Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
-
Dave™
nagyúr
válasz lapalapa #61379 üzenetére
Szerintem meg kár ezen vitatkozni, mert a fejhallgatóknak technikai előnyei vannak, amiket fülesből sehogy sem fogsz kihozni. Ott kezdődik, hogy jóval nagyobb a tér, amit betölt, ott van a fülkagylód, ami besegít, van lehetőség a visszaverődések csillapítására, és ha nyitott fejhallgatót nézünk, akkor ott még a felesleges rezonanciák nagy része sincs, ellenben levegős, nyitott hangkép igen. Van egy alis CKR9LTD-m, az szerintem valószínűleg jobb, mint a fiio, mivel egy 400 dolláros füles koppintása, és még ez sincs sehol sem egy középkategóriás AKG K550-hez képest.
-
vicze
félisten
válasz lapalapa #61406 üzenetére
32-t csak azért nem ér meg mert van 20-ért is, szóval nagyon nem ajándék.
Jól reménykedtem hogy az utódok lenyomják az árát, de sajna továbbra se tudtam előnyei, hogy Titan 3 vagy 5. Vehetne már valaki.@jegenye77: Max 7$ig megérte, afelett nagyon nem.
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #83336 üzenetére
Ne számíts gigantikus különbségre, vagy nagy változásokra a hangszínben. Persze én is kb úgy tudom megfogalmazni a rengeteg Bellsing armatúrát tartalmazó fülesemről, hogy 1 hónap használat után nőtt egy kategóriát, mert újként kb a FiiO F9-cel egyformának tartottam, egy hónappal később pedig sokkal jobbnak. Valójában ez a sokkal jobb elenyésző, de jóleső apró növekedés dinamikában, minden tartományban. A megfelelő szilikon dugók kiválasztása sokkal többet jelentett.
-
gelbelex
őstag
válasz lapalapa #84851 üzenetére
Tiszetlettel szeretnék kérni Tőletek egy érdemi összehasonlítást a ZS10pro és a T4 között (ha ezekről van szó), az előbbi lenne a Bodz-féle ~45$ kategória...
Előre is köszönöm, ezt a kettőt (ill. T3-at) néztem ki én is...
A T3-at hallottam, nagyon tetszett.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #84926 üzenetére
Én meg olvastam, többet is. Az biztos, hogy DD-nél ennyire bejáratásos dologba most futok először, javul ez. Az alapvető hangképe nem változott, csak a tálalás, különböző tartományok dinamikája, jó irányba.
Szóval az össz kifogásom maradt most is, 100hZ alatt 1dB emeléssel szebb a hangja, és 4-5kHz körül nem árt legalább ugyanennyit visszahúzni, ott van egy hangosabb púpja. Az én fülemnek legalábbis úgy tűnik, mérőműszerem nincs. Szivaccsal EQ nélkül is kb hasonló eredményt érek el, de a tere csökken úgy, a hozzá adott fekete szilikonnal jobb.
A fikázáson túl meg minden illik rá, amit pl a VSonic GR07-ről is mondanak, jól hangolt, kellemes, technikás, de nem fárasztó DD füles.
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #84938 üzenetére
Egyetlen, szimmetrikus 2.5mm-es jack kimenete van, nem egy hiperbonyolult technika kívülről nézve:
Van benne jópár paraméterezhető DSP rész, amik lekapcsolhatóak, kikerülhetőek, és egy jó részüket érdemes is lekapcsolni.
Illetve volt benne egy halom preset, köztük egy default P1-re is, ami Harman-curve -re erőlteti a hangját. Na azt nagyon hamar töröltem, és nem értem, mi a fenét szeretnek rajta annyian, ilyen az, amikor várból építenek szart.
Mindenesetre értelmes PEQ van benne, amivel lehet úgy alápakolni igazán durva mélytartományt, hogy fölötte semmit nem változik a hangzás, aztán majd meghallgatod, és lefikázhatod szabadon . -
lapalapa
senior tag
válasz lapalapa #85248 üzenetére
Nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy ki lehet még több hangot venni a P1-ből mert valahogy azt érzem hogy van ott még tartalék. A SpinFit CP145 (4,5mm) nagyon jó, de a végén a nyílás kifelé szűkülős.
Nézegettem a többit és két érdekeset találtam:
CP155 ez 5,5mm cső-re megy rá, kicsit laza de még pont jó és kicsit nagyobb a kilépő nyílás mint a CP145-ön,
CP500 ez is 5,5mm, de nem rá való igazán, mert vállas csőre tervezték (pl BL03), de nagy a kilépő nyílás és kifelé tágul, talán rá lehet nyekergetni, és ez is be tud fordulni a kanyarban.
Beszerzés: kína, olcsó, nyáron talán megjön, amazon q-drága, 6 nap húsvéttal együtt.
Szóval megjött.
Innentől szubjektív!
CP155: ugyan olyan kényelmes mint a 145, mintha nem lenne semmi a fülemben, hangra tényleg jobb, a nagyobb lyukon jobban szól minden tekintetben, egyértelmű előrelépés, kicsit hangosabb is, jeee.
CP500: kicsit vastagabb anyag, kényelem 95%, sokkal hangosabb, vissza kellett venni a hangerőből, a hang egyszerűen döbbenet, de tényleg! Nekem most kategóriát lépett a P1 (lehet hogy kettőt)! Szerintem aki tudja próbálja ki, meg fog lepődni, nagyon!
Ha elmúlik a vírushelyzet meg tudom mutatni.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #85405 üzenetére
Innen is hasonlít. 5.5mm-es nyílás, magasság, szélesség stimmel, tolómérővel. Kellőképpen lazán billegni képes fej stimmel, Complyhoz képest is érzékelhetően erősebben leadott mélytartomány P1-el stimmel.
Végül ebből kivételesen az M-es lett jó a fülembe, csak még az S-essel illusztráltam, amikor jó volt a fény délelőtt:Ami szokás szerint felmerül ilyenkor, hogy:
- Miért nem ilyet adtak a P1-hez eleve.
- Miért ilyet adtak a Blonhoz, aminek pedig sokkal jobb a hangja a piros FiiO szilikonokkal
- Miért nem próbáltam ki előbb ezeket a P1-el, tetszik, kösz a tippet -
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #85833 üzenetére
Mondtam
Nem túl részletes, a mélye nem túl gyors, és kicsit túloz is, de a közepét és a magasát csodálatosan eltalálták. Próbáld ki CP145-tel, ha jól emlékszem olyanod is van, kicsit jobban egyensúlyba kerül vele, és nem csúszik fel túlzottan a csövön, mint a FiiO tip. P1 mellé tökéletes kiegészítő, amikor épp sok basszus kell a fülnek.
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #85856 üzenetére
Annyit hozzáteszek, hogy ez csak egy opció. Egy remek opció, de azért akad még pár egyéb sokfelé dícsért lehetőség minden árszinten. Az RHA-t is dícsérik, azt meg végképp nem merem megjósolni, hogy annak a kábele bírja tovább, vagy az MMCX foglalat, örök életű egyik sem lesz.
Szintén az RHA mellett egy érv a mikrofonos kábel, akkor nem kell beszélgetéshez elővenni a BTR5-öt. Csak hogy ne beszéljük le egyértelműen az eredeti elgondolásról -
Kékes525
félisten
válasz lapalapa #86036 üzenetére
Milyen fülest tudnál erre (2.5-ös jack-est) javasolni, maximum 100 ezer forintig?
Ilyeneket látva gondoltam erre: [Ugreen AUX 2.5 mm jack-ből 3.5 mm jack-é átalakító] Bocs srácok, nem értek hozzá, nézzétek el, ha hülyeségeket írok.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
kemcso
Ármester
válasz lapalapa #86075 üzenetére
Teljesen a CIEM se zárja ki a külvilágot, hisz "csak" a füledet zárja el teljesen a külső zajoktól. De annak, akinek van, és bírja az metrózik is nagy örömmel. IEM-ből is van igen jól izoláló típus, megfelelő illesztékkel. Vagy még ott az egyéni illeszték, is mint lehetőség...
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #86182 üzenetére
Mindkét switchet feltolva nem találtam kimagasló különbséget a HD580 és az L3 hangja között piros FiiO eartipekkel, nekem nagyon megfelel mászkálósnak. Dolgozószobában az asztalnál ülve PowerDaccal hajtva úgyis a P1 nyer magasan, aztán ha épp nem kell az izoláció, a Blon is kap munkát. A legjobb, hogy mind jó a maga területén.
-
lapalapa
senior tag
válasz lapalapa #86186 üzenetére
Szóval most hogy eleget éltem együtt az L3-al, megfogalmazódott bennem a hiányossága, amit a P1-el szemben érzek. NoVa úgy fogalmazott, hogy nyitott (P1) kontra zárt fejhallgató (L3) érzése van. Nálam ez úgy jön le, hogy hiányzik az L3-ból szárnyalás, vagyis hallgatás közben nem érzem a zene határtalanságát. Ezt két okból lehet talán, az egyik a szűkebb tér, a másik az igazán kicsi részletek hiánya. Félreértés ne essék, baromi jó tényleg, a basszusa pedig .
Ami érdekes hogy jó forrásról (flac) kevésbé zavaró, de mondjuk youtube-élő felvételeknél nagyon. Például: [link] nem hallani a mocorgást, zizegést, nyikorgásokat és az eredeti helyszín akusztikája sem épül fel, amitől nagyon valódi lesz az egész. És hát a szárnyalás amikor a csaj énekel...
A vicc az, hogy a P1 ezeket lazán hozza, kevesebb basszussal.
Szóval valahol mindig kompromisszumot kell kötni, főleg ezen az árszinten.
Persze ez csak az én véleményem.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #86214 üzenetére
Meghallgattam a videót párszor mindenfélével. A P1 egyértelmű, ahhoz csak annyit tennék hozzá, hogy akarsz egy E1DA PowerDAC V2-t. Nem akarsz nagyon kapkodni, mert később jön egy javított USB csatlakozós változat.
Az L3 1 hét után már elég finom, ahhoz csak egy balanced kábel kell, hogy a terére se legyen panasz. Most nem kerestem elő a kapcsolóhoz való pöcköt, mindkét kapcsoló fent van, de a lényeg + magyarázat: Minden részlet megvan, ami a P1-en is, de kicsit jobban oda kell figyelni, kevésbé szembetűnő. A székrecsegés, motoszkálás, hangszerek mechanikai hangjai, az énekesnő hangképzésénél a nyelés, szájnyitás apró hangjai, minden megvan a háttérben. Lehet ezt úgy hívni, hogy more relaxed, de simán csak arról van szó, hogy a P1-en minden hangot a 10mm planar képez, ezen pedig az armatúrák kisebb hangnyomása kontrasztba kerül a DD-vel. Mondhatjuk, hogy a timbre jobb egy 1 driveres, vagy legalább homogén felépítésű multidriveres cuccon. A Koss fejhallgatómon is, az is nyitott és részletes. Nem tartom egyiket sem jobbnak a másiknál, csak mind a kettő másban mutat kimagaslót, máshol van a kompromisszum.Mellé meghalgattam az Urbanfunon is, ahol már tényleg előjött az 1DD korlát. Ott is megvolt a székrecsegés, koncentrálva, de a legfinomabb részleteket már elnyomta a zene. Ellenben ezzel el is vitt a zene az odafigyelésről, belefeledkeztem. Egy sima klasszikus desktop Roland erősítő csodát művel vele. Valahol az a lényeg, nagyon eltalált füles az is. Aztán ha analitikus holografikus terű füles kell, valahol az U12T árán kell nézelődni, ott az a kompromisszum, hogy drága
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #86405 üzenetére
~4 órát járt még csak, úgyhogy nagyon korai előzetes... Ennyi bejáratással úgy tűnik az L3 hangminőségét nem fogja alulmúlni, de azt jópár nap lesz eldönteni, hogy jobb-e, melyik hol jobb, mennyivel. Az L3 inkább fun hangolásával szemben ez inkább természetes, nincs emelt magas, erős, de nem emelt a basszus, és szép tiszta a középtartomány. Még vagy 12 óra kell az armatúrákba, a beryllium DD-nek meg végképp jót tud tenni a járatás, szóval korai mennybe meneszteni.
Két lényeges különbséget viszont elsőre tudok. Építési minőségben nagyon jó a FiiO, semmi driver flex, és a csomag összhatása is jó. Végigpróbálgattam pár kábelt, eartipet, és visszamentem az alapra. Default eartip, és a kábelbét is csak kicseréltem a már meglévő FiiO LC2.5B balanced, pontosan ugyanolyan fajta kábelemre.
A másik még lényegesebb, az az 5KHz környéki visszafogottsága. Zenefüggő, van, ahol hiányzik, van, ahol meg nagyon is jó, hogy hiányzik. Bővebben majd ha már bejáratva is hallgattam eleget.
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #86413 üzenetére
Egy nap járáson túl, mégicsak kábel és eartipvariálgatás után tisztább a helyzet. Frissen még nem volt feltűnő a különbség, de amikor már 10+ órát mentek az armatúrák, az eredeti (azaz az eredetivel azonos fajta balanced, meg az eredeti 3.5mm is) LC2.5B kábellel szárazabb, élettelenebb hangot adott. Ugyanazért raktam el anno a fiókba, amikor megjött kínából a P1-hez rendelt kábelem, ezt is képes komolyan visszafogni.
Magához tért a beryllium coated DD is, de még hogy. Kb 8Hz-ig hallható lefelé, 12Hz környékén érezhető, és az erős sub miatt. Kellemesen emelt, mint elvileg az FH5, nem túltolt, csak a finom nem harsány magasai miatt nagyobb hangerőn hallgattam, mint szoktam. A közepei csodásak (azonos armatúra és felépítés az FH5-tel), a magasa szép, timbre. Tulajdonképpen egy tisztább, részletesebb BL03, az ütős lassú basszus helyett telt, preciz, részletes, teljes spektrumán erős mélyekkel. Jobb, mint az L3, egyértelműen...
És akkor ezt most osszátok el valami jó nagy számmal, sózzátok be, és valami homályos szűrőn keresztül csillapítva érdemes fogyasztani, mert friss lelkesedés, majd letisztul hosszú távon . Kicsit most olyan érzés az L3, mint az ES100-at elővenni azután, hogy a BTR5-öt megkaptam. Jó 20%-kal drágábban kicsit jobb építési és hangminőséget ad az L3-hoz képest, ez elvárható. A legkomolyabb előnye, hogy kapni az országban, és ezzel van helyi képviselet esetleges garanciát intézni.
Kontra érvelni is tudok persze. Nem próbáltam más forrásról, csak a BTR5 balanced kimenetről. Állítólag kényes, kevesebbet mutat telefonról hajtva. Az L3 ebben univerzálisabb. Aztán úgyis jön egy esősebb migrénesebb front, amikor menekülök az L3-hoz vagy a P1-hez, nem félek, hogy nem fogom használni.
Azért akárhogy szidom a gyári kábelét, azzal is akad, aki mennybe meneszti, itt pl egy ISN H40-nel szemben sok zenével összehallgatás eredménye. Szóval forrásfüggő lesz ez is. FH7-tel szemben is dícsérik, amire meggyőzően tudok bólogatni, mert azt nem hallottam, ezt meg igen, tehát jobb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Hálózati / IP kamera
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Horgász topik
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Okos Otthon / Smart Home
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Ukrajnai háború
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest