Hirdetés

2024. június 25., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-06-20 19:40:04

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29951) gingerbalm


gingerbalm
aktív tag

Valaki tapasztalt már ilyet? Kattintanék a mai érmékre, de ahelyett, hogy nyugtázná a 16-ot, ezzel az üzenettel leráz az app:

Cache törlést már csináltam, utána is ez van.

(#29952) sambenez válasza gingerbalm (#29951) üzenetére


sambenez
addikt

Nem.
Most működött. Próbáld újra.

(#29953) gingerbalm válasza sambenez (#29952) üzenetére


gingerbalm
aktív tag

Már ki-be jelentkeztem újra, megint cache törlés, de változatlan...
Ma frissült az app, még érmegyűjtés előtt frissítettem, telót újraindítottam.

[ Szerkesztve ]

(#29954) Andralin


Andralin
aktív tag

Sziasztok!

Most jól megszívtam az Aliexpress Premium Shippinggel. :W
Korábban már kétszer rendeltem sürgős dolgot ezzel a szállítási móddal. Mindkét esetben 1-2 napon belül feladták és utána 4-5 munkanapon belül a kezemben volt a csomag, a DHL futár hozta.

Ismét kellene nagyon sürgősen egy filléres alkatrész, amit itthon nem lehet beszerezni. Megrendeltem ezt is a Premium Shippinggel június 3-án, 19,07 EUR-t fizettem a szállításért, az alkatrész maga csak 1,83 EUR volt.

Az eladó csak jún.6-án adta fel a csomagot. Kaptam egy LP... formátumú nyomkövetési számot, amit csak a Cainiao.com rendszere ismert fel. Az a mai napig is azt mutatja változatlanul, hogy "Packed for picking-up", szóval még át sem lett adva nekik a csomag, pedig már eltelt egy hét és én prémium szállítást fizettem.
Két napja ráírtam az eladóra, hogy mi történik, miért nem adta fel a csomagot, ezért fizettem a 19 eurós szállítást? Visszaírt, hogy utána fog nézni, mi történt.

Most látom, hogy a megrendelésem adatlapja telesen megváltozott. Gyakorlatilag meg vannak rajta hamisítva a fizetési információk és a dátumok! Ez nagyon durva gyerekek!
Most azt mutatja, hogy jún.12-én adtam fel a megrendelést, ami nettó hazugság. És a fizetés a Shipping Cost megváltozott 3,29 EUR-ra, pedig én 19,07-et fizettem és annyi lett levonva a kártyámról. Valamint a Date Received is megváltozott jún. 12-re. Totál kamu az egész, én 12-én nem fizettem nekik semmit!

Ezt így most hogy? Hogyan hamisíthatják meg szó nélkül a fizetési információkat, dátumokat? Megváltozott még a nyomkövetési szám is, amit még nem ismert fel semmilyen rendszer. Szóval valszeg újraküldik olcsóbb módon.
És most mi lesz a 15,78 EUR különbséggel, amivel többet fizettem valójában? Mert az Aliexpress számomra látható rendszerében semmi nyoma nincs annak, hogy én valójában 19,07-et fizettem. Egyedül a kártyaegyenlegemmel tudom bizonyítani. Vissza fogom kapni ezt a pénzt? Érdemes lenne reklamációt indítani? Mihez kezdjek most? :((

(#29955) V/ válasza Andralin (#29954) üzenetére


V/
Topikgazda

8 éve használom de találkoztam még ilyennel, nem is hallottam hogy ilyen történt volna bárkivel is.
A böngészős verzióban az adott Order View detail-nál az Order és a Financial fülnél látod az adat módosulást?
Ha a kártyádat hozzáadtad az AliPay-hez ott is más összeg van ehhez a vásárláshoz?
Amit kaptál e-mailt a fizetésről, a szállításról a vásárlás száma egyezik (Order ID)?

(#29956) Ixion77 válasza gingerbalm (#29953) üzenetére


Ixion77
őstag

Van abban mindenféle bug. Pl. a fanevelgetős játék bónuszánál megmutatja a 9 kártyát, van benne pl. 3 pontot adó. Választasz valamit, megmutatja újra őket és már csak egy van közte... Vagy kártyás játékban van hogy elindul a játék, megmutatja a kártyákat, választasz, majd kiírja hogy nem indíthatod el a játékot... Bughalom az egész, láthatóan ők sem veszik komolyan. A kuponkezelés is bughalom, évek óta nem működnek jól az akciós időszakokban. Tulajdonképpen elég meglepő, hogy egy ennyire nagy cég szoftvereiben ilyen alapvető bugok hemzsegnek.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#29957) Andralin válasza V/ (#29955) üzenetére


Andralin
aktív tag

Elnézést kérek, igazad van, nagyon csúnyán benéztem a dolgokat, összekevertem két megrendelést és egy új, tegnapi megrendelést hittem annak, amit 3-án rendeltem prémium szállítással. :U

Most alaposabban megnézve a 3-án feladott rendelés ott van változatlan adatokkal. A nyomkövetési szám változatlan és a prémiumként kifizetett szállítás státusza 7 nappal a "feladás" után még mindig "Packed for picking-up". Korábban ilyenkor már mindig régen a kezemben volt a csomag ezzel a szállítási móddal.
Egyébként azt írja, hogy a becsült kézbesítési idő 7-15 nap. Ebből 7 letelt és még ül az eladó a csomagon. Hivatalosan pedig csak július 14-től indíthatok dispute-ot, ha addig nem kapom meg.

Tudok valamit tenni, hogy megsürgessem a dolgot? Azért röhej, hogy 10 nappal a megrendelés után még ül a csomagon. Akkor miért kínál prémium szállítást, csak átcseszi azokat, akiknek tényleg sürgős lenne a rendelés. :(
Esetleg érdemes lenne megemlíteni neki, hogy a csalódottságomnak nyoma lesz majd az értékelésben? Vagy az nem vezetne jóra?

(#29958) V/ válasza Andralin (#29957) üzenetére


V/
Topikgazda

Írj neki, hogy már türelmetlenül várod hogy elindítsák, itt is nézz rá mert lehet hogy van másik nyomkövetési száma és azzal már mozog.
Az is lehet hogy tőle már elvitte a szállító csak még nem könyvelték le.
Nem lenne érdemes, mert az fenyegetésnek tekinthető, az ilyen vevőket jelenteni lehet az AliExpress felé, majd értékeled amikor ott az ideje, nem kell előzetes tájékoztatás.

(#29959) Andralin válasza V/ (#29958) üzenetére


Andralin
aktív tag

Köszi a tanácsot, akkor nem ugrálok, csak idegesítő, hogy így megszívtam vele. :O
Köszönöm a linket is, itt valamivel többet mutat, mint a Aliról elérhető tracking link. De ez sem túl bíztató.
Amúgy ez a TN: LP00137094101772. Azt hiszem ez se a DHL fogja már hozni... :(((

(#29960) pulutodurumo válasza gingerbalm (#29953) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Nekem is ezt dobja, wifi, mobilnet mindegy. Restart nálam is megvolt. Tényleg vicc amit néha képesek művelni, akár ezzel, akár a kuponokkal.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#29961) gingerbalm válasza pulutodurumo (#29960) üzenetére


gingerbalm
aktív tag

LOL, a délután folyamán kiadtak rá még egy frissítést, és most már viszi. :D

(#29962) Bigemperor


Bigemperor
senior tag

Mennyi időn belül írják jóvá a visszautasított rendelést, mivel levonták, full refundról tájékoztattak, de még mindig nem sikerült visszafizetni, mérgemben meg töröltem az accountomat is és vélhetően összekevertem egy másik refunddal.

[ Szerkesztve ]

(#29963) V/ válasza Bigemperor (#29962) üzenetére


V/
Topikgazda

Hivatalosan 15 nap, de általában 5 munkanapon belül visszakerül a bankszámlára.

(#29964) Bigemperor válasza V/ (#29963) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Remélem nem csináltam nagy hülyeséget,gyanítom a terhelt számla megléte a fontos ezesetben.

(#29965) V/ válasza Bigemperor (#29964) üzenetére


V/
Topikgazda

Ezt nem egészen értem, ami legutóbb 2 ilyen full refundos dolog volt az AliExpresstől az értesítés megkapásától számítva a 3. munkanapon a bankszámlámon láttam a pénzt, Erste bank.
Erről ne várj sms-t, mert az ilyen jellegű bejövő pénz nincs az értesítendők közt a legtöbb bank esetén.

Az elindított pénz szerintem a fiók törlése nem befolyásolja azt még megkaphatod. Elméletben visszatudják állítani a fiókot, csak egy kicsit könyörögni kell mert az az alap hogy nem lehetséges, de van kivétel a véletlen törlés.

[ Szerkesztve ]

(#29966) V/


V/
Topikgazda

Új majdnem negatív szállítási csúcs: 142 napra érkezett meg :Y

(#29967) Ádyka


Ádyka
őstag

Sziasztok!

Rendeltem Aliról 5 db egyforma dolgot összesen 41,58 $ értékben.
Vámkezelési eljárás, kitöltöttem a papírokat mint azt már azelőtt máskor is, de azok fele értékű cuccok voltak mint most.
Kaptam értesítőt, hogy átvehetem postán 6820 Ft befizetése után. Nyilván ezt nem szeretném, mert annyit nem ér a cucc.
Mit tehetek?
Meddig tartják ott a posrátán a csomagomat, mert nem akartam átvenni, amíg nem tudok biztosat.
Köszönöm

[ Szerkesztve ]

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#29968) K.Andras.Vfx válasza Ádyka (#29967) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Ez érdekes, mert elvileg 150 dolcsi alatt nincs is vám csak az áfát kell megfizetni, ami 27%.

Másrészt ha több dolgot rendelsz akkor mindig érdemes pár nap különbséggel rendelni őket, vagy több helyről, hogy ne egyben legyen a több termék a csomagban, mert akkor az összeg nem éri majd el a határértéket... :U

Emellett meg a drágább dolgoknál érdemes EU Express szállítási mód-ot kérni így nem lesz sem áfa sem vám mert először egy másik eu országba küldik és onnan jön majd ide. :DDD Persze ez egy hivatalos legális eljárás, bár nem minden terméknél lehet kérni eu express szállítást.

[ Szerkesztve ]

(#29969) V/ válasza Ádyka (#29967) üzenetére


V/
Topikgazda

10 nap szokott lenni. Nem tudom volt-e nyomkövetési száma, mert ha igen akkor látják hogy te nem vetted át és így az hogy nem kaptad meg és kéred vissza a pénzt az valójában nem igaz.
Elméletben perszer akkor visszaadják ha visszaérkezne az eladóhoz, de erre semmi garancia nincs.

Júniusra az Áfa elengedési határ az 41,33 $, ha májusban kaptad volna meg akkor meg 41,91 $, sajnos az árfolyamok nem jó irányba változtak.
Az nem írtam az értékhatároknál hogy azért inkább a 40 legyen amit egy pakkba teszünk, ebben az évben 42,18 volt a legjobb, januárban.
Röviden én átvenném, mert az a biztos

[ Szerkesztve ]

(#29970) V/ válasza K.Andras.Vfx (#29968) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem érdekes :P 3500 Ft a vámügynöki szolgáltatás díja, azzal együtt annyi. Az áfa megállapítása is vámeljárás keretében történik.
Nem ingyen végzik, de 2400 Ft megspórolható, ha te végzed a vámoltattatás a helyi vámhivatalnál és azután beviszed a postára az igazolást, akkor csak 1100 Ft fizetése ellenében adják ki. Viszont nem minden településen vannak vámhivatalok és utazgatni kell.

És nem minden AliExpress eladónál van ez az EU Express

[ Szerkesztve ]

(#29971) K.Andras.Vfx válasza V/ (#29970) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Akkor is a srác hibázott, nyilván ha nem tette volna egybe az 5 terméket akkor nem is kellett volna sem vámot fizetnie meg semmit, hiszen 8 dollár körül van a darabja annak amit rendelt...

Szóval drága tanulópénz elkerülése érdekében, ha több ugyan olyan dolgot rendel valaki, akkor ne egybe legyen megrendelve... :U

[ Szerkesztve ]

(#29972) Bigemperor válasza V/ (#29965) üzenetére


Bigemperor
senior tag

Közben úgy tűnik megoldódott, mert ma jött egy refund (sms-t is kaptam szerencsére), nem csekkoltam pontosan, de másikra nem emlékszem, így felteszem ez a várt összeg lehet.

(#29973) V/ válasza K.Andras.Vfx (#29971) üzenetére


V/
Topikgazda

A javaslatod a csomag mennyiségre az teljesen jó, a szállítás is, de az nem mindenhol érhető el.

(#29974) Ádyka válasza V/ (#29969) üzenetére


Ádyka
őstag

Május 12.- én rendeltem.
Most komolyan, kb fél dollár miatt kell 6820 ft ot kifizetnem?
Volt nyomkövetés természetesen.
[kép]

Nagyon necces nem átvenni? Ha nem veszem át akkor visszaküldi a posta a feladónak? Az meg vagy visszaadja a 41,58 dollárt vagy nem?

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#29975) K.Andras.Vfx válasza Ádyka (#29967) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Ezt mindenképpen olvasd el hátha megúszhatod a vám fizetését! :DDD Ott a végén a minta is, hogy milyen levelet kell küldeni a postának!... :K

A 43 dolláros vámhatár kiskapu, avagy ezt tedd ha jogtalanul vámolna a posta.

[ Szerkesztve ]

(#29976) V/ válasza Ádyka (#29974) üzenetére


V/
Topikgazda

Hát már akkor lehetett látni hogy nagyon lefelé sétál az árfolyam.
Az gond hogy ebben benne van a pénzük mert ők a NAV felé befizették a Áfát, a 3320 Ft-ot a nevedben. Ezt nem lehet visszaszerezni nekik sem, hiszen egy magánszemély megbízásából tették.
Ha visszaküldenék ez sehonnan nem térül meg, mivel az átvétel.
Te kötöttél velük egy PTK szerződést, 5 naponta felszámolják a letéti díjat is és aztán gondolom tesznek valamit a káruk csökkentése érdekében.
Erről nincs tapasztalatom, idáig nem fajultak el a dolgaim a postával
Van egyébként egy ilyen is: Vámeljárás alá tartozó árut tartalmazó küldemény teljes vagy részleges megsemmisítésének díja 5000 Ft, gondolom ilyet is szoktak valakinek felszámolni.

(#29977) V/ válasza K.Andras.Vfx (#29975) üzenetére


V/
Topikgazda

Most komolyan, nem véletlenül utalgatok az Áfa elengedés határra. :F
Esetleg ha megtekinted az itteni Összegfoglaló, 7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai részt még a leírandó kérelem is benne van
Az ő esetében ez most nem segít, mert mint ahogy írtam, és minden hónapban írva is van a határ az bizony 2019. június: 41,33 USD-ig vehető igénybe.

Nem véletlenül került bele, az volt a szándékom hogy az itteni topik lakók is megkapják a szükséges információt, ugyanúgy mint Banggood, az eBay, a Gearbest topik látogatói is.

[ Szerkesztve ]

(#29978) K.Andras.Vfx válasza V/ (#29977) üzenetére


K.Andras.Vfx
tag

Ezt benéztem, illetve nem is néztem, hogy ott van az is. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#29979) Ádyka válasza V/ (#29976) üzenetére


Ádyka
őstag

Tehát (29995) K.Andras.Vfx linkjében leírtakat kár is megpróbálnom annyira esélytelen?
Azt honnan tudom, hogy melyik hónapban mennyi az elengedési határ?
Ezt a levelet is a postaimport ra kell küldeni, már ha van értelme?

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#29980) V/ válasza Ádyka (#29979) üzenetére


V/
Topikgazda

Itt is ugyanaz van leírva csak egy kicsit pontosabb.
Ha megnéznéd a az itteni Összegfoglaló, 7. Az AliExpressen megvásárolt termékek vámkezelési szabályai részt akkor egyértelmű lenne. (Fent középen Az AliExpress használatával kapcsolatos információk alatt Összefoglaló kinyitása)
Úgy tavaly májustól minden hónapban írom az aktuális árfolyamokat már 1 héttel a következő hónap előtt és az eljárás is azóta olvasható
Ez már egy "lefutott vámeljárás", nincs okuk felülvizsgálni, mert te 41,58 $-át fizettél és júniusban 41,33 $ felett már nem kell elengedniük az ÁfÁ-t, hanem beszedni. A vámeljárás kezdetének hónapja számít.

[ Szerkesztve ]

(#29981) Ádyka


Ádyka
őstag

Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos hozzászólásokat. :R Tanulópénz. :B

Akkor az egy tuti megoldás, ha mindig 40 dollár alatt marad rendelés. Kellett nekem kicentiznem.

[ Szerkesztve ]

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#29982) ZeroX92P


ZeroX92P
tag

Mi ez az új hülyeség alin hogy be kell lépjek egy sima kereséshez is? Vagy ez csak nekem lett most ilyen?

(#29983) V/ válasza ZeroX92P (#29982) üzenetére


V/
Topikgazda

Már te vagy a második aki ilyet jelez ez elmúlt 2 hétben, nekem nem kell belépni, nálam nem változott évek óta.
Az akinél gond volt Linux-ot használt meg böngésző profilokat. Nála ez lett a megoldása

[ Szerkesztve ]

(#29984) ZeroX92P válasza V/ (#29983) üzenetére


ZeroX92P
tag

Hmm érdekes, semmi hasonlóság nincs a két eset közt, egyik napról a másikra jött elő ez a dolog semmi nem változott, gép meg minden ugyan az.
Próbáltam most böngészési adat törlés, bővítmény letiltás, másik böngésző stb de maradt ugyan olyan.
Hát remélem ahogy jött ez a jelenség úgy megy is, elég zavaró :D

(#29985) V/ válasza ZeroX92P (#29984) üzenetére


V/
Topikgazda

Neki is be kellett lépni a kereséshez, egyik napról a másikra jelentkezett a probléma, szerintem ugyan az a szituáció, csak más számítógépes körülmények.
Akkor neked is javaslom még azt hogy nézd meg mobil app-al is.
Másnál javult úgy a dolog hogy a mobil app-nál nem kellett belépni. Majd miután belépett és törölte az app gyorsítótárát, majd kilépés után a normál AliExpress oldalon sem kellett belépni a kereséshez, az okát nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#29986) ZeroX92P válasza V/ (#29985) üzenetére


ZeroX92P
tag

Konkrétan most még annyi extra történt hogy azóta kipróbáltam vpn en keresztül, elsőre működött, majd vpn en keresztül is kidobta hogy lépjek be.

Szerk: megnézem akkor az appot is gyorsan

[ Szerkesztve ]

(#29987) V/ válasza ZeroX92P (#29986) üzenetére


V/
Topikgazda

A VPN-t nem szereti a rendszer, más webshop sem.

(#29988) ZeroX92P válasza V/ (#29987) üzenetére


ZeroX92P
tag

Nem használok egyébként vpn-t hozzá soha, csak most néztem meg hogy azon keresztül mi van, illetve kipróbáltam ezt az appos dolgot, nem oldotta meg.
Na mindegy reméljük megoldódik magától.

(#29989) pn4hvq


pn4hvq
senior tag

Van egy rendelésem, amit 15 nappal megtoldott már az eladó, azonban a vásárlói védelmem néhány órája lejárt, a csomag pedig fogalmam sincs, hol jár, nem érkezett még meg. Tudok még tenni valamit azon kívül, hogy :W ?
Köszönöm.

Szerk.: ja, megtaláltam, hol nyitok dispute-t. :B

[ Szerkesztve ]

(#29990) V/ válasza pn4hvq (#29989) üzenetére


V/
Topikgazda

Itt volt utoljára: Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra SAN JOSE, Costa Rica 23 Máj 2019 08:15
Mondanám hogy jön ide ;] csak kerülő úton.
Majd egyszer megkapod, legutóbb 142 napra kaptam meg egy nyomkövetett küldeményt.
Most annyit tehetsz hogy holnap dispute-t indítasz azért mert nem érkezett meg és visszakéred a pénzed.
Aztán ha még is megjön kifizeted újból.

[ Szerkesztve ]

(#29991) pn4hvq válasza V/ (#29990) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Köszönöm a választ, olvastam a 142 napos saját rekordodat. Én is úgy sejtem, hogy úton lehet, de az útvonal diplomatikusan szólva is szokatlan. Nyitottam dispute-t, és ha mégis megérkezik, kifizetem az eladónak.

(#29992) ZeroX92P válasza ZeroX92P (#29988) üzenetére


ZeroX92P
tag

Egy kis esti helyzetjelentés, tegnap óta volt ez a dolog, ma estére megjavult magától.

(#29993) V/


V/
Topikgazda

Srácok 14 óra múlva indul a nyári vásár!

[ Szerkesztve ]

(#29994) Gézengúz válasza V/ (#29993) üzenetére


Gézengúz
addikt

Várjuk már, köszi.

(#29995) tigipuf válasza V/ (#29993) üzenetére


tigipuf
senior tag

Ha láttok valami nagy akciót azért írjátok már be légyszi,én egyelőre nem nagyon találtam :U

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#29996) V/ válasza tigipuf (#29995) üzenetére


V/
Topikgazda

Addig is érdemes a képen is látható kártya forgatóst megcsinálni , select kupont és érméket gyűjteni, az App-ban is vannak mókák, lufi lövöldözés, stb. Érdemes ide is ránézni: FEATURED BRANDS

[ Szerkesztve ]

(#29997) fairi


fairi
addikt

Van egy 50/5 univerziális kupon. Ez jól hangzik, csak egy bökkenő van. Több boltból külön-külön veszem az árut akkor egyik se lépi át a vámhatárt, vagyis lesz több csomagom. Eddig ok. Ám ha véletlenül valamelyiket vámon fogják és kérik a fizetést akkor 45 dollárnyi Ft fog szerepelni.
Ez a dolog tisztázható posta előtt vagy ez a kupon bajos.

(#29998) V/ válasza fairi (#29997) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem a Posta szablya ki az Áfá-t, ők csak intézik a papírokat, így velük nem kell egyezkedni :)
De az hogy egy összegben fizetted nem gond, az adott tétel ára az Aliexpress igazoláson látszik, az is hogy bankkártyával fizetted (Financial fül), ez is elég szokott lenni, a banki összeget elmagyarázod, hogy miért annyi ha szükséges.
Maximum ennyivel számolhatsz: 41,33 USD. Mivel júliusban fog megérkezni és ha pozitív irányba változna az árfolyam akkor is 42 alatt lesz, a trend alapján úgy 41,7

(#29999) Gézengúz


Gézengúz
addikt

Két ugyanonnan jövő csomag esetén, mennyit érdemes várni, hogy ne kerüljön egy kalap alá?

(#30000) V/ válasza Gézengúz (#29999) üzenetére


V/
Topikgazda

Megvárod amíg feladja az elsőt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.