Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46051) kavalkád válasza thyeby (#46050) üzenetére


kavalkád
aktív tag

igen, ezt már olvastam a 2 évvel ezelőtti posztodban is, de ettől még a bolt nem működik outletként. ha a boltot LuxusSzerszám-nak vagy ToolHeaven-nek hívnák akkor is pont ugyanilyen esélyed van belefutni hibás termékekbe. nem azért lett hibás, mert outlet-nek hívják a boltot, hanem mert minden gyártónak vannak sz@r termékei.
idézek az ÁSZF-jükből:
"4.3. Cégünk kizárólag csak új készülékeket értékesít és hivatalos márkaképviseleten keresztül szerzi be termékeit. Minden termékünk rendelkezik garanciával, viszont ennek időtartama termékenként változó lehet. Esetenként előfordulhat, hogy a kiszállított gépeket áram alá helyezték, működését ellenőrizték."
ha minőségileg lefokozott termékeket értékesítenének azt fel kellene tüntetniük valahol. gondolom én.

[ Szerkesztve ]

(#46052) Gabika75 válasza lela (#46040) üzenetére


Gabika75
csendes tag

Én vásároltam már többször náluk. Csak a neve outlet szerintem. Szinte minden van készleten a boltban. A saját tapasztalat az hogy felkészültek, segítőkészek az eladók, nem akarják ráderöltetni egy bizonyos márka egy bizonyos típusát. Legutóbb a porszívómat vettem ott. Megmutatták az összes tipust megbeszéltük mire fogom használni, majd hagytak gondolkodni, miután mondtam hogy kb mi érdekelne kerítettek festoolos kollegát aki pontosan képben volt melyik gép mire is való. Ez nem a reklám helye, de én nagyon elégedett vagyok velük.

[ Szerkesztve ]

MI vagyunk a lovagok akik azt mondják:NÍÍÍÍÍÍ !!!

(#46053) thyeby válasza kavalkád (#46051) üzenetére


thyeby
őstag

Kívánom én mindenkinek, hogy soha, sehol ne járjon úgy, mint én ominózus rendeléssel.

Az önmagában is bosszantó, ha az ember 40-45 ropiért sok tétel közül egyetlen egyet sem csekkolhat le úgy, hogy na, ez megérte. Mégbosszantóbb, ha kivétel nélkül (bocsi, egy kivétel volt) minden tétel teljességgel használhatatlan.
Én erre gyorsan kortyoltam hideg vizet. Mindig benne van a pakliban, hogy a rohattkapetalesták átb@sznak, mint sz@rt a palánkon. Tényleg nem bosszankodtam. Nem ért annyit.
Legbosszantóbb az volt, hogy a válasz diplomatikus megfogalmazásban ennyi volt: Lóf@sz a sheggembe. És hogy jogszerűen. Fel vagyok készülve arra, hogy a fiskálisok addig csűrik-csavarják a szabálokat, míg kötelességem lesz a sheggemllikát odatartnani az ilyenkor kötelező lófäszért, ha kinyitom a pofámat.

Több fa van, mint asztalos!

(#46054) kavalkád válasza thyeby (#46053) üzenetére


kavalkád
aktív tag

megértem a csalódottságodat és nem is vitatom, hogy elkeserítő élmény volt, de mint mondtam, a hibás minőségű termék nem a bolt hibája. ez általánosan igaz szinte minden boltra. (jó-jó, itt nem a romlott tejet a polcra még kitevő sarki fűszeresre gondolok)
az viszont, hogy metrikus derékszög helyett inch-eset küldtek, az a bolt hibája.

(#46055) Szalmakutya válasza kavalkád (#46054) üzenetére


Szalmakutya
tag

Hát én azért tanultam ebből a történetből is. Én is felbasztam volna magam rajta.

Én eddig mindig jól jártam velük. De óvatosnak kell lenni. Ha belefutok egy hasonlóba, én már nem fogom erőltetni, hanem megy vissza, mondjuk mellékelt regény nélkül.

Másrészt meg, ha tényleg nem veszi tőlük vissza a Stanley, akkor mit csináljanak veled, Thyeby. Lenyeljék neked a törött gyalu árát?

Tudomásul kell venni, hogy a modern boltok már rég nem boltok, hanem egyszerű marketing-megnéző-postázó helyek.

(#46056) thyeby válasza kavalkád (#46054) üzenetére


thyeby
őstag

"hogy metrikus derékszög helyett inch-eset küldtek, az a bolt hibája"

Meg hogy lefotóznak egy csilivili szálcsiszolt oldalú gyalut fogantyúval, és küldenek egy feketére bemángáltat fogantyú nélkül, amiből kiáll mindkét oldalt vagy 3 mm-re a szegecs.

Nem a boltban van a hiba. A rendszerben. Gyártóstul, boltostul. Meg ugye nincs ilyen ott, ahol van erkölcs. Elég egy erkölcsös fogaskerék, azzá válik tőle az egész rendszer.

Egyik felem gyártó, a másik meg kereskedő. Nem fotóznék mást, mint amit adok, és eddig bármilyen reklamációt kérdezés nélkül és szó nélkül rendeztem nagyvonalúan. És kifejezhető számokban, hogy ez a nagyvonalúság megtérült. Azt is rendeztem, ami egyértelműen nem rendeltetésszerű használat volt. Tudom, hogy vannak vevők, akik nem az erkölcstől dagadtak meg. De azt is pontosan tudom, hogy bőségesen belefér a rendszerbe.

Azt én tudtam, amikor hozzábabráltam a vízpumpa fogóval, hogy ha törik, akkor az nem garancia dolog. Bevállaltam, és be is nyeltem. Azonban ha én vagyok a gyártó, nem gatyázok küldeni cserébe ilyen esetben másik terméket. Az a gyártót minősíti, hogy teszi, vagy nem teszi.

Szóval itt igazából számomra kúvájul nem a pénzről szól a dal. Viszont hogy kiderült, a másik oldalról meg arról szól, hát részemről nincs tovább szimbiózis.

És én mindezt nem azért melegítettem újra, hogy fújolhassak, hanem azok javára, akik csak jót és csupa jót remélnek egy outlettől.
Félrevezető dolog ám az "udvariasság, figyelmesség". Természete, hogy a kasszáig tart, tovább nincs.

Több fa van, mint asztalos!

(#46057) Szalmakutya válasza thyeby (#46056) üzenetére


Szalmakutya
tag

Épp ezt akarom mondani. Valójában te nem a bolttól veszed meg a cuccot, hanem a gyártótól. És ennek semmi köze ahhoz hogy outlet e. Ha tudsz jobb boltot, akkor 1) menj oda 2) add meg a címet nekem is.

A bolt lényegében leminősült valamiféle postássá. Ez azért van, mert csak így tudnak versenyezni az igazi postásokkal, mint az amazon.

Annyi hátránya van, hogy az amazon vissza tud venni olyat is, amit nem kéne, sőt, rá tudja terhelni a gyártóra, aki inkább visszaveszi, mert akkora ereje van, hogy egy kis beállítás a preferenciáin, és egy pontosan kiszámolt százalékot tudnak büntetni a gyártón. A szerszamoutlet meg nem.

Nagyon kevés gyártó tud ellenállni ennek a nyomásnak. A könyvkiadást most tették vele tönkre lényegében.

Végül, hosszú távon persze a nagy cégek kisajtolják az emberből a lelket is. Mert így működnek.

[ Szerkesztve ]

(#46058) kavalkád válasza thyeby (#46056) üzenetére


kavalkád
aktív tag

"És én mindezt nem azért melegítettem újra, hogy fújolhassak, hanem azok javára, akik csak jót és csupa jót remélnek egy outlettől."

látom nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy a bolt nevében benne szerepel az a szó hogy outlet és azt gondolod, hogy ez azért történt :) akkor ezek szerint olyan boltban ami nem outlet médg soha semmi negatív tapasztalatod nem volt.

(#46059) MrThompsoN válasza Soká (#46017) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Köszönöm szépen a fáradozásod, míg ezt lepötyögted. :R Ezt a fémre karctűs megoldást alkalomadtán ki is próbálom. Eddig a hagyományos, ceruzás átforgatós módszerrel néztem. Már amikor kellett, tavaly vettem (sajnos) két talpas derékszöget és egymással szembefordítva szemmel is nagy volt a hézag a szár egyik végén, míg a másik felén összeértek. Arra már nem emlékszem, hogy melyik végén, mert behajítottam őket a sarokba. És mellé még a talp sem egyenes egyiken se, mert billeg.

@yooccoo: és főleg nem az ország alsó részén, Budapesttől 3 óra kocsiútra (vonattal meg inkább 4 lenne :)) ). A környéken nem találtam boltot, ahol egyszerre van minőségi készlet és elfogadható árak. Ha a minőség rendben van, akkor meg az ár annyi, hogy kifizetem a szállítást és olcsóbban jövök ki. :(((

Ha tud valaki jó szerszámboltot Pécsett, akkor szívesen venném az ajánlatot.

(#46060) MrThompsoN válasza pacman_123 (#46018) üzenetére


MrThompsoN
csendes tag

Neked is köszönöm szépen a fáradozást. :R

"szívszorító történet"
Az ám, én is majdnem meghatódtam. Ezeket az USA-ban az ember után dobják 7-8 dollárért a sarki barkácsboltban. De alapvetően azért tőle/tőlük néztem, mert "Top rated seller" és a többi hirdetés mind valamilyen Kínából érkező dolog. Attól kicsit ódzkodok, Tudom, tudom, valakinek meg pont az jött be, ahogy Te is javasoltad. :)
Úgy tűnik marad a "puding próbája az evés" megoldás. Asztali fúrógépnél bejött, még szerencse, hogy Thyeby belinkelte nyáron az ALDI akciós katalógusát. :)

Sztenli derékszögem is van, az viszonylag használható, de mondjuk doboznál már nem jó azzal nézni, hogy az oldalak derékszögben álljanak. Mert nem fognak.

@generatoros: köszönöm az infót neked is!

(#46061) thyeby válasza kavalkád (#46058) üzenetére


thyeby
őstag

Ne rugózz már azon, hogy outlet, vagy más bolt. Persze hogy járhatok, és járok is más üzletekkel is így. Hogy messzire ne menjek, szóbanforgó negyven ropinak a többszörösét buktam én el apránként a tecsóban, mire ráébredtem, hogy oda inkább ne menjek semmiérse.

Azért ha már itt tartunk: Egy vagyont költöttem már el kattintgatásokkal szerszámszaküzletekben. Így egyiknél sem jártam. Nagyf@sz tudott lenni Vén Pista, megéri a pénzét Zákány is, unalmas lenne felsorolni mindenkit, aki nem outlet. De soha egyiknél se jártam úgy, hogy húsz tételből tizenkilenc szar. Pláne meg úgy, hogy ha szóváteszem, magasról leszarja. Nem ez volt nekem az első outletes vásárlásom (azon vagyok, hogy az utolsó legyen, talán sikerálni fog). Babakocsitól ruhán át annyiféle dolgot vettem már outletben. És ahogyan a tecsó megtanított rá, hogy mit jelent az a szó, hogy gazdaságos, az outletek megtanítottak arra, hogy mit jelent az a szó, hogy outlet.
Szóval saját terméket soha nem fogok úgy hirdetni, hogy gazdaságos, mert az a kereskedelemben mást jelent, és soha üzletem nevébe nem szövöm bele azt, hogy outlet. Ha jót akarok magamnak.

Van egy eléggé evidens alapképlet: Ha valaki olcsóbb a konkurenciánál, az nem azért van, mert beéri kisebb haszonkulccsal. Az mindig másért van, és az a más mindig ügyesen el van rejtve. Ér nekem a méltóságom plusz néhány százalék felárat, hogy ne kelljen magam átbaxva érezni. Mindig annyival vagyok hajlandó többet fizetni, amennyivel tisztességesebb a cserebere. Ez pénzben elég jól kifejezhető, a méltóságom pedig nem mérhető valutában.

Több fa van, mint asztalos!

(#46062) kavalkád válasza thyeby (#46061) üzenetére


kavalkád
aktív tag

ne másítsuk meg a történelmet és főleg ne keverjük össze ki-mit írt, mivel visszaolvasható.
én nem rugózom rajta, azt magyarázom, hogy a te tapasztalataidnak semmi köze ahhoz, hogy ez a bolt outlet. olvasd vissza amiket irtál. először jött egy nagy monológ, hogy az outlet zsákbamacska, és a utolsó kommentedet is így zártad:
"És én mindezt nem azért melegítettem újra, hogy fújolhassak, hanem azok javára, akik csak jót és csupa jót remélnek egy outlettől."
ebből az jön le nekem, hogy te eldöntötted, hogy minden outlet rossz, ámen, szíved joga, de az eredeti kérdező erről az egy adott boltról kérdezett, nem pedig arról, hogy milyen tapasztalataid voltak eddig az outlet boltokkal általánosságban. ez az információ irreleváns, főleg mivel már többen is elmondtuk, hogy ez a bolt a nevével ellentétben nem outletként működik.

én csupán arra próbáltam rávilágítani számodra - úgy tűnik kevés sikerrel - hogy a negatív élménynek nincs köze ahhoz, hogy ennek a boltnak a nevében benne szerepel az outlet szó.

csak az nem érti a mondandómat, aki nem akarja és te nagyon nem akarod, úgyhogy maradjunk is ennyiben.
neked van igazad, minden outlet egy potenciális veszélyforrás, közelébe se menj.

[ Szerkesztve ]

(#46063) Bakus válasza kavalkád (#46062) üzenetére


Bakus
tag

Megjegyezném, hogy hivatalosan AKMÉ Kft. a cég neve sőt a honlap is akme.hu név alatt megy, az outlet pedig egy szerencsétlen név választás.

"A víz örök, de a gép változik"

(#46064) lela válasza kavalkád (#46062) üzenetére


lela
aktív tag

Calm Down! Ne vitázzatok értelmetlen dolgokon. Nem akartam vitát szítani, csak valaki privátban ugyan ezen véleményen volt mint Thybey, (az outlet az csak valamilyen érték csökkentett terméket takarhat) és kíváncsi voltam kinek mi a véleménye, de sajnos manapság az ember bárhol bármikor járhat rosszul, függetlenül a bolt értékelésétől. Vannak egyedi esetek, ugye mint a lapszabászat esetébben is...
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Erre viszont még nem kaptam választ.

(#46065) kavalkád válasza Bakus (#46063) üzenetére


kavalkád
aktív tag

én a bolt nevéről beszéltem, nem a cég nevéről, ha ezért címezted nekem a kommented. (amúgy a szerszamoutlet.hu domain is hozzájuk tartozik)

[ Szerkesztve ]

(#46066) yooccoo válasza Szalmakutya (#46047) üzenetére


yooccoo
aktív tag

kantárosnadrágosban is meg lehet ilyet csinálni, amennyiben van raktáron az adott gép ..

(#46067) trialboj


trialboj
őstag

Van rá megoldás, hogy ezt a kerek mécses gyertya lyukat ki tudjam vágni vagy faragni, célszerszám nélkül? Én ennél természetesebb alapot képzeltem el, olyan fából amin még van kéreg, viszont félek hogy akármilyen óvatosan is kezdem el faragni, ketté fogom hasítani a vésővel.

Illetve ha már itt vagyok, a héten barkács cuccok vannak a lidl-ben. Az érdekelne, hogy az itt árult elektromos cuccokat messziről kerülni kell , vagy hobby szinten, olyan cuccokhoz mint amit fent linkeltem elég lehet. Pl most erre a csiszológépre gondolok

Köszönöm

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#46068) kapu2006 válasza trialboj (#46067) üzenetére


kapu2006
tag

Ha itt lennél a közelben, kifúrnám neked.
A Lidl szerszámgépei egy két, néhány nagyobb munkát bírnak. Azután kuka. Azt tapasztaltam, hogy amit nem használok, az álltában romlik el.
Amiért a legjobban haragszom. Vettem egy látcsövet. 5 év garancia. Ahogy letelt, az a gumírozott bevonat takonnyá vált. Gyakorlatilag használhatatlan.
Tettem egy fogadalmat. Lidl-ből szerszámot soha. De más hasonlót sem. Inkább nem kell, vagy kivárom míg telik egy jobbra.

(#46069) pali923 válasza trialboj (#46067) üzenetére


pali923
tag

Biztosan van olyan fa, olyan szerszám, meg olyan tudás, amivel megoldható némi idő- és energiaráfordítással. Viszont egy 40-es forstner fúróval kb. 8 mp-ig tart, és az eredmény elég jó lesz nagy valószínűséggel. Igaz, hogy ez pénzbe kerül, ha éppen nincs otthon, de az idő is pénz.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#46070) Szalmakutya válasza yooccoo (#46066) üzenetére


Szalmakutya
tag

Jó tudni. És melléd fog ülni a földre egy eladó, hogy végre megtanulja, hogyan is lehet pontosan bemérni egy ilyet, mert tanulni mindig jó?

Ami az elátkozott Outletet illeti, hát igazából ami jó benne szerintem, az éppen ez, amit sajnos thyeby nem tud benne kihasználni. Olyanok az árai, mint egy csomagküldőnek, de mégis be lehet menni és megfogni, mielőtt megveszed. És ha nem tetszik, nem viszed el.

For the record, a Dewalt körfűrész zseniálisan jó, a stellere valami fantasztikusan pontos és kényelmes, erős, mint a bivaly, ugyanakkor egy kézzel fel tudom kapni és arrébb tudom vinni. Nagy öröm vele vagdosni.

De az asztala bizony süllyedt középen. Nem nagyon, de azért van ott egy mélyedés. Azt még nem tudom, hogy ez komoly gond lesz e a későbbiekben, amit eddig csináltam vele, ahhoz nem volt probléma.

(#46071) yooccoo válasza Szalmakutya (#46070) üzenetére


yooccoo
aktív tag

nem valószínű .. van jobb dolgom is ennél, meg amúgy sem ülnék a földre, nehogy fölfázzak

(#46072) Szalmakutya válasza trialboj (#46067) üzenetére


Szalmakutya
tag

Forstner fejjel két perc, vésővel egy jó adag vacakolás. De meg tudod csinálni.

Előszőr fúróval fúrd meg a lukat körbe, amilyen közel csak tudod. Utána mehet a véső neki, úgy már nem fog repedni (mondjuk ne a 10 kilós kalapáccsal csapodj rá). Ha nem végig megy a luk rajta, akkor a közepét is furkáld szét kicsit.

Nem lesz a végén tökéletes kör alakú, de ha törődsz vele, akkor még szebb is lesz, mintha az lenne, mert látszik rajta a kezed nyoma meg a munka.

Ja és ha ilyen igénytelenebb lucba csinálod, akkor nem lesz szép a vége se.

(#46073) Szalmakutya válasza yooccoo (#46071) üzenetére


Szalmakutya
tag

Na látod :)

Most már csak áruld el, mi az a kantáros izé?

(#46074) Kiscsőke válasza trialboj (#46067) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

Hát az a csiszoló egy időzített bomba szerintem, túl sokat kellene tudnia egyszerre de valószínűleg egyiket se tudja rendesen. Viszont a garanciális ügyintézés miatt bevállalható, mivel ha baj van vele 3 hónapig a boltban intézik a garit utána a szervízzel kell felvenni a kapcsolatot. Nekem sok Parkside gépem van, ez nem ipari hanem barkács kategória, viszont a 3 év garit már nagy részük túlélte pedig amikor használom őket akkor nincs pihentetés.

A mécses helyének kifaragása tényleg nem egyszerű, egy forstner fúró tényleg sokkal hatékonyabb és gyorsabb. Hozzám is messze vagy! Pedig nálam is megoldható lenne, ha akörnyéken találsz egy asztalost, szerintem kifúrja neked bagóért, ha te akarsz vele küzdeni akkor a vésővel óvatosan, a kezedre nagyon vigyázz!

[ Szerkesztve ]

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#46075) Soká válasza trialboj (#46067) üzenetére


Soká
senior tag

Forstner fúróra - ahogyan fúrógépre is - szüksége van annak, aki barkácsolgat. Például, ha kivetőpánttal akarsz készíteni egy szekrénykét. Én biztosan nem állnék neki vésni mert a végeredmény nem lenne szép. De ha nem lenne forstner fúróm, akkor lombfűrésszel csinálnám, két darabból. De nem hiszem, hogy lombfűrészed lenne...
A linkelt lidlis reklámmal csak az a baj, hogy beleőszülnél ha azzal a rezgőcsiszolóval próbálnál egy durva raklapot átcsiszolni. Ahhoz inkább gyalu vagy legalábbis egy szalagcsiszoló kellene, hogy haladj is. Amikor valami három az egyben, akkor főleg légy óvatos.

Ja, és mondhatnám azt, hogy a lidlben érdemes megvenni egy forstner fúró készletet mert elég olcsó, de azt mégsem ajánlanám mert nem keményfémlapkás és csak a szenvedés van vele, főleg ha keményfához kell.

[ Szerkesztve ]

(#46076) Levat válasza Soká (#46075) üzenetére


Levat
csendes tag

Én megvettem, nem érdemes, nincs túl kemény anyagból. De úgy általában a kiegészítőket sem igazán nézegetem már, japán fűrész egy szar, vésők alapból nincsenek egyenesre élezve. Bitfejjel eddig nem volt gondom.

Forstner fejből keményfémlapkás éri meg? Tudtok ajánlani jót ebből?

[ Szerkesztve ]

(#46077) pacman_123 válasza Szalmakutya (#46070) üzenetére


pacman_123
tag

"de mégis be lehet menni és megfogni, mielőtt megveszed."

Nem kicsi előny ez, erre utaltam is. Igaz, én sem a comcédban lakom.

Tibi, nagyon sajnálom hogy ilyen rosszul jártál a szerszamoutlettel, tényleg sajnálom, sz*r érzés mikor valaki vágyik valamire, megveszi, nem azt kapja, nem úgy .... de hidd el, az a kijelentésed hogy az outlet = zsákbamacska, annyira igaz rájuk mint bárki másra. Csak ezt az első posztodban nem írtad le, a kálváriádat sem (!) , ezért "estünk neked". Most én sem bántani akarlak, mert tényleg tisztelem a munkásságodat, személyesen tapasztalhattam meg a műhelyest, itt meg a fórumost. De néha előfordul hogy általánosítasz - és az nem mindig jó, mert félrevezethet másokat. Ha valaki csak a Te első posztodat olvassa el és cakkumpakk elhiszi - a környékére nem megy a szerszamoutletnek, sem virtuálisan, sem fizikailag.

Elmondok akkor egy sztorit: ahogy írtam, sokat kattintgattam már én is az oldalukon. A nagyobb részüket postázással kértem, de 2 alkalommal személyes átvátelt válaszotttam mert más, munkaügyben is Pesten jártam. Az első alkalommal (egy Metabo gérvágóért mentem) majdnem leültem mikor bementem. Nekem azelőtt soem volt módom ilyen szerszámáruházba betérni. Az az orgia ami ott van :Y és gyak. tényleg mindent meg is foghatsz. A SOLA derékszög sincs becsomagolva :-)

Ahogy bementem, mondtam miért jöttem, kértek hogy várjak, máris hozzák a rendelésemet. Szíves örömest tettem, mert .. na. Egyik szerszámfaltól a másikig szédelegtem, főleg az akkus fúrók környékén. Látja az egyik eladó hogy nagyon bambulok, odajön hogy tud-e valamiben segíteni (hoppá :Y ). Szokásos válasz, "csak nézelődök" (hogy imádják ezt a választ), mondom neki hogy az egyik fétisem az akkus fúró, de most csak a rendelésemre várok, de ami itt van ... az nem semmi, gratuláltam a készlethez. OK, mondja amíg hozzák a cuccot megkérdezem hogy pl mit vársz el egy akkus fúrótól. "MI van??" ezt az embert tényleg érdeli a vevő, hát elkezdtünk beszélgetni. Hegyekben álltak különböző Metabo/Bosch/Makita/stb akkusok, plusz a falra is felakasztva egy-egy példány. Mondta hogy ezt a Metabot a 2X4As-akksipárral ácsok is viszik, itt ez a kis kék Bosch csavarozó, most jött és a 2x2Ahs akksik a visszajezések alapján meglepően jól bírják ... elképesztő módon értett az árukészlethez, nem tudtam olyat kérdezni amire vagy ne azonnal válaszolt volna, vagy "Józsi, hogy van ez?" - megkérdezte a kollégáját.

Elmondtam neki a kálváriámat egy Makita gérvágóval (kóválygó lap, 0 fok vagy 0,5 fokban is lehetett rögzíteni, és ami brutál dolog volt, a rögzítő prücköt kihúzva nem billent fel normál álllásba a vágófej, a védőburok megállt egy adott pozícióban és nem találtam az okát - ment vissza a feladónak, pénz is vissza, ja, technoform, nyíregyházi cég :-) -> akkor most ők is rosszak? dehogy rosszak. AZ a Makita példány úgy volt sz*r ahogy, de ettől még nem temetem a technoformot) erre megkérdezte, hogy melyik típus volt (LS0815FL), na olyan pont nincs náluk kiállítva, de ugyan menjünk már oda, és nézzük meg más Makiknak is van-e ilyen gondja (nem volt, LS1018 és egy másik modell is volt kiállítva, azoknak nem).

Szóval ilyet nem sok helyen tapasztalsz.

A végén amúgy lehajtott fejjel egy egy kis kék Bosch csavarozóval somfordáltam a pénztárhoz, hogy ezt is tessék számlázni. Pedig nem akart semmit rámbeszélni :) Ezért jó és egyben veszélyes is ide betérni.

Teccikérteni, ugye? Az éremnek azért mindig két oldala van. Sajnálom Tibi, hogy neked akkor épp a rosszabbik jutott :( Nekem a fenti rendeléseim közül még - szerencsére - egyikkel sem akadt gondom.

Másik outlet példa, és befejeztem. Nincs messze tőled. Itt is lehet kínában gyártott "originált" is venni, meg kínai koppintást is. Egyszer voltam ott, jó régen. Vettem egy Adidas sportcipőt. Még mindig egyben van, bár azért már viseltes kicsit. De ez is "outlet".

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#46078) Levat


Levat
csendes tag

Szerencsére én megtehetem, h bezúzok a szerszámoutlet-be, ha van időm, azt szoktam mondani arra a helyre, h az a férfiak cipőboltja. :D
Kb 1 hónapja vettem ott a kis Dewalt excentert.

Van onnan Sola derékszögem, (stanley-k nem tetszettek) megnézem majd a felrajzolós módszerrel, h mennyire pontos.

[ Szerkesztve ]

(#46079) kapu2006 válasza Levat (#46076) üzenetére


kapu2006
tag

Kínából vettem.
Van 10-60mm közt vagy 8 féle. Nekem beváltak. Gyémánt reszelővel kicsit meghúztam az élüket.

(#46080) Soká válasza Levat (#46076) üzenetére


Soká
senior tag

"Én megvettem, nem érdemes, nincs túl kemény anyagból."

Ezért írtam, hogy nem érdemes :)
Nekem van egy workzone japánfűrészem, összehasonlítási alapom nincs ugyan, de szerintem teljesen jól használható. A vésőik olyanok, amilyenek, de nem használhatatlanok, fenni tudni kell. (egyszer próbálkoztam egy tescos vésőkészlettel, magam sem akartam elhinni, de a körmömmel(!) nyomot tudtam hagyni az élén!!! - nem akartam elhinni, hogy ilyen biliacél, mintha elfelejtették volna megedzeni...)

Szerintem keményfémlapkás forstnerből - ha nem naponta kell használnod - talán a legolcsóbb is megteszi, működni fog, sokkal jobban mint a gyorsacél darabok.

(#46081) thyeby válasza pacman_123 (#46077) üzenetére


thyeby
őstag

"Ha valaki csak a Te első posztodat olvassa el és cakkumpakk elhiszi - a környékére nem megy a szerszamoutletnek, sem virtuálisan, sem fizikailag."

Szerencsére nem nagyon akad senki, aki csak az én első posztom alapján cakumpakk elhisz. Írsz hozzá Te is. Mást. Más is. Megint mást.

Aki olvassa a fórumot, ezek alapján dönt majd. Aki csak a Te írásod alapján dönt, magára vessen. Aki csak az én írásom alapján, az is magára vessen.

Ha valaki vezetést igényel, azzal nincs mit kezdenünk. Az soha nem lesz önálló. Aki segítséget, tanácsot kér bárkitől. itt legtöbbször megkapja. De dönteni neki kell, fizetni neki kell, csalódni kellemesen, vagy kellemetlenül neki kell.
Minél több vélemény van itt leírva, annál árnyaltabb döntés hozható belőle.
Olykor örülök annak, mint jelen esetben is az outlet dologban, ha más véleménye is ott van az enyém mellett.
Az is igaz, hogy olykor ilyen dolgokban tudok nagyon kocka lenni. Lásd matebó fóbiám. Próbáltam én szabadulni tőle, de nem sikerült. Bennem maradt, kocka vagyok. Felvállalom, nekem így emberszagúbb - ez a hibám engem nem zavar. Az a hibám szok zavarni, hogy sokszor nem veszem észre, hogy magamból indulok ki, de nagyon. Termelek feszes tempóban. Ez a tempó nem tűr meg megbízhatatlan szerszámot, nem tűr meg egészségkárosító szerszámot, nem tűr meg szar szervizt, és nem tűr meg semmiféle halasztást. Zsigeri bennem, hogy olcsóbb egy drágább gép, ezer irányból megtapasztaltam. Voltam barkácsoló is. Volt sok barkács szerszámom, szerszámgépem is. (már egy sincs meg) Nem felejtettem el, hogy egy barkácsoló ha egyetlen dolgot kap a szerszámtól, ami nem más, mint az, hogy meg tudja oldani a feladatot, akkor már megkapott mindent. Kinőttem a barkácsolásból. Hogyne nőttem volna ki, lett egy egész jó asztalosműhelyem egész jó szerszámparkkal. És kurvanehezen tudok arra összpontosítani, hogy adott lidis csodát kinek ajánlhatom, és kinek nem. Jó sokat első kézből is ismerek közülük, és a barkács minőség felsőközepét véltem bennük felfedezni. Rossz érzéssel mondom azt mégis, hogy vedd meg bátran, mert én már az aldibalidibe szinte le se lassítok, amikor szigetre tesznek raklapnyi műhelycsemegét.
De közben tudom, hogy a barkácsolás az alkotás, hogy életöröm, létszükséglet. És azt is tudom, hogy aki barkácsolásra - de hívjuk inkább alkotásnak - termett, az rossz szerszámmal is brillírozni fog. Lásd Barit! (Épp néhány órája nyomtam a markába a Stanley marokgyalut, meg a Sola talpasderékszögnek látszó tárgyat, tenné rendbe nekem. Hátha sikerül. Mert nekem nem engedi a tempóm)

Több fa van, mint asztalos!

(#46082) thyeby válasza Levat (#46078) üzenetére


thyeby
őstag

:DDD

Hát ez kurvajó! Férfiak cipőboltja.

Egyszer meditáltam azon, hogy vajon a szívem választottja képes lenne egy szerszámszaküzletben annyit toporogni mellettem, mint én Őmellette a picsapacsuli boltokban?

Több fa van, mint asztalos!

(#46083) thyeby válasza pacman_123 (#46077) üzenetére


thyeby
őstag

"A végén amúgy lehajtott fejjel egy egy kis kék Bosch csavarozóval somfordáltam a pénztárhoz"

Olyan jó volt ezt olvasni! Hogy ilyen is van. Marketing van ilyen is, van olyan is. Profizmusra utal, hogy úgy "sózta Rád", hogy igazán örültél is annak, hogy megszerezted.

A Felder marketingesei nem tudatlanok szakmából - termelnek is böcsülettel. Ezer oldalról bombáztak. Itt-ott igen megyőzően is, javukra legyen írva. Nem sok választott el attól, hogy azt mondjam nekik, hogy oké, hozzátok ide nekem a szomszéd utca végébe, oszt' megkapjátok a milkát érte. Közel álltam ahhoz, hogy pacsit csapjak, mikor rossz oldalról közelítették meg a géppuskafészket. Nem véletlenül ám, hanem tudatosan:
- És aki látja, hogy az ön műhelyében Felder gép van, az más fénybe borítja a vállalkozását.
Ekkor esett le a tantusz, hogy ez a manus most engem dolgoz megfele. Hazagurultam pacsi nélkül. :D

Több fa van, mint asztalos!

(#46084) BlackBird válasza thyeby (#46081) üzenetére


BlackBird
újonc

"Aki segítséget, tanácsot kér bárkitől. itt legtöbbször megkapja."

Sajnos én nem tartoztam az igazán szerencsések közé...

(#46085) thyeby válasza BlackBird (#46084) üzenetére


thyeby
őstag

:DDD

Célzást értettem. :K
Szerintem elvétetted a linket, de gondolom, mire gondoltál.

Magad uram, ha szolgád nincsen.
Ne gondold, hogy szakmai féltékenységből nem kapsz segítséget itt. Inkább arról van szó, hogy nem fóliáztat itt iparszerűen senki. Megveszik az előregyártottat, a készt.
Gyanítom, ez azért nem felel meg Neked, mert stílust akarsz teremteni, s nem uniformist gyártani.
Lehetetlen nincs. Ha szétnézel néhány "elosztóban", talán találsz prospektust a gyártótól elérhetőségekkel. Akkor már egy lépéssel beljebb vagy. A munka elindul, és lassacskán szélesedik a látókör, hogy ki van még?
Balanszírozgatás egy életen át.
Ha beírod a gugliba, hogy bútorfront, fogsz talán lelni partnert, akivel már el lehet kezdeni.

Több fa van, mint asztalos!

(#46086) Grizzlu válasza thyeby (#46082) üzenetére


Grizzlu
tag

Nem, biztos nem. En ha a parom behivom a muhelybe, egybol feszult allapotba kerul, mintha a pokol eloszobajaba lepne.

Mindenhol az a sok, erthetetlen, hangos, veszelyes gep, mindenhol a forgacs, meg a fureszpor, a rendetlenseg, fogalma sincs, hogy mit csinalok, es nem tud beleszolni semmibe sem :))

MSI MAG Z590 Tomahawk WIFI, i5-11400F, Intel ARC380, 2x8 GB DDR4 Kingston HyperX Fury 3000 Mhz, BeQuiet PurePower 12M 650W

(#46087) Kiscsőke válasza Kiscsőke (#45808) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

Most szegény autó kint éjszakázik már több mint egy hete, mivel még mindig nincs kész a láda, napi 2-3 óra alatt nem haladok vele. Viszont az este láttam a nejem szemében a fényt amikor lejött a garázsba, már a ládatető nyílik, az élmarás fele kész, látom az arcán, hogy tetszik neki. Sajnos műhely nélkül nehéz haladni, éjszaka meg nem tudom csinálni mint régen mert felébred a manó és akkor már anya sem alszik meg a nagyfiú sem. Megnyugtattam, karácsonyra kész lesz, de gyanús hogy hamarabb! Az én feleségem nem fél a gépektől, sőt ha kell akár még segít is, feltéve ha a gyerekek hagyják(eljön a nagymama hogy lefoglalja őket). Majd a hétvégén még dobok fel képet, hogy mire haladtam.

[ Szerkesztve ]

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#46088) BlackBird válasza thyeby (#46085) üzenetére


BlackBird
újonc

Valóban, ezt lett volna helyesebb linkelni. :)

"Magad uram, ha szolgád nincsen."

Ez már ezelőtt is így ment, de így azért sokkal több utánjárás és kellemetlen tapasztalat lesz belőle. Nem csak arról van szó, hogy a felsoroltaknak hol van a lelőhelye, hanem arról is, melyik beszállító mennyire jó minőségű és pontos.

(#46089) thyeby válasza Kiscsőke (#46087) üzenetére


thyeby
őstag

Lemaradtam volna?
Nem árultad el, mi lesz ez? :F
Várom a képet a készről. :K

Több fa van, mint asztalos!

(#46090) pali923 válasza BlackBird (#46088) üzenetére


pali923
tag

Van a facebookon asztalos csoport. Persze van sok troll is, de akadnak gyakorló mesterek is, köztük elég komolyak, bútorgyártók is. Lehet, hogy ott többet tudnának neked segíteni.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#46091) Kiscsőke válasza thyeby (#46089) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

Vártam a tippeket :D eddig egy volt csak.

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#46092) Kiscsőke válasza Armahun (#45810) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

Most olvastam, dehogy illik, az a nyílás a körfűrésznek és a felsőmarónak van.

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#46093) Szalmakutya válasza Kiscsőke (#46091) üzenetére


Szalmakutya
tag

Tehát a feleségednek lesz, és doboz, és napi 2 óra munka megy bele, hmm.. vésel bele valami mintát?

(#46094) Szalmakutya válasza BlackBird (#46088) üzenetére


Szalmakutya
tag

Nem egészen értem ezt. Gondolod, hogy ha valaki tudna értelmes tippet adni neked itt, akkor nem mondaná? Amire tudtak a kérdéseid közül, arra mondtak is, lelkesen.

(#46095) kavalkád válasza Kiscsőke (#46091) üzenetére


kavalkád
aktív tag

"Vártam a tippeket :D eddig egy volt csak."

de inkább 5.

[ Szerkesztve ]

(#46096) Levat


Levat
csendes tag

Szevasztok!

Segítséget/ötleteket kérnék ágy készítéséhez. "Sajnos" bútorlapból fog készülni, erre van kerete az isminek.

180*200-as lesz fejtámlával, merev ágyráccsal.

1. 18-as bútorlap elég-e 90+80 kg-os embereknek?

2. vasalatokból az alábbiakat gondoltam használni.

4 sarokba merevíteni: http://www.butorkellek.hu/index.php?kod=4237&modul=termek
középső léchez fej/lábrész összekötése: http://www.butorkellek.hu/index.php?kod=1586&modul=termek
oldalak illesztése kívülről nem látható módon: http://www.butorkellek.hu/index.php?kod=1585&modul=termek
v pedig excenteres összehúzóval.

Ágyrács tartóléce 34*34 mm-es fenyő, középre szélesebb, 5. láb, akár 6. is a tömeg és méret miatt.

Tegnap prakiterben járkáltam, megnéztem h vannak összerakva a kiállított ágyak, jáj...! :)

(#46097) kapu2006 válasza Levat (#46096) üzenetére


kapu2006
tag

Ha nem titok, mennyit szán rá az ismerősöd?

(#46098) kavalkád válasza Levat (#46096) üzenetére


kavalkád
aktív tag

1. 18-as bútorlap elég-e 90+80 kg-os embereknek?

attól függ milyen tervezésű az ágy és melyik részére tervezed a bútorlapot.
ha a földig ér minden oldala akkor talán elég. ha lábakon áll a 4 sarokban akkor határeset, én nem tenném.
ha fal lesz a fejtámla mögött akkor a fejtámlának is elég.
ha nem akkor meg szintén attól függ, hogy milyen magas fejtámlában gondolkodik.

a vasalatokhoz nem tudok érdemben hozzászólni.

(#46099) Kiscsőke válasza Szalmakutya (#46093) üzenetére


Kiscsőke
aktív tag

1. fogpiszkáló
2. galamboknak, nyúlól,
3. dugihely a pénznek
4. kelengyésláda
5. jetifészek
6. lőszeresláda

Ezek közül a kelengyésládát vettem komolynak, talán még a lőszeresláda állná meg a helyét de azt csak most láttam.
Nem lesz bele minta csak amikor leesek a garázsba általában jön a nagyobbik fiam is és rengeteget "segít", és még többet kérdez! :K
És mivel csak egy asztal van minden egyes munkafolyamat előtt/után pakolni kell, a munkára igazából a napi időmből kb 50 perc jut, ami tényleges haladás.

A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)

(#46100) Levat válasza kavalkád (#46098) üzenetére


Levat
csendes tag

Ez lesz lekoppintva, de kicsit magasabb lesz, kritérium volt a fekvési magasság: http://akciosbutorwebaruhaz.hu/Bergman-High-magas-borovi-fenyo-agy?fbclid=IwAR2PXmkkwj7P94AV9qyuPcyl8yW4OElOsN7BYAON92wihYsC2aHN9ihqLKc

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.