Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
r0b3r
senior tag
Hahó!
Van egy fekvőházas IBM Netvistám már egy ideje. Tudom nem egy nagy eresztés, de szeretném egy kicsit felturbózni, a lehetőségeihez mérten. PIII-1000-es proci van benne jelenleg is. Milyen videokártyát, vinyót, memóriát, hangkártyát, stb ajánlanátok hozzá amitől egy kicsit érdekesebb lenne? Ha kész lesz akkor megy a többi közé a gyűjteménybe, mint a legfiatalabb gép és főleg Half Life-ra használnám.

-
arn
félisten
válasz
unclefucka
üzenetére
akkor nem ertelek, hogy mi nem igaz, amit irtam
annyit irtam, hogy az 1.2es athlon jobb volt, mint az 1.5os p4 (ezek voltak az elerheto csucsprocik akkoriban). -
arn
félisten
válasz
unclefucka
üzenetére
en 2000 oszerol beszelek, nem kesobbrol. a 2ghzes p4 majd egy evvel kesobb jott. kb az athlon xpvel egy idoben.
a northwood volt ertelmes alternativa, a prescottnal mar ott volt az a64.
-
unclefucka
senior tag
Hát ez nem teljesen igaz így.

"It will take at least a 2GHz Pentium 4, released earlier than what Intel's current roadmap places it at, to compete in terms of overall performance with the Athlon. As the Athlon increases in clock speed, the Pentium 4 will have to match its performance level with an even greater increase in clock speed."
Vagyis: "Ahhoz, hogy a P4 mindenben jobb legyen, mint egy 1,2-es Athlon, ahhoz 2GHz-en kellene futnia..." A második mondatban pedig -helyesen- vizionálták a jövőt.
Ezen csatározási időszak vége felé már horribilis órajeleken iszonyatos teljesítményfelvétel mellett volt képes a P4 tartani a lépést az Athlon-okkal. (2,33 GHz vs. 3,8 GHz)
Aztán az Intel bedobta a "Core2-technológiát", aminek inkább a P3 az alapja, semmint a P4, és teljesen kukázták a NetBurst technológiát. Persze megfordultak az erőviszonyok, amit csak mostanra tudott megszorongatni az AMD.A P4 nem volt rossz, de közel sem akkora siker-sztori. (És még finom voltam)
-
arn
félisten
2000 oszen az 1.5os pentium es a gf2ultra volt a csucs. Azt az 1.2es athlon leverte, mint vak a poharat.
-
envagyok
veterán
válasz
unclefucka
üzenetére
Semmi cerka!
Vastagon fogó P4-et bele, 2.4 vagy 2.6 minimum.
Ha nem a múlt héten vittem volna el fémtelepre kb 1kg 3 GHz alatti p4 procit, most átnéztem volna neked.
Várjuk a projectet
-
unclefucka
senior tag
válasz
hege8888
üzenetére
Régen volt mindenféle gyártó, aztán a "hegylakó-elvet" követve, a végén csak egy maradhatott. (költői túlzás)
A kisebb gyártók csődbe mentek, vagy felvásárolták őket.
Canyon létezett, mostanában nem hallottam ezt a márkát.A GeForce-ok egy POST erejéig kibírják borda nélkül, de Windows-t már nem boot-olnék be így.
#64889 Alpi.:
A "függőségem" már régóta tart, csak én ilyen "csendes-elmebeteg" vagyok.
Most elkezdem restaurálni a szükséges alkatrészeket, aztán úgyis dobok fel képeket.
De nem hétvégén fogok nekiállni. -
hege8888
aktív tag
válasz
unclefucka
üzenetére
Egy P4T nálam is fent a van a padláson, várva hogy időmilliomos legyek.
Meg talán egy rambusos Canyon P4 (ez a gyártó mi fán terem?) is várja sorsát.Kaptam két Geforce kártyát, (egyik asszem V7xxx) amiről remélhetőleg csak az alu miatt szedték le a bordákat
(önkormányzat raktárában voltak a gépek, ahova a közmunkások bejártak, )Hűtés nélkül gondolom ne vágjak neki, tartósan, vagy meddig mehetek el?
Egy bios indításig? -
Alpi.
addikt
válasz
unclefucka
üzenetére
Ezért szeretek ilyen forumokat olvasgatni, mert jó látni, hogy más is kűzd az enyémhez hasonló "problémákkal" !
Volt már, hogy egy vgahoz vásárolgattam hozzá a konfig többi részét pl.. Egy külső szemlélőnek ez igazi hülyeség, de valójában pazar móka a vadászat és a siker a végén !
"Köszönjük, hogy megosztotta a függőségét a csoporttal, ez megkönnyíti a többieknek, hogy szembe nézzenek és elfogadják a sajátjukat !"
-
unclefucka
senior tag
A tegnapi nappal kezdetét vette egy új projekt. Fedőneve: Vakvágány-hadművelet.
Történt ugyanis, hogy régebben találtam egy ASUS P4T-E lapot, benne két C-RIMM vak-modullal. A lap elég leharcolt volt, így nagy reményeket nem fűztem hozzá, de félretettem, hátha. A P4 anno nem fogott meg, mert a Netburst egy zsákutca volt.
Tegnap jót retróztunk envagyok kollégával és neki volt hozzá (persze, hogy volt) egy pár RDRAM modulja. A legnagyobb meglepetésünkre, némi jumperelés és elemcsere után a lap elindult!
Úgyhogy most egy zsákutcába fogok behajtani, egy vakvágányon, egy busszal (RAMBUS-al). Na jó, ez rossz szóvicc volt, de a lényeg átjön.
Szóval kaptam két 128MB-os modult, azzal a feltétellel, hogy építek belőle valami jó kis cuccot. Így most neki foghatok egy olyan építésnek, ami a maga korában értelmetlen volt, de mára már inkább kuriózum.
Amióta megvan, azóta keresem, hogy mibe fogom belerakni az ASUS V7700 Deluxe kártyámat, hát most megvan! Az Intel 850-es chipset 2000 novemberi, az nVidia GeForce2 2000 szeptemberi, ennél tökéletesebb párosítás nem is létezik, ha a korhűséget vesszük alapul.
Átnézve a 478-as felhozatalt a dobozkámban szembesültem azzal, hogy a P4-ek, amik benne vannak 533 FSB-sek (2,4-2,8), amik meg 400-asok, azok Celeronok. Most kutathatok 400-as P4 után. Vagy elégedjek meg egy Cerkával? -
hege8888
aktív tag
Köszönöm mindkettőtók válaszát, ma kipróbálom.
-
válasz
hege8888
üzenetére
WinMe alatt működnie kellene a pendrive- nek. Eszközkezelőben bent van az USB driver ? Ha minden ok és mégsem megy, akkor itt nézz körül. Valamint Me alá is telepíteni lehet az UOSP- t, abban benne vannak az USB frissítések is, bár a telepítés után a Magyar Win Hunglish nyelvű lesz, de a működése teljesen jó marad, sok gépre telepítettem már, teljesen stabil. A régebbi DLink USB- s Wifi stick- em is műkszik így, a próbapadhoz nincs kihúzva az UTP, ezeket felpakolom CD- ről, aztán már Wifi- n elérem a routert --> Win7/Win8.1 gépeket és a NAS- t.
-
hege8888
aktív tag
Na még egy kérdés:
Az előbb említett Acer-en WinMe van (így kaptam, gondoltam maradjon). Ő is kiabál ha pendrive-ot dugnék bele, hogy driver kell neki, de a 98-féle cucc nem jó..
Ha van valakinek egy jó linkje, megköszönném..
-
hege8888
aktív tag
Jó estét!
No, pár napi sz0p0r0lleres netezés után csak összevadásztam a kis Olivetti Extrema X100-ashoz Win98-ra a drivereket. Csinos kis masina, kb akkora , mint egy Elitebook 2540p.
Neten csak egy pdf-et találtam róla, ugyanis ez a cucc futott Mitac M722 néven is.
Intel 700mhz, 64 Mb (ezért is inkább a 98), 4Mb Ati VGA.
Ez a cucc olyan 96-2000-ig megjelent játékokhoz jó, kb egyetértünk?
Végezetül kerestem neki egy frappáns háttérképnek valót.
ui: Nagy nehezen meglett az ATI Mobility M -hez is a driver.
találtam két jó oldalt, hátha másnak jól jön:https://www.solodrivers.com/en/brands/13/ATI
Illetve most berhelek egy PII-es Acer Travelmate-t is, ahhoz az ESS Solo hangkártyához a drivert https://www.philscomputerlab.com-on találtam.
Illetve még egy kérdés: csodálkoztam, hogy a vogons-on nem találtam meg a fentebb említett drivereket.. Ha vannak olyan driverek a birtokomban, melyek ott nincsenek, illik oda feltölteni?
Kezembe akadt egy driver feliratú CD is otthon..
Azért kérdem, mert pl a Sony mióta kivonult, a régi driveres oldalak is eltűntek... -
zoltanz
nagyúr
Fél Mechanikus billentyűzet: [link]
-
Alpi.
addikt
Tegnap megjöttek az utolsó komponensek is, úgyhogy összeépítgettem gyorsba a cuccot, áram alá helyeztem, majd zártam a megfelelő pineket ! Az elektronok áramlani kezdtek, pörögtek a ventik majd pár rövidke másodperc után 2 hangos csippanás és kékre váltott a monitor diag ledje ! Ami utána történt az tán igaz se volt ! H8DCE alive !!
https://valid.x86.fr/86j7vz

-
hege8888
aktív tag
Hello!
Ati Rage 3D Mobility-M -hey keresek drivert.
Itt melyik az, vagy itt jol latom, nincs is? -
-
arn
félisten
ilyen is ritkan kerul elo... bontatlan sb2, meg a legelso dobozban (ami a kek-sarga elott volt).
-
KROK640
nagyúr
Azok sajna annyira nem mentek jól. A legjobb ami rajtam keresztül futott az egy 2500+ volt, ami képes volt 250MHZ-es FSB-vel 11-es szorzó mellett 2750MHZ-en stabilan üzemelni vízhűtéssel. Na most egy Flying Tiger vagy egy Beast ilyeneket evett reggelire :D (mindketten Tred B CPU-k).
Egyébként az a Barton egy szép átlátszó üvegházba került, és egy gamer konfig alapja volt nagyon sokáig. A 2010-es évek első felébe került csak leselejtezésre, és sajnos elektronikai hulladékként végezte "valahol", úgy tudom. -
arn
félisten
masik modern kedvenc

Fairlight & Logicoma - Soundproof Motion (2017) demoscene PC demo 1440p60 -
válasz
KROK640
üzenetére
Feltételezett nagyjábóli erősorrend. Egy vegyes SD/DDR lapban való tesztelésre, hogy mennyit számít a DDR- re váltás. Kissé bénáztam, a tesztek vége felé derült ki hogy van a laphoz kétféle custom BIOS, avval már ment rendesen az alap és a tuning is. Meg kéne ismételni, de végülis a célt nagyjából láttatta, hogy mennyit hoz a konyhára a DDR.
(#64861) hege8888 : az XP- t nemtudom hogy megy-e úgy, de Win2000 biztos, mert azt már installáltam, a telepítőkészletet HDD- re másolva, az alábbiak szerint :
- Win98 CD-ről csinálsz két partíciót ( C:, D: )
- leformázod a C: meghajtót bootolhatóra ( format c: /s )
- a Win2000 CD-ről az I386 könyvtárat átmásolod a D: meghajtóra
- a D:\I386\winnt.exe paranccsal elindítod a telepítést...Hátha van valami hasonló recept, vagy ennek analógiájára működne az XP install, egy próbát megér...
-
-
-
hege8888
aktív tag
No, megy a mutatvány..
mondjuk a TOUR mappát nem tudta olvasni a gép, így a maradék CAB fájlokat manuálisan toltam át Volkovba..
Egyet szúrtam el, USB porthoz a 98as drivert is célszerű lett volna felmásolni a HDD-re, hogy később könnyebb legyen.
Most abban bízok, hogy a PCMCIA flasht látja majd a 98..
A helyzet pikantériája, hogy nem otthon vagyok, csak amit magammal hoztamÉs ha XP-t akarnék feltenni? 700as proci, pont olyan határeset..
-
-
envagyok
veterán
Kicsit megszépítettem az egyik P3 konfigomat. Kicseréltem a procihűtőket egyforma Cooler Masterre, beraktam egy normálusabb tápot.
Dual slot1 szopóroller GF2-vel 1GB SDRAM-al.
Fektetve megy a gép, állítva nem indul.
Szerintem foglalat érintkezési gond.
Mivel érdemes kitakarítani?
Kompresszoral, fogkefével próbáltam, az nem segített.
Ecet esetleg? Vagy nem fém körömreszelő?
[kép] -
-
hege8888
aktív tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Tehát 98at telepítek a segítségül hívott P4-es laptopon.
Csökkentett módban törlöm az összes drivert, és utána ha átrakom a célgép P3-ba, akkor
mennie kell? -
hege8888
aktív tag
válasz
jokeph
üzenetére
Konkréten itt az a tapasztalat, hogy P4esen telepítve, majd P3-ba átrakva kékhalál.
Vagy mikor újraindul a felmásolás után, ott kell átrakni a HDD-t?Most még az jutott eszembe, hogy a P4-en bootfloppyval, cd támogatással bebootolok, a HDD pedig a jövenőbeli gépé.
Itt ha a VC-vel felmásolom a bootfloppy tartalmát a leformázott, SYS C:-zett HDD-re, akkor az elindul majd, mint egy bootfloppy? -
-
hege8888
aktív tag
válasz
envagyok
üzenetére
Hello!
Részben hasonló projektben vagyok..
Ötlet:
És ha Rufus helyett a HP hasonló progiját próbálnád?
https://pcworld.hu/szoftver/igy-jutsz-ms-dos-hoz-egyszeruen-162544.html
Említik is a cikkben, hogy a Rufus nem minden esetben alkot tökéletest.Én most még azt nézném meg, hogy PCMCIA-ról tudna-e a notim bootolni, (egyik vett retrolaptopban volt egy 1 gigás PCMCIA flash kártyinka
). Arra felférne a 98 boot, meg a 98 telepítő mappája. -
-
-
hege8888
aktív tag
Sziasztok!
Telepítenék egy P3 subnotebook-ot, amihez nincs CD-rom.
Ehhez kérnék segítséget, tanácsot.
Hol van 98 vagy XP telepítésnél az a pont, amikor egy másik laptopon telepítveaz OSt megállhatok, és átrakhatom a célgépbe?
Illetve mennyire számít, hogy a célgép milyen architektúra, és az előtelepítő gép (P2, P3, P4, stb?)
Remélem érthető volt.. -
KROK640
nagyúr
Igen, és ez a proci mai napig megvan. Sajna a köré épülő gép project állapotú :( mivel a lap kihalt (egy másik Athlon XP tuningjakor) táp sincs benne, most éppen HDD se a VGA-t eladtam belőle (de a GeF3 megvan) de a proci megvan. Valamikor szerkesztenem is kellene köré megint egy "játszós/molyolós" gépet. Csak már nem nagyon van rá időm :(
Igen, magas volt a fesz egy hatalmas toronyhűtő 5000-es fordulatszámon porszívó hanggal hűtüötte, nagyon hangos gép volt.
De ennek a procinak van vizes eredménye is, meg vannak más tuningok is. Van Barton is ;) -
Alpi.
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Wow, ez nagyon nem rossz ! Vagyis jó !
Zsír kis proci ! Egy jó T.bred léghűtéssel, 24/7-re úgy tűnik magasabb órajelre lehet képes, mint egy Barton.
1.85v még nem kifejezetten magas fesz ezeknél, igaz már lényeges lehet a hűtés is huzamosabban ezen a szinten használva, de mint a példa is mutatja, nem okozott gondot. -
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Thortonokhoz nem nagyon volt szerencsém komolytalannak tartottam őket a nagy Athlon XP-k mellett.
Igen, voltak dolgok amikben főleg a Bartonok nagyon eltudtak húzni a P4-eshez képest.
Köszönöm, részben az én érdemem részben a hardveré :) 2669 ráadásul napira is használható volt ha elvilseltem a kb 5000-es fordulatszámát a hatalmas toronyléghűtőnek.
Mi alapján válogattad le a procikat?
(majd később ránézek a listádra) -
KROK640
nagyúr
Legelőszöris megkerestem pár régi képet az Athlon XP-m eredményeiről (a képeken ott van melyik sorozatú CPU vitte mivel több 1700+-osom is volt, ezek a napira használt cpum eredményei).
Szóval egy kis Athlon XP tuning 1700+ 1466MHZ :
A klasszikus 2006-os 16×166-os 2669MHZ-es később napi órajel :
2009-ben egy másik variáció a témára 20×133 formájában ugyanaz a CPU

Mindkét eredmény léghűtéses és napira használható volt. Igaz 1,85V-on ami azért emelés volt az 1,65-höz képest (főleg h a CPU elviselt az alapórajeléhez képest némi tuningot még 1,5Von is) Az első egyébként egy kicsit pattogósabb rendszert eredményezett gondolom a magasabb FSB miatt, a második csak a kiváncsiság okán volt.
Hardver az első esetben :
ASUS A7N8X-E DLX
Athlon XP 1700+
2×512MB RAM
GeForce 3 Ti200 @ 550 128MB (GPU : 175 @ 250MHZ ; RAM : 400 @ 550MHZ )
2×80GB HDDHardver a másodikban
ASUS A7N8X-E DLX
Athlon XP 1700+
2×512 + 1GB RAM
Nvidia 7300GT 128MB RAM
2×120GB HDDmajd még keresgélek mert vannak más Athlon XP 1700+-os eredmények is, meg ennek valahol vizes eredménye is van. (sőt voltak Bartonjaim is, ott is tudok majd érdekeset mutatni)
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Kétségkívül a TBred is jó, de már Thorton és a sima TBird is jó kezdet volt. Itt leválogattam néhány darabot a sorozatból egy kis analizálásra.
Az azonos órajelű P4- el lépést tart a Barton. Ebben a kis gyorstesztben látszik hogy a 2400MHz- en pörgő Barton CPU Queen és PhotoWorxx- ben lenyomja a 3600MHz- en futó P4EE- t is, sőt a PhotoWorxx eredmény még a 3915MHz- en futó Prescottnál is jobb
, persze a többi tesztben elmarad, de ha a P4EE és a Prescott is 2.4GHz- en menne akkor xarrá alázná őket.Az a 2669MHz szép eredmény, nálam 2400Hz- en plafon van, itt még teljesen stabil, de már további kisebb emeléstől is instabil lesz, akkor is ha visszaosztom a RAM- okat. Persze majd ha blogolom a gépet, körbejárom még alaposan. Jobb hűtő, tuningramok, beállítások...stb.
Amúgy az AMD felívelő korszaka a SlotA- val kezdődött, aztán később az Intel a Core2 szériájától folyamatos fölénybe került, de manapság szerencsére megint van verseny a Ryzen megjelenése óta.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Hát én nem emlékszem, hogy mikor kezdtek el SD slotokat rakni a gépre, de 98 december tényleg nagyon késeinek tűnik, főleg ha figyelenmbe veszem azt, hogy 1999 májusában lett meg a 366-os Celeronom amiben már 64MB SD RAM volt.
Nem néztem annyira utána, meg nagyon régen láttam már ilyen procit, de melékeztem, hogy jócskán elmarad a 166-tól az órajele. És nyilván a + rendszerrel együtt (emlékszem mennyire sokan felháborodtak mikor azt bevezették, köztük én is) marketing okai voltak, különben az akkor tényleg csak az órajelet néző emberkék (vevők nagyrésze) nem vették volna.
Nem csak a Barton volt ott jó, hanem a Tbred B is, ha nem is mindenhol de általában játékok alatt biztosan behozta azt a procit aminek az ellenfelének szánták (pl a 2200+ egy 2200MHZ-es Pentium 4-et) ráadásul eléggé jól tuningolható darabok voltak, és Celeron árban mentek vagy minimálisan drágábban (+1000ft) mikö9zben P4 teljesítményt adtak.
Nekem az is tetszett h egy idő után nem volt Duron, hanem úgy volt szegmentálva a piac, hogy az alacsonyabb órajelű régebbi modellek voltak az olcsóbbak, meg az alsóbb kategória, az újabbak, magasabbak meg a felsőbb. így nem volt oyan h már gyártásakor is szarnak számító proci, mint pl a Celeron.Az már leginkább az én személyes élményem, hogy volt egy 1466-osom amit a megvétele után pár nappal feltoltam 2600+-ra (12 ezerért vettem a procit, és a 2600+-os volt akkor 72000ft), majd 2200MHZ-en 2800+-al, egy darabig még alternatívája sem volt. (osztálytársam pont akkoriban vett gyároi 2600+-ot, és hát megette a sárga irigység, hogy hatod áron megoldottam ugyanezt). Nem mellesleg elég sok jól húzható 1700+-al találkoztam, az enyém is kései pályafutásá során már 2669MHZ-en működött napi használatra. (ami egyébként PRben megfelelt volna vagy 3600+-nak)
-
Bile Demon
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
Win95: régen is úgy telepítettük, hogy simán felmásoltuk a "WINSTALL" könyvtárba a CD tartalmát és onnan. Nekem fixen ott volt, mert hetente 1x-2x telepítettem.

DOS-hoz: van egy ilyen módszer is (nem próbáltam): [link]
Én inkább a klasszikus floppys módszert ajánlom, pláne ha van másik gép, amivel létre tudod hozni a telepítőlemezeket.
-
envagyok
veterán
válasz
Bile Demon
üzenetére
Próbálom máshogy.
Van egy Thinkpad 370C 486 laptopom.
Van cf kártyám, pcmcia cf adapterem, és usb-s cf kártyaolvasóm.
Nincs dos 6.22 floppym, de ha muszáj azt tudok csinálni.
Olvastam róla, hogy tud bootolni a 370c pcmcia-ról.
Gondoltam kímélem a gyári HDD-ket, kiveszem őket, megtartani az utókornak, meg utálok floppyzni, és a floppy lemezeket, és a meghajtót is kímélném, ezért csinálok CF boot lemezt.
A cél: a cf kártya, egyiken MS-DOS 6.22 lehetőleg fullos csomag, és Win 3.11, a másikon Windows 95
Az elsőnél is elakadtam.
Rufus programmal a modern gépemen USB-s cf olvasóval simán csinál egy freedosos lemezt, amiről bootol is a thinkpad, C meghajtó lesz belőle.
De mivel szeretnén rádobni a win 3.11-et, jobban örülnék, az MS-DOS 6.22-nek.
A másik dolog: win95-öt se tudom hogyan telepítsem a CF kártyára, mivel egyrészt nincs se cd meghajtó, se usb port a laptopon, tehát ezt is valahogy ügyesen kell.
Van egy friss win95 telepítésem az egyik laptop hdd-n, azt nem tudom hogy lehetne azt átklónozni cf-re. -
envagyok
veterán
CF kártyára hogyan lehet bootolható komplett ms-dos 6.22-t telepíteni?
A rufus-al freedos-t telepítve tökéletesen működik, de az ms-dos 6.22-t sehogy sem bírom indulásra bírni
-
válasz
KROK640
üzenetére
Az Asus- on a gyártás idejét mutató matrica 98/12. hó, tehát simán lehetne rajta SD foglalat. Lehet hogy mivel a max FSB
csak 6675, emiatt nem tettek rá
, bár az SD sávszélessége 66- on is nagyobb mint az EDO- nak. Szerk : elnéztem - 75MHz - tehát 100 MHz SD- vel CL2- ben már elég tűrhető lenne a sávszél.A K5 PR166- nak, a gyári spec szerint 116.7 MHz a def órajele. 2.5x66- ot kell beállítani, melyet a mag 1.75x66.66- nak vesz - [link] .
A PR és a + - os rendszer nyílván kereskedelmi okokból született, az AthlonXP sorozat viszont jól sikerült, a Barton jó teljesítményű, robosztus proci, a maga korában, főleg az ár/teljesítmény mutatója jó.
-
KROK640
nagyúr
válasz
DarthSun
üzenetére
Ilyen EDO/SD lapokra még én is emlékszem. Az ASUS fura h nincs rajta SD, eléggé régi lehet.
A PR166-ra is emlékszem, egy oszt társamnak volt olyanja, mikor nekem 366-os Celeronom. Ezekkel volt valami huncutság, tán 166-on sem ment csak vagy 120-on, de azért 166.. .
Emiatt fogadtam aztán kélsőbb nagyon kétkedve az Athlon XP-knél a pluszos rendszer pl. 1700+ (1466MHZ) -
Előkerestem néhány S7 lapot. Próbalapok lesznek, az esetleges rossz proci ne megint az SS7 lapomat föstölje el. Mindegyik rendelkezik 1-2 SS7 paraméterrel is, de végülis ezek simák, próbához viszont jók lesznek.
Érdekessége hogy még Core 1.8V- ot is tud

Viszont FSB csak 66MHz max, legalábbis a szitázás szerint. Táp - ATX nincs, csak AT.
Asus SP97-V Rev 1.02 2.1V és max 75 FSB, táp ATX, viszont csak EDO, SD foglalat nincs.

Acorp SP-V586A Rev A 2.1V, 75 FSB, táp ATX, AGP, EDO, SD foglalatok

-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Szerintem régebbi Aida/Everest jó lehet.
-
quailstorm
félisten
Update:
tápcserével egész biztosan megoldódtak a vinyós gondjaim.
FPS nem javult egy fikarcnyit sem.
Itt egy Win98SE FrapsHalf-Life OpenGL nem HD packos, 10-15 FPS van 640x480-ban. Ritkán felmegy 33-ig.
Itt valami nagyon nem oké. Kb. ennyit tudott az alaplapi is.Mivel tudnám benchmarkolni a procit mondjuk, hogy az 1.1GHz-es Celónak megfelelően ketyeg-e?
-
Alpi.
addikt
válasz
KROK640
üzenetére
Jaja, vannak beteg számok itt-ott, de az mind téves kalkuláció. A cpu-z ablakok mutatják jól a dolgokat. Hiába no, nagyon nincs ilyen cpu a support listán.

A ram órajelek s478-hoz mérten magasak nyílván. Létezett ddr1-est támogató imc, ami ilyesmit bemelegítő mozdulatként csinál.
-
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Ja igen, emlékszem h akkoriban T-s alaplapokon ment a Tualatin. Bios tán nem is volt elég hanem külön lap kellett hozzá
-
Ranagol_5
őstag
válasz
envagyok
üzenetére
SiS chipset-esből van olyan lap, amiben az összes AGP megy és northwood magos pentium 4 is. Azthiszem fel is ajánlottam ingyen itt olyan lapot.

Nekem erre a célra egy P4S533-E van, de sima P4S533-ra vadászom már 2 éve.. Persze ez intel fronton, AMD-ből van egy MSI KT3 Ultra, abban is megy minden agp-s kártya. -
jokeph
nagyúr
válasz
envagyok
üzenetére
i815-ös lap megfelelhet, az még bevágás nélküli AGP-s.
Az újabb AGP-s VGA-khoz (ha van ilyen is a tesztelnivalók között), inkább egy P4-es i845/865-ös lap, vagy nForce2/3-as lap.
Korai Athlon XP-khez is létezik bevágás nélküli AGP-s lap, csak nem tudom mennyire lenne könnyű találni is belőle.
pl. Biostar M7VKA S462. -
quailstorm
félisten
válasz
KROK640
üzenetére
Ebben az alaplapban nem megy Tualatin. Ettől függetlenül a HL gépigénye elvileg az általam megadottnak a töredéke lenne, azért egy 30FPS+-t elvárnék stabilan.
Most tápot cseréltem, brand gépből való Delta táp. Itt közelebb vannak a ref értékhez a 12V és 5V értékei, és egyelőre a vinyó se rosszalkodik. Most fut egy HDD felületellenőrzés, aztán kiderül, hogy FPS gondon ez okoz-e javulást.
SiS 650 vagy SiS651 chipset Universal AGP-s. A csúcs AGP-ket kihajtani nem fogod tudni univerzális AGP-s lappal, de elindulni el kéne nekik benne.
-
envagyok
veterán
AGP tesztrendszert szeretnék összedobni, lehetőleg olyat, amiben minden VGA-t tudok tesztelni, és a lehető legkevesebb kompatibilitási gond van, és a lehető legerősebb.
Milyen lapok/chipsetek a legjobbak?
Vagy nem elég egy, több is kell?
Gondolkodom 815-ös lapon egy erős celeronnal, vagy Athlon XP-s rendszeren, azokon még lenne AGP universal foglalat, bevágás nélkül. Jól tudom, hogy azokkal menne minden? -
KROK640
nagyúr
válasz
quailstorm
üzenetére
Igen, az utolsó nem szerencsés Celeron, az 1100-as. Emlékszem ,hogy örültem neki mikor kijött, de szerencslére végül nem vettem meg. Az 1200MHZ.túl bevezetett Tulatin sokkal szerencsébb voplt minden szempontból (2× annyi L2 cache, sokkal jobb tuningolhatóságh) még jó h a Tualatint visszaskálázták 900MHZ-ig.
Sőt, olyan 900-as Tuulaatinnal is találkoztam ami képes volt 2100MHZ-en is menni ...
De hogy a te gondodra is reflektáljak, szerintem vagy a táp vagy a HDD lesz a ludas. Azért nulladik lépésként a Windowst is újraraknám. -
quailstorm
félisten
válasz
alvaro
üzenetére
Olyan 15-35 FPS közt ugrál még 640x480-ban is, szóval valami nagyon nem oké.
VGA driver estleg? Legfrissebbet tettem fel AMD.com-ról.
Egyébként glitchek nincsenek, Mortyr fut, Max Payne akad, XL-R8R eldöcög, Quake 2 fut. Tehát D3D és OpenGL is van.Más: full szoftver rendererrel mit kéne tudnia az 1.1GHz-es Celónak? Anno emberek tolták a singleplayert ilyen S3 kártyákkal is software-ben. Nekem meg úgy totál játszhatatlan.
-
alvaro
senior tag
válasz
quailstorm
üzenetére
Próbáltam már a Radeon 7500 PCI + W98 + HL1 kombót, igaz valami egész más lap volt alatta. Ment szépen. Valami összhang-megtörés lehet ott, nem jön ki a feng shui...
Mai szívás: Octek Jaguar 4 lapban (386DX+Headland chipset) Winbond chipes i/o kártyával sikerült ripityára írni egy DOS6.22 boot CF-et. Azóta próbálom UMC és régi Goldstar chipes kártyával, egyelőre nem ismétlődött. Lehet leállok a default Winbond-használattal.
Ja, a hab a tortán: a BIOS semmilyen időzítési opciót nem tartalmaz...
-
-
arn
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
A pcibusz azert lehet hunyo.
-
quailstorm
félisten
válasz
Frawly
üzenetére
Külső tápról hajtva nem pörgött fel újra menet közben egyszer sem.
Ma kicserélem a tápot, HDD-nél nem hiszem hogy van baj, de éppenséggel még próbálkozhatok másikkal. Alapvetően az oprendszerben mászkálás, appok használata nem lassú. Nyilván az újra felpörgés az masszív fagyásokkal jár együtt, de a HL egyébként is akad.Az a fura, hogy ezen a képen a 633-as Celóval és az integrált kártyával is csak döcögött a HL, de ahhoz képest, hogy most 1.1GHz-es Celó van, FSB 66MHz-ről 100-ra (SDRAM is ennek megfelelően), és benne van a Radeon 7000 ami azért egy TNT2 szintet kéne tudjon PCI buszon is, nem igazán érzem hogy rakéta lett a gépből.
-
unclefucka
senior tag
A KVM switch -et szerintem pont nem érdekli, hogy mi megy rajta.
Működési elvét tekintve, ami bemegy az egyik oldalon ugyanaz kijön a másik oldalon, nincs benne külön adatfeldolgozás, vagy ilyesmi.#64792 quailstorm:
Azon a konfigon szerintem sem szabadna akadnia a Half-Life -nak.
Most hirtelen nem emlékszem, hogy a TNT1-es kártyámon játszottam-e már ezt, de a GeForce2-n már biztos. Nekem soha nem volt problémám a sebességével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Parkside szerszám kibeszélő
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Autós topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- Infinix Hot 12 Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

annyit irtam, hogy az 1.2es athlon jobb volt, mint az 1.5os p4 (ezek voltak az elerheto csucsprocik akkoriban).

). Arra felférne a 98 boot, meg a 98 telepítő mappája.