Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz FoxiestFox #88789 üzenetére
Elvileg 96 végén mikor megjelent, Pentium 200 volt, a p2 eleje is már 97 nyár környéke.
De végülis belefér, mert v2 meg már 98-as.
Én az AGP miatt is gondoltam kihagyni a korai p2-ből. -
Innen megy amúgy, de csak az FX szériáig lehet kiválasztani, régebbi nincs.
Jó hogy bespájzoltam korábban. Innen letölthető az nVidia legacy gyűjteményem. 28.81- től 84.25- ig van benne a sorozat.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
flymi
addikt
De jó.
TNT2 kártyákhoz kéne driver, a régebbi usb pendrive tele volt vele aztán bekrepált. Az újon csak frissebbek vannak, erre most meg ez...[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Szasztok!
Próbálok Legacy drivereket leszedni nvidia oldaláról de semmi. Másnál sem működik?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
arn
félisten
En probaltam tobb hercules, diamond virge/trio kartyat - pocsek volt a kepuk (a visionos, dacos verziok jok). A multkor veletlenul jott egy geppel expertcolor virge, azon is meglepodtem, hogy 35ns 4m ram volt rajta, azon meg jobban, hogy milyen jo kepe van. Elenk, kontrasztos, eles.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Czo
addikt
válasz envagyok #88787 üzenetére
Van S3 ViRGE-bol jobb fajtad? Pl. aszem STB vagy Diamond Stealth? Ott rendben van a black level es nem szurke a fekete, es halvanyak a szinek. Illetve, vogonson megfejtettek ennek a titkat es valami feszultseg tuske van valamelyik blanking intervalban, amit az egyik regiszter allit, a monitor meg ehhez a tuskehez allitja be a vilagossag erteket, nem a valosaghoz, igy washed out lesz a kepe a meni kartyakhoz kepest. Majd mindezt megfejtve, keszult olyan BIOS a kartyahoz, amit beleirva egy EEPROM-ba, bumm, a gagyi OEM kartyaknak is megjavul a kepe.
-
félisten
-
válasz envagyok #88787 üzenetére
Matrox MGA millenium vált be, illetve ha mazohista akarsz lenni akkor AT25/AT3D az kötődik egy kicsit a rush miatt , nekem kettő is van és mindegyik máshogyan bugzik grafikában Vagy egy totál standard s3-at ha találsz nem noname típust jobb képpel.
De valóban korai saját api-s kártya érdekesebb. -
envagyok
veterán
Csak kíváncsiságból:
Ki mit tesz/tett be egy Voodoo 1 mellé?
Nekem eddig egy Matrox mystique volt, a 2d képminőség miatt, de agyalok, hogy beteszek helyette egy történelmi szempontból inyencebb kártyát, pl. Renditiont.
Ott a kezdet kezdetén volt pár saját API, egypár játék is volt exkluzív rájuk : [link][ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
válasz KROK640 #88785 üzenetére
"Nem tudom, hogy mennyire ritka, de kb 1,5 heteteszteltem is egy hasonlót
A Geforce 7000-el némileg meg is gyűlt a bajom (Driver)"Én kifejezetten nForce déli hídas chipset-tel rendelkező notira gondokok. Nem "csak" Geforce Igp -vel rendelkezőre.
-
KROK640
nagyúr
válasz zoltanz #88765 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire ritka, de kb 1,5 hete teszteltem is egy hasonlót
A Geforce 7000-el némileg meg is gyűlt a bajom (Driver).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Nagy nehezen összeállt a Win98EE#2 DOS része, összeszedtem a blog első felét. Elég jól szét volt szórva a postjaimban, időrendileg is rendbe kellett tenni, aztán átfogalmazni blognak megfelelően. Lényegében nem is lett hosszú, de sokáig tartott mert kimaradt 1 hónap, nem is mindenre emlékeztem, hogy hol hagytam abba egyáltalán.
Mindegy, kész lett, így már folytathatom a Win98 résszel, persze ez is még overkill(direkt), de mivel dualcore CPU, illik XP alatt is kielemezni a konfigot.A 3 test probléma nem megoldható.
-
zoltanz
nagyúr
-
félisten
-
Czo
addikt
válasz FoxiestFox #88775 üzenetére
Na, erre pl kivancsi lennek, hogy miert volt fosabb, peldaul az Apple alltal is hasznalt nForce 7-es csaladba tartozo MCP7A/MCP79 chipset? Az Intel hasonlo megoldasahoz kepest (960/960/G40/45os chipsetek) konkretan urhajo volt. Akar 16 GB DDR3, CUDA, rendes h264 dekodolas, SATA 3-as AHCI portok, stb stb). Raadasul az erre epulo gepek, siman kapcsolgattak a chipsetbe integralt es a mellerakott dedialt kozott.
-
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #88775 üzenetére
teóriám erősíti hogy a macbook is csak egy túlárazott consumer úgyhogy nem számít bele a nemfos gépek közé amikben ilyen hardver volt
Mondjuk ezt pont cáfolnám, a Czo által említett 2008 late-2009 MacBook/MacBook Pro széria elég jó volt, komolyabb szériahiba nélkül (az azt megelőzőben meg kb. ugyanaz a GPU volt, mint a business class Thinkpad T61-ekben, R61-ekben, és ugyanolyan tömeges problémái voltak).
én is szeretnék pl egy x100e-t
Biztosan én emlékszem rosszul, de abban mintha egy nagyon low-power AMD proci/IGP páros lenne, nem Nvidia.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Ne haragudj, de egyelőre te vagy az egyetlen, aki nem akarja/hajlandó érteni. Logikailag sem...
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Czo
addikt
Nem maradt ki, az egy minosetes volt, hogy mindenki el tudja kepzelni, mi az a geforce igp. Legalabbis nyelvtanilag es logikailag is, szerintem. Sok ember fer a tomegkozlekedesi jarmuvekre? Peldaul egy villamosra. Itt a villamos csak egy pelda a tomegkozlekedesi jarmure, a kerdes egesze, az osszes tomegkozlekedesi jarmure vonatkozik, hiszen ha nem az osszesre vonatkozna, akkor a kerdesbol onmagabol is kiderulni, hogy az illeto, csak a villamosra kivancsi.
-
félisten
nforce tippre 80%-a konzumer notiba ment, amik nagy része rég az enyészeté lett azóta..
zoltanz gépe, nforce, turion, ez a duo szintén consumerekbe ment leginkább, volt 1-2 fostosabb thinkpad is vele, én is szeretnék pl egy x100e-t de inkább csak animal research céllal a gyűjteménybe.
teóriám erősíti hogy a macbook is csak egy túlárazott consumer úgyhogy nem számít bele a nemfos gépek közé amikben ilyen hardver voltszerk. illetve ja, Tim értett jól, te is érts jól plz
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Akkor az maradt ki nálad, de nagyon, hogy "X" konkrét példát hozott, hogy mire gondol "Nforce IGP" alatt (idézem és aláhúzás tőlem: "Mint pl az Asus X50N (AMD Turion X2 Geforce 7000)."), "Y" meg a konkrét példára írta, amit írt...
-
Czo
addikt
Na varj, ezt nem ertem. "X" megkerdezte, hogy a GeForce IGP-s notebookok mennnyire voltak ritkak. Erre irta 'Y', hogy elegge, mert mind rossz volt. Erre irtam, hogy dehogy volt rossz mind, egy csomo gyarto epitgetett belole, dragabb kategorias gepet is. En nem latok itt semmilyen arra vonatkozo jelzest, hogy a fos az kimondottan a peldakent hozott eszkozre vonatkozott volna.
-
-
Tim82
félisten
Szerintem a konkrét GeForce Go szériára gondolt, nem a mobil Nvidia GPU-kra általában.
-
Czo
addikt
válasz FoxiestFox #88766 üzenetére
Fostartalyok? Appletol kezdve, Thinkpadeken es Delleken at, kb mindenkinek volt, felsokategorias gepe is, szerintem nForce IGP-vel. Az Apple peldaul a 13-as, 15"-os es 17"-es MacBook Prokat adta ki 9400-es IGP-vel, a 15"-os es 17"-es gepeibe pedig emelle berakott egy dedikalt 9600-ot is. De a Dell is az XPS szeriabol csinalt ilyet pl.
-
-
félisten
-
envagyok
veterán
válasz frescho #88762 üzenetére
Én bármelyiknek nagyon tudnék örülni, ha tudnék venni.
Jó neked, de elszórakoznék én is vele...
Az XT vonalon egy Philipsem van csak, amivel nem tudom mi van, mert egy K betű villog felváltva egy aláhúzott szóközzel a bal felső sarokban indításkor
Van ötletetek mi lehet vele?
Vagy Floppyt kellene rádugni?Amúgy erről a pcjr vonalról nem is tudtam, és a Tandyknak utánaolvasva derült ki, hogy ők gyártottak 80186 processzorral is számítógépet!
Most látom, hogy ebayen pcjr-re rákeresve csomó játékot kidob, onnan össze tudod rakni a listát.
Illetve itt [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz frescho #88762 üzenetére
Nem vitatom el a jó megoldásait, de nekem megvan a véleményem az olyan számítógépekről, amikhez még csak egy használható billentyűzetre sem futotta.
A badass cuccaik mellett azért tele volt retard döntésekkel az IBM akkoriban.
Ez a pcjr is olyan, hogy az egyik első gépük volt amit valszeg marketinges team tervezett a mérnökök helyett. -
frescho
addikt
válasz FoxiestFox #88760 üzenetére
Nem rossz gépecske ez. Csak nem arra jó. Egyszerre nem értem, hogy mit toltak amikor ez így megalkották és azt, hogy ami jó volt benne miért nem vitték tovább. Az IBM-nél ha már egyszer ezeket az új featureokat kitalálták, akkor belapátolhatták volna az XT-be. De nem, annál maradtak a CGA-nál és a prüntyögőnél, mert hát minek a jobb grafika és hang egy business gépbe. Használja a felhasználó a bugyirózsaszín palettát!
A Tandy bezzeg sikerre tudta vinni a PCjr-es tudományt, pedig az sem lett olcsó, legalábbis egy C64-hez képest. Csak annyi volt a trükkje, hogy standard csatlakozókat, rendes ISA buszt és billentyűzetet kapott bővíthető RAM-mal. A jobb megjelenítést és hangot meg átvették a PCjr-től és tádáááám kész is lett az egyszerre munkára és játékra is elfogadható gép. Nem is véletlen, hogy a programok Tandy sound és graphics néven ismerik, pedig a Tandy "csak" egy jól sikerült PCjr adaptáció.
https://frescho.hu
-
zoltanz
nagyúr
Pale moon (Firefox fork) fél-könnyűsúlyú böngésző szépen megy 64 bites MX-Linux (Debian)+IceWm+Alsa (-pulseaudio) karöltve. Sikerült reklábblokkolót is hozzáadni Adblock Latitude. Főleg a memória használat alacsony, még a Chrome-hoz képest is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
frescho
addikt
válasz envagyok #88755 üzenetére
Nem az a baj, hogy nincs libem, hanem válogatni kell. Az IBM sikerrel megalkotta a nem 100% PC kompatibilis IBM Personal Computer verziót. Mondjuk jellemző, hogy a projektvezető a későbbiekben segített a Commodore-t beleállítani a földbe... Amúgy nem lenne rossz gép, csak nem akartak konkurenciát saját maguknak, ezért elég sok dolgot "egyszerűsítettek." Sajna az eredmény inkább áttervezett, legyengített valami lett ami cserébe limitált, de a kis példányszám miatt nem lett tényleg olcsóbb. Pár példa:
- Nincs DMA, floppy és billentyűzet is CPU vezérelt
- Egybe RAM amiből a videorendszer is dolgozik
- Teljesen áttervezett portok ami miatt mindenhez átalakító kell
- ISA busz helyett cartridge port meg sidecar
- Kicsi, infrás billentyűzet (aki ezt kitalálta a CPU pollinggal az használhatta volna pár órát, hogy gyorsan el is felejtse)Na fentiek miatt lassabb lett, nem kompatibilis és lehet vele küzdeni. Deeee ha már elvettek adtak is:
16 színt tud egyszerre 320x200-ban és először hang chipet is kapott. Ja és olyan kis cuki könnyű jószág.
[ Szerkesztve ]
-
válasz frescho #88753 üzenetére
Bár 50-60k free esetén nemtom elindulnak-e, a SpaceCommander (Ufo néven ebben a könyvtárban) biztosan.
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #88752 üzenetére
4GB-os SD kártyát dugtam a cart portjába. A 3.31-es Compaq is megoldás lenne, de az milyen már amikor egy IBM gép Compaq-ként jelentkezik be? Amúgy 4.77MHz az órajele, a landmark hazudik.
All: Szerintetek milyen játékokat van értelme 128k (- videó -DOS, szóval a free 50-60k körül van) RAM mellett próbálgatni?
[ Szerkesztve ]
-
válasz frescho #88751 üzenetére
Akkor a "kisebbik" vinyómat pont belátná még a 3.3- as, ez 32MB- os, a 40- est már ketté kéne partícionálni.
-
frescho
addikt
válasz DarthSun #88750 üzenetére
Prózaibb oka van. A 3.3-nél a 32MB-os partíció limit miatt szét kell szabdalni a háttértárat. Amúgy jó a 3.3 is, nincs vele semmi gond. A hatalmas sebességhez válogatni kell a programokat... A dir is a hihhetelen hajmeresztő száguldás miatt olyan gyors. A kép minősége borzalmas, de kompozit videó kimenettől nem lehet többet várni.
[ Szerkesztve ]
-
-
ityam
őstag
Nem bírtam magammal úgyhogy csak beszereztem a hibás permedia után egy másik permedia3 at V&J HA s fórumtárstól
Ez szerencsére működik. még rendes reviewt nem tudok írni és van egy fura jelensége sajnos a karinak hogy felbontásváltáskor szétcsíkozza nagyon sokszor a képernyőt amin csak restart segít, de teszt közben soha nem képhibázott.
Youtubeon Win98 al tesztelt valaki bővebben ezzel a karival, de én XP alatt tesztelek valami 201X es driverrel. Azzal sok anomáliát nem tapasztalok mint a youtubeos, de a SIN nekem mondjuk több hibát produkált, mint amit ő tapasztal.[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
-
frescho
addikt
válasz Hosssszu #88744 üzenetére
Igen, a sima dir, mert a végén számolgatja a szabad disk kapacitást. Most elindítottam egy benchmarkot. Elsőre azt hittem lefagyott, aztán amikor megnyomtam volna a CTRL-ALT-DEL kombót átváltott 10%-ra. Szóval csak ki kell várni, ez egy ilyen gép...
-
Hosssszu
őstag
-
frescho
addikt
válasz Hosssszu #88742 üzenetére
Mert az 5-ös DOS nem hajlandó még akkor sem elindulni, ha fel van bővítve. A bootsectorba kell pár bájtnyi kód ami behazudja neki, hogy több van a gépben. Aztán a stacket le kell tiltani és a config.sys-be kell egy progi ami beállítja a helyes értéket. Kb. ennyi, csak ugye a hozzá tartozó CHS értékeket megfelelően kellene kezelnie a gépnek ahol buherálom. Szóval triviális, de van benne 1-2 csavar. Szerencsére linux alatt mindent is meg lehet csinálni. Most ott tartok, hogy bootol és látja a fast RAM-ot. Már csak + progikat kell rápakolni valahogy a, meg lefuttani pár tesztet. De az monduk vidám, hogy fél perc egy dir lefutása
-
frescho
addikt
válasz Hosssszu #88738 üzenetére
Nem, nem értelmetlen a VLB. Gyorsul vele a progi, ha sokat másol képernyőt. Mert ugye azt is procival vagy DMA val végzi és a szélesebb, gyorsabb busz tud hozni rajta. Amit persze főként számolni kell, ott nem tesz csodát, de jó pár %-ot hoz arra is: [link]
1 hét után végre itthon: A leglassabb IBM PC-vel szórakozok. kis DOS hackelés is kell hozzá...
-
Hosssszu
őstag
Köszönöm szépen az alapos leírást!
Egy kicsit akkor megnyugodtam.
Sajnos leírást csak azt a hiányosat találtam, amit linkeltem, de még majd rátúrok egy kicsit jobban, hátha lesz valami bővebb.
De mivel egyik VLB kártyám sem működött, esélyes hogy kergethetek bele egy 486-os procit a coop proci helyére, vagy kergethetek 100%-ban működőképes VLB kártyá(ka)t. Egyik sem lesz szerintem egyszerű mutatvány.
arm: Neked is köszi! Ha jól értem, akkor VGA-t nyugodtan elfelejthetem, mert értelmetlen 386 alá, esetleg marad az IO kártya. Talán a CF miatt van értelme, persze tudom hogy itt még nem volt UDMA, így az is a procit eszi. -
arn
félisten
válasz Hosssszu #88735 üzenetére
8 bites ramokat hasznalsz, 32 bithez 4db kell. Ket pakk 2*4.
A vlb ugyanugy mukodik, mint irtuk, az fsbn es az idozitesen mulik a sebessege, hogy ebbol a 386 mit profital az a szuk keresztmetszeten mulik. A vgahoz a leggyorsabb 486 is keves, hogy ne a proci limitaljon, mert mindent a proci szamolt dos alatt abban a korszakban.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Czo
addikt
válasz Hosssszu #88735 üzenetére
Nem, ez jo
1 modul az 8/9 bit, 2 modul, az 16/18 bit, 4 modul az 32/36 bit. Ha csak 16 bites busz lenne behuzalozva, akkor elindulna 2 modullal is (emiatt eleg az 386SX-nel, ha 2 modul van), ha 32 bit van behuzalozva, akkor 4 modul kell. Ezert kell tobb modult pakolni, es nem eleg egyet. (a 72 pines RAM, az 32/36 bites, azert eleg abbol 1 db a 486-hoz, es mivel a Pentium 64 bites busszal bir, ezert eleg kell neki abbol a tipusbol 2 modul).
Szoval, a hiba mashol van. Technikai limitacioja nincs, de az alaplap gyartoja, donthetett ugy, hogy ne menjen 386-ban a VLB. Ehhez el kene olvasni a leirast, hogy ott mit irnak.
-
arn
félisten
válasz zoltanz #88727 üzenetére
A kerdes, hogy mi a francnak nott meg… aki tunigolni akar vegyen kulonleges lapot, egy hatekony mainstream procinak bele kell fernie 100w tdpbe. Ez a plusz 5-10% +50-100% fogyasztasert cserebe nem ok. A felhasznalok elenyeszo szazalekat erdekli “csak a teljesitmeny”, megsem tudsz mast venni (vagy toredek a kinalat). A hatekonysag kerdese fontos, amirol teljesen elfeledkeztek a pcnel.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Hosssszu
őstag
válasz Hosssszu #88728 üzenetére
Hát sajnos nekem nem akar működni.
Egy [link] lapról van szó winbond IO kártya és trident VGA kártya sem megy.
VGA nem csinál semmit(nincs kép), IO kártya szintén nem(BIOS szerint HDD controller fail). Az a VLB slot ISA kártyával használva teljesen jól működik. A linken átnéztem a jumper lehetőségeket, de egyik sem érinti a VLB slotot.
Ugyanitt ingyen elvihető (egy másik 386 alaplap), "KB error" vagy valami hasonló hibaüzenettel. Lényeg hogy nem érzékeli a billentyűzetet. Hátha valaki lát benne fantáziát. Jár hozzá 8*1MB RAM. Elem kiforrasztva. Veresegyházon tudom átadni. -
zoltanz
nagyúr
válasz MasterDeeJay #88588 üzenetére
"Minőségben jobbak egyértelműen, vrm hűtés sem agyoncsicsázott. Ha eleve jól van megcsinálva a vrm akkor nem kell akkora batár nagy nagy borda mint a gémer lapokon. Pl 100w alatti procinál nem is kellene vrm borda, nálam a supermicro lapon pici vrm borda van a 200-300w-os total tdp procikra."
VRM minősége, hatékonyságának szerepe (hűtésének milyensége) igencsak megnőt.
Egy IGP esetében sem mindegy mennyire van a határra méretezve hűtése (ha tuning is fontos)
Cpu-nál notebook-okban megesik pl lehet nem érdemes nagyobbra cserélni, (ha egyáltalán megthetető) mert túlmelegszik a Vrm és droppol a processzor. -
Czo
addikt
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Kicsit zavarban vagyok, ezért kérdezek.
386-os alaplap amiben van hely 486-os procinak is és van rajta VLB slot. Jelenleg csak 386-os proci van benne (nincs 486-os procim). Ebben a felállásban működik rendben a VLB slot? Valahol azt olvastam régen hogy az 486-hoz lett kifejlesztve, de máshol meg azt olvastam hogy elvileg mennie kellene, meg azt is hogy kártyája válogatja, szóval elbizonytalanodtam.
Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Ha igen, akkor megosztaná velem? Köszönöm szépen! -
fatpingvin
addikt
válasz hokuszpk #88721 üzenetére
azért is nagy kár volt hogy ilyen agyonlicenszelt baromság volt, mint technológia igen érdekes volt, kár hogy eltűnt. asszem playstationökben használták a legtovább.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz envagyok #88703 üzenetére
felbootolsz floppyrol, aztan
sys x:
de a format es a sys is azt az os -t teszi fel, ami be van bootolva, tehat pl. ms-dos 5.0 alol csak valami nagy varazslattal fogsz tudni dr-dos -t okozni; mintha a Norton utilitynek lett volna sajat eszkoze erre, de nem teszek ra nagy osszegu fogadast.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
petakpa1
őstag
válasz envagyok #88718 üzenetére
FujitsuSiemens D1826-G41 GS1 lapom van, ami szerintem se nem tuningbarát, se nem egy különösen érzékes deszka. Ne is kérdezd, miért foglalkozok vele egyáltalán...
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
envagyok
veterán
válasz Bile Demon #88716 üzenetére
Azért a p4 560,570,660,670 vagy sima 3.6, 3.8ghz nem igazán jön szembe a kuka mellett, hardveraprón is csak egyszer láttam drágán. Én is nehezen szedtem össze külföldről őket.
Ezek 400-600 usd-s procik, nem sokan vettek annyiért.
Jellemzően a 3-3.2GHz-es darabok érhetőek el.
Amiket ha tuning lapod van ugyanúgy 2 kattintással fel tudsz húzni 3.6-3.8-4ghz-re könnyedén, és jobban is jársz, mert a magasabb fsb-től még gyorsabb lesz.
Szerintem ez egy költséghatékony megoldás. -
petakpa1
őstag
válasz envagyok #88656 üzenetére
Köszi, a választ mindenkinek, akkor belenyugszok, hogy ebbe csak egymagos P4-et tehetek.
Megpróbálok lőni egy P4 661-et, ez már Cedar Mill magos 0,065 micronos, így csak 86W TDP-s szemben a 115W -os Prescotokkal.Sajnos eBayen horror árban vannak, Ali meg mindenféle procit feldob, de 661-est nem E két helyen kívül hol érdemes még régi és ritka CPU-kra vadászni?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
frescho
addikt
válasz envagyok #88696 üzenetére
Van hozzá hákolt driver, az talán megy, de én még mindig az XT-IDE-t preferálom, vagy a Gotek-et.
szerk: keress rá a laplink-re. Azon keresztül lehetett másik gép meghajtóját mountolni, ment párhuzamos porton.
fatpingvin: Van lpt progival, csak kb 30 másodpercig kellett keresgélni. OK, nem source, de amikor simán letölthető az már nem vagy kiszolgáltatva... [link]
[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz envagyok #88706 üzenetére
Ezeket a kabeleket nem venni kell, hanem venni csatlakozot es megforrasztani magadnak. Ha surgosen kell, akkor hestore, ha raer, akkor aliexpress. Ez utobbi olcsobb, de sokszor gagyibb is. Ha veszel 2 marek csatlakozot, akkor meg gyakorolni is tudsz es belejossz a forrasztasba (ha forrasztocuccra se akarsz kolteni, akkor eldobjatosnak vasarolsz egy 3-4 ezer forintos lidlis, parkside pakat).
Nem csak az NC tudja ezt a modot, egy csomo mas szoftver is letezik erre. Van olyan, amit elinditva, a megadott path-ot egyszeruen kiajanlja. A protokoll, a legtobb szoftvernel kb ugyonaz, igy sok menni fog egymassal.
-
envagyok
veterán
Ez tervben volt egy mini atomos pc-vel, de nehezebb párhuzamos kábelt szerezni, mint a zip drive-ot.
Konkrétan minden pc-st embert, boltot végigkérdeztem a környéken, senkinek sincs.
Azt mondjuk nem tudom meg lehet-e csinálni, hogy headless legyen, azaz a total commander automatikusan induljon master párhuzamos módban...Egy szempontból nem jó különben, ha pl. a mfm/ata hdd-t még low level formázni, partícionálni, stb. szeretném, mert gondolom nem lehet távolról indítani ehhez a segédprogramokat, viszont az ebayes cucc, vagy a zip az egy drive, amiről indíthatok.
-
Czo
addikt
Technikailag igen Eleg kicserelni. De ha "copy"-val cserelned, az nem jo. A "kernelnek" adott sectorba kell kerulnie. Hogy ez ne legyen megis pilotavizsgas, letre lett hozva a SYS parancs. Ezzel lehet elhelyezni a rendszerfileokat ugy, hogy a BIOS is megtalalja. Particio merettol fuggoen a FORMAT szokott mondani olyat, hogy nincs eleg memoria. No, akkor is a SYS lesz a baratod, amit raengedhetsz formazas utan.
-
Czo
addikt
válasz fatpingvin #88702 üzenetére
Mi koze a modernitasnak ahhoz, hogy a fejlesztoje kozze akarja-e tenni, vagy nem? Ez pusztan akaraton mulik. Szerencsere se az nem kotelezo, hogy valami opensource legyen, se az sem, hogy ne legyen. Nem lesz attol se rosszabb, se jobb a termek.
-
envagyok
veterán
válasz fatpingvin #88699 üzenetére
A vevők csak szuper értékeléseket adtak.
Ha működik, nekem mindegy hogy van-repo.Más kérdés:
Format x: /s paranccsal bootolhatóvá teszi a mediát a dos, de akkor az a dos verzió lesz, ami alatt megformázom.
Ilyen formázás után mit lehet csinálni, hogy más dos verzió legyen aztán? Elég a fileokat kicserélnj?
Vagy létezik valami speckó format program, amin létezik opció különböző dos verzióknak megfelelő system file-okat tartalmazó formázás? -
fatpingvin
addikt
nem tudom mik ezek de ha a válasz nem az még egy ok arra hogy ne is akarjam használni.
ez a kis mütyür egy eléggé modern fejlesztés, továbbá nem tűnik nekem egy borzasztóan összetett dolognak. ergo semmi nem indokolja hogy NE legyen nyilvános legalább a driver source meg a manual. hogy a hardverre nincs publik doku az még azt mondom OK, nem akarja a fejlesztő hogy a kicsi kínai elkezdje vacak alkatrészekből olcsóbban gyártani és piacra dobni.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Czo
addikt
válasz envagyok #88696 üzenetére
Ha mindenkeppen olyan megoldast akarsz, ahol nem kell megbontani a gepet, akkor nem egyszerubb ha kozvetlenul a parhuzamos porton osszekotsz ketto gepet, es ugy masolsz? Pl. a norton commander is tartalmaz beepitve ehhez tamogatast, de tuti talalni ehhez kisebb szoftvert is. A sebessege ugyonolyan lassu lesz, mint az LPT porton mukodo tobbi megoldasnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest