Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz paolinho #2205 üzenetére
Szia,
nem tudjuk mennyire stabil, mert senkinek nincs pont ilyen. Ránézésre MXQ Pro+ hasonmás, de ez még nem jelent semmit, noname mint a többi. Az is lehet, hogy jó cucc...
Amiből sok van, abból van tapasztalat. Ha 2G/16G lejátszót akarsz, akkor Beelink Mini MXIII, vagy Beelink M18, amíg még lehet kapni (most épp $56 a geekbuying-on). Topik összefoglaló rulez!dugesz77: Nexbox A95X-re mások is azt írták a LE topikban, hogy nem megy az új LE build-ekkel.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz paolinho #13393 üzenetére
SMB vagy NFS típusú megosztást kellene beállítanod a NAS-on, azokról el lehet érni a fájlokat, mindenféle bűvészkedés nélkül. A Syno lehet, hogy trükköz vmit, ezt egy Syno-s topikban kellene megkérdezni.
13394 frovery: a keresővel van rá találat.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz paolinho #13400 üzenetére
Úgy emlékeztem, hogy a Synology NAS-okon ez nem olyan egyszerű, mint egy fapados NAS-on, nálam az SMB vagy NFS bekapcsolása egy-egy pipa egy régi Netgear-en, és kész.
-
blakey
titán
válasz paolinho #13759 üzenetére
Nálam a következő a struktúra:
SOROZAT EREDETI CÍME (ÉVSZÁM)
- Season_X
- sorozatcime.s0Xe0Y.akarmi.kiterjesztesEz nekem is egyszerűbb illetve így a Kodi mindent magtalált, eddig, pedig sok sorozatot nézek.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Technoman
őstag
válasz paolinho #13807 üzenetére
Szerintem felesleges lenne venned ezekért a "hibákért" egy 912-est (A 912-re jelenleg nincs LE)
Félbehagyott film esetén a folytatáshoz kapcsold be a Beállítások/Videó/Fájllisták/Alapértelmezett műveletnél a "Folytatást"
Az óránál pedig, nálam úgy müxik a dolog, hogy -mivel mindent áramtalanítok- : Router bekapcs, majd egy perc múlva (cca ennyi idő alatt szokott a Net felállni) kütyü bekapcs.
Van ennek egy elegánsabb formája, a késelteléses indítást, de azt majd a nálam okosabb emberek leírják
Sajnos a legtöbb olcsó kütyüben nincs aksi, így a pontos időt sem tudja tárolni, mindent a netről szedd, a bekapcsolása pillanatában.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz paolinho #13807 üzenetére
Kodi elfelejti, hogy hol van ez a pont, - hát eddig 4 készülékem volt és mindegyik ott folytatta ahol abba hagytam a filmet. Csak nagyon rövid rész lejátszásnál volt, hogy elölről kezdte.
--------------------------------
Ugyan ez a helyzet az órával. Mindig 2015.01.01. 1.00 órára áll indítás után. - egy készüléknél kb még a LE. elején volt ilyen, hogy nem tudtam beállítani a dátumot. De ez megoldódott egy hét alatt. Azóta ilyen probléma csak a helytelen KODI beállításoknál fordul elő.
-------------------------
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek nekem nem lenne alkalmasabb egy S912-es készülék? - Hát e miatt nem kell az S912 készülék.
--------------------------------
Szerintem a te készüléked mindennek megfelelne de valami nincs jól beállítva benne és ezért jönnek ezek az anomáliák. vagy kifogtál egy hibás készüléket.
Valakivel meg kellene nézetned aki talán mélyebben benne van a boxok lelki világában.
Dobjál meg egy privivel hátha össze hozunk valamit. Holnap Du leszek csak.
Sokáig fogalmaztam megelőztek.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
gulac12
tag
válasz paolinho #13810 üzenetére
Nekem is M18 van és gond volt a rendszeridővel, én a forumtársak segítségével az alábbiak szerint állítottam be és működik:
Az LE rendszeridő beállítása: Rendszer - Beállítások - Megjelenés - Nyelv - Időzóna (ország) - Hungary. Ha a rendszeridő mégsem működne, időkiszolgálót kell beállítani (hármat is lehet) a Rendszer - LireELEC - Hálózat - NTP szerverek útvonalon. Ajánlott időkiszolgálók: time.kfki.hu - pool.ntp.org - 0.hu.pool.ntp.org - ntp.telekom.hu (Állítsuk be (főleg WIFI esetén) a Kodit, hogy induláskor várjon a hálózatra, akkor pontos lesz az idő kijelzése, nálam nem működik.)
-
TCr
veterán
válasz paolinho #13813 üzenetére
Szia!
Az S905 elején én is szívtam a KODI-val (helytelen, de más jellegű beállítás miatt), emiatt sokszor újratelepítettem.
