- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #107668 üzenetére
"Akkor majd ha valamikor rávetemedek"
Kérlek ne! Kíméld meg magadat és minket is. Tudniillik, ha alapfogalmakkal nem vagy tisztában és megtanulni és alkalmazni sem akarod, akkor csak kínlódás vár rád.
Amikor én 2003-ban új gépet vettem és linuxot tettem rá, akkor már 1 éve olvastam linuxos könyveket. Hogy tudjam mi hogy működik. 1 telepítés előtt már értettem a fájlendszet, a jogosultság kezelését, tudtam grubot és fstabot szerkeszteni.
Innen már csak a csomagkezelést, a hibakeresést (kommunikációt az os-el) és a forráskódok lefordítását kellett megtanulnom. Ez nagjyából 3 hónapba telt. Utána kci unalmas lett az egész rendszer.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Pikari #107625 üzenetére
Ez vállalati szint. A vérpistikének a pont az ellentéte.
Az meg, hogy 2022-ben mennyit fejlesztettek tök mindengy, mivel van némi kód a kernelben amit korábban fejlesztettek bele. Mondjuk úgy röpke 30 év alatt.Azt se számologasd már lécives, hogy a disztró hány %-a a kernel. Mert a 147. háttérkép nélkül bebootol, de kernel nélkül az egész szabad szoftver gyakolatilag nem létezne. Maximum routeren.
Nagyjából egy tucat féle disztrót használtam 20 év alatt huzamosabban. Egyedül az el disztrók voltak arra képesek, hogy 10 éven át stabilan és hiba nélkül működjenek. A debian ugyan úgy elhasal mint a zenwalk hosszú távon.
Szerintem az van, hogy fingod nincs a témáról és úgy okoskodsz. De ez is oké nekem, megjegyzem én, hogy kivel kell szóba állni és kivel nem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Pikari #106749 üzenetére
retroarch az ide való, az a két szemlélet között helyezkedik el. Maga alá begyűri az összes ismert emulátort, jó kis felület, de ott van mögötte a komplett deskopt.
btw én ps3-ra raktam.
Egyébként a nagyon régi játékokkal az van, hogy elvileg magára hagyott szoftverek, tehát jó 15 évig senkitse érdekelt, hogy hová teszed fel, letöltöd vagy mi. Most, hogy beindult a retró láz és a gyártók csinálják a retrónak látszó gépeket, most nekimentek ezeknek a dolgokna.
-
Vladi
nagyúr
Én meg most jöttem rá, hogy van nekem egy p1 lapom is.
csak be kéne ahhoz is vásárolni. Mondjuk proccot.
viszont ramokat még lehet ebayen venni olcsón.
Meg elvileg ehhez is van homebrew cucc.mondjuk abból a szempontból jobb lenne, hogy több os indul el még ezen, mint a 486-on. pl: kolibri os.
-
Vladi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106301 üzenetére
"Oké, nem segít, hogy lett egy gyerekem"
Pedig ez életed legjobb híre volt."Szóval ha vannak spórolós tippjeid"
Anyám szokta mondani: nincs olyan nagy vagyon amit nem lehet elherdálni és nincs olyan kis pénz, amit nem lehet beosztani.
Beköltöztetem hozzátok, 1 hónap múlva a havi jövedelmed fele már megtakarításba megy. Csak győzzed elviselni. -
Vladi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #106260 üzenetére
Mondjuk annak a piacnak én is szívesen kiszolgáltatnám magam.
Annyit mondok, a nagyapám maga építette a házát. Februárban elkezdte, novemberben beköltözött. namármost ezt a sorsot az unokámnak most és itt aláírnám, mert tudom, hogy lesz saját háza.
-
Vladi
nagyúr
Nem. az átlag az 400 nettó, ahogy fentebb is írták. Tehát az átlag jóval a medián felett van. ennek az oka a csepp alakúra torzult társadalomszerkezet. TEhát kevés felsőosztály, ugyan úgy kevés közép és nagyon széles alsó osztály.
persze, mindig lesz átlag alatti, nyilván ezt jelenti az átlag .Csak az nagyon nem mindegy, hogy többi vonalat hová tudod behúzni. Saját ingatlanra esélye sincs 10%-nak, vagy 30-nak, esetleg 55-nek...
-
Vladi
nagyúr
medián... tehát a csapat fele alatta van.
S akkor mindössze 10 év nadrászíjhúzás, mondjuk 24-34-ig, utána gyerek vállalás és már csak 20 év nadrágszíjhúzás... tehát 34-54-ig. Aztán van még 10 éved mielőtt eltemetnek. Szép kis életkilátások.
Így már megértem, aki feladja az egészet és inkább él vagy 10-15 évet aztán max 1 gyereket összekínlódik.
-
Vladi
nagyúr
Korábban már letöltöttem, de csak most próbáltam ki: link. MIcsodaaa???
cd-ről bootolni nem tudó gépet cd-ről bebootoltat.
Ezt csak én nem tudtam, vagy rejtegettétek előlem, vagy mi?
-
Vladi
nagyúr
válasz
KROK640 #105284 üzenetére
ejj ejj... ezek a viták tök olyanok, mintha 1924-et írnánk és nem 2024-et.
2 db extrém fontos változót sose vesztek figyelebe. 2 szó:
- demográfiai összeomlás
- erőforrások kimerülése.Jó oké. ez kettőangégyzeten szó, de akkor is.
(#105301) Pista0001:
Amikor megtalálták a fosszilist, akkor 1 energia befektetésével nyertek 150. most ez a szám olyan 4-5... Nem úgy fogy el, mint a kifli a boltban, hogy van 6 megvesznek 6-ot és akkor marad 0.
Úgy fogy el, hogy jó előre látszik, hogy fogy a készlet. A könnyenolcsón kitermelhetőek elfogynak/tak, így egyre drágább. Aztán aki hozzáfér az egyre keményebben őrzi a készleteit stb.(#105302) DarthSun
atomot senkise fog dobni. ha mégis, akkor egy ukrán falura, vagy egy kicsi hajóra a fekte tengeren. Aztán a háború véget is ér, mert oroszo kapitulál... aztán próbál Kína ellen védekezni valahogy.
-
Vladi
nagyúr
Én meg képes voltam 5000 forintért venni egy 2002-es laptopot, csakmert van benne floppy.
Megyen majd rá uhu linux 1.1 mertcsak.kb ez volt az 1 linux amit valaha telepítettem.
-
Vladi
nagyúr
egyszer láttam erről egy videót, de már nem nagyom emlékszem. Valami olyan a lényeg, hogy a ps2 egerek első szériái még tudták a serial protokollt, hogy tudjad használni - oda - vissza. Aztán ps2 - usb v áltásnál is volt ilyen.
Ezeknél használatod az adaptert. Talán olyan is volt, ami mindhármat tudja, de nem biztos. -
Vladi
nagyúr
Jeh! sikerült x-et csinálni a pcem-ulált red hat 5.2-re.
annyi, hogy megfelelő vga-t kellett választani. Szerintem nem indnek jó az emulációja. Nameg a korabeli linux is támogassa. A vicc az, hogy ATI Graphics Pro Turbo lett a nyerő. -
Vladi
nagyúr
Engem például kifejezetten foglalkoztat. Valóban, fegyvert nem tartanak, de ha törvényesen megtehetné a merketinges, akkor fegyvert tartana a fejedhez. Ezzel együtt mindent is megtesznek, hogy elmagyarázzák mi az ami nekünk kell. Velem azért nem járnak jól.
(#104971) DarthSun:
Hát dehogyinnem fogsz beleesni. Sőt, már bele vagy eseve, nem csak te és az utódaid de a szüleid is. Anyámnak úgy ugrál a vérnyomása mikor az időjárás dobál oda-vissza...
egész napos programja a fényomását a helyén tartani, ha ez már nem sikerül, mert mondjuk esett a hőmérséklet 25 fokot aztán nőtt aztán 30 -at nőtt. akkor konyec.
(#104973) arn:
persze. ott gyártják a nyugat minden cuccát... tehát?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Pikari #104963 üzenetére
Nem dehogy! Ez 10+ éves. akkoriban költöztem kertesbe, 10 meghás netre fizettem elő. Rám akarták sózni a drágábbat, nagoybbat, de tudtam, hogy a upc-nek az a szokása, hogy 2-3 évente dupláz mindenkinek. Mostanra 250 megás a netem, de szerintem ez a legkisebb itt.
Persze igaz, hogy én nyugat magyarországon lakom, egy igen fejlett régió közepén... vagyis Nyíregyháza legszélén, 1 utcával lejjebb már kezdődik a nagymagyarpuszta.
(#104962) FoxiestFox:
Mennyire igaz.
Fel a fejjel, én már kiléptem a fogyasztói világból és a lányaimat is ennek jegyében nevelem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #104957 üzenetére
Jó hát akkor alkoholmentes. Jah kérem, ez ilyen Vladi bácsi nagy bajkeverő.
Van ilyen sztorim is. Amikor még csak 10 megásak voltak a netek, és nem 250, akkor csináltam egy letöltő szervert a szomszéd szobába. Az ment 24 órában. Valami p3 proc volt, meg vagy 128 mega ram. Dehát kevés volt, elmentem egy használtgépes bótba, hogy kéne slotos proc, meg sd ram, nade hátha van még!
Erre mndja a srác, hogy ááá nincs az már, 1 éve a maradékot egy nagy dobozban levitte a kuka mellé....
(#104958) Pikari:
Micsoda????
itt kérem stipistopi volt, úgyis én érek oda hamarabb! Meg ugye én vsizek sört is!
-
Vladi
nagyúr
Igen, most jól demóztad, hogy: "Dehát miért? Mertcsak. Mert aszonták elavult és akkor ki köll dobni..."
Ez az, amikor a marketinges elmagyarázza, hogy vágysz valamire, amire igazóbál nincs szükséged. Legalább is én így gondolkodom.
2013-ban vettem a tvmet, szép nagy, jó, minden oké. 2 éve a nagy hőhullámban elfüstölt pár kondi benne. Elviettem egy kis öreg szakihoz, aki 2 hét alatt 10.000 forintért megszerelte nekem. További 10 évig van tévém.
Mert ÉN tudom, hogy nekem ez így jó és ez így elég. Én a 720p és a 1080p között egyszerűen nem látom a különbséget. tehát elértem a vizuális nirvanába 720p-vel. Már csak jó műsor kell hozzá, azt meg a kedvenc yt csatornáim bizotsítják. Én köszönöm ezzel már hajlnadó vagyok leélni az életem.
De tudod mit? Ne cipekedj! Ne is emelgess. Mond meg mikor és hol szeded le a ffalról a tévét én szívesen kicipelem neke.d Iszunk egy sört, kicsit dumálunk cimbizünk, aztán én beteszem a tv-d és a lapotod a kocsimba és leléptem!
-
Vladi
nagyúr
Igen, egy komplett civilizáció gondolkodik így. De ettől még ne írjuk ezt alá. Meg ne nevezzük józan észnek.
Nekem a fogyasztói társadalom a mai napig egy kultúrsokk. Az én józan eszem azt diktálja, hogy:
kell egy tv -> veszek egy tv-t -> van egy tévém. De azt sehogyse diktálja, hogy a:
tv hulladék -> tévét kidobom -> veszek egy új tévét. Dehát miért? Mertcsak. Mert aszonták elavult és akkor ki köll dobni...Dehát nekem van tévém!!!
(#104934) Pikari:
Jogos felvetés. De ezzel felvetődik az is, hogy tényleg a kacatok rakosgatására kell az időmet elfecsérlenem??
Nem azért élek e földön, hogy használt lomokat vegyek adjak stb. Lásd fentebbi gondolatmanetem. Onnan, hogy van valamim, úgy veszem, hogy ez a része az életemnek kész. REndesen felbsz az asszony, hogy új bútort akar a gyereknek.
(#104935) Czo:
Mikor és hol rakod ki free feliratú dobozba azt a laptopot?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Pikari #104923 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy hozzáértőnek kellene átnézni, tesztelni az alkatérszeket egyesével, s akkor lehet, már nem érné meg.
envagyok:
Tudom, ez már a szürke zóna. Na nem mintha nem ott élnénk le az életünket.
Mindegy, én hagyom a dolgot, csak szó nélkül nem tudom hagyni. -
Vladi
nagyúr
válasz
frescho #104918 üzenetére
Ah köszi, ezeket megnézem majd. Milyen gépet kell alá virtualizálni? Vagy le van írva a csomagban?
Egyébként velem ellentétben, aki egyelőre felsült red hat 2.1 témában
ez a srác nyomja rendesen a retro linuxot.
Más: csak nekem tűnt fel, hogy jelennek meg a rengeteg és nagyon drága retro cuccal rendelkező eladók??
Lehet -e összefüggés az alábbi jelenséggel:
Helyi újrahasznosítós cégbe szoktam kisipari ügyködésből származó hulladékot bevinni. Ilyenkor mindig rendesen alaposan szétnézünk. Fű alatt lehet kihozni kicsi pénzért jó cuccokat.Na újabban a megyéből összeszedett számítógép cuccok is oda futnak be. 1-2 kis öreg szöszmötöl rajtuk, szétszedik. De legautóbb valami 3 köbméter hdd és 2 köbméter egyét elektronika volt náluk...
Csak nekem indul be a fantáziám, amikor ilyet látok.
-
Vladi
nagyúr
válasz
FoxiestFox #104872 üzenetére
a régi nero cd író progiknak volt ilyen kis vezérlő alkalmazásuk, amivel tudtad a sebvességet korlátozni meg ilyenek.
-
Vladi
nagyúr
-
Vladi
nagyúr
válasz
frescho #104856 üzenetére
Én meg tagnap próbáltam virtuálisra feltenni a nextet meg az epen 4-et, de mind kernel pánikolt. Egyszerűen ne mtudom vele elhitetni, hogy van alatta scsi merevlemez meg ilyeneket. Mondanám, hogy csinálj már egy raw imaget, de ...
(#104826) FoxiestFox :
Hát hogyne, ibmmikroszoft.... mé nem mingyá cp/m...
hm... cp/m
Najó, legalább rányomtam a mániámat a cosportra. Úgy látszik, ez a közösség így működik, midnenkinek megvan a saját nünüke mánijája, azt tolja be a csoportba.
Én inkább ilyen linux történelemre gondolok, megnézni milyen volt egy disztró 95-ben.
Azt tudtátok, hogy minden régi os-nek a 90-es évekből megvan a mai napig fejlesztett közösségi utódja?
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #104807 üzenetére
Annyi, hogy a gyártók engedélye nélkül ezeket a romokat nem lenne szabad újraközölni. Már ha a gyártót érdekli... 99%-ban nem érdekli.
Ha valameily köcsögölni akar, akkor a github rájuk rája a lakatot. Így, hogy ketté van választva, így már nem érheti hátrány az alap projektet.
Például ezért sincs audio/video kodek a red hat drisztróiban. Kiteszi 3rd partyban és kész.
Nekem is jól működik, lehet rakosgatni a gépet, mintha tényleg rakosgatnád.
Gyorsan pattintottam is egy red hat 5.0-t és egy suse 6-ot. Elképesztő, hogy milyen utat jártak be a linux disztrók a történelemben.
Rajtam kívül érdekel még mást is a retro os-ek világa?
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #104799 üzenetére
Itt se bonyolultabb. Én 2 napja nyűzöm esténként, msotmár sikerült működőre forgatni linuxon és nagyon tetszik. Sokkal egyszerűbb, praktikusabb de jobban beállíthatóbb mint a nagy emulátorok, mint qemu.
Most épp freedost telepítek a virtualizált 486-osomra.
Elvileg csak rom image fáljok kellenek, tehát elvileg be lehet tenni utólag a saját alaplapom emulálva.
Egyébkétn ehhez a gyári romokat külön repóból kell letölteni, mert gyárilag nem adhatják hozzá: link.
-
Vladi
nagyúr
Én meg most fedeztem fel a pcem programot. Na ilyen emulátor kell nekem!
Egy csomó archive os-t ki tudok így próbálni. -
Vladi
nagyúr
válasz
Pikari #104344 üzenetére
Én nemrég vásároltam be, most lesz vagy 4-5 asztali gépem. 300-500 gigás vinyókat 1000 forint alatt dobják utánad. Vettem vagy ötöt.
Mind 100/100-as
Én úgy érzem ez most egy kegyelmi időszak, már a régi gépek is bitang erősek és hulladékban lehet beszerezni őket. Bespályzolok az apokalipszisre.
(#104349) DarthSun:
ha nekem mondják, hogy őstulok én azt bóknak veszem.
A modern kifejezéssel dobálózást meg kifejezetten szeretem... minden - azaz: minden - ami árammal működik az modern, akkor is ha 1894-ben készült.
(#104351) DarthSun:
Etiópiában azért hajolgatnának, hogy csak a képet küldöd nem a gépet, mert már az összes patak tele van velük.
-
Vladi
nagyúr
Ah! úgyse hallgatok senkire.
valamelyikőtök adott nekem 66-os, jó lesz az bele. De kéne még egy floppy...
most ezt nézem, nagyon ász projekt, dehát 8-bitre kössek mindent? Meg nem az az alképzlésem, hogy mindent egyben, hanem hogy sok kis kártya.
Sőt új tervezésű és gyártású... de ez szerintem álom marad, csak a ramokat szeretném beújítani: link.
Demost elektromos kézi targoncával micsináljak??
-
Vladi
nagyúr
válasz
KROK640 #104304 üzenetére
Hát jah, ez így maradt meg bennem. Egyik havorm vagy 1-1,5 évvel hamarabb tudott beújatani gépen. Nekem csak később tellett rá. Akkor lett a 939-es gépem. Amit még most is használok műhely pc-nek. Már ha siekrült a vga problémámat megoldani.
persze így, hogy sose csinálom sose készül el. De ez van, van párhuzamosan 73 projektem és felváltva csinálom őket. Néha flowba kerülök, akkor haladnak. Persze vannak határidősek is, most például már nagyon be kéne ületetni a paradicsomokat.
aztén persze jött az am2-es korszak. 905e proc... mennyire szerettem... oh wait! Épp arról gépelek.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #104283 üzenetére
hogyhgoy nevében abit?
-
Vladi
nagyúr
Jogos, soros egerem az van, még az eredeti első gépemből 1997-ből.
Eddig azt derítettem ki, hogy a dos a bioson keresztül kommunikál ezekkel a cuccokkal, nem kell külön driver.Vannak azért perverz ötleteim os területen, pl: freedos, red hat 5.2, netbsd 10. Ilyeneket akarnék rá rakni.
-
Vladi
nagyúr
jah a vlb az ilyen hosszú slot, na olyan nincs az alaplapomon. Már szinte mindent beszereztem tavaly. Ilyen 5000 forintért vettem egy kupac alaplapot és ez is közte volt. mindjárt kikeresem.
mod: abit ab-at4 alaplap. Ezen csak 16 bites isák vannak. Direkt kerestem ilyet, hogy sok kártyát kelljen bele tenni.
Most goldstar vezérlőt ajánlottak nekem 5000-ért, de ezekről tök semmitse tudok.
-
Vladi
nagyúr
Kizárt, hogy ebben az életben eljutok a 486-so projektemig. nade hátha.
most például azon elmélkedem, hogy kellene egy 16 bites ide vezérlő kártya. Találtam is egy eladót, akinél van több féle, csak azt nem tudom, hogy melyik kell nekem.
-
Vladi
nagyúr
Kérdés kell -e elkókat cserélni a régi lapokon: link.
Figyelsz MasterDeeJay? -
Vladi
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #104094 üzenetére
egyel több a szemem...
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #104083 üzenetére
hahh! itt mindenki hasonlít az avatárjára?
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #104045 üzenetére
Okés. Én úgy látom, hogy egyre népszerűbb lesz az ilyen szerelés, ez a világ vissza fog térni. Használjuk ki az alkalmat a tanulásra.
Egyébként vannak mostmár jó videók alaplap diagnosztika témában, pl: link..
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #104042 üzenetére
Jólesz az. Rakjad össze és csináljál blogot.
-
Vladi
nagyúr
egyébként socket tisztításra valami dioxidot szoktam emlegetni. Mi is az pontosan? Milyet ajánlotok?
-
Vladi
nagyúr
megcsinálom majd a kötelező köröket, kicsit takarítom is. Meg összeírom a kártyákat.
De ezek a kártyák mind passzívak és pci-e-ről kapják a nagyon kicsi tápot. ilyen 10-40 watt.
-
Vladi
nagyúr
abit kn8 alaplapom csinálja azt, hogy csak 1 bizonyos vga kártyával hajlandó postolni. Bármi mást teszek bele, akkor csak folyamatosan újraindul.
Ilyesmit bios frissítés megoldhat? Megnézem majd a verziókat.
-
Vladi
nagyúr
válasz
envagyok #103494 üzenetére
Rendes tőlük. Annyi, hogy így alanatur nem lehet lefordítani. De a freedosos srácok megoldották.
Lehet lefordítnani és használni. Egyébként egy csomó furcsaság és kavarás van a kód körül. link.
S jah, a fel nem tett kérdésetekre a vaálsz, hogy mostanában kicsit foglalkozom freedossal. Igaz, hogy netbsd-vel kéne, de majd jön az is.
-
-
Vladi
nagyúr
hah! megcsinálták a múltkori ötletemet. egy isa slotos kártyára ráültetett egy arduinot. lett belőle gus. én venti vezérlésre akartam használni... de ezse rossz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #96825 üzenetére
az os2 utódja elvileg az arcaos, de az fieztős. A beosnek meg a haiku. Ez lesz a kövi.
Adott platformra alapvetően az arra portolt vagy eleve arra készült appok valók. Az alternatív osek viszont nagyban támaszkodnak a szabad szoftveres világra, ezeken is találsz firefoxot vaggy libreofficet stb.
Ami gépet most csinálok, az a műhelyembe megy, ilyen elektronikai dolgokat ha bütykölök, akkor legyen amivel megnyitok pdf-et meg ilyneek.
Alaplap: abit kn8-ultra. Ez milyen hisztis egy lap.1 db vgat hajlandó csak használni, meg ha ramokat nem úgy rakom, ahogy neki teccik még csak nem is postol.
Egyébként 2 giga ram van benne. Meg egy athlon64 3500+ és egy geforce 8400 gs.Antix 23-at raktam rá, az teljesen naprakész os, naprakész appokkal és elég jól bootol ssd-n. Eleve 200 megát használ, 1 firefox 3-4 tab, még csak 700 megánál jár.
-
Vladi
nagyúr
(#96812) DarthSun
Nekem meg ezek a baromi unalmas os-ek.van mindenféle alternatíva. Nem mindenki ugyan úgy akarja használni a gépét.
Még ami eszembe jutott: reactos. Mondjuk ez notóriusan alfa állapotú, de majd meglátom. Rendesen kedvem támadt blogolni ezekről.
(#96813) KROK640:
nem úgy fest a dolog, hogy a bios látja valameddig. Csinálsz egy akkora partíciót, ha bebootl az os, az majd megoldja atöbbit? Vagy csinálsz egy eleve kicsi lemezut, akár sd akár cf alapon és oda csak boot partíciót teszel mondjuk grubbal? Akkor bármit be tudsz bootolni, nincs határ.
-
Vladi
nagyúr
válasz
DarthSun #96807 üzenetére
jah, igzad lehet. nembaj én csak veszek kettőt. egy tasak dohány ára.
Egyébként van több retró projekt a fejemben, lassancsák csak megcsinálom őket.
w98 meg dos 7? Ah... én máshogy állok hozzá. Már vna egy listám a kinézett oprendszerekről: freedos, netbsd, fedora core 1. talán win2000 is, csakhogy ne legyek osztály idegen.jah igen: haiku és kolibri os.
-
Vladi
nagyúr
válasz
RollandCG #96735 üzenetére
Te vagy az én emberem.
Magadnak gyártattad a pcb-ket? Nem maradt pár szabad példány?
más:
Van mód rá, hogy egy ilyen cuccot rákössek ide csatlakozóra?
-
Vladi
nagyúr
válasz
jokeph #94328 üzenetére
(#94327) FoxiestFox:
A fogyasztói társadalom nekem egy életen át tartó kultúrsokk.
(#94328) jokeph:
Jah, ez teccik.
Engem is érdekel nagyon a téma, hogy mi is a dolgozó valós igénye. Egy ilyen gép miért nem elég az emberek 99%-ának. Az emberiség 1/3-ának meg vize sincs.
Olyan os-t kell hasznáni, ami nem pocsékolja az erőforrást. Amit most tesztelgetek: slitaz linux, antix és netbsd.
Plusz olyan alkalmazások, amik szintén kevés erőforrást igényelnek. Akár terminálos cuccok.
Mint pl: sc-im. Ez a mai napig fejlesztett terminálos táblázat kezelő. Vesszek meg, ha nem váltok rá libreofficeről.
Egyébként ilyen jellegű blogout vésések érdekesek lennének? Vagy egyedül vagyok ilyen digitális nomád?
-
Vladi
nagyúr
Rendesen ufónak érzem már magam ebben a világban. athlonII x2-es proc, alaplappal, működő és akkor krének érte egy nagy üveg kólát.
Ennél konkrétan az egyik műhelyemben használt gépem gyengébb. Aztán most ez gyakorlatilag a szemétbe való kategória.
Én már nem értem ezt a világot...
-
Vladi
nagyúr
Na ez a monitor: philips 170s4. 1000 forintért kábelekkel.
S ebben benne az áfa.
De lehet, hogy nem ütötte be a srác, nem érdekelt.
Lesz hozzá egy vékony kliens, a műhlyembe zenét hallgatni tök jó. Ez már retrónak számít?
AMD sempron 200u proc és 1 giga ram meg 1 giga hádéé helyett: compact flash. -
Vladi
nagyúr
válasz
KROK640 #93936 üzenetére
Itt Nyíregyházán van egy használt boltos srác, elég jól megy a boltja. Ott kaptál volna dvi kábelt. Nemrég vettem ott monitort. Valami 15 colos valami lehet, mondom kicsi legyen és olcsó. Nem szép, de működik és kemény 1000 forintot kért a srác.
Egyébként meg hegyekben áll nála a laptop és alkalmazottja is van.
Milyen lett a világ..
(#93938) KROK640:
Psszt! Ez még ma is általános, szolgáltatásoknál.
Arról meg én fogok mostmár cikket írni - ha beledöglök is - hogy mi az, hogy a gép használható. Mert én 1-1,5 évig válogattam össze az alkatrészeket, most is az a fő gépem, épp friss debiannal állítottam újra munkába. 300.000-ért vettem.... 2010-ben. Terv még 5 év, de lehet, hogy 15 használat. Szóval mi az, hogy 2 évig használató egy gép?
-
Vladi
nagyúr
Eh mennyire komoly... ugyan annyiért vettél számítógépet, mint ma. Ha nézek egy kumulatív inflációt, oylan 1 millió körül kéne járni, de a legolcsóbb is 500.000
Az meg milyen már, hogy kézépnzes izetés esetében áfa nélül nettóban adja. Ez így leírva egy újsághidetésben. Ahhh részi szép 90-es évek.
-
Vladi
nagyúr
Úristen! Ezt a természettől elszakadottságot. Mostmár nem is pizzafa, már csak simán pizza.
Most érik a bioeprem, akkor majd eszünk azt. Leglaább van íze és nem kell megmosni.
mod: baszki, ha ezt a hozzászólást nem írom, hanem olvasom, tuti bioepromnak olvasom.
-
Vladi
nagyúr
válasz
envagyok #93571 üzenetére
Énse sokat tudok a témáról. Elmélet:
Legyen egy kiszolgáló ami ftp-t tftp-t tud, pl az okosított router. Az az adatokat szolgáltatja.Kell egy kártya, amire lehet tenni plusz eepromot. hangkártya vagy hálókártya is jó, de vannak direkt eeprom kártyák. link.
Erre kell a software. Ugye mikor a biost betölti, akkor van maradék néhány cím, ahová lehet tenni plusz bint amit elindít.
mod:
link. itt egy sorozat, igaz ez xt-ide-ről szól, de ha van ilyen eszközöd akkor ipxe programot is használhatod, azt is boot előtt betölti és csinál neked netről bootolást, csak csinálj neki egy kiszolgálót.
-
Vladi
nagyúr
nicsak mit találtam.
link.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Deep Max - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged