Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz Bile Demon #89091 üzenetére
Keress egy memtesztet, ami vegigmeri az egesz teruletet. De ez akkori gepbe baromi sok ram, 16mb is sok volt akkor, doshoz 32 felett meg kb felesleges.
Van ilyen lapom, van ket tag cache van benne, lehet az 512k l2 miatt is kell, mert 256k volt akkoriban a tipikus.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
-
válasz DarthSun #89064 üzenetére
A 600W CM táp is hibás lett. Üresjáratban megy, de ha rá van dugva a lapra akkor nem indul. Ez volt a kontroll táp, mellyel visszapróbáltam a 939- est. A lap vagy a proci(vagy mindkettő) úgy rossz hogy hazavágja a rádugott tápot is. Kártyák mennek, azok túlélték, meg a vinyók is. RAM- okat nemtom, félretettem, de nem lényeg ha elszálltak, van tartalék.
Tehát egy molex zárlat miatt a kár : 2 táp, 1 alaplap és vagy 1 proci, és a plusz idő kiderítgetni ezeket.
Így tápot is kell rendelnem, kettőt, egyet a mindenkori próbákhoz, egyet pedig a 775 PCIe- hez.
Asszem ezentúl 5x ellenőrzök mindent bekapcsolás előtt...Emiatt félve, de egy 700W- os Akyga táppal indítottam a szerzeményt. Egyelőre a kis gagyi stiftes gyári hűtőt tettem az E8500- ra. BIOS minden alapon setekkel lefutott a memtest fullpassra. DOS bebootolt, EMS nincs, de van rá recept, ha bejön. Aztán a Win98. Ha mindegyik ok, akkor rádobom a toronyhűtőt, aztán mehet a részletes móka. Mérsékelt tuning persze majd csak jövő héten, ha megjön hozzá a minőségibb táp.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
envagyok
veterán
Ma dupla szopóroller.
Az eddig hibátlanul működő p3 tesztrendszerem, ahányszor floppyra ír olvas, egy idő után megfagy a windows98.
Nem rögtön, mondjuk formázás vagy a disk image felírás közepénél
Mindemellet DOS-al egyxdarabig ment, de most ott is tavar van az erőben.
Utoljára isa wd floopy/ide vezérlőt teszteltem, ezért ki volt kapcsolva a floppy és a hdd vezérlő, amit természetesen visszakapcsoltam
Amit próbáltam: bios default, elem ki egy időre, update escd, floppy kábel csere, tápkábel csere, floppy csere, eszközkezelőben floppy vezérlő eltávolítás.
Sajnos semmi sem segített.
A socket2-es lap meg leszámolja a memóriát, qztán nem bootol. :/ -
Bile Demon
őstag
Wikin azt írják, hogy "bővíteni kell a TAG-et" a nagyobb cacheable területhez.
Manualt nem találok a lapról.
05-4129 olvasható az üres foglalat alatt. Ami kb. ugyanaz, mint a mellette lévő chip.
16Kx8, na ilyenem nincs. Van viszont 32Kx8 chipem. Pl. 256kB caches 486 lapokon. Lábszám/lábkiosztásnak utána kell járjak.Bruhe
-
Czo
addikt
HX-nel, a nagy cacheable terulethez kell extra terulet a TAG RAM-ban. Igy szerintem oda mindenkeppen kell valami. A HX datasheetbol, a cache ramok meretebol es a meglevo TAG merete alapjan lehet kitalalni, hogy mekkora es milyen kiosztasu kell oda.
-
Bile Demon
őstag
válasz envagyok #89085 üzenetére
Arra gondolt, hogy:
Nem korhű.
Újabb a gyártási évjárat/hét száma a TAG chipnek, mint a körülötte lévő többi alkatrésznek.Más.:
Szereztem egy ilyet:
Az AMI WinBIOS bakancslistás volt. Annó a kedvenc 486 lapomon volt olyan utoljára '95-'97-ben.
HX chipsettel és 128MB EDO-val érkezett + Pentium 133 klasszikus tokozásban.Ha engedélyezem az 512MB cacheable range opciót, akkor a táblázat után megfagy, érdekes módon nem mindig ugyanott, valamikor a bootszektort beolvassa, valamikor még azt se. De a promptig sose jut el, csak ha visszaállítom 64MB-re az opciót.
Az 512KB cache az működik, de a 64MB/128MB közti lassulást nem igazán tudtam tesztelni DOS-ból. Vagyis hogy lehetne?
Van egy üres foglalat. Ebbe ugyanolyan chip kellene, mint a mellette lévő? Helyettesíthető mással? Pl. 2x akkorával, aminek nem használja a legfelső címbitjét, vagy ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
Bruhe
-
nagyúr
válasz MasterDeeJay #89089 üzenetére
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
arabus
addikt
válasz Francia91 #89087 üzenetére
Benne van a pakliban,legtöbb XP 03,04 évi a sempi meg 05 közepe sok minden benne lehet meg hogy nem tul jó példány az is,de ezek már nem mentek másba akkor az XP vonal már újabb volt a kis sempi meg lett a régi XP nem butitották.
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Francia91
veterán
válasz hokuszpk #89084 üzenetére
Az XP 2500+ és a Sempron 3000+ cache méretei ugyanazok, már néztem, először ott kerestem a diffit
#89086 arabus
Jól mutat.... Tán jobban húzható, mint az Athlon XP 2500+ ?[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
arabus
addikt
-
arabus
addikt
válasz Francia91 #89082 üzenetére
Elvileg ez a sempron később jött ki és lehet hogy jobban tuningolható.
2003-ban már használtam a Bartont az biztos ez a Sempron pedig ha jól látom 05-ös.[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Francia91
veterán
válasz arabus #89081 üzenetére
Igen, az dereng, hogy simán lehetett futtatni 3200+ -os Athlonként
Nekem egy ASUS A7N8X-E Deluxe lapban csücsül a 2500+ procim, decemberben áll össze a gép, nemtudom, az tudja-e oly' módon hajtani majd
Csak érdekel, hogy alapvetően mi lehet az eltérés, hiszen mindkettő proci, az XP 2500+ és ez a Sempron 3000+ is Barton magos. Alapvetően a tuningolhatóságra gondoltam, lehet, hogy helyesen[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
arabus
addikt
válasz Francia91 #89080 üzenetére
XP 2500+-nak az volt a nagy előnye hogy pl. Abit NF7-ben simán tudta a 400fsb-t.
Akkoriban ez nagyon sokat számitott és szép előnyt hozott.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Francia91
veterán
Szereztem tegnap egy AMD Sempron 3000+ (Socket 462) procit az ASUS A7N8X-X-es gépembe, az 1,6 GHz-es Duron helyére. Adatlap alapján ez is Barton magos, ahogy az Athlon XP 2500+ procim.
A kérdésem, csak információ gyanánt, hogy egy Barton magos Athlon XP és egy szintén Barton magos Sempron 3000+ proci közt mi a különbség? Adatlap alapján nem túl sokat látok, apró VCore eltérés, 5 fokkal többet bír a Sempron, és kb ennyiben ki is merül az általam felfedezni vélt eltérés.
Tuningolhatóságra tippelek esetlegesen, bár ez nálam nem szempont, ez nem arra lett szánva, csak 3 ezer Ft-ért jó vétel volt az 1,6 GHz-es Duron helyére
-
arn
félisten
válasz envagyok #89077 üzenetére
Azaz isa orajele, 6-8mhz korul illik lennie - ha nincs rajta hdd, vagy vga, felesleges nyomni, mert csak gondot okoz. Erdemesebb kesobbi lapokba pakolni a dx4et, mert lassabbak a korai vlb chipsetek. Ahogy elnezem a tag ram sem eredeti benne. Mire a dx4 odp megjelent, addigra a sima dx4 es lapok is olcsova valtak (95).
Turtle beach, ilyesmi. Keress ra a korabeli tesztekben, dos alatt sose gondolkodtam kompatibilis kartyaban, mert vhol mindig gond volt, meg a blasterek sem teljesen kompatibilisek egymassal (pl a sb16 generaciok - nem a nyilvanvalo sbpro-sb16).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
envagyok
veterán
486 Biosban mire érdemes állítani a bus clockot dx4odpr100 overdrive procival?
A többi beállítás jó?
-
válasz jokeph #89074 üzenetére
, akkor saccra jót vettem , persze csak ha működni is fog rendesen...
Lassan meg is ejtem a próbát. Előtte ki kell porolnom a próbatápomat(600W CM), ecsetelés, fújkálás. Kéne valami kisebb teljesítményű kompresszor, de nem találni csak szivargyújtóról üzemelőt, 230V- os nincs.
Némelyik gépem is már full poros.Nem is akartam már ilyen jobbfajta S775- öt, de máshogy most nem tudtam továbblépni, A8V- t láttam régebben eladót, de most sehol.
Ja, úgy tervezem kipróbálni, óvatosan, kíméletesen. Csak ez a 2 RAM lesz benne, mivel XP lesz a max, ahhoz meg elegendő, bár láttuk hogy megfelelő driverrel egész sok memóriát is lát, ha szegmentáltan is, de használja.
Azt nekem is sikerült csekkolnom hogy E0- ás a proci, az SLB9K alapján.A 3 test probléma nem megoldható.
-
nagyúr
válasz DarthSun #89064 üzenetére
Ezek 1066-os ramok - ez már önmagában is tuning ha ennyin vannak hajtva, sanszos hogy bírnak 1200 körül is.
BIOS-ban csekkold hogy mekkora fesz van belőve a moduloknak, ha 1,8 Volt, akkor 800-900 MHZ körül talán még nem hibázik WIN alatt, oda kell neki adni a 2,2 Volt-ot. vagy többet, ha többet kér.
Jó kis pakk.
Mivel nem mai darab már a lap és mégiscsak egy elég potens OC-s lap, előszőr megjáratnám kopaszon, hogy egyáltalán van e rendes hőátadás a bordákra, az északi és a déli hídnál is.
4 ilyen modulnál már kellet dobnom +0,1 Voltot az IMC-nek is (északi hídban van), na itt már nagyon kívánta a ventit.Az a hűtő okés lesz. (kivéve, ha X5482-es Xeon-t akarsz cibálni).
Az az E8500-as C2D E0-steppinges, simán lehet benne egy 4,5 GHZ+.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz DarthSun #89070 üzenetére
az, de nem az elso ilyen, vettem 2600X -et, az is frankon mukodik, 4/8 -ra vagy 6 magon ha jolemlexem 2.8Ghz -re limitalva.
leszoktam a tippmixrol, de valami adrenalin azert csak kellElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz DarthSun #89068 üzenetére
nemtom, hogyan törtek le, kockaztattam picit, ezt vettem meg.
az eredetileg rajtalevo paszta mennyisegebol arra kovetkeztettem, hogy hűtővel együtt tépték ki a foglalatból.
egy gilette penge segitsegevel kiegyengettem amit lehetett, aztán nagyítóval átnéztem, remélem több láb nemhiányzik, mielott belepattintottam a B450 lapba, sütöttem uj biost a bennelevo 2600 segedelmével, és most bontok egy sört
* meg futtatok pár tesztet.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
válasz MasterDeeJay #89062 üzenetére
Szép nagy foglalat Én már a 2011v3 proci bepakolásakor is paráztam, olyan nagy erő kell a karok zárásához hogy azt hittem valami törni fog Nem is cserélem, marad benne a 2640 véglegesen, elég az bőven...
-
frescho
addikt
PCJr-hez a progi válogatás heveny hexa editorozással folytatódik. Ami Tandy-val megy, az half blinde hibával megy a PCJr-en, mert éljen a kompatibilitás.
Kimenet hibás 2060-ot kellene javítani. Tudtok valakit ajánlani?
https://frescho.hu
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MasterDeeJay #89062 üzenetére
Ryzen is work !
kb. a 2817 -ik próbára sikerült belenavigalni a megfelelo likba a lábakat ; -- szar ügy mellétenni, főleg ha az egyik már pozicióban van, mert kivenni csak úgy tudom, hogy alaplapot egy A3 rajzlap felett megforditom, aztan nagyitoval keresem, hova estek a lábak... --
szoval amikor vegre helyes pozicioban voltak, akkor belehuppant a cpu is a foglalatba, alaplap beindit, bootol, frankó. Mondjuk jó procikat sem adok el, lehet keresek ennek valami nyugdijas poziciot, mondjuk ez lesz a hazi fileszerverem, aztan ígymarad.[ Szerkesztve ]
-
válasz jokeph #89051 üzenetére
Nézegettem a mostani online kínálatot. Még ez volt az ami úgy-ahogy tetszett laikusként, mivel nemtom melyikek jók a korszakból. Nem is fotóztam(tegnap érkezett), az eladó elég jó fotót töltött fel :
Valami 1GHz körüli 2x2GB Geil- el és E8500- al adta :
Nekem elég, mert DOS/Win98/XP a tervezet. Ahogy már említettem, állítólag felmegy a Win98 PCIe rendszerre is, sőt még ennél későbbi lapokra is. Azonban későbbit nem akartam egyelőre, ez olyan középretro, kísérletezésre jó lesz, meglátjuk. Felemás lesz a blog, a 939- es RIP után, evvel folytatom, kiderül milyen sikerrel.
Meg egyáltalán működik-e a lap, úgy vettem hogy BIOS- ig próbálva ok. Ha működik Win alatt is, a hűtés elég jó lesz, online rendelés már nem ért volna ide hétvégére, gyorsban vettem egy 180W TDP- ig jelzett tornyot
De akkor az északi-hídra is tegyek egy kisebb ventit ? Bár tuning nem lesz egyelőre, esetleg majd mérsékelt, ha minden jól működőnek látszik.
-
Gratulálok Erős 2. hely. Látszik hogy retro tesztnél nemcsak az újabb procik számítanak. Példa-értékű hogy egy S775- el ilyen jó eredményt értél el. Mondjuk nem kispályás a rendszer, és már a korai AGP- s E6600- al hajtott rendszerre is azt mondtam hogy "nem xarral dobálózik az Intel" a Netburst után.
Beírtam az eredményed.A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz hokuszpk #89061 üzenetére
Sok sikert hozzá!
Ez még mindig jobb mint a lapon javítani, én leizzadok ha procit cserélek a lapomon. Na abba bele kell rakni a nehéz nagy procit egy kerettel ami pár kis műanyag pöcök tart aztán több irányból lecsavarozni egyenletesen, ha egyet is lazán hagyok már írja is a cpu errort.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MasterDeeJay #89060 üzenetére
szoval lehet lesz olyan lap, amiben mukodni fog. Ez nekem eleg
amugy a csonkolas mar megtortent, a labakat a Ryzenre felforrasztani sajna nemtudom, de az egyik lab mar bentvan a socketben a poziciojaban, epp a masikat navigalom, az a terv, hogy ezutan betolom a helyere a procit, aztan ha sehonnan nem jon ki a fust, akkor elviszem Cink-Elek mesterhez. Tegnap irtam neki, de még nem válaszolt ; ott a hirdetesben irjak is, hogy turelemElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MasterDeeJay #89056 üzenetére
hatha erre is tudod a valaszt...
ha lemutok ket labat, avagy az abra szerint a tajolo saroknal 1 vss + 1vdd -t szedek le, akkor mukodokepes marad a proci ?
Kellene valamivel potolni egy Ryzen ket hianyzo labat...Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
FF23
senior tag
válasz fatpingvin #89053 üzenetére
Sajnos olyanom nincs, csak ezt a darabot találtam itthon, ami biztos nem vezető és nem nyomja össze alul az alkatrészeket.
jokeph
- Annyira nem is. Réz talp egy hőcsővel, meg gomdolom valami tömör alu (-ötvözet?) van súlya. Kell valami, ami rendesen a gpu-ra húzza.[ Szerkesztve ]
RT-AX58U v1
-
hokuszpk
nagyúr
válasz MasterDeeJay #89056 üzenetére
ah, a Német minőség <- DD
thx !Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
válasz hokuszpk #89055 üzenetére
Szerintem a DD végűt.
https://www.cpu-world.com/Compare/833/AMD_Athlon_64_X2_4200+_(Socket_AM2__65W__rev._F2)_vs_AMD_Athlon_64_X2_4200+_(Socket_AM2__65W__rev._G1).html
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
Tanácsot kérnék.
a ket Athlon X2 4200+ közül melyiket tartsam meg ?ADO4200IAA5DD - Diffused in Germany
ADO4200IAA5CU - Diffused in China?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nagyon mókány !
Nekem Gigabyte van, gyári állapot, elég sovány a hűtése.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fatpingvin
addikt
-
FF23
senior tag
válasz jokeph #89051 üzenetére
Ez lenne az [link]
A gyári hűtője egy kétdekás pléh sz.r, a ramsünik meg a kondik miatt semmi nem fér el, legfeljebb a zalmi vf700, ami nincs. Először tettem rá egy kocka zalmi nb47j-t, de 570/11xx körül megállt a dolog, 70°C akárhogy fújattam ventivel.
Eszembe jutott, hogy pár éve vettem valami halott geforce-t a passzív hűtője miatt, megnéztem és stimmelnek a lyukak. A hátuljára muszáj volt feszítőket tenni, hogy ne görbítsem a pcb-t, alattuk 2mm-es thermál pad van. Ilyen most:RT-AX58U v1
-
nagyúr
válasz DarthSun #89036 üzenetére
A P5Q az egy nagyon jó tuning lap (P45+ich10r), főleg Quad procikhoz, bármit is lehet állogatni, BIOS-on felül vannak a lapon még +-ban jumperek is túlfeszeléshez.
s viszonylag sok van belőle, nem ritka féleség.
Az északi híd hűtőbordáját túlfesz nélkül is érdemes megtámogatni aktív hűtéssel, pláne ha 4 modul ramot raksz bele.
BIOS-a az általam favorizált AMI BIOS, jól átlátható és roppant jól moddolható - az Award BIOS macerásabb modd szempontjából (Giga lapokon többnyire Award BIOS-al találkoztam).#89045FF23: durván kihegyezted a 6600GT-t.
S gondolom, nincs széjjel extrázva, gyári a VGA-d. Melyik 6600GT-d van ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
zoltanz
nagyúr
Nézem ezt a Pentium4 noti 2,6 GHz Northwood 128KB L2, DDR266Mhz Sis645DX egyszinten van egy Duron 1200MHz nForce2 DDR200MHz CL2
Videó lejátszással tesztelve. Az nVidia chipset mondjuk modernebb, későbbi és hatékonyabb is, így kronológiailag nem fairplay az összevetés. -
fpeter84
senior tag
a képek egyik sem az enyém, csak találtam őket - a saját lapom egy rev 1.03-as, a chipseten 9838-as dátummal, és bár már réges rég leszedtem és nem tudom hová kutyultam el a chipeket (nagy butaság volt, akkor azt hittem hogy hamar megoldom de ez volt úgy 8-10 éve), de 100%-os biztonsággal emlékszem rá hogy TAG is volt rajta
végigtúrtam amit csak értem... pár 98-ast már nem is tettem be a listába - azokon mindegyiken volt TAG... először úgy tűnt hogy stimmelhet az elmélet hogy egy ideig letiltották a belső TAG-et (talán a korai gyártás gyenge kihozatali aránya miatt), utána engedélyezték a használatát - erre sorban találtam a 2000 utáni dátumzású lapokat amin ismét megjelent a TAG, pedig ezek is mind 512KB L2-s lapok elvileg...
@9839 van TAG
@9910 van TAG
@9927 van TAG
@9937 van TAG
@9941 van TAG
@9942 nincsen TAG
@9943 nincsen TAG
@9946 nincsen TAG
@9949 nincsen TAG
@0001 van TAG
@0001 van TAG
@0002 van TAG
@0006 van TAG -
Ja értem, de olyanba még nem futottam bele. VGA húzásnál olyanom volt csak hogy engedte a tesztet, be is állította a magasabb frekit, elfogadta, de 3DMark alatt mégis hibák voltak a megjelenítésben, tehát valójában mégsem bírta a jóváhagyott tuningot.
-
Akkor még szebb az eredményed.
Ja, látom 595- ön van a GPU- d, 600- at már nem engedi ....nemtom sajnos, nem is tudtam hogy van valamiféle beépített max határ, melyet ki lehet iktatni. Kollégák közül valaki lehet tudja, mondjuk pld Alpi, ő elég sokat OC- zik.
Én bele sem futnék ebbe, mert nem megy annyit a 6600GT- m.A 3 test probléma nem megoldható.
-
-
válasz Fücsök007 #89037 üzenetére
No, ezt sem tudtam . Volt ott valami ProTurbo lap is, ahol vettem, de mondom SLI úgysem kell, meg a sima P5Q- hoz adtak procit+ramot is, és ez a pakk olcsóbb volt mint a ProTurbo proci+ram nélkül. Meg a sima P5Q hűtőbordái jobban néznek ki , meg úgy az egész lap is jobban tetszik.
-
-
-
nagyúr
Ha eljutok addig, bepattintok az X38-as lapba egy C2D E8500/Xeon E3120 párost.
Az E8500-am tuti megy 4,4 GHZ+-ot.
P5Q-val is érdemes lehet megnéznem, abban az X3360-as Xeon is megfutotta a 4GHZ-et.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
FF23
senior tag
válasz Fücsök007 #89031 üzenetére
Én a táblázatra értettem. Nincs is c2d/q, csak i5 meg ryzen.
RT-AX58U v1
-
-
Czo
addikt
válasz fpeter84 #89019 üzenetére
Meg erdekesebb ez a dolog A chipset a lapokon ALi M1541. Ehhez itt talaltam datasheetet.
Ami itt "fura", az, hogy "reserved" a beepitett TAG ram. Ha tovabb gorgetek, akkor jon egy tablazat, hogy ilyen-olyan cache meretek mellett, mekkora a cachelheto ram terulet. Itt nincs olyan opcio, hogy nincs TAG ramod:
Ha az elobb irt "reserved" reszes ize igaz, akkor lehet, hogy az a lapod, amelyiken nincs TAG, ott a chipsetben benne van a 16k10 meretu TAG? Vegulis, amelyiken van TAG-od, ott a 10. heten keszult a chipset, amelyiken nincs, ott a 46. heten (ugyonabban az evben). Az egyik, szinte az ev eleje, a masik szinte, az ev vege. Kar, hogy nem talaltam ujabb reviziot ebbol a doksibol, mert a vegen levo tablazat alapjan, ez egy 98 nyaran keszult verzio, a chipseted pedig egy evvel ezutan keszult.
-
envagyok
veterán
5.25" floppykat állított már be ? (Alignálás)
Sajnos valamelyik floppym nem pontos, jó lenne tudni melyik pontatlan.
Nehéz beállítani?
Imagedisk programról hallottam, hogy tudja. -
nagyúr
válasz zoltanz #89022 üzenetére
Ami valóban nem lenne rossz, csak desktop CPU-kban nem nagyon futottam vele össze.
A mostani UHD7xx-től sem voltam elalélva, bár a korábbiakhoz képest határozottan erősebb, de az AMD megoldásához képest még így is haloványka.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
envagyok
veterán
Raspberry Pi emulálhat ISA hardvereket (ha valami épp nincs kéznél) [link]
-
Czo
addikt
válasz fpeter84 #89019 üzenetére
Az "adatok" ugye a cacheben vannak, de kell egy "tablazat", hogy milyen adat, hol van. No, ez van a TAG RAM-ban. A cacheable terulet "reasonable" mertekehez merten ez altalaban benne van a chipsetben. Viszont, ha a chipset tamogat "kulso" TAG RAM-ot is, akkor novelheto a cachelheto terulet merteke.
[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
Valaki össze tudná foglalni pár szóban, hogy a P1 lapokon a cache TAG RAM külön chip mire való, illetve miért lehet az, hogy van lap amin rajta van, másikon meg nincsen? Találtam rá példát ahol pontosan ugyanaz a cache chip van a lapon és az egyiken van TAG, másikon nincsen mellette...
ASUS P5A rev 1.06 - itt van TAG a fél megás T35L6464A-5Q mellett, szintén ASUS P5A rev 1.06 - de itt meg nincsen TAG RAM a T35L6464A-5Q társaságában
Van nekem is egy P5A lapom, amin eredetileg volt mindkettő, de úgy került hozzám hogy fagyott a BIOS POST, nem indult el rajta az oprendszer... Véletlenül rájöttem, hogyha letiltom az external cache-t akkor már megy minden ahogy kell - csak ez nyilván okoz némi sebesség veszteséget. Megpróbálnám lecserélni, de felvetődött bennem a kérdés hogy akkor most elég csak cache chipet keríteni (eddig ezt találtam), vagy valami hozzá illő TAG RAM is kellene? -
Mivel S939/Via/AGP lapot nem valószínű hogy tudok szerezni, beindult a csakazértis késztetés. Korábbi lapra nem extra-overkill a Win98, hát akkor gondoltam, telepítem későbbire Kutakodtam és látom hogy egész modern PCIe rendszerekre is mennek a telepítések(natívan, nem virtualizáció), tehát a stílust nem én találtam ki.
Mondjuk a címke 2 helyen is : őrültség. Azonban elég jó a recept. Legalábbis a logikája, a registry módosítás hibás, próbáltam régebben, a leírtak szerint tuti nem megy. Nem gond, van nyers 512MB fölé tornázott, telepített 98- am(valamint DDR2- ből 512- es ramom, DDR3- ból már asszem 1GB- os a legkisebb). Ha viszont a többi instrukció jó, akkor van esély, rárepülök a projektre.Jöhetett volna a P-III/Tua projekt, elő van készítve, de a 939- es lapom balesete annyira bosszant, hogy valahogy folytatnom kell a projektet...
-
envagyok
veterán
válasz fatpingvin #89016 üzenetére
Mind ugyanannyira jön ki, mint az ebay.
Az áfát csak az uccsó pillanatban adják hozzá -
-
fatpingvin
addikt
válasz envagyok #89011 üzenetére
én azért kérdezem mert nem fogok tudni nagyobb tételt meghitelezni, inkább tájékozódom.
egyébként simán lehet hogy azzal is jobban kijövünk ha megvesszük hozzá az alkatrészeket, helyi cégnél legyártatjuk hozzá a panelt, akinek van pákája meg rutinja az ilyenekben az összerakja aztán beárazzuk nullszaldóra az egészet. szerintem olcsóbb lenne, főleg hogy nem kell semmit reverse engineerelni, fent van minden hozzá githubon.
ebből én az összeszerelést tudom vállalni meg esetleg a panelra a rendelést intézni, bár sztem ez is olyan lesz hogy 10 darab alatt nem is érdemes belekezdeni.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
válasz DarthSun #89010 üzenetére
van célirányos DAC is, viszont nekem meg főleg ugye az kell a dolgaimhoz hogy minél nyersebben visszaadja a hangokat, akár felvétel, akár lejátszás frontján, nenyúljon bele, ne simítson semmit, csak reprodukálja a jelet. hogy tud FW-t is mellé az egy szuper extra.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
envagyok
veterán
válasz fatpingvin #89009 üzenetére
Nem tudom.
Kanadai dollárban ír 37-et, azt most kb 295ft-al kell szorozni. Erre valami adót számolnak még rá, 13%-ot, szállítási költséget meg a rendelés véglegesítésekor adják meg. Azt meg kellene kérdezni, hogy Magyarországon rájön-e még egyszer Áfa+ügyintézés.
De ha nagyobb tétel összejönne, lehetséges tudnánk egyeztetni valami jobb árat. -
válasz fatpingvin #89008 üzenetére
Kedvelem én is az SB sor retro, és későbbi modelljeit is. Live, Audigy, X-Fi vonal. Persze egy célirányos DAC megveri őket hangminőségben, viszont kevesebb a szolgáltatása és nem tudja a retro featurákat.A 3 test probléma nem megoldható.
-
fatpingvin
addikt
válasz envagyok #89007 üzenetére
jaja, ezt már én is néztem anno, amitől nagyon szomorú vagyok hogy a catweasel kártya már így kb nem létezik.
mennyire jönne ki per kopoltyú ha közösen rendelünk?
-
fatpingvin
addikt
-
envagyok
veterán
válasz fatpingvin #89005 üzenetére
-
válasz fatpingvin #89002 üzenetére
Külső ODD nálam is van kettő, DVDRW és BDRW is. A Haswell- hez meg direkt olyan házat vettem amiben van még ODD hely.
A Phenom-II- ben meg van még floppy-drive is :A 3 test probléma nem megoldható.
-
fatpingvin
addikt
válasz DarthSun #89004 üzenetére
mit mondjak, nekem azt dobta a gép mondjuk néha azért elmélázom rajta hogy igencsak nem lenne rossz erre a laptopra egy normális RS232-es port. jobb lenne a hálózati kütyüket nema hálózaton keresztül macerálni, na
-
válasz fatpingvin #89000 üzenetére
A szokásos overkill mánia, itt most az oprendszer a retro. Haswell- nek már nincs XP támogatása, de megoldottam. Nemrég a proci speedsteppet is sikerült, manuálisan, futó XP alatt tudom állítgatni 12->28x- ig. Turbo(3.4GHz) nincs továbbra sem, de talán elég a 2.8GHz az XP alatt futtatható cuccoknak. Win10 alatt természetesen megy a turbo, oda nem is árt.
-
envagyok
veterán
válasz fatpingvin #89002 üzenetére
Ja az usb cd/dvd írót el is felejtettem írni.
-
fatpingvin
addikt
válasz envagyok #89001 üzenetére
nekem amíg volt asztali gépem, az is ilyen volt. volt benne külön IDE vezérlőkártya, riserekben FireWire és SCSI HBA-k, floppy, külső ODD-k, SCSI HDD rack benne vinyóval...
most a laptopnak már csak egy SAS HBA jutott
-
envagyok
veterán
válasz fatpingvin #89000 üzenetére
Hát igen
Nálam az i7-8086k pc-men ott lóg egy USB 1.44MB , és egy Commodore 1541-II Floppy, egy USB-sata-IDE átalakító dokk, CF, stb. Memóriakártya olvasó, és tervben van, de még nem tudom hogyan egy 5.25-ös Floppy felcsatolása is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest