Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmörlock007
aktív tag
Vannak emberek akik jó létükben nem bírnak magukkal mit kezdeni, na ezek szerint 144 fps alatt csak a posvány van

Én a BF5-nél konkrétan fixáltam 60 fps-re, és ennek ellenére se volt gondom az eredményességemmel, általában az elejében vagyok, bár én imádom a bf sorozatot, már a bf3 óta. -
szmörlock007
aktív tag
válasz
gainwardgs
üzenetére
Mondjuk én, aki nem szokott ilyen skálázókat használni, csak nevetek ilyenkor amennyit sírni tudnak egyesek a felskálázók miatt

-
-
szmörlock007
aktív tag
Hát ja, remélhetőleg az AMD az AI felfutásából tud vaskos pénzt szerezni és ezáltal tovább növelni a kutatási részt, mert a jelenlegi anyagi helyzet mellett amúgy kimaxolják a büdzsét. Nullszaldó/kis profit körül vannak már jó pár negyedéve. Bár szerintem AMD R+D költsége azért szépen, dinamikusan emelkedik egyfolytában, szóval kb most áll az AMD a legjobban a történelme során, elég sok mindenre van már pénzük ami a fejlesztéseket illeti.
-
-
szmörlock007
aktív tag
-
szmörlock007
aktív tag
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Ha Kína megpróbálja annektálni tajvant akkor pontosan tudják, hogy a csendes óceáni amerikai hadiflotta (akinek a tábornoka épp a napokban kért további forrást tajvan miatt) is beköszön a csatába

Arról nem is szólva, hogy India és Japán a térségben egyértelműen tajvan és az usa mellé állna a jelek szerint.... -
szmörlock007
aktív tag
New Intel CEO Making Waves: Rehiring Retired CPU Architects
"As we can see, Pat is already having an effect before his name is even on the door at HQ."
Nagyon helyes, nem ártana ha Intel összeszedné magát. -
szmörlock007
aktív tag
Persze, nekem is csak a pc-re is kijövő címek játszanak, de a watch dogs az szerintem inkább múlt a fejlesztőkön mint a hardveren. Szerintem lesz ez jobb is ahogy elkezd olajozottan működni a gépezet, azért itt most sok minden közbejátszik, időbe telik míg letisztul a kép a konzolokról. Szerintem amúgy mindkettő nagyon jól sikerült a maga módján.
-
szmörlock007
aktív tag
Jó hát a Ubisoftól első körben mit vártunk?
Az a játék megjelent mindenre, szerintem semmi optimalizációt nem kaptak az új konzolok csak rádobták és annyi. Lesz ebben még sokkal több is, azért a ps5-ös spiderman miles morales szerintem gyönyörű, és a ray-tracing is kiváló benne ha nézted a digital foundry elemzését. -
szmörlock007
aktív tag
Sry, ez már volt
-
szmörlock007
aktív tag
AMD in $35 Billion All-Stock Acquisition of Xilinx
Ahogy már ph-n is olvasható, az amd mégis megszerezte a Xilinxet
AMD Q3 2020 Earnings – a Solid Beat on Almost All Metrics -
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem a 21 év végén jövő Cdna2 lesz az első igazi komoly húzóerő az Amd-nél, a Cdna1 szerintem ilyen bemelegítő lesz, hogy megvessék a lábukat a piacon (főleg szoftveresen). A Cdna2-re fog épülni a 2 exascale gép is ha jól tudom (illetve az egyik biztos, a másik custom Gpu, gondolom a Cdna2-höz adnak hozzá pár extrát), az szoftveresen nagy lökés lesz a platformnak.
-
szmörlock007
aktív tag
"Nvidia A100 és AMD MI100 vagy több év csúszás."
Hát meglátjuk, én azért még nem látom ennyire pesszimistán, jelen állás szerint 1 évet csúszik maximum, mint a 7nm, persze lehet további fennakadás. Persze ez mindenképp probléma az Usa-nak, mert lehet Kína pont ezért fog hamarabb exascale-es gépet építeni, de legalább hátha minden intel igazgatótanácsbeli tagban tudatosul, hogy egy tech cégnek állandóan fejleszteni kell gőzerővel.
Esetleg Amd építhet még egyet 2021-re ha nagy baj lenne
A Genoa meg a Cdna2 amúgy is 21 végére van ígérve. -
szmörlock007
aktív tag
Hát nem tudom elviszi-e valaki, utána úgyis jön 2 exascale gép fél-1 évvel, meg ha jól veszem ki akkor az Aurorát nem törlik csak csúsztatják, ergo Intel marad annak a beszállítója, persze ez változhat ha úgy van. Intel az egyetlen megmaradt Chip gyártó az Usa-nak, a másik 2 tajvani meg dél-kóreai, ergo nekik fontos lenne, hogy az Intel talpra álljon, mert elég nagy stratégiai hátrány lenne, ha a későbbiekben nem lenne legalább 1 amerikai cég fejlett gyártástechnológiával. Persze emellett a Tsmc-vel és a Samsunggal is eléggé baráti viszonyt kezdenek ápolni, biztos ami biztos. Nem hiába az Intel az első (vagy egyik első) cég aki szállíthat a Huaweinek. Kicsit támogatni fogják őket most ezt biztosra veszem.
-
szmörlock007
aktív tag
-
szmörlock007
aktív tag
"Annyira jó a SS custom 8nm? Vagy annyira nem találta el az AMD az első generációkban a 7nm-t?"
Hát biztos hagytak benne. Papíron konkrétan az amd az 502mm2-es navi21-be több tranzisztort tudna belepakolni, mint az nv 628mm2-be a samu 8nm-en. Ugye a Samsung 8nm kb 60 M/Tr-ort tud, a Tsmc 7nm meg több mint 90 M/Tr-t tud 1 mm2-enként, szóval a Tsmc elvileg több mint 50%-al sűrűbb. Tehát vagy a custom 8nm-ert turbózták fel ennyire, vagy az Amd tudott csak ennyit kihozni elsőre. Kíváncsi vagyok most milyen lesz a sűrűségük.
Ez itt a Tsmc, ez pedig a samsung.
Aztán az is lehet, hogy a Tsmc hiába jobb elméleti sűrűségben annyira, lehet náluk jóval kevésbé lehet megközelíteni a maximumot mint a samsungnál.
-
szmörlock007
aktív tag
Egy kis Intel összes
Intel Confirms Xe dGPU Cadence And Reveals Foundry Strategy For Xe GPU Lineup
Intel Announces 10nm SuperFin Transistor – Roughly The Same Level Of Performance Uplift As A Node Shrink
Intel Announces Xe HPG GPU For Gamers – High Performance Xe Architecture Coming In 2021
Intel Benchmarks Monster 42 TFLOPs 4 Tile ‘Arctic Sound’ Xe GPU With 16,384 Cores -
szmörlock007
aktív tag
Report: TSMC, Foxconn Among Potential Arm Buyers
Úgy tűnik az Nvidia mellett a Tsmc is bejelentkezhet az ARM-ért.
-
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
GeryFlash
üzenetére
A Desktop gpu jön 10 nanométerrel te cserencs***. A szerver gpu mindig is 7 nm-re volt tervezve, amit mellesleg lehozott a ph is. A procival nem tudom mit akarsz, a sapphire rapids még nincs eldöntve, hogy 7 vagy 10nm de a 10 az esélyesebb. Továbbá alapból nem is kliens cpu szóval ezzel sem tudom mit akartál mondani a kliens-el összehasonlítva de szerintem te sem. Nézz is utána mielőtt fröcsögsz

-
szmörlock007
aktív tag
NVIDIA Next Generation Hopper GPU Leaked – Based On MCM Design, Launching After Ampere
Wccftech beindult
Na most eltalálták-e vajon- Kérem a téteket
-
szmörlock007
aktív tag
Én nagyon kíváncsi lennék, mihez kezdene az Ibm-el. Azért az Ibm még ma is nagyon nagy cég, 2018-ban nagyobb bevételük volt mint az intelnek aki rekordokat döntögetett. Kicsit ibm-et lenézik manapság, szerintem lehetne ott azért keresnivaló bőven.
Meg azért egy ekkora cégnél vezérigazgató lenni hatalmas tisztség. Az amd miatt széleskörben elég pozitív Su megitélése, ha az Ibm-et is elindítaná egy ilyen úton felfelé, akkor örökre az egyik legnagyobb Ceo-nak tartanák az iparágban. Szerintem ez a kihívás is vezérelheti.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
szmörlock007
üzenetére
Őszintén szólva, akár van alapja, akár totál bullshit, ebben látnék rációt. Ahogy utánanéztem, anno Rick Bergman azért ment el, mert pályázott a CEO pozícióra, csak nem kapta meg, ezek után a Synaptics CEO pozícióját otthagyva logikus lenne, hogy ezért térne vissza az amd-hez. Su meg ugye az Ibm-nél lehúzott pár évet annó, szóval ismerik is ott. Mondjuk az vicces lenne amikor a hpc piacon Jensen Nvidiájával karöltve mennének a Power rendszerek

-
szmörlock007
aktív tag
Lisa Su Considers A Role Beyond AMD And Prepares A Successor
Az öreg wccftech. Mondjuk durva lenne ha most tényleg betaláltak volna :XD
-
szmörlock007
aktív tag
Az Intelnél dolgozó Jim Keller arról beszél, hogy messze még a Moore-törvény vége:

-
szmörlock007
aktív tag
Kicsit off, de ezt muszáj: eddig egy dolog volt, aminek nem ment fel az ára a gaming piacon. Eddig

-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Ezzel én sem értek egyet. Ha beérik Renduchintala meg az általa odahozott mérnökök munkája az új vezetéssel, akkor egy sokkal erősebb intel fog viszatérni. Nem mintha most olyan rossz lenne nekik

Ráadásul további lol, hogy az intel is igen erősen heggeszti a gpu-it, és amennyi erőforrást és mérnöki munkát beletesznek, pár éven belül ott is a piacvezető szerep megszerzése lesz a cél, mint a cpu piacon. -
szmörlock007
aktív tag
Intelék kodurival a gpu piac felett már tort ülnek

(A kép a 2019 legends & luminaries-ről van)
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano
üzenetére
"No mention of DXR support. "
Hát persze, hogy nem. Az intel majd ír egy saját szabványt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szmörlock007
aktív tag
-
szmörlock007
aktív tag
Igen, a Mellanox megvétele is jótékonyan hatott, hisz jelentős hozzáadott érték, meg alapból most nvidia jól szuperál, ahogy kihozta az egyre olcsóbb turingokat. Igaz, mostanában az intel meg az amd is eléggé felment, szóval a piacnak is van most egy felfele húzó hatása. Vagy csak ez a trió csapatja

Április 2 és 3 között mindhárom cég eléggé nőtt, valami lehetett ott.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Laza directx 14 mi a baj

-
szmörlock007
aktív tag
válasz
szmörlock007
üzenetére
Habár vannak benne meredek dolgok

Najó, troll off

Directx 14
-
szmörlock007
aktív tag
Intel ‘Xe Unleashed’ GPU Lineup Leaked – Xe Power 2 Flagship Graphics Card, Roadmap And More
Bár wccftech, de állítólag ennek nagy része most igaz.
-
szmörlock007
aktív tag
-
szmörlock007
aktív tag
-
szmörlock007
aktív tag
Microsoft brings directx 12 to windows 7
Lol

Még hogy activision nem dolgozik.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
TTomax
üzenetére
Na 2020-tól már hárman lesznek.

Tekintve, hogy az intelnél valamelyik főnök nemrég azt nyilatkozta,hogy dgpu piacon is olyan szintű részesedés a cél mint cpu fronton, láthatólag komolyan gondolják. (Szerény véleményem szerint elég sokan semmibe nézik az intel gpu-s terveit, szerintem hibásan. Persze a siker nincs garantálva.)
Reméljük a legjobbakat
-
szmörlock007
aktív tag
Kíváncsi vagyok, hogy ez csak időszakos-e, tippre igen.
-
szmörlock007
aktív tag
-
szmörlock007
aktív tag
-
szmörlock007
aktív tag
Intel a gpu-ról beszél a linkelt videóban. Persze egybekötve egy állásajánlattal

"I want to have games with virtual worlds that are as large as the entire universe". Na koduri elszabadult

-
szmörlock007
aktív tag
válasz
üzenetére
Üdv

Nem tisztem a vitába beleszállni, de ha megnézed akkor az elmúlt pár évben amd-nek a q3 mindig erősebb volt mint a q4. Ezzel együtt szerintem szép év volt nekik a mostani, sokkal jobb a helyzet mint 2-3 éve, mostmár legalább profitot termelnek, még ha keveset is(bár megjegyzem amd sosem volt az a profitnyomtató vállalat, még a nagy Athlonos időkben sem).
Nyilván nem tartanak ott még mint intel, nvidia de a 2015-ös csődközeli állapot miatt ez szerintem érthető is. Én személy szerint nagy emelkedést várok 2019-ben, és félek, hogy nem fog összejönni. Ha idén a 7nm-es zen2-vel nem sikerül gurítani gazdasági szempontból egy nagyot (technikai szempontból már a zen1 is nagyon jól áll) mind szerver, mind asztali fronton, akkor soha, ugyanis intel is lassan visszatalál magára, a kövi 3 évre 3 új cpu uarch-al készülnek. És gpu fronton sem lenne baj, ha visszatalálnának önmagukra gazdasági szempontból.
Nvidia-ra visszatérve, szerintem lenyügöző volt az elmúlt 2-3 évük, és nagyon jól jött ez a sok pénz nekik. A q4-es negyedévben viszont már eredetileg is visszaeséssel számoltak a kripto kifulladása miatt, és ehhez jött ez a mostani erős visszanyesése a várakozásoknak ami viszont már nem feltétlen a kripto miatt van, ebbe már bele játszik, hogy a turing sem fogy úgy, mint a pascal. A céggel azonban nincs semmi gond, így is bőven jól jönnek ki csak jócskán el fognak maradni a csúcstól. Nvidia szempontjából igazából ez a nehézség, hogy az elmúlt 1-másfél évben megszokták ezt a 2,5-3 milliárdos bevételt meg 1 milliárd körüli profitot meg a hatalmas gross margint. Viszont ezeket a konkurencia szinte teljes hiánya is hozta, viszont jövőre intel beszáll a biszniszbe, meg amd se lesz örökké partvonalon szerintem, szóval a jövőben a konkurencia miatt sokkal nehezebb lesz ilyen számokat produkálni. Igazából ez a fajta "csapda" mint az apple-nél is. Jelentősen elmaradnak a korábbi csúcstól(viszont még mindig egy nagyon jó szinten vannak) és ez sokak számára csalódás lesz, mivel pl apple-hez hasonlóan az nvidiától is önmagához képest hatalmas lesz a várakozás mivel az elmúlt 2-3 év nagyon jól ment, és ezt a várakozást nem lehet teljesíteni mindig. De ettől még a cég köszöni szépen jól van. -
szmörlock007
aktív tag
válasz
üzenetére
"Egyébként Intellel mi történik ? Nem úgy volt hogy Januárban bemutatóznak Rajáék? Vagy azt már Skippelték ?"
Tekintve, hogy 2020 H1 a megjelenési cél az arctic soundra(legalábbis eredetileg ez volt, akár az év második felére is átcsúszhat, sok függ attól mennyire pörög fel a 10nm, ugye ice lake-től kezdve jó pár termék erre épülne) ez biztos valami gyenge pletyka lehetett.

-
szmörlock007
aktív tag
2020 elképesztően izgalmasnak igérkezik gpu fronton. Új amd uarch, új intel uarch, meg az nvidia is jön a következő architektúrájával. Ráadásul mindezek tetejébe még a gyártástechnológiák között is harc lesz. Amd ugye a tsmc 7nm-el, nvidia a samsung 7nm-el, intel meg a saját 10nm-erével jön ami kb az mind a többi 7nm

-
szmörlock007
aktív tag
AMD boss Lisa Su to become Intel CEO, Intel will buy AMD for it if necessary
Na itt néhányan kezdenek elborulni

-
szmörlock007
aktív tag
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
FLATRONW
üzenetére
A far cry 2-ben ami engem anno igazán lenyűgözött, az a környezet. A korhoz képest gyönyörű növényzet volt abban a játékban. Sőt szerintem a növényzet ma is megállja a helyét. És a szél. Mai napig emlékszem, amikor az amúgy is nagyon szép tisztáson gyalogoltam és egyszer csak elkezdett fújni. A fű, a fák minden annyira természetesen mozog. A tűz is nagyon jól terjed, hat rá a szél stb.
-
szmörlock007
aktív tag
"Intel kb 50 % kal nagyobb cég piaci értékben, ami mondjuk nem is olyan vészes"
Mondjuk ez ez elég becsapós, csak a tőzsdei értékben áll ilyen közel az nvidia. Valóságban sokkal nagyobb cég az intel bármilyen mutatót(pl bevétel, profit, befolyás, dolgozók létszáma, kutatás+fejlesztés stb) is nézünk. Azért a tőzsdei értékekben sokszor vannak elég "természetellenes" értékek. Mármint értsd úgy hogy ha intelhez képest nézzük akkor vagy az nvidia van túlértékelve vagy az intel van alul. Persze tőzsdében te jobban ott vagy de azt akartam csak kihozni hogy intel a valóságban sokkal nagyobb mint az nvidia meg az amd.(amd-nél mondjuk a tőzsdén is)
-
szmörlock007
aktív tag
Üdv

Kíváncsi leszek intel gpu-s dolgaira, szerintem nagyon sokan leírják őket valamiért. Például gyakran hallom, hogy úgyis szar lesz a driver csak azért mert az igp-hez nem éppen volt rendes támogatás még évekkel ezelőtt. Csak azt elfelejtik elmondani, hogy nem azért mert hülyék dolgoznak ott hanem csak nem volt költségvetés erre így elég kevés emberrel dolgoztak. Szerintem mondjuk a piactényezőkre rátérve nvidia-nak van inkább vesztenivalója, mert ők uralják most a piacot. Az amd bevételeihez most sem tesz sokat hozzá a gpu részleg.
-
szmörlock007
aktív tag
Intel Opens Graphics And Hardware Research Center In India With Over 1500 Employees
Gondoltam beteszem ide is ha valaki nem látta volna.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano
üzenetére
Sőt, intelnél még pénz is lesz

-
szmörlock007
aktív tag
Üdv

Kicsit off, de szerintem sokakat érdekelhet : Intel Discrete GPU Codenamed Arctic Sound Will Have Gaming Variant, Landing in 2020
-
szmörlock007
aktív tag
Üdv

Akit érdekel, most kezdődik a gtc:[link]

-
szmörlock007
aktív tag
válasz
Petykemano
üzenetére

Befejezted?

-
szmörlock007
aktív tag
Üdv

Bár egy kicsit off, de idén lesz/lett 25 éves az nvidia.

Igaz, az amd kicsit közelebb áll a szívemhez de mindenképpen megemlékeznék erről a neves mérföldkőről.
Bizony, repül az idő. 25 év alatt egy kis, gpu-kat tervező cégből egy nagy, gpu-kat tervező cég lett
.
Komolyra fordítva a szót egy egyre több lábon álló, több mint 100 milliárd $ értékű vállalat ma az nvidia, aki olyan piacokon van jelen mint: grafikus kártyák, professzionális kártyák, mesterséges iintelligencia(itt mind hardver, mind szoftver megoldasokkal, amolyan platform már ez nekik), önvezető autók stb.Egy szó mint száz, boldog 25. születesnapot nvidia

Remélhetőleg hardverekben gazdag évvel, méltón lesz megünnepelve ez a fontos mérföldkő
-
szmörlock007
aktív tag
-
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
üzenetére
Üdv

Én teljes mértékben egyetértek ezzel a hozzászólással de tényleg. Én csak a fejlesztőket sajnálom mert ők kapják a savazás nagyját. Pedig ezt az ea üzletemberei találták ki nem ám a fejlesztők. Ennek ellenére nézd meg a twittert. Az egyik ea stúdiónál dolgozó dizájner (aki mégcsak nem is dolgozott a játékon), mennyi rosszindulató, már-már fenyegető kommentet kapott mert azt mondta, hogy a darth vadert nem olyan sok kioldani, neki is sikerült x óra alatt kioldani bármilyen pénz nélkül.
A felháborodás a játék ezen aspektusa ellen tényleg jogos, de a fejlesztőknek kihányt twitter üzenetek is undorítóak már nem azért mondom. Az ilyen embereket valahogy nem tudom sajnálni. -
szmörlock007
aktív tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Nem kötelező megvenni, játékkal is ki lehet oldani. Nem a játékot védem vagy a kiadót és nem volt szép húzás de ez csak azért kapott ilyen nagy vízhangot mert divat lett szidni. A divathaterkedést meg nagyon nem birom. Ugyanez volt a tavalyi cod: infitine warfare-nál is. Bár nem a kedvencem a cod sorozat, sőt egyet nem vettem még meg, de a haterkedés is ami ott ment.........
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3258,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)