Siman lehet gyartasi hibas (pl kevesebb adalekot kapott). Proba keppen cserd at, hogy ha a 2 hatso megy olore akkor azok is igy oregdnek/kopnak-e.
-
No.01
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az ugy mondjuk durva... Nekunk most ASC2 lett, mar van benne tobb, mint 5e km, de nem nez ki hasonloan szerencsere.
Igaz ha jol olvasgattam es amennyire hinni lehet a leirasoknak akkor sok vasarlot vesztett a Conti az elso generaciot megvasarlok korebol.
Szerintem attol, h neha hibaznak meg ok is a top ligaban jatszanak (irtam is korabban, h szemelyes tapasztalatom alapjan az TS870 meg mindig a csucs ha teligumirol van szo)
...bar lehet pont emiatt nem kellene, h hasonlo megtortenjen... -
No.01
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
NA! Azert az almat a kortevel ne hasonlitsuk mar meg ha mindketto gyumolcs is

Az Eco gumi az nagyon mas kategoria. Leglabbis tapadas es kopas tekinteteben mindenkepp!Egyebkent milyen Formentor ez?
-
saen
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Durva, nekem Jazzen ugyanez van, bőven 10k km felett és olyan, mintha új lenne.
-
szőröscica
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igy mar ertheto, hogy miert eszik neked 2 literrel tobbet ugyanaz a motor, mint nekem a Kamiqban tette.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nehez beloni. Kb igy nezett ki a 75 ezret futott CC-m.
-
raziel01
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
15 ezer? Kleber Quadraxer 3-nál írtak olyat, hogy a melegben darabok szakadnak ki belőle.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
2013-ban adták ki ezt az ajánlást/szabályt(?) itt egy másik kiadás, amit a weboldalukon írnak.
Ezt a Magyar Gumiabroncs Szövetség adta ki, akinek a tagjai az abroncsgyártók micsoda gittegylet.
Kresz más országokhoz képest nem szabályozza annyira az abroncsokat.
A lényeg röviden. A gumiabroncs: [Magyar Gumiabroncs Szövetség (angol rövidítésből HTA – Hungarian Tire Association) második link]
Frissen gyártott: 3 éves korig
Új: 5 éves korig. Ez azt jelenti, hogy egy legfeljebb 5 éven át szakszerűen tárolt abroncs megfelel egy új abroncs specifikációinak, és nem veszít a felhasználhatóságából!
Élettartama: 10 év, ezért 10 évesnél idősebb abroncsok használata biztonságtechnikai okokból nem ajánlott!Egy rossz szavam nem lenne, ha 10 évesen azért dobálnánk el az abroncsokat, mert betöltötte a szülinapját vagy eléri a Kreszben meghatározott minimum mintázatot.
De NEM!
Saját példám, Hankook Ventus Prime3 K125 2018. 04. hóban vettem gumit, amit úgy hirdettek, hogy 2017.15-2017.38 gyártásúak. Én 1517 gumikat kaptam, összesen maximum ~30 ezer kilométert futott, minden szezonban kiszedegetve belőle a kavicsot, lemosva, majd lekezelve Koch Chemie Pss Plast Star Siliconölfrei termékkel vagy Glicerinnel ápolás gyanánt és állandó hőmérsékleten teleltetve. 2023 tavasszal vonakodva rakta fel a gumis, hogy utolsó szezonos, így nézett ki tavaly ősszel 6 és fél évesen, a kopásjelzőtől távol állva.
Ez egy frissen gyártott, középkategóriás gumi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Even belul nem valtoztatnak. A minsosegbeli kilenges az marginalis.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem értem a telefonos párhuzamot, de mind1...
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem itt most keverünk valamit.
De mind1, engem idegesítene, hogy az egyik gumim a négyből 1 évvel korábbi... Még ha a törvény azt is mondja, hogy... Küldje azt akkor amikor valakinek 1 darab kell...
Jövőre ebben a cipőben leszek, kíváncsian várom. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Azon nálunk is spóroltak egy idő után. Külön félni volt sokáig (télre lemez és kisebb méret). Aztán már csak a gyári alun cserélgették a szezongumikat.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nálunk kivonult egy gumis cég és lecserélték pár nap alatt az összesen.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Volt olyan eset még az elején, hogy hozom-viszemmel küldtem el szervizbe, de inkább intézem én, látom, hogy mi történik az autóval és nyugodtan benne tudom hagyni a személyes dolgaimat is.

-
Gergőke88
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
operatív lízing esetén ha nincs fizetve a hozom viszem szolgáltatás akkor igen. Kapsz egy listát, hogy ezekhez a gumis cégekhez mehetsz és hajrá. Szerviz szintén...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Amerre en jarok arra a fobb utakat leszamitva eleg kriminalis a helyzet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Párhuzamos parkolásnál horzsolástól véd (pl járdaszegély), kb ennyi értelme van.
-
Veron
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem csak én használom majd az vatta új autót, hanem teljesen tapasztalatlanok is, gondoltam hasznos. De mi a baj a két említett gumival? Mindkettő prémium és jól teljesítenek a teszteken, nem tűnik nagy kompromisszumnak. Vagy ennyivel jobb a Continental, hogy a peremvédő hiánya ellenére is azt kellene vásárolni a két másik helyett?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem biztos, hogy mindenki olyan ügyesen parkol mint te.
-
Veron
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hogy védje a felnit, vagy mire vonatkozik a kérdés pontosna?
-
den89
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Persze, ez már most is egy létező jelenség. De ez szerintem csak rosszabb lesz ezzel a vonallal, hogy a méretük (így áruk) is növekszik, meg persze eleve az elmúlt évek drágulása is rájön.
focvis, Qru: jogos.
-
den89
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Irónia.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem. Nem kell mindenre Continental. Kb elegem van, hogy minden szakmai topikban ha nem felsopolcos cuccot veszel akkor potencialis csecsemogyilkos vagy.
Egy boltba jarosra eleg egy Laufenn is. Itt a taxisok felenek az van fent btw. Varosban esszel kozlekedve boven eleg az. -
den89
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hangsúlyozom továbbra is, hogy nem vagyok a 4 évszakos gumi ellen!
Túlzásokba ne essünk, ha valaki évi 20-25k-t megy, annak nem fogja 4-5 évig kibírni egy 4 évszakos gumi. ~Az 100k km. Aki évi 20-25k-t megy annak még fontosabb - ha lehet így fogalmazni, nyilván mindenkinek fontos - hogy legyen még rajta normálisan minta, megbízható legyen a gumi, biztonságosan tudjon vele közlekedni. Mert télen, fagyban, hóban, szakadó esőben, nyáron az 50 fokban, folyamatosan ezzel megy nap, mint nap. Aki arra pedig használ egy 4 évszakost, hogy évi 5-10k-t megy, és nélkülözni tudja pl. hóban, vagy neccesebb időszakokban az autót, az megint más kategória. Nekünk az asszony autója az utóbbi kategória, és meg is fogom tartani min. 5-6 évig tervezünk is a gumikkal (főleg, hogy az egyik most lett defektes 2 év után, szóval 0-ról indul)

Qru: ezt nem tudom, hogy csinálod, de grat, akkor nagyon megkímélted a gumikat.
Egy jobb minőségű nyári gumi kb hány km-t megy el, amíg még biztonságosnak lehet nevezni? 60-70k? Téli gumival általában a többség kevesebbet jár, és sokkal tovább meg is tartja. Nálam pl kb 8 hónap a nyári, 4 hónap a téli gumi. Előbb el is öregedett/megkeményedett a téli gumi, mint hogy elkopott volna.
u.i: igen, én is ezt mondtam, hogy inkább vegyen most 4 évszakosat, és jó esetben 3 évig el lesz vele (60-70k km). Ilyenekkel nem szabad variálni, hogy kettesével veszem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerencsére viszonylag olcsó méret.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
205/55R16 (ez a Bubi mérete).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ránéztem a saját méretemre és a top gumik közül ez a legolcsóbb... A felső sávban az a bestbuy szvsz.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ha most vennék gumit sztem bepróbálnám a Contit én is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az sem rossz amúgy.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Gen1?
-
avl
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
en avval nem ertek egyet, hogy gyengebb, könnyebb auton a jobb gumi "overkill" - avval is kellhet fekezni hirtelen, komolyan más miatt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szépen kilőttek az árak.
Hankook ér +2-3k-t de a Vredi nem +8-9k-t, mert annyival nem jobb mint a Hankook. Kb fej-fej mellett vannak csak jobb a híre a Vredinek. Vredi helyett akkor már inkább az ASC2. Az mégis felső kategória nem közép mint a Hankook/Vredi.
-
avl
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
175/65 nem megengedett (mint a korabbi Jazz-re) ?
-
kenguru99
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vredestein Quatrac.
Vagy esetleg a Nexen vagy a Kléber ami még oké. Hankook jól tapad de az öregedése erősen kérdéses, a Barum az egy fél szinttel lentebb van. Dunlop szvsz túlzás és az se egy atomvillanás.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nekünk a jazzen bevállt a nexen (téliesebb de én azt szerettem), valamelyik quadrexer meg kifejezetten jó volt Kornél Scrossán de nem emlékszem melyik változat...
-
kunberci
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Sziasztok!
2016-os 1.6-os Vitarára van jobb négyévszakos gumi, mint a Conti?
Esetleg kéne még két prémium hozzá a választás miatt. Legyetek szívesek ajánlani.
Nekem Swiftem van (Conti nyári, Prelli téli gumi). -
kenguru99
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
" És fura módon náluk a szabolcsi faluban akkor is hetekig áll a hó, amikor nálunk baranyában 1 centi se esik. "
+1 Ezt elég nehezen hiszem el. De ha mégis így van, akkor sem az úton áll hetekig a hó, hanem a szántóföldön. A jelenlegi enyhe telek mellett az útburkolaton 1-2 napnál tovább nincs hó sehol Magyarországon. (esetleg a hegyekben) -
den89
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen, 6e/év használattal valószínűleg előbb fog megkeményedni, elöregedni a gumi, minthogy elkopna. Én is így jártam a téli gumijaimmal (7 szezont ment).
dethroner: akkor nincs kérdés.
Pontosan jól leírtad a dolgokat. Vesznek 1-1 nyári és téli garnitúrát, ami 6-7 évig kiszolgálja őket. Főleg ha prémium, de legalábbis nem alsó szegmens. -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jaja. Azon kívül, hogy racsés rajtoláskor könnyen eltekeri az autó, aminek következtében az ASR rögtön visszaveszi a teljesítményt, és ilyen gyatra 0-100-ak születnek, semmi baj nincs a 4S gumival.

-
den89
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
A nyárra és melegre sem azt értettem, hogy ha 35+ fokot lát a hőmérőn, akkor el ne merjen indulni. Csak esetleg jobban kopik, használódik, mint 20-25 fokban.
Arra szerettem volna kilyukadni, ha betartja, hogy esetleg nem jár vele nagyobb távra 35+ fokban, nem aszalódik egész nap az 50 fokos aszfalton a gumi, meg az említett téli körülmények között óvatosabbak, akkor nyugodtan tervezhetnek vele alsó hangon 5-6 évre. -
BaLee
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pontosan...
Egy nyárias 4 évszakos teljesen jól érzi magát 35 fokban, egy télies meg max kicsit jobban kenődik. Mínuszban ugyanez csak fordítva. Fagyban (főleg ha tiszta az út) gond nélkül használhatók.
Nálam egy belépő szintű Nexen, ami éjjel-nappal szabad ég alatt állt, sütötte a nap 4 szezont kibírt különösebb probléma nélkül. Ha nagyon akartam volna még egy 5.-et is kibírt volna de már nedves úton észrevehetően gyengébb volt.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
én meg olyan gumishoz járok, aki fejből vágja az autón a gumi nyomás értékeket. típusonként, kerékméretenként

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Reklámmonitor 27% ÁFÁS
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

akarom mondani premium sokszor jobb elmenyt, komfortot, menetbiztonsagot, futomut, nyujt mint egy uj renault thalia.

Igazából magához az autóhoz menne, de nem biztos hogy elviszi a vevő.

Bár személyesen vettem át de tényleg sok értékelésük van, szerintem nem lesz probléma. A netto gumi pedig szintén mondhatni megbízható, családból rendelt már onnan valaki, minden rendben volt szintén.