Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a bitlocker használata SSD-n van-e valami negatív hatással az SSD sebességére, élettartalmára. Ha valaki rendelkezik ezzel kapcsolatban információval, kėrem, ossza meg velem!
Köszi!
-
Emperor_
addikt
Ez dupla szívás .
- nForce vezérlő,
- csak SATA1 sebességen megy.4. pont az utolsó mondatot is olvasd el figyelmesen! Le kell vakarni a nForce-os drivert, a miatt nincsen TRIM. Mert az a driver nem továbbítja TRIM parancsot; az SSDOK se megy az nForce-os driver miatt.
Képmetszőt használd, lécci!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Doky586
nagyúr
válasz #93794560 #27852 üzenetére
Nyilván akinek szüksége van titkosításra azt nem fogja erdekelni ha az asztali gépén egy százaléknyi idővel lassabb az írás olvasás, vagy ha az ssd nem 25 év alatt megy tönkre, hanem 1 héttel hamarabb..
Laptopnál pedig felesleges ilyen szoftveres titkosítás, mert ott van helyette a beépített hardveres ami semmilyen erőforrást nem igényel..
[ Szerkesztve ]
-
Murmucka
újonc
Sziasztok,
SSDOK-val van problémám, nem látja a gépben lévő M.2 SSD-t.
Samsung NvMe driverrel van feltelepítve (PM961)A Magician látta, a Microsoft driverrel (bár nem támogatott SSD a Magiciannak, de sebességet mérni tud rajta) mióta viszont Samsung driver, se a Magician nem hozza, se az ssdok.
Valakinek ötlet? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
addikt
-
Murmucka
újonc
válasz Doky586 #27871 üzenetére
nagy tévedés. Egyrészt a firmware-ből könnyen kinyerhető a jelszó, a megfelelő eszközökkel. Másrészt a "hardveres" lockot a vezérlő tartalmazza. Azaz az elektronika cseréjével gyakorlatilag megoldva a probléma. Olvass egy kicsit utána mielőtt....
[ Módosította: radi8tor ]
-
flymi
addikt
válasz Emperor_ #27853 üzenetére
Most rakom újra a win7-et, elolvastam a gyorstalpalós és Fire/SOUL/CD ide vonatkozó cikkét is.
Az alaplap Asus P5N-E SLI, nForce driverrel.
BIOS-ban az összes létező IDE cuccot Disabledre állítottam, de ami furcsa volt, hogy sehol nem találtam SATA mode -> AHCI mód-ra váltás lehetőségét.
Telepítek egyet, aztán megnézem CDM-el az SSD sebességet. Semmilyen más adattároló nincs most a gépben, csak az SSD.HDD Smart Monitoring - Enabled
Legacy Diskette A - Disabled
JMicron SATA Controller - DisabledÉs minden más IDE cucc is Disabled...
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Azt árulja el valaki, hogy lehet kikerülni az nForce drivert egy ilyen istenverte lapon és a win7 sajátját használni helyette, mert elég jól hangzik, csak a mikéntje kérdéses számomra?!
Valamint hol a viharba találom a Sata -> AHCI módot a BIOS-ban? (Manual)
Szerintem csak ennyi kéne és máris működne a trim, de lassan agyhúgykövet kapok az egésztől./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
-
flymi
addikt
válasz varmi2 #27879 üzenetére
Azon a ponton már rég túl vagyok. Nem kér újraindítást a rendszer.
Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlõ ott van alapból. Végigmentem még egyszer a leírtakon, de nem történt semmi.A tárolóvezérlőkben még mindig az nforce vezérlője van, ha ez mond valamit.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz Emperor_ #27883 üzenetére
Hát sajnos ez sem jött be. Már szinte minden beállítást kipróbáltam (engedélyeztem, letiltottam és fordítva), de nincs változás. Az SSDOK-ot továbbra sem engedi telepíteni, a teljesítmény 80%, CDM alacsony sebességeket mér.
Már azt a beállítást is próbáltam, hogy engedélyeztem a JMicron Sata controllert, majd következő újraindítás után szépen egyesével tiltottam az IDE DMA majd a Prefetch mode-ot is sikertelenül.
Az sem hozott változást, ha a az IDE Chanel 0 Enabled, a Chanel 1 Disabledre lett állítva.Eszközkezelőben az IDE Atapi vezérlőknél továbbra is a Szabványos kétcsatornás PCI IDE vezérlő szerepel, csak egy darab Chanel 0 és egy darab Chanel 1-el.
Telefonom szervizben...
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 500 gigás Crucial MX200-am meg egy 120 gigás Kingston V300-am. A Kingston-t eredetileg egy itthoni mini szerver rendszer meghajtójának vettem, de fél-egy évig még nem használom a szervert, amíg nem írom meg a szoftvert, amit arra szántam. Van kb. párszáz GB fontos adatom, és nehezen jönnék ki tárhelyben a Crucial-ön, ha a rendszer is azon lenne. Nem akarok most új HDD-t venni, van két régi HDD-m, de mindegyik 10% alatti állapotban van HDSentinel szerint, úgyhogy azok csak backupnak, meg nem fontos adatnak jók. Szerintetek az jó felállás lenne, hogy a Kingston-ra teszem a PC rendszerét, az MX200-ra meg a fontos adatokat, illetve csinálok külső HDD-re még egy backup-ot? Nem lassulna érezhetően a rendszer azért, mert nem az MX200-on van, hanem a V300-on?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
Emperor_
addikt
A kolléga arra gondolt, hogy az SSD-t magát kössed a JMicron vezérlő SATA portjára.
Egy találat arra, hogy a TRIM nem megy.
Képernyőmentést készíts lécci arról, amiről én készítettem és Tárolóvezérlőkről is!
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
flymi
addikt
válasz Emperor_ #27892 üzenetére
Melyik is lenne a Jmicron Sata portja?
Ohó!
Valami történt tegnap, mert megjelent az eszközkezelőben a Szabványos AHCI1.0 Serial ATA-vezérlő!
Már második napja mindig elakad ugyanott a win7 frissítés. Tegnap este is mikor kikapcsoltam volna a gépet, 140 frissítést akart telepíteni, de mindig elakad a 131-nél. Asszony késő este felhívott, hogy megint elakadt ugyanott, mondtam neki nyomja ki a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
"mindig elakad ugyanott a win7 frissítés. Tegnap este is mikor kikapcsoltam volna a gépet, 140 frissítést akart telepíteni, de mindig elakad"
Ne csodálkozz.. egyszerre 30-40 frissítést jelölj csak ki (a többi elől vedd ki a pipát), azokat telepítsd; majd gép úrraindít és jöhet a következő 40..
-
flymi
addikt
válasz Doky586 #27894 üzenetére
Látszik milyen sűrűn telepítek OS-t...
Emperor_: Mindjárt jönnek a BIOS beállítások.
"Valami történt tegnap, mert megjelent az eszközkezelőben a Szabványos AHCI1.0 Serial ATA-vezérlő!"-> Már ott volt 22-én is...[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz Emperor_ #27892 üzenetére
Most épp így néz ki, de próbáltam már az OnChip IDE Ch., DMA, Prefetch mode-ot disabledre is állítva. JMicron is volt már tiltva is, most épp engedélyezve van.
Melyik lenne a Jmicron Sata Portja?
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz Doky586 #27897 üzenetére
Valamiért nem engedi berakni a letöltött pdf-et.
ITT elérhető a manual.
Én nem buheráltam a BIOS-t. Látod, még egy SSD-t sem tudok beüzemelni rendesen. Elvileg az 1406-os legfrissebb van fent, de hol tudom leellenőrizni?
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz tom_tol #27899 üzenetére
A hátlapi oldalon lévő e-Sata port lenne az, mert számomra nem jött át világosan?
Ha nem muszáj, nem váltanék lapot.
PCI Sata kártyából milyet? Abból is van kábé ezer féle...
Kifejezetten e-Sata portos kell, vagy ha PCI-on megy, akkor elég a sima Sata portos kártya és azon keresztül dugjam rá az SSD-t?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- LEGO klub
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Ingyenes parkolást!!!!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kupon kunyeráló
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest