Hirdetés
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Valami nem kerek. Teszteltem egy Leadtek 280 gtx-et és kevesebb pontot dobott 3dmark06 alatt ugyanazon a lapon, ugyanazzal a procival mint egy gtx 260. Egy 8800 gtx pontszámát hozta csak.
Van valakinek ötlete mi lehet a gond?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
frescho
addikt
-
Sanchez638
addikt
Diamond Viper Pro Pci -- Erről tud valaki valamit mondani?
Meg lett egy pci-e Asus 6800gt meg egy Asus ti4600, Pci Radír 7000-es is.
[ Szerkesztve ]
Számom az adatlapomon.
-
-
alvaro
senior tag
válasz MasterDeeJay #63395 üzenetére
Miért megy PCIE 1.1 4x módban?
-
WDDM módba megy, aidával számolgat szépen.
Teljes értékű chip van rajta (512 core 48 ROP 64 TMU) nem pedig az amit a techpowerup gpu adatbázisa ír. [link] -
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
envagyok
veterán
Matrox parheliához a reef tech demo megvan valakinek?
-
arn
félisten
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
addikt
Bocsi, nagyon nem követem a totyikot, lehet mondtad már és lemaradtam. Ezeket a vidiket te töltöd fel?
MÁS - Újabb felajánlás!
Ha valakinek kellene 1-2gbos microsd kártya az írjon privit címmel, ingyen és bérmentve postázom. Perpill van négy darab.
Majd még túrok, lehet lesznek nagyobbak is, de semmit sem ígérek előre, ellenben szólok majd ha van új motyó.
Tudom picik, de lehet wincsinek oprendszernek jó lehet régi dos-os gépekbe átalakítóval. FAT-re szépen lehet formázni őket.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
nagyúr
válasz Sanchez638 #63384 üzenetére
Amennyire én tudom, minden Pentium D 9xx-nél 4 MB az L2, és osztott a 2 mag között, 2*2 MB felosztásban.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Sanchez638
addikt
Üdv emberek, kérdeznék.
Pentium D 960 2x2 MB
Pentium D 945 1x4 MBEz valós? És ha igen, akkor valami osztott l2 mint a C2D esetében?
Igen régen nem foglalkoztam már D-s Pentiumokkal.
Számom az adatlapomon.
-
arn
félisten
-
arn
félisten
-
Frawly
veterán
válasz Doky586 #63376 üzenetére
A Chromiumnak fent kéne lennie a mintes tárolókban. De ha nincs, akkor a Google oldaláról telepítsd a Chrome deb csomagot.
Az elektronos appokat leírták, pl. Skype, Discord, Visual Studio Code, de ilyen az Atom, Facebook Messengert pótló appok (pl. Unofficial Facebook Messenger, Caprine, stb.). Chrome-ben vagy Chromiumban futtatod, meglátogatod a webes Skype oldalát, és skype-olsz böngészőből, ha a Skype példájánál maradunk.
Bár az a baj, hogy a Chrome is csak 64 bithez van, úgyhogy 32 biten mindenképp a Chromiumot kell beszerezned.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
arn
félisten
Raptor: Call of the Shadows (1994) PC game @ Gravis Ultrasound
Camorra - Jest (1997) 64k intro on retro PC[ Szerkesztve ]
-
-
Doky586
nagyúr
válasz quailstorm #63375 üzenetére
Chromium böngésző... Ok, Mint-en csak Firefoxot találtam, akkor Chromium ot le kell tölteni és online futtatni valahonnan. Honnan? Pl Google Earth, Skype futtatásához..? (hogy csak a már említetteknél maradjunk)
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Frawly #63371 üzenetére
"elektronos appok"..? Ez a szó mit jelent? Nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Doky586 #63370 üzenetére
A memóriaigényt jól olvastad, de nálad nem a memó, hanem a proci a szűk keresztmetszet, esetleg a GPU is. Ez a passzív AGP-s kártya konkrétan micsoda? lspci kimenet?
Az elektronos appok hiánya nem probléma 32 bitre, mert mivel azokat a szolgáltatásokat, amiket nyújtanak, azokat böngészőből is tudod használni. Ezek az elektronos appok lényegében egy Chrome és az ahhoz csatolt webapp kombinációjából állnak, tehát bújtatva egy Chrome böngészőben futtatják a kívánt szolgáltatást, ilyen pl. a Skype. Meg lehet ezek nélkül lenni, használod ezeket böngészőből.
A NoScript hasonló, mint az Adblock, de nem csak a reklámokat fogja meg, hanem minden scriptet, és te tudod kézzel engedélyezni, hogy melyik oldalon mi futhat.
A retró játékoknál számít, hogy konkrétan milyen játékokról van szó. Nem mindegyik fut egyáltalán vagy jól linuxos Wine alatt. Az is lehet, hogy némelyiknek van linuxos portja. Ezért ezt játékcímenként kell ellenőrizni.
Azt nem mondtam, hogy másik gépet vegyél, csak felsoroltam pár lehetőséget.
-
Doky586
nagyúr
válasz Frawly #63369 üzenetére
Köszönöm, de nem új gépet akarok venni, nem másik gépet akarok venni, hanem ezt akarom használni. Videók se érdekelnek. Még próbálkozok a linuxal.
Viszont ha még alapvető programok se lesznek 32 bitre csak 64 re az probléma..!Úgy olvastam hogy 1GB felett jó a cinnamon, az alatt kell a xfce. Nekem meg 3gb is van. Sajnos a mate nálam működésképtelen (csak összetört képet ad, mintha driverhibás lenne) es 1-2 retro játék (ami win-re is volt) is kerülne rá, meg a winre állítólag a cinnamon hasonlít legjobban. Ezért tettem azt rá.
NoScript az olyan mint az adblock, vagy jobb?
-
Frawly
veterán
válasz Doky586 #63361 üzenetére
Linux Mint Cinnamon helyett Linux Mint Xfce vagy Sparky Linux IceWM. A Linux mindenképp elfogadhatóan megy egy P4-en. Egész addig, míg el nem indítasz egy modern böngészőt egy modern weboldallal, mert az leküldi az egészet a padlóra.
Böngészőben mindenképp tegyél fel NoScriptet, az egyrészt a reklámok nagyját is szűri, meg a JS-hegyeket is csökkenti, ezzel sok erőforrást megkímélhetsz.
Amire mindenképp kevés a P4: webes videók lejátszása, az reménytelen. Csak modern GPU-val lehetne, ami besegít a hardveres dekódolásba, de ilyen GPU meg nincs AGP foglalattal.
Szerintem szerezz be pótgépnek egy olcsó 2-3. gen i5-i7-es Thinkpadot, vagy Latitude-ot, esetleg Elitebookot, min. 4-8 GB RAM-mal. Ezeken minden normálisan megy még, Win10 x64, full extrás modern 64 bites Linux disztrók, böngészés, videólejátszás. Esetleg fillérekért egy leselejtezett C2D-ós céges gépet, amit tudsz bővíteni C2Q 9650-nel, vagy erősebb Xeon-nal, esetleg ha olcsón szembejön, akkor 2-3. genes i5-ös gép, ezekbe már modern GPU-t is tudsz tenni olcsón, ami besegít a dekódolásba.
-
petakpa1
őstag
válasz Doky586 #63366 üzenetére
Faterom a main napig használ egy hasonló gépet napi használatra: HP DX2000 (3,4GHz-es P4-el, 3 GB RAM-mal, 32 GB-os SSD-vel, alaplapi VGA-val W732bittel).
Weboldalakra panaszkodik, hogy nagyon lassúak, amin szerintem lehetne javítani egy olyan videókártyával, ami flash és h264 tartalmakat gyorsítja. Be is szereztem egy Zotac GT610-et e célra csak még nincs beépítve.
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Doky586
nagyúr
válasz quailstorm #63364 üzenetére
Igazad van sajnos. Feltelepítettem, próbálgatnám, de egyáltalán nem fogyaszt kevesebb cpu-t mint a win7, sőt pl a G.Earth se működőképes, de kínálgat 64 bites frissítést viccből..
Pedig a múlt évtizedben nem tűnt lassúnak, pedig vírusirtó is mindig futott rajta.
-
arn
félisten
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz Doky586 #63361 üzenetére
Itt korabeli szoftverek futtatása zajlik, kiberbiztonság meg nem szempont.
A géped teljesen OK, W7-re, a 100% CPU az Linuxon is ott lesz, szóval sokkal nem lennél előrébb. Max vírusirtó nem lesz (amit én nem ajánlok Win alá se ilyen gépre). Van rendes cache, van RAM, van rendes DX9 Aero támogatott VGA normális driverrel, ennél többet P4-től nem tudsz kapni.
Másik, hogy Linuxon azért a mainstream cuccok 32-bit supportja fogyogat, ami adott esetben rosszabb helyzetbe tud hozni egy biztonsági PC-nél, mint a W7.
Electron webappok (Skype), vagy Chrome már nincsenek 32-bites Linuxra, csak 32-bites Windowsra.[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ti mire használjátok régi PC-tek? És milyen oprendszerrel?Én arra gondoltam használni hogy ha a rendes napi használatú gépem tönkremegy valami okból (villámcsapás v bármi) akkor a meglevő munkáimat (doksik, levelezés, web, új win letöltés) tovább tudjam azon folytatni amíg be nem szerzek (ez több hét is lehet) egy új gépet.
Ez a régi gépem: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
3GHz P4, 3GB RAM, passzív AGP VGA.Jelenleg win7x32 -t tettem rá, de úgy érzem ez túlterheli: bármit indítok 90% fölé ugrik a procihasználat, vírusirtó is iszonyú sokat fogyaszt (pl avast), ha frissítéseket tölt le az méginkább. De az a cél hogy netre kijárhasson így ezektől nem zárhatom el. Visszatérni XP-re emiatt félek. Inkább Linux Mint-et tegyek rá? (persze ekkor a retro játékok is kilőve)
-
arn
félisten
-
arn
félisten
-
arn
félisten
-
Frawly
veterán
válasz jokeph #63352 üzenetére
Na, látod. Annak idején ezzel a DOS-os Ghosttal sem volt gond, mondom, használtam én is, állítottam össze olyan DOS-os lemezt, amin mindenféle földi jó volt, arra az esetre, ha a Windows bootképtelen lesz. De ezeknek az időknek rég vége, mióta erre a célra vannak sokkal kevesebb munkával járó, kulcsrakész megoldások, amik látnak mindenféle lemezvezérlőt, ismernek sokkal többfajta partíciót, helyesen kezelik az SSD-knél és a modern HDD-knél a partícióeltolást, de lehet velük böngészni meg fájlonként lementeni is, szóval mindenféle helyreállítási és adatmentési, hibaelhárítási művelethez jól jönnek. Ezeknek már semmi közük nincs a DOS-hoz, általában Linux-alapúak, kisebb részben Windows NT6-10 alapúak. Emiatt retro gépen is lehetőleg ezeket kell használni, jó, talán 486-oson nem, mert azon nem bootolnak ezek, de egy P3-P4 esetén teljesen jól használhatóak ezek, nem hogy C2D, C2Q rendszernél.
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
válasz Bile Demon #63353 üzenetére
Ezt én már nem tudom überelni, bárhogy is töröm a fejem. Gratulálok!
Smartdrivezett, stackerezett ramdrive.
-
nagyúr
válasz Frawly #63345 üzenetére
Leszedtem egy Macrium free-t, úgy néz ki tudja azt ami nekem kell, azaz a drive és particó klónozást.
Sikeresen backupoltam vele a 240 GB-os Kingston A1000 NVMe SSD-t a 2 TB-os Samsung HDD ext. particiójára, ez is csak a foglalt részt menti el úgy nézem.
Hozok majd még egy HDD-t, azon megcsinálom a drive restore-t, kíváncsi vagyok.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Hosssszu
őstag
válasz Ganz-[HUN] #63350 üzenetére
Csak is úgy az igazi!
Esetleg még ráengedni smartdriveot a ramdrivera.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Frawly #63345 üzenetére
Az általam használt GHOST egyben boot lemez is, egér-támogatással valódi DOS-t tölt be (mondjuk nekem nem idegen a DOS, egér nélkül is elvagyok), és csak az M2-es meghajtókat nem kezeli (látja, de nem fér hozzá, régi a progi már).
A Macrium érdekes lehet számomra, azt ki fogom próbálni, már csak azért is mert a retro gépeim kivételével minden gépemben M2 NVMe SSD van.
(#63346) Ganz-[HUN]:
A 4 perc természetesen csak a WIN felhúzására értendő.
Saját konfignál a többi cucc feldobása durván megvan fél óra alatt, játékot nem kell telepítenem sosem, a kilens proginak meg kell mutatni hol van és megy tovább.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
Hosssszu
őstag
válasz Ganz-[HUN] #63346 üzenetére
Windows 3.11 ramdrivera?
-
Frawly
veterán
válasz jokeph #63339 üzenetére
Nem kezel SATA-t, nem sokfajta fájlrendszert ismer, stb.. De nem is ócsárolni akarom, hanem arra felhívni a figyelmed, hogy egykoron megérte ezzel szórakozni, de mióta a Linux elterjedt, nem éri meg. Készen és ingyen le tudsz tölteni live Linux disztrókat (Clonezilla, Redo Backup, Partimage), meg particionálós-klónozós live rendszereket (pl. Macrium bootable), amikkel mindezt meg tudod tenni (M.2 SSD-ket is kezelik), nem kell hozzá DOS-os rendszerrel kísérletezni, ami vagy megy, vagy nem, meg nem kell hozzá Ghost-ot warezolni. Régen még erre használtam én is ilyen DOS-os Ghostot, meg Hiren's Boot CD-t, de ezek most már egyszerűen ilyen szerepkörben értelműket vesztették.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Sebaj Fóbiás #63343 üzenetére
orulok, hogy tetszik, el nem fog avulni
-
arn
félisten
-
válasz unclefucka #63335 üzenetére
Csak törlési jog van, mint fentebb is írták, szerkesztési nincs...
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Frawly #63337 üzenetére
Igen csak kísérletezek.
A Tesla 2075-es kb GTX 570 6gb szint, egy kicsivel kevesebb shaderrel viszont szélesebb rambusszal. Ez szerintem 750ti szint lehet azért.
A 2090-es pedig GTX580 6gb szint ami egyértelműen gyorsabb
A K10-es pedig GTX690-es 2x4gb ami nem is tudom mit tudhat talán 970-est hozza?, de persze csak egy 680-as szint ha nem megy az SLI, ekkor talán 960 szint lehet.
Meg persze többszörannyi fogyasztás ami jár velük, az asztali megfelelőjükhöz képest a sok ramot is etetni kell amik ráadásnak ECC-sek.
10eFt-nál többet nem fogok adni értük (max licitárban)! Ha valahogy sikerül asztali kártyát csinálni belőlük akkor meg megy eladásra kicsivel többért. -
nagyúr
válasz Frawly #63338 üzenetére
Mi a baj a DOS alapú GHOST-al ?
Szerintem jól sikerült kis progi, elment az bármit (csak a foglalt részt menti), és a ami a legfontosabb, hogy vissza is tudja másolni, és működik is.
Sokszor használtam anno XP/2003 server rendszereknél.
Egy mostani modern gépen már nem téma egy WIN re-install, kb. 4-10 perc.
Ami nekem van, már elég régi változat, látja az M2-es SSD-t, de nem tud vele mit kezdeni.
SATA/IDE eszköz nem gond neki.
Mondj nekem egy jó Linux disztrót, a GHOST helyett, az M2 miatt érdekelne.
-
Frawly
veterán
válasz unclefucka #63316 üzenetére
Én ilyen DOS-alapú Ghostot és társait dobnám, ilyen Win10-es C2Q gépen. Vannak erre évek óta kulturált, modern Linux disztrók, amik futnak pendrive-ról, tudsz velük particionálni, menteni, klónozgatni.
-
Frawly
veterán
válasz MasterDeeJay #63325 üzenetére
Ha csak hobbi, vágj bele. Szerintem alapból nem alkalmasak játékra. Hiába moddolod a BIOS-t, monitort nem tudsz rákötni, mert ahogy nézem nincs rajta semmilyen kimenet. Elvileg még így is mehet, mint a kimenet nélküli bányászkártyák, valami integrált GPU-ra átlőve a képet, de elég esetleges megoldás. Még a Steam lenne a legkevesebb, legfeljebb nem használod rajta.
Komolyan venni nem szabad, egy ilyen Tesla kártya árán simán kapsz egy 750Ti-t, azon meg normálisan lehet játszani.
-
Tim82
félisten
válasz unclefucka #63335 üzenetére
Topikgazdáknak nincs hozzászólás-szerkesztési lehetősége.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
unclefucka
senior tag
válasz DarthSun #63330 üzenetére
Sry.
Sejtettem, hogy határeset.
Asszem lehet moderátorként szerkeszteni is a hsz-t, legalábbis korábban volt ilyen.
Ha csak a zárójeles részt törölnénk, akkor már felajánlás helyett csak hencegés lenne.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
válasz Ganz-[HUN] #63332 üzenetére
Igaz, magamat nem tilthatom ki.
Amúgy több mint 500 játékom van steamen, lehet nem kockáztatok modolt driverrel.Viszont találtam videó kimenetes teslát. C2075 6gb személyében.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz MasterDeeJay #63308 üzenetére
Pedig te vagy Gabe N
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
frescho
addikt
válasz unclefucka #63326 üzenetére
Gondolatébresztőnek szántem. Tuti van kismillió ötlet, de el kell indítani a vezérhangyát. Én is most egy ilyen miatt szerelek. De az eredmény remélem meggyőző lesz.
All: Adjatok tippet, hogy honnan tudnék szerezni laptop vinyóhoz való IDE kábelt. Valami nagyon rövid, pár centis darab kellene, 20 cm-es van, de az A600-at kb. át tudom kötni vele.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
Király az AData szett, de csak akkor ajánlhatod itt ha ingyen van, amúgy HA vagy Lokál. Törölnöm kéne a hozzászólást, de mivel nagyon tetszett hogy erősebb hardverekre régi tesztet engedtél (ami nekem is szokásom), kivételt teszek, bár lehet megrónak érte. Mindenesetre ha üzlet lesz, akkor privátban beszéljétek meg.
-
válasz Hosssszu #63318 üzenetére
Attól is függ hogy milyen programmal nézed DOS alatt, a viszonylag "modern" rutinokkal dolgozó SpeedSys pld sok kártyának képes kiírni a teljes fedélzeti ramját, itt pld PIII- ban a Ti4200 (256MB), bár a HD6850 1GB- jával már nem boldogul, itt valóban a 16MB- ot veszi alapnak [kép] .
-
Hosssszu
őstag
Ja így már értem, köszi!
-
Alpi.
addikt
"Instant get" !!! 16 ic-s, fat body !
Ha neadjisten valakinek szüksége lenne rá egy projectjéhez, átengedem, de nem hagyom, hogy egy irodai gépbe végezzék, ezért írtam azonnal !(jó ideig hajtottam hasonlót, egy jó fél éve-éve sikerült 4x1 Ballistix képében rátalálnom, nem jön szembe minden nap egy ilyen négyes ! )
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
unclefucka
senior tag
válasz Hosssszu #63320 üzenetére
Lehet, hogy egy kicsit félreérthető volt.
Két konfigról meséltem.Az egyik a régi konfigom, amit leporoltam és tettem rá Win10 Home-ot, ez a P35+Q9300 masina és nem UEFI.
A másik pedig a jelenlegi konfigom, amit meg lehet nézni az adataim között, és egy H97+i5-4590 gép.
Ezen futtattam a régi tesztprogramokat.#63321 frescho:
Bárcsak lenne annyi szabadidőm, hogy végig küldjek egy ilyen teszt-hadműveletet. A cikkedet anno olvastam amúgy. Aktív olvasó vagyok, csak nem írok sokat.A cél az volt, hogy a régi konfigomat működőképessé téve leváltsam fater Win7-es gépét, ami egyébként tökéletesen sikerült is. Az öreg négymagos még mindig alapfeszen tudja a 3GHz-et (7,5x400).
Ennek folyományaként most felszabadult 4x 1GB A-Data VitestaEE (ADQVD1A16) 800+ memória, mivel a mennyiség itt most többet nyomott a latba, mint a sebesség. (Ha valakit érdekel)
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
válasz envagyok #63324 üzenetére
Fogyasztás nekem sokadrangú. Nem játszok sokat, és amikkel játszom annak egy kenyérpiritó is elég.
R9 380 crossfire-om van dupla 6 magos procival és 96gb rammal 1000w-os tápon , Cikk lesz belőle egyszer ha megcsinálom a hűtést rendesen. (chipset melegszik és felpörgeti a rendszerhűtőket)
A tesla csak hobbinak kell hogy megvalósítható egyáltalán alkalmazásuk játékra. Találtam olyat aminek van videó kimenete: [link][ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz MasterDeeJay #63323 üzenetére
Vegyél inkább újan 40k körül egy rx570et, amit most olyan játékokkal adnak, amit 10k fölött el tudsz adni, vagy használtan egy 1060-at 35-50 között.
A fogyasztáskülönbségből 1-2év alatt visszajön az árkülönbség, és problémák sincsenek. 1060 120w 2090 250w/db
De még egy 75w-ot fogyasztó 25k-s 1050ti 4GB is erősebb a gtx580-nál.[ Szerkesztve ]
-
válasz envagyok #63307 üzenetére
Szerintem belekezdek a tesla projektbe. Érdekelnek a kártyák, ebay tele van vele. Egy sima 2090-es 6gb-os vadászok (ami kb egy GTX580-as) ha összejönne 10eFt alatt valami licites akkor indul a dolog. [link]
Nvidia optimussal kellene összehozni, azaz valami fos kártya adná a képet ez meg számolná.
Linux alatt láttam videókat, vgpu-ként működik és lehet rajta játszani. Igazából az a célom hogy az alapokat összehozzam szoftveroldalon. Ha megvan akkor ilyen 10-20eFt ból összejönne GTX690-es szint amivel el lehet játszogatni. Elméletben az se lenne rossz ha ezek a kártyák csak másodlagosként mennének ugyan olyan GPU-s kártyával SLI-ben. Vagy explicit multigpu módon dx12-be (már ha tudják egyáltalán)
Physix-re is jók bár azt nem nagyon van ami használná a mai játékoknál.Hosssszu
Nekem egy régi P4-es szervernél is volt azaz EFI néven -
arn
félisten
-
frescho
addikt
válasz unclefucka #63319 üzenetére
Próbálj ki valami modernebbet is rajta és meg fogsz lepődni, de azok már finnyásabbak. A DOS tényleg a legmindenevőbb valami. [link]
https://frescho.hu
-
Hosssszu
őstag
válasz unclefucka #63319 üzenetére
Most ezzel újat írtál hogy már a Core2 időkben is is volt UEFI.
Még jó hogy az egérnél volt csak ilyen gond. A billentyűzetnél nehezebb lett volna megoldani az autoexec.bat-ban lévő firkálást. -
unclefucka
senior tag
válasz Hosssszu #63318 üzenetére
Egy röpke pillanatig megfordult a fejemben, hogy lehúzom a meghajtókat.
De azokat a teszteket inkább csak kihagytam.Furcsa volt az UEFI BIOS boot-menüjéből egérrel kiválasztani a 128MB-os Kingston pendrive -ot, hogy aztán betöltsön egy olyan OP-rendszert, aminek külön sort kell írni az autoexec-ébe, hogy működjön ugyanaz az egér.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
Hosssszu
őstag
válasz unclefucka #63317 üzenetére
Nekem határozottan tetszik az hogy ezeket a programokat ráengedted a gépre!
Ami (ha nem csal az emlékem) szerintem igaz, az a 16MB videomemória.
Valahogy úgy rémlik hogy a 2D megjelenítésnek annyi van meghagyva. De persze lehet hogy rosszul tudom. -
unclefucka
senior tag
Látszólag nem okozott problémát a gép finom lelki világának a több generációval ezelőtti programokkal való találkozás.
A tesztek alapján:
A gépemben egy Quad Intel K8 Sledgehammer 3298 MHz fut
Tulajdonképpen ez nagyon jónak mondható eredmény, a régebbi 5x659 -nek, az újabb 12x275 -nek hozta ki az órajelet. A teljesítmény mérések nem hinném, hogy tükrözik a valóságot, de az egyiknél P55C-3000 -nek írta a sebességindexet.
A rendszer feszültségeket simán olvasta a program.A Speed2.exe kiakadt a végtelenbe.
A Speed6.exe a 0 és a végtelen között ugrált meghatározhatatlan sebességgel, de legalább nem fagyott le.
A SpeedSYS 5910,3 CPU indexet, 5893,93 MEM indexet és 19746,09 MB/s memória átvitelt produkált.
A perf_dos szintén kiszaladt maximumra (999) és -természetesen- semmilyen teljesítmény problémát nem észlelt.Minden program 16MB-ot látott a VGA memóriából.
-
unclefucka
senior tag
Az elmúlt napokban két említésre méltó dolog is történt velem.
Az egyik, hogy a P35+Q9300 gépemen (régi konfigom) simán megy a Win10 (Home) és még csak nem is mondanám lassúnak, persze SSD is van benne. Kicsit aggódtam, hogy a deszka rendesen fogja-e kezelni az általa maximálisan befogadható 8GB memóriát, de semmi gáz.
Netezés, YT, mkv videók, fullHD, minden megy.A másik inkább reverse-retró dolog.
Még régebben készítettem egy boot-pendrive -ot, amire feltettem minden földi jót, hogy a modernebb gépeket is tudjam DOS-környezetben -lényegében szoftveres korlátozásoktól mentesen- kezelgetni, főleg a particionálás, GHOST-olás stb. szempontjából. A jelenlegi konfigomon simán elindult, és ha a Dos Navigator nem is, de a Norton Ghost simán látta a merevlemezeket és az SSD-t is a gépben, így vissza tudtam írni egy régi .gho állományt egy USB3-as pendrive -ra. De ugyanígy le tudtam volna kapni a mostani Win10 rendszeremet is Ghost állományba. Nyilván az esetleges alignálás-hiba miatt nem fogom kipróbálni, de érdekes.A rendszer a boot-pendive -on Win98-alapú DOS van amúgy.
Az egér meghajtó is lazán kezelte a G400s egeremet a Fatal1ty USB porton.Most már kíváncsi vagyok, hogy mit lép egy ASMDEMO a mostani gépemre.
-
izee
őstag
9 is páros mit jelenthet itt...de amúgy soha nem hallottam ezt a kifejezést
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Lord Myn
senior tag
Én olyan '94 tájékán kaptam kölcsönbe egy Roland CM-500 hangmodult, ez egy nagyon drágra ritkaság volt, tekintve, hogy tulajdonképpen egy Roland SC-55 (mkI) és egy Roland CM-32L (LAPC-I hangkari modul verziója, ami annyival több az MT32-nél, hogy tartalmaz 33 digi hangeffektet is) házasítása volt, így az MT32-t nem csak "emulálta", mint a Sound Canvas, hanem hardveresen volt kompatibilis vele (pl. a régi Sierra játékok nem is műkődtek csak valódi MT32-n, mert nem a gyári hangszereket használták).
Iszonyat jól szólt, és ráadásul eladó volt, de tizenévesen messze nem volt annyi pénzem, hogy meg tudtam volna venni. Amikor vissza kellett adni, a GUS MAX-om, már valahogy nem szólt olyan jól, mint előtte... (bár az legalább sampler volt, így egy csomó custom hangszert csináltam a hangmodul segítségével).
De azóta is nagyon szeretem a Roland LA hangzását, ajánlott játék soundtrack-ek, amik szinte filmzenei élményt adtak akkoriban:
'88 - '92 közötti Sierra játékok
Dune I-II
Monkey Island 2
Legend of Kyrandia
Wing Commander II"War does not determine who is right - only who is left."
-
izee
őstag
Amúgy nem tudom miért ne lehetne jó AM4-re? Én FM2-re is a G-poweremet tettem.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
flymi
addikt
Ha valaki keres 478-ra nem gyári hűtőt akkor javaslom ennél a tagnál állítólag van két G-Power Lite, ami egy elég jó darab. Nekem is ilyen van a 3.4-es Prescotton a tesztlapon.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
válasz envagyok #63307 üzenetére
Erre nem gondoltam. Habár eddig is használtam tesztelő módban drivereket, mert nem minden megy fel simán.
Az inteles drivereket mókoltam meg windows10-re és akkor is steames játékokkal is próbáltam, nem szólt érte.
(Mondjuk a steam féle VAC sokat nem ér.) Régen a punkbustert sikerült úgy kiiktatni hogy ne működjön de persze szerveren írogatta hogy valami nem stimmel. (XP x64-en nem futott, így megkerültem még a COD1 időkben) -
envagyok
veterán
válasz MasterDeeJay #63305 üzenetére
Felejtős.
A driver hack miatt steam és társai kitilthatnak. -
arn
félisten
-
Elméletben kérdezem hogy vajon a régi Tesla kártyák alkalmasak lehetnének-e játékra?
Aki esetleg nem tudná ezek a kártyák nem rendelkeznek videó kimenettel.
Gyakorlatban a bányászkártyákat rá lehet bírni hogy sli-ben működjenek. [link]
Mutatok egy példát Teslára:
NVIDIA Tesla K10 8GB - K10 GPU
Ezek ilyen 20eFt körül vannak, GK104 alapúak dual GPU-val gyakorlatilag GTX 690-esek több rammal. De persze jóval olcsóbban is vannak kártyák. [link]
A sima asztali kártyák hardver moddal átalakíthatóak Quadro/Tesla kártyákká szóval elméletben lehetséges vissza is alakítani. [link]
Csinált már ilyesmit valaki?[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
-
arn
félisten
válasz hege8888 #63301 üzenetére
Persze, a gus interpolal, es nem terheli a procit hwmixnel. Eleg jellegzetes hangja van, mashogy szolal meg a pnp is. A blasternel a hang joreszt azon mulik (a dacon felul persze), hogy milyen a modlejatszo hangminosege, es ezekben a korai lejatszoknal szinte semmilyen filter nem volt, mert egy atlagos gep procijat megolte volna. Korai modulos jatekoknal a gus sokkal jobban szol, kesobb mar elvesztette ezt az elonyet, de akkoriban ennek mar nem is volt tul nagy jelentosege.
-
őstag
válasz hege8888 #63301 üzenetére
"A Pinball videóban kellene hallani vmi különbséget, hogy Gravissal megy?
Ismerem a játékot, gyakorlatilag ugyanaz a mod szól, mint Amigán, vagy bármilyen SB-n."Egészen pontosan Sound Blaster-en szól úgy mint Amigán; mind a kettő 100% panninget alkalmaz, ahogy a MOD előírja.
Gravis már mérsékelten behúzza középre a csatornákat, nem hagyva lyukat középen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest