Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pokesz007
senior tag
Megnyugodtam thx!
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Kékes525
félisten
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy SAMSUNG SSD 850 PRO külső meghajtóm. Milyen beállítást és/vagy driver kell hozzá, hogy optimálisan használjam, mert most nem egészen OK. A Sentinel szerint a trim nem müködik és a teljesítménye 80%on van.
SSDOK v1.5.5.14 by fscd.exe nem látja. Itt csak a rendszer SSD-ém (Samsung SSD 830 series) látható.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
deadwing
addikt
Sziasztok!
1 rövid kérdésem lenne, illetve 2
Milyen hátrányom származna abból, ha egy PM951-et nem az alaplap M.2 csatijába dugom, hanem az egyik pci-e 1x aljzatba? Sajnos az alaplapomon pont a videókártya alatt van az aljzat és félek, hogy megsülne ott az ssd. Vagy nem kell emiatt aggódni?
Másik dolog, tudtok-e ajánlani egy megbízható módszert/programot amivel a jelenlegi win10-et átmenthetem az új ssd-re? Most egy Samsung 850 EVO 500-ast használok, amit ki szeretnék venni a rendszerből, de nem akarok új win10-et telepíteni...[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
APONE
tag
A 4 éves Asus laptop Nem optikai meghajtóként ismeri fel a DVD meghajtót..[link]...valami ötlet??
[ Szerkesztve ]
-
dugo_
veterán
http://www.troublefixers.org/windows/fix-cddvd-drive-not-detected-or-working-in-windows-10/624/?
http://www.intowindows.com/fix-dvd-drive-not-detected-in-windows-8/
http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2755852/dvd-drive-detected-upgrade-windows.html
Fogalmam sincs neked melyik megoldás fog működni. De az SSD-hez biztos semmi köze, így a továbbiakban a Win10, Notebook hibák, Azonnali notis kérdések topikba kéne írni, ha fennáll a probléma.
-
HUNAdam
csendes tag
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy ugye már sok helyen olvastam hogy az SSD-t nem szabad töredezettségmentesiteni viszont én használom az Advanced System Care Pro 10.2-t és itt ugye mikor át futtatom rajta az ellenőrzést akkor ő elég gyakran ugye csinál olyat is hogy Rendszerleiro töredezettsége és ugye ezt mikor ujrainditom a gépet akkor szokta ilyen fekete háttérben Smart Defrag-ban megcsinálni és nem tudom hogy már ez is probléma e? hogy kapcsoljam e ki ebben a programban ezt a funkciót? mert ez is kárt tehet e az SSD-ben ? mert 10 ből 9 szer ugye a C meghajtóban szokott találni ilyen töredezettségeket és nekem ugye a C meghajtó az az SSD egy 120GB-os Kingston HyperX Fury Black SSD-t használok és a rendszer van csak az SSD-n bár ez nem tudom menyit számit előre is köszönöm szépen a hasznos válaszokat
-
dugo_
veterán
válasz HUNAdam #27971 üzenetére
Kapcsold ki. Nagy "kárt" nem okozol, csak feleslegesen terheled írással az SSD-t. A következő bekapcsolásnál meg a TRIM újra szétdobálja a cellák adatait egyenletesen, tehát nem is ér semmit a töredezettségmentesítés.
APONE
Google translate. Ne haragudj, de az informatika nyelve az angol, ami egyben egy világnyelv is. Ha nem találsz rá magyar megoldást, akkor neked kell megtanulnod angolul. Vagy fogadj tolmácsot, ha ér annyit a géped rendbetétele.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Raymond #27504 üzenetére
Szia!
Közben sikerült eljutnom odáig, hogy megtákoltam a régi gépet, és most már az újról írok. Teszteltem SATA3 alatt is az MX200-at, gondolom ezek alapján nincs szükség arra a secure erase-re...
Most egyelőre egy V300-ról megy a rendszer, az MX200-on meg majd játékok, fontosabb adatok, ilyesmik lesznek. Egyelőre egy csomó felesleges cucc is van rajta, amit majd átpakolok, amint vettem egy HDD-t erre a célra. Így néz ki a rendszer meghajtó eredménye. Gondolom ezzel sincs baj.
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #41133696 #27980 üzenetére
ADATA XPG SX930 SSD 480GB SATA III ASX930SS3 480GM C - HDS sebességmérés
Olvasási átviteli sebesség és művelet közbeni hőmérséklet monitorozás Hard Disk Sentinel 5.0.1 PRO verzióval.
-
teo77
őstag
Sziasztok!
Van olyan valaki közületek, aki 3-4 éve használ úgy SSD-t, hogy nem figyelt arra, hogy szabadon maradjon 20-25% szabad hely mindig? Mert úgysem használunk 5 évnél tovább egy gépet/ssd-t, szóval szeretnénk kihasználni a teljes 240 GB-nyi adatot. Napi fél órát van használva kb a gép, átlagban. Ha lehet, nem akarunk erre pluszban odafigyelni.
Köszönöm!Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
Raymond
félisten
Eleg 10% is, de peldaul az m4 512GB SSD-t mar 4 eve hasznalom ugy hogy 465GB van lefoglalva a 476GB-bol (tehat olyan 2.5% szabad) az 500GB HDD -> 512GB SSD klonozas miatt es nincs vele gond. Persze csak Steam/Origin/UPlay drive-kent van hasznalva es nemigen latszana lassulas sehol ilyen felhasznalas mellett.
Igy nez ki most (meg epp volt rajta annyi hely hogy az 1GB teszt lefutott):
Igy nezett ki par honapja amikor csak 45%-ra volt tele a nyari quickformat utan:
Az egyetlen ami valtozott az a QD32-es 4K iras, a tobbi lenyegtelen elteres. Azt meg nem eszleled.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
xuldar
addikt
Az ilyen 120/240/... GB-os kapacitások már úgy vannak megállapítva, hogy gyárilag levették a szükséges üres helyet. Azt úgyis látod használat közben, ha belassul. Nem kell annyira dédelgetni az ssd-t, azért van, hogy használjuk.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
kenwood
veterán
Ha egy ssd egyik nap meg 100/100,masik nap mar a bios sem latja(tobb kulonbozo gepben), akkor az fixen kuka,vagy letezik valami gyogymod?
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
inf3rno
nagyúr
Azon alapból van 6.25% erre fenntartott hely, úgyhogy nagy baj nem lehet elvileg akkor sem ha teljesen tele rakod. Valamekkora sebességcsökkenés előfordulhat bizonyos típusoknál, ha nagyon tele vannak rakva. Tartósság szempontjából elvileg nem számít, legalábbis sok wear leveling megoldás rotálja a nand cellákat, hogy ne legyen élettartam szempontjából nagy különbség közöttük. Ez megjelenhet esetleg plusz írásban, de nem valószínű, hogy számottevő lenne.
Buliban hasznos! =]
-
kmarci25
veterán
Pár nappal ezelőtt már érdeklődtem, most újra írok, mert maradtak bennem kérdések. Röviden: adott egy gép, amiben egy régebbi HDD-ről szerettem volna átköltöztetni a telepített és belakott Win7 rendszert. (Azt most hagyjuk, hogy friss telepítés, majd az lesz a vége, de jelenleg nincs rá mód sajnos.) Szóval innen a fórumról tájékozódva a Macrium Reflect programot használtam, az új SSD-t rákötöttem az alaplap SATA3-as portjára (AHCI-re állítottam a portokat), USB-ről bootoltam, és megcsináltam a klónozást. Mikor készen lett, újraindítottam a gépet, a Windows indítása logónál lefagyott és újrabootolt, ezután megjelent a képernyőn két lehetőség: a win javítás, vagy normális indítás. Az SSD-ről próbálkozva lefutott ugyan a javítás, de nem lett sikeres. HDD-ről indítva lefutott sikeresen a javítás, de továbbra sem indult a Win. Csak az segített, ha a sata portokat visszaállítottam IDE-re. Ezek után lehúztam az SSD-t és most szerencsére minden megy a régiben.
Szóval mit rontok el? A cél az lenne, hogy az új SSD-ről menjen a rendszer, de a HDD is elérhető maradjon pl. háttértárolónak (illetve valószínű kerül meg több HDD is a gépbe). Ha IDE-re állítom a portokat, akkor sikerülne az SSD-ről bootolni és látnám a HDD-t is?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kenwood
veterán
válasz kmarci25 #27992 üzenetére
en youtubeozni szoktam a klonozoando rendszeren,amig fut a reflect.
Ez sem szokott gondot okozni neki.
tok felesleges usbrol bootolni.
Arra figyelj,h a kis,parszaz megas rendszerparticio is be legyen pipalva.Biosba ne nyulkalj bele,felesleges.
Valszeg azert nem bootol a korabban mukodo hddrol sem,mert azt elallitod.A hddrol viszont gyaluld le a windozt,ha mar megy az ssd.
Semmi szukseged nem lesz fel ev mulva a mostani rendszer ilyen jellegu backupjara, foglalja a helyet,es neha a bootba is be tud zavarni.
Backupra leteznek sokkal szofisztikaltabb modszerek is.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
kenwood
veterán
válasz xuldar #27985 üzenetére
"Nem kell annyira dédelgetni az ssd-t, azért van, hogy használjuk."
Pontosan.
Nekem 1.98 TB irasnal leesett 99 -re a KC300-as Kingston kondicioja.
Elso reakcio : hoppa,kapasbol 5kval kevesebbet er az ssd.vilagvege.
masodik reakcio : honapok ota hasznalom,teljesen termeszetes, hogy hasznalodik.kinemszarjale.Bar az fura,hogy 6-8 TB kornyeken szoktak 100 ala esni,ez meg mar 2 tb alatt.
[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz kenwood #27993 üzenetére
Átkerült mindkét partíció, drag&drop-pal húztam át mindkettőt. (Az igaz, hogy a cél SSD kisebb, mint a HDD, de nincs kihasználva a teljes méret, ami meg használt az lazán elfér az SSD-n.)
Emiatt a hsz miatt állítottam a BIOS-ban. Igaz, akkor arról nem volt szó, hogy HDD is lesz a gépben. Akkor lehet az AHCI a hiba?Persze a cél az, hogy legyalulom a régi win-t, csak kicsit paranoiás édesapám ilyen téren...
-
varmi2
nagyúr
válasz kmarci25 #27992 üzenetére
Az a gond, hogy anno a hddre ide modban lett telepitve a windows. Klónozással csak is ide modba tudod átklonozni. Vagy hasznalod igy ssdről ode modban. Vagy ujratelepíted, akkor átrakhatod ahcibe. Vagy most nem tusok linkelni, de a winben átállítod ahcire, és utanna klonozod. Ugy keress rá hogy újratelepítés nelkul ide-ből ahcire. Van sok leírás.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kmarci25
veterán
válasz varmi2 #27996 üzenetére
Ahamm, most már tisztább a kép. Szerintem megpróbálom az SSD-t IDE módban. (Az a baj, hogy nem saját gép, és így nem egyszerű. Átjárogatni, órákat várni a klónozásra, mindent újar leellenőrizni stb.) Ha már itt tartunk, miért jobb az AHCI? Gyorsabb?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest