Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#15351) bandus


bandus
veterán

mi a teendő, ha nagyon hangos a vízcsap a fürdőben? :)

ez így hülye kérdés, de nem tudom eldönteni, hogy ez vízcsap, vagy vízvezeték függő. egyáltalán ennek halkítására van-e valamilyen megoldás? mert elég zavaró ez a fürdőszoba melletti szobában.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#15352) föccer válasza bandus (#15351) üzenetére


föccer
nagyúr

Max úgy, ha körbe veszed az egész csövet szigeteléssel, hogy ne tudja átadni a hangot a falnak.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#15353) bandus válasza föccer (#15352) üzenetére


bandus
veterán

és egy halkabb csaptelep segítene a dolgon? tudtok ajánlani kifejezetten ilyen márkát, gyártót?

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#15354) alázógyík válasza bandus (#15353) üzenetére


alázógyík
őstag

Én csak azt tudom példaként felhozni, hogy édesanyámnál hansgrohe van, ami lényegesen halkabb mint a mi Mofém Inka csaptelepünk.
Mind a kettő új. :K

Mondjuk nálunk, ahol a Mofém van, ott a vízvezetékek is újak, és a nyomás is nagyobb lenne. Lehet emiatt is érzem "hangosabbnak".

[ Szerkesztve ]

(#15355) szilchi válasza gordonfreemN (#15344) üzenetére


szilchi
őstag

Megnézem.De sztem nálam nem lesz ilyen gond.

Nekem a "B" jelű kémény van visszabontva.A padláson olyan 2m magasan van meg.Bele nem néztem még,majd a szobában lévő ajtót leveszem és belekukkantok,meg esetleg létrával a padláson.Bár még nem fix a visszaépítése,mert nem tudom még melyik fűtési variáció lenne jobb.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15356) Ton-ton válasza bandus (#15351) üzenetére


Ton-ton
tag

Ez így elég tág kérdéskör...
Lehet hangos a régi csaptelep ha kikopott a csap felsőrész (panelben rendszeresen hallani, hogy az egész csőrendszer berezonál).
Nem megfelelő csőátmérő is zajos tud lenni (arra már nem emlékszem hogy kissebb vagy nagyobb a zajos).
Illetve sokat segíthet ha nem rintkezik sehol a falakkal közvetlen (gumi betétes bilincs, vagy csőhéj), illetve modernebb csövek...

http://qtp.hu

(#15357) Ton-ton válasza szilchi (#15331) üzenetére


Ton-ton
tag

4-5 alátámasztással szoktuk lerakni a kartont. S ami még lényeges, hogy ezek egy síkban legyenek. Amennyiben profilra csavarozod akkor ez nem olyan lényeges (azért 1-2 centin belül illik maradni), azonban ha szárazvakolatként szeretnéd felhasználni akkor már nagyon fontos.
Amennyiben nem ázik meg, akkor maradhat. Viszont nedves időben felveszi a párát, és kicsit másabb lesz vágni. Nem annyira pontos, 2-3 mm-t alátörhet (legtöbbször ez senkit nem zavar, csak tudj róla).

Ritkán, de lehet venni hosszú fúrót. Legtöbbször azonban egyszerűen alulról és felülről fúrják, majd egy vastagabb dróttal megkeresik a másik lyukat.
De akár hegeszthetsz is egy darab vasat a fúrószárra...

http://qtp.hu

(#15358) szilchi válasza Ton-ton (#15357) üzenetére


szilchi
őstag

Köszönöm.Akkor lehet inkább beviszem a házba a lapokat,meg teszek még alá alátámasztást.Falra lesznek száraz vakolatnak.Meg a mennyezetre is ez lesz.A hegesztett fúró jó ötlet,lehet kipróbálom.Veszek egy 45 centiset és hegesztetek rá egy toldást.Majd a fordulatszámra meg figyelek fúrás közben.

[ Szerkesztve ]

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15359) csemberlen válasza szilchi (#15358) üzenetére


csemberlen
őstag

szerintem simán lehet venni hosszú fafúrot is, bár arra a célra továbbra se javaslom

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#15360) mdk01 válasza szilchi (#15358) üzenetére


mdk01
addikt

Én is akartam írni a fúróra hegesztést de lebeszéltek a felülről való becsövezésnek aztán hagytam, de.....
Ha veszel fúrót nehogy kiadj egy rakat pénzt a hosszú fúróért ha úgy is rá kell hegeszteni. Ha már vágni kell akkor a vasrúd olcsóbb mint a fúró tehát vegyél egy hagyományos hosszúságút és told meg annyival amennyivel akarod.

(#15361) szilchi


szilchi
őstag

Ez tényleg igaz,a vasrúd olcsóbb és van egy felesleges 10-es vagy 12-es fafúróm,amire majd hegeszthetek.Mondjuk ez a kondenzvizes dolog elgondolkodtat,de majd lehet kitalálok valamit hozzá vagy másképp oldom meg a kábelek cseréjét.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15362) mdk01 válasza szilchi (#15361) üzenetére


mdk01
addikt

Mert ez fafödém? Én vmiért alapból betonra gondoltam.

(#15363) Rederik


Rederik
tag

Sziasztok,

Korábban tanácsokat kértem villanyszereléssel kapcsolatban, s most lett kész a lakás végre.

S gondoltam egy pártapasztalatot megosztok másokkal is, ami könnyű, vagy nehézkes volt számomra.

Pozitív dolgok

1.) Salag padlószegély csatorna. Én az 56 mm-est vettem, a parketta mellett elférő vezetékek felett még egy vezeték elfér ennek a csatornának az alsó "rekeszében". Fal és a parketta közt max 2cm lehet, így lényegében 3 darab MBCU-t el lehet rejteni a padló szélébe. Könnyen igazodik a fal síkjához, jól szerelhető.

2.) Konnektoroknak felállás vésése/vágása padlószegélytől 30-40cm-t függőlegesen. Én a "vésést" választottam.mégpedig egy 14-es dupla élű fúrószálat vettem, s 2cm-enként megfúrtam a falat.Célszerű egyből porszívózni, mert így is porol, nomeg dobálja a panelkavicsokat, mint állat. Egy horony olyan 10-15 perc. Ja és másfél centiig nem volt még vas. 1 kábelnek elég ennyi.

3.) A panelban lévő gyári horony nem csak 5mm-es, nekem elfért benne a 3*2,5-ös MBCU gipszelve is, ha kicsit vastagabb a vakolat.Nézd meg nálad mi a helyzet, mielőtt bevásárolsz MMfal-ból:-)

4.) A talajon nálunk még lagalább 3 cm aljzat kiegyenlítő beton volt,így pl az ajtófélfák alatt sikerült legalább ennyit csavarhúzóval és kalapáccsal lesüllyedni 3 vezeték ajtóalatti átfűzéséhez.

5.) A tömör vezeték és a vékony Wago előnye, hogy kis szerelődobozokban (falonkívüli) lehet megcsinálni a kötéseket. Egy doboz/szoba elrejtve szekrény mögé, s onnan mennek a vezetékek a szegélyre.

Amivel szívtam:
1.) A parketta szélének vágása a fal mellett nem egyszerű (eredetileg nekem csak 5-10mm rés volt, ezt kellett növelnem a kábelekhez) A legjobban egy 300ft-os gazdaságos duplaélű kézi szúrófűrésszel haladtam. 1 perc 10 max 15cm. Mielőtt valaki nekiáll, próbálja le, mert nekem sok időm elment vele.

2.) Parketta mellett fal "kapargatása". Ahol hézagolva volt kalapács és vastag csavarhúzó, de ahol betonos, kavicsos, ott sokkal gyorsabb a fúrókalapács, de csakis kis fúrószárral.

3.) Knopp falon kívüli dupla dugalj. Ez egy f.s. 2 csavar nem elég neki, mert lötyög. De hiába csavarom fel 4 csavarral a falra, a fedelet akkor is csak 1 csavar fogja, s igen lötyögős még így is. Ez idegesített fel a legjobban. Állítólag az egyik legnormálisabb falon kívüli konnektor... Süllyeszteni eszembe sem jutott volna az új konnektorokat vagy a padlón állókat.

4.) Lámpa a teraszon. Csak két vezeték megy ki, s úgy néz ki nálam a már elrejtett/befalazott szerelődobozban valami el van kötve, mert a FI relét nem szerette. Úgyhogy terasz lámpa ki lett iktatva:-( Világításnál ugyanis meghagytam a régi vezetékeket a falban.

Csak gondoltam másokkal is megosztom a tapasztalatokat, panel villany szerelésben.

(#15364) Rederik válasza Rederik (#15363) üzenetére


Rederik
tag

Lenne viszont pár kérdésem:

1.) A teraszra kivittem egy vezetéket a későbbi klímának. De nálunk 10cm szigetelés van a falon. Mü III-as csövet ha teszek a lyukba s úgy megy át a szigetelésen a vezeték az okés, vagy ne foglalkozzak vele. AZt tanácsolták nekem ugyanis, hogy szigetelésben tűzálló csőben kell vezetnem a vezetéket.

2.) Hungarocellre kintre milyen szerelődobozt érdemes kitenni, a klíma bekötéséhez?

3.) Van valami olyan világítási megoldás, hogy a lámpához nem kell direkt áram, de a már meglévő beltéri kapcsolóról tudjam vezérelni? Kimegy ugyanis két vezeték a mostani lámpához, amit kiiktattunk, s gondoltam vésés és minden új kábelezés nélkül egy akksis, vagy napelemes, vagy akármilyen direkt áram nélküli lámpát kapcsolgathatnék róla. Van ilyen?

(#15365) Met


Met
Topikgazda

Az mitől függ hogy lehet e földkábelben vinni az áramot a házhoz?
Kolléga ház felújjít és föld alatt szeretné bevitetni az áramot a házhoz az utcáról.
Itt pesten bement a szolgáltatóhoz (nem tudom melyik) ott nem tudták megmondani, elment Vácra (Őrbottyánban van a ház) ott se tudták megmondani, mondták hogy jöjjön be pestre mert itt van műszakis :W
Ez tényleg ilyen bonyolult? :U

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#15366) alázógyík válasza Met (#15365) üzenetére


alázógyík
őstag

Egy partner céget kellene felhívni, aki szerződéses partnere az áramszolgáltatónak.
Nálunk, egy 6 lakásos társasházban egy földkábellel lett megoldva a betáp kábel. :U
Mindenki mondta, hogy százszorosan elegendő és megfelelő, csak nem túl esztétikus.

(#15367) Met válasza alázógyík (#15366) üzenetére


Met
Topikgazda

Két Elmű-nél regisztrált szerelő volt kint de mindkettő azt mondta hogy nem lehet.
Nyílván azért mert ők abból nem látnak pénzt, Elmű behozza a kerítésen belülre és kész, míg ha bentre kell az 100k a szerelőnek mert az készíti elő.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#15368) alázógyík válasza Met (#15367) üzenetére


alázógyík
őstag

"Nyílván azért mert ők abból nem látnak pénzt"

Mondjuk ez igaz... :U

(#15369) mdk01 válasza alázógyík (#15366) üzenetére


mdk01
addikt

Melyik része nem esztétikus?

Amúgy az a gond ezzel a szolgáltató részéről hogy neki le kell hozni a kábelt az oszlopról vagy vhonnan a földbe ahol majd bejön a felhasználóhoz. Ez neki költség, vagyis nem mert úgy is ráveri a felhasználóra. Ezen kívül a jobb helyeken ha oszlopról jön le a kábel a földtől ~3m-es magasságig egy vascsőbe szokták a kábelt lehozni a rongálás végett, mert ugye az közterületen van és balesetveszély, meg hülyebiztosság stb. szóval ez is költség. Meg kérdés mennyire akarnak vele foglalkozni.

(#15370) alázógyík válasza mdk01 (#15369) üzenetére


alázógyík
őstag

Műanyag sín csatornában lett elvezetve. Na ahol kanyarodik a kábel, oda nem lett ilyen csatorna feltéve... :((

(#15371) mdk01 válasza alázógyík (#15370) üzenetére


mdk01
addikt

Hmmm....
Nekünk lemegy a föld alá majd alulról becsatlakozik a villanyórába ezért nem értettem.
Pedig sztem lehet kapni oda is csatornát csak gondolom egy könyök elem ára kész horror.

(#15372) csemberlen válasza Met (#15365) üzenetére


csemberlen
őstag

Alapból akkor mehet a földkábel ha az utcai hálózat is földkábel.
Különben tényleg komplikált csak 2-3 Szolgáltatói alvállalkozó csinálhatja, és aranyárban.
kb 10eFT/fm, és ehhez hozzáadják az oszlopra menő 8 métert is.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#15373) alázógyík válasza csemberlen (#15372) üzenetére


alázógyík
őstag

Ezek tényleg durva árak. :Y

(#15374) elessar válasza szilchi (#15358) üzenetére


elessar
tag

Ha a fafödémet akarod átfúrni, könnyen készíthetsz tetszőleges hosszúságú fúrót. Csak egy megfelelő hosszúságú gömbvas (szándékosan nem köracélt írtam) kell hozzá. Ezt egy darab betonvasból csináltam:
Kicsit görbe, üt, nem is merem megpörgetni, ha nincs a hegye megtámasztva. Kb. 70 centis. Kalapács, satu, reszelő.

[ Szerkesztve ]

(#15375) szilchi válasza elessar (#15374) üzenetére


szilchi
őstag

Ez nem rossz és még egyszerűbb mint a hegesztett fúró.Valamelyik,de lehet mindkét, verzióból összehozok egyet aztán meglátom melyikkel fog jó lenni.És igen,fa födém.De az alsó fele be van pucolva.

Apropó.Nekem is oszlopról fogják behozni a földkábelt a villanyórához.És az benne van a 100K-ban.Majd csak a 4 eres kábelér kell fizetnem,amivel az órától a házig viszik az áramot.Vagy valami ilyesmit említett.De azt mondta a szerelő,hogy az csak "párezer" forint lesz.

[ Szerkesztve ]

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15376) csemberlen válasza szilchi (#15375) üzenetére


csemberlen
őstag

Gyanitom úgy lesz párezer, ahogy 100e a bejövő földkábel+amit kiépitett a szekrény.
nehogy a végén hátast dobjál majd az ártól. :Y

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#15377) szilchi válasza csemberlen (#15376) üzenetére


szilchi
őstag

Hát nekem azt mondta,hogy az egész 100K.Valamit magyarázott,hogy 15m-re ingyenesen hozzák be,a többi az enyém a házig.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15378) csemberlen válasza szilchi (#15377) üzenetére


csemberlen
őstag

akkor viszik be ingyen ha földkábeles a hálózat, akkor levegőben nem is oldható meg. Van valami aláirt ajánlat/szerződés, netán a szolgáltatóval,

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#15379) szilchi válasza csemberlen (#15378) üzenetére


szilchi
őstag

Ebben az országban ez nem bevett gyakorlat,legalábbis felénk nem :N .Régen ott dolgozott,ahol én és abba a faluba lakik,ahova költözök.Mondta,hogy amihez kell,ahhoz ad számlát.Vagyis kell adnia.A többit meg..ahogy szokás erre fele. ;) Nem a legmegbízhatóbb/biztonságosabb.De erre fele ez "szokás".Nekem is jobb lett volna részletes árajánlattal/számlával.De itt furcsán néznek az emberre,ha ilyent kér. :)

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15380) #47053824 válasza szilchi (#15377) üzenetére


#47053824
törölt tag

Az oszloptol szamitott 25m-ig ingyenesen hozzak be az oraig (par meter elteressel nem vacakolnak, ha nalad tobb, mashol majd kevesebb lesz). E felett aranyar.

(#15381) csemberlen válasza #47053824 (#15380) üzenetére


csemberlen
őstag

Akkor is ha légvezetékes az utcai rendszer???

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#15382) szilchi válasza #47053824 (#15380) üzenetére


szilchi
őstag

Az ezen a képen ,a szomszéd kapuja előtt lévő villanyoszlop a legközelebbi hozzám,szóval szvsz erről lesz elvezetve hozzám az áram.Nekem 15 m-t emlegetett,de mondta azt sem használja ki teljesen.Így (ránézésre) olyan 10-12 m-re van a doboz az oszloptól.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15383) #47053824 válasza csemberlen (#15381) üzenetére


#47053824
törölt tag

Igen, nalunk is igy van.

(#15384) csemberlen válasza szilchi (#15382) üzenetére


csemberlen
őstag

mikor volt szemészeten?
csak az oszlopra illik 8 méter számolni.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#15385) szilchi válasza csemberlen (#15384) üzenetére


szilchi
őstag

Jó kérdés :)..Ő volt a hozzám legközelebbi E.on-os regisztrált szerelő.Nem a legmegbízhatóbb,mivel mint sokan mások,ő is több munkát vállal el mint amire lenne ideje.Most pl. egy hete adni akar valamilyen szerződést,amit ki kellene töltenem.De az sem ér ide.A villanyóra árának másik felét is már oda akartam adni neki,de ritkán van otthon.De ő pl. legalább eljött.A vízvezeték szerelőre lassan egy hónapja várok,hogy ideérjen.Nehéz így tervezni előre meg dolgozni,de evvan. :U Mondjuk valamit magyarázott,hogy miért is oda tette.De már nem emlékszem mi is volt az.Lényeg hogy legyen végre áram,már vagy fél éve erre várok.Anélkül senki nem tud itt dolgozni.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15386) csemberlen válasza szilchi (#15385) üzenetére


csemberlen
őstag

kis falu?

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#15387) szilchi válasza csemberlen (#15386) üzenetére


szilchi
őstag

Az hát :) ,van vagy 500 lakos.Van 1 főút meg 3 mellékutca.De én bírom a csendes,nyugodt környezetet.Csak mint már pár hónappal korábban írtam,az igazi (régi) szakemberek kihaltak.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15388) elessar válasza szilchi (#15375) üzenetére


elessar
tag

Vakolat nem akadály. Legutóbb 40 centis falon toltam át a két téglasor között. Néhány ilyen habarcsfúrás után persze új élet kell reszelni, de fában többet bír.

(#15389) csemberlen válasza szilchi (#15387) üzenetére


csemberlen
őstag

aposomék is kis faluban éltek, sokat jártunk le, és szerintem ilyen helyen elvétve akad szaki sajnos.

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#15390) szilchi válasza elessar (#15388) üzenetére


szilchi
őstag

Gyerekkoromba nem így volt,akkor végig lehetett menni a falun és több házon is lehetett látni a táblát,hogy ott asztalos,kőműves,vízvezeték szerelő vagy ács lakott.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15391) mdk01 válasza szilchi (#15385) üzenetére


mdk01
addikt

A jó szakemberre várni kell. Nyár közepén meg olyat nem fogsz találni aki ráér ebből a fajtából ezeket mind le kell zsírozni tavasszal.
Én is vártam a burkolómra 2hónapot mert tudtam hogy jól dolgozik és az én pénztárcámnak is megfelelő volt. Aztán ment az idő és költözni kellett és kerestem mást akit ugyan úgy ismertem és tudtam hogy jól dolgozik. Aztán kiderült idővel, hogy dolgozik=dolgozott és a megszerette a bort. Megbántam de ez van.
Szóval le kell mindent időben egyeztetni és az ilyen belső munkákat jobb télre hagyni mert akkor nem rohannak annyira egyik munkából a másikba és ráérnek normálisan megcsinálni.

(#15392) szilchi válasza mdk01 (#15391) üzenetére


szilchi
őstag

Hát én már régóta próbálom intézni a dolgokat.A villanyt pl. februárban kezdtem :( .A vízvezeték szerelőnek kb. 10 perc alatt el tudnám mondani,mit akarok a fürdőben megváltoztatni és 2 perc alatt tudna nekem árajánlatot mondani.Erre egy hónapja várok.Egyedül aki gipszkartonozni jönne meg ablakot cserélni,az szinte minden héten kérdezi van e már villanyom mert akkor tudnánk időpontot megbeszélni mikor jönne.Mert villany nélkül nem tud dolgozni.De míg így tökörészik a villanyszerelő lehet tényleg télen lesz gipszkartonozás.

Hogy kicsit on is legyen :). Ha újra fel akarom huzatni a kéményt,akkor ahhoz csak tégla kell meg habarcs vagy valami más is?A padlástól felfelé lenne pár méter,alatta elvileg ok.Meg kb. milyen magasnak kell lennie?Van erre valami szabály,képlet hogy mekkora legyen?
Ha meg ki akarom bontani a befalazott ajtót,akkor kell föléje áthidaló?Jelenleg érdekesen van megoldva felette,mert felállított tömör téglákból van kirakva egy sor.Ráadásul a téglák enyhén jobbra dőlnek.Mintha egy téglából összehabarcsozott áthidaló lenne. :)

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15393) gordonfreemN válasza Rederik (#15363) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Amivel szívtam:
1.) A parketta szélének vágása a fal mellett nem egyszerű (eredetileg nekem csak 5-10mm rés volt, ezt kellett növelnem a kábelekhez) A legjobban egy 300ft-os gazdaságos duplaélű kézi szúrófűrésszel haladtam. 1 perc 10 max 15cm. Mielőtt valaki nekiáll, próbálja le, mert nekem sok időm elment vele.

[link] egy ilyennel sokkal egyszerűbb és könnyebb lett volna, persze ezt még ezután is használtad volna, sok mindenre jó. Mondjuk nem pár ezer ft, mint egy fűrész.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#15394) gordonfreemN válasza szilchi (#15392) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Nem különösebben érdekes az. Fa áthidalót szoktak megtámogatni ilyen kisebbik? élére rakott téglával, mert ez javarészt megtartja magát, illetve a beton és egyéb áthidaló örök, kivenni ha nem szükséges (miért lenne) akkor bevakolható.
Hogy kell-e? inkább tegyél be valamit. Akár valami merev vas is jó lesz, csak tartson.

[ Szerkesztve ]

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#15395) szilchi válasza gordonfreemN (#15394) üzenetére


szilchi
őstag

Igen,a kisebbik élére van állítva a tégla,és a sor picivel szélesebb,mint az ajtó nyílása.Gondoltam is,hogy ennek esetleg valami tartó feladata lehet,de nem voltam benne biztos mert látni viszont nem láttam még ilyen megoldást.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15396) elessar válasza szilchi (#15395) üzenetére


elessar
tag

Nem kell bántanod a szerkezetet, ez tényleg áthidaló. Egyenes boltövnek hívják.

(#15397) szilchi válasza elessar (#15396) üzenetére


szilchi
őstag

Tényleg az.Én meg azt hittem valami elfogyott építés közben és improvizáltak valamit oda :) .Akkor elvileg gond nélkül kibonthatom az ajtót alatta.

Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...

(#15398) wrox válasza szilchi (#15397) üzenetére


wrox
senior tag

Abban biztos lehetsz, hogy van felette áthidaló. Csak úgy nem teszik a falat az ajtóra, ablakra.

(#15399) Morris


Morris
veterán

Szép jó reggelt Urak!

Egy gyors villanyos kérdés (meg lehet e oldani?!):
adott egy kétpólusú villanykapcsoló (fázist és nullát is bont). Ezzel szeretnék kapcsolni két kört (két különböző csillárt) és nem egyszerre. De mivel fürdőszobáról van szó, mindenképpen szeretném - biztos ami biztos alapon - hogy bontsa mindkét vezeték összeköttetését!? Létezik ilyen csillárkapcsoló?

[ Szerkesztve ]

(#15400) biker válasza Morris (#15399) üzenetére


biker
nagyúr

tudtommal kétpólusú csillárkapcsoló nincs.
nincs neki hely. De mivel már van kétbillentyűs váltó, azért nem teljesen kizárt

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.