- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-31 12:55 Téma összefoglaló

Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Sok fülesnél botrányos a gyártási minőség channel balance szerint, de illeszkedés, fülzsír pillanatnyi állapota, fülgyulladás, hallás úgy általában is sokat befolyásol ezen. És akkor a visszhangkörnyezet, azaz ha nem egy tiszta szinuszfrekit játszol be, hanem egy adott területen párszáz hz-es szórásban kiadott zajt, akkor valósabb képet kapsz, mint a direkt frekitől, ami képes beillesztésfüggően pontszerűen kiugróan hangosabb/halkabb lenni, mert épp úgy verődik vissza a hallójáratodban.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Az eartip a fülkagylódba feszülve felveszi és közvetíti a hangokat, a véráramlásodét és a csontzajokat is. Mint amikor simán víz alá merülsz, és eartip helyett a víz teszi ugyanezt. A fejes inkább egy sapka, jóval nagyobb kamrában zár el, és kevésbé légmentesen, plusz jóval nagyobb membránfelület enged mozgásteret.
A megoldás egy sekélyebb, de még izoláló fülesforma és egy hozzád illő eartip. Nincs ultimate univerzális mindenkinek jó forma, csak ismerd fel a céljaid, igényeid, olyat próbálj, ami arra jó, ne olyat, amin nagy a hype. Nekem a fülformám a rövid apró IEM-ekkel adja, Tin P1, BL03, Xelento, Sennheiser IE vonalon találom meg az egész napos kényelmes cuccokat, vagy a klasszik original Mangird Tea mkI, meg az újabb G7 még teljesen kényelmes, de a G7 már úgy izolál, hogy zenével csodás, csenddel nem.
B tervként meg egy tényleg jó ANC-s TWS, mert az aktívan kioltja a monoton véráramzajt. XM6, AZ100, Bose, Apple kifogástalan, alatta olcsóbbért meg elég sokféle egész jó kompromisszum akad.
-
-NoVa-
veterán
Room eq wizard appal tudsz freq gráfot csinálni, ha nem igényeskeded túl, akkor egy notebook mikrofonjához odatéve is lehet egy-egy oldallal mérést csinálni. De egyszerű sound recorderben is tudsz operálni, youtube-on beraksz egy 20Hz - 20KHz videót, egy-egy oldal hangját felveszed külön-külön, a sound recorder appban látszani fog a freq gráf kinézetű hang. Anno a Tea garanciát ilyen screenshotokkal sikerült elfogadtatni a linsoulnál.
-
-NoVa-
veterán
Jah, aptX HD miatt meg többet hallgatom DAP-ról, mint telefonról (ami csak sima aptX-et tud), de ez apróság. Maga a neckband formátum amúgy is inkább esti ellazulva kidőlős hallgatós, vagy irodai, nem nagyon aktív közegben működik jól, utcán ANC TWS, természetben meg nyitott, Bose féle.
-
-NoVa-
veterán
Részemről az mkI és mkII Beyerdynamic Xelento mellett még Tulku újabb generációs, tantálkondis G7-ese teszi a dolgát, high-end IEM vonalon felé érdemes nézelődni. Persze lesz mindig valami kimemeledőbb basszussal, vagy szórakoztatóan intenzív magasokkal, vagy valami egyéb dologban nagyot nyúltó cucc, de olyan koherens, kerek egészet, élő, teljesen arányos, fáziskorrekt preciz előadást mástól nem hallottam még.
A Xelento 1 intenzívebb, a 2 meg lényegesen teltebb, súlyosabb hang, de főleg a kényelme, az apró mérete ezzel a hanggal együtt adja meg a lényegét. Mintha semmi sem lenne a fülemben, apró, súlytalan, ideális.A Beyer-hez a hozzá tartozó BT neckband magasról alázott minden más BT donglét az RU9 alatt, szóval ezen a szinten a FiiO már nem téma. A BTR-eket rég eladtam, a Q15 még megvan, de hiába a teljesítmény, hiába az is dupla AKM, nem ilyen jól implementált, mélységgel, magassággal bőven rendelkező koherens egész.
Az RU9 az jó, csak egyfelől a mérete, másfelől vissza kéne postázzam garanciát intéztetni, mert az egyik Korg cső elment pihenni.
A bolt már reagált, várják szeretettel, csak nem volt időm postát intézni.Ha tisztán a hangot nézném a kényelmet figyelmen kívül hagyva, akkor csak a kábeleket váltogatnám a G7-en hangulatfüggően. Ezüsttel vividebb, rézzel reális, zenefüggően mindenfélét ki lehet belőle egyensúlyozni.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Korai, vagy későbbi Oxigen? Az 1. generáció hangolása hasonló, a Tea kevésbé intenzív, kifinomultabb vonal, több részlettel, szeparáltabb hanggal. A későbbi Oxigenek harsányabbak, picit mosottabbak, más világ.
Nálam akad egy Tea mk1, a sorozat leginkább semleges tuningja. A későbbiek populárisabb, modernebb, standardebb (harmanközelibb) hangolást kaptak, az mk1 ritka anomália a chifi-ben. Azaz a jóval drágább cuccaim mellett sem vált hallgathatatlanul kevéssé. Pici és kényelmes.
Szóval igen, a Tea jó ebben az ársávban. Vagy, de akkor a kábelt a pentaconn csatlakozó miatt nem cseréled le másikra (Effect Audio kábelekhez kapni Pentaconn fejet), az Elysian Pilgrim még egy jpbb cucc, az Aful Performer -eket is szeretik, mélyebben zsebbe nyúlva meg ott a SoftEARS RSV MK2, vagy inkább Tulku házitákolt custom cuccai.
-
-NoVa-
veterán
Viccen kívül pont Crinacle jól ismert preferenciája, és más reviewerek hozzá képest relatív ízlésbeli eltérése indított el anno egy kommunikációs szálat, ahol a testalkatot és a preferált pinna gain nagyságot vetették össze sokan, és eléggé arra hajlik az általános statisztika, hogy aki nagydarab, az valószínűbben picit magasabb pinna gaint fog keresni.
Ami nekem már sok, ott ő pont hiányol még egy kis energiát. Aztán mekkora fülben milyen mélységre megy be egy IEM, kinek milyen alakú a hallójárata, minden ad hozzá némi egyéni szórást. Nekem Crinacle ízlése kissé vékony, száraz, és harsány.
-
-NoVa-
veterán
Jó, de Crinacle Szingapúrban van, és hát ott kicsit más a hozzáférési lehetőség, mint itt. Egyfelől kereskedelmi, szállítási központ, technológiai központ, másfelől maga a kereskedői kultúra is teljesen más, mint itt. Ott bemész az Ordhard road környékén egy plázába, és komolyabb technikai boltokban egyfelől jóval olcsóbban, vámok és extrém áfa nélkül, másfelől készleten kipróbálhatóan akkora választékot találsz, hogy az itt elképzelhetetlen. Mert ott vásárlóerő is van, meg embermennyiség (kis területen sűrűre koncentrált lakosság), itt ez a kettő is hiányosabb. Ott a fotósbolt kirakatában Canonból a legolcsóbb műanyagvázas fix 50mm-től a 10 milliós 1200mm-es nagyteléig minden készleten volt, ugyanez Nicon, Sigma, Tamron, meg a többi márkából, mert véges időn belül elfogy, itt helyi raktárkészlet minimálisan van bármiből.
Na ott fejhallgatós boltokban is végtelen sokat lehetett próbálgatni, és Crinacle mérései között is a fele bolti példányról készült, egyszerűen erre az egyik legjobb helyen él. Jó, a food courtok minősége, az utcai árusok szeletelt, kalácsba hajtogatott durian fagyija is látszik Crinacle alkatán, én azért ha az időjárás megengedte, a MacRitchie parkban töltöttem inkább az időt az őserdőben mászkálva plázázás helyett.
-
-NoVa-
veterán
Próbáltad? Pár earbudjukat tudom dícsérni, az alaposan átalakított Asura 3.0FE-t pl rendszeresen használom játszós fülesnek Nintendohoz (150 Ohm-os érzékenyebb darab, nem gyártok ilyen könnyen hajtható earbudokat), az IEM-eikben viszont nekem sok az emelés, legalábbis az eddigiekben.
-
-NoVa-
veterán
3 nagy IEM gyártó van kínában, sokkal több márka mögött áll a KZ, mint azt gondolod. Persze akad pár manufaktúra is jobb, rosszabb cuccokkal.
A KZ azért szitokszó, mert egy-egy terméknév alatt folyamatosan cserélődik a beltartalom, mikor mit sikerül szerezni. Ha elfogy egy kitesztelt szűrőanyag, szó nélkül beleraknak teljesen mást, ha a drivergyártó épp nem szállít eleget, hasonló paraméterű másikat raknak, így ha saját füllel is hallasz egy típust, és tetszik, akkor sem biztos, hogy azt megrendelve ugyanazt a hangot kapod.
Ezt kezdte most az autóipar is, kitesztelt rendesen kiforrott európai aktív szériákban simán vált alkatrészbeszállítót a Geely core komponensekben a mérnöki csapat tudta nélkül, aztán tizenhúszmilliókért adják el a kiteszteletlen cuccokat a kereskedésekben. Olcsó vackoknál sem támogatom az ilyet, hát még drágánál.
A FiiO féle csak pozitív áradozó reviewt szabad publikálni hozzáállást szintén megy az autókra is, meg mindenfelé. -
-NoVa-
veterán
Beyer Xelento, Sennheiser IE900, Astell&Kern, stb, azért akad pár. Csak meg kell válogatni a csatlakozókat, nem szabad elforgó lötyögős laza kapcsolatot használni, mert akkor hamar kikopik.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Hangfalból Philips rádióval én is így jártam anno, az analóg rádiót el is engedtem. Helyette az asztalon egy iLoud Micro aktív kis stúdiószett van az asztalomon (eszméletlen jó), meg egy H&K Onyx Studio hordozhatónak évek óta, az se rossz.
Az ultra budget vackokat eleve ajánlás után veszed, nem random a polcról, akkor belefutnál hallgathatatlan szarokba is bőven.
-
-NoVa-
veterán
Mindig az apró részletek. A legtöbb earbud kiugró hibák nélkül, de komoly technikai tudás nélkül prezentál egy középorientált, enyhén elmosott, enyhén letompított, de szellős, hosszan hallgatható hangot. Aztán néha, egy-egy jobban sikerült driver szériában ezeket a határokat sikerül átlépni, és ha mindez értelmesen megtervezett akkusztikai közegbe kerül, akkor lesz minden szép és jó.

A Yinman-t ritkán veszem elő, mert akad már jobb, de azért ezt a házat máig nagyon imádom:

Persze abból is volt előtte is, utána is Yinman 600-as, leginkább MMCX változat, de egészen más 600 Ohmos Beryllium driverrel, amik nem szólnak úgy, mint a konkrét 2022-es évjáratú ezüst fix kábeles limitált szériája.
Általában inkább a még kényelmesebb irányba mozdulva a Bose Ultra Open szól a fülemben, és hát a legtöbb earbudot az is felülmúlja a meleg, kiterjedt, basszussal telt, nem tompa hangjával, de a Yinman sokkal részletesebb, sokkal selymesebb előadása az más liga.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Szép, jó, de... Nagyon nem kell sokat fejleszteni ahhoz, hogy a játékok térhangzása jó legyen, mert az egy nagyon határozott, tiszta, generált pozícionálás, nem felvett, az akkusztikai környezetből összeálló, időzítésre extrém kényes dolog... Azaz egy filléres Carbo Tenore is kiválóan megadta, hogy alattam, felettem merre járnak az épületekben PUBG-ben az ellenfelek, milyen messze, stb. És az egy 10 éves microDD. Attól még persze lehet jó is az Azla, de inkább csak a mikrofonos kábel miatt lehet érdekes.
Egy jobb terű earbud jó basszussal, részletes hanggal mindenképp sokkal kényelmesebb hosszú távon, de az erősítőigényesebb dolog lesz, ha igazán jó, telt, fejhallgatós méretű/teljességű hang kell, IEM-mel egyszerűbb ez. Ha mégis earbud, a szuperkényelmes házforma miatt egy Monk Lite SPL 25 dollárért szinte ingyen van indulásnak, aztán kiderül, kell-e jobb. Ha igen, akkor FiiO-ból kapni itthon drágábbat.
-
-NoVa-
veterán
A Beyer Xelento draútja tökéletes, meg mikrofont támogató DAC-cal (pl BTR-ek) van mikrofonos 3.5mm-es drótja is, de az nagyon durván más árkategória, elborult hobbizenehallgatóknak az ésszerűségen túl. És akkor a meeting alatt ide-oda mászkálás megint egy másik dolog, amit a TWS tud, más nem, kezeljük a maga helyén, és jó.
-
-NoVa-
veterán
Nem a codec limitál, vagy nem annyit. "Sima" LDAC -on a Cayin RU9 a planarommal csöves módban annyival több, zeneibb, teljesebb élmény, mint az AZ100, XM5, stb, hogy jól megmutatja, egyelőre az erősítés a gyenge pontja a TWS-eknek, bár évről évre van némi fejlődés. Volt honnan, van hová.
-
-NoVa-
veterán
HiBy R3 Pro II pl. Abban van kétirányú BT, USB DAC - BT Server üzemmódban is tud működni, önálló DAP-ként, meg mindent is, univerzális kis vacak még emberi áron. Persze biztos akad még vékonyabb tudású céleszköz is, de ezt, meg az elődeit sokan használják mindenfélére, digitális futóműnek, önálló pici DAP-nak, DAC-nak, BT kliensnek, szervernek, wifis távirányítós streamernek, stb.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Is. A jobb anyag jobb minőségű, stabilabban olvasható jel, és főleg stabilabb, tisztább táp, a jobb árnyékolás meg egyértelmű. Eddig aki próbálta a külön adat - külön táp szeparált, agyonárnyékolt USB drótomat, az vett is magának hamar olyat, aztán én is csak akkor használom, ha nem kell zsebrevágni kényelmesen a donglét telefonostól, mert ott többet számít a kényelem, a lapos profilú L csatlakozó, meg a hajlékonyság.
Analóg oldalon szidják az árnyékolást, aztán minden rendszerben kerül helyre, hol előny, hol hátrány. Ahogy az ezüst is átlag kínai cuccokkal szitokszó, mert a hibákat is könyörtelenül mutatja, abban a pillanatban mégis jó dologgá válik, ahogy elfogynak a komoly hibák a digitális oldalon.
-
-NoVa-
veterán
Nem adatvesztés, nem digitális oldalon, indukált meg antennázott analóg nagyfrekis zaj, amire érzékenyek a DAC-ok. Tudom demózni, de tényleg jó cuccok kellenek hozzá, hogy számítson. Azaz ha már van egy fázishibák nélküli, jó terű fülesed, meg egy DAC, ami kiszolgálja, akkor válik érdekesebbé a kábel. Ugyanúgy a füleskábel, adott szintig teljesen jó az ócsóalis tizendolláros, később már szűk keresztmetszet.
-
-NoVa-
veterán
Jól. Ugyanakkor meg az ilyen apróságok, hogy hány pixel magas a külső USB tápolásnál megjelenő charge logo, ne legyen szempont, kompatibilitási és hangproblémája már a legelső FW-nek sem volt. Az van az enyémen, csak olvasgattam, miket javítottak az első visszajelzéshullám után.
Ellenben két apróság. A hangerőszabályzó felfüggesztésénél a szalagkábel rögzítése az eléggé hanyagul megtervezett lett az elején, így volt, aki panaszkodott, hogy szétcsúszott a kábel, és csak felfelé tudott hangerőt szabályozni. Viszonylag egyszerűen orvosollható háztáji tákolással, de még nem szorultam rá, hogy szétkapjam.Illetve, ha már szétkapás, bkercso cserélt már RU9-ben OPA-kat jobbra. Részemről elégedett vagyok így vele ahogy van, nem borítom fel a meglévő szinergiát.
-
-NoVa-
veterán
Nem Infaustus, az az előző modell volt. Ennek nem adtam még nevetz csak hallgatom :)
RU9-et hifigo-ról lehet olcsón, vagy a német importőrtől drágán, de rendes supporttal. Tekintettel arra, hogy a fw upgrade a Cayinnál nem otthoni USB móka, hanem valamiért kereskedőn keresztül visszaküldős belenyúlós (gyanítom, pont azért is jó ennyire az USB interface, mert efféle általánosabb USB kommunikációra alkalmatlan). Nem mintha bármi komoly javítás kéne bele, a hangerőszabályzó néha lassú reagálásán kívül (amit nem javítottak az újabb FW-kkel sem) csak UI elemek méretezésével babráltak, semmi komoly hiba vagy hiányosság.
-
-NoVa-
veterán
TC09S -ből akad L csatlakozós, egyenes csatlakozós rövid, meg 50cm változatom is, tehát kimondhatjuk, hogy bizonyára szar lehet

Hallhatóan szeparáltabb, tisztább lesz a hang, mint a standard, nem külön vezetett, nem annyira árnyékolt USB drótokkal, cserébe merevebb, keményebb, mint egy átlag vékony kábel. Néha ez nem hátrány, máskor emiatt inkább egy lapos profilú, puha és vékony USB drótot használok, ha épp a könnyű/pici formátum a fontosabb.
Leküldtem egyet a fejhallgatós találkozóra a Cayin RU9-cel együtt, így többen is hallhatták, de nem tudom, mennyire jutott energia ilyen apróságokra a végtelensok fejhallgató mellett.
-
-NoVa-
veterán
A Tea2, Tea Pro is picit mainstreamebb a klasszikus eredeti Tea-hez képest, és nagyobbak, kiállóbbak is. Nekem az eredeti a kedvencem hangkarakterben, kialakításban is, de itt a forrás, kábel, IEM szinergia is nagy szerepet játszik.
Az eredeti az mk1 Oxygenhez képest részletesebb, szeparáltabb, picit teltebb közepű, és lágyabb felső-középtartományú, és inkább sub-basszus orientált, míg az O2 az mid bassban erősebb. A későbbi Oxygen az kicsit tolakodóbb felső-középtartományú, más karakter, kevésbé kompetitív a Tea-vel szemben.És hát igen, forrást, kábelt megérez, skálázódik, és megmutatja, hogy miben jobb egy többszáz dolláros kábel egy százas alattitól. Ugyanakkor nem skálázódik akkorát, mint egy G7, vagy más komolyabb/drágább cucc, így a maga helyén arányosan érdemes upgradelni. BTR15/17 jellegű meghajtás, meg egy könnyű, jófajta drót, és nagyon a helyén lesz.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Én az RU9-et jobbnak tartom, mint az Elitet. Az Elite világosabb, részletezőbb, egy fokkal digitálisabb, és pont ezért kevesebb cuccal lesz jó párosítás. A Beyerdynamic Xelento mk II nagyon jó vele, aktív hangfal elé DAC-ként is bevált, earbudokkal is remek, de pl a Grado Hemp-el hallgathatatlan, a planarommal sem jó páros, a sokarmatúrás G7-tel is inkább az RU7/RU9 a jobb választás.
Illetve ha Xelento, a Xelento 1-el és az Astell&Kern T9iE-vel sem jó páros az Elite.Az RU9-re bármit tehettem eddig, elégedett voltam. Talán a FiiO FX17-nél hiányzott némi teljesítmény az ideálishoz, az inkább a D16 Taipannal volt összhangban.
-
-NoVa-
veterán
HiBy RS2-őm akad itthon, az ugyebár DAC szinten alapjaiban ugyanaz, de azért egy jóval komplexebb dolog az FC6-hoz képest, igencsak szerethető hanggal. Akad drágább technikám, jobb, mégis megtartottam, mert amit, és ahogy tud, az egyedi, és értékes. Főleg régebbi elektronikus zenéket tartok rajta, ami pont a régi cdlejátszók éráját fedi. szóval lehet valami abban az összevetésben

-
-NoVa-
veterán
BA driveres FiiO-ból az FX17-et tudom jó szívvel ajánlani, csak legyen alatta erős forrás, és hát na, pénzbe kerül. Ennél olcsóbban az FD7 jó tőlük, és ezzel teljes is a lista, hogy milyen FiiO-ba nem tudok belekötni. Persze az FH3 a maga idején, maga árkategóriájában jót mutatott, de igen hamar elment mellette a piac, míg ez a kettő ez időtlenül jó.
-
-NoVa-
veterán
Planárt kétféleképpen lehet csinálni. Fognak egy generikus drivert a piaci választék nagyjából 3-4 opciója közül. Belerakják egy házba, aztán addig pakolnak ide-oda csillapításokat, amíg vállalhatóan nem szól. Ha túlcsillapítják, akkor unalmas lesz, ha engedik a tüskéket, akkor bántó, stb.
Vagy a driver pozícióval, ház formával, nyitottsággal lehet játszani, de akkor jó driver kell, (azaz válogatott, nagy a minőségi szórás egy típuson belül is), és koherensebb, jobb minőségű mágnesek, ami nem két fillér. Így a generikus csillapított kínai planarélményt kapod meg fillérekért, vagy jobb dróttal, jobb körítésben, ízlésesebb házban drágábban, netán kicsit koherensebb gyártási minőségben, picit jobb, vagy legalább típusra megbízhatóbb tuninggal, ahol a két oldal között nincsenek bizonyos frekitartományban több decibeles eltérések. Vagy vannak, csak drágábban, mert minden is van.
Mindenesetre az olcsóbb multridriverek teljesen szétesett fázisidőzítései, és hasonló jellegzetes problémák itt nincsenek, már önmagában ezért is jó. Egy drivert önmagához képest nem lehet nagyon elrontani.
-
-NoVa-
veterán
Hosszú időre, női fülbeLegyen kényelmes, legyen apró, pl Sennheiser IE200.
-
-NoVa-
veterán
Jellemzően szellős, tágas, és egész részletes hangot adnak némi visítós harman tolakodással, aztán lehet háziták eszközökkel ízlés szerint dekonstruálni és modolni őket. Volt sok planar IEM-em, szerettem a Tin P1-et is, csak borzasztóan kényes a forrásválasztásra, stock módosítatlanból a Shuoer S15 kellemes, de a tákolt háziplanar lába nyomát sem éri fel, szóval van még a formátumban tartalék.
Jah, erősítésigényesek, rendes forrás kell még az olcsók alá is.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Ne alin nézelődj, ott sok a túlárazott fos (még ha olcsón is), mi a cél? Meg mi a baj a fonottal, abból is akad jó.
-
-NoVa-
veterán
KZ drótokat eleve a kukának gyártják, vegyél neki egy jól megérdemelt OEAudio 2DualOFC-t.
Kb minden olcsó planar driver ugyanattól a beszállítótól jön, ugyanaz az 5 rétegű szendvics, aztán lehet a csillapításokkal játszani a hangolásnál, vagy keresni a rengeteg közül egy olyan hangút, aminek nincsenek elfednivaló hibái, és mehet direktben.
Szokás szerint a légkamrákkal, elöl-hátul áteresztett levegő szűrőivel lehet játszan ia hangolással, de KZ, berakták úgy, ahogy a többi kínai is, pont ugyanolyan gráfot is produkál, mint a többi kínai (amik szintén az árukhoz képest egész jók, és ugyanúgy tágas, szellős, részletes hangot adnak).Nem mellesleg szeretik a jó kábelt, és a jó meghajtást is, de mi nem.
-
-NoVa-
veterán
Klasszikus bomlási folyamat, amikor a műanyag szétválik polimerekre és adalékokra külső hatásoktól. Beleértve a hőt, UV-t, kémiai reakciókat, bőr zsíros, olajos dolgaival érintkezést, stb. A kínai műanyagipar kevésbé élettartamorientált, persze ez nem azt jelenti, hogy a nemkínai tartósabb mindenképp... Utoljára egy Sony fülesem bomlott így 20 éve.
-
-NoVa-
veterán
Aztán hol van a piezzo driver, ha már minden mást belezsúfoltak?
-
-NoVa-
veterán
Akad egy zacskónyi triple flange tipem, eltérő formák, méretek, nagyobb vetőcsövekhez valók. Inkább kevésbé mélyre menő fülesekkel próbáltam, pl a Blon BL03-on egész jó volt a karácsonyfa eartip, de semmivel nem nyújtottak jobb teljesítményt sem hang, sem kényelem terén, mint egy jól megválasztott szimpla tip.
Az Etymoticon az 1mm-es vetőcsővel jobban illeszkedik, jobban izolál, és konzisztens hangot ad a dobhártyára nagyon közelről sugárzó kivitel. Ott pl SpinFit CP100 Plua szettel nem izolál annyira extrémen, de azért elég jó. -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Egyszerűsödünk, na. Mutass egy Total Commander vásárlót, én leszek a legjobban meglepődve. A másik platformon meg simán van Forklift licenszem, meg Adobe Lightroom előfizum, más kultúra.
Én azért nem egyszerűsítem túl a dolgokat, egy szett nyitott és egy szett zárt drótosból és wirelessből már kb lefedi a világot

Elvileg útba fogsz esni kutyasétáltatás közben, vigyek valami hallgatózós érdekesebbet?
-
-NoVa-
veterán
UTM -et nézd meg, stabil és ingyenes. Van egy ARM W11 telepítésem, meg egy ARM Ubuntu, mindkettő stabil.
Az asztalon meg a Yinman megy a legtöbbet. Szintén kényelmi okból, annyira könnyű, és a hangjába sem lehet belekötni. Tudok jobb, érzelemdúsabb/átélhetőbb vokált hangolni, de jobb basszust, azt nem.
Hosszú chifi körút végén ez a kézműves kínai tákolmány maradt. Meg forrásból az iBasso DC Elite. Minden más Japán, Koreai, Német, vagy Amerikai.
-
-NoVa-
veterán
Ha nem direkt napsütésben vagyok, avagy nyári déli hőhullámban, teljesen jó (azaz postprocessben kellett olvashatatlanná tenni). Nem sokminden változott az M1 MBP óta, képminőség, hangminőség kb ugyanaz, egyelőre nem érzem azt sem elavultnak. Végtelen akkuidő, és tartósság. Én nem szeretem az AirPods formáját, a Bose Ultra Open adja a zenei aláfestést jól.

-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Hazai boltokból FiiO FF3s, ha nagyon jó forrásod van, FF5. Mindkettőnek akad tonalitásban hiányossága, de megüti a hallgatható szintet.
Ha nem ragaszkodsz a hazai beszerzéshez (miért is szivatnád magad), akkor a VE Asura 3.0FE egy jó kiindulópont. Alatta én hanyagolnám, kidobott pénz minden, ez ízlés szerint egy remek megálló. Természetes, kiterjesztett hang, bulis, de nem túltolt középbasszus, némi sub, értelmes tér és színpadkép, jó cucc.
Gyengéje a kábel, ami idővel merevedési zavarokkal fog küszködni. Azaz megkeményedik a burkolat, és inkább pálcikás nyalókaként működik az a rész, ami az arcbőrrel érintkezik, mintsem hajlékony kábelként, de addigra a gyári ragasztó is megadja már magát, így könnyű lesz szétszedni és cserélni súlytalan puha jófélére
Aztán még ott a Zen 3.0FE, ha basszusban teltebb hanggal szeretnél egy MX500 házas formátumot. A fülemben nem stabil az MX500, így ezt elengedtem, meg a fémházas kétszer annyiba kerülő nagytesó Zen 3.0-ámat is eladtam.Nagyjából itt indul a jó hang, ezeket még meg tudod hajtani értelmesen egy FiiO BTR17-tel, ennél feljebb minden igazán zsebbenyúlós lesz.
Utána jön az a pont, amikor az ember belátja, hogy úgyis (majdnem) minden szar, és csinál magának jobbat

-
-NoVa-
veterán
300 USD. Az emagos az hamisítvány, amiért a fogyasztóvédelem még morog rájuk néha, mert elvileg feladatuk lenne az emag marketlplaces kereskedők átvizsgálása, és kitiltása ezekért, gyakorlatilag meg román cég, és mentalitás.
Írtam róla a drótless csoportban összehasonlítást, mert nem sokan rendelkeznek egyszerre az eredetivel és a klónnal is, hogy megosszák az élményt. Nem hallgathatatlan hangú az sem, csak olcsó hang, kevés pénzért. Ha valakinek kell a klón még olcsóbban, viheti az enyémet.
-
-NoVa-
veterán
Az Apple nekem fél órán túl nyom. Emellett vékonyka a hangja, és mivel a hallójáratba lő direktben, jobban elnyomja a külvilágot, kevésbé keveredik vele. Tere sincs akkora, pláne amikor bekapcsolom a Bose immersive módját. Az kirakja elém/körém virtuális hangfalra az egészet, és kitölti a szobát. Zenefüggően fantasztikustól furáig megoszlik a hasznossága, többnyire simán bekapcsolva felejtem. Még a legszűkebb terű felvételek sem fejen belül szólnak, szóval hasznos.
-
-NoVa-
veterán
Nem, sehol nem izolál sehogy. Ellenben ami nekem utca (külváros, kertváros, max 4 sávos forgalmasabb út, az sem betonfalak között, hanem parkos, nem visszhangos környezetben), azt megoldja erőből. Bringán meg mivel nem a fülemben van, nincs extra szélzaj sem. Persze ha már tempót megyek országúton, akkor már nem a hangminőség van fókuszban, halk, otthoni közegben, erdei kutyasétáltatásnál félhangerő alatt azt is kifejezetten jól tudja. És közben ha valaki hozzám szól, értem elsőre is, nem állítom meg a zenét, stb.
-
-NoVa-
veterán
TWS ez is, csak nem a füledben van. Cserébe bevonja az egész fülkagylót a hangzásba, és olyan precíz 3 dimenziós tere van, amire TWS-től nem számítottam. Inkább hangfal, mint füles, hangzásban is, csak a szobaakusztika hiányosságai nélkül, mert oda van elhelyezve, ahol az már nem számít.

Meg azt tudja, amit kevesen. Jó rajta zenét hallgatni.
-
-NoVa-
veterán
BTR5 -tel a Periodic Audio Beryllium elég jó szinergiában volt, ahogy az olcsóbb UrbanFun YBF-ISS014 is.
De bringához én most csakis a Bose Ultra Opent tudom ajánlani maximálisan lelkesen. Nem izolál, nem blokkol, zenél. Kellő erővel és minőségben, lelkesebben veszem elő a vintage Francesco Moser single speedem bárhová, mintha ott sem lenne, csak zenével aláfestve.
-
-NoVa-
veterán
Az olcsó silver plated kábelekből jó hangot még nem hallottam. Vagy olcsó réz, vagy drága ezüst, vagy nagyon! drága silver plated.
Amúgy a vékonyabbik kinézetre egész biztató, de mivel semmit nem írnak róla, szerencsejáték. Akár még jó is lehet.
-
-NoVa-
veterán
Fölösleges a teljes lista, csakzaj. Elég a teteje lefölözve, aztán ha az all-time top 10-ből van az asztalodon egy, meg valamelyik top comfort-ból, világbéke.
-
-NoVa-
veterán
Amíg nem találkoztam bejáratásigényes kábellel, szkeptikus voltam. Amíg nem találkoztam bejáratásigényes driverrel, szkeptikus voltam. Amíg nem találkoztam hangminőségre valóban jótékony hatású USB kábellel, szkeptikus voltam. Szkeptikusnak lenni egészséges, ha kellő önkritikus visszacsatolással is rendelkezel mellé. Aztán a tapasztalat helyreteszi a dolgokat.
Saját cuccot meg úgyis zenével kell bejáratni, ezek a tudományosnak szánt zajok kereskedőknek jók, ahol a bemutatóterembe rendszeresen vekerülő dolgokat hamar kell készre reszelni, hogy ne csak álljon egy sarokban.
-
-NoVa-
veterán
A 2-esek microDD-k, nem izolálnak úgy, és kevésbé részletesek. Az SE-k inkább munkaeszközök, míg az XR az élvezeti cikk, azaz h picit basszusgazdagabb hangot akarsz, az XR felé menj.
A SpinFit CP100+ eartip jó hozzá, ha a gyári 3 szárnyút elhasználnád, és egy fokkal egyszerűbb is a használata.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Jómúltkor Gianni kezébe nyomtam egy doboznyi earbudot, a 20$-os Monkok még nem tettek nagy benyomást, az 50$-os VE Master már majdnem valami, de azért a 150$-os Asurától indul be a zenélés.
-
-NoVa-
veterán
Ha kritizálni kell, akkor a dinamika limitáltsága (akkuidőnek nagyon nem tenne jót, ha ezt nem csinálná) egy kemény korlát. Nem olyan feltűnő Nirvanával, mert telt sub basszussal töltve jól hazudja magát sokkal magasabb kategóriának. Akár egy Gimme Shelter, vagy Paradise City, vagy a Bohemian Rhapsody nagyon, nagyon rendben van rajta.
Aztán mégiscsak máshogy pendül meg egy húr a Beyeren, még "látványosabb" a synthwave, oda kell tempó és dinamika igazán a négyszögjeles gépzajhoz.
De látszólag egyszerű, mégis Laure hangja messze meghaladja a Technics képességeit a szám közepe után. Vagy itt kb végig. A vezetékes cuccok kevésbé limitált áramkeretből azért meg tudják mutatni, miért érdemes néha a kényelmetlenebb megoldást használni :)
-
-NoVa-
veterán
Így születik a Gryphon?
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Nálam lehet próbálni pár érdekeset.
A zenei ízlés egy darabig erősen fülesfüggő, pl a Sony XM5 kívánja az elektronikusat. Egyszerűen azok állnak neki jól, és emiatt kissé beszűkíti a repertoárt, ez így van sok másik TWS-nél is. Aztán amikor bejárattam valamennyire a ferrofluid driveres Technicset, és azon kaptam magam, hogy a Rolling Stones - Gimme Shelterre dobolom a lábammal a ritmust, nyugtáztam, hogy ezzel akkor ez a formátum is révbe ért. Innentől nem feltétlenül valami hardbass elmebaj szól a fülemben az utcán, hanem lehet Queen vagy Diablo Swing Orchestra is. -
-NoVa-
veterán
Áh, szerintem itt is az a helyzet, amire utaltam a planaroknál. Ha az egyenetlen teljesítménynél a kiugró tulajdonság betalál a saját épp aktuális ízlésedbe, akkor jackpot, olcsón megadja amit épp keresel.
Egy jobb darabnál meg azt a szabadságot kapod meg, hogy csaponghatsz a zenék között hangulatfüggően, nem korlátoz az, hogy mi szól a fülesen jól, vagy mi rosszul. Onnantól eltűnik az eszköz, és marad a zene.
-
-NoVa-
veterán
Speaking of fingreszelés, pont jó példa az "olcsó" planar. Itt zenélget a fülemben tegnap óta egy kölcsön Shuoer S15, és elővettem a P1-et is akkor már.
Az S15 házza sokkal jobban tetszik, mint az elődöké. egy picit kisebb, kényelmesebb, organikusabb forma, nagyon jól illik a fülembe. Szoktam eleget kritizálni a kínai gyártókat mostanában a túl nagy, túl széles, túl órmótlan házaikért, és példálózok a Westone / Etymotic / Sennheiser / Beyer cuccaival, na itt most a relatív hatalmas planar driver körül a lehető legminimálisabb a fölösleges anyag, kényelmes és apró.
A gyári kábelét réz Forzára cserélve már zenél is, sokkal szebben, mint az alappal, így azért ez is egy 400$-os keretösszegből építkező hang. De milyen jól
.
Először is mentes így a korábbi planarok szúrós magastartományától. Ez már önmagában is nagy érték, igazából semmi mást nem csináltak, mint amit én ne tettem volna meg a P1-emmel, azaz ők szivaccsal, én vattával csillapítottam a vetőcsőben. Egyszerű, működik, jól.
A basszusa ennek is nagyon jó, még jobb, mint az S12-nek volt. Mid-bass orientáltabb, nem fárasztó, nem sok, egyáltalán nem kevés.Mindezt hatalmas, tágas, planarhoz méltón szellősen előadva, áh, imádom. Ügyesen hazudja magát highendnek. Persze ha átrakom a G7-et a fülembe, sok apró finomság kerül a helyére, nagyon nagyon egyértelművé válik, hogy hiányzik a vokál alapja. az S15-ből. Ahol az emberi hang testet, tömeget kap, és sokkal inkább egy érzelmekkel alátámasztott, átélhető előadást kapok tőle, az aránytalan a közép-felsőközéptartománnyal. Itt csak egy jó felvételt hallgatok valakinek az énekével.
Na itt ugrok egy nagyot vissza az időben, 6 éve jött ki a Tin HiFi P1. Microplanar, agyonerősítve sem tud akkora hangnyomást, csak elegendő basszust, de ott, ahol az S15 alulteljesít, a P1 hibátlan. Mindezt egy akkora házban, ami tényleg vetekszik a Beyer kényelmével, ez egy átkozottul jó füles vokálközpontú zenékre, ha rendesen ki van szolgálva.
Szóval ugyanaz a helyzet a jól sikerült olcsó planarokkal.azóta is, nem mindenre, nem mindenkinek, de amivel működik, jóval az árkategóriáján felül zenél. És pár fokkal kevésbé kényes, mint a P1, simán elmegy 120mW-os TWS adapterről is.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Pl ezt. MIC-Universal + Odyssey R 3.5, Silvery White. Már ha nem kell izoláció, akkor mikrofon van, USB dongle DAC is akad hozzá. Zen Lite-om van ilyen házzal, elképesztően kényelmes cucc.
Persze ha izoláció is kell, akkor már más a helyzet, earbudokból olcsón kapni jót, IEM-ekből ritkább a mikrofonos. Akad azért, pl Tanchjim Tanya / One, mindkettőből van USB változat is DSP néven, ha épp az a szempont, aztán drágább szinten kezd kopni a mikrofon. -
-NoVa-
veterán
Ez a cél így mondjuk menni fog, csak épp minek? Egy Sony WF XM5, vagy hasonló szintű TWS már eltartott kisujjal fintorogva zenehallgatóknál sem fájdalmas kompromisszum hangban, ellenben kényelemben annyira más, hogy kár a dróttal bajlódni.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
In-ear vagy earbud? Az earbudoknál a kábel súlya, merevsége ronthat sokat, illetve a ház formája. Nekem pl a sokaknak kényelmes MX500 ház nem kényelmes, nem is olyan stabil, én inkább a PK és az egyedibb formák felé mozdultam. Mindenesetre ha egy MX500 ház nem felel meg, a többi sem fog, hacsak nem más/több szivaccsal mégis jó. Erről írtam sokat, ha a Trig Rain-re keresel itt a topicban, találsz javaslatokat.
IEM esetén az eartipekkel kell játszani végtelensokat, az meg már annyira egyénfüggő, hogy csak na.
-
-NoVa-
veterán
Ránéztem alin a Cema Ravenre, most már normális félár környékén van, ahogy általában.
Kipróbálhattam kicsit egy Kiwi Ears KE4-et, bámulatos, hol tart már a tudomány 200$-os szinten. 2DD 2BA, így kissé szélesebb a ház a megszokottnál, hogy elférjen a két dinamikus. A basszusa nincs túlemelve, a súlya, ereje nagyon tetszett. Átható, energikus, szórakoztató, Sony féle terjengős, de a többi tartománytól pont jól szeparált basszus.
Kicsit V karakter a gyári kábelével, és a hozzá opcionálisan járó Allegro DAC-cal. Mondhatnám ezt gyenge pontnak, de annyira minimális felárú kiegészítő opció ez, hogy az árát tekintve inkább elismerően bólogatok. Nagyjából standard kissé száraz, kissé túlanalitikus klasszik ESS DAC 3.5mm és 4.4mm kimenetekkel kb 4k forintért korrekt, nagyon sokkal drágábban kezdődik. a jobb.
A 3.5mm kábele pedig puha, minőségi érzet, de a Raven és az Effect Audio megadta nekem azt a többlet testet az énekhangokhoz, amit általában elvárok. Ezzel ez lett a legolcsóbb koherens, jó hangú basszusorientáltabb multidriver füles, amit hallottam, simán ajánlott darab.
-
-NoVa-
veterán
3.5mm 4.4mm kábeles átalakítót keress, különben elég nagy erőkarral terheled a jack foglalatot.
Én amondó volnék, hogy egy Asurával még a Mojo is kiválóan elboldogul, és ez már szól is valahogy.
-
-NoVa-
veterán
Nah, akkor majd jól meghallgatod azzal a Xelento 1-est, aztán megérted, miért annyi. Most is az zenél a fülemben melóban. Belül ez az egyetlen TWS adapter, aminél van külön rendesen megtervezett DAC, külön erősítő, és külön BT kommunikációs modul, nem egybechipes megoldás. Meg az ifi Diablo és egyéb drágább elektronikák tervezőjének a búcsúprojectje, ez volt az utolsó munkája a cégnél. Ha a Go Blu - Gryphon tengelyen kell elhelyezni, akkor föléjük raknám.
-
-NoVa-
veterán
Azért akad még ott némi választék. Neken a TWS (mármint a normál) utazós mászkálós komfortos világ, legyen jó ANC, jó mikrofon, meg használható hang. Ezeknek a finom egyensúlyozásából ott az XM5, Momentum 4, a mostanában komolyabban hypeolt Technics AZ100, feljebb a Devialet Gemini II, meg a Noble FoKus Rex.
Az XM5-öt szeretem, a Technics meg a mikrofon minősége meg a ferrofluidos driver miatt érdekes. Még nem fantasztikusak, de már jók. -
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Jah, akad :)

Ma pont ezzel sétáltam a városligetben, szóval frissen is meg tudom erősíteni, hogy ez jó. Az UTWS 5 is nagyobb kompromisszum lenne hangban, de már nem rossz, a legtöbb olcsónak meg az alapzaja iszonyat. A Go Podnak csak a tokja túl nagy, azt otthon szoktam hagyni, ha csak pár órára megyek.
A Raven meg általában 55$, most gondolom valami akció előtt odaírták a "teljes" árat, hogy pár nap múlva tudjanak nagyot mondani.
-
-NoVa-
veterán
Az LSC08-at habár nem romlott róla a véleményem idővel sem, a Cema Raven jobb hangban, komfortban pedig az OEAudio 2DualOFC a kedvenc az olcsók között. Utóbbi Gianninál vendégszerepel épp, majd hozzátesz egy extra nézőpontot.
Napi használatban meg a Forza Copper series és a Beyerdynamic kábelek maradtak, ezek erősen más szinten jók, de az áruk is más kategória.
-
-NoVa-
veterán
Bonyolultabb, nem ár, inkább hangkép szerint osztanám ketté.
Pl az Etymoticnak jól áll az XBass, meg az XSpace. 150$

A Harman jellegű tuningos cuccoknál is jót tesz a lágyabb, melegebb karaktere, szépen ellensúlyozza az emeltebb felső közép tolakodó jellegét. Pl Tanchjim Oxygen, 300$
Jót tesz az amúgy vékonyabb midbassú, inkább sub basszusra hangolt cuccokkal, mint a Mangird Tea (300$), vagy az EJ07 (1100$).
A világosabb hangú cuccokkal is szeretem, pl a Beyerdynamic Xelento 1. generációval, míg a vastagabb, melegebb hangú 2. generációval, meg a G7-tel inkább a színezetlen forrásokat szeretem.
-
-NoVa-
veterán
Ha mikrofonosság mentes, könnyű, jó kábelt keresel nem csillagászati áron, ezt tudom javasolni.

Kicsit drágábban a Forza Copper Series mikrofonosabb, de a hangja miatt megéri.
Ha lesz alkalmad, HiBy RS2 -ről, FiiO K11 R2R -ről, vagy valami hasonlóról próbáld ki a fülesed. Gráf alapján eléggé rokonlélek a SoftEARS RSV-vel, az nekem a HiByvel csodás szinergiában zenélt.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Írtam róla a DAC topicban bővebbet.
Feszes, transzparens, kellő autoritással szólal meg. Szóval ha félreteszem az audiofil zsargont, ha a rádugott fülesben van potenciál, akkor ezzel üt amekkorát kell. A Xelento 2-vel, Yinmannal, vagy az elektronikus zenére hangolt Infaustussal nekem ideális basshead cucc, a vokálra hangolt Infaustussal nem rengeti meg a világot, csak szívhezszólóan énekel.
Nem úgy analóg hang, mint egy R2R, nem csillapít, nem tompít, fátyolmentes természetességgel, digitális íz nélkül adja vissza a hangot. Aki hallott Cayin N8-at, érti.
Az meg külön tetszik, hogy nem törekedtek 32 Ohmon nagy számokra az erősítőnél, de 300 Ohmon még mindig lead 80mW-ot, és 600-on sem omlik össze.
Aztán milyen az a W2, szól úgy, ahogy kinéz? -
-NoVa-
veterán
Milyen töltőt használsz? Nálam Apple és Ugreen töltők vannak, évek óta nem volt akkugondom. Azaz volt, a Microsoft Surface Pro 4 puffadt a saját töltőjéről, meg egy Dell ami szintén Dell dokkolón volt. Az 5 éves Radsone ES100-amhoz rendeltem pótakkut, mert mégiscsak vén, de az sem akarja még feladni.
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
-
-NoVa-
veterán
Semmi gond nincs a kijelzővel azt leszámítva, hogy azt csak a FiiO Control App-ban lehet beállítani, hogy ne kapcsoljon be hangerőszabályzásra, meg számléptetésre, csak a power gombra. A menüjén meg a kapcsolódáson túl semmi szükség rá, és képes is eltakarodni offba hamar, innentől csak holt teher.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Multimédia, életmód, 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- (kiemelt téma)
● olvasd el a topic összefoglalót!

A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Visszatér a legendás trilógia? – Újabb Halo-remake-ek készülhetnek a háttérben
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G2i - i5-11G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- RITKASÁG! Avexir Raiden DDR4 4GB/8GB ramok
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- Retro PCI-E videókártyák
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kemcso