Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz DoItYourself #15197 üzenetére
Yatse ügyben kerestem infót az összefoglalóban, és véletlenül megakadt a szemem a 12b ponton, ami sztem nem stimmel. A FAT32 maximális partíció mérete 2TB. A 32GB -nál nagyobb kártyákat azért szokták gyárilag exFAT -ra formázni, mert annál nincs 4GB -os max. fájlméret korlátozás, amin esetleg elhasalna egy nagy felbontású videó rögzítése. Az exFAT támogatás kernel függő, ezért írják sok helyen, hogy nem kezeli a kütyü a nagyobb méretű kártyákat. FAT32 -re formázva nincs ilyen probléma, csak a max. 4GB -os fájlméret korlátozás. Még 128GB -os SSD -m is van FAT32 -re formázva.
[ Szerkesztve ]
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #15199 üzenetére
Kaptam egy ötletet, amihez fix IP címet kellene adni a lejátszónak (Beelink M18). Viszont ennek nem találom sehol a lehetőségét se LE alatt, se Android felől. Tudna esetleg valaki segíteni ebben?
Egyébként meglehetősen érdekes, hogy Android alól a DS File app-ról indítva simán tudok tallózni a NAS-on, és, le tudom játszani a filmet is. Sőt itt választhatom lejátszónak a Kodi-t.Csupa talány ez az egész.
Már az is megfordult a fejemben, hogy újratelepítem a Kodi-t. Hátha ez segítene. -
blakey
titán
válasz paolinho #15203 üzenetére
FIX IP-t érdemes MAC-cím alapján a router felületén beállítani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
válasz the radish #15189 üzenetére
Sztem pedig ezt nem priviben kéne tárgyaljuk, mert nagyon is ide tartozik.
Érdekes a jelenség. Néztem a linkedet. Android alatt a Tubemate lejátsza valamivel. Arra még nem jöttem rá, hogy mivel, mert hiába választom a külső lejátszót, nem dobja az alkalmazásválasztót. -
junkpod
veterán
Most teszteltem és passthrough képességeit 17esnek. Az aec3 ha ki van kapcsolva az aec3 pt akkor tökéletes 7.1 pcmben kijön, tehát nézhető a grandourt.
Beállítottam az inputstream-et is és megy a youtube 1080p.Box's don't touch!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Venznél a V10pro-nak van létjogosultsága? Csak filmhez kellene semmi több.
Samsung KU6400-ra menne, ami HDR képes, viszont belépő szint. Ebben az esetben lenne értelme a nagyobbnak?
Közel 10.000 Ft lenne a különbség.
Véleményem szubjektív...
-
adi1234
tag
Sziasztok !
A kodit valaki rábírta már torrentezésre ?
Adhatna a témában egy kis segítséget .
Kb ami kellene :
Külső hdd-re menteni a letöltött torrenteket
Egy megadott mappából töltse be a torrent file-kat .Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
:)
-
Kapanyél
őstag
Melyiket választanátok? LE-hez kell. 5GHz-es WiFi és gigabites LAN feltétel, no meg Toslink optikai kimenet.
Ez elvileg jobb, mert HDMI 2.0. BT 4.1
X98vagy
HDMI 1.4, BT 4.0, de jobban néz ki.
LE is csak azért kell, hogy rendesen átmenjen az 5.1-es hang. Különben már megvettem volna az S912-est és használnám droiddal.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
laca63hu
kezdő
ÜDV ! PLEX-et futtató szerverről ( távoli) szeretnék androidon plex app-al filmet nézni , melyik játékos ajánlott erre a célra az alábbi kettő közül : Beelink MiniMXIII II ill. Beelink GT1 Köszönöm.
-
Szabadh
tag
válasz DoItYourself #15191 üzenetére
köszi.
De elakadtam a telepítésben.
Úgy fest rossz a reset gomb. Nem történik semmi, ha nyomom, ha nyomom, és áram á helyezem akkor sem.
És hosszan nyomom......
ötlet...?[ Szerkesztve ]
-
Erdmis
tag
Sziasztok.
Valaki tudja az okát, hogy Minix esetén androidon kimegy a hang fejhallgató csatin, libreelec (012 és béta5) esetén pedig meg se nyikkan. Hiába állítok a hanglejátszás eszközein. Csak hdmi-n van hang... -
blakey
titán
válasz Erdmis #15218 üzenetére
Minix Neo U1 alatt a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet nem működik, ez nem bug hanem a Minix nem adta meg a szükséges infókat, vagy nem akarja, tehát az a része nem működik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Technoman
őstag
válasz hackeeeee #15210 üzenetére
Venz V10 Pro:
+ s905X proc
+ 1 GB RAM
+ 8GB Flash
+ BT (talán 4.0?)
+ 6.0 Droid (a kisebb 5.1)A Venz-nél nincs Gigabit LAN.
Amiért érdemesebb lenne Prot venni, az izmosabb RAM miatt (nálam többször lefagyott a sima, igaz extrém dolgot csináltam vele)
Egyébként nem rossz kis eszköz, az eseti fagyáson kívül nem tudok rá rosszat mondani, az is csak addig tartott, mig meg nem csináltam a filmtáram JukeBox-át. Azóta egyszer sem fagyott le.
Amire vigyázz: még véletlenségből se írd át a Droidot (itt is közkézen forgott, egy Venz által készített LE op), mert onnantól bukód a távot, főleg, ha SD-s LE-ről akarsz mozizni -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Technoman #15224 üzenetére
Ez volt kéznél.
Van egy 16GB-s extra tempós C10-es Kingston, azt hiszem 90/40-es, lehet akkor hazahozom holnap, aztán átklónozom rá a 8GB-s kártya tartalmát.
Azzal csak nem lesz gond.
Configfájlt megcsináltam, nem segített. Havernak Samsung Evo-n van a rendszer, neki is bufferel, de neki még nincs a user data mappában konfig fájl.
Erről jut eszembe, ha csak kézzel belemásolom (samba) userdata mappába a fájlt, és reboot-olom a kodit, akkor is használja? Vagy mindenképp kell a Maintenance+tools hozzá?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
junkpod
veterán
Tesztelik a hibás fps lejátszást LibreElec 7.95 5b), úgy tűnik 24/1-be ment a lejatszas 24000/1001 helyett és ezért ugrott rendszeresen a kép. Tegnap én is végig láttam az ugrásokat az Óceán Disney film alatt.
Forrás: https://github.com/LibreELEC/linux-amlogic/pull/43[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #15203 üzenetére
Ha valaki hozzám hasonlóan beleszaladna egy olyan helyzetbe, ahol fix IP címet kellene beállítani LE alatt, annak egy gyors útmutató:
Rendszer - LibreELEC - Kapcsolatok - Wired - Szerkeszt - IPv4 - IP Cím - Módosít - Elfogad
Nagyjából ez meg is oldotta az én problémámat.
-
blakey
titán
válasz junkpod #15227 üzenetére
Vártam, hogy tegnap este feldobja az új verziót, de nem, majd ma. Igaz, nálam mostanában nem volt akadás, eleinte volt és az is csak néhány egy film alatt.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz paolinho #15228 üzenetére
Egészségesebb ha a routeren állítod be a fix IP-t. Ezért nem nagyon szoktuk leírni, hogy eszközön belül hol kéne, legalábbis én emiatt nem írom le.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz hackeeeee #15225 üzenetére
Szórakoztam még egy kicsit vele reggel.
Ha a buffermode 1, akkor nincs gyorsítótár megtelt üzenet, viszont akkor is véletlenszerűen megakad 1-2 percenként, ha 2, akkor a 4K-s tartalom indításakor kiírja, hogy gyorsítótár megtelt, és ugyan úgy 1-2 percenként megakad.
Kíváncsiságból adtam neki ~500MB-t cachemembuffersize-ban, a helyzet változatlan.
Esetleg a 100Mbps lan lenne a szűk keresztmetszet? Lehet teszek e gy próbát az AC-s wifi-vel, hátha jobb lesz a helyzet.
Kézzel csináltam meg az XML-t, és másoltam be a userdata mappába.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Peugeot308
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi segítségeket a választásban.
Tegnap megérkezett a Beelink MiniMXIII-II készülékem.
Ma délután ismerkedek vele.
Annyit kérdeznék még,hogy online filmeket-sorozatokat milyen módon szoktatok vele nézni,természetesen magyarul?A böngésző keresősávjába beírni a linket vagy van valami app hozzá vagy más okosság...amihez még nem értek?
Előre is köszönöm,szép napot! -
dugesz77
őstag
válasz Peugeot308 #15232 üzenetére
Ezt a topikot ajánlom. Az összefoglalót elolvasni kötelező .
-
kmarci25
veterán
Ma reggel beállítottam apósomnál a Beelink MINI MXIII II-t. Wifin van a gép, a kábel sajnos nem megoldható. Aggódtam is emiatt, de szerencsére nincs gond. Mértem sebességet vele:
Beelink: download: 11,17 Mbps, upload: 9,56 Mbps, ping: 7
Okostelefon (Elephone P8000): download: 21,85 Mbps, upload: 10,37 Mbps, ping: 12
Laptop (Dell E7440): download: 48,27 Mbps, upload: 9,07 Mbps, ping: 22A router egy TP Link TL-WR1043ND, ami az emeleten van, tehát vertikálisan kb. 5 méter távolság, közben egy vasbeton födém, horizontálisan 2-3 méter.
Számomra ez nem rossz eredmény.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
dugesz77
őstag
válasz Peugeot308 #15234 üzenetére
Innen bármelyik leszedhető zip-ben a Kodinál a kiegészítő hozzáadásánál "telepítés zip fájlból". Kezdésnek egy Movieshark és/vagy Exodus+ ajánlanék.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz dugesz77 #15237 üzenetére
megkérdezhetem, hogy a Moviesharknál az a text fájlban található számsor mire kell?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
-
blakey
titán
válasz blakey #15229 üzenetére
Na, kint van a beta6 és egyelőre jónak tűnik, de még csak épp, hogy belenéztem.
-
blakey
titán
válasz junkpod #15246 üzenetére
Minden gyrorsabb, szerintem, Krypton 17.1-RC.
-
blakey
titán
válasz hackeeeee #15248 üzenetére
Stabilan használom egy hete a 17 Finalt, a mai LE-ben már a 17.1-es RC van, valószínűleg nem lesz gond. Előzővel nem volt stabilítási gond és ahogy látom ezzel sem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- PlayStation 5
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Minden ami hőszivattyú
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek