Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#42363) ubyegon2 válasza bodorjanos (#42355) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Újraolvastam, lehet most én voltam kicsit támadó

Érthető, hogy dühös vagy, de az ótvar táp-ot azért említettem, mert már szívtam miattuk rendesen. Volt egy hasonlóan dühös fórumtárs, aztán lassan kiderült, hogy azelőtt a HDD-i bad sectorosodtak abban a gépben, később már azt mesélte, hogy megszűntek az SSD-n jelentkező hibák, mióta megvette az új tápot.

De nem a ti tápotokat akartam bántani, csak jeleztem, hogy szinte sosem merül efl a táp, ha valami gond van az SSD-vel, pedig igen érzékeny az elektronikája az áram hullahoppokra és minél minőségibb az SSD, annál jobb benne az erre irányuló védelem is.

Ekkora darabszámban eladott SSD esetén persze senki nem állítja, hogy nem lesz hibás minden 200000. darab, de ha ettől megrendül a bizalmad, akkor gondolom semmilyen SSD-t nem veszel többé, mert mindegyiknél előfordul meghibásodás is. A 860 EVO amúgy sem azért a kategória legjobbja, mert nem hibásodhat meg egyetlen példánya sem. De ezt Te is tudod.

sudo smartctl -x /dev/sda

Egyébként ha rendesen csatolod a gépbe és fenti parancs nem nagyon akar semmit reagálni, akkor tényleg kampeca. Garipapír elvesztése Samsungnál tényleg gáz, főleg ha nem olyan helyen vettétek, ahol e-számlát adnak. Fw-t is csak akkor tudnál frissíteni, ha minimum boot szinten beolvasná a gép. Egy próbát tehetsz mondjuk, ebben megvan a módszer Linux alatt.

Ha ez sem scanneli be az SSD-t, akkor kb tényleg 100%, hogy kuka.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.