- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz
zoltanz #88895 üzenetére
Ami megy, az milyen chipset? Ugyonez? Ha ugyonez, akkor ennek is mennie kene, ha nem ugyonez, akkor jon a kerdes, hogy az milyen.
Egyebkent, amikor bedugod, mi latszik a dmesgbe? Nincs ott valami tipp? Amikor betoltod a modult, akkor ir valamit? iw devbe akkor ott sincs?
-
-
zoltanz
nagyúr
Egy hankártya hardveres mod, sajna Windows -on utána néma lesz a kártya, de Linux Alsa -val javul a hangminőség:
[link]
-
-
Czo
addikt
válasz
zoltanz #88893 üzenetére
Ez egy ezer eves, b43-as, oreg wifi kartya. PCCard interfaceval, ami ugye azt jelenti, hogy PCI. Siman lehet, hogy az aktualis kernel verziobol, mar hianyoznak a vackai. Tehat meg kene probalni, egy 10-12 eves kernellel es kornyezettel
WiFi routereknel is mindenfele moka volt a b43 cuccokkal, volt open meg closed driver, stb stb.
-
zoltanz
nagyúr
Syslink WPC54G ver 3.1
firmware-b43-installer
telepítve, de driver: N/A -t ír nem tölti be mégse. Kérdeztem a Linux topikban is x-akta.Broadcom BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN
vendor: Linksys WPC54G v3 driver: N/A modules: ssb, wl port: a000 bus-ID: 07:00.0
chip-ID: 14e4:4318 class-ID: 0280
-
zoltanz
nagyúr
Esetleg nincs valakinek Wifi PCMCIA 802.11
b/g
kártyája? Cserébe adok egy ugyan ilyen működő Syslink-et, csak ezt nem eszi a Linux, pedig a driver telepíztve van. Köszi! -
cbmfan
senior tag
válasz
fatpingvin #88887 üzenetére
jobb szélen középen konkrétan nincs mit hajtogatni, csak csere segítene ami nagyon nem éri meg. plusz se procim, se hűtőm hozzá.
-
fatpingvin
addikt
-
zoltanz
nagyúr
"A hiba nem az, hogy nincs fent a .net? Milyen catalyst, milyen kartya? XP?"
Köszi! Elfelejtettem, érdekes a telepítő szokta kérni, de ebből kimaradt.
Annyi van, hogy el kis intervallumban lehet állítani a csak a fényerőséget.
Másnem a monitor elé rakok egy kormozott üveget éjszaka. -
zoltanz
nagyúr
Fujitsu Siemens Amilo-D P4 7820 -hoz nem találok FN gyorsbillentyűk használatához drivert. Fényerőt szeretnék szabályozni. (a képernyő kikapcsolás FN hotkey működik) Sajnos a Radeon 9000-hez Catalyst települ, de lehet belépni, valmi hibát ír.
Vagy esetleg van neki valami Ati specifikus billentyű kombinációja? Köszi! -
Czo
addikt
válasz
envagyok #88880 üzenetére
Igy, hogy leirtatok, hogy mi ez, kb 2 perc googleval megvan a gyari oldal.
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #88871 üzenetére
nagyon jó, majd updatet róla
-
Czo
addikt
Neztem tegnap, de teljesen mas meretu az az RTC (ami logikus is, mert mas a celja). A nyakerv egyebkent nem nehez, max 20 perc alatt megvan (a meretek ugye ismertek, a labkiosztas is ismert), de addig ugysem kuldenem gyartasba, amig nincs melle 10-15 masik, mert a szallitasi koltseg fix.
-
-
válasz
fatpingvin #88867 üzenetére
Nem, ez nem retró. A retró az valami Z80 vagy még inkább MCS48 alapú. Ezek nem ilyen multitaskos oprendszert futtatnak...
Ettől még jópofa cucc. Van pár Intel SBC-m kb. azonos korból, de egy ESP sokkal praktikusabb.
Czo: Nyomtatót saját magával nyomtatni mindig jó
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #88867 üzenetére
Nalam 2016-ig aktivan dolgozott, addigra mar nagyon-nagyon szuk lett a teljesitmenye (kb TV nezes kozben, tilos volt fileokat masolni
) . Mivel nem nagyon akart jonni a TS7800-II (mar van, de mar ugye elkestek), ezert kenytelen voltam Intelre valtani, igy a NAS egy J3455 alapu gep lett. Aztan amikor jott a 3D printer, akkor jott a dolog, hogy akkor ujra lesz munkaja. Mivel gyarilag semmi doboz nem volt hozza, ezert dobozt is nekem kellett gyartani, plussz ugye, senkinek sincs ilyenje, tehat nyilvan, kesz dobzoterv sem volt. De vegulis, ilyen lett a vegeredmeny: [kep1, kep2, kep3, kep4]
Amig szamottevoen nem no az OctoPrint eroforrasigenye, addig szerintem, siman szolgalatban is maradhat. Ha az elmult 14 evet kibirta, tonkremenni mar nem fog.
-
fatpingvin
addikt
zseniális
imádom az ilyeneket, én most egy DVB szatelitvevőt kerülgetek a benne lévő PowerPC-s SoC-al
valami custom Linux van rajta nyilván 2.6-os kernelen, de amint lesz időm rá megpróbálok rá tákolni valami standardabbat
ja meg van egy ugyancsak Marvell Armada procis Dell vékonykliensem, arról elvileg van teljes doksi de még lusta voltam szoftvert cserélni rajta, meg annyira nemszeretem dolog hogy gyakorlatilag csak USB-t tud.
és igen, ez sztem SBC fronton abszolút retró és nagyon menő cuuc, nekem nagyon tetszikha kezem közé kerülne egy ilyen mindenképpen kitalálnék neki valami értelmes feladatot.
-
Czo
addikt
válasz
fatpingvin #88863 üzenetére
Marmint, az SBC-rol? A foto, amit linkeltem, azt 2008 aprilisaban fotoztam, ne kerdezd miert ilyen borzalmas, mert az EXIF alapjan, ezt a PowerShot S5 IS-em kovette el, amivel sokkal jobb kepeket is lottem a multban
Egy Marvell ARMv5 -os 500MHz-s, 128 MB RAM-os "erogep", amin van gigabites ethernetes interface, es ketto darab SATA port is (a sata portokat hasznaltam port multiplierrel is). A SATA es az Ethernet is Marvell. A gyari linux Debian Etch volt, 2.6.x-es szejjelaptchelt kernellel (a gyarto kesobb adott ki, Lennys verziot is). A vanilla kernel az jelenleg is tamogatja (en ugy hasznalom), igy nem mennek az SD slotok (azok csak a patchelt kernellel mennek, az SD driver raadasul binaris blob, aminek megvan az oka...). Szoval, mivel a vanilla kernel viszi, igy tulajdonkeppen, o nem mas, mint egy komotos Debian
. Nalam eveken at volt NAS + tvheadend + okoshotthon + projektorvezerlo "server" (AFP-t a machez kb 200-300megabittel tudott kiszolgalni, itt fogyott el a CPU, SMB-t sambaval kb 100-150 megabittel). Jelenleg is hasznalva van, Debian Bullseye szalad rajta, egyedileg forditott kernellel. A Python3-ban irt, octoprint kiszolgaloja, a 3D nyomtatohoz. Van rajta 512 NAND flash, de ennek mar kb a 50%-at elvitte a garbage collector, ugyhogy jelenleg a kernel es az initrd van a NAND-on, a rootfs pedig az egyik sata dugora dugott SSD-n. A tetejen az a sok csatlkozo, az alapvetoen PC104, azaz ISA, de a labak nagyresze GPIO-nak is hasznalhato.
Szerk: Egyebkent egy, a Raspberry Pi elott evekkel megjelent, 2007-2008 koruli, ma mar 14 eves SBC, az vegulis retro, nem?
Szerk2: Meg mindig kinn van a gyarto weboldalan. Szerintem 400-500 dollar volt ez anno. Bar en az "extrazott" indulocsoagot vettem, amiben az SBC-n rajta van az RTC (ez opcionalis volt), adtak hozza tesztelt USB-s WiFi modult, meg egy 2x16 -os katarteres hd44780 kompatibilis LCD is.
-
Czo
addikt
Szerintem akkor is megeri. Marmint, en eddig ott tartok, hogy kb $20 lesz az 5 db nyak, a szallitassal egyutt (neke ugye, csak 1 kell), $7.90 volt a ketto darab RTC szallitssal (mivan, ha 1-et elrontok
) . kb 300 forint (hestorebol) az elemtarto es a kristaly. Tehat, nekem kb $29-$30-ba lesz, mire 1-et osszerakok. Igaz, ebbol az arbol, pontosn ketto is kijonne, illetve, ha osszeraknek 5-ot, akkor kb $10-12 lenne a darabar, anyagarban.
-
Czo
addikt
A $25-be benne vannak az alkatreszek is, vagy csak a pucer PCB, amire mindent ra kell forrasztanod? Mert, ha $25-be keszreszerelve van, akkor az szerintem megeri. Feltoltottem a nyaktervet JLCPCB-hez, ott $2 a PCB ara (5 db), viszont van hozza egy $17-$20 -ba kerulo szallitas. Nyilvan ha rendel onnan mas os eppen akkor, vagy el tudod passzolni a tobbit, akkor megerheti.
-
Czo
addikt
En csinalni akarok hasonlot. Van egy "Dallas szeru", valojaban egy M48T86-os RTC-t tartalmazo, 14-15 eves ARM SBC-m, azon irja a bootolo linux, hogy lemerult az elem. Nem akartam furassal barkacsolni, plussz minden aron meg akartam szabadulni, az RTC-ben levo elemtol. Kiderult, hogy ezt az RTC-t gyartotta a gyarto olyan formaban, ahol ra kell pattintani az SMD chipre a "kalapot", amiben van az elem es a kristaly (igy ugye a chip marad beepitve, a kalapot pedig tudod cserelni. Szoval, rendeltem ilyen chipet, meg is jott, mar csak a nyakot kell megtervezni. Szerencsere a chipen az 4 ize, az ott van mind a ketto oldalon, szoval, siman ra tudom majd forrasztani a nyakra. Az egyik parra kell kotni a kristalyt, a masikra meg az elemet, amire sima, klasszik kerek, lithium cellat akarok majd hasznalni.
-
arn
félisten
Csinal vki ilyet keszreszerelve?
[link] -
Czo
addikt
Hoho, mit talaltan. Van az Abit TH7, amin a DRCG limital, es az internet szerint, emiatt nem tud 1066-on RAM-ot porgetni es kifullad 944 MHz korul. 133MHz-s CPU az megy benne, a RAM visszaoszthato, igy totalisan stabilan mukodik az a vegeredmeny, hogy a CPU 533 MHz-n, a memoria pedig 1066 MHz helyett, csak 800MHz-n ketyeg. Viszont, ezen leiras alapjan, ha kicsereli az ember a DRCG-t (a lap megjelenesekor meg nem letezett ekkora orajelet tudo DRCG), akkor az 533 MHz CPU melle, megerkezik az 1066MHz-n jaro memoria.
Probalt ilyet mar valaki?
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #88851 üzenetére
Okés, akkor húzzak bele, amíg ilyen liberalizmus van.
Amitől megválnék:
vga: mx440, ati 9200, asus 8800 gt
lap: abit vh6, asus k8n4-e-delux ezekben valami proc
némi sd ram pár 128/133 meg kisebbelvileg minden működik, de évek óta állnak szóval: as is.
cserebere alapon.
Ami jól jönne:
ddr1 1gigás ram, vagy 4
usb mikroszkóp
ssd használt isesetleg elektronikai műhelyfelszerelés, oszcilloszkóp, funkció generátor.
-
zoltanz
nagyúr
"Milyen kimenetet probaltal mplayerrel? "
Próbátam kimeneteket. Negatív.
Amúgy el lehet lassacskán böngészni egy-két lappal vele, 1,5 GB Ram.
Pl egy Prohardver fórum nobilnézet főoldal 8-10 mp alatt kódolja ki (hostolva) a Pentium4 Celeron. ugyanez iPhone SE-n 1 mp.
Ilyen ebook olvasónak,480p (SMTube) videóknak, zenéknek, kis képszerkesztésre, fájlkezelésre, kis szövegszerkesztésre elég . -
Francia91
veterán
Nekem is van itthon egy Socket 939-es gélgép, Athlon64 300+ procival, ASUS N8E lappal és 1 GB RAM-mal. Működő, fasza gép volt, de új gép építése miatt leadták hozzám, hogy kezdjek vele valamit. A tápot és a videokártyát fel is használtam pár évvel később egy másik gép javításához, de az alaplap/proci/RAM kombó biztosan jó. Agyalok, hogy jelképes összegért tovább adjam, mert sajnálom kidobni
-
Czo
addikt
válasz
zoltanz #88852 üzenetére
Milyen kimenetet probaltal mplayerrel?
Szerk: Azert kerdezem, mert az ujabb playerek, egyre inkabb ujabb dolgokat hasznalnak. Pl. OpenGL alapu kimenetet. Viszont abban az idoben, nem ezeket hasznaltuk. A regi playerek es a regi eszkozok, xv-re voltak abban az idoben kihegyezve. Azert kene valami olyat nezni, ahol meg biztos, hogy van xv support. Pl. mplayer.
-
-
Vladi
nagyúr
Jó és rossz hír nekem:
- elővettem a 939-es konfigom, amit az elektronikai műhelyembe szánok. S kiderült, van rajta serial port.- ami rossz hír is, mert így nem tudko érdemi feladatot adni a régi gépeimnek. Nagyon szívesen foglalkoznék velük, de már érzem, hogy erre nem lesz már időm ebben az életben.
Most nemtom mi tévő legyek. Meg kéne szabadulni a sok kacattól, de szomorú is, meg működő gépeket kidobni.... ellenkezik az elveimmel.Nem lehet ezeket elcserélni, vagy elajándékozni vagy nemtom.
egyébként 939 már retrónak számít?
-
Czo
addikt
válasz
angyalpc2 #88844 üzenetére
Minden TUSL2 tamogatja a Tualatint (Azert TUSL es nem CUSL, mindegyik TUSL B steppinges). A 'C' azt jelenti, hogy P-s chipsetje van, azaz, nincs rajta VGA. Hangkartyas es hangkartyatlan verzio is letezett, mind a kettobol. A bolti, kereskedelmi forgalomban nem letezett Tualatin magos P3 (hiszen, ekkorra itt, mar a P4 volt nyomva), ezeket csak OEM-ek kaptak meg. A 815 'B' stepping sem a Tualatin P3-ak miatt szuletett, hanem a Celeronok miatt. Tehat, mivel, nem letezett a CPU, igy nem kellett az alaplap tamogatasa koze sem felirni. A Tualatin magos Celeront tamogato BIOS verzio tamogatja a P3-at is.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #88836 üzenetére
felesleges midire is, a modernebb kartyakon jobban megcsinaltak mar ezt. gust tipikusan doshoz erdemes hasznalni, ahol kozvetlenul tamogatjak.
-
angyalpc2
aktív tag
Tualatin kérdésem lenne (ha nem ide akkor hova?)
kicsit eltévedtem..
Asus TUSL2 lap
Nem, nem a TUSL2-C
Ez szélesebb és van rajta hangkártya is AGP Pro
Rev. 1.03
Más a bios és a PLL is úgy tűnik
Asus TUSL2 PLL ICS160129 ISL6524
Északi híd: 815E egész pontosan SL5NQ
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_chipsets#Pentium_II/III_chipsets
https://en.wikipedia.org/wiki/Pentium_III#TualatinAsus TUSL2-C ami 815EP a mi B steppes...elvileg tehát tuti biztos hogy támogatja a Tualatint
https://www.asus.com/supportonly/tusl2-c/helpdesk_cpu/
Noha azért a support lista az oldalon nem fullos
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_III_processors#%22Coppermine%22_(180_nm)nah de a sima Asus TUSL2 oldalon is ugyan úgy oda írva a Celeron 1400-ig P3-1.20 GHz
https://www.asus.com/supportonly/tusl2/helpdesk_cpu/Szóval elvesztettem a fonalat, hogy most belemegy? Működik 512-es Pentium III 1266S tualatin P3 benne vagy sem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Francia91 #88827 üzenetére
Fuh, igen, ismerős az, amikor az ember csak álmod bizonyos HW-król, hogy milyen jó lenne, aztán van neki ami van. Egész fiatalkorom erről szólt. Sőt, tulajdonképpen még ma is ez van. Csak már álmodni sem merek nagyot. Nyilván örülnék egy 3090-es NVidiának, de jelenleg egy 12GB-os 3060-asról álmodom, aztán lehet h csak 3050 lesz belőle, de annak is örülni fogok
Nekem az 1700+-os Athlon XP egy emlék gép, egy kissé időkapszula (sajnos nem az eredeti rendszerével van, hanem egy tuningra telepített minimál cucc, de jó sok régi screenshootom van), illetve tuningos gép is. Annyira kedves emlék, hogy már anno (amikor még a tuning teljesítménye miatt sokat ért) sem adtam el, pedig volt, hogy annyit kínáltak érte amiből már újabb és jobb gépet vehettem volna.
C2D-t is mindig nagyon szerettem volna, Jokeph-nek köszönhetően már van is egy fél gép (E7500, Gogaa P35-ös lap) majd RAMot akarok vele sokat, terv szerint kap egy normálisabb tápot, és talán egy 1TB-os HDD-t. A VGA kissé ki fog lógni, HD6850 1GB, de az is egy kihagyott álomgép lesz végül. kiváncsi leszek, meddig bírom megállni, hogy ne kerüljön bele valami Q-s proci. Na, de ez még a jövő zenéje...
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun #88820 üzenetére
"2600+ - ig írják" -igen, ezt anno "bírtam", hogy rá volt írva, hogy 2400+-ig, 2600+-ig 3200+-ig ... nem az számít, hogy mennyin megy alatta a CPU, hanem, hogy mekkora feszig. Ha mondjuk van egy 2400+-om, és feszcsökkentéssel (mondjuk 1,65V-ről 1,6-ra csökkentve) feltolom 2700+-ra akkor az a hűtő már nem jó rá??? Pedig kevesebb hőt is termel... Dehogynem. Inkább magfeszt lett volna rá érdemes írni.
A második konfignak az alaplapja ugyanaz mint nekem is. nem is tudtam, hogy az ASUS A7N8X-E DLX ilyen népalaplap itt a topicban
-
KROK640
nagyúr
válasz
Francia91 #88809 üzenetére
Az első gépnél : ilyen alaplapom volt nekem is sokáig az Athlon XP mellé. Az 1600-as Duron meg ez a lap, az igazi olcsón jt kategória volt maga idejében. Az 1600-as Duronokat már nem nagyon lehetett húzni, de kis szerencsével mentek 1800MHZ körül, ami akkoriban mindne Celeron veréséhez bőven elég volt. Pont ilyen konfig megvásárlása 2003-ban nekem is a lehetőségeim között volt. (1700+-os Athlon XP lett végül)
A második gép : Na ilyen alaplapom van most az Athlon XP 1700+-hoz (amit már itt a topicban ismernek, napira ment 2669MHZ-en). Plusz van 2500+-os Bartonom is, ami megy 3200+-on.
2GB RAM kemény, akkoriban csak a legcsúcsabb gépeknél volt jellemző (egyszer én is építettem egy yan Barton 2500+-ot (tudott 2750MHZ-et) amihez 2GB RAM volt. -
válasz
Madara-san #88833 üzenetére
Nem vagy túl fáradt sztem...
Ez a mutatvány nem olyan egyszerű hogy csak ilyen hirtelen megoldható legyen.
Első GUS nekem már retroként jött - GUSMax. Pár lapba belepakoltam. Asszem a 4.- ben, egy P-II- ben el is kezdett életjelet adni. Na innen kb még 1 év lett mire kitapasztaltam mit hogyan. MX300- al párban nem próbáltam, ahhoz nem tudok helpet. GUS mellé SB- t szoktam tenni, azt be lehet lőni, de ahhoz is tapasztalat kell, sürgős módban, előzetes gyakorlat nélkül kicsi az esély hogy sikerül.
Awe+GUSPnP és Awe+GUSMax párban egy gépben. -
Czo
addikt
válasz
Madara-san #88836 üzenetére
Igen, az SB. Ki kell kapcsolni valamelyiken az SB-t (en a GUS PnP-n kapcsolnam mert nincs ertelme mar Windows alatt), mert most mind a ketto kartya, ugyonazokra a megszakitasokra es DMA-ra palyazik. Erre lesz jo elvileg az a ROM buvolo cucc. Ezt rendesen, real modebol kell inditani.
Mennyi RAM-ot raktal bele? a 4 es 8 megas hangmintak is szepen tudnak szolni, de ott van midire mas kartayd is (vortex), ami raadasul nem csak a fedelzeti RAM-bol kepes hangszerezni, hanem a rendszerrambol is. Szoval, szerintem nem sok ertelme van szegenynek.
Tehat, osszesen, akkor 4-et? Akkor a SETROM4.ZIP tartalmazza a 4 megas hangintakeszletet.
-
Madara-san
aktív tag
A Midi-t akartam ráereszteni a GUS-ra, míg "minden mást" a Vortex-re. (pl.: a Claw, midiket használ a zenéhez tudtommal).
Egyébként talátam egy ilyet: pnpv22a.zip << elvileg GUS PNP 2.2 driver Win95-höz... elég ha ezt felrakom?
Az erőforrások kikapcsolásáról mit lenne érdemes tudnom?
Szerk: Czo, köszönöm szépen! 4 db ismeretlen eszköz pontosan. A vortexnek sárga felkiáltó jeles az SB modulja, illetve pontosan azt írja ki:" Your device is not configured properly or missing".
Szerk 2: 2 mb ramot tettem bele a két foglalatba.
-
Czo
addikt
válasz
Madara-san #88833 üzenetére
Gyarilag ketto floppy volt hozza, meg egy CD. A floppyn volt a Win95 driver, amit ha felraksz, akkor szolni is fog. MIDI-t alapbol, a ROM-ban levo cuccbol tolja. Ha raktal bele ramot, vagy PnP Pro (amin van 512 kB), akkor ebbe a RAM-ba tolthetsz tovabbi hangmintakat, amihez a bank, a CD-n van. a CD-n van a DOS-os driverpakk is, de annak csak akkor van ertelme, ha van a kartyan RAM.
Innen kell neked elso korben a 2.2-es driver: https://gona.mactar.hu/GRAVIS/#PnP
RAM van a kartyan? Hany ismeretlen eszkoz van? 3-4 korul van emlekeim szerint (sb, gus, midi, joystick). Van egy EEPROM editor, amivel ezeket ki/be lehet kapcsolgatni (ez az elozo oldalrol a P20DISK3.ZIP).
Milyen error code van az MX-nel? Lehet az eroforrasok utkoznek, ha ugyonarra palyazik mind a ketto eszkoz.
-
arn
félisten
válasz
Madara-san #88831 üzenetére
Win ala minek ket hangkartya?
Guspnpn ki kell kapcsolni az eroforrasok nagy reszet, total feleslegesek. Az mx300 sem a legjobb mas kartyakkal valo osszetarsitashoz, a liveal jobban meg van oldva ez.
-
Madara-san
aktív tag
Az MX300 alapból megy, ha felrakom a gyári driverét. Ha beteszem a gépbe a GUS-t, akkor már jelez, hogy valami nem stimmel és nem szól (illetve a GUS megjelenik az eszközkezelőbe, mint ismeretlen eszköz). Ebben az állapotban nem szól semmi sem.
A GUS-hoz Windows alatt egyáltalán milyen drivert kellene feltenni?
Ne haragudj, lehet én vagyok túl fáradt már...
-
Czo
addikt
válasz
Madara-san #88831 üzenetére
En a problemat sem ertem. Amikor telepited a drivert, mi tortenik? Ha nincs fenn a driver, miert nem szol az MX300? Kulon-kulon mind a ketto mukodik?
-
Madara-san
aktív tag
Sziasztok!
Elnézést kérek mindenkitől, hogy read-only módban beböffentek, de viszonylag sürgős megoldást keresek mert éppen egy kiállításon vagyok és próbálok összehozni valamit:
Adott egy PC (440BX, P3, Win98SE), amelyen két hangkártyát próbálok összehozni. Diamond MX300 (Vortex2) és GUS PNP.
A Diamond oké, működik (ha a GUS nincs bent)... viszont a GUS-t lövésem sincs hogy tudnám összehozni, és egy 15 perces guglizás nem hozott eredményt...
Van valakinek ötlete, vagy leírás-linkje, hogy kéne ezt megvalósítani? Soha életemben nem volt Gravis-om...
-
cbmfan
senior tag
válasz
creatorium #88829 üzenetére
ha jól tippelek akkor ez egy intel DX2-66.
-
Francia91
veterán
A Duronos konfig gyerekkorom gépe volt, 2005-től egészen 2012-ig az volt a család gépe. Mivel egyben van, jól működik 2005 óta, és csak egy videokártya bővítés volt benne (ASUS Radeon 9600SE 128 Mb AGP volt benne a HD3450 előtt), de ezzel toltam végig az Undeground 2-őt, Most Wanted-et, Carbont, GTA San Andreas-t és a SWAT 4-et, így emlék.
Az Athlon XP 2500+ konfig pedig retrójáték gépnek épül, azokból a hardverekből, ami 2005-2006 tájékán csak álmom volt. Most megtehetem, hogy összeépítek egy ilyen gépet, úgyis szeretem azokat a játékokat, amiket akkoriban játszottam, és felteszem rá őket
Valamint megmarad egy időkapszulának, akár a gyerekeimnek -
cbmfan
senior tag
elgörbült pár láb, szerintetek javítható?
-
válasz
Francia91 #88817 üzenetére
A borda ugyanolyan, de nem látszik teljesen hogy teljes réz, vagy csak rézmag, ahogy említik
. 2600+ - ig írják, de nálam 3000+ MBartonon van. Tolja is a hőt rendesen, pedig a régi csapágyas ventit, amivel kaptam, kicseréltem F8+F9 dualventire.
A 2. konfigod ütős lesz, az alaplap ugyanaz mint nálam -
Francia91
veterán
válasz
DarthSun #88816 üzenetére
A Tied szerintem ez a típus, a bordát nézve
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Örömmel látom, hogy itt van ilyen topik is
Bemutatnám az egyik Socket 462-es konfigomat, ami 2004 óta hibátlanul üzemel a családban
A képen látható gép:
- AMD Duron 1,6 GHz Socket 462 + AC Cooper Silent 3 hűtő
- ASUS A7N8X-X alaplap
- 2x1 Gb DDR 400 MHz RAM (2x1 Gb Kingston, 1x512 Mb Veritech)
- Sapphire Radeon HD 3450 AGP 8x; 512 Mb passzív VGA
- Cooler Master Elite Power 400W tápegység
- 1x80 Gb Western Digital HDD (IDE)
- 2 db LG DVD író (IDE)
- Creative Sound Blaster Audigy Live 24 bit hangkártya 5.1Valamint építgetem a másik S462-es konfigomat, ami az alábbi hardverekből áll:
- AMD Athlon XP 2500+ (Barton mag, 333 MHz FSB) + AeroCool full réz hűtő
- ASUS A7N8X-E Deluxe alaplap
- 2x1 GB DDR 400 MHz RAM
- Sapphire Radeon HD2600 Pro (512 Mb 128 bit DDR2) AGP 8x VGAA ház és a tápegység következő héten lesz meg hozzá
-
envagyok
veterán
Hogy lehet megállapítani képekről, hogy egy 5.25 floppy meghajtó 360K-s vagy 1.2MB-os?
Már 2 floppy drive-ot is vettem, amire azt mondták 360k, közben meg 1.2MB-os :/ -
Czo
addikt
válasz
zoltanz #88805 üzenetére
Milyen kimenetet hasznal az SMPlayer (xv? opengl?)? Mas playert, nem probaltal? pl. mplayer es abban az xv kimenetet? Illetve, milyen szinmelysegben vagy? 32bit? 24bit? Milyen desktop felulet? Aktiv pl. a kompozitalas? Bo 20-25 eve ilyenekkel volt szopas boven. nVidianal, pl NV35-nel az OpenGL driver, a gyari, binaris nVidiaval 2.0 nehany 2.1-es ismert metodussal, az opensource driverrel pedig csak 1.5.
-
Vladi
nagyúr
válasz
zoltanz #88805 üzenetére
Mesa drivered van, az a nyílt. Amit találtam az az fglrx 8.28.8 az utolsó driver. Na azt leforgani mai x-re meg kernelre...
A nyílt driver elvileg tud midnent, gyakorlatilag a teljesítménye ilyen, amit látsz.
gatyafelkötős. De az eredményre még én is kíváncsi vagyok. Inkább valami linux topikba kérdezd, mert itt potenciális szívásláncot sejtek.
-
zoltanz
nagyúr
"Ugyan így böngészőben?"
Nem sajnos nem böngészőben SMPlayer-ben ennyi.
[Pastebin konfig:]Graphics: Device-1: AMD RV250/M9 GL [Mobility FireGL 9000/Radeon 9000] vendor: Wistron
driver: radeon v: kernel alternate: radeonfb bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 1002:4c66
class-ID: 0300
Display: x11 server: X.Org 1.20.11 compositor: xfwm4 v: 4.16.1 driver:
loaded: ati,radeon unloaded: fbdev,modesetting,vesa display-ID: :0.0 screens: 1
Screen-1: 0 s-res: 1024x768 s-dpi: 96 s-size: 270x203mm (10.6x8.0")
s-diag: 338mm (13.3")
Monitor-1: LVDS res: 1024x768 hz: 60
OpenGL: renderer: Mesa DRI R200 (RV250 4C66) x86/MMX/SSE2 DRI2 v: 1.3 Mesa 20.3.5
direct render: Yes
-
zoltanz
nagyúr
Fujitsu Siemens Amilo-D P4 7820
SIS 645DX
Pentium 4 Celeron 2,6 GHz Northwood (L2 cache: 128 KB) FSB 400 MHz
1,5 GB Ram 266 Mhz
Ati Radeon 9000 integrált VRam 64 MB AGP
SIS 7012 Cirrus Logic CS4299 audio
MX-Linux (Debian) Alsa (-pulseaudio) IceWMSMPlayer (MPV) Youtube 480p -s h.264 videó olyan 80 % terheli a processzort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- BestBuy topik
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest