Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46851) thomgrande válasza MrChris (#46849) üzenetére


thomgrande
tag

Hogy lehet látni a megmunkált részen hogy kemény? Ez szerintem csak elképzelés.
Ilyen nyír rétegelt volt már a kezedben? Mi a kifogás?

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#46852) SchumiBácsi válasza MrChris (#46849) üzenetére

Körülnézel az oldalon de sztem nincs bükk.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#46853) kavalkád válasza Szalmakutya (#46847) üzenetére


kavalkád
aktív tag

> annak idején utánanéztem angol fórumon

gondolom mindenki ismeri a kifejezést: brit tudósok :)

(#46854) kavalkád válasza MrChris (#46849) üzenetére


kavalkád
aktív tag

ez mind rétegelt lemez, számomra ismeretlen fából, ilyen vastag verziót én itthon még nem láttam, ez valami ámerikai okosság, de az itthon kapható sem gyengébb.
megkérdezhetem mi a baj a nyírrel?

(#46855) Soká válasza MrChris (#46849) üzenetére


Soká
senior tag

Nem lehet, hogy a szomszéd kertje mindig zöldebb effektus állt elő? Én nem gondolnám, hogy a vastagabb rétegekből készült rétegelt lemez lenne a jobb. Sőt! A sztenderd orosz rétegelt nyírnél a finn rétegelt nyír szerintem több rétegből áll, nekem mindig is jobban tetszett. És geometriailag is pontosabb.

Közben leellenőriztem magamat és tévedtem, nem vékonyabbak a rétegek csak valami sötét anyaggal ragasztanak, így a rétegzettség kontúrosabbnak mutatkozik. meg vastagabb táblából dolgoztam vele(22mm?)
Néhány anyag, amit találtam:

(#46856) Szalmakutya válasza kavalkád (#46853) üzenetére


Szalmakutya
tag

Hát, azok nem tudósok voltak, hanem asztalosok és hasonló állatfajták, kb ennek a fórumnak a megfelelője, csak nagyobb. Konkrétan arról volt szó, hogy fürdőszobába milyen felületkezelést használnak fára. Mint kiderült ott, sokan semmilyet, hagyják lélegezni a fát.

Ha már a tung olajat ragozzuk, és valaki gondolkodik rajta, hogy használja is, először mindenképp szagoltassa meg a delikvenssel, akinél állni fog a bútor. Sok ember nem bírja a szagát, kb romlott disznózsírnak érzik. A szag nagy része elmegy, mikor teljesen beszárad, de nem mind.

(#46857) kavalkád válasza Szalmakutya (#46856) üzenetére


kavalkád
aktív tag

azért nyugtass meg, hogy a smiley-t a kommentem végén láttad és tudtad értelmezni?
kérdezném, hogy vertek-e gyerek korodban ha viccet meséltél, de félek ezt sem értenéd.

[ Szerkesztve ]

(#46858) MrChris válasza thomgrande (#46851) üzenetére


MrChris
nagyúr

A nyír nekem nagyon puhának tűnik. Zongorákkal foglalkozom és a hangolótőkét vagy Delignit gyártmányú bükk rétegelt anyagból (45mm vastag, qrva kemény, autók golyóálló páncélozására fejlesztették, marha nehéz is) vagy Bolduc gyártmányú jávorból készítjük. Ez is nagyon jó minőségű, kemény, ilyennel itthon mint faanyagminőség nem találkoztam. Volt pár próbálkozás jávor terén a zatikban, jav-holznál, de amit kaptunk közelében sincsenek. Ezen kívül sokféle dolgot készítünk gyertyánból ami szintén baromi kemény. Néha előfordult nálunk nyír rétegelt, de nem tűnt komoly, tartós, vetemedéstől mentes anyagnak és így elég szkeptikus vagyok, hogy ezt használjam. Vagy tévedésben vagyok? Persze nem a fentiek helyettesítésére kellene, hanem építésre. Erdért honlapján van bükk rétegelt, meg meranti, de azt nemtom micsoda. :D

Soká: Köszi, melyik volt erősebb, strapabíróbb? A lyukak, hiányok mindre jellemző?

(#46859) Szalmakutya válasza kavalkád (#46857) üzenetére


Szalmakutya
tag

Nem vertek. Elképzelhető, hogy te vagy kicsit lemaradva a smiley szemantikus tartalmát illetően, nem én. Segítek: tök üres. Ha smiley nélkül nem működik egy szöveg, akkor azzal sem fog. Ha anélkül aggresszív, akkor azzal is. Ezt hívják tök üres szimbólumnak. Képzelj oda egy semmit se jelentő vigyort és kb ott vagy. :)

Kérdezném, hogy amikor gyerekkorodban nem értette a család a tréfádat, dührohamot kaptál e és lelőtted a kutyát, de nem fogom, mert félek, nem értenéd azt se.

[ Szerkesztve ]

(#46860) kavalkád válasza Szalmakutya (#46859) üzenetére


kavalkád
aktív tag

attol fuggetlenul, hogy te mit gondolsz a smiley jelenteserol, az emberek javaresze azert teszi oda a mondandoja vegere, mivel az irott kommunikacioban sem hangsulyozni, sem testbeszeddel nem lehet egyertelmusiteni, egy ketertelmu szovegrol (amit akar rosszindulatunak is erthet az aki rosszindulatot feltetelez), hogy trefanak szantak. lenyegtelen ebben sz esetben, hogy a vicc mukodik vagy sem, a smiley jelzi a szandekot.
gondolhatnad, hogy ha szamomra is ures jelentese lenne, akkor eleve oda sem teszem, de ha mar ott van akkor biztos nem azert tettem oda mert szep szines. te szerinted ures, hat ne hasznald, szived joga, de azert biztam benne, hogy ettol meg megerted, hogy mas miert teszi oda.
ezt az agressziv jelzot nem ertem mire fel, ahogy a duhrohamot sem. gyanitom mar megint valami olyat olvastal ki a mondandombol ami ott sincs.

[ Szerkesztve ]

(#46861) SchumiBácsi válasza pacman_123 (#46819) üzenetére

Na elkészült a házi lapszabász első változata 160×140cm munkafelülettel. Ezzel szinte minden igényem kielégíthető.

Ha pedig fél táblaméretű anyag jön akkor a beépített körfűrész fűrészlapja behúzható és a kézivel lehet vágni az asztal valamelyik éle mentén.

Ez még nagyon kezdetleges konstrukció biztos hogy ezernyi módosítás elé néz :D

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#46862) pacman_123 válasza MrChris (#46858) üzenetére


pacman_123
tag

"Persze nem a fentiek helyettesítésére kellene, hanem építésre."

Ezt úgy érted, hogy nem zongorát építenél belőle, hanem ... mit? Csak azért érdeklődök, hogy azon kívül hogy puha, mi a nyírrel szemben még az ellenérzésed? Építeni belőle - a puhasága ellenére - sok mindent lehet, ami tartós is marad. Én pl gérvégó/tárolószekrényt de gépeket is (1 2 3) építettem már nyír rétegelt lemezből, de pl kisebb forgácstároló hordókat is.

Ha jól tudom asztalosok is használják néha a nyír rétegeltet szekrények korpuszára, de a megfelelő felületi minőségűt (értsd: nem "agyondugózottat") akár külső, látszó elemekre is.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#46863) pacman_123 válasza thomgrande (#46843) üzenetére


pacman_123
tag

"Szikrázik a fűrész?"

Erről eszembe jutott, mikor öcsémnél burkoltam a gipszbeton lépcsőjét: szólt, hogy mielőtt a rugdosókat (széles laminált parketta) hosszra vágom a gérvágóval, talán jó ötlet lenne kicserélni a Freud lapot vmi .. kevésbé jó lapra, mert ki fogja nyírni a laminált felület. Hümmögtem, mert sosem vágtam még laminált parkettát, de betettem a Metabohoz adott gyári lapot. Basszus ... tényleg szikrázott a lap mikor a "karcoló" elővágást csináltam! :Y Mire a 15 db rugdosót leszabtam annyira elnyalta az élét a keményfém lapkáknak, hogy a fába is izomból lehetettett csak benyomni a gérvágót, amit persze égetett is. Na itt tanultam meg, hogy lamináltra csak olyan lapot amit nem, vagy kevésbé sajnálok.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#46864) pali923 válasza SchumiBácsi (#46861) üzenetére


pali923
tag

Nekem egy megjegyzésem van: hogy rakod ebbe a stellert? Vagy csak valami diy változatot akarsz használni?
Az én tervemben a fűrész elöl van, hogy a stellerhez és a döntő/emelő kerékhez oda lehessen férni.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#46865) MrChris válasza pacman_123 (#46862) üzenetére


MrChris
nagyúr

De jó 'kis' műhelyed van! Munka vagy hobbi?
Akkor ezek szerint a nyír elég erős gépek szekrényéhez, körcsiszolód és oszcillátoros csiszolód erről tanúskodik.
Nálam korlátozott a helyzet, mindennek mobilnak kell lennie, nem hagyhatom ott a gépeket, egy nyitott kocsibeálló, ahol jó időben szoktam barkácsolni. Egy 2-3 funkciós vörksop gépet kockáztatnék meg, talán azt nehezen lopnák el.
Hangszerjavítás természetesen nem itt történik.

(#46866) yooccoo válasza MrChris (#46849) üzenetére


yooccoo
aktív tag

háromrétegű tömbösített, táblásított

(#46867) jmuranyi válasza pali923 (#46845) üzenetére


jmuranyi
tag

Parkside Performance fúrót épp most vettem a mezőkövesdi Lidlben,
és még volt néhány darab. Ebből, és másfajtákból is.

(#46868) Grizzlu válasza SchumiBácsi (#46861) üzenetére


Grizzlu
tag

Közben találtam egy ilyet, hátha megtetszik. Én azon nyomban megvenném, ha még körfűrészvásárlás előtt állnék. Jók a Kityk nagyon.

[Kity 619]

[ Szerkesztve ]

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46869) pacman_123 válasza MrChris (#46865) üzenetére


pacman_123
tag

"Munka vagy hobbi?"

Abszolút hobbi. 25 éve IT területen dolgozok, de az utóbbi években meguntam hogy otthon is csak a gép. Így lett ez a barkácsolós időtöltés.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#46870) pali923 válasza Grizzlu (#46868) üzenetére


pali923
tag

A 419 alapján inkább ezt venném meg, mint egy kék Boscht, vagy bármilyen más kefés gépet. Ez nem rossz ár, ha egyben van.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#46871) Soká válasza MrChris (#46858) üzenetére


Soká
senior tag

"Köszi, melyik volt erősebb, strapabíróbb?"

Olyan értelemben nem "strapálom", hogy erre tudományos választ tudnék adni. :)
De értelemszerűen a bükk a legerősebb. Az orosz és finn nyír között inkább esztétikai különbség lehet, illetve, ami fontos egy rétegelt lapnál, az a geometriája a lapnak. A finn az nagyon szép egyenes volt, orosz nyírből én már láttam jó kis propellereket :(
A hangszerfa kicsit más eset. Az általad másodikként linkelt anyagon is látszik, hogy sugárirányú vágásból származnak a rétegek vagyis kevésbé fog vetemedni az anyag. Szerintem ez nagyjából úgy működik, hogy amikor felvágják az anyagot, a legjobb részek mennek a legdrágább kategóriába és ez a fajta lefölözés adja az osztályonfelüli minőséget.
Magával a nyírrel nincs különösebb gond, az más kérdés, hogy tapintásra, súlyra is érzékelhető a különbség mondjuk a bükkhöz képest. Másképpen "szólnak" ezek az anyagok. Hogy hangszerbe mi a jó, azt ugyanúgy nem tudom megmondani, mint ahogy a hifisták is bűvészkednek a különféle típusokkal. Ráadásul nyír és nyír között komoly eltérések mutatkoznak. Érdemes végigolvasni.
A bükköt azért is fotóztam két példányban, hogy lásd, van/lehet benne lyuk. Én élkeményfáztam, úgy lett belőle bútor, nem számított.
Amire egzótát írtam, azt indonéz rétegelt lapként árulták, lehet akár meranti is. Szép, sötét anyag. Én a korábban linkelt ágygaléria lemezét csináltam abból.
A jávor meg ugye juhar, csak a hangszerkészítők megkülönböztetik a hangszerminőségű hegyi juhart az egyebektől.
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, én nagyon keverem a nickeket, de Te korábban nem a keményfémlapkás szerszámélezésben voltál érdekelt?

(#46872) Grizzlu válasza Soká (#46871) üzenetére


Grizzlu
tag

"Te korábban nem a keményfémlapkás szerszámélezésben voltál érdekelt?"

bbchrisre gondolsz :)

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46873) kavalkád válasza Grizzlu (#46868) üzenetére


kavalkád
aktív tag

azt tudni, hogy ennek a Kity márkának milyen a szervízelhetősége/alkatrész ellátása idehaza?

(#46874) Soká válasza Grizzlu (#46872) üzenetére


Soká
senior tag

Köszönöm, megoldódott, teljesen nem vagyok hülye, csak kicsit. :)

kavalkád: a Kity már vagy 10-15éve a Sceppach tulajdona de megtartotta a márkanevet. A linkelt gép valószínűleg még az eredeti francia cég gyártmánya.

[ Szerkesztve ]

(#46875) balmag


balmag
csendes tag

A nyíregyházi lidlben még kb. 10 db van.

== Hobbi Barkács ==

(#46876) Grizzlu válasza balmag (#46875) üzenetére


Grizzlu
tag

Amint thyeby ezt elolvassa, már nem lesz :DDD

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46877) kavalkád válasza Soká (#46874) üzenetére


kavalkád
aktív tag

danke!

(#46878) Grizzlu válasza kavalkád (#46873) üzenetére


Grizzlu
tag

Ahogy Soká mondja, már rég a Scheppaché a márkanév. Úgy tudom, hogy ami Kity néven fut, az mind francia gyártmány. Felsőkategóriás barkácsgépekre specializálódott gyártó volt. Facebook csoportokban van egy kombi gyalu is eladó, olyan, mint amit Marius Horberger is használ.

Nem bonyolult és megbízható gépek ezek. Nyilván vétel előtt oda kell menni faanyaggal, ki kell próbálni. Ha nincs nagy baja, később sem lehet neki, ha vigyáz rá az ember. Csapágy meg ékszíj mehet rajta gallyra, de azt mindenhol kapni. Ha pedig komolyabb gond van vele, az próbavágáskor kiderül, és nem kell megvenni. Olyan ez, mint az autóvásárlás, meg kell nézni, de lehet, hogy lukra fut vele az ember.

Bár ahogy elnézem, Szegnerék odafigyelnek a kínált használt gépeikre, amit kell, becsülettel lefestenek, kipofoznak. Gondolom, át is nézik őket.

[ Szerkesztve ]

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46879) kavalkád válasza Grizzlu (#46878) üzenetére


kavalkád
aktív tag

köszi neked is! elgondolkodok rajta, korrekt árnak tűnik ha rendben van a jószág.

(#46880) pali923 válasza Grizzlu (#46878) üzenetére


pali923
tag

A konkrét gép meg pont ilyen.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#46881) Winner_hun válasza Grizzlu (#46878) üzenetére


Winner_hun
félisten

Szegnerék odafigyelnek a kínált használt gépeikre, amit kell, becsülettel lefestenek, kipofoznak. Gondolom, át is nézik őket.

Lópéniszt.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#46882) Grizzlu válasza Winner_hun (#46881) üzenetére


Grizzlu
tag

Kár :( Alá is támasztanád ezt? Nem kételkedem a szavadban, de jó lenne konkrétumról hallani.

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46883) Akellla válasza Grizzlu (#46882) üzenetére


Akellla
tag

Hát róluk én sem hallottam még jót.Egyik volt alkalmazottam vásárolt náluk gyalugépet,úgy nézett ki mint az új legalábbis újszerűnek,nekem ez már gyanús volt.Ha csak csapágyas lett volna ok,de csapágyház is xar volt ráadásul látszott is szétszedés után hogy ezt bizony eladásra készítették fel,gari nincs náluk,ráadásul egy ilyen géphez nem úgy van hogy veszek hozzá cuccot a sarki boltban...utánajárás idő majd végül egyedi gyártás stb... de persze nemakarom azt mondani h.náluk minden xar,csak hogy óvatosan...

(#46884) MrChris válasza Soká (#46871) üzenetére


MrChris
nagyúr

Köszi a tartalmas írást. Két vonal van amire keresem a fákat, az egyik otthonra bútor, gépszerűség, ez-az, másik a melóhelyre. Utóbbi megoldatlan, talán hülyén hangzik, de eddig még nem sikerült se luc, se bükk, se jávor/juhar... találni ami az a minőség ami a rendes hangszerekben van. Mint kiderült ez nem új, szakma öregjei is elvétve találnak itthon, aki komolyabban csinálja külhonból rendel. Vagy csak titkolják a beszerzést. :DDD

pacman_123: Ez jó párosítás. Kicsi vödrös elszívót magam is beszereztem meg pár gépet karácsonyra.

Visszatérve amit korábban linkeltem Shaper Origin maróra többeknek akiknek mutattam youtubon nem értették mi ebben a pláne, azt hitték csak egy monitoros, nagyítós marógép. De valójában ez egy kézi CNC-s marógép ami magától leköveti a számítógépről ráküldött marási mintát, maga mozgatja a motort-marófejet, a szaki csak kb követi. A viszonyítási pontokat a leragasztott dominó csíkok jelentik. Szemléltető.

(#46885) thyeby válasza Grizzlu (#46882) üzenetére


thyeby
őstag

Szegnerék abban a tiszta értelemben kupecok, hogy megveszik a kiselejtezettet, lefestik jó pénzért, oszt jónapot.
Ha valami egyben van (ritka), azt meg olyan áron kínálják, hogy jobb venni egy újat.

Több fa van, mint asztalos!

(#46886) Grizzlu válasza thyeby (#46885) üzenetére


Grizzlu
tag

Akkor bizony hülyeséget feltételeztem, bedőltem a szép kirakatnak meg a jóhiszeműségemnek. Legközelebb befogom a pofám :B

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46887) SchumiBácsi válasza Grizzlu (#46886) üzenetére

Nem baj, mert így végül kiderült hogy tőlük nem nagyon kell venni.

Pedig egy ilyen fűrészért elég kecsegtető ár lett volna, ha jó lett volna. Ellenőrizni nem fogom mert 2x300km az út és ha ezt leküzdöm az már bőven dekopír egyenérték :DDD

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#46888) SchumiBácsi válasza pali923 (#46864) üzenetére

Itt is hozzáférek mert az asztallap alatt a gép nincs teljesen lezárva - a feketeség helyére kerül. Azt hittem látszik.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#46889) Grizzlu válasza SchumiBácsi (#46887) üzenetére


Grizzlu
tag

Szintén FB csoportban van egy Elektra Beckum közepes méretű elővágós lapszabászgép 380 körül, gyakorló asztalos műhelyéből. Lehet, hogy megbízhatóbb, mint a Szegner káefté :D Érdemes lenne arra is rákérdezni, azzal már egyből le lenne fedve az összes igényed, ami a dimenziókat illeti.

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46890) SchumiBácsi válasza Grizzlu (#46889) üzenetére

Hol van ez a csoport?

Amúgy mind1 is mert ha nincs a közelben én nem utazgatok messzire. Persze megnézegetem amíg meg nem veszem Boscht de ez az ablak még kb. 1hétig tart. Az apróságok már előtte meglesznek mert utána lehetőségekhez mérten indul a gyártás.

Ma voltam a városba és már kinézegettem azokat a kisegítő eszközöket amiket egy másik menetben már haza is hozok.

IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

(#46891) Grizzlu válasza SchumiBácsi (#46890) üzenetére


Grizzlu
tag

Faipari adok-veszek

Kiskunmajsán van a gép, 380 pénz.


[ Szerkesztve ]

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46892) lela


lela
aktív tag

Durva ez a csapoló maró megoldás, ez valami másoló forma mentén mozgatja?
#46884) MrChris :
Akkor ezt csak körülbelül kell a területen belül tartani? És ha marás közben megmozdítom?

(#46893) Grizzlu válasza lela (#46892) üzenetére


Grizzlu
tag

Pantorouter a szerkezet neve, Matthias Wandel talalmanya. Nezz utana, erdemes. Lenyegeben egy pantograf es egy marogep otvozete.

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46894) MrChris válasza lela (#46892) üzenetére


MrChris
nagyúr

Nagyjából, nézd a videót mit csinál. Elég kb. követni a virtuális sablont a gép pedig precízen igazítja. Vagy nézd meg ezt, rendes felsőmaróként előre beállított mintákkal is lehet dolgozni. De zsanérokat, tipli, csavar lyukakat, vagy csapolásokat is ki lehet alakítani. Marhára tetszik, hogy nem kell beállítgatni határolókat, meg mindenféle sablonokat, hanem mint egy tervezőprogramhoz hasonlóan ráilleszted a formát a látott képre. Fordítottját is precízen kimarja, így tökéletesen fognak illeszkedni. 2012 táján jöttek be a szénkefe nélküli számítógéppel valós időben vezérelhető szervomotorok és filléressé váltak a precíz elmozdulás érzékelők, egyre több mindenbe kezdik használni. Idővel talán matrica se fog kelleni. Merülőfűrész is lehetne ilyen, két pozicionáló motorral sín nélkül bárhol tökéletes egyenest vágna.

(#46895) Winner_hun válasza Grizzlu (#46882) üzenetére


Winner_hun
félisten

Alá. Tőlük vettem lapszabászgépet. Az első megtekintéskor észrevettem hogy a körfűrésztől nincs az elszívás csöve a gép csatlakozójához elvezetve. Azt mondták bekötik - ez még a raktárban volt.
Pár nappal később szóltak hogy lehet menni megnézni, átnézték, jó a gép. Az elszívás nem volt bekötve - lefelejtettük - de megcsinálják. Amikor elhoztam addigra valóban bekötötték. Körfűrész hatalmas nyekkenéssel indult és elég rendesen rezgett is. Kicserélték az ékszíjat, jó lett (néha ismét kis nyekkenéssel indul, ez van). Hogy ezt miért nem maguktól csinálták... majd elhoztam. Martam vele, nem túl sokat és nem is nagy késsel, a maró motorja eléggé felmelegedett. Ez a vásárlás után pár héttel. Jeleztem telefonon, majd helyszínen meg lett állapítva hogy tényleg, ez így nem jó, leszedtük a motort, elvitték, javítva visszahozták. Elektromos baja volt, befogott a fék vagy mi.
Elkezdtem használni körfűrészt, nem sok használat után ezt produkálta. Elküldtem nekik e-mailben a videó linkjét, azóta is válaszolnak...
Kellett a gép, így használtam, lesz ami lesz. Ezen már jobban hallatszik hogy valami nem jó. Nekiálltam, megcsináltam. Lehet tippelni, hogy mi volt a gond.

Más is mesélt már róluk, volt akinek rosszabb tapasztalata volt. Az hogy a maró motorja melegedett... nem pörgetik sokáig, tán nem akkora gond, működik, nem hosszú távon tesztelik. Szóltam, javították, rendben. Az, hogy a körfűrész indítása és rezgése az első próbánál rossz és úgy szólnak hogy kész van, kipróbálható, már inkább probléma az e-mailben jelzett hibával együtt (megtekintették a videót, nem is 1x, csak nekik küldtem el a nem listázott linket, eddig más nem is láthatta).

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#46896) kavalkád válasza Winner_hun (#46895) üzenetére


kavalkád
aktív tag

mintha valami forgórész önálló életet élne és még kikapcsolás után is forog egy kicsit. mi volt a hiba?

(#46897) kapu2006 válasza Winner_hun (#46895) üzenetére


kapu2006
tag

Kenetlen, kopott felület. Gondolom csapágy. Vagy még inkább a fordulatszám csökkentő áttétel.

(#46898) kavalkád


kavalkád
aktív tag

milyen fatapaszt (folyékony fa) javasoltok, ami MDF-hez is megfelelő? vagy mindegyik teljesíti ezt a kritériumot?

(#46899) kapu2006 válasza kavalkád (#46898) üzenetére


kapu2006
tag

Az MDF az papír. Mi a kritérium?

(#46900) kavalkád válasza kapu2006 (#46899) üzenetére


kavalkád
aktív tag

hogy, ne dobja le :)
sok a ragasztó az MDF-ben nem tudom, hogy ez a tapasz megkötésében problémát jelent-e.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.