Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
unclefucka
senior tag
DarthSun:
Fejtsd ki légy szíves nekem ezt a Doom-os 150 MB -os GM hangminta dolgot, Audigy-m asszem nincs, de szerzek egyet, ha addig élek is.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
-
-
unclefucka
senior tag
válasz #94257664 #31591 üzenetére
Szuper, akkor itt lesz a bibi, mert eddig teljesen jól el voltam a Doomsday -el.
Viszont itt a beállításoknál nem lehet külön midi device -t állítani.
Akkor nézek más doom mod -ot. De ajánlhatnál is, ha nem nagy kérés...
Amúgy X-Fi kari van a gépben és a Winamp teljesen jól lejátsza a MIDI file -okat.
(Mármint adja a különbséget az új sound font kollekció)[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz DarthSun #31593 üzenetére
nakos1212:
Zsír!DarthSun:
Köszi neked is, ezeket a dolgokat kipróbálom majd.
Ez az Utopia Sound font szintén felkeltette az érdeklődésemet, de úgy látom, hogy az eredeti oldal már nem él.
Honnan tölthető?Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz unclefucka #31595 üzenetére
Utopia Live! 2.0, megvan!
-
unclefucka
senior tag
válasz DarthSun #31602 üzenetére
Köszi, ezekkel el leszek egy darabig.
Azt az egyet bánom, hogy ez az egész megy az X-Fi -n és menni fog Live! -on is, így most egyel kevesebb indokom van arra, hogy vegyek egy Audigy -t
A Zandorum egyelőre megy és a zene is csodás.A következő az lesz, hogy valahogyan érvényesíteni tudjam a "régi jól megszokott" doom2gun.exe -t valamelyik doom source port alatt.
Esetleg ötlet? Vagy nem is hallott senki se róla, hogy mi is ez.
[ Szerkesztve ]
-
-
unclefucka
senior tag
Engem inkább lepett meg az F5900 -amnak a 850MHz -es DDR(1) -alap- frekvenciája.
(Mondjuk teljesen felesleges)
Egy 9800 Pro -n, vagy XT -n is vannak 2,2 ns -os RAM -ok, azokat is lehet e köré húzni?Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
Érdekes, ha nem VIVO-s a kártya, akkor már nem is BGA -kat tesznek rá!?
A Te kártyád nagy valószínűséggel azért sem VIVO -s, mert hiányzik róla az ATi Rage Theater chip.Az órajelek stimmelnek mindkét progi esetében: 324 x 2 = 648, hiszen DDR, és még jól is mérnek, mert mindkettő kimutatta a (2 x) 1MHz mínuszt.
Szokása volt a DTK-nak olyan gépeket is kiadni, amit dobozos alkatrészekből raktak össze és felcímkézték őket, kvázi sajátjukként
.
Mostanában volt a kezem alatt egy javításon:
MSI 815EP lap, benne egy 700-as cerka, !BGA tokozású! 256-os, 133-as SDRAM -ok, LG CD-RW, Sony FDD, DTK ház, DTK 250W -os táp és egy Seagate 30GB -os winyó, minden ott volt az a bizonyos DTK matrica.
A videókarit direkt hagytam ki, ugyanis abból már nem az "eredeti" volt benne.Raktam bele egy másik videókarit, mert az is elszállt, amit cseréltek anno benne, takarítás, rendszer karbantartás és már mehetett is vissza a nyaralóba pasziánszozni. (egy idősebb fazoné)
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #31995 üzenetére
Azt már nem tudom, hogy honnan lett, mint ahogy azt sem, hogy az előző tulaj mennyire vigyázott rá (valószínűleg Ő is nagyon), de én most nagyon vigyázok a
pormentes, !új-szagú! Voodoo1 -emre
Szinte be sem merem tenni gépbe, az eredeti CD-t is tokban, fénytől védve 25°C -on tárolom.
(azért kipróbáltam egyszer, működik)[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #32011 üzenetére
sanchezsa: Morbid...
DarthSun: Én még elmélkedek a megfelelő konfiguráción, amibe beleteszem a 2db V2-m.
Csakis antisztatikus zacskó, semmi más![ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #32052 üzenetére
Teljes(nek mondható) összefoglaló az AGP -ről.
Itt megvan nagyjából minden videokártya és alaplap, kereszt-kompatibilitási táblázat meg minden.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz Nudlee #32154 üzenetére
Utoljára a SLOT 1 (és SLOT A) procik voltak olyanok, amik "jobban bírták a strapát".
Nem is értem, hogy milyen erőhatás kellett ahhoz, hogy egy kis kondi letörjön egy LGA775-ös aljáról.
Borzasztó belegondolni is, hogy emberek mennyire nem becsülik az "értékeiket". Már az is elég lenne, ha egy nyüves gyufás skatulyába, vagy egy kajás dobozba belehajítja az ember a procit és nem törne le semmi róla.Persze, nem elvárható, hogy az ember megtartsa az eredeti csomagolását, vagy beszerezzen egy darabka hungarocellt (pedig de!), mert hát az lenne a jó.
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
Kétlem, hogy SL8JZ jelöléssel létezne s478-as tokozáson kívül bármilyen másfajtában.
Az én 3 GHz-es Prescottom SL8HZ jelölésű, az az (egyik) LGA 775 -ös verzió.
Viszont 64 bites, de minek?[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
Esetleg csökkentett módban elindítva és úgy fel a driver file -okat?
Elég kacifántos ez a helyzet, amit leírtál.
Ámbátor kéne hagynia belépni téged a nem aktivált XP is, csak morog, amíg nem aktiválod.
Amúgy meg nem gáz a telefonos aktiválás, sokszor csináltam már.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
Én géppel "beszéltem".
Igazából az történik, hogy kidob egy kódot az XP, azt benyomod TONE üzemmódban és visszaolvas a gép egy kódsort, amit meg betolsz a XP-nek és kész.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz Bull Boss #32248 üzenetére
Elég ritka a PC-s világban. (és nem is x86-os proci)
Lehet, hogy a célszámítógépek, vagy szerverek világában frekventáltabb.
Én személy szerint először látok ilyet.Maga az IDT x86 -os procik is elég ritkák.
Azok IDT WinChip C6 néven futottak anno és Pentium alternatívák voltak.[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz Bull Boss #32264 üzenetére
Az utolsó képen látható 2,1 GB-os Quantum Empire SCSI winchester hamarabb el fog kelni, mint bármi más, az egy igazán jóféle és hasznos retró cucc!
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz Bull Boss #32270 üzenetére
Mostanában egy kicsit leálltam a retrózásról. A K6 platform amúgy sem hoz annyira lázba.
DOS-hoz sok, Windows-hoz kevés.
A következő nagyobb projekt -amihez már megvannak az összetevők- az egy
ASUS P2B-DS + 2x 550 Katmai + 2x Voodoo2 + 4x 256 PC100 + 4x IDE RAID
A többi komponensen még gondolkodom.
Meg az időt[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz bacsis #32275 üzenetére
A felvetések jogosak!
Természetesen az IDE RAID tömböt külön kártyával vezérelném.
Az OP rendszer SCSI -ról menne: 9,1GB-os WD.
A RAID tömb méretén így konkrétan nem gondolkoztam, de a "kollégának" amúgy is 4 db 8,4 GB -os teljesen egyforma winchester áll rendelkezésére. Az meg bőven belefér a 40 GB -os stabil FAT32 partícióba.
Ez amúgy is kísérletezésre lesz, hiszen mindenféle buktató van benne.Ilyenformán viszont lehet, hogy nem ez lesz a Voodoo2 SLI gép alapja.
WinXP-re esélytelen a Voodoo2 SLI, vagy nem egészséges?Az intelmeket köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
unclefucka
senior tag
válasz DarthSun #32302 üzenetére
Egyre inkább úgy érzem, hogy ebből mégiscsak 98 lesz.
Az alatt viszont felejtős a két proci
Új platformot kell találnom a Voodoo2 -im alá.
A Dual-Katmai-nak meg megfelelő VGA kell így.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz #94257664 #32306 üzenetére
Hely van, vas van bőven, nem kell ide dual boot, max 2 monitor, 2-2 bemenettel és így 4 diszkrét gépem lesz:
DOS, Win98, WinXP, Win7 (jelenlegi).
XP-Win7 -> DVI
DOS-Win98 -> VGA
Egér és bill. is akad egy pár.
SirályAkkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #32369 üzenetére
Nagyon korai digitális fényképezőgépekben volt néhányban ez az adattár.
Régi laptopokban adathordozó (mint a floppy alternatívája).
Ilyesmik.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz Yutani #32388 üzenetére
Abban igazad van, hogy VIA fronton ez a legjobb lap, de hatalmasat fogsz csalódni benne, ha megveszed.
Iszonyú inkompatibilitási hibák lesznek a VIA 4in1 driverrel.
Ugyan natív 133 MHz FSB van, de meg sem érződik rajta, a BX 100 MHz-en lepipálja.
Volt ilyenem, szerettem, de megbántam.Slot1 alaplapból mondjuk egy Abit SH6, vagy SA6R sokkal nagyobb trófea lenne.
(i815 chipset)[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz bacsis #32391 üzenetére
bacsis: Igaz
Yutani: Igen, ezért mondtam, hogy szép trófea lenne.
Ha nem félsz a VIA -tól, akkor hajrá, mindazonáltal a natív 133-on kívül nem nyersz vele sokkal többet.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #32448 üzenetére
És tehetsz melléjük egy Quantum Pioneer vinyót is, az is szép fekete.
-
unclefucka
senior tag
Na, olyankor mi van, amikor a BIOS "CMOS battery failed" -re hivatkozva eldobja a beállított értékeket és még F1-et is kér, hogy a nyaka nyúljon meg. A legnagyobb probléma mégis inkább az, hogy nincs az alaplapon elem, sem akkumulátor, sem semmi, csak az a tipikus ODIN óra, az viszont tartja a dátumot, meg az időt (BIOS fölött a kép tetején az ISA SLOT-októl balra).
A lap: Gigabyte GA-586ATE, kép:
Bármilyen ötletre vevő vagyok és hálás vagyok érte!
-
unclefucka
senior tag
-
unclefucka
senior tag
Nem vártam holnapig, megcsináltam most (nem tudtam volna nyugodtan aludni).
A "tetejére alaplapi elemtartós" módszert választottam. Működik!Délelőtt még forrasztottam hozzá egy AT->PS/2 átalakítót, kerestem egy PS/2 egeret. így most minden készen áll egy kis retrózáshoz.
A konfig:
Intel Pentium-S 200Mhz P54CS - PPGA tokban
Gigabyte GA-586ATE rev.3A (Intel FX chipset)
64MB EDO RAM (4x16MB)
Aristo Turbo 2 MX86200 VGA 1+1MB RAM
(nagyjából 64V+ szinten megy, de szebb a képe)
Creative CT1600 SB Pro2
Gravis Ultrasound ACE 1.1 1MB RAM
Samsung SCR-3231 CR-ROM
TEAC FD-235HD 1,44" FDD
Quantum Trailblazer 420MB HDD
200W AT Táp
AT HázAkkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz DarthSun #32484 üzenetére
Amúgy jól működik, de most a GUS szaraxik megint.
Egyik DMA csatornát sem hajlandó jónak elfogadni.
Talán ezt régebben egy másik ISA slotba történő áthelyezéssel sikerült megoldanom, de már nem emlékszem.
Az a gáz, hogy, amikor félreraktam a gépet pihenni, akkor DMA 3 -at használt, de most nem akar menni vele és egyikkel sem.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz frescho #32494 üzenetére
A helyzet ismerős, nekem szerencsére van egy teljesen felújított, napos és száraznak mondható pincém, ahová az asszony le nem teszi a lábát, mert "sok a pók", pedig nem is... Így csak az van fent, amivel éppen foglalkozok, az meg még pont elviselhető nagyságú rendetlenséget okoz.
Más:
Komolyan mondom a Gravis-em hisztisebb, mint az asszony, most éppen úgy hajlandó működni, hogy Ő van legfelül és az SB közvetlenül alatta (gondolom hiányzott neki és dominálni akar). Eddig csak úgy volt hajlandó működni, hogy Ő volt legalul, az SB meg legfelül. pfff tisztára mint a nők. Legalább szépen muzsikál
Bár az is lehet, hogy egy tágasabb ATX házat szeretne egy BX-es lappal egy gyorsabb P2 társaságában. Nagyobb kecó, sok lóvé és gyors autó, minden nő álma...Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #32644 üzenetére
Van két ilyen lapom (de egy biztos), mi a -konkrét- kérdés?
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #32655 üzenetére
Nem érdemes elrakni, rakni kell bele egy PIII 1000/256/100/1.75V -t és retrózni vele.
Amúgy persze, érdemes elrakni, megeszik majdnem minden 370-es procit, bár RAID nincs rajta, de ATA100 igen, meg 1GB RAM megy bele, és van 133-as FSB is, csak akkor megtolja az AGP-t.
És az ASUS oldalán még van hozzá "limited" support.
[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #32811 üzenetére
Egy-két kép segítene.
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #32827 üzenetére
Akkor ez egy "gordiuszi eset":
A kártya egy hűtőbordáitól megfosztott Gainward Dragon 3000.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
Megpróbáltam Google Drive -ra feltölteni, remélem sikeres lesz a művelet.
Az egyik:
ABIT NF7(-S) NV1.23m Drivers&Utilities CD (246MiB -> 351MiB)A másik:
Abit NF7-S2 NV-1.25m Drivers&Utilities CD (384MiB -> 537MiB)Az egyik az NF7 lapomhoz, a másik az NF7-S2 lapomhoz volt.
Az 1.23 verzót adták anno az NF7-S lapokhoz is, asszem.
Azért töltöm fel mindkettőt, mert a kettőből tutira lehet összekombinálni egy jót.Elvileg beállítottam bárki számára elérhetőnek.
Ha esetleg mégis kér valami hozzáférési e-mail (GMail) címet, küld el privibe és megosztom.Vagy ha van jobb ötlet, akkor hallgatom.
-
unclefucka
senior tag
válasz Sanchez638 #33535 üzenetére
Kipróbáltam, működik a feltöltésem
De, ha valaki nagyon szeretné: ABIT ftp - public
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest