Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Tápos topikból MMIX kolléga irányított ide, hogy itt jobb helyen lesz a kérdésem, és ahogy nézem igaza van.
Az a szomorú helyzet, hogy AT táp hiányban szenvedek. Van pár régi lapom, procim, amiket meg akarok nézegetni, hogy élnek-e még, de tápom nincs hozzá. Illetve van egy, de az egy féltve őrzött P100-as konfigban van, abból nem szedem ki.
Szóval ha van valakinél olyan AT táp ami működik is és lehetőleg "nem túl noname : )" és hajlandó lenne a nemes cél érdekében megválni tőle az tegye már fel a kezét legyen oly kedves!
Továbbá felmerült az ATX to AT átalakító használata is, de ehhez meg ugye olyan ATX táp kéne ami csinál -5 Voltot is. Ilyet se nagyon kapni manapság, ha jól látom. Illetve lehetne vadászni innen onnan akár újat akár FSP-t, de amennyibe belekerülnének annyit eszembe sincs kiadni az egész projectre. Nem hogy csak egy tápra...
Előre is köszi!
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Ganz-[HUN] #39728 üzenetére
Na ez mondjuk jól hangzik! Akkor egy FSP 350PNR + ATXtoAT átalakítóval azt mondod egész jó eséllyel futhatnék neki?
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Jah, nem piskóta. FSP is gyárt AT tápot, 18K körül lehetne venni. Hát annyit az egész projectre nem fogok költeni, még munkasörre sem, nemhogy egy darab tápra.
(#39732) gban
Ment privi.Arról van valakinek tapasztalata, hogy megfolyt elem által okozott szutykot mivel lehet legoptimálisabban lepucolni alaplapról?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sanchez638 #40033 üzenetére
És a másiknak mennyire nincs baja?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sanchez638 #40040 üzenetére
Ha gban nem tart rájuk igényt, engem érdekelne a nem gombhiányos példány. Illetve ha előny, ha nem hagyom rajtad a másikat, akkor egyben a kettő.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
30 pines SIMM (vagy hogy is hívták ezeket) memóriái vannak valakinek elfekvőben/eladósorban? Egy 386-osba kéne, és nekem asszem csak 72 pines ramjaim vannak valahol a fekete lyuk mélyén. Igaz azt még nem tudom, hogy a gép életben van-e, az elemnél kapott egy kis savat is, de bizakodó vagyok.
Na meg ez a Video7 VGA miféle darab volt anno? Az alsó csatlakozó COM portnak tűnik, de nem rémlik, hogy VGA-n ilyet láttam volna.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz quailstorm #40574 üzenetére
Na ja, olyan rég voltak már ezek, hogy a VGA azóta a videókártya rövidítése lett a fejemben.
(#40576) DarthSun
Tök ugyan olyan ramok mentek a hangkártyákra is, mint amik ide kellenének? Hát most nem is tudom, hogy sírjak vagy örüljek.. Volt valaha egy GUS PnP Pro-m, nagyon szerettem. Amikor nyugdíjba vonult valahova jól elraktam, hogy el ne tűnjön. Azóta keresem.
Memória nélkül ezek a lapok csináltak bármit is, vagy így nem is fogom tudni megnézni, hogy pislákol-e még benne a lélek?
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz DarthSun #40580 üzenetére
Azt már leszedtem, most a kóla-fogkefe-desztvíz-hajszárító eredményességében bízom. Bár félek az a sav már elég mélyre berágta magát, volt ideje.. Imádnám, pedig ha beröffenne, még egy kijelzős házat is találtam hozzá, ja meg gban-tól is olyat kaptam. Bár az akkora, hogy négyszer beleférne a 386-os.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sanchez638 #40637 üzenetére
Leírás végén csak annyit ír, hogy "VGA capture card" szóval célhardver, de passz, hogy milyen lehet..
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz bacsis #40619 üzenetére
Először is nagyon köszi, "tündérek" vagytok! Én meg közben "fénysebességgel" eszméltem rá, hogy van egy P1-es konfigom (Hewlett Fakard) amiben szintén 30 pines ramok vannak, szóval szerencsére meg tudom oldani a tesztet házon belül. De nagyon kössz a segítő szándékotokat!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Ombre85 #40733 üzenetére
Fú, de menő! Remélem egyszer majd nekem is leesik valahonnan egy 286-os, az volt az első "IBM kompatibilis" gépem a C64 után. Azon 640KB ram volt alapból, és kis bizbasz IC-kkel bővítettem ki egy egész megára. Gyanítom ez volt életem első gép fejlesztése.
(#40672) Sebaj Fóbiás
Miért nem szóltok, hogy fa***ágot beszélek?Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sanchez638 #40806 üzenetére
Ez olyan sok érte? Szerintem ha valaki most lép a retrózás sötét oldalára annak "starter kit"-ként nem rossz ár ennyiért. Mondjuk ez még érdekes lenne, hogy a 300A alatt olyan lap van-e amivel ki lehet taposni a belét.
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
"de apam hulladeknak nezte, es kidobta a 2x eve orizgetett gus classicommal."
Ettől nekem is görcsbe rándult a gyomrom. Átérzem, én a PnP Pro-mat keresem évek óta. Részvétem!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Működő 5,25-ös FDD beszerzése mennyire esélytelen?
A másik meg, hogy nincs valakinél (legalább nagyjából) összeírva, hogy egy adott évben milyen procik és VGA-k jelentek meg és az akkori viszonyok szerint melyik teljesítmény-kategóriába tartoztak? Vagy esetleg konfig szinten, hogy mi számított egy adott évben "gémer" konfignak meg átlagos konfignak? Engem leginnkább az XT-től Pentium II-III-ig tartó időszak izgatna.
Tudom, hogy közületek sokaknak fejben simán ott van minden szükséges infó ami az enyémből már sok éve kikopott, meg néhány hét megfeszített szabadidő-elba**ás árán még talán én is össze tudnám kapargatni a netről, de még nekiállnom sem sikerült. A hozzám hasonló érdeklődő kispályásoknak baromi jó kapaszkodó lenne. Kicsit pofátlannak érzem másra lőcsölni a melót, de gondoltam egy kérdést megér.
Üdv!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Azta, ez így máris nagyon baba! És ráadásul alapvetően pont ez az időszak érdekel. Bár imádnék 286-ig visszamenni, túl sok esélyt nem látok rá. De a táblázat remek, köszönöm!
(#41378) sanchezsa
Remélem fellelhető belőlük valami jó kis gyűjtemény, sokkal egyszerűbb lenne, mint csak korabeli árlistákat elemezni.(#41379) DBob
Igen, ez világos, erre próbáltam utalni az idézőjelezéssel, de azért mindig voltak menőbb és budget-ebb gépek. VLB VGA vs ISA / 3dfx,nVidia vs S3, ilyesmi.Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Keresek egy régi VGA benchmarkos oldalt, help... Pár napja néztem csak, de egyszerűen nem találom. A Quake 2 volt az egyik tesztprogram. Előzmények között se találtam, lehet, hogy melóban loptam vele a napot...
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz #68216320 #42095 üzenetére
Én anno a falra másztam attól, hogy a Win95 egyből el akar indulni gépindításkor. A Win 3.11-nél megszoktam (és az M$ izomból való gyűlölete miatt fel sem merülhetett másképp ), hogy a windows csak akkor indul ha én azt mondom neki. Sőt, az autoexex.bat végén volt egy kis szöveg kiiratás is, miszerint "Air conditioned terminal. Do NOT open windows!"
Hirtelen rákeresve msdos.sys-ben BOOTGUI=0, így elvileg command prompt-ba bootol be, de nem tudom mennyire szemeteli tele a memóriát. Emlékeim szerint volt jól működő megoldás, de hogy ez volt-e az arra már nem mernék megesküdni. Volt valahol a win dir-en belül eldugva egy autoexec.bat és egy config.sys is a DOS-ba való bootoláshoz és/vagy a Win9-ből dos-ba kilépéshez, de ez már nagyon halvány. Lehet, hogy mindkettőhöz meg volt valahol.
szerk.: jó, hülye vagyok. attól nem lesz a dos 6.22-es na megyek, megtanulok olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Abit BE6-II v1.2 laphoz van esetleg valakinek gyári CD-je küldhető formátumban? Nyugodtabb lennék, ha tőletek jönne, és nem a net mély bugyraiból.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Ez mondjuk megnyugtató, de ott még nem tart a project, hogy égető legyen a hiányuk, még csak most pakoltam össze lap-cpu-ram-táp szintig a gépet, plusz bacsis kolléga oldaláról is csordogál lefelé egy szép nagy abit.rar, úgyhogy vélhetőleg a beüzemeléssel nem lesz gond. Igaz azt még nem tudom milyen oprendszert fogok rátenni, de vélhetőleg az általam már többször emlegetett Win99 lesz a befutó, rég láttam már. (Ez egy tudomásom szerint ruszkik által felokosított win98se volt, értelmesebb text editorral, meg ilyesmik. 110MB vs 125MB)
<rizsa> Az alaplap manual-ját kezdtem el eredetileg keresgélni, hogy a DIP kapcsolósorral, meg a feltűnően sok IDE csatlakozókal kapcsolatban kiokosítsam magam, gondoltam akkor már egyszerűbb lenne az egész CD-t megszerezni valahonnan. De nem egyszerűbb. : ) </rizsa>
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Az Abit BE6II milyen kaliberű lap volt egy BH6-hoz viszonyítva? Utóbbit azért szerettem, mert nem volt háklis a ramokra, lehetett kavargatni őket, meg talán az FSB-t is 1 MHz-enként lehetett állítani. (Ha jól emlékszem..) Egy átalakítós 633MHz-es Coppermine Celeron, egy TNT2 meg egy GUS alatt lenne a kiválasztott. Illetve a BH6 mellett erős érv a két darab ISA, így még egy SB is beleférne (bár ebből csak egy nyomi Vibra16C-m van perpill).
És P4 korszakból is porosodik itt pár lap (Asus P4V8X-X, ASRock P4VM800, Abit AI7). Eredetileg nem akartam P4-gyel foglalkozni, de nem baj ha egy P4 is marad itthon. Gondolom egyik lap se kiemelkedő, de mégis, melyik maradjon? Azt megjegyzem, hogy az AI7 alaplapi hangja halottnak tűnik, szóval lehet, hogy ő már fél lábbal a sírban van. P4 2.4 GHz SL6PC lesz a proci.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Fenyő & bacsis: Kössz! Elképesztő miket vágtok fejből! Bár én a BH6-nál emlékszem 1 MHz FSP lépésekre, ha eltakarítom végre a P4 káoszt előveszem őket és megnézem.
Fenyő, odáig nem jutottam el fejben, hogy "bx ready", csak halvány emlékeim maradtak abból az időből, hogy több ram modul használata esetén célszerű volt egyformákat berakni, mert gyakori volt a "nem szeretik egymást" effektus. Ahogy DarthSun is írjam, hogy "még a BX-ready ramokat is válogatni kellett bele". De persze könnyen lehet, hogy ez nem általános volt, csak mifelénk volt a sok csórónak sok fos alaplapja.
Csíkozós VGA-val külsérelmi nyom híján nem nagyon lehet mit csinálni, ugye? Esetleg megnézem a sütős módszert...végre! Egy Abit R9600XT-ről van szó, eleinte meg se nyikkant, de a lábait megpucolva feljött félholt állapotba. Szöveges üzemmódban látszólag jó a képe, de grafikus felületen csúnyán csíkoz függőlegesen. (csak az alaplap logó és a no boot device volt a "tesztfelület")
Egy nem HT-s, 2.40GHz(533) Northwood P4-hez milyen VGA-t illene rakni, vagy ha nem is illene, ti mit raknátok? Én az utóbbi napokban tömegesen átnyálazott 15 éves cikkek, tesztek alapján egy Geforce4 Ti 4200/4400/4600-t gondoltam, ez kb passzolna hozzá, ugye?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz frescho #42605 üzenetére
Fú, de jó, hogy mondod! Filóztam is rajta az új DOOM kapcsán, hogy a hárommal is alig játszottam.. így már duplán bosszant, hogy pont egy 9600XT haldoklik a kezeim között
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz frescho #42608 üzenetére
frescho & gerlaip
Köszi; akkor most már csak az kéne, hogy találjak is valamit. Nyilván nem lesz katasztrófa, ha nem 1024*full-on fog futni, az úgyis csak egyszer zavar, amikor legelőször beállítom.arn
Nem hiszem, hogy olyan sokat játszanék majd vele, de ha "ráfér" miért ne legyen rajta? Annál mókásabb lesz néha előszedni.Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Demoscene-ről jut eszembe, az megvan, hogy az egyik akkoriban felkapott nyomi magyar fiú-lány(-lány?) felállású "együttes" lenyúlta az egyik videoklipjük hátterének a Second Reality-t? Ilyen "tanga" színvonalú izé volt, de már nem tudom melyik.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz DarthSun #12190 üzenetére
Hat év után aktuálissá vált.
Tudtok megbízható forrást SB Live 0100 és 0220 driver cd-hez? Vagy esetleg tudnál/tudna valaki nekem egy-egy iso-t küldeni róluk?
[ Szerkesztve ]
-
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Azt miért csinálhatja egy BE6-II lap, hogy hosszabb (1 nap) kikapcs utáni bekapcsoláskor megáll fekete képernyő mellett pörgő ventikkel, csipogás nélkül ("jól vagyok" csippantás sincs), és csak cmos reset után hajlandó elindulni, ráadásul akkor se mindig elsőre? Szóval lehet, hogy nincs is közvetlen összefüggés.. És a legfurább, hogy ha van rajta táp akkor a CCMOS jumper átrakására bekapcsol. Elemet már cseréltem, látszólag VGA és RAM független a jelenség. Akkor sem tűnik jobbnak, ha fekete járatban hagyom "bemelegedni". Kondik ránézésre jók.
Üdv!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Van két Am5x86 procis pici gépem, anno játékgépekben voltak (póker, roulette). Így magukban kívülről egy molexhez hasonló csatlakozón kapnak tápot, illetve egy csinált átalakítóval molexről, valamint belülre egy floppy tápkábelt lehet rájuk dugni. Egy 44 pines IDE port is van rajtuk, de olyan szűkös a hely, hogy az átalakítómat esélytelen rájuk dugni. Tudtok esetleg olyan kábel létezéséről amit ilyen pici helyen elfér?
Ennek hiányában elég korlátozottak a lehetőségeim, csak floppyzni tudok. Van még bennük egy "SSD" (valamelyik leírásban már így nevezték), ami nem tudom milyen elven működik; a BIOS nem lát merevlemezt, de bebootol egy DOS6.22, meg betölt egy drivert a 10-es LAN-hoz, viszont NDD vagy FDISK indítására csontra fagy. Sőt, a VC-től is, de a rajta lévő kikönnyített NC5 vigan elfutkorászik. Lehet, hogy a VC valami mélyebb merevlemez-kezelési rutinokat használ, ami szintén fennakad a nem megszokott "merevlemez" vezérlőn? Fura volt még, hogy amikor kb 10 utilt másoltam át rá kettőre azt írta, hogy nem lehet felmásolni, mert nincs hely, de ezeket kihagyva simán továbbment, és nagyobbakat is felmásolt hibátlanul.
Szóval a lényeg, hogy szerintetek létezik ilyen kábel, vagy ne nagyon reménykedjek? A csatlakozó feletti nyákot ki lehet szedni, azt beáldoznám ha kell, de a floppy-s tápcsatlakozótól nem fér el az átalakítóm. Ha más nem, akkor a nyák aljára beforrasztom a kábeleket, de nem gányolnék bele, ha nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz #68216320 #43632 üzenetére
IDE Notebook HDD-m nincs sajna, de kábel ahhoz is kéne. Ha meg kábel már lenne akkor a másik végével szabadabban garázdálkodhatnék. Egy CF adaptert mondjuk oda lehetne állítani, ha síkban van az ide csatlakozó rajta, ez jó ötlet!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz #68216320 #43646 üzenetére
Na, ezt csak oda lehet gyűrni Azt a kis panelt kiszedem a francba, remélem be fog férni fektetve egy CF adapter. "Öröm bódottá"!
Vladi! Eszemben sem volt szétvágni, vagyis de... de csak a floppy tápkábelt, és alulról ráforrasztani, hogy ne felül foglalja a helyet a csatlakozó.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Csodálatos is, nem csoda, hogy csodálod! Engem a DX4-100-hoz fűznek gyengéd érzelmek, az volt ez első - és vagy húsz évig egyetlen - olyan procim, ami nem átlagos, vagy átlagon aluli volt amikor hozzájutottam. Pár hete pont felemlegettük egyik gyerekkori haverommal, neki is az a konkrét élmény maradt meg, hogy Dune 2-ben amikor elindítottál 10+ tankot akkor az előző 286-osomon épp csak vánszorogtak, ezzel meg mentek, mint a golyó. Fú de imádtam!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Szerencsére azt már nem tudom, hogy nekem milyen lap volt alatta. Az kéne még, hogy azt is vadásznom kelljen... DX4-100 + Gus Pnp Pro, ennyi nekem elég lesz a boldogsághoz. Vagy az újabb szívásokhoz
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sanchez638 #44854 üzenetére
A jó öreg Szellem a gépben épp nem figyelt.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz Sanchez638 #45871 üzenetére
Még wikipedián is csak egy rozsdás, púpos kondis lapról van kép. Erős..
[ Szerkesztve ]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Akkor elő kellelt bányászni valami PC magazin mellékletet, hátha Vagy futás egy doboz floppyval ahhoz a haverhoz akinek akkora vinyója volt, hogy el tudott rakni ilyeneket. Én mindig byteb@szó voltam, a tárhelyek nem voltak a barátaim. Egyszer pl nagy nehezen összekuporgattam egy nagy vinyóra lóvét (540MB, 17.500 Ft), megvettem, és örültem egész jövőhétig, amikor estek hirtelen akkorát az árak, hogy ugyanannyiért már gigásat kaptam volna.. Örültem..
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Hali!
Kipróbálási céllal bedobtam egy már nem is tudom milyen (P2 körüli) gépbe egy InnoVision Mighty 3DII V3-as voodoo-t egy Matrox G200 mellé. Quake 2-vel próbáltam rá és tempóra jól is megy, de borzasztó ocsmányak a színei. Sárgás, barnás, fakó, nem tom jobban leírni, kép nincs nálam. Szokott így dögleni a Voodoo2, vagy ez csak valami szoftveres, driveres para?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vodafone mobilszolgáltatások
- PlayStation 5 Pro teszt
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest