Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27751) drmotto válasza drmotto (#27725) üzenetére


drmotto
őstag

Idézettre valaki? Köszi

(#27752) kenand


kenand
veterán

Találtam egy Amlogic-os boxot amin van SATA port.
Bár ha USB-Sata híddal van megoldva akkor fabatkát sem ér...Realtekesből vannak SATA-sok de az nem vonz...

[ Szerkesztve ]

(#27753) Fagyi


Fagyi
aktív tag

Sziasztok!

A következő hibába futottam. HDMI-n van hang, AV nincs mkv lejátszásnál.
Hang kimenet automatán, AV-ben pcm-en van tehát ki kellnee jöjjön. Rendszerhangok mennek. A sávszél csökkenése okozhat ilyet ? Full hd mkv anyag hibátlan, hang nincs!
Nexbox905 + VLC (legfrissebb).
Ötlet?

https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV

(#27754) Dolphine válasza dugesz77 (#27750) üzenetére


Dolphine
addikt

Világos!
5.1 hang kellene. Jelen esetben van egy 7.1 hangrendszerem a PC-hez (Creative Inspire T7700), de mivel csak jack csatlakozós, így biztos, hogy másik hangrendszer kell.
A 4K egyelőre nem kell. Az anyagokat (filmek, sorozat) NAS-on tárolom, onnan szeretném majd elérni. A 3D sem létszükség.
Az Internetet valószínűleg LAN-on keresztül kapja.
A KODI az mindenképpen kell!
Milyen infóra van még szükség?

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#27755) e90lci válasza drmotto (#27751) üzenetére


e90lci
senior tag

Ezt ajánlották régebben mások.

(#27756) Celtis


Celtis
veterán

M8S Pro+ LE-vel. Filnézés közben 20 perc után elmegy a kép és hang pár másodpercre majd visszajön majd megint elmegy stb. A TV azt írja, hogy nincs bemenő jel. Szerintem a háttérben a lejátszás folytonos, nincs a Kodi logban semmi bejegyzés. Szóval valami hardveres gondnak tippelem. Tápelvételes újraindítás után ugyanúgy jött a hiba. HDMI kábel ki/be nem segített rajta.
Mi a tök lehet ez?

(#27757) djnice válasza Celtis (#27756) üzenetére


djnice
veterán

Próbáld másik kábellel és/vagy másik hdmi bemeneten.

(#27758) Celtis válasza djnice (#27757) üzenetére


Celtis
veterán

Na igen, csak azok egy éve változatlanok. Csak a box új, és azt hiszem ez volt az első alkalom, hogy egy filmet akartam végignézni vele.
Még tesztelgetem.

(#27759) HXY


HXY
addikt

Sziasztok!

Van valahol összehasonlító teszt a LibreELEC és az Android között?

(#27760) szabi__memo válasza HXY (#27759) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Röviden összefoglalom:
A legfőbb különbség, hogy Android alatt Android alkalmazásokat tudsz futtatni, libre alatt pedig nem tudsz ;]

(#27761) junkpod válasza mexel (#27718) üzenetére


junkpod
nagyúr

Azt tesztelted már, hogy a gyári player és mxplayer tudnak-e samba és NFS megosztásokat kezelni vagy csak a droidnak csatolt mappákat képesek kezelni?
(Mindamellett ezek a pályák 0 felhasználói élményt adnak egy kodihoz mérten:(

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#27762) mexel válasza junkpod (#27761) üzenetére


mexel
veterán

Azt nem, nem is akarom igazán mert mindezek ellenére én nem igazán használom ezeket :) Engem csak a pixeles probléma megoldása érdekelt főképpen, később meg az AFR.
Ha esetleg használom majd akkor a gyors filmnézéshez jó nekem az MXplayer, én nem vagyok nagy filmes, inkább hifi őrült. Nincs is jelenleg olyan eszközöm sehol ami 2 csatornánál több hangot szólaltat meg :D
Ha nézek is filmet akkor gyorsan felmásolom egy 128gigás USB 3-as penre és a hosszabító kábel vége itt van pc-nél ami a lejátszóból jön, átdugom és megnézem amit akarok. Kb 10 éve volt hogy nagyon akartam HTPC-t XBMC-vel de aztán amikor megépült eladtam mert olyan macerás volt még jól beállítani. Azóta csak így nézek ritkán filmet egy WD TV lejátszóval. Arra meg nekem az kell hogy ha leülök a tv elé csak max 2 menüponton lépjek át és menjen valami :)
Teljesen megértem hogy aki szereti a jó moziélményt az csak jó beállatott LE-vel használja, én inkább egy jó fejhallgatóhoz állítom be a rendszeremet zenéhez , van akit meg az nem érdekel annyira. ( ott én nem értem hogyan lehet gyengébb minőségben zenét hallgatni :D )
De azért most megtartok egy boxot a WD tv mellé és teszek SD-re eg LE-t és lesz még egy AFR-es android is. Meglátom megszeretem-e.

A gyári player egyébként nem sok mindenre jó szerintem és abban sajnos nem fog működni minden filmmel a hang, azt nem tudtam megcsinálni. Viszont az SMPC szép finoman megy szerintem így.
Készül a blog, már majdnem megvan de baromi hosszú lesz mert mindent beleveszek, a root-ot is és igencsak szájbarágósan írom hogy aki nem csinált ilyet az se ijedjen meg, szerintem ők lesznek a fő célcsoport nem az itt lévők.

[ Szerkesztve ]

(#27763) kenand válasza HXY (#27759) üzenetére


kenand
veterán

Másra való. Librelec jóval kisebb forrásigényű. Kodi sokkal jobban fut a Librelec cél operációs rendszeren, mint androidon. Librelecen viszont csak Kodi van (számos kiegészítő jével). Amire a Kodi használható az jobban fut Librelecen, mint az Androidos Kodin. Androidra jóval több alkalmazás van.

(#27764) adi1234 válasza adi1234 (#27680) üzenetére


adi1234
tag

Sziasztok ,

Sikerült találni a H96pro + hoz egy működőképes lemezképet .

A probléma : Nem adott képet és nem indult el a box

Android 7.1.2 van rajta . Ha valakinek hasonló a gondja akkor keressen nyugodtan .

[ Szerkesztve ]

:)

(#27766) junkpod válasza pinnacle (#27736) üzenetére


junkpod
nagyúr

Kipróbáltam, nálam nincs is olyan hogy YT videot tudjak folytatni később ez csak rendes fajlokkal működik.
Amúgy kodiban nem javasolt a beletekeres funkció, mindig is nyűgös volt, inkább az irány gombokkal a fix ugrásokat javaslom használni, sokkal értelmesebb funkció és hibátlanul működik.

Box's don't touch!

(#27767) junkpod válasza Ejelhar (#27738) üzenetére


junkpod
nagyúr

Pedig nekem is almenukent ott van és nem kellett érte küzdenem.
Pluszban ha olyan nézetet választasz, hogy borítókat sorakoztat a menü felett akkor ott is ott van, sőt még több finomság is.:)

Box's don't touch!

(#27768) junkpod válasza blakey (#27746) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nálam LibreElec YT addon vált frekit videotol függően. Van minden, vegyesen.

Box's don't touch!

(#27769) junkpod válasza mexel (#27762) üzenetére


junkpod
nagyúr

Hát jó, csak így tényleg sokat kuzdesz kevesert: lesz afr de nem mindennel, nem pixelesedik, de nem mindennel, droid alol nincs smb vagy NFS, nincs HDMI pt, nincs HDMI 24/96 7.1 pcm (pedig ez neked fontos lenne)... :(
Hobbinak jó de sose lesz vége. Az Android mediaplayerre hegesztése házilag olyan mint ha szitaval merned a vizet. Egy ideig hajt a pillanatnyi siker élmény, de hamar elersz egy kompromisszumos pontot, egy majdnem jó állapotot és engedsz az igenyeidbol.
Vagy megcsinálják a fw-t jól vagy ez van...

Box's don't touch!

(#27770) darvinya válasza junkpod (#27761) üzenetére


darvinya
titán

VLC-t próbáltad már?

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#27772) mexel


mexel
veterán

Ha valakit érdekel aprólékosan leírva a pixelesedési hiba megoldása és a kadenciahelyes lejátszás telepítése a blogomban elolvashatja.
Sajnos hosszú lett mert nagyon aprólékosan próbáltam elmagyarázni olyanoknak akik talán először nyúlnak ilyesmihez de muszáj nekik mert nem működik a dobozuk. Alapvetően nem azoknak szántam akik itt vannak mert ők ezt mind tudják, de gondoltam az AFR telepítése azért érdekes lehet pár embernek, talán kipróbálják még néhányan.

(#27773) SunMount3r válasza junkpod (#27761) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

KODI vagy SMPC alá bármikor be lehet tenni ezeket az external player-eket, hogy KODI-val böngészed és indítod, de a lejátszást már átveszi mondjuk az MX Player, hát akkor miért volna ez akadály? HTPC-n is alap ez a megoldás a KODI->MPCHC viszonylatában.

(Mondjuk azt a fránya "Press OK if playback has ended" pop-up-ot kivehetnék már belőle, de kötik az ebet a karóhoz "That's how it works..."->mondják, közben meg kb. csak bosszantás a dolog, mert "az nem KODI, hát nesze ott a pop-up"... FTMC-ből ki van gyomlálva, tehát megoldható, kéne is rá egy jó kis mod-dolás valami add-on formában, hogy az eredeti KODI-ból is ki lehessen, nagy keletje lenne...)

[ Szerkesztve ]

(#27774) junkpod válasza darvinya (#27770) üzenetére


junkpod
nagyúr

5 perc alatt letöröltem.

SunMount3r: ha neked tetszik úgy (látom mégsem) akkor használd egészséggel. Az a baj, hogy körbe értünk. Kb a 3ezredik hsz-nel ezt már lefutottuk:)

Mexel: pontosan értelek. Sőt ezt már végig játszottam az 5ös droidos, a 6os droidos boxaimmal, ahogy most a 7es azok is alkalmatlanok voltak droidos mp-nek, sőt akkor LibreElec sem volt. Én is szerkesztgettem a build propot, módosították valtozokat, telepítettem minden féle apppot... A vége annyi lett, hogy legalább végig tudtam nézni egy filmet fagyás nélkül. Ilyen ez a kínai box biznisz. Kszaq nélkül ezek is ilyen végtelen fw várakozás boxok lennének, de hát fw frissítés nem nagyon van, max fel egy évig talán.

[ Szerkesztve ]

Box's don't touch!

(#27775) SunMount3r válasza junkpod (#27774) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Az OK, hogy te ez már tudod, de az a hsz.-ed nem erre utalt, pontosabban figyelmen kívül hagytad ezt az opciót, én csak arra reagáltam, mert ez az infó eleve sokat fordít a szitun. Azért itt sincs tisztában vele mindenki és talán nem is csak a legfrissebben érkezők. :N

[ Szerkesztve ]

(#27776) kenand válasza kenand (#27752) üzenetére


kenand
veterán

Most jutott az eszembe, hogy a 905-ös Tronsmart Vega Teloson is volt SATA port- de USB 2.0- hidas, az nem ér semmit... a linkelten sem lehet más... pedig jó lenne egy Amlogic chipes box natív SATA-val, a Transmission és "NAS" funkciót jelentősen meggyorsítaná.

(#27773) SunMount3r
Jó őreg Cortex A98-as Mele-m is csak Mxplayert meghívva játszott XMBC alól filmeket, a gond az volt, hogy hálózati meghajtóról nem működött a hw codec. Arra is volt megoldás, a Samba meghajtót be kellett csatolni egy lokál könyvtár alá. Így sem volt tökéletes háziszerver lett belőle.

[ Szerkesztve ]

(#27777) M_AND_Ms válasza junkpod (#27767) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Skin függő az egész: mi van az almenükben, mit lehet odarakni.
A droidba való kilépés is valahol ott van, van ahova könnyedén oda lehet tenni, van ahova csak trükkösen és van skin (pl Amber) ahova (jelenlegi tudásom szerint) sehogy.

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#27778) blakey válasza junkpod (#27768) üzenetére


blakey
titán

Valamiért csak LE-re tudsz koncentrálni. :) Nem arról van szó.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27779) latis666


latis666
aktív tag

4K-s videókhoz keresek valami jó és olcsó media playert amit tudok használni androidosnak és át tudom rakni LE-re ha úgy döntök. Olyat szeretnék amit nem bánok meg az első 4k-s film indításánál. A hanggal kapcsolatban nincsenek extra elvásáraim. Előre is köszi.

(#27780) Indiant válasza Csicsóka (#27765) üzenetére


Indiant
addikt

..de nincs No gomb... ;]

(#27781) Pelican válasza Csicsóka (#27765) üzenetére


Pelican
őstag

A Yes is lehetne nagybetűvel...

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#27782) SunMount3r válasza Csicsóka (#27765) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Én így írnám át:

Click Yes to Reboot
Click No to Cancel

(#27783) Csicsóka válasza Indiant (#27780) üzenetére


Csicsóka
őstag

Angol nyelvi beállítás alatt van. 😁

(#27784) pinnacle válasza junkpod (#27766) üzenetére


pinnacle
nagyúr

8-as LE hiba lesz, mert 7.0.3.012l-el tökéletesen működik. BeelinkMXIII II távirányítójával úgy működik, mintha film lenne, a programozott gombokkal. Ezért mondtam, hogy talán jobb is mint az Androidos Youtube. Idősebb ismerősnek lenne, hogy tudjon Youtube videókat nézni. Ha unja a filmet bele tudjon tekerni vagy ugorni 10mp-ként.

Azt, hogy tudom megnézni 7-es LE-n, hardveresen vagy szoftveresen lejátszást használ SD videóknál? Szerintem szoftveres, mert jobban terheli a CPU-t, 40-50%-on megy. 8-son alig terheli, meg ki is írja.

[ Szerkesztve ]

(#27785) Csicsóka válasza SunMount3r (#27782) üzenetére


Csicsóka
őstag

Valóban, jobb így. Megcsinálom két nyelvre en/hu és javítiom ezeket.

(#27786) Indiant válasza Csicsóka (#27785) üzenetére


Indiant
addikt

..csak vicceltem, szuper lett! Köszi!

(#27787) blakey válasza mexel (#27771) üzenetére


blakey
titán

Még valami érdekes lehet Android alatt, a "Fake Wifi" azoknak jöhet jól akik játszani is szeretnének, Minixen van egy ilyen opció, tehát ott bekapcsolható ez az opció és ethernet esetén a játékoknak azt az infót küldi, hogy wifin van és "mehet a móka". :)

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27788) mexel válasza blakey (#27787) üzenetére


mexel
veterán

:) nem vagyok fejlesztő, nem tudok ilyeneket megcsinálni ( sajnos), biztos van megoldás de nekem sok idő lenne mindennek utánaolvasgtani, kutatgatni. Még a lejátszási problémákkal is lenn mit csinálni de közeledik a karácsony és addig is túl sok időt feketttem ebbe. Nincs erre valami app? Ha lesz időm megnézem ez mi lehet de ha nem 1-2 órás megoldás akkor nem hiszem hogy én ezzel tudok valamit kezdeni. :(
Egyébként ha nem wifin van a box ( teló, tablet) van játék ami nem megy? Ennek mi értelme? Azért kérdezem mert én nem nagyon játszom ilyesmivel.

(#27789) mexel válasza blakey (#27787) üzenetére


mexel
veterán

Ez nem megoldás?
Vagy ez?

Xposed kell hozzá mondjuk úgy látom.

[ Szerkesztve ]

(#27790) blakey válasza mexel (#27788) üzenetére


blakey
titán

Bizony a fejlesztők még nem gondoltak a boxokra és rengeteg játék van ami a letöltést sem indítja el amig nincs wifin, hülyeség, de ez van, rootolt készüléken megoldható a "fake wifi", Minixen megvan oldva gyárilag és jól működik, fals infót kell küldeni az app-nak, hogy "wifin vagy te b@rom". Hétvégén próbáltam ki egy játékot, kiváncsi voltam, hogy javult-e a boxokon a játék vagy sem, nem javult.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27791) junkpod válasza M_AND_Ms (#27777) üzenetére


junkpod
nagyúr

Konkrétan az aeon nox skinrol van szó az elozmenyekben. ;)

Box's don't touch!

(#27792) mexel válasza blakey (#27790) üzenetére


mexel
veterán

Sokszor a letöltés nem is látható a play-en, de ez átverhető a build.prop szerkesztgetésével. Ezzel nem foglalkoztam a boxoknál, nem tartottam olyan fontosnak mondjuk mint telefonnál, most csak és kizárólag a hibás videólejátszásra koncentráltam így is kb 300gb.nyi cucc jött össze a hiba kereséshez. Sokszor egy -egy bejegyzés baromi sokat számít a build.propban, anno gyűjtöttem pár ilyen érdekességet, valahol megvan még. Simán át lehet írni a típust olyan támogatott készülékre ami elfogadott a google számára, de érdemes olyat választani ami paramétereiben azért megfelel a miénknek mert hiába tudunk valamit letölteni ha nincs alá kellő hardver, vagy éppen más verziót tölt le mint ami nálunk elfut. Itt szerencsére kisebb a választék mint a telefonoknál, de kijelző megoldás miatt ( nem tapis, más felbontások - ezért is tartott eddig az afr megoldása, telefonokon nem volt rá szükség) nehézkes lehet ez. Szerintem azt ne várjuk egy boxtól hogy minden menjen rajta mint egy telefonon-tableten. Sokszor az irányítás és a tájolás is fontos az appoknak.
Éppen ezért van (volt) sok hiszti az androidos tv-k körül, mert nagyon bezárták a rendszert és nagyon átírtak mindent, de csak azért hogy a távirányítós működés jó legyen, csak olyan játék és app tölthető ami valóban elindul stb. Így gyakorlatilag igen lebutítottnak tűnik, csak próbáltak biztosra menni, több-kevesebb sikerrel.

Rögtön egy válasz egy minix fejlesztőtől:
"Az alkalmazások nagy része intelligens mobil eszközökhöz (okostelefonok, táblagépekhez) készült, amelyeknek nincs ethernet portja. "

Tehát ezért nem indulnak csak wifivel. A minixnél már kb 2 éve nekiálltak ennek, van is megoldásuk valóban, biztos át lehetne venni mint ahogy az AFR-t is.

[ Szerkesztve ]

(#27793) junkpod válasza blakey (#27778) üzenetére


junkpod
nagyúr

Értem, hogy mit jelent az app szó.
Csak kiegészítésként írtam, hogy a YT az adaptiv streameleskor ha van rá lehetősége akkor a forrás szerinti formátumban küldi, ha nincs alkalmazkodik.
És ezt hol máshol figyelhetem meg mint egy tökéletes afr-es alkalmazásban?
Amúgy hidd el én is rajongtam az Android boxokert, ezért vettem ezt is. Ismertem a hibáit de hittem, hogy ez lesz a jó út. Csak akkor még sehol nem voltak a minix felé josagok, csak a csájna boxok gagyi fw-vel. Meg hát nem fogok soha 40+ezer forintot kiadni ezekert. Kikinlodtam belőlük amit lehetett. De akkor jött kszaq és megoldotta minden problémámat, hát én nem akarok tovább szenvedni. (Ha nem lenne LibreElec én is azt csinálnám mint Mexel:)) ) Ezért vagyok LibreElec hívő:)

Box's don't touch!

(#27794) junkpod válasza pinnacle (#27784) üzenetére


junkpod
nagyúr

A videó beállításokban több féle codec esetére van hw vagy sw lehetőség, illetve a fekskakazni is beleszólhat.

Box's don't touch!

(#27795) Pelican


Pelican
őstag

Jó hír a TX3 mini és a Neo U9 tulajoknak:
"there will be added support for users of the TX3 Mini with the LCD now functioning

I also very generously received a Minix NEO U9-H from Minix so I will be extending builds there in the near future :)" - adamg

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#27796) mexel válasza Pelican (#27795) üzenetére


mexel
veterán

Ez tényleg jó, mert a minix tx3 mini és alfawise s95-ökkel szívtam a felesleges kijelzőjük miatt én is. Ez miatt kifejezetten nem is volt eddig szerintam ajánlott LE-re, mert semmi fényt nem adott a doboz vagy mindig világított :)

(#27797) Necronom válasza blakey (#27787) üzenetére


Necronom
senior tag

Ez a bibi teljesen jol megoldott az X96-on gyarilag is
Lehet csatlakozni egyszerre LAN is meg WiFi is, nalam ilyen problema meg sosem volt, barmivel tudok jatszani, ami nem igenyel csak es kizarolag tapiscreent

Udv: Necro

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#27798) kenand válasza latis666 (#27779) üzenetére


kenand
veterán

Olcsó és tűrhető az X96 mini
Most akciós 28.99 (email Only price)

X96 mini 2gbRAM+16GB Nand
Amlogic 905w chipsetes box (905x jobb lenne, de már ritkábban lehet találni)
Pontokkal lehet belőle levonni (próbából 7 USD-t is lehet)

[ Szerkesztve ]

(#27799) blakey válasza Necronom (#27797) üzenetére


blakey
titán

Nagyon sok boxon nincs, kevés amelyiken gyárilag megoldott, írtam, hogy Minixen minden megoldott, de a játék egyik Androidos boxon sem olyan mint pl. az Apple TV-n, 7 androidos boxon próbáltam a játékot, 2-3 GB RAM-osakat és többnyire Asphat 8 és RR3-mal, azok még eléggé leterhelik a rendszert, ezért sem játszom egyelőre ezeken a boxokon.
Jó hír ha más boxok esetében is gondoltak erre.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#27800) hunaqua


hunaqua
addikt

Múltkor írtam,hogy gond van az S912 alatt a Tr. Torr.-al.Most újra húztam az LE-t,és ami sajnos a lényeg, újra formáztam a HDD-t (..elvesztek a tartalmak). Most így egyelőre stabilnak tűnik.Az S905 ( x,w) váltogatásánál nem volt "finnyás" a HDD,ennél igen.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.