Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#67540) Johnny_vT


Johnny_vT
senior tag

Hát ez a nap is eljött, megvolt Böszme-1.5 első long ramge kalandja. nem hazudtolta meg magát a kis köcsög, természetesen sikerült majdnem elveszíteni mint anno februárban a legelső repülése alkalmával. Volt beállítva GPS log, volt DVR és volt RTH, de mindhárom kudarcot vallott és jó fél órás sétával jutalmazott engem.

1) A GPS log leállt korábban, mert nem vettem észre, de kisebb dombok alá repültem (ez okozta az RXLOSS-t is végül).
2) A szemüveg DVR valamiért hibás mert mindegyik felvételen az első nagyobb zizzenésnél leállitja a recordingot (Toby EV800D).
3) Az RTH meg önmagában csodálatosan működik, de éppen ehhez a teszthez okos módon kikapcsoltam a failsafe RTH-t, mert magam akartam kapcsolóról tesztelgetni. Hiba volt. :DDD

Szóval 100% user error és mikor mentem volna keresni még a telefonom kijelzőjét is sikeresen szilánkosra törtem. Böszme 603 m távolságban és kb -50 méreren két dombocska takarásában meglett végül, én meg onnantól jobban figyeltem a magasságot. Összességében sikeres teszt volt, 10mW R9M Lite Pro + R9MM és 200mW TX5258 (barkács botantennával egy hétvégi baleset miatt) nagyon lazán viszi a 750 métert.

Ja igen, ezúttal egy olcsón vásárolt 2 ágú HQ 5040 prop szettel repültem és meglepően kellemes volt. A régu 1300-as akksikkal 6 perc lazán meglett, 30-35% gáz mellett 50-70km/h-val krúzolva. LÁJK! :))

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.