Az egyik ilyen újratelepítésnél nekem is elb@szódott az időbeállítás, fixen egy dátumot mutatott és az óra sem moccant, bármit csinálhattam vele.Úgyhogy szerintem ez a hiba önmagában nem orvosolható, javaslom, hogy te is írd fel újra a LE képfájlt a microSD kártyára, majd telepítsd újra a kütyüdön.
Lehet, hogy ezáltal a másik gondod is megoldódik.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
Technoman
őstag
válasz paolinho #13887 üzenetére
Filmgyűjtemény kezelése:
Ha már adva van egy gyűjtemény mappa (pld "angol filmgyűjtemény" címmel), amibe bele akarsz tenni egy filmet, akkor Menü gomb*, majd a Kezelés/Filmgyűjtemények kezelése menü. Ott kijön egy lista, s ott kikeresed az említett "angol gyűjtemény" példát és nyomsz egy jó nagy kövér OK-t.
Ennyi* azt hiszem így hívják, ez általában a közvetlenül a kurzor alatt található, bal oldalon. Bocs , nem a gyári távját használom, így nem vagyok benne biztos.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz paolinho #14392 üzenetére
Beállítások/Médiatár/Médiatár frissítése induláskor.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Ejelhar
senior tag
válasz paolinho #14758 üzenetére
A távját majd átfaragod ha nem okay, amúgy az LE be fogja másolni az adroidról.
Például a hangerő az nem okay az eredetin, helyette page up/page down, lejátszás alatt pedig beleteker.
Ráadásul olyan -ugyan érvényes- linux input kódokat is küld, amit a Kodi nem értelmez, ergo a "Keymap Editor" sem fogja átfaragni, halott gomb lesz.Amúgy itt az enyém (faragott, testre szabott), egér funkció az kilőve rajta, cserébe használhatóbb mint az eredeti, illetve érvényes, a Kodi által is értelmezett kódokat küld, a Keymap Editorral mindent újradefiniálhatod.:
#amlogic NEC remote
factory_code = 0x79840001
work_mode = 0
repeat_enable = 1
repeat_delay = 40
repeat_peroid = 39
release_delay = 121
debug_enable = 1
#fn_key_scancode = 0x16
#left_key_scancode = 0x07
#right_key_scancode = 0x09
#up_key_scancode = 0x05
#down_key_scancode = 0x00
#ok_key_scancode = 0x08
#pageup_key_scancode = 0x1d
#pagedown_key_scancode = 0x28
#mouse_begin
# 0 0x07
# 1 0x09
# 2 0x05
# 3 0x00
#mouse_end
key_begin
0x12 116 #POWER power
0x03 113 #MUTE mute
0x0B 2 #1 1
0x0C 3 #2 2
0x0D 4 #3 3
0x0E 5 #4 4
0x11 6 #5 5
0x27 7 #6 6
0x13 8 #7 7
0x14 9 #8 8
0x15 10 #9 9
0x17 11 #0 0
0x04 127 #LEFTWINDOWS TV-SYS
0x0a 44 #Z Ratio
0x10 115 #VOLUMEUP vol+
0x0F 114 #VOLUMEDOWN vol-
0x19 164 #PLAYPAUSE play/pause
0x1C 128 #STOP stop
0x06 172 #HOMEPAGE home
0x20 139 #MENU menu
0x05 103 #UP up
0x00 108 #DOWN down
0x07 105 #LEFT left
0x09 106 #RIGHT right
0x08 28 #ENTER ok
0x1a 14 #BACKSPACE return
0x1b 171 #CONFIG setup
0x1d 104 #PAGEUP pageup
0x28 109 #PAGEDOWN pagedown
0x29 0x18e #RED red
0x30 0x18f #GREEN green
0x31 0x190 #YELLOW yellow
0x32 0x191 #BLUE blue
0x1e 38 #L subtitle
0x1f 41 #GRAVE track
0x23 26 #LEFTBRACE zoom in
0x22 27 #RIGHTBRACE zoom out
0x25 62 #F4 up
0x26 63 #F5 down
0x02 64 #F6 left
0x01 65 #F7 right
0x18 1 #ESC backspace
0x21 23 #I [info] vonalak
0x24 24 #O [codecinfo] mail
0x16 15 #TAB[fullscreen]nyil
key_end[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz paolinho #14760 üzenetére
Hát csak azért bonyolultabb, mert sokkal több gomb található a Venz távján.
Ezt -amit alant- bemásoltam "remote.conf" néven elmented (opcionális, az eredeti is működik nagyjából), majd bemásolod windowsból a boxra. Ehhez kifigyeled milyen IP címen tanyázik a box, indítasz egy windows intézőt, majd qannak a címsorába: \\LIBREELEC_IP_CÍME\ConfigFiles
ha betallózta, akkor bemásolod és újraindítod és már a az új gombkiosztással jön fel box. Vagy ha engedélyezted az ssh-t, akkor ez sem kell, sshval bejelentkezel a boxra (felhasználónév: root jelszó: libreelec), majd kiadod a következő parancsot:
remotecfg /storage/.config/remote.confés már az új konfiggal fog menni a box.
Ha az eredeti, gyári konfigot akarod faragni, akkor szintén ssh parancssorból:
cp /flash/remote.conf /storage/.config/remote.confMajd windows alól (a fentebb írt helyen) szerkeszted.
-
Technoman
őstag
válasz paolinho #15019 üzenetére
A jelenlegi Venz vonal (mmint amit Mo.-on kapni ) csak 100-as, nincs gigabit.
A Venz V10 s905, ellenben a Venz V10 pro az s905X vonalat erősíti (erre utal az Android 6 is, szemben a sima változat 5.1-ével)
Nekem a sima van és LE tök jó (a 9-essel használom) Ha nem kell a +1GB RAM, a 8GB eMMS plusz és a BT, akkor a simával is el leszel.
Itt a hivatalos, gyári honlap, szerintem inkább ennek higgyél.[ Szerkesztve ]
-
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #15199 üzenetére
Kaptam egy ötletet, amihez fix IP címet kellene adni a lejátszónak (Beelink M18). Viszont ennek nem találom sehol a lehetőségét se LE alatt, se Android felől. Tudna esetleg valaki segíteni ebben?
Egyébként meglehetősen érdekes, hogy Android alól a DS File app-ról indítva simán tudok tallózni a NAS-on, és, le tudom játszani a filmet is. Sőt itt választhatom lejátszónak a Kodi-t.Csupa talány ez az egész.
Már az is megfordult a fejemben, hogy újratelepítem a Kodi-t. Hátha ez segítene. -
blakey
titán
válasz paolinho #15203 üzenetére
FIX IP-t érdemes MAC-cím alapján a router felületén beállítani.
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #15203 üzenetére
Ha valaki hozzám hasonlóan beleszaladna egy olyan helyzetbe, ahol fix IP címet kellene beállítani LE alatt, annak egy gyors útmutató:
Rendszer - LibreELEC - Kapcsolatok - Wired - Szerkeszt - IPv4 - IP Cím - Módosít - Elfogad
Nagyjából ez meg is oldotta az én problémámat.
-
blakey
titán
válasz paolinho #15228 üzenetére
Egészségesebb ha a routeren állítod be a fix IP-t. Ezért nem nagyon szoktuk leírni, hogy eszközön belül hol kéne, legalábbis én emiatt nem írom le.
-
sp8787
addikt
válasz paolinho #17002 üzenetére
Ha akarsz ilyet latni tokegyszeruen megoldhato.
A 720pier-rol leszedsz egy NBA meccset lehetoleg 29.97-est.
Vagy innen [link] mondjuk ide nem biztos ugyanazokat rakjak/nem tudom ezeknel elojon e, de itt nem kell regelni.
Majd beletekergetos modszerrel szepen elohozod a judderelest.Egyebkent az M18-nal hittem azt ,hogy ott ez nem jon elo de ott is elojott.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz paolinho #17002 üzenetére
Erről van szó, nekem sincs, akinek meg gondja van az meg küldjön log fájlt a fejlesztőnek, nekem sincs semmi gondom, leszedtem a pier-ről egy tesztet még korábban és nem volt gond.
-
korcsi
veterán
válasz paolinho #21899 üzenetére
Fogpiszkálós módszerre semmi szükség már, hisz már megy a boot sd-ről.
Csinálsz egy backup-ot (programok - libreelec - backup)
Elmented a keletkezett állományt ha nincs másik sd kártyád.
Libreelec usb-sd creator-al kiirod az új rendszert (.gz) a kártyára, beteszed a boxba, bebootol, visszamásolod a mentett beckupot és programok - libreelec - restore.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
paolinho
őstag
válasz paolinho #21903 üzenetére
Tekintettel arra, hogy a Kodi gyári Backup-jával helyhiány miatt nem tudom lementeni az eddigi beállításokat, próbálkoznék valami ilyesmi (Backup) kiegészítővel. Ezzel van valakinek tapasztalata? Ezzel kapcsolni tudok pendrive-ot a mentéshez, illetve az újnál a visszaállításhoz?
-
-
DoItYourself
Topikgazda
-
darvinya
titán
válasz paolinho #36428 üzenetére
Ha box eredeti távjának ki/be kapcsoló gombját beállítottad légegér ki/be kapcsoló gombjára, akkor az működik Kodi-nál is ki/bekapcsolásra.
Android alól van egy app ami indítja LE Kodi-t (Téma összefoglaló), de légegéren FN+space restart box, és ekkor LE Kodi indul (nálam így működik).Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
blakey
titán
válasz paolinho #59514 üzenetére
SD-jártyáról bármikor működik, nem kell neki 7-es droid illetve olvasd el figyelmesen, hogy miről szól a leírás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I5 12400F / Aorus RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Gamer PC (I713700KF,RTX4070TI,1TB M.2,32gb D4,RGB) 2ÉV Garancia!Beszámitás OK!
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest