Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz djherby #99251 üzenetére
Olyan formátumban volt a lejátszott anyag, amit a CE nem tud megfelelően kezelni, indíts el egy másik filmet, másik formátumot és valószínűleg helyreáll.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok! Nem pont CE, de végülis az is lehet a gondjaim okozója. Cseréltem gépet (is) Win11-re. A windows látja hálózaton a CE-t és a boxra kötött HDD-ket is, de a CE az istennek sem találja a sz.gépen megosztott mappát. Elvileg pont úgy lőttem be, mint az előző win10-es gépemet, ami évekig kiválóan szolgált SMB szerverként, ip cím alól betallózva. Most viszont semmit nem lát a CE. Esetleg van valami extra, ami nem jutott eszembe? Kb. 7 éve használom a régi laposomat hiba nélkül, szóval simán lehet, hogy valamit nem vetem észre. Windows topikba azért nem kérdezek, mert ott a CE lesz/lenne a szűk keresztmetszet..gondolom. Köszi, ha tudnátok pár ötletet adni.
Win11 összetevők alatt beállítva/engedélyezve az SMB1..."csak a zene van"
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz dgyuri0123 #99254 üzenetére
tipp: SMB protokollverzió?
7 éve még vigan SMB1 volt, egy ideje az alapból tiltott win-benRedmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
dgyuri0123
nagyúr
-
DoItYourself
Topikgazda
-
Yocee
aktív tag
A hétvégén végre volt időm filmezni a Nokiával. Hát, tényleg vacak rajta a Plex. Legalábbis mérföldekkel jobb a mozgásmegjelenítés CE alatt. De ezzel együtt tudok élni, hogy pendrájvot kell dugdosni, bár már gondolkodom a kapcsolható usb hub megoldáson.
De jó cucc, tetszik. -
SunMount3r
nagyúr
válasz dgyuri0123 #99257 üzenetére
Azt elvileg csak Win 7-en kellett legutoljára. Attól kezdve az SMB v2-nek is mennie kell simán.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz DoItYourself #99258 üzenetére
Na ezt még nem. Hazaérve ugrok is neki. Köszönöm!
"csak a zene van"
-
blakey
titán
CoreELEC (Kodi) alatt is működik a Plex, nem kell nélkülöznöd a központi adatbázist.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
zazenke
őstag
válasz AlyrArkhon #99255 üzenetére
nekem smb1 fut win 11 en de ne kérdezd hogy sikerült megcsinálnom
-
joydrv
tag
válasz dgyuri0123 #99254 üzenetére
Win 10 - 11 esetén Gépház/Hálózat/Hálózat és megosztási központ: itt kell engedélyezni a fájlmegosztást és ahogy írtad, Vezérlőpult/Programok/Windows alkalmazások ki-be: itt kell bekapcsolni az SMB1-et.
-
djherby
tag
Köszi, igen, be van kapcsolva. Akkor majd kinyomom.
-
fer
őstag
Azt hogyan lehetne elérni, hogy a tv távirányító gombjára ne induljon el a box? (X9air tv 55lf580v)
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
blakey
titán
CEC kikapcsolásaval a TV-n és a lejátszón is.
-
-
fer
őstag
Érdekes módon az mxq-4k-t nem kapcsolja, be ua. a gomb (pedig annak a távját használom az airhoz), viszont annál felfelé mozgatást csinál.
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
blakey
titán
Akkor nálad valamelyik TV infra gombja kapcsolja be, a szerencsétlenebbik eset, ha a bekapcsológomb. Semmit nem tudsz ellene tenni, maximum annyit, hogy azt a gombot nem használod.
-
blakey
titán
Alternatív megoldás, ha egy okoskonnektort használsz.
-
fer
őstag
válasz blakey #99273 üzenetére
Erre én is rájöttem, de ha bekapcsolja, akkor ki miért nem? Mondjuk ez nem is baj, mert ha ki is kapcsolná akkor nagy szívás lenne, ugyan is ez a tv OK gombja, elég gyakran használatos.
-
blakey
titán
Erre én is rájöttem, de ha bekapcsolja, akkor ki miért nem? - mert sajnos nem ki/bekapcsoló gomb. Manapság nagyon könnyű olyan készüléket venni, ami egy másikat, többnyire lejátszót, valamilyen szinten, valamelyik gombbal bekapcsol. LG TV infrás OK gombja bekapcsolja bármelyik lejátszómat, Philips TV hangerő le gombja kapcsolja be. Ezért jó a BT-os TV távirányító, az nem kapcsolja be.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz DoItYourself #99258 üzenetére
Megy a megosztás. Pikkpakk összejött. Mégegyszer nagyon köszönöm az ötletet.
"csak a zene van"
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Tudtok mondani olyan ajánlott kis box-ot amin CE futtatható, és van koax hangkimenetele ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
rostiron
őstag
válasz SunMount3r #99278 üzenetére
Ezek a konverterek rontanak a zenei minőségen ?
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
mexel
veterán
905X4-nél nem lett megoldott a belsőre való telepítés a droid mellé? ( tavasz óta nem követtem a fejleményeket)
-
hunaqua
addikt
Nekem nem kell a droid.Felraktam belsőre a Vontar X4 (S905X4)-re a CE-t. Használhatatlan.
Ilyen üzenet van :
Missing partition "super" eMMC
No media playback possible!SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
mexel
veterán
válasz hunaqua #99282 üzenetére
Köszi, azt tudom hogy droid nélkül lehet, nálam az ment, megysd ről is. A kérdésem arra vonatkozik hogy volt-e változás tavasz óta: azaz fel lehet-e MÁR tenni DROID MELLÉ dualban a rendszert, vagy az még megoldatlan ( esetleg úgy is marad a 11-es droid sajátosságaimiatt)
-
vargalex
Topikgazda
Én a kezdetektől minden eszközömön SD kártyáról használom a CE-t. Valahogy soha nem éreztem késztetést arra, hogy belső tárhelyről fusson. Sőt, azóta lett ugye emmc hibás boxom is (pedig ritkán volt újraindítva és csak a bootloader ment onnan), így nincs is más lehetőség, mint az, hogy teljes mértékben az SD-ről indul.
Alex
-
Suineg
senior tag
CE 20.0 Nexushoz Youtube api hozzáadásában tud valaki segíteni? Korábbi eljárással próbáltam de "Invalid CLient type" hibát dob.
-
blakey
titán
Akkor rosszat használsz, Omega és Nexus alatt is tudom használni a Plex adatbázist, PKC-val.
-
slycugel2000
tag
Sziasztok,
2021. májusban vettem egy X96 Max +-t és edig szuperül működött, viszont most a távírányítón az "OK" körüli navigáló gombok közül a "lefelé" gomb nem reagál, pedig érzetre jó, nem arról van szó, hogy kikopott volna az érintkezés.
Próbáltam újraindítani, de semmi. Nem tudom, hogy valami resetelés segíthet-e ezen.
Van valami ötlet, hogy mi történhetett? Volt már hasonló tapasztalat, hogy a remote egyik gombja hirtelen bedöglik? Van valami más lehetőség azon kívül, hogy ki kell cserélni az egész távirányítót? Egyáltalán lehet ilyet külön kapni?
Előre is köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz slycugel2000 #99289 üzenetére
Nézd meg a telefon kamerája felé fordítva, hogy gombnyomásra küld-e jelet. Lehet kapni hozzá olcsón kínából ha rossz.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
slycugel2000
tag
Köszi, nem küld jelet, sőt, végig próbáltam minden gomboit és még 5 gombnál nincs jel. Amúgy van egy kis visszajelző LED a power gomb mellett is, nem is kell jelküldőt nézni. Akkor ez gondolom kuka.
eBay-en láttam kb. 1400 Ft-tól, onnan érdemes vagy van valami megbízhatóbb bolt, mint pl. a Geekbuying, ahonnan ezt is rendeltem? (ott nincs külön remote) -
cof
veterán
válasz slycugel2000 #99291 üzenetére
Aliexpress vagy eBay amelyiket használod, én inkább Aliexpress. Itt már vettem 2 távirányítót is más típushoz.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Danecay
addikt
Üdv!
Csak azért merem itt feltenni a kérdést mert már többször is szóba került, és még a topikösszefoglalóban is meg van említve a H96MAX valamelyik típusa ami még csak nem is Amlogic SoC-ra épül, hanem valami Rockchip-re, jelenlegi kérdésem esetemben, egy RK3528-ra épülő H96MAX-ről lenne szó, ami ha jól nézem az Amlogic 905x/905W SoC-nak felelne meg, frissebb szoftvertámogatással. Megér ez a kütyü 11e Ft-ot?
A specifikációk és az ára is teljesen jó lenne, de elég sok negatívuma van ahogy az értékeléseket olvasom, pl. ez:
"15/06/2023Légy nagyon óvatos ezzel a TV-dobozzal! Először is, a távirányítónak extra erőfeszítésre és türelemre van szüksége, hogy működjön. Másodszor, a Google Playnek nincs megfelelő támogatása ennek a TV-doboznak, így sok alkalmazást kell manuálisan telepíteni. Harmadik és legsúlyosabb probléma, ez a TVBOX nem támogatja HD NETFLIX, AMAZON, DISNEY stb. A termék leírásánál nem említik ezt a fő kérdést!!!! A leírás félrevezető. Főbb platformok Játssz csak SD!!!! Légy nagyon óvatos, kerüld el ezt a TV-dobozt minden áron."
Valamilyen görög értékelő írta, valamiért nekem a Banggood automatikusan le is fordította, de teljesen érthető a lényeg.
Létezik esetleg a készülékhez olyan megoldás, vagy ROM, bagy ROOT, ami nem szorítja ilyen korlátok közé, mert ez így elég vicces, hogy éppen egy TV BOX nem támogatja a legnépszerűbb streaming szolgáltatókat? Én vállalkozó szellemű vagyok, nyitott vagyok az alternatívakraVolt pl. ilyen értékelés is:
"Tökéletesen működik. Az Android TV Box nem azonos az Android telefonokkal vagy az Android tablettákkal, még az Android rendszerrel rendelkező TV-kön sem, ezért legyen óvatos, mert a Google Playben nem talál bizonyos alkalmazásokat. Ha nem tudod telepíteni az HBO Max-et, a Netflix-t (már telepítve van), a Disney+-t, keress Google-t. Van egy apk telepítő nem szabványos alkalmazásokhoz. Az HBO Max és a Disney + tökéletesen működnek a készülékemen."
-
Danecay
addikt
válasz Tartarus #99295 üzenetére
Nem teljesen értem amit írsz, minden bizonnyal a saját tájékozódási hiányomból adódóan. Én rákerestem az X96-ra és többek között ezt a találatot kaptam:
Az általam érdeklődött típus egy H96MAX verzió, ami itt többször is meg van említve, és nem igazán értem a "H-sok" azonosítót, hogy az mi lenne, vagy ha az én kérdésem erre vonatkozna, az hol érhető tetten.Nos mindentől függetlenül kérdésem továbbra is aktuális lenne, még akkor is ha én nem értek valamit az egyes típusok besorolásával kapcsolatban.
Köszönöm!
-
Joshi
titán
-
Danecay
addikt
Na basszus, így már megvan, totál átsiklottam e felett én a 96 jelülő utáni karakterekben próbálta keresi a hibát, de ott nem találtam., és most hogy rávilágítottál, pont az első karakter a lényeg.
Ja, de amúgy feltűnt, tekintve, hogy #1027 Danecay 2016-júniusában, talán még előtted írtam ebbe a topikban az első hozzászólásomat, szóval nem hiányzik a kioktatás , más kérdés hogy nem követtem a több 20e-s hozzászólások tömkelegét.
E mellett, pedig valamilyen konszenzust kellene találni, az ilyen esetek elkerülése végett a "Milyen Android TV boxot vegyek?" topikkal, ahol a nem túl velős topikösszefoglaló után ezt a topikot ajánlják kiindulási pontnak. Nos mivel én is innen indultam anno és és a kérdésemre vonatkozó topik is ide irányít, mi mást tehettem volna, és hol kérdezhettem volna rá? Nem kötekedni akarok, de ezek tények! Éppen ezért nem itt akartam érdeklődni először, de int kiderült az általános igazság, minden út Rómába vezet -
Joshi
titán
válasz Danecay #99298 üzenetére
Csak és kizárólag azért írtam neked ez ügyben, mert először (#99295) Tartarus írt neked, és ő konkrétan vastagon kiemelte, hogy bizony a H az nem X. A röhej az, hogy még sárgán ki is emelted az X96-ot ami továbbra se H96. Én azt hittem hogy trollkodsz.
ui.: sorry ha sértő volt a hsz-em. Ma úgy látszik nagyon érzékenyek a fórumtársak.
[ Szerkesztve ]
-
sunavlys
senior tag
válasz Danecay #99293 üzenetére
"egy RK3528-ra épülő H96MAX-ről lenne szó, ami ha jól nézem az Amlogic 905x/905W SoC-nak"
???
ZTE v967s, Redmi 4A, Huawei_p9_lite_2017, Redmi Note 11 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- minigép/ i5 7500T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ wifi/ garancia/ ingyen foxpost
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs