- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FF23
senior tag
válasz
DarthSun #63699 üzenetére
Nálam az Adata 566 meg a Kingmax Hardcore 500 tudott annyit (amíg megvolt). Volt ugyanolyan Geil-em is mint neked, de az nem ment akkorát, mint ahogy kinéz. A Corsair-ed elvileg platinum sorozat, de a képről nem tudom kivenni a feketével írt pontos típust, verziót...
-
Úgy emlékszem hogy a BIOS és a Win alatti feszek pici eltéréssel de egyeztek. Hmm, akkor lehet hogy az én Geil- em is megy/mehet annyit
, vagy a Corsair is... az AData tuti megy 566- ot, aztán hogy van-e feljebb, lövésem sincs.
Ja és kevertem
, a Gallatin mellett 500- as Kingmax- ok vannak, a Barton mellett van egyelőre a kevert verzió.
-
FF23
senior tag
válasz
#68216320 #63694 üzenetére
Aida vagy IntelBurnTest v2.54....Sok progi jó, én ezeket szoktam használni. Megnyitom az aida stabilitástesztet (nem kell elindítani) abban látom a hőfokokat, meg alul, ha throttlingol és elindítom az IntelBurn-t [kép]
(#63695) Nem értettelek félre, simán csak kíváncsi vagyok. Tényleg
Az mondjuk még tényleg nem világos, hogy biosban beállított CPU-feszekről van szó, vagy amit win alatt mutatnak a monitorozó progik.
Ne nevesd ki! Az előbb arról ment a 267FSB 2*1GB Geil rammal cl2,5...1:1-ben
-
Lehet félreértettél, nem azt írtam hogy a Tiédnél többet megy az átlag Corsair- om, hanem hogy az én eredményemen javul az összkép, ha azokkal hozom ki a 4G- át + erősebb videot teszek bele. Ez csak arra volt jó hogy megnézzem a proci végét. Ha valamikor előveszem (hűtőt nem vettem le, úgy van eltéve tartalékba), akkor tudom mi az ábra, bár nagyon nem tuningolok, véglegesre olyan 3.6-3.7- re lőném be. Ha valami nem megy, elő kell venni egy későbbi konfigot. Komplett gép a Gallatinból van építve, meg 423- asból, ez a kettő nekem elegendő. Van még Geil, bár az sem megy sztem különösebben magas frekit, bár még egyiknek sem néztem a végét, csak kipróbáltam. A Gallatin mellett is kommersz Corsair pár+Kingston van, a Kingstont dícséri hogy lépést tud tartani a Corsairral, legalábbis abban a gépben. 270 vagy magasabbra a Vitesta 566 tud menni gondolom, ezeket Alpi- tól kaptam ajándékba, Ő tesztelte ki a végét, tehát Ő tudná megmondani mennyi az annyi.
Komoly az a tesztpad
#63692 : nálam a Giga és Asus lap is alacsony hőfokot jelez terhelve is, de kézzel sem érezni hogy melegek, jó hűtők dolgoznak rajtuk. Bezzeg a Barton konfigból dől az arcomba a meleg.
(#63689) PeachMan : Presscottnál 1.45 főlé nem mennék, bár valszeg nálam szerencsés példány van 1.4 alatt megy 4G- át. A Gallatint tettem feljebb (1.568- ra), de csak a tuninghoz, ott a gyári max is 1.6, véglegesre azonban 1.472V- ot lőttem be.
-
FF23
senior tag
válasz
#68216320 #63689 üzenetére
Ez a hőfok dolog kényes kérdés volt már a P4 időkben is. Az s478 P4-ekben nincs kijelzésre szolgáló hődióda, hanem valahová a proci-foglalat alá helyezték el, és mindegyik brand úgy kalibrálta, ahogy akarta.
Ha jól emlékszem, akkor az akkori népszerűbb alaplapok közül: Az Abit lapok ~6-8-10°C-vel többet "mértek" mint az Asus (persze nem lineárisan) a Giga meg teljesen lement user-nyugtatóba és volt hogy kevesebbet mutatott, mint a külső hőmérséklet (Prescottal).
Szóval, ahogy előttem írták: Jó hűtő kell, figyelni a throttingot és visszábbvenni, ha sok. -
válasz
Prescotot én keveset láttam terhelve 60 fok alatt.
Szerintem annak 90 fok ami sok, hivatalosan ~70 fok a nekik a max. Amúgy ha túlmelegszik throtlingol, nem tud meghalni. (szándékosan is elég nehéz megölni őket)
Prescottnál max ajánlott vcore 1.5-1.6v
Nortwood kicsivel több 1.65-1.7v
Ha vcore-al akarsz kisérletezni akkor celeronok 0 értéket képviselnek és egész jól húzhatóak nem kár értük. De egy nagyobb modellt nem nyírnék ki pedig nem a szívem csücske a 478. (a 775-öt inkább core platformnak tartom, abba nem raknék max valami 9xx szériás nagy dögöt 2 maggal HT-val) -
jokeph
nagyúr
válasz
Nálam simán ment a 2,8-as Prescott tartós 90 fokon, DVD t DivX konvertálásnál, napok számra.
A 3,0 -ás Northwood megállt 70 fok körül, ugyanazzal a hűtővel.
(#63691) MasterDeeJay :
92 magasságában már visszavett, 95 volt az utolsó fok amit láttam, mert leoldott a hővédelem.
Amúgy, kb. megölhetetlenek szinte.
-
Megy a másik kukaszökevény c64 is. Az újabbikat meg eladtam ismerősnek 9eFt-ért. Azt hiszem megéri a guberálás.
Szerintem akinek van ismerőse valami hulladékfeldolgozónál az milliomos lenne ilyen cuccokkal.
A régi modellt megtartom amíg nem lesz jobb álapotú. Szegényke csupa rozsda bellül (sokat volt esőben) és kicsit kontatkos a power gombja de minden más hibátlan. -
hege8888
aktív tag
Van fennt Facen a retro csoportban egy veszprémi Abit BX133
RAID-es gép, valaki tudom itt Abit fan.https://www.facebook.com/groups/retroszamitogep/permalink/2665577253472904/?sale_post_id=2665577253472904&app=fbl
Bocs, telóról...
-
arn
félisten
-
válasz
quailstorm #63662 üzenetére
Akkor lehet hogy azért jó még mert cserélték.
-
arn
félisten
a 6600mx elvileg gf256+64 bites sdr ramok - butitott gf1.
-
Kukaszökevény, nálam is szembejön néha valami, fiam mentette, a szomszédja indult vele kidobni.
Ház : Valami Codegen lehet, eltettem, középrégi retrohoz ok lesz.
Táp : Codegány 350W, kiváló állapotban, feszek is jók.
Lap : K8N Neo V2, valami 11 púpos ill kifolyt kondi, de működik
Proci : Sempron 3000+, nagyon magas hőfokokkal, újrapasztázás után is, de azért megy.
Video : V6600MX 32MB. Az eszközöknél GeF2GTS néven szerepelt, nem is tudtam hogy létezik, vagy rossz driver volt felrakva - GPUz 64 bitesre jelzi.
RAM : 2x512MB PQI DDR400.Vinyók : Maxtor80 és Barracuda120, tűrhető állapotban, ezek jól jöttek.
Optika egy HP DVDRW, nemigen olvas, szétszedés, karbantartás után sem.
Mielőtt szétrobbantottam a gépet futtattam egy 2001- et, kissé gyenge eredmény, proci/video is harmatos benne, gondolom amiatt, valamint lehet hogy már az XP is kusza volt kissé.
-
Ranagol_5
senior tag
Na, a múltkori lista frissítése:
Alaplapok
GMB-486UNP - ki van folyva az akksi de mukodottGigabyte GA-K8RS482M - utoljara meg mukodott1
Asus P4S533-X - hatlap is van hozza
Asrock K7S8X - Mukodik
Asus P4SC-EA - Megeszi a 3ghz-es northwood-ot es az 1-2x-es AGP-s kartyakat is.SS7 VX chipset - Nem probaltam ki, lutriAcorp 693A6AP - mukodik
Acorp 6via/zx85 - mukodikSS7 TX proc chipset - nem tudom, hogy mukodik-eAopen i855GMEm-LFS + 1,5Ghz mobile pentium + huto - zarlatos lehet, amint rakotom a tapot elindul, aztan leall. Nincs idom foglalkozni vele, meg kedvem sem.486DX chips chipset - Nem tudom mukodik-eHDD-CDROM
20GB-tol 250Gb-ig. Nem tudom mukodnek-e, parra ra van irva, hogy rossz, de fogalmam sincs, hogy teszteltem-e oket azota.Egyeb
HP Sure Store T20 tape drive SCSI - nem tudom mukodik-e
MFM vezerlo kartya - nem tudom mukodik-e
Genius Powerstation gamepad
Egy csomag gorgos egerAmi nincs áthúzva, azok vannak még meg.
-
hege8888
aktív tag
válasz
Sanchez638 #63634 üzenetére
Nálam a munkahelyen a munkadaRABok java az...
-
peti_s
addikt
Üdv. Emberek!
Lomtalanítás ilyen szempontból valóban főnyeremény, szomorú hogy az emberek mit ki nem dobnak, ahelyett hogy mondjuk online elajándékoznák, esetleg eladnák.
Nekem is át kell válogatnom a régi dolgaimat, van vagy 30-40 Socket7-es alaplapom.Ha van rá érdeklődés, végigfotózom őket, de úgy 10 éve nem kapcsoltam be egyiket sem.
Régen voltam erre, kicsit nosztalgiázom.
üdv. peti_s -
arn
félisten
igy kulonosen kiraly a link parser
-
arn
félisten
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
envagyok #63642 üzenetére
Pl a Volari pro duo
-
envagyok
veterán
A voodoo-s időszak környékén volt a fury maxx-on és a voodoo 5 5500-on kívül még egy dupla gpu-s videókártya, de istennek nem jut eszembe.
Tudtok segíteni?
Nem nvidia, nem 3dfx, nem ati. -
flymi
addikt
válasz
Sanchez638 #63634 üzenetére
De vannak, sőt még a környező falvakból is jönnek furgonokkal.
-
envagyok
veterán
Valaki ért Amiga 500-hoz?
Rám írhatna privátban. -
envagyok
veterán
válasz
MasterDeeJay #63632 üzenetére
Akkor ha valaki egy felesleges commodore +4 és amiga 500 tápot talál, vagy otthon fetreng neki, ne felejtsen el szólni nekem
-
Mondjuk ár/érték arányban verhetetlenek
Van pár tápegységem is, egyik szét van törve másikon a kábel felületének nagyrészét szigszalag tartja össze.
C64 bele is rozsdás, kondik állapotát el nem tudom képzelni, és megy basszus. TV-jét is össze vissza kötöttem be és semmi baja nem lett.
Bezzeg mai lapokon megsérül valami akkor esélyes hogy kuka.Most kislányomnak szereztem kukába szánt TT szabványú NDK modellvasútat, hihetetlen hogy a közel 40 éves cucc mit kibír. Összeraktam egy oválpályát a kissé rozsdás sinekből, szórja a szikrát a mozdony de megy és halhatatlan csak kicsi gépzsír kellett neki. Jó kis pico szürke táppal. Ezeket még rendes anyagból rakták össze, de olyan aprólékosan hogy nagyítóval kell olvasni a feliratokat rajta.
flymi
Nemrég állítottam rá bátyámat hogy nézzen körül falun lomtalanításkor az elektronikai hulladékoknál. Volt c64 kazetásmagnó és floppymeghajtó is de nekem nem kellett ment hulladékba. Sajnos nincs hova rakni, asszony meg megöl hogy már megint egy szobányi cuccom lesz. P4-est is rakom fel párezerért nemsokára mert nem férek el tőle. Rááltam hogy a ritkább dolgokat gyűjtöm be. Szerintem a c64 még nem az ezt a régebbit is azért hoztam el mert úgy tudom jobb benne a sid chip.
Retrózás egyik alapja a jó hulladékhasznosítás.
Menni kell és keresni, nincs mese! -
flymi
addikt
Nálunk most szeptemberben lesz lomtalanítás és bármennyire is ciki de végig fogom járni a kertváros összes utcáját, hátha belebotlok egy kidobott gépbe. Akkora mázlim úgy sincs, h találjak valami extrém ritka dolgot, nem olyan csillagzat alatt születtem. De azért hátha...
-
arn
félisten
-
siti
őstag
válasz
MasterDeeJay #63623 üzenetére
én jobban szeretem az ilyen kuka szökevényeket, mint a dobozos polcról levett gyűjtői példányokat
-
flymi
addikt
válasz
Sanchez638 #63627 üzenetére
Több marad nekem!
-
Sanchez638
addikt
Adom, 775-ös Abit lapok szivatnak. Most egy kapott(Isminél ment) Fatality lapoba próbáltam életet lehetlni. Előtte meg a AW9D-Max volt ilyen..
(#63626) jokeph IC7-el rengeteg ilyesféle gondom volt.
Az biztos, hogy nekem Abit lap nem kell. (Drivereket is össze kell kukázni, ha nincs ftp szerver..)
-
-
arn
félisten
ha egy brandet kellene valasztanom az elmult 25 evbol, az tuti az asus lenne
-
jokeph
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #63617 üzenetére
Javasolhatok egy jóféle P5K3-at (P35-DDR3), P5E3-at (X38-DDR3) de leginkább egy P5Q valamelyiket (P45-DDR2 vagy DDR3).
Ezek mind csendben vannak.
Ha nem cél a maximális OC Quad CPU-val, akkor a P5E3 Deluxe (X3360 24/7-ben ment nekem benne 3,74-en) nagyon jól összerakott lap, jó VRM és jó VRM+chipsethűtés, 4*2 GB 1333/1600 CL7/CL9 DDR3 fillérekből megvan.
-
envagyok
veterán
Látott valaki valamerre inteles nForce 590 sli chipes lapot?
Hónapok óta keresgélek, de sehol semmi.Pedig 775-ös lapok még nem olyan ritkák.
650,680,780,790 van, de az 590, az elérhetetlen. -
Tim82
félisten
válasz
juliabrilke #63612 üzenetére
Az MXM kártyán magán nincsen kimenet.
-
juliabrilke
veterán
-
törölt tag
válasz
Sanchez638 #63609 üzenetére
Oh.
Nemtudtam hogy van ilyen topik is. Köszönöm. -
törölt tag
Sziasztok.
Mi az értéke most egy ATI X850XT PE PCIE -s vidkártyának?
-
alvaro
senior tag
-
törölt tag
válasz
Sanchez638 #63604 üzenetére
Csak, hogy elviseli-e? Ez a kérdés. Nem szeretném elszúrni.
-
törölt tag
Van infótok arról, hogy a Tualatin CPU-k mekkora VCore-t viselnek el max?
Belefutottam egy Celeron 1000-es példányba, ami alapfeszen (1.475V) jelenleg 1500MHz-en hibátlanul üzemel fsb150MHz-el. A lapban egy 512MB-os SD van CL2-ben szintén 150MHz-en.
CPU:RAM:PCI 4:4:1 osztásban.
Eléggé fürge lett a cucc egy P3-hoz képest.
Kíváncsi lennék hol a vége, de ehhez emelnem kell szerintem a cpu vcore-on már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